RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-14 19:11:06

Inapalm blogg

Inapalm blogg på Nouw

Lollapalooza

2019-07-14 10:41
Från Inapalm

Outfit dag ett:

Bikershorts: Gina Tricot
Skjorta: H&M
Väska: Weekday
Hår: Sara Ollinen

Outfit dag två:

Jeans: Gina Tricot
Tröja: &Other Stories
Väska: Carin Wester
Solglasögon: Dior
Skor: random butik sorry
Hår: Sara Ollinen

Outfit dag tre:

Bikershorts: Gina Tricot
Blazer: Armani
Topp: Weekday
Skor: Dr Martens
Väska: Samsøe&Samsøe
Solglasögon: Loppis
Hår: Sara Ollinen

Tre favoriter

2019-06-10 18:00
Från Inapalm

En tröja, ett par skor och en parfym. Tänkte tipsa om tre inköp jag gjort i sommar som jag älskar.

Tisha från Ida Klamborn. Älskar modellen, bilden och texten.

Birkenstocks. Jag är typ sista på planeten att införskaffa dessa. Men jag älskar dom, fast dom gav mig skavsår.

Härligaste sommardoften. Upptäckte denna via Nienke, så som nästan alla mina parfymer, hon har alltid de godaste dofterna så jag kopierar henne alltid rakt av.

Sommaren är här

2019-06-09 22:29
Från Inapalm

Sommaren är här och jag gillar det. Denna sommar kommer vara ganska äventyrlig för mig, och jag har lovat mig själv att stanna upp och ta in allt så ofta jag kan, njuta varje stund det går och ta mycket bilder. Hitta nya sätt att vara kreativ. Jobba på att våga vara spontanare. Röra på mig. Leva lite.

Juni för mig innebär mycket jobb men även mycket roligt. Ser framemot att få fira Pride och midsommaren i Vasa.

Eftersom min mentala hälsa inte varit på topp, och för att jag hela vintern/våren varit väldigt stressad, så försöker jag nu varva ner och göra för mig roliga och viktiga saker så ofta jag orkar och kan.


Tacksam för Stockholm, tacksam för mina vänner här som ser, hör och lyfter mig just nu.

Söndag / Self-care / Favoriter

2019-05-12 11:22
Från Inapalm

Ledig söndag. Jag är förkyld så har lyssnat på min kropp och bara gjort saker som känns bra. Sköna kläder, ätit frukost i sängen, kollat på mysiga och inspirerande youtubevideos, yogade lite lätt och ringde mamma och grattade henne på morsdagen. Ringer henne varje dag anyway men idag önskar jag extra mycket att vi bodde i samma stad. Idag tänker jag ha en self-care dag. Så tänkte dela med mig av hur jag tar hand om mig själv och några av mina favoritprodukter just nu.

Self-care för mig varierar från dag till dag. Men för mig är ljud väldigt avslappnande, så antingen har jag på en youtubevideo i bakgrunden eller så lyssnar jag på en spellista på Spotify/på en podcast. Hur saker och ting känns är väldigt viktigt för mig så vill ofta ha på mig löstsittande kläder i sköna material. Även temperatur är viktigt, för fryser en/har en varmt så kan en inte slappna av enligt mig.

Jag tycker om textur och lager, så t.ex. en lös lång klänning i siden och en stickad tröja ovanpå är en dröm. Self-care är även dofter. Bodylotions, ansiktskräm, duschgel, parfym, rumsdoft, doftljus. Även att röra på sig. Men på ett sätt som känns bra för just den dagen. Kanske vill en köra ett träningspass, gå på en promenad, yoga eller bara ligga i sängen och intuitivt stretcha. Vad jag har runt mig och på mig påverkar mig väldigt mycket. Ibland sätter jag på mig smycken fast jag bara kollar serier i sängen för det får mig att känna mig fin och som mig själv.
Att ha rena lakan, städat rum, äta från fina tallrikar, ha levande blommor på bordet, vädra, skriva i snygga block osv får mig på bra humör. Även vad en tänker på hör till self-care för mig. Jag försöker att inte tänka dåligt om mig själv, min kropp eller mitt liv. Jag försöker fokusera på det som är bra, vad jag är tacksam för och vad jag har att se framemot. Har jag en dålig dag och det är svårt att komma på positiva saker så hjälper de andra self-care delarna. För doftar en gott, känner en sig fin och ompysslad, har en på sig något bekvämt och äter något gott samtidigt som en lyssnar på något intressant eller avslappnande, då mår en automatiskt lite bättre

Ansiktskräm från Sensai. Min mamma tipsade om denna och jag älskar den.

Handkräm från &Other Stories. De har de bästa dofterna. Denna hade min elev Therese och jag blev tvungen att köpa en egen för jag lånade hennes varje dag.

Parfym från Byredo. Älskar.

Örhängen från Tovemika. Gillar ni silversmycken, kolla in Toves smycken. Vill ha allt.

