RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-23 01:22:41

jennifrk blogg

jennifrk blogg på Nouw

Äntligen kom soffbordet och så blev en resa bokad!

2019-08-22 23:38
Från jennifrk
Godkväll på er! Hoppas allt är bra. Med mig är det helt ok. Ligger i sängen just nu och skriver detta inlägg. Idag har jag tränat i vanlig ordning och läst i körkortsböckerna, gymmat. Har redan träningsvärk efter ett rejält ben och rövpass Idag kom vårt efterlängtade soffbord finally, som jag väntat. Innan hade vi glas, och jag var så TRÖTT på att torka det där jävla bordet dag in och dag ut, för jag stör mig på fläckar, så jag fick nog tillslut och så köpte vi eyt nytt. Jättefint från Ilva ☺️
Bordet har sånt gammalt trä som är slipat, gillar när det ser lite antikt ut och så blandar man moderna möbler med det.



Ikväll bokade jag och sambon en weekendresa till Prag!! Ska bli så skönt att åka iväg med mannen i mitt liv, det behövs för att ladda batterierna. Ser framemot att kolla runt, shoppa, äta och dricka gott ☺️ vi bokade nåt hotell som hette Hotel Ariston, vi fick 3 nätter med frukost för 2800, riktigt kap bokade detta rum, så vi uppgraderade lite för man vet aldrig vad man får för rum annars.


Ska bli jättekul, behöver komma bort lite för min hypokondri är rätt påtaglig just nu. Usch för den.. Tänkte kolla på en feel good film nu som heter The Holiday, kollar alltid på den när jag har mkt ångest eller dylikt. Vi hörs imorgon! ❤️

Dagens händelser och dagens middag

2019-08-21 21:18
Från jennifrk
Godkväll! Hoppas allt är med er. Idag har jag dragit ett pass på gymmet, var väldigt välbehövligt. Känner att endorfinerna gick i balans direkt, pluggade i körkortsböckerna ett tag också. Dagen har varit ganska lugn, har inte gjort så mycket utan mest bara fixat praktiska saker, det behöver man göra ibland också!


Gjorde en jättegod och hälsosam middag. Bild och recept nedan:

Denna rätt är väldigt enkel att göra. Detta är matvete/bulgur marinerad kyckling med sesamfrön, och hemmagjord tzatziki på kvarg med 0.2% fett, och en sallad till.

För er som ej hört talas om matvete så är det ungefär som havregryn fast i en fastare konstinens, mer bulguraktig konstinens, den ersätter ris och den innehåller 100% fullkorn vilket är extremt hälsosamt och den innehåller väldigt mycket fibrer och bra mängd proteiner. En hälsosam kolhydratskälla helt enkelt. Matvete mättar under en lång tid som havregryn gör, och det kan man äta kallt i en sallad eller varmt ☺️


Det står i förpackningen hur mycket matvete du gör, jag gjorde 2 portioner dvs 8dl vatten och 1.5dl matvete, samt 1dl bulgur. Har man i bulgur ska man tillsätta 8dl vatten. Koka upp vattnet först lägg i en kycklingfond. Låt bulgur samt matvete sjuda i 12 minuter under lock.

Kycklingen skär du i bitar och marinerar med valfri marinering, jag marinerar med ekologisk osötad marinering, oftast den med vitlök. Låt kycklingen vila i kylen i ca 2h. Sätt ugnen på 200C, och ha kycklingen i ugnen i 20 min, det beror på ugn så se till att den är genomstekt ☺️

Ha på sesamfröna innan du lägger kycklingen i ugnen det ger en god och nötaktig smak tycker jag ☺️

Tzatziki:

Ca 1dl riven gurka, pressa ur så mycket vatten som möjligt ur gurkan

2 vitlöksklyftor

2dl kvarg (naturell 0.2%)

Salt+peppar efter smak

1 tsk olivolja

1tsk pressad citron

Blanda allt samman och låt stå i kyl i ca 30 min innan servering!


Kommer skriva fler recept eftersom jag brinner verkligen för hälsosamma måltider tycker det är kul att dela med mig av olika recept.


