RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 16:53:28

Rebecca Madsen

rebeccayandina blogg på Nouw

Uppdatering

2019-06-03 23:47
Från rebeccayandina

Detta var visst ett tag sen!

Jag ska vara ärlig och säga att detta var ganska väntat, att jag helt plötsligt skulle sluta blogga när intresset svalnade lite. Jag har velat blogga men varit så mycket runtomkring och jag har helt enkelt inte orkat under en väldigt lång tid. Men nu blev jag lite sugen igen och vi kan ju hoppas att det håller i sig lite längre den här gången.

Så efter såhär lång tid behövs en uppdatering, det är mycket som hänt!

Jag har valt att hoppa av biologiprogrammet till hösten, det har inte riktigt känts rätt alltihop, antingen för att jag inte gillar innehållet i programmet eller så var jag inte riktigt redo att plugga. I och med detta har jag sökt jobb till hösten och har valt att stanna i Göteborg. Tycker om staden och de vänner jag skaffat här så jag stannar kvar och ser vad jag gör i framtiden. Har bekräftat jobb till hösten och tror det kommer bli jättebra!

Jag är nu officiell medlem i festföreningen Haddock i Göteborg och trots att jag inte kommer studera på GU under hösten kommer jag ändå hänga med dem och hjälpa nya elever på GU till höstterminen.

Under tiden som jag jobbar ska jag förhoppningsvis gå en distanskurs till att bli makeupartist, då smink och hudvård är något jag just nu brinner för! Jag är riktigt taggad och ser framemot att lära mig mer inom det området.

Vad gäller min sjukdom Crohn's kan jag glatt meddela att jag anses vara helt frisk från sjukdomen just nu! Jippie! Alla provsvar har hittills varit perfekta utan tecken på inflammation och kommer därför snarast tas bort från medicinering. Dock har jag haft IBS (Irritable bowel syndrome) symtom men som jag lyckats få lite koll på med ändrad mathållning och motion. Jag har fortfarande mycket problem med min trötthet men det undersöks just nu och jag hoppas jag får något svar som kan hjälpa. 

Över sommaren kommer jag åka hem till Östersund och träffa familj och vänner samt jobba och tjäna lite stålar!

Hoppas vi ser mer av varandra här på bloggen och att jag kan keep up med nya uppdateringar och roliga inlägg!

Seeya!

Höstpromenad i solskenet

2018-10-14 13:13
Från rebeccayandina

Idag försökte jag vakna lite tidigare för att vända tillbaka dygnet lite. Jag åt en god frukost som bestod av Gotländskt te och fil och flingor toppade med vaniljpudrade pumpafrön. Kändes riktigt höstigt. Därefter, för att piggna till lite, gick jag ut på en promenad. Strålande solsken ute och jättefina färger runt Bergsjöns fina sjöområde. Tog en tur runt sjön genom skogen på en utlagd naturstig. Det är så skönt att man kan vara nära naturen trots att man numera bor i en storstad, vet inte hur jag skulle klarat mig egentligen om jag hade bott i en lägenhet mitt inne i stan. Slottsskogen finns ju såklart och den är ju fin men känns annorlunda att komma ut i riktiga skogsområden. Nu är jag tillbaka och ska försöka dyka in i min kursbok, känner mig fortfarande trött och seg men jag blev lite piggare av att gå ut, kanske sätter mig ute på framsidan sen och läser där ute istället. Det ska bli skönt med vardag, då kan jag promenera ner till biblioteket och sitta där och jobba, så himla stor skillnad att sitta på ett bibliotek än att sitta hemma. Helt perfekt gångavstånd också och är det fint väder kan man sitta ute och ta lunchpaus. Helt perfekt! Biblioteket är dock stängt under helgen vilket är lite tråkigt. Till veckan är det föreläsningar, lab och studietekniksföreläsning på schemat. I slutet av veckan åker jag hem till Östersund för att hälsa på lite och för att fira att svägerskan fyller 25, vilken fest det kommer bli! 

Jag känner mig ganska taggad på kommande vecka faktiskt, får hoppas det blir som jag tänkt och att vädret håller i sig!

Ha de gött!

Magnetkamera och röntgen

2018-10-13 16:10
Från rebeccayandina

Igår var jag på två undersökningar. En röntgenundersökning av mina lungor, varför jag skulle på en sån vet jag inte, säkert nån typ av rutingrej för patienter. Sen var jag på magnetkameraundersökning av min tunntarm för att se om det finns inflammation såpass högt upp i tarmsystemet.
Båda gick bra, röntgen gick jättefort typ 5 min max. Magnetkameran tog lite längre tid. Under 45 minuter innan undersökningen skulle jag dricka lite mer än en liter kontrastvätska. Smakade typ som sötat vatten så smaken störde mig inte riktigt, att man var tvungen att dricka så mycket var jobbigare. Fick en fin sjukhusskjorta på mig och fick ta ur min tungpiercing eftersom den kunde vara magnetisk. Jag fick även kontrastvätska intravenöst och ett läkemedel för att sakta ner tarmrörelserna. Magnetkameran är som en stor tunnel som man får åka in i, ganska trång så kändes lite smått obehagligt. Man får en tung platta över överkroppen och öronproppar samt hörselkåpor, detta pga av att kameran låter nåt förjävligt. Helt sjukt, man blir lite nervös när man ligger där asså. Det tog ca 30-40 min att ta bilderna sen fick jag åka hem, hade inte ätit något på hela morgonen fram till lunchtid så vi åkte på mcdonalds efteråt.
Resultatet av undersökningarna får jag veta om ca 2 veckor. Tror inte jag har inflammation i tunntarmen faktiskt. Så nu väntar jag även på att få komma på koloskopi. Yay!

