RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-02 20:23:58

kalmarmorsan blogg

kalmarmorsan blogg på Nouw

då vs nu

2019-09-02 19:29
Från kalmarmorsan

Oj oj oj

Sitter och kollar igenom gamla bilder. Blev chockad över att jag nästan varit svarthårig. Något som jag verkar ha glömt helt! Svart/brunt är verkligen inte min färg och det kan vi ju konstatera.

Däremot så kan jag inte sluta beundra mig själv över hur stark jag var då. Jag gick igenom väldigt mycket under högstadiet och gymnasiet. Prestationsångest i skolan som majoriteten av ungdomar har men också ett enormt kontrollbehov på fritiden. Att ha koll på vad pappa gjorde och om han levde.

Jag kan inte fatta hur jag orkade leva med den klumpen jag hade varje dag, den enda hjälp jag hade var kuratorn på gymnasiet som jag gick till ca 4 gånger för att min frånvaro började bli hög. Jag hade klaustrofobi-känslor ( som jag trodde då) i klassrummet och började kallsvettas o må illa om jag kände mig trängd. Var alltid tvungen att sitta nära en dörr. Men nu i efterhand så tror jag nog att det var socialfobi. Jag hade även samma problem i matsalen och på bussen. Har i periodvis haft väldigt svårt att svälja mat bland folk och har alltid haft problem att äta ute.

Minns att jag var med KRIS  i Malmö och skulle äta på en thailändsk restaurang och jag var sååå osäker och nervös. Kunde knappt få ner maten trots all vätska jag tryckte i mig. Var bland det godaste jag smakat men åt bara några få tuggor.

Detta och mycket mer var saker som jag aldrig tog itu med och jag vägrade låta det hindra mig från att göra saker. Fy fan vad jag kämpat och fy fan vad jag har klarat av mycket!

Är det okej att klappa sig själv på axeln? Har lust att ge mig en stor fet klapp på axeln faktiskt.

Att jag orkade enda fram tills nu är ju sinnessjukt. Men någon gång faller man ju och nu var min tid inne.

Har ju varit borta från bloggen ett bra tag men kan uppdatera er med att min Fysiska hälsa inte varit bra sen ungefär min pappa dog. Först kom utslag, sedan kramper i magmunnen/magen. Följt av 6 månaders dagligen migrän som gick över i ca 10 ggr vattniga diarréer per dag som sedan övergick i dagliga kramper i magen.

Detta har gjort att jag knappt vågar ge mig ut längre och pga brist på ork och kämpaglöd så har jag inte kunnat göra något för att inte låta det hindra mig.

MEN jag ska bli samma starka person jag var innan. Blir väldigt motiverad nu när jag ser gamla bilder. Har jag lyckats förr så kan jag lyckas nu!

Såhär ser jag ut idag. Första bilden är väldigt instagramvänlig men väldigt långt ifrån verkligheten.

Andra bilden är en perfekt bild på hur jag mår både på insida o utsida. Dvs väldigt dåligt just nu. Tänkte att bloggen har hjälpt mig mycket förr så det skadar inte att testa igen.

Förväntar mig inte att någon ens läser bloggar längre utan syftet är mer att skriva av sig.

tacksam till livet

2019-02-25 08:41
Från kalmarmorsan

Haft en del tankar på sistone kring pappa och hans bortgång. Hur mitt liv var med honom och hur tiden efter hans död varit. Jag tycker fortfarande efter 4 år att det är ofattbart och jag har väldigt svårt att inse att vi aldrig mer kommer att träffas igen. Det är lustigt hur döden kan påverka våra hjärnor. Eller kanske är det hjärnan som påverkar döden?

En del accepterar mer och kan se meningen med allt men jag tycker än idag att det är svårt att förstå HUR pappa kan vara död och att vi aldrig mer kommer att ses. För han var ju en del av mitt liv så länge och nu är han inte det.

Är det någon mer som känner som jag? Jag kan iallafall säga att jag är mer tacksam till livet nu och tar ingenting för givet. Det enda jag önskar är att min familj o vänner ska få vara friska och leva ett långt härligt liv. Men jag önskar alla andra det med o inte bara de jag älskar. Jag är en väldigt känslig person. Kan få panikångest av nyhetsartiklar om t.ex mord. Som nu senaste om de tjejerna som backpackade i marocco och blev avrättade. Hade sånt tryck över bröstet o jag grät när jag såg videon. Har mått väldigt dåligt varje dag sedan dess.

