RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-21 18:50:03

Throwlikeagirl blogg

Throwlikeagirl blogg på Nouw

Offseason

2019-02-25 21:19
Från Throwlikeagirl

Våren har kommit till Sverige. Och tävlingssäsongen har dragit igång på andra sidan pölen. Ikväll fick jag välja mellan EFN;s uppesittarkväll eller Las Vegas Challange. Tyvärr så har suget efter att titta på nya tävlingar varit för stort så allt vad ekonomi-tv heter får stå undan för discgolf nu. Det kliar i mina fingrar att få kasta eftersom att jag knappt hållit i en disc sedan i november. (Jag har mina anledningar, men det får ni veta senare i vår!) har inventerat väskan och ska göra en beställning snart, men beslutsångesten har slagit till. Tror min idé om en hel DD bag spricker. Det är på tok för mycket Latitude jag vill ha. Så det får bli en blandning av det bästa helt enkelt! Kanske får en Discmania krypa in i bagen i år. Enbart pga deras samarbetet med Lat64.

Aktier, föreningsliv och företagande

2018-11-14 22:05
Från Throwlikeagirl

För bara tre månader sedan så suckade jag högt när min kära sambo försökte få mig att lyssna på Avanzapodden, Aktiekompisar, Prata Pengar eller Rika tillsammans. Alla med gemensam nämnare ekonomi och sparande. För två månader sedan var jag fast i ekonomipoddarnas värld och skaffade twitter för att hänga med i börssnacket. För en månad sedan blev jag medlem i Unga aktiesparare. Eftersom att jag behöver en organisation för att kunna göra något fullt ut, och dela det jag gillar med andra. Så denna blogg som enbart skulle vara discgolf, kommer istället bli en salig blandning av aktier, föreningsliv och en del av min väg till att bli egen företagare. Hoppas ni kommer gilla det. Kom gärna med tips på vad ni vill läsa om i de olika kategorierna, eller om ni har frågor!

God natt!
J

Aldrig stilla, alltid på språng, därför blir det ofta lite mer än jag kanske tänkt. Häng på vettja!

#discgolf #föreningsliv #aktier #ungaaktiesparare #egetföretag #inspiratör

Året som gått

2018-10-08 08:47
Från Throwlikeagirl

Discgolfsäsongen 2017/18

Den 19 juni 2017 fick jag diagnosen Utmattningssyndrom. Jag blev sjukskriven i 8 veckor. Då hade jag precis börjat spela discgolf. Jag hade bara någon vecka innan väggen kom bestämt mig för att satsa. Jag kommer så väl ihåg orden jag sa till min arbetsgivare och sjuksköterskan som satt där den dagen. “Jag måste sluta spela discgolf om jag ska orka mig igenom det här”. De höll med. Jag gick hem och la mig. Sov en vecka i ett streck. Min nyinköpta Discgolf-bag, en EMAC Ranger bag från Dynamic Discs, stod orörd i ett hörn.

En morgon kände jag att jag måste göra något. Komma hemifrån. Göra något för att dämpa ångesten. Dämpa ilskan över att det blivit som det blivit, dämpa besvikelsen jag kände över mig själv. Försöka hitta den där energin jag en gång haft. Med ett stadigt grepp om min bag cyklade jag bestämt mot banan. Det blev startskottet för något som jag aldrig kunnat föreställa mig.

Nu har ett år gått och jag har under säsongen 2018 gjort 25 tävlingar fördelat på 10 banor och höjt min PDGA rating med 100. Den första tävlingen någonsin blev Påskkastet i Lillsjön. Då kändes det som galenskap. Jag var så nervös att jag skakade. Åkte därifrån med en runda på +54. Ville gråta. Hatade det lika mycket som jag älskade det. Uppenbarligen så blev jag inte bortskrämd från sporten efter den rundan. Jag har efter den rundan träffat så många stöttande människor i sporten. Så många som peppar och fascineras av hur jag orkar, så många tröstpriser jag fått och så många hurrarop jag fått för min kämparglöd. De flesta har nog förstått att jag inte spelar för resultatets skull. Jag gör det föra att jag älskar det. För att det ger mig en boost. För att jag får fokusera på att vinna över mig själv och utmana mig själv.

Nåt som också präglat detta år är att jag brunnit för att få fler tjejer till Discgolfens fantastiska värld. Och när jag lyckats med det, när jag sett fler tjejer till våra lokala veckotävlingar, eller när tjejer kommit fram till mig på tävlingar jag varit på och tackat för det jag gör i sociala medier bland annat. Det är då jag vill göra det jag gör ännu mer. Spela discgolf för att jag älskar det och tycker att det är så hysteriskt roligt. Spela discgolf för att få träffa alla fantastiska människor som älskar sporten lika mycket som jag. Det bästa jag vet är att se andra utvecklas i sporten, det och att ge någon annan en high five efter ett sjukt bra kast. Jag har så många gånger fått höra att jag alltid är så positiv och glad för både mig och andra. Hade jag inte varit det så hade jag slutat spela för längesen. Annars orkar man inte gå +54 på en runda.

Nästa år ska jag få ännu fler tjejer till sporten. Nästa år ska jag övervinna mina egna resultat betydligt mer. Nästa år ska discgolf-Sverige få se på kämparglöd. Tack Mickes Discgolf för världens bästa sponsor, tack Teamet för alla hurrarop och Tack VIF för att ni orkar med mig. Nästa år blir ännu bättre!