Men nu var det klart! Skönt!

Dötrött

2018-10-13 15:57
Från rebeccayandina
I veckan blev det ännu lite mer shopping, tack vare kickskupongerna jag hade. Jag har inte hunnit prova allt men jag tror att det ska vara bra grejer. Smashbox primers har fått jättebra kritik och Urban Decays All Nighter setting spray ska också vara grym! Har provat Smashbix Under Eye Primer och den är riktigt bra, blir inget creaseande här inte! Contourpaletten från Nyx köpte jag mest för att ibland orkar jag inte hålla på med alla creamprodukter jag har och då är det skönt att kunna lägga contour med puder. 

Idag var tanken att jag skulle plugga, blev inte mycket av det. Gick en promenad efter frukost för att piggna till lite men jag är så himla trött. Pluggade kanske 30 min efter promenaden sen gick jag ut och satte mig på framsidan av huset på en av stolarna med lite filtar och somnade. Nu har jag suttit här och sovit snart 2 timmar och jag känner mig fortfarande riktigt seg. 

Jag hade velat gå på cirkustemapub ikväll men vi får se hur jag orkar och om det är någon som vill följa med annars stannar jag hemma och kanske lyckas plugga lite mer. 

Blir så dumt när man blir sphör trött på dagen, kommer ju inte kunna somna överhuvudtaget ikväll... 

suck, vi får som sagt se hur set går för mig idag. 

Ha det gött! 

shopping

2018-10-08 20:30
Från rebeccayandina

Hej allesammans!

Skolan och dagen har gått bra idag, känner mig nog helt frisk! Riktigt härligt att vara tillbaka till det normala.

Efter skolan drog jag ner på stan för att handla lite grejer. Hade lite rabattkuponger osv på Kicks så utnyttjande dem och köpte mig en ny parfym samt beautyblender och tvål till den. Hade fler erbjudanden att hämta ut på Kicks så ska göra det när jag känner att jag har lite mer tid och ork, typ i helgen. Inhandlade även handskar till hösten/vintern. De jag haft tidigare har jag köpt billigt och de har alltid gått sönder så den här gången köpte jag några som förhoppningvis är lite härdigare. Gick förbi Monki och hittade ett par fina höstiga snoddar. Velat haft sånna tygsnoddar ett tag nu och de här kände jag passade mig perfekt! Sen har jag även gjort ett efterlängtat köp på Aim'n-butiken i nordstan. Helt ovetandes för nån vecka sen om att den fanns där och såg då hoodiesarna. Har samma tights som dessa, fast i vinrött, och svarta träningstights är ju aldrig fel! Blev kär! Tightsen är så sköna och högmidjade så jättebra för min mage och kroppsform! Kan verkligen rekommendera dessa! Gympåsen fick jag på köpet, vilket kap! Är jättenöjd med grejerna! Speciellt snoddarna och parfymen. Snoddarna var en sån där oväntad grej men som kändes perfekt och parfymen var ett viktigt kap. Med min check från Kicks kostade denna 50ml Hugo boss mindre än vad en 30ml skulle kostat. Jag är nöjd! Klickade hem en halloweenkostym också som landar om nån dag, hoppas den passar!

Imorgon har vi lab på skolan så jag ska sätta mig och läsa igenom den för att känna att jag har koll, men dagarna framöver är väldigt mycket läsa. Väldigt mycket läsa. Repetitionerna har gått förbi och nu är det ganska mycket nytt och man märker att det är mycket svårare att få grepp om. Bara att bita ihop!

Ha det gött sålänge!

Söndagslyx

2018-10-07 22:45
Från rebeccayandina

​Börjar känna mig mycket bättre och planerar att gå till skolan imorgon, men bara för att lyssna på föreläsningen och kanske  catch up med kompisarna vad som sagts på de tidigare föreläsningarna sen ska jag hem och fortsätta vila och plugga för att bli helt tiptop, 100%, superbra igen!

Idag har jag varit jättetrött trots att jag känner mig bättre, mest legat i soffan och läst, sovit eller tittat på film. Nu på kvällskvisten såg jag dock till att verkligen mysa med ett bad, ansiktsmask och därefter målade jag naglarna. De har äntligen blivit starka och fina och slutat brytas osv så firade med ett höstigt, rött nagellack. Känns så skämt, nästan som en liten makeover, out with the old and in with the new! Ren och fin, avslappnad och redo för en ny vecka! Tjoho! 