Efter middagen så gick vi 4km till en Ica affär här i närheten och köpte lite behövligheter, bla hallon, blåbär, och sylt utan socker till mina proteinpannkakor, tänkte göra det ikväll men jag är så mätt av det där matvetet haha, så det blir bara bär och te (kvällsro) för min del ☺️ får bli pannkakor i helgen.


Detta köpte jag, fruktdrycken från Njie var verkligen supergod smakade friskt och inte alls så sött som det kan bli med vissa sötningsmedel. Handlade även lite proteinyoughurtar till min sambo så han får en bra frukost, både han och jag tränar och nu börjar hösten närma sig så vi går all in i säsongen igen. På sommaren är det mer slappt och då äter vi gott på helgerna, men nu är det strikt kost för oss båda och inget fusk på helgerna heller på ett bra tag, sambons kost består av ett högre kaloriintag, och mitt är mindre, eftersom jag gärna vill ha "lean muscles" och inte få manliga muskler som en man, om ni förstår vad jag menar haha

Köpte iallafall dessa till han, den yoghurtdrycken var tydligen god!

Det var allt för ikväll, skriver imorgon!

Måndag

2019-08-19 15:07
Från jennifrk
Goddag, jag har ej bloggat eftersom min mamma och hennes pojkvän var här. Men i fredags tatuerade jag som sagt mig, är såsåså nöjd med den, den blev precis som jag tänkt mig!
Här är den!


Vi var även på malmö festivalen en sväng, det var helt packat med människor så vi var där och drack lite cava och nån öl och åkte hem och fortsatte dricka ett par hemma istället. Det har varit en väldigt lugn helg. I lördags gjorde min sambo biffar på kronhjortsfärs och det var så jäkla gott, älskar verkligen viltkött ☺️

Igår åkte mamma o dem hem, tråkigt men sånt är livet.

Idag har jag haft sonen hemma eftersom jag inte kunnat träna pga tatueringen då den är i ett känsligt stadie just nu. Vill inte att kläderna gnider sig ryggen eller att jag utsätts för svett för det kan påverka läkningen negativt. Jag har tränat med nygjorda tatueringar förut, men då har jag tatuerat armen så det är lättare att kontrollera den. Nu måste jag ha hjälp med att tvätta och smörja tatueringen. Går runt i pösiga bomullströjor och sport bh haha, avvaktar med bh iallafall tills imorgon ☺️

Idag har det varit en sån jobbig dag för mig idag, hypokondrin har gjort sig påmind mer än 10 gånger idag och så hamnar man i negativa tankebanor igen. Ska börja KBT i september.


Vi hörs senare, uppdaterar nog ikväll.

GYMSHARK

2019-08-15 22:30
Från jennifrk
Min underbara sambo kom hem med ett jättefint träningsset till mig via sitt jobb. Älskar verkligen kvalitén på kläderna. Nu ser jag framemot måndag igen haha. Gillar den långärmade starkt eftersom den är luftig och skön att ha på sig när man tex springer ute, eller när det helt enkelt blir lite kyligare utomhus.

Supernöjd!

bra övningar både hemma och på gymmet!

2019-08-15 18:10
Från jennifrk
1. Denna övningen kallas för höftabduktion och tränar rumpans utsida främst gluteus medius, den muskeln är viktig för att stabilisera lårben och bäcken. Se bild nedan.
Lägger upp bild på muskeln eftersom det är svårt att veta vad alla muskler heter. Jag brukar själv tex googla om det står tex "denna övning tränar (något latinskt ord).


Såhär gör man:

Man börjar med att sätta sig på en stol eller pall och placerar gummibandet strax ovanför knäna, gummibandet ska helst inte vara för slappt.

Placera fötterna höftbrett isär på golvet eller något smalare.





Tryck kontrollerat knäna utåt och rulla upp på fötternas ovansida.

Återgå kontrollerat till utgångsposition.

Stanna gärna en stund i ytterläget.


