RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-01-21 22:53:12

svenssonvilma blogg

svenssonvilma blogg på Nouw

I’m back!!! Och vart ska jag flytta?

2020-01-21 19:26
Från svenssonvilma

Hej och hå vad mycket som har hänt sedan sist! Jag har rest en hel del på weekends som Bryssel, London och Warszawa. Har även roadtripat i USA 3 veckor och skaffat ett till jobb. Och en av de största sakerna som hänt/ska hända är att om 2 veckor flyttar jag LILLA jag till andra sidan jordklotet i ett år och såklart ska ni få följa med på de. Jag ska nämligen jobba som au pair i USA, närmare bestämt i salt lake city som ligger i Utah. En familj med 4 barn med åldrarna 3,6,8 och 10. Så om jag kommer ha fullt upp de kommande året? Absolut!

En helg i Bryssel

2019-03-25 16:49
Från svenssonvilma

Hej på er! Hoppas allt är bra med er och att ni är taggade för en ny vecka, med en start av våffeldagen. Blir dock inga våfflor för mig idag utan jobb 12-20:30 står istället på schemat. Helgen har spenderats i Bryssel för att hälsa på Jonathans syster med familj och vi har haft det jätte bra. Men ingenting är väl så skönt som att komma hem till sin egna säng.

Vi åkte iväg till flygplatsen runt 9 på fredagsmorgonen och var sedan framme i Bryssel kring 4. De blev en lugn fredag, med lite käk hemma hos dem och sedan gick vi ut för att ta oss en varsin öl. Sen somnade vi nästintill allihopa i soffan.

Tyckte deras fönster var så stora och härliga och fint med massa lerkrukor.

Lördagen var fullproppad med roligheter, vi började dagen med att gå upp tidigt och käkade en dunder frukost. Sedan lite shopping där jag bland annat fick med mig jackan på bilden till höger.

Vi gick sedan till en torgmarknad som var sååå himla mysig och det fanns allt ifrån fina fynd till massor av skit haha. Tyvärr ingenting vi fick plats med i resväskorna. Kolla maskerna till höger, så obehagliga!


Påvägen hem gick vi bland annat förbi massor av chokladbutiker och parker. Vi kollade in torget mitt i Bryssel och den kända ”kissade pojken”, något ni får googla på!


Söndagen bjöds på strålande sol och klarblå himmel. Vi gick förbi massa fina parker och stannade till i en av dem. Vi hann även förbi och kika på EU parlamentet som ligger i Bryssel. Så härligt att blommorna redan hade börjat blomma där, det är väl tyvärr ett tag kvar tills dess i Sverige.

Det är verkligen varken eller på byggnaderna, antagligen så är de jätte gamla eller nyrenoverade. En fullspäckad men trevlig helg helt enkelt. Skönt att komma iväg ifrån den vanliga” vardagen ett tag och göra och se någonting annat.

WOW

2019-03-05 17:39
Från svenssonvilma
Ja wow vilken härlig helg jag har haft! Fredagen inleddes med att jag var ledig och tog mig en rejäl sovmorgon. Efter det var de bara att börja packa för att åka med tåget till Stockholm vid 13. Typiskt SJ så blev det försenat och vi fick de väääldigt stressigt när vi väl kom fram. Vi köpe med oss mat och gick till hotellet för att göra oss iordning för konserten.
Liknade byxdress hittar ni Här
Post malone var SVIN bra, han var super rolig, tyvärr var konserten lite väl kort!! Men vi drog istället ut och dansade loss på krogen. Lördagen spenderades på stan och det var shopping som stod på schemat. Jag fick faktiskt med mig lite grejer hem, bland annat denna fina palett ifrån huda beauty.
Vi käkade på ett jätte mysigt pizza ställe, där de serverade stenungsbakade pizzor och sallader. Resturangen hette 1889 fast fine pizza och låg i MOOD Stockholm om ni är sugna på att pröva. Har tyvärr ingen bild på pizzan, men kolla va mysigt stället var!

Söndagen blev en riktig slappisdag, vi åkte och storhandlade, städade hemma och super god mat gjorde mat. Hoppas ni hade minst lika härlig helg som mig, om inte annat så blir det en ny snart!

Godmorgon måndag

2019-03-04 09:06
Från svenssonvilma
Ny vecka, nya möjligheter! Skämt och sido så tycker jag allt går i samma hamsterhjul just nu och jag är inte ett dugg taggad för en ny vecka. Börjar bli sjuk och jobbar hel vecka på jobbet... men men det är bara att ladda om nya batterier. Jag hade förresten en fantastisk helg, vilket det kommer ett inlägg på senare så håll utkik!