Nu ska jag försöka somna i tid så jag inte är dötrött imorgon, ska fortsätta läsa i min underbara resebok som jag just nu är besatt av. Helt fantastisk att kunna längta till något, ger livet lite mer spänning.

Godnatt och sov gott!

Bloggar från soffan

2018-10-06 16:09
Från rebeccayandina

Nu har jag varit sängliggandes och soffliggandes i lite mer än två dygn, börjar blir ganska trött på det. Jag tänkte att jag skulle försöka mig ut på en kort promenad senare idag men vi får se hur det blir. Ska också försöka läsa lite men är så trött och ofokuserad så det blir inte mycket sånt. Jag är dock mycket mycket bättre, vilket är så skönt!
Imorgon planerar jag att ha en riktig spa dag plus lite plugg inför veckan. Ska ta hand om mig riktigt rejält! Bad, scrub, mask, hela paketet!
Vädret här i Göteborg speglar mitt sinnestillstånd och är grått och tråkigt och jag ligger här och svär för att jag nu missat en sittning och en maskeradpub pga den här jädrans magsjukan. Så tråkigt! Så deppigt!
I dessa dagar har jag, i brist på annat att göra, skrivit en lista på saker jag bör inhandla och den blir längre och längre, så mycket jag vill ha när vi börjar gå mot hösttider! Älskar hösten! Kläderna, sminket, skorna, HALLOWEEN?!
Har kikat på lite halloweenutstyrslar och jag tror jag hittat min, ganska enkel men najs. Can't wait!
Passande nog har mina rabattcheckar från Kicks landat så jag ska pallra mig iväg dit för lite inhandlande. Tips på en bra ögonskuggspalett? Tips hur man sätter fast fake lashes? Aldrig riktigt listat ut det och har bara gett upp och inte använt några, men skulle vilja ha denna halloween!
Nä nu tror jag faktiskt att jag måste ut en sväng, medan regnet ändå håller sig borta en stund.

Seeya!

fantastiskt, fucking fantastiskt

2018-10-03 21:22
Från rebeccayandina

Har ni någonsin undrat hur det är att få magsjuka när man redan har en magtarmsjukdom? Inte? Men då kan jag berätta det för er, efter min nu ca 12 h experience utav det. Det är ett rent helvete ska jag berätta. Dubbel magont, dubbel toaproblem och dubbel utmattning. För att inte tala om feberfrossa, influensakänsla och muskelsmärtor. Kill me please. Jag och mamma har alltså med vår grymma självdiagnosticeringsförmåga, konstaterat att jag förmodligen fått lite magsjuka från resan till Frankrike, yay! Jag mår så fruktansvärt dåligt men jag hoppas ändå att min och mammas sjukdomsidentifiering är korrekt för det andra alternativet är att jag blivit värre i min sjukdom och jag har varit på så god väg mot att bli frisk att jag inte vet vad jag skulle ta mig till om jag var tillbaka på ruta ett igen. Hatar känslan av influensa. Den här brännande smärtan i huden och musklerna. Jag får alltid influensa ca 1 vecka på hösten och 1 vecka nån gång på våren. Alltid. Det var något min lärare påpekade också i gymnasiet. Somliga är väl känsliga för säsongsinfluensan eller lättare mottaglig på nåt sätt. Hur är det med er? Är ni sjuk ofta eller lyckas ni glida genom livet och slå bort alla baciller som kommer er väg?

Hursomhelst, imorgon ska jag äntligen till läkaren för undersökning. Jag kommer nog inte komma till min personliga IBD (Inflammatory Bowel Disease) läkare men till en läkare eller sjuksköterska, jag ska kika med dem angående magen om de behöver ge mig några direktiv, blir ju lite speciellt när magen redan är sjuk som det är. Efter det får vi se hur jag mår. Mår jag bra går jag upp till skolan och lyssnar på resterande del av föreläsningen, mår jag skit åker jag hem och vilar. Jag har lyckats läsa lite i kapitlet vi ska diskutera om nu ikväll så jag känner mig förberedd.

Idag var det ju första tentan också! Det kändes helt okej, jag är lite osäker på om lärarna tycker man svarat tillräckligt eller om man skulle skriva mer med tanke på att de sagt att det är ganska övergripligt men samtidigt är det få som kuggat denna och det känns som att det ska mycket till för att kugga den så jag försöker hålla mig lugn.

Nu ska jag frysandes och huttrande och ojande begrava mig under täcket och hoppas att jag kan lyckas bli av med detta.

Godnatt på er!

Saker jag önskade att folk visste om Crohn's

2018-10-02 20:08
Från rebeccayandina

Goddagens goddagens!

Idag kommer ännu ett Crohn's inlägg och här tänkte jag skriva om vad jag önskar folk visste, förstod eller typ sådant som jag ständigt inte måste förklara för nära och kära eller nya människor.