2. Krabbgång. Lägg ett gummiband precis under knät, det ska sitta ganska tight. Böj på knäna så att du står som i en grund knäböj, gå sedan med ganska stora steg åt sidan. Var noga med att knät går först och att kraften kommer från sätet. Håll stegen lugna och kontrollerade. Gå 15-20 steg åt ena hållet, sedan lika många åt andra.

Denna övning känns väldigt mycket i den stora rumpmuskeln (gluteus maximus). En favorit hos mig iallafall!


3. Dynamiska höftlyft: Ligg ned med ländryggen i underlaget och fötterna så nära baken som möjligt. Ligg gärna på en träningsmatta eller barfota på ett golv för bra grepp så att fötterna inte glider.

2: Spänn musklerna i baken, baksida ben och längdryggen och lyft upp höften tills det bildas en rak linje från överkroppen till knäna.

3: Lyft ordentligt, det är vanligt att lyfta för lågt och då tycker man att övningen ”inte känns" eller ”inte tar”. Träna gärna framför en spegel så du ser hur du gör övningen.

4: Sänk ned höften kontrollerat, återgå till startpositionen samtidigt som du håller emot och bromsar rörelsen med musklerna så att du låter musklerna jobba även på nedvägen.

5: Upprepa. Välj att vila lite mellan varje repetition i början och vänd direkt senare, när du känner dig starkare och att du har full kontroll på övningen.


Denna övning är superbra för tex nyblivna mammor då bäckenet och bukmuskulaturen är lite slappare efter en förlossning. Denna övning stärker bål, bakben och rumpan samt höften.


Obs. Du ska såklart ha gått på återkontroll hos barnmorska och känna att du har kontakt med dina magmuskler innan du påbörjar denna övning.


Denna övning kan man även göra med skivstång på gymmet, men jag rekommenderar skivstång när man har koll på tekniken när man gör höftlyft.

Här var alla mina bästa tips för en stark rumpa, det finns många övningar som tränar rumpan, men jag kan ta det i ett annat inlägg!

Gymmat, bokat tid för tatuering

2019-08-15 15:54
Från jennifrk

Goddag, uppdaterade aldrig bloggen igår eftersom jag var så trött igår. Hade en stressig dag tyckte jag. Idag har jag tränat, körde rump och benpass idag. Veckans träning avklarad! Imorgon kan jag inte eftersom jag ska iväg och tatuera ryggraden imorgon med en text! Visar bild imorgon hur det blev ☺️ Bokade även en intensivkurs för körkort med teori och 20 körlektioner. Jag kommer övningsköra med min sambo under tiden så jag kör så intensivt som möjligt och plugga teori på det också. Ser framemot det!


Igår fick vi äntligen upp hyllan från jollyroom, jättefin blev den

Såhär blev hyllan, och så blev det plötsligt mer plats på hans skänk. Han hade såna fina prydnadssaker stående på den innan, och dem trivs nog bättre på hyllan så han slipper ha i sönder dem.


Passade på att färga ögonbrynen idag. Jag har 3D bryn men jag behöver fylla på med färg men jag valde den billigare varianten och köpte färg, måste vänja mig vid denna mörka färgen haha

Skriver mer ikväll, måste hoppa in i duschen och fixa mat till sonen.

Onsdag

2019-08-14 14:48
Från jennifrk
Goddagens! Idag har jag, (känns det som) suttit i telefon mer eller mindre hela dagen. Jag beställde ju paket från jollyroom och igår när jag skulle hämta ut det så fick jag inte ut paketet för att mitt id gått ut, (1 månad sen ca) blev lagom irriterad och förklarade för kassapersonalen att det finns INGA tider hos polisen pga semestertider, jag har tid förrän i september för att förnya mitt id kort. Jag hämtade ut ett paket senast i veckan med mitt gamla id, fattar att det är en ogiltig id handling och reglerna är så, men dem borde ändå ta hänsyn till att varenda polisstation har fullbokade tider när det kommer till id och pass . Aja, fick ringa till jollyroom och postnord dem säger att dem inte kan ändra namnet på ordern, men sen kunde jag visst ladda ner postnords app och ändra mitt namn till min sambos namn istället, så förhoppningsvis kan han hämta ut paketet idag, vill gärna ha hyllan uppe innan mamma och hennes kille kommer på fredag. Men det löser sig nog ☺️


