RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 04:54:50

elvmarielle blogg

elvmarielle blogg på Nouw

Dags igen

2019-07-19 23:02
Från elvmarielle

Hej!

Det var ett tag sen jag uppdaterade här, men blev så sugen på att börja blogga igen

Jag kommer inte göra en introduction av mig och hästarna, utan är det något ni undrar över så får ni kommentera☺️

Idag red jag och Juni bort till en backe och klättrade. Ville att hon skulle gå i en låg form både uppför och nerför för att hon skulle få med sig ryggen och jobba med hela kroppen. Det gjorde hon väldigt bra. På vägen hem tränade vi övergångar skritt-trav-skritt samt några skänkelvikningar i skritten. Hon var väldigt lätt i handen och tog inte bettet i övergångarna till skritt som hon gjort tidigare. Härligt när det går åt rätt håll!

Sen var det dags för Arwens tur. Då vi ska tävla hoppning imorgon (första hopptävlingen för iår!) så red vi ett kortare dressyrpass med fokus på framåtbjudning och lösgjordhet. I början var hon lite stel i vänstersidan och ville inte ge efter, så red igenom det med lite små volter där jag ställde inåt och flyttade ut henne för innerskänkeln. Hon kändes väldigt fin, fram för skänkeln och stadig/lätt i handen

Nu efter middagen har jag packat allt för imorgon så att det bara är att göra iordning Arwen och åka. Uppstigning 04:30 och åka 05:45... Kan sova i bilen iallafall

Godnatt!

Skogen

2018-12-11 21:56
Från elvmarielle

Hej!

Sista hela veckan i skolan för den här terminen. Så skönt! Längtar verkligen till jullovet. Till att inte behöva stressa upp tidigt på morgonen, utan bara ta det lugnt. Vi får hoppas på att det kommer lite snö också, det blir så vackert ute då :)

Arwen har fått skritta i skogen både igår och idag. Finns inte så mycket annat att välja på nu när marken är frusen och isig, tyvärr. På torsdag däremot ska vi till Fredrik och hoppa. Har inte hoppat Arwen på ca 5 veckor, så vi får se hur det går. Antagligen kommer hon vara väldigt glad!

Har inte så mycket mer att skriva idag, så vi hörs!

Kram Marielle

Snabb Presentation

2018-12-09 22:08
Från elvmarielle

Hej!

Jag heter Marielle och är 15 år. Jag tränar och tävlar både dressyr och hoppning (börjat med fälttävlan as well) med min D-ponny Arwen-Rose, kallas för Arwen till vardags. Hon är 10 år och korsning mellan Dansk sportponny & Connemara. Den här hösten har vi debuterat P70 (fälttävlan) samt Lätt A:p1 (dressyr). Planerna för nästa år är stadigare ritter i dressyren (få skolorna att flyta på bättre), komma ut och starta mer fälttävlan och få stadigare ritter på hoppbanan.

Det var en snabb "presentation" om oss, hoppas ni vill läsa om hur det går!

Kram Marielle