Jag vill dock börja med at säga att jag självklart inte hyser agg mot personer som inte vet detta, det är absolut inget jag kan begära att varje människa ska hålla koll på sjukdomar och deras symtom hit och dit men när man lever med detta är det ett ständigt irritationsmoment att både ta hand om sjukdomen samt att förklara den för folk och att behöva försvara sig ständigt eller att behöva få lite småignoranta kommentarer.


Nummer 1: Jag är inte lat. Och jag är inte tråkig. Jag är på riktigt trött, utmattad snarare, en stor del av dagen. Jag brukar likna det med att gå runt med lätt feber. Vem skulle inte vara trött?! Det är inte konstigt att jag vissa dagar knappt orkar gå upp ur sängen, orkar städa mitt rum, orkar laga mat eller tvätta. Jag har inte kunnat vara med kompisar på samma sätt som förut utav ren brist på ork och motivation att gå runt på ett ställe där det är tänkt att man ska vara glad och taggad fast man egentligen har ont och vill lägga sig i fosterställning och gråta. Tills jag får koll på detta kommer jag behöva tacka nej. Och det är synd men vad ska man göra.


Nummer 2: Nej, felet är inte att jag inte tränar så ofta eller att jag äter dåligt. Visst, träning och motion är asbra, jag är inte dum i huvudet och jag vet också att godis och chips är dåligt val av mat men jag har varit hos läkare och gjort undersökningar och en massa hit och dit. Jag har studerat min kropps reaktion på viss mat och det tycks ha mycket lite med mat att göra. Man får inte sår i tarmarna och man får inte en defekt i immunsystemet för att man har dåliga matvanor, hur jäkla många i världen skulle inte ha tarminflammation då. Det är jättefint att folk vill försöka komma på lösningar och hjälpa men ibland känns det som att folk inte tänker efter. Jag får medicin och rekommendationer av mina läkare och jag ska nog få ordning på min mage nån dag men det är med stor sannolikhet inte pga min brist på motion eller att jag äter godis nån gång då och då som har orsakat problemen.


Nummer 3: Det är inte bara maginfluensa eller magkatarr. Sure, det handlar om magen och gaser och skit. Yes, det handlar mycket om det of course, men det är absolut inte bara det! Det är så mycket mer, utmattning, ledvärk, extrem smärta, svullnad, biverkningar från mediciner, feber och lättare att bli sjuk. Det värsta man kan höra när man lider av en kronisk sjukdom som skapar sår runtom i magen och som dessutom är obotlig är när nån säger ''Åh gud know exactly what you are going through, jag åt lök igår och fick jättemycket gaser''. Yep, verkligen.


Det kan kanske låta som att jag är lite arrogant eller bara tycker synd om mig själv men det här är ett sådant tabuämne och jag vill verkligen vara lite brutal och skriva hela sanningen. Har ni frågor eller synpunkter på det jag har skrivit, känn er välkomna att kommentera detta!

Ha det bra!


Tisdagkväll innan tenta

2018-10-02 19:39
Från rebeccayandina

Har fått brev hem angående lite undersökningar som ska göras på mig. Nu på torsdag ska jag på en hjärt och lung undersökning, Ytterst oväntat, hade ingen aning att det var något som skulle kollas. Ska till radiologen så jag antar att det är någon typ av röntgen eller kanske ultraljud på hjärta och lungor, säkert rutin undersökning. Sen har jag fått tid på Magnetkameran också, lite småläskigt. Aldrig gjort en sån förut och fått många olika inputs från folk om att det inte är så farligt till att det är jätteobehagligt så vi får se hur det går, något jag inte ser framemot är kontrastvätskan man måste dricka innan, BLÄ. Den kan inte vara god alltså.

Under semestern har min mage varit underbar i jämförelse mot vad den brukar vara, eller typ hur den är just nu. Sekunden jag kom hem gick det utför. Blir galen. Men det var fantastiskt skönt att den var snäll på semestern! Jag hoppas undersökningarna kommer visa något typ av svar och inte bara att allt är fine för då är man ju tillbaka på ruta ett. Kan låta konstigt att man vill hitta något fel på en själv men det är ju skönare att få ett svar på varför man mår som man gör än att få ett ''Allt ser bra ut''. Idag har jag haft riktigt ont i nästan hela överkroppen och varit superhängig och trött. Känt mig lite stressad över tentan imorgon med tanke på att jag känt mig så trött och ofokuserad så det har varit svårt att plugga, speciellt eftersom jag också ligger ganska mycket efter. Men just nu känner jag samtidigt att det inte finns mycket mer jag kan göra. Pressar jag in informationen kommer den ju bara få rakt igenom huvudet och ut på andra sidan. Jag ska kika in lite videor och läsa in på det jag tyckte var lite osäkert sen ska jag lägga mig och hoppas allt går bra imorgon.

Nu sitter jag med en kopp te och en kvällsmacka i min disneypyjamas känns som en riktigt bra kombo. 