Vill dock även påminna om att self-care får se ut hur som helst. Kanske det för dig är att skita i att städa och bara äta pizza och kolla netflix, eller kanske är det att gråta ut ordentligt, eller nätshoppa, eller baka.. vad än som fungerar för dig men huvudsaken är att en ​hänger med sig själv och tar sig tiden att lyssna på vad en själv behöver. Och har du en ångestdag, kom ihåg att det är en prestation bara att orka duscha, orka äta en banan, eller orka sätta på en serie! Du är grym. 

En helg i Helsingfors

2018-10-29 19:55
Från Inapalm

Helsingfors. Min absoluta favoritstad. Där svenskan och finskan blandas ihop, där uttalet på finlandssvenskan plötsligt ändras, där det är korta avstånd överallt, där spårvagnarna tryggt kör förbi en på nästan varje gata, där det alltid finns något nytt att titta eller prova på, men som ändå är bekvämt och välbekant.

Och bäst av allt, där det finns massor av för mig viktiga människor. Och denna helg var dessutom också mamma där. Denna helg var det också demonstration för miljön och min kompis Malins födelsedagsfest. Men mest av allt ville jag hänga med mamma, gå på restaurang och bada bastu.

Min höst

2018-10-29 19:28
Från Inapalm

Häng med bästis. För många take-away luncher. En klass med makeup artister blev utexaminerade, och en ny klass började. Spännande att ställa om, från att ha varit lärare till en klass, till att plötsligt börja om med helt nya ivriga, härliga människor. Men därför älskar jag mitt jobb. Att få träffa så mycket nya människor, att få inspirera, hjälpa och lära ut allt jag kan för att de ska bli de absolut bästa de kan bli.

Några utekvällar, långa luncher, promenader på mina lediga dagar. Nya skor, nya piercings. Middgar, häng med vänner.

Jobb.

Det är min höst det hörni. Har försökt ta vara på alla små stunder. Detta är min andra höst i Stockholm och jag är fortfarande så tacksam att det är här jag lever mitt liv just nu.

Det var en gång ett bröllop

2018-09-27 21:48
Från Inapalm

I början av september hade jag äran att göra både make och hår på min fina vän Jenna inför hennes bröllop. Det är så speciellt att få sminka kvinnor på deras bröllopsdag, och ännu mer speciellt då det var min vän som skulle gifta sig, med sin Johan.

Så himla vacker är hon.

Bröllopet i sig var också magiskt. Så mycket värme, kärlek, skratt och lyckotårar. Mitt bordssällskap var dessutom det roligaste någonsin och jag skrattade så kinderna krampade. Maten var fantastisk, alla tal underbara. Vi alla dansade hela natten och det var bara alldeles alldeles underbart.

London

2018-09-24 18:28
Från Inapalm

Ett veckoslut i London med min barndomsvän Daniela. Daniela är en vän som jag kan prata om vad som helst med, växla från skratt till gråt med, visa mig svag inför, diskutera de mest töntiga till de mest djupa och komplexa sakerna med och som på något sätt alltid förstår mig. Något som är häftigt att märka är att våra liv och tankar är alltid syncade, fast vi enbart ses några gånger per år. Så när vi ses och pratar inser vi att våra tankar och känslor alltid går pararellt med varandra. Vilket är så fint och värdefullt för det leder till diskussioner där man förstår den andra till hundra procent.

Eftersom att jag har hälsat på Daniela i London förr, gjorde vi knappt något turistigt. Istället koncentrerade vi oss på att boka bord på restauranger vi verkligen ville prova, bruncha, dricka vin, gå på musikal, vandra omkring i olika områden och bara prata och umgås.

Det regnade nästan konstant. Men jag kan tycka det är lite härligt med regn. Det ger en orsak till att klä sig i lager, dricka varma drycker och bara ta det lite lugnt.

London är också så himla fotogeniskt. Jag ville bara gå omkring och kolla på alla hus, beundra alla detaljer och kolla på folk.

Vi sprang genom Covent Garden i regnet. Sena på grund av tunnelbanan. Jag hade klackskor som jag nu måste ta till skomakaren för sulan har lossnat. Vi kom fram till teatern, andfådda och svettiga. Vi drack drinkar och tittade på den mest fantastiska musikalen som handlande om att acceptera människor precis som dom är. Vi åt en sen middag på ett ställe nere i källarvåningen. Vi beställde in friterad zucchini, pizza och vin.

Det var något annat än regn i luften den kvällen för vi bestämde oss för att vara spontana. Vi hamnade på en bar med jazzmusik och där personalen var utklädda och drinkarna smakade vitchoklad. Vi delade bil med främlingar, vi hamnade på ett nytt ställe som spelade Elvis och serverade popcorn. Vi träffade två Israeliter och insåg nog först hemma hur fulla vi var. På drinkar men också på livet.

Älskade varje stund av helgen. Åk till London.

Behind the scenes: Stockholm Fashion Week

2018-09-02 10:49
Från Inapalm
Ett utval av backstagebilder från Fashion Week där jag assisterade Mehrens Academy på Textilhögskolans och Swedish Fashion Talents visning, och Elvira Brandt på Naim Josefis visning. Enjoy. 

Nude

2018-08-16 20:19
Från Inapalm

Makeup done by me.
Modell: Alva
Foto: Milkdropstudio