RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-16 23:12:16

Kilwa blogg

Kilwa blogg på Nouw

Sista väggen!

2020-02-16 16:35
Från Kilwa

Sista väggen med spån riven.

Sista väggen att såga ner förmodligen. Ja det är ju bara den som elcentralen sitter på som inte går att riva i dagsläget. Sen är alla väggar nere.

Simmiga skrev tidigare känns det fel att ha ett eget rum för inkommande el och säkringsskåpet.

Denna tapet har kg lite förkärlek till. Sprang ut och räddade dörren som varit till elcentralrummet och ställde i lillstugan. Kanske hittar på något kul med den.

Saga konstaterade att det är inga rum kvar när vi kom upp och tittade hur det gått för pappa.

Spån över allt är det inte längre men ändå lyckas hon få spån på kläderna.

Jag och barnen var en vända på tippen idag med gipsen de 17 säckarna med sågspån och isoleringen. Men efter det så har Linus lyckats få ihop ytterligare 4 säckar spån och en hög med bråte utanför fönstret.

Han sliter som ett djur!

2020-02-14 19:41
Från Kilwa

Bara sista väggen kvar.

Här lutar det åt att det ska plockas bort en takstol för att få till en bättre planlösning.

Tyckte han sa att han fått ihop 17st säckar bara med sågspån.

Ytterligare ett exempel på man tager vad man haver. Istället för plast har man använt gamla fodersäckar.

Mer uppdatering.

2020-02-13 19:48
Från Kilwa

Sitter och drömmer!

2020-02-13 17:48
Från Kilwa

Mamma och pappa hade fått Willab gardens katalog i brevlådan och undrade om jag sett växthuset på framsidan. Nää den måste ha slunkit i återvinningen utan att jag märkt det.
När jag fick katalogen och såg detta växthus blev jag lite smått förälskad! Till och med Linus sa att ska man köpa ett växthus så ska det se ut så där!

Här är ju typ mitt drömväxthus! Och äntligen har jag kommit på var jag vill ha det. Har funderat otaliga gånger över var jag skulle placera ett växthus här hemma för att det ska se snyggt ut och knäckte nöten för några veckor sedan. Tar man bort granhäcken som vi har mot grannarna så skulle man kunna bygga det ut från södra gaveln på ladugården och kanske göra det mer som ett orangeri än ett växthus!! Detta är ett sådant projekt som det minst är 10års plan på.

Föll för detta lilla nätta växthus precis så som på bilden gör det sig perfekt som en del i en köksträdgård! Vem vet det kanske kan bli en köksträdgård här på gården med tiden och kanske även ett växthus till den oxå.

Elliot 3år

2020-02-13 17:09
Från Kilwa

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Elliots födelsedag!

Förmiddagen spenderades på Arena Oskarshamn i simhallen. Sen vankades det tårta och han har bra smak pojken! Orange ska det vara!

Marsipanbilen hade ju lysen som han åt upp.

Sen blev han bekymrad över att bilen inte hade några lysen. Barns härliga logik. Efter det smäckte han halva bilen bara sådär rätt upp och ner.

Självklart ska man få öppna sina paket på födelsedagen!

Snapchat uppdatering från Snickarn

2020-02-12 20:09
Från Kilwa

Jag och barnen är uppe i Oskarshamn och Linus får ”egentid” med ovanvåningen.

Mera spån

2020-02-09 14:51
Från Kilwa

Stackars Linus! Han har varit snickare i 12 år och sa att han aldrig stött på en vägg fylld med så fint sågspån innan och så händer det i vårt eget hus.

Tur att väggen inte var så stor.

Ne den rymmer en hel del spån i alla fall.

Gavelrummet i väster som är tänkt att det ska bli kontor/gästrum när det är klart. Hahahaha kul att han hittade denna och ja det var ju sant det blev aldrig klart. Lite underligt att vi hade samma tanke med rummet utan att vi visste om det förrän nu när Linus rivit.

Som ni ser har vi en elcentral med inkommande el på väggen i det lilla skyffet som är kvar. Mycket diskussioner har vi haft kring hur vi ska lösa det på. Om den ska sitta kvar där om man ska låta den ha ett eget rum, känns onödigt och slöseri med plats eller ta bort rummet och bara sätta som en garderobsdörr framför centralen eller kolla möjligheter för att flytta in de i kattvinden eller till och med ut i ett fasadskåp. Det får väl bli en pris fråga vad Eon vill ha för att komma ut och flytta det.

Det blir lite bråte som ska tas om hand.

Inspiration till ovanvåningen

2020-02-09 12:27
Från Kilwa

Sitter och googlar och blir inspirerad, fiffig lösning till klädkammare. Tanken är att vi ska ha en i vårt sovrum.

Kanske kan man göra så här i Saga och Sixtens rum.

Har varit så inne på att ha sängen framför fönstret i vårt sovrum men detta såg så himla mysigt ut.

Två blir ett

2020-02-08 19:02
Från Kilwa

Oj vad stort det blev när väggen försvann mellan rummen

Växtbelysning i källaren

2020-02-08 18:14
Från Kilwa

När det börjar titta upp små rangliga plantor i minidrivhusen läste jag mig till att det var för att de var för dåligt ljus och de söker sig mot det lilla ljus som finns.

Varför har jag aldrig tänkt på det tidigare att man kan odla nere i källaren. Förmodligen för att jag inte alls varit insatt i detta med växtbelysning. Men läste på lite och de sägs att vanliga lysrör ska fungera.

För att få kraftiga stabila plantor får det inte heller vara för varmt. Den risken är ju inte så stor nere i källaren så jag hoppas på att detta kommer ge en bra start för de flesta plantor. Kanske får införskaffa mig någon värmeplatta då vissa frön vill ha det varmt för att gro.

Ja det är ju inte så vackert men jag tänkte börja med att städa lite och ev måla. Så kommer det se lite bättre ut i detta utrymme som vi tidigare i princip använts till att förvarat lite krukor och annat bråte.