Mormor och morfar var på deras veckovisa handlingstur imorse och imorgon är det tänkt att jag sakföra en smoothie till frukost, kan bli spännande haha.

Önska mig lycka till!

Hemma från solsemestern

2018-10-01 20:59
Från rebeccayandina

Tänka sig! Jag lyckades koppla bort bloggen helt när jag åkte utomlands. Väldigt skönt på ett sätt men nu finns här mycket att göra!
Var fantastiskt i Vence, soligt och varmt och så skönt att äntligen kunna gå i shorts och slippa detta hemska Göteborgsvädret. Riktigt sorgligt här nere nu asså, tyvärr. Bara regn, rusk och blåst direkt nör man kommer hem och det tycks inte bli så mycket bättre.
I Vence hade mamma hyrt en stor villa med egen pool och jättefin utsikt! Vi gick ner till byn varje dag och köpte nybakt bröd och softade på balkongen till soluppgången! Vi lunchade ett antal gånger nere i byn och det var underbar mat. Middag åt vi tillsammans nästan alla kvällar antingen på restaurang eller hemlagat. Riktigt mysigt och jag är extra ressugen nu! Har redan planerat och luskat lite i nästa resa och jag tror det blir nåt stort! Fortsättning följer på den biten.

Har väldigt mycket plugg nu så imorgon gäller det att ligga i. Ska läsa en massa hemma och kanske åka in till skolan senare på dagen för lite extra hjälp från kompisarna.

Vi får se hur det går på första tentan på onsdag, kan bli spännande!

Inställt flyg

2018-09-22 22:22
Från rebeccayandina

Såklart att jag skulle råka ut för detta. Får alltså inte komma till Frankrike förrän imorgon vid lunchtid.. typiskt. Fick dock bra kompensation för övernattning och mat från SAS så är ju tråkigt att klaga men är ju lite snopet att missa en dag. Fick middagsbuffé på hotellet jag blivit tilldelad och imorgon blir det frukost innan jag drar iväg och gör nytt försök. Skönt att man får sova i en riktig säng ändå, trodde ett tag när jag väntade på ytterligare information att jag skulle bli kvar på flygplatsen hela natten. Men nu har jag fått duscha och bäddat ner mig i de sköna hotellakanen så nu ska jag sova sött.

Nya tag imorgon!

Copenhagen Airport

2018-09-22 15:28
Från rebeccayandina

​Asså jag har ju verkligen inte koll på pengar... det är ett växande problem när jag är ute och reser, haha. Men i alla fall är jag nu på Köpenhamns flygplats. Hade hoppats hitta något riktigt snyggt att köpa med mig till Frankrike, något somrigt och gärna mycket mönster och färger men vi går ju mot lite mer höstiga tider så det finns inte så mycket sådant i butikerna nu. Hittade hudkräm och duschtvål från L'occitane, känns ju passande i detta läget, de luktade ljuvligt kan jag säga.

Här hade de även rullbandssushi och som jag saknat det från då vi var i Japan, så smidigt och gott, och känns mer naturligt om man äter själv. Det är ju dock inte lika billigt som i Japan, och det tänkte ju inte jag på såklart, så det blev en dyr lunch men gott var det ju i alla fall. Man ska ju unna sig när man har semester. 

Nu tänker jag att jag ska börja läsa och plugga lite men är riktigt omotiverad, vi får se hur det går med det. Jag ska försöka. Nästa uppdatering blir nog från varmare breddgrader, vi ska lyfta om lite mer än en timme, tiden går så långsamt! Förkylningen i näsan och halsen hänger envist med i spelet och det har börjat blivit mer irriterande än besvärligt, förhoppningsvis är det ett tecken på att det snart går ur mig. 

Au revoir!

Härliga tankar on the road

2018-09-22 12:23
Från rebeccayandina

Nu sitter jag på tåget mot Köpenhamn!
Så skönt att äntligen vara påväg, längtar efter värmen, solen och att bara ha det najs!
Inhandlade massa bra grejer på stationen, subwaymacka, chailatte, nässpray och såklart lite färdgodis.
Tittat på det nya programmet Kroppshets av Mia Skärringer och asså gud vad behövligt ett sånt här program är. Titta på det. Nu!
Fantastiskt bra och belyser verkligen problemet vi har idag. Älskar att se människor som är stolta över sin kropp och vad den kan göra! Sen efter tiden som ätstörd har jag flera gånger blivit överraskad och imponerad över allt den klarar av att göra mer än över hur den ser ut. Jag har fått jättesvullen mage och gått upp i vikt pga medicinen (vilket jag ser som tråkigt på ett sätt såklart eftersom det inte är på naturlig väg jag fått min nya kropp utan pga sjukdom) men tänk vad den kämpar mot varje dag! Och tänk att trots att den är så stark så behöver den hjälp av min medicin, då har jag faktiskt inget problem med att jag lägger på mig några extra kilon för att ge den den hjälp den behöver. Det är min kropp värd! Trots sjukdom och massa vila och tid då jag inte kunnat träna eller motionera lyckas jag (när jag väl kan) ändå jogga igenom ett löpspår utan att känna att jag behöver kippa efter andan, fatta vilken maskin! Jag har inte under flera månader stimulerat mina muskler i mer utsträckning än att gå och stå på jobbet och ligga i sängen och byta kanal på tvn men ändå har min kropp ork att springa, jogga, cykla. Det är ju galet!