Jag läser inte nyheter längre då jag mår så dåligt av allt som händer här i världen. En egenskap jag fått av pappa. Han var likadan när han levde, han var väldigt empatisk mot allt och alla. Kunde sätta sig in i hur andra känner och går igenom. Jag tycker att det är en jobbig egenskap men kan även vara väldigt nyttig.

Vad tycker ni?

Hur man gör jell-o shots

2018-11-05 08:31
Från kalmarmorsan

Det du behöver:

Ett paket Jello powder
1 cup hett vatten
1/2 cup kallt vatten
1/2 cup vodka

1. Koka vattnet och häll över pulvret. Blanda väl i ca 2 minuter eller tills pulvret är upplöst.
2. Häll över det kalla vattnet och vodkan. Blanda väl
3. Häll i shotglas. Fyll ca 3/4. Blir 12 shotglas.

Vi köpte pulvret från tastyamerica. 
En rolig grej att ha på fester!

Veckans schema för Alma

2018-11-05 08:27
Från kalmarmorsan

Köpte en supersmidig sak på varuhus1 för inte alls många kronor som kommer hjälpa Alma med att komma ihåg lite mer.

Skolan vill ju att Alma ska ha ansvaret själv att komma ihåg vad hon ska ha med sig och nu blir det ju lite enklare med hjälp av denna smarta grej.

Nämligen en magnetisk whiteboard tavla! Ett tips till alla föräldrar där ute.

måndag igen

2018-11-05 08:24
Från kalmarmorsan

God morgon på er!

Startar dagen med halsont och vill bara ligga kvar i sängen men skolan började idag igen efter en vecka höstlov så det var bara att stiga upp. Blev en mysfrukost med bara alma och jag då de andra var lite morgontrötta idag.

Nu har Alma gått till skolan och jag fortsätter min morgon med kaffe framför youtube.

Halloweenfest

2018-11-04 14:12
Från kalmarmorsan

Detta somnar jag till. Ni måste läsa!

2018-10-26 08:44
Från kalmarmorsan

Jag läser inte böcker. Jag lyssnar på ljudbok då jag är audiotiv.  Jag kan bara inte läsa. Jag blev iallafall tipsad om denna boken, som handlar om autism och jag är helt såld. Den är så fruktansvärt bra och något som alla borde läsa/höra om.

Det väcker tankar och mer förståelse för människor som dagligen tampas med saker som för andra kanske är helt självklara. Jag lovar, ni kommer inte ångra er.

Ett tips är att ladda ner bookbeat.  Man får två gratis veckor sedan får man betala 199 i månaden. Om man vill såklart.

onlinepizza

2018-10-26 08:34
Från kalmarmorsan

Hur smidigt är det inte med onlinepizza när tiden för matlagning är knapp?!

En stor favorit här hemma är pizza. Förut föredrog barnen tacos men det har dom tröttnat lite på. Nu är det pizza som gäller.

Eftersom jag hämtar barnen + Almas kompis kl 15 idag och discot är vid 17 så blir det perfekt att få en hemleverans av mat. Jag måste ju göra flickorna iordning och det hinner jag ju nu. Perfekt!

För övrigt så ska jag krypa ner i sängen nu igen, har lämnat barnen i skolan och förskolan precis. Sebastian jobbar nu och jag jobbar inatt så därför måste jag sova på dagen då jag inte hinner ikväll.

God morgon/God natt på er.

Vår coola Halloween pumpa!

2018-10-24 18:24
Från kalmarmorsan

Efter maten idag så karvade vi ur en pumpa tillsammans. Detta gör vi varje år. Först och främst skär jag bort huvudet på pumpan, Sedan får barnen titta på olika förslag på Google och välja ut. Då ritar dom på pumpan där jag ska skära. Sedan hjälps de åt med att gröpa ur pumpans slem och kärnor. Sist men inte minst så skär jag ut ögon, näsa och mun.

Vi älskar detta! Längtar tills Elly blir större och kan vara med. Nu var mormor lite mer poppis. 

inbakad kassler på mitt vis

2018-10-24 18:20
Från kalmarmorsan

Du behöver detta:

Kassler
En stor creme fraiche
Philadelphia vitlök och örter
Smördeg
Salt och peppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 220 grader.
Skär upp kasslern i skivor. Lägg smördegen i en ugnssäker form. Lägg kasslern ovanpå. Blanda creme fraiche, Philadelphia och kryddorna och smeta mellan varje kasslerskiva. Ta upp smördegen så att kasslern blir inbakad. Grädda i ugnen tills den fått färg, ca 30-40 minuter.

Jag brukar ha pommes till.