Jag ska även boka en intensivkurs för körkort, imorgon eller på fredag, jag har gjort både riskettan och halkan, övningskört en miljon gånger med min sambo, och en miljon gånger med en körlärare, men sen blev jag gravid och kunde knappt sitta för att sonen sparkade mig i revbenet så jag inte kunde andas tillslut . Jag kan köra bil jag har lärt mig att fickparkera tex, applåder till mig för den är inte lätt. Så from nästa vecka ska jag börja läsa teorin och gå all in på att ta det där kortet. Jag har aldrig haft behovet av det förut, eftersom jag seriöst bott 2 min gångavstånd till alla mina jobb jag haft sen jag fyllde 18. Men nu är det dags! Vill jag tex ha eget företag så krävs det att jag har körkort, det öppnar många dörrar och möjligheter för mig. Ska bli riktigt spännande men jag är alltid så nervös när det kommer till lärare för vissa känns så himla otrevliga och man får typ skäll av dem känns det som?! Jag minns när jag var gravid så höll jag på att grina för att jag tyckte att dem var så hårda, men jag tror att det handlade om mina gravidhormoner . Det blir nog bra ändå.


Senare ska jag slå ihop en lasagne, med fullkornsplattor, ska göra en sallad till det också. Sen blir det inte många knop gjorda, förutom att bada sonen och fixa hyllan om jag nu får ut den, kolla på nån serie, har tränat imorse också. Uppdaterar mer ikväll!



Seg tisdag, tankar om framtiden

2019-08-13 21:51
Från jennifrk
Godkväll. Idag har det varit en fruktansvärt seg dag, har verkligen varit deppig, kan inte sätta fingret på exakt vad problemet är men jag antar att det beror på någon form av stress. Har tusen tankar i huvudet och känner mig förvirrad. Mycket tankar kring framtiden har kommit upp i mitt huvud idag. Jag vill så gärna starta eget företag och jag vill inte stå still på samma ställe och stampa år in och år ut. Jag har sökt utbildningar på google, utan framgång antingen så kostar det multum, eller så är ansökningsperioden stängd. Jag vet liksom inte vad eller hur jag ska göra riktigt..

Jag har velat läsa till tex dietist, PT, nagelteknolog, frisör, alla dessa har hög konkurrens om man ska starta eget, städföretag har jag funderat på också för det är något jag är väldigt bra på och jag har kunskaperna, jag gör det helhjärtat. Många kanske tycker att det är ett dåligt jobb, men det tycker inte jag. Det är ett serviceyrke precis som många andra yrken.. Att vara egen inom städ har också hög konkurrens men hur många av dem bolagen är bra egentligen? Här i malmö har vi ca 600 bolag, men jag vill bli the one, den bästa som är efterfrågad, mina anställda ska vara exakt lika bra som mig för att hålla ett gott rykte. Det är min stora dröm, för det är något jag är säker på och något jag kan. Min sambo har eget företag så jag kan få hjälp därifrån, en annan idé vi har är att han även har ett städföretag på sitt företagsnamn, hans företag heter Jensen service, han sysslar med det mesta men mest bygg, snickeri och takvård. Jag har tänkt på det i flera år, jag tycker att det är läge för mig att börja göra något åt saken. Jag är en driven person, jag vill utvecklas i mitt yrke, jag vill lyckas med något för engångsskull i mitt liv. Ska luska vidare i detta..

En annan sak jag tänkt också är influencer, men hur många influencers finns det inte? Finns alla möjliga, allt från mode till kost och träning. Tanken har slagit mig några gånger men jag tror inte det är något jag vill syssla med jag tror inte mitt liv är intressant nog för det. Sen är det ett väldans jobb säkert, jag har knappt läsare på denna bloggen heller haha, men det gör inget för bloggen är ett ställe där jag kan skriva ner mina tankar som idag ☺️

Har klagat färdigt iallafall så jag byter samtalsämne.

Jag har tränat idag, körde ett överkroppspass idag, fixade middag. Fullkornspasta med kyckling.