Hur min kropp ser ut stör mig inte lika mycket längre, självklart har man dagar då allt är skit men nu handlar det så mycket mer om hur den mår än hur den ser ut. Med tanke på vad den går igenom dag efter dag ser den fasen ganska grym ut!
Det viktigaste är att man mår bra! Fysiskt och psykiskt! För när man mår bra kommer den glöden skina genom huden och vi kommer glittra som de fantastiska stjärnor vi är!

Dagens tanke och pepp ger jag till er helt gratis!

All kärlek!

Sista-minuten plugg

2018-09-21 18:19
Från rebeccayandina

Nu är typ allt klart! De sista grejerna jag behöver packa åker ner i väskan strax innan avfärd!
Ringde kundtjänsten på öresundståg för jag var osäker angående den här bussresan jag bokat, visat sig att det blivit superknas och jag har bokat fel på flera håll och kanter! Men killarna på kundtjänsten var jättesnälla och lät mig boka en ny resa och få pengarna tillbaka för den förra bokningen! Hallelujah! Detta betyder alltså att jag lugnt och sansat kan åka tåg hela vägen från Göteborg till Köpenhamns flygplats (vilket egentligen var mitt mål all along). Skönt att det löste sig!
Läkarbesöket gick toppen! Jag tycks ännu en gång ha haft tur med sjukvården och fått en riktigt bra läkare och ett bra team med mycket info och kunskap om Crohn's. Vi tog ytterligare blodprov och gick igenom vad som komma skall vad gäller utredning och undersökning så nu sätts jag in i kösystemet på magnetröntgen och koloskopi, härligt! Can't wait ;) Ska tills vidare fortsätta med prednisolon och asacol som jag tar nu så får vi hoppas att de gör någon skillnad!
Jag är riktigt taggad på semester och sol nu, känt mig så trött, hängig och deppig, så lite d-vitamin might do me some good! Sitter nu och läser igenom det sista jag kan innan avfärd, jag har skrivit ut lite papper och övningar osv att ha med mig så jag kommer kunna repetera även när jag vilar mig från solen.
Förkylningen är i full rulle och jag känner mig riktigt hängig, ännu en anledning att ta lite semester. Jag hoppas dock att den släpper snart annars blir det ingegn dykutflykt för mig och jag såg framemot det något enormt. Vi får hoppas turen är med mig även där.

Nu ska här läsas vidare sen ska jag nig lägga mig och titta på någon bra film. Tecknat såklart!

Ha det gött sålänge!

Pizza, plugg och packning

2018-09-20 21:13
Från rebeccayandina

Kände mig lite bättre imorse så jag åkte till skolan för att lyssna på dagens föreläsning, nu är det området klart och det gäller bara att repetera. Eftersom jag åker till Frankrike på lördag hinner jag inte med så mycket mer av föreläsningarna framöver utan jag får klara mig ändå. Efter föreläsningen drog jag hem, kände mig inte pigg nog att stanna kvar. Väl hemma pluggade jag lite mer, slappade framför Once upon a time och sov en stund, väldigt uppfriskande.

Brorsan kom hem med ostbågar till sjuklingen och till middag gjorde vi pizza, orkade inte med alltför mycket inläsning men det blev ändå tillräckligt för att komma ikapp.

Packningen inför resan är ganska färdig bara de allra sista man får packa ner precis innan man åker. Jag har försökt organisera det så gott jag kan men har känt mig lite stressad så har mest slängt i allt utan att kolla om det är saker som matchar eller så, vi får se när jag kommer ner om jag packat vettigt eller inte, haha.

Jag var inställd på att åka tåg ner till Köpenhamn och ta flyget därifrån, verkade bokat fel så det blir buss istället för tåg, hur ska detta gå? Brukar lätt bli illamående men det tycks ska gå ganska fort trots att det är buss, 07.30 till 11.50, ca 4 h, inte så farligt. Ska packa med mig matsäck och plugg så har jag något att göra på vägen ner. Vi får se hur mycket uppdatering jag har tid med under semestern.

Imorgon är det mitt efterlängtade läkarbesök, hoppas jag blir lite klokare och hoppas min nya läkare är bra och har överseende med mitt slarv med proverna. Ska bli skönt att komma igång med ''rehabiliteringen'' av min mage och få kontroll på den så kan jag börja fungera som vanligt igen. Jag är redo att bli frisk! Tills vidare.

Nu ska jag bädda ner mig och skriva ner en lista på frågor till läkaren.

Ha det gött sålänge!

