RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-10 23:26:41

Momtoareborn

momtoareborn blogg på Nouw

Min nya reborn

2019-07-16 12:25
Från momtoareborn

Jag har beställt en ny liten docka som kommer att komma hem i slutet av Juli eller början av Augusti. Hon är en väldigt speciell reborn, och ett kit jag förälskade mig i så fort jag såg henne ❤️

Detta är då Rosalie men hon kommer i stort sett alltid kallas för Sally. Hon är kitet Realborn Patience.

Realborns är 3D printade av riktiga bebisar. Alltså formen som sen dockorna är gjutna i. Detta är den första realbornen som är 3D skannade av en bebis med down syndrom.

120 stycken NYA nappar

2019-06-18 00:00
Från momtoareborn

Förutom reborns så har jag lite andra relaterade samlingar. Jag älskar t.ex. bebisskor, rosetter nallar och som detta inlägg ska handla om; nappar. En person sålde nappar för en krona styck så jag passade på att köpa några stycken.

Jag kommer säkert inte behålla alla, så håll utkik på framförallt youtube där jag kommer ge bort några stycken.

Att vara ute med en reborn

2019-06-15 15:01
Från momtoareborn

Häromdagen tog jag och Charlie en promenad i vagnen. Det är inte speciellt ofta jag är ute med mina reborns och ibland blir jag fortfarande lite nervös trots att jag gjort det så många gånger. Den största anledningen till att jag tog ut vagnen just denna gång var för att testa ifall om den hade punktering eller inte för att kunna sälja den. Tanken är att jag ska köpa en ny lite mindre vagn än denna.

Hur som helst var det en trevlig promenad och ingen reagerade över att det var en docka. Jag försöker alltid få mina dockor att se så verkliga ut som möjligt. Att klä dockorna efter vädret och placera dockan så det ser naturligt ut. Att till exempel ha flera dockor i vagnen eller ha en reborn i nyfödd storlek i en sittvagn ser inte naturligt ut. Om man har en vaken reborn kan man som på bilden tex. ha solglasögon (om det är en toddler eller så). Jag brukar också ha något hängande i vagnen och vinkla huvudet så dockan tittar på det. Då ser det ut som om rebornen skulle titta på den och så länge ingen stannar till en längre stund så ser man inte att dockan inte blinkar.

Om det är någon som skulle fråga kan det vara bra att innan ha planerat vad man ska säga. Det gör situationen lättare. Det jag planerat att säga om någon skulle fråga är att jag är ute och filmar reaktioner till youtube. Jag har aldrig fått några kommentarer mer än att jag har en söt bebis i vagnen. Ju verkligare reborn man har desto färre kommentarer får man.

Alec

2019-05-23 13:16
Från momtoareborn

Namn: Alec
Kit: Realborn Joseph 3 months asleep
Målad av: rebornartdoll.se
Längd: 68 cm
Vikt: 3 kg
Klädstorlek: 68/74
Född: Juli 2018
Hemkomst: 28 Augusti 2018

Hur köper man reborns?

2019-05-21 11:20
Från momtoareborn

De frågor jag får mest på min youtube kanal är 'Var köper man reborns?' och 'Hur mycket kostar dockorna?' Jag tänkte att jag i det här inlägget ska svara på dessa frågor.

Var och hur köper man reborns?
Reborns är dockor som är handmålade och unika. Det är inte så som t.ex. klädbutiker på nätet där man väljer de plagg man vill ha och lägger i en kundvagn för att efter det betala det man valt. När det handlar om att köpa reborns går man in på en rebornartist/rebornkonstnärs hemsida/facebooksida/instagram. Om vi tar hemsida som exempel så finns det troligtvis en flik som heter något liknande med "Till salu" eller "För adoption". Under den fliken finns de dockor som just nu är till salu. Om man vill köpa någon av de dockor som är till salu tar man kontakt med rebornartisten, oftast via mejl. Kontaktuppgifter borde finnas någon stans på hemsidan.

Det finns också något som kallas för beställnings dockor/coustom orders. Det är inte alla rebornartister som gör detta, om de gör det borde det stå på hemsidan eller så får man mejla och fråga. Det innebär att du som kund beställer ett kit (huvud,armar och ben), hur artisterna gör är väldigt olika men oftast får du som köpare välja utseendet på dockan också. Om du inte vet vilket kit du vill ha kan du mejla rebornartisten och få hjälp att välja.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Hur välja rebornartist?
Det svåraste med att köpa en reborn är att välja vem man ska köpa ifrån. Framförallt som första docka. Efter några dockor har man ett hum om vad man gillar och har kanske hittat en favorit och beställer alltid ifrån samma person. Mitt största tips är att söka runt, kolla på flera rebornartisters hemsidor och jämföra för att hitta den person som ni tycker har finast dockor. Det bästa är såklart om man har möjlighet att gå på någon av de rebornutställningar som finns i Sverige. Då samlas många rebornartister på samma ställe och det går att kolla och jämföra på plats. Det enklaste är att googla runt och jämföra flera hemsidor.

