RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-10 01:24:16

Elin Lindelöw

elinlindelow blogg på Nouw

Här finns jag

2019-03-09 13:45
Från elinlindelow

Hej igen bloggen!

Jag har insett att jag är allra bäst på att göra saker "in spite". Så när någon säger "du kan! du klarar det" så tvivlar jag, men om någon säger "du kan inte!" du ska jag minsann göra allt i min makt för att klara det. Detta gäller speciellt när orden av uppmuntran eller kritik kommer från mig själv. Jag älskar att säga emot mig själv.

Jag har, hela min uppväxt, sagt åt mig själv att inte ta någon plats, inte synas, inte höras, inte finnas. Men jag är trött på det nu. Jag är trött på den delen av mig som inte finns. Jag vill finnas. Jag vill finnas jättemycket.

Så här är jag. Här finns jag.

"Jag gör vad fan jag vill"

2019-02-14 11:25
Från elinlindelow

Hej igen. Det var ett tag sedan nu.

Jag satt precis och läste igenom gamla blogginlägg och blev sådär skrivsugen igen. Jag glömmer liksom bort hur mycket jag älskar att skriva tills jag läser mina egna texter. Jag blir typ helt mysig i kroppen då. Jag älskar att skriva och känna och uttrycka mig, trots att det är jätteläskigt.

Jag kommer ihåg att jag läste inlägget om Stupid Deep strax efter att jag hade lagt upp det och kände "nej, detta är inte bra. det låter töntigt och dåligt och fel" så jag gjorde inlägget privat - trodde jag. Tydligen var det fortfarande uppe (fail haha). Men jag läste det igen idag och känner istället att fy fan vad synd att jag överhuvudtaget ville ta bort det och tysta mig själv. Man måste få känna också.

Detta gjorde i alla fall att jag ville skriva ett nytt inlägg. Lite sådär envist. Lite som en hint till mig själv. Jag vill skriva mer töntigt och dåligt och fel för att kunna skratta mig själv i ansiktet och säga "där fick du. jag gör vad fan jag vill".


Slänger in en bild som inte alls är bloggig och goals och allt det där också.

Stupid Deep

2018-12-02 21:14
Från elinlindelow

Jag är helt besatt av den låten Stupid Deep av Jon Bellion. Det är en sån där låt som liksom "hits home". Den får mig att vilja både skratta och gråta samtidigt och jag älskar det. Texten handlar om att man inte behöver försöka så mycket. Den handlar också om att välja rätt väg och att allt inte handlar om pengar, eller åtminstone att det inte borde göra det, och att allt kommer att bli bra.. Jag tycker att det är så fint. Det är liksom precis de tankarna jag haft nyligen. Tankar om att inte försöka hålla tillbaka för att bli accepterad eller leva livet för att få ett prestigefyllt yrke och mycket pengar utan göra det jag brinner för. Tankar om att jag kanske ändå duger som jag är och inte måste ändra på en massa saker: att jag är okej.


​What if who I hoped to be was always me?

And the love I fought to feel was always free?

What if all the things I've done were just attempts at earning love?

'Cause the hole inside my heart is stupid deep, stupid deep

What if where I've tried to go was always here?

And the path I've tried to cut was always clear?

Why has life become a plan to put some money in my hand?

When the love I really need is stupid cheap, stupid cheap.


Hela albumet Glory Sound Prep är helt fantastiskt och rekommenderas såååå mycket.

Att anpassa efter andra

2018-11-26 14:59
Från elinlindelow

Just nu är jag i skedet där jag ska bestämma vad jag vill göra med resten av mitt liv, och det är precis lika dramatiskt och svårt som det låter. Det antar jag att alla som tagit studenten, och även de som har långt kvar, kan relatera till.

Jag har ingen aning om vad jag vill göra. Eller, rättare sagt, jag har tusen saker jag vill göra, men det är kanske inte riktigt rimligt att gå fyra olika 3- eller 5-åriga utbildningar under samma livstid. Jag måste lära mig prioritera.

Mitt största problem vad gäller att välja en av dessa utbildningar är att jag hela tiden vill anpassa mig efter andra. De utbildningar jag vill gå på riktigt, för min skull, prioriterar jag bort eftersom jag inte tycker de är optimala utifrån andra människor. Jag talar om för mig själv att jag t.ex. inte kan utbilda mig till ett yrke som kräver att man jobbar kvällar eftersom jag vill ha tid att umgås med min icke-existerande pojkvän samt framtida fantasi-hubby. Det är så onödigt att oroa sig för nu, och jag borde verkligen inte låta det påverka mina val av karriär eller utbildning, men ändå gör jag det.

Jag vill anpassa mitt framtida jobb så att jag ska finnas tillgänglig när mina kompisar kan ses istället för att anpassa umgängestid till mitt framtida jobb. Jag vill också anpassa studiestad efter vart de jag känner bor och pluggar istället för att leta efter utbildningen som är bäst för mig. Det gör sökandet efter vad jag vill så mycket svårare och det stör mig. Det innebär också att sökandet inte ens handlar om att jag inte vet vad jag vill, utan snarare att jag inte vågar göra det jag faktiskt vill utan desperat letar efter alternativ som jag aldrig är nöjd med.

Jag önskar att jag hade en vis slutsats till detta, men det har jag inte. Jag har bara tänkt mycket på det här och jag hoppas att det löser sig. Jag hoppas att jag lär mig sätta mig själv först.

Dessa quotes från Pinterest hjälper. Jag behöver påminna mig själv att det är viktigt vad jag själv vill.

Fake

2018-11-26 09:48
Från elinlindelow

Hej!

Jag har inte länkat den här bloggen någonstans än. Jag tänkte att jag skulle göra det, för det skulle ju vara kul om någon läste. Det tar bara emot att dela eftersom jag vet att jag lätt kan fastna då. Varje gång jag skriver något och vet om att folk som jag sådär halv-känner ska läsa det blir jag så fake. Jag anstränger mig typ för att få orden att låta på et visst sätt istället för att bara låta mig själv vara den jag är. Jag stressar över att vara lagom confident, modig men inte arrogant, rolig men inte cringe. Det är uttröttande och jag vill inte att bloggen ska bli så. Jag vill inte att den ska bli en samling väl valda ord som visar upp en bild av mig som egentligen inte alls stämmer.

Jag vill att bloggen ska vara äkta. Jag vill att den ska vara ett safe space. Min lilla plats. Därför vågar jag inte dela den än.

Blogga?

2018-11-25 18:19
Från elinlindelow

Hej!

Något jag är bra på är att bli riktigt ordentligt besatt av saker och idéer och sedan släppa dem helt efter några veckor. Detta visade sig t.ex. varje gång jag som liten bad om nya dockor som jag VERKLIGEN ville ha för att sedan glömma bort dem och lägga all min passion i en ny sak jag ville. Oavsett om det är dockor eller framtidsplaner så kan jag inte hålla fast vid ett beslut, hur mycket jag än ville det en stund. Nu har det hänt igen.

Igår kväll kunde jag inte somna och bestämde mig för att jag ville starta en blogg. Som vanligt var det inte ett litet smått sug utan ett FAST beslut som jag verkligen ville genomföra med en gång. Så nu är jag här. Nu bloggar jag. Vi får helt enkelt se hur länge det håller i sig - det kan vara allt från 2 veckor till 5 år. Man vet aldrig med mig, men jag hoppas ju på det senare.