Sjuk x3

2018-09-19 22:26
Från rebeccayandina

Vilken otur man kan ha.
Jag är ju som ni säkert vet by now, sjuk i Crohns. Detta kan i vissa fall liknas med att gå runt dagarna i ända med en större infektion, inflammation eller mindre feber. Mitt immunförsvar är svagare eftersom det jobbar ihjäl sig varje dag. Sen är jag ju också då tillhörande gruppen kvinnor och däribland den gruppen kvinnor som reagerar sjukligt på detta naturliga fenomen som kallas mens.
Alla dessa tillfälligheter har alltså nu inträffat samtidigt. Mens och mensvärk och allt hemskt som tillkommer, mina dagliga crohnsbesvär och nu tycks jag, pga att mitt immunsystem suger, fått nån typ av förkylningsinfektion som lite frosting på tårtan. Slog till direkt, jätteont och svidigt i halsen, enstaka nysningar, huvudvärk och värmevallningar. Har ont i crohnsmagen och i mensmagen: vad brukar man säga delad glädje är dubbel glädje? Tror min kropp konspirerar emot mig.
Eftersom jag har massvis att plugga och eftersom jag åker utomlands på lördag har jag givetvis inte råd att bli sängliggandes! Har kört alla knep jag kan ikväll med andra ord: te, echinacea, rent fysiskt har jag inte gjort så mycket idag mest mycket plugg och hjärngympa, ätit massvis och druckit mycket. Har ni fler hemmatips för att bli av med förkylning?

Idag har jag som sagt spenderat mestadels med att repetera och läst in inför tenta som vi ska ha några dagar efter jag kommer hem från Frankrike. Igår kom jag på mig själv med att helt ha missat proverna jag måste lämna till sjukhuset. De skulle varit inne för ca 2 veckor sedan... så imorse fick jag åka tidigt till Sahlgrenska för att ta blodprov, resultaten kommer ju då inte finnas på plats när jag träffar läkaren på fredag, dum miss av mig men vad ska man göra. Blodprovet gick bra, har ett vackert blåmärke som souvenir och förhoppningsvis ser allting bra ut i mina värden.
Imorgon tror jag att jag går på föreläsningen sen direkt hem för att vila en stund innan jag fortsätter med mer repetitionsplugg, mer intressant än så blir det inte.

Bilden får stå för hur jag känt mig idag.
Ha det gött!

Favoriter - Ansiktsvård

2018-09-18 22:17
Från rebeccayandina

Precis kommit ut ur bastun och ska göra min rutin för kvällen innan jag går och lägger mig och tänkte att jag skulle göra ett inlägg där jag visar 5 produkter som är mina absoluta favoriter! Jag är jättemån om min hy, hår, naglar osv och jag känner att jag blir gladare och mår bättre när min hud gör detsamma. Speciellt nu och med min nya medicin har jag känt att det är extra viktigt för att undvika massa jobbiga finnar osv och fått lite små utslag och diverse annat så då vill jag ta hand om mig själv lite extra. Har tagit fram 5 produkter/tillbehör för ansiktsvård idag som jag tycker är smarta, fungerar jättebra och är några saker som har gjort vissa vardagar lite lättare.

1. Lermask från Vichy : finns att köpa på diverse apotek. Riktigt bra för lite finnig och pormaskig hud. Tycker även att det är ett plus att den verkligen luktar lera, känns väldigt naturlig på nåt sätt. Jag känner direkt efter jag använt den att huden blir mycket mindre fet och lägger man en ansiktsrutin efter med toner och krämer så får man resultat väldigt fort! 1-2 gånger i veckan gör faktiskt underverk för min hy, värt att prova kanske? Den har varit ganska dryg så den är absolut värd pengarna. 229kr på apoteket.

2. Läppskrubb från Lush : För en person med läppar som väldigt lätt blir nariga och torra vid diverse miljöombyten, sinnestillstånd och allt därimellan är den här produkten en lifesaver. Älskar den! Skrubba en sväng därefter ett bra smörjande läppbalsam så slipper man ömmande sprickor och dylikt. Simpelt bra och luktar fräscht. Ännu ett plus är ju såklart att LUSH har produkter som är snälla för miljön. Eftersom man använder så lite skrubb för läpparna håller den riktigt länge. 115kr på LUSH.

3. Blendercleaner från Solid : Tvål för makeupartiklar såsom beautyblender och borstar. Superbra produkt och enkel att använda, tvålen sitter fast i burken så det är inget som ramlar runt, tillkommer även en lite gummitvättplatta så man kan rengöra borstarna och svamparna på djupet. Jättebra produkt att köpa om man vill tvätta sina makeupartiklar skonsamt och få bättre finish och mindre skräp och smuts när man sminkar sig. Jag använder ganska många svampar och borstar så den räcker som förväntat inte hur länge som helst, beror såklart också på hur ofta man rengör dem, men jag tycker fortfarande att det är en produkt värd att prova. 179kr på Kicks.