Serietips - Netflix

2019-03-03 23:06
Från svenssonvilma
Jag tänkte tipsa er om massor av serier. Men för att inte inlägget ska bli alldeles för långt då jag har en heeel del serier jag har sett och ser på så tänkte jag dela upp dem. Först ut är serier som finns att se på Netflix, därefter får vi se vad som kommer.


Först ut, är Dirty John som är en serie som jag precis sett färdigt och den är sååå spännade så de 8 avsnitten som finns plöjdes igenom fort. Den handlar om en affärskvinna som börjar dejta en man vid namn John. De blir störtförälskad medan hennes döttrar inte blir lika förälskade i hennes nya man. De misstänker att han är ute efter någonting annat och försöker få deras mamma att inse att han inte är bra för henne, vilket visar sig vara sant.


The fall, är en serie som jag nyligen har börjat kika på, men som är en typisk vilma-serie. Som jag har förstått (då jag inte sett så många avsnitt ännu) så handlar den om en man som är våldsam emot kvinnor och händelserna är ingenting som bara sker och går över fort utan man får lida sig genom många avsnitt innan man får se vad som riktigt händer, vilket gör det hela till en riktig nagelbitar serie! Många känner nog igen en av huvudpersonerna som ”Christian grey” ifrån fifty shades filmerna.

Next up, Riverdale! Jag blev stört kär i den här serien när jag började att kolla för cirka ett år sedan, nu tycker jag tyvärr att den har eskalerat men man är ju tvungen att se klart för man vill ju fortsätta att veta vad som händer. Den handlar i korta drag om personerna ovan, som är ett gäng highschool ungdomar som börjar gräva lite djupare i saker och ting. Desto mer de gräver så kommer de närmare den verkliga sanningen, vilket gör att de utsätter sig själva för mer och mer fara. Och hamnar bara djupare in i 'Riverdal's hemligheter.

Orange is the new black, har vi väl alla sett ploppat upp i någons feed eller på Netflix nyhetssida. Jag skulle säga att den inte är lika igenkänd som den var för några år sedan, men fortfarande lika bra nu som då. Piper hamnar i fängelset pga av en tjej som hon träffade för länge sedan och det blir en omställningar för inte bara henne utan även hela hennes familj och pojkvän. Likaväl så inne i fängelset, då det visar sig inte riktigt vara som hon hade trott. Man får följa massa olika kvinnor med olika bakgrunder och få se hur deras liv i fängelset fungerar med regler, normer och grupperingar.

På tal om fängelse serier så har jag egentligen två tips till er som gillar dokumentärer. Den ena heter I am a killer som handlar om 10 brottslingar med 10 olika berättelser, men de allihopa har någonting gemensamt.. de har fått domen dödsstraff och väntar in sin död. Serien är jätte intressant och verklighetsbaserad, vilket gör det hela mer känslofyllt. Det jag tycker är mest intressant är att man får se händelserna ifrån så många olika vinklar, de själva, deras familj, offren/offrets familj, polis etc.

Den andra ''fängelse serien'' som också är en dokumentär som jag vill tipsa om är inifrån världens värsta fängelsen, som handlar om exakt det, inifrån fängelsen. Man får följa med den tidigare ''dömda'' brottslingen Raphael Rowe som suttit inne för ett brott han inte hade begått och han besöker olika fängelsen världen över där förhållandena inte är de bästa. Man får se brottslingarnas perspektiv på hur fängelset är, men även vakterna som jobbar på fängelset.

Om du någonsin är på dåligt humör är det här serien du ska sätta på, New girl är en serie där du får skratta så att tårarna sprutar. Det som är så skönt är att det är en serie du bara kan slå på ett avsnitt av, du behöver egentligen inte riktigt ha följt med vad som hänt tidigare. Vilket ibland underlättar om du ska hitta på något eller helt enkelt inte är helt fokuserad på att följa med till 100%. Serien handlar om Jess som flyttar in med 3 killar och det blir inte en lugn stund efter hon klivit över tröskeln.


Sist men inte minst den omtalade serien 13 reasons why och som såklart jag också föll för. Den har i grund och botten en jätte sorglig story, där det handlar om en tjej som tagit livet av sig och innan hon tog livet av sig så spelade hon in 13 kassettband och gav till de personer som var anledningar till att hon mådde dåligt och tillslut inte orkade mer. Samtidigt som man får följa Hannas berättelse så får man även se hur personerna som är inblandade ser på händelserna. Man får följa med på ett känslotåg, allt ifrån skratt, tårar, rädsla och hat.

Här vara bara några tips av alla olika serier som jag har kollat på och fler ska ni få.