Inte den mest aptiligaste bilden men jag var för hungrig för att ta en bild så här har ni bild på en halvt uppäten mat haha. Recept nedan:

800g kycklingfilé, skär i bitar

1 pressad vitlöksklyfta

Salt + peppar

2msk eller 1 buljongtärning (kyckling)

4 soltorkade tomater, skär i små bitar

En knippe basilika

2dl matgrädde

1-2dl Riven parmesan


Gör såhär:

Skär kycklingen i bitar, stek kycklingen tills den är genomstekt, tillsätt salt och peppar efter smak. Kasta i tomaterna och vitlöken, rör runt tills vitlöken får lite färg, häll i grädden samt kycklingbuljongen. Koka på medel värme tills grädden tjocknat lite. Till sist toppar du den med antingen fryst basilika eller hackad färsk basilika och riven parmesan ost. Serveras med pasta, jag har fullkorn som jag nämnt i föregående inlägg ☺️

En rätt så händelserik måndag.

2019-08-12 20:49
Från jennifrk
Godkväll! Har inte hunnit blogga på hela dagen, haft ganska fullt upp måste jag säga. Jag och sonen vaknade vid 0930 (!) idag, väldigt sent i mitt tycke haha. Jag brukar lämna han på dagis redan vid den tiden, skyller på att vi båda är morgontrötta

Idag har jag varit iväg och gymmat, sprang en halvtimme på bandet och körde styrka, någon mer än mig som blir otroligt energilös under mensen? Jag får brutal huvudvärk, blir trött, illamående, får ångestattacker. Kunde iallafall träna färdigt trots det. När jag har mens så brukar jag äta vad jag vill under mensdag 1, eftersom det är den dagen jag brukar må som sämst. Jag har kraftig PMS, den kom efter graviditeten.. Jag har aldrig upplevt att jag haft några större problem innan jag fick barn. Jaja, nu till annat:

Gick och fixade mitt hår idag, så nöjd och hon jag gör hos är så jäkla duktig gått hos henne i över 1 år nu så är riktig stammis haha.


Efter det så hämtade min sambo och son mig så åkte vi till Malmö festivalen igen, köpte mig en jättefin drömfångare, sonen fick en leksaksbil, sen köpte vi fudge. Jag är väldigt svag för fudge, älskar det 4 påsar för 100kr taget.


Vi käkade även på Fridays idag, dem har jättegod mat där, beställde en kyckling sandwich med pommes. Kunde äta ca 4 pommes innan jag började må illa, mår sjukt illa av för fet mat, samma med tex friterad mat känns som att det bara vänder sig i magen. Tror det har med att göra att jag knappt äter onyttiga fetter mer och att min kropp antagligen har vant sig vid den kosten jag brukar äta. Aja, maten gick ner iallafall. Efteråt åkte vi till Willys och veckohandlade, nedan kommer maten för denna vecka förutom denna dag eftersom vi åt ute. ⬇️

Tisdag: Italiensk kycklingrätt med fullkornspasta, soltorkade tomater.

Onsdag: Fullkornslasagne

Torsdag: Vi äter rester från lasagnen.

Fredag: Pulled chickensandwich med salladmix, hemmagjord currysås på lätt cremefraische. (kycklingen görs i crocpoten i nån timme).

Lördag: Ev. Älgfärsbiffar med rostade rotfrukter.

Söndag: Korv stroganoff med fullkornspasta.

Kommer lägga recept på alla rätter jag gör, eftersom någon kanske får lite inspiration när man är tom på idéer. Jag älskar att läsa just matlagningsbloggar och tex kolla på halv 8 hos mig, då får man en hel del idéer. ☺️

Hämtade ut ett paket från Kicks, beställde Rituals doftpinnar, 2 förpackningar. Får verkligen inte nog av dem eftersom dem gör så att hela hemmet doftar nystädat och fräscht. Här är bilder på mina favoritdofter!



Det var allt jag har hunnit med idag. Ikväll ska jag och sambon kolla på film och mysa. Vad har ni själva hittat på?

Recept på mina dumlekakor!

2019-08-11 18:22
Från jennifrk