Tradera/Blocket/Ebay och Facebook
På tradera, blocket och ebay finns det också reborns till salu. På tradera och blocket säljs främst second hand reborns. Det finns rebornartister som också lägger ut sina dockor på dessa ställen. Det går verkligen att hitta guldkorn, var noga så personen ni köper ifrån har bra betyg ifrån tidigare köpare så ni inte blir lurade. Ebay är som tradera, fast för hela världen. Här går det att hitta både second hand dockor men det är också många rebornartister som enbart lägger ut sina dockor på ebay. På ebay finns också några saker att akta sig för.
1. Kolla vilket land det är ifrån, om det inte är ifrån Sverige kostar frakten en del. Är det utanför EU så tillkommer det också tullavgifter.
2. Det finns mängder med Kinadockor (mer om det längre ner), som inte är riktiga reborns. Dessa kan locka med sitt låga pris men är sällan så fina som det ser ut som på bilderna.
3. Precis som på tradera måste du hålla koll på personernas betyg så du inte blir lurad. Köp bara ifrån personer som har bra betyg.

På facebook finns många grupper för att köpa och sälja reborns. Vi har även några i Sverige, där säljer både privatpersoner och rebornartister.

Kinadockor, Bradford och Ashtondrake
Söker man på reborns kommer man direkt att få upp dockor ifrån wish/alliexpress och liknande hemsidor. Detta är inte reborns utan massproducerade dockor. Det är absolut inget fel på dessa dockor, men det är inte reborns. Detta gäller även dockor ifrån bradford, ashtondrake, paradise galleries och liknande. Det är bebisdockor men inga reborns. Dessa dockor ser sällan ut som på bilderna. Även om priset kan locka så är det inte värt det om man vill ha en fin och verklighetstrogen docka.

Jag vill med detta säga att det absolut inte är något fel med Bradford, Ashtondrake eller paradise galleries. Om du vill ha en billig bebisdocka så köp absolut ifrån någon av dessa sidor. Bradford är en svensk sida och jag har haft flera dockor ifrån den hemsidan. Det man ska vara väldigt medveten om är att de sällan ser ut som på bilderna. Däremot tycker jag man ska undvika kina dockorna på wish, alliexpress och ebay. Många utav dessa dockor är kopior ifrån riktiga skulptörer som lagt många timmar på att göra kit och kanske släppt dessa i begränsad utgåva som då dessa företag har kopierat och släppt i sämre versioner. Då är det inte etiskt rätt att köpa en av dessa kopiadockor.

Här nedanför är en bild på hur dockan såg ut på bradfords hemsida. Och hur hon såg ut när hon kom hem för att jämföra hur annorlunda dockorna ser ut i verkligheten mot bilderna.

Priset?
Då har vi kommit fram till sista punkten. Priset. Reborns är dyra och det kommer aldrig att gå att komma ifrån. Bara allt material kostar flera tusen och rebornartisterna lägger väldigt mycket tid på att göra dessa dockor. Därför är priset högt. Från 3000 måste man räkna med, men snarare 3500-8000 måste man vara beredd att lägga beroende på vem det är som målar och vilket kit. Priser över tiotusen är inte ovanliga, och vissa reborns säljs för hundratusen.

Reborn utställning i Jönköping 2019

2019-05-19 23:30
Från momtoareborn

Igår var det reborn utställning i Jönköping för andra året i rad. Jag hade egentligen bestämt mig för att inte åka dit men när jag i fredags såg att folk var på väg till Jönköping blev jag så ledsen att jag inte skulle dit, att jag köpte tågbiljetter och fixade hundvakt.

Jag begav mig alltså dit och tur var det. Jag fick träffa underbara människor, träffa flera som kollar på min Youtube kanal och såklart se en massa söta dockor.

Alec var det som fick följa med mig, och jag fick så fina kommentarer om honom vilket verkligen värmer. Han är min favorit och jag blev nog bara mer förälskad i honom efter den här helgen.

Sam Collin

2019-05-15 17:41
Från momtoareborn

Namn: Sam Collin
Kit: Katie-Marie av Ann Timmermann
Målad av: annapzrebornnursery.com
Längd: 78 cm
Vikt: 4 kg
Klädstorlek: 86/92
Född: 15 Juli 2018
Hemkomst: 17 Juli 2018

Reborns + djur = sant

2019-05-13 22:03
Från momtoareborn

Jag hade en live med Rylie igår och insåg då hur mycket jag saknat henne. Hon är den största av mina dockor och är något otymplig att bära runt på vilket gör att jag undviker göra filmer med henne. Det är även väldigt sällan jag fotograferar henne. Förhoppningsvis blir det något bättre när jag flyttar i höst och hon är framme hela tiden.

Hur som helst tog jag några bilder på henne och insåg att jag är inte den enda som tycker om Rylie. Min ena hund älskar henne, så fort jag tar fram Rylie kommer han fram och ska bli klappad av henne. Det här är hunden som inte alls tycker om barn men Rylie går bra. Mitt hjärta smälter varje gång jag ser honom vara i närheten av henne.

Liam

2019-05-10 21:29
Från momtoareborn

Namn: Liam
Kit: Romeo av Natalie Blick
Målad av: rebornbabies.se
Längd: 49 cm
Vikt: 2500g
Klädstorlek: 50
Född: 14 Mars 2014
Hemkomst: 13 Augusti 2017

Maggie

2019-05-07 20:47
Från momtoareborn

Namn: Maggie
Kit: Angel av Olga Auer 125/1000
Målad av: Marina blue nursery
Längd: 50 cm
Vikt: 2123 g
Klädstorlek: 50
Född: 17 Januari 2014
Hemkomst: 13 Augusti 2017