Helgens roligheter

2019-02-24 21:06
Från svenssonvilma

Hej på er!! Jag har haft en kanon helg, vilket tråkigt nog inte blev så mycket bilder.. men det tyder väl bara på att jag har haft roligt och haft annat att tänka på än mobilen.
Fredagen började med träning och därefter jobb till 17:30, duschade och bytte om till middagskläder och mötte sedan upp J på stan för lite middag. Tanken var att vi skulle äta på guldapan men det var tyvärr fullt och fick bli frost istället vilket blev minst lika bra. Jag åt hamburgare och det var bannemig bland det största ja sett + en hel tallrik med pommes, så hungrig gick man ju inte därifrån.

Lördagen bestod av festligheter, en vän till mig fyllde 21 så hon bjöd mig och några tjejer till på tapas. Vi satt i timmar och pratade, skrattade och spelade.

Och sist men inte minst, söndag!! Och wow wow wow vilket väder det har bjudits på, sol sedan tidigt imorse och jag har njutit till fullo. Vi har varit ute och gått, kikat lite i butiker och köpte med oss spicy hot och satte oss vid några bryggor och njöt i solen. Annars har det städats, lagats matlådor och tvättats. Nu har vi precis gjort färdigt lite kvällsmat och myser framför farmen. Har förresten börjat kolla på en serie på Netflix som heter Dirty John, super spännande och bra hittills!! Lite lik serien you som har varit väldigt populär på Netflix.

Redo för våren

2019-02-20 16:29
Från svenssonvilma

Det kan inte bara vara jag som längtar till våren?? Ljusare, grönare, varmare men framför allt att slippa alla extra kläder på morgonen. Sprang runt på stan häromdagen för att hitta nya gardiner (vilket jag varit på jakt efter länge) och fann tillslut ett par som jag tyckte passade super bra i rummet och framförallt inför våren. För hur härligt är det inte med lite färg?? Jag tycker det piggar upp vardagen lite. Gardinerna hittar ni här och kuddarna i samma material och färg här. De andra kuddarna förutom den vit/gul mönstrade som jag inhandlade på H&M's rea häromdagen, hade jag sedan innan. Kul att kunna byta och återanvända sånt som man redan har, sen så får vi väl se hur länge jag vill ha det såhär men förhoppningsvis en stund , har en tendens av att tröttna fort och vill göra om hela tiden...

Min helg

2019-02-18 21:23
Från svenssonvilma

fredagen började med jobb 12-20:30. Direkt efter jobbet så hämtade Rebecca och maja upp mig och vi åkte hem till mig. Vi lagade tacos och satt och pratade i timmar, vilket var super skönt!!

I och med att det var min jobbhelg denna helg så bestod lördagen först av jobb 8-18 och direkt efter jobbet var det hem och byta om för en kväll med kollegerna. Vi började kvällen med bowling och sedan lite käk på Cava 42. Första gången jag käkade där, men definitivt inte den sista!

MUMMA!

Tillsist söndag, jobb 9-19 och sen blev det mys i soffan med tända ljus. Roligare än såhär blev tyvärr inte denna helg, blir lätt så när man har ''jobbhelg''. Hela dagen går åt på jobbet och jag blir helt slut efter 10 timmar jobb med mycket värme och hög ljudnivå. 

Happy Valentine’s Day

2019-02-14 22:19
Från svenssonvilma

Nu ska tvn på sen blir det att hoppa ner i sängen. Jag jobbade sen passet på jobbet och då hinns det tyvärr inte med många knop när man kommer hem. Hoppas alla haft en bra alla<3dag med eller tillsammans med någon. Jag bryr mig helt ärligt inte så mycket om denna dag, tycker att en del tar den på för alldeles stort allvar... men jag blev ju såklart väldigt glad när detta stod på bordet när jag kom hem. Ha en fortsatt trevlig kväll, puss.

Äntligen lite sol!!!

2019-02-13 19:09
Från svenssonvilma

ÄNTLIGEN lite efterlängtad sol, nu fick man lite livslust tillbaka. Allt blir så mycket mer tråkigt och dystert när vädret är dåligt och himlen är becksvart. Hur som helst så har jag spenderat många timmar ute i solen idag, vilket har varit helt underbart. Annars har jag i vanlig ordning lagat mat, städat och slappat i soffan med en bok i handen denna ledig dag. Just nu läser jag ”omgiven av idioter” och den är så intressant! Det ploppar upp nya människor i min omgivning hela tiden i olika situationer vilket är så kul vilket gör att man bara vill läsa mer. Tyvärr är jag så rastlös vilket gör att jag enbart orkar läsa några sidor i taget, dock tar jag mig igenom den sakta men säkert.