4. Gentle eye makeup remover från Nivea : Den här, mina damer och herrar, är en produkt som följt med mig völdigt länge och kommer nog följa med mig resten av mitt liv. Jag har hittills inte hittat någon annan typ av servett, cleanser eller remover som funkat lika effektivt och skonsamt som denna. Helt otrolig. Mascara och ögonmakeup går bort på bara några enkla drag utan att irritera den känsliga huden runt ögonen. Helt klart 10/10 på att få jobbet gjort! Att den är billig och lätt att hitta är ju inte heller dumt! ca 50kr på vanlig ICA/COOP/HEMKÖP.

5. Silikonmask från Daiso : Denna är köpt på en japansk dollarstore så möjligtvis skiljer den sig från svenska grejer, men alltså vilken grej. Jag älskar att lägga ansiktsmasker, gärna sheetmask. Tycker de är oerhört simpla, inte så kladdigt och jag märker verkligen skillnad om jag lägger en mask en gång i veckan. Problemet med dessa är att det oftast krävs att de sitter på ca 30 min och är man då som jag (hehe) och är en riktigt busy person med hundra grejer i huvudet kan de där 30 minutrarna vara ganska viktiga för andra vardagliga sysslor. Då kommer denna till användning! Det är alltså en silikonmask man sätter fast bakom öronen som sitter över sheetmasken, håller den på plats, ser till att serumet i den inte torkar ut under tiden och tillåter dig att göra annat medan man väntar istället för att bli helt immobiliserad i soffan/sängen med en obekväm lutning på huvudet. Man ser lite ut som en seriemördare med den på men med tanke på hur fin hy man får efter en mask kanske det är värt det. Absolut en grej jag kan leva utan men tycker den är smart och smidig och lite annorlunda, därför kom den med på listan. Finns en variant på Kicks, tror de är ganska lika. 69kr på Kicks

Detta var alltså 5 produkter inom ansiktsvård jag tycker är prisvärda, gör jobbet och är finurliga, bra grejer att ha hemma. Har lite andra produkter inom andra kategorier jag tänkte lägga upp, gilla eller kommentera gärna om detta är något intressant!

Till dess, ha det gött!

Liseberg

2018-09-16 00:17
Från rebeccayandina
Idag drog jag med mina goa göbbar till Liseberg! leon var på gränsen för de flesta åkturerna. Lite för stor för vissa, lite för liten för andra men vi hade skoj ändå! Jag åkte den nya Valkyria, riktigt läskig men också förvånansvärt skön att åka. Rekomenderar!

Det var mycket folk så det var riktigt långa köer men vi fick igenom några roliga åk ändå. Vi åt god middag på Stjärnornas krog (bredvid stora scenen) och Leon vann en stor marabou på lyckohjul.

Blev en riktigt härlig dag och Leon däckade i bilen påvägen hem, tolkar det som ett bra betyg på dagen!

Imorgon åker dem hem till Östersund, lite snopet. En helg går riktigt fort, skulle velat ha lite mer tid men jag ska hoppa direkt in i flyttlasset och plugget så med de tvp bergen av sysslor kan jag nog lyckas hålla mig ganska upptagen. Jag får planera en resa upp till Östersund framemot jul tror jag, är lite skeptiskt på den så kallade vinter som inträffar här nere på västkusten, vi får se om den håller måttet annars åker jag nog upp till den riktiga snön i norr!

Jag ska försöka uppdatera nästkommande vecka, kommer behöva begrava mig i böcker känner jag. Jag vill försöka ha så mycket koll som möjligt innan jag beger mig till Frankrike så man faktiskt kan slappna av lite när man väl är där.

Vi får se hur det går, om inte annat härs vi när jag åker till Nice!

Ha det bra sålänge!

Biobesök

2018-09-14 22:29
Från rebeccayandina
Nu är Pappa och Leon här! Så härligt att få krama om dem lite. De kom igårkväll medan jag var och sjöng halsen av mig på Haddocks karaokekväll och sen skjutsade de mig till föreläsningen imorse. Vi möttes upp på stan och gick runt en sväng och åt lunch och bara snackade. Efter det blev det biomys och Superhjältarna 2, riktigt bra film, överförväntan och som man väntat på den!

Mormor hade lagat god middag med lax när vi kom hem så satt vi och pratade och myste.

Karaokekvällen med Haddock var fantastisk, så roligt! Väntat hela veckan på det och det blev succé. Jag missar den traditionsenliga stughelgen eftersom pappa och Leon är här så det var lite tråkigt men givetvis vill jag ju umgås med dem nu. Imorgon kör vi Liseberg hela dagen, stoj och stim och massor med skratt hoppas vi på! Nu ska jag sova och ladda om batterierna tills imorgon!


Ha det bra sålänge!

Hamburgare och mys

2018-09-12 23:24
Från rebeccayandina
Nu är plugget igång på riktigt! Hittills har det varit mycket repitition på saker från gymnasiet men även lite nytt och mer fördjupat inom de ämnena. Vi hade vår första lab idag, det var riktigt klurigt och jag känner mig inte riktigt haj på den sortens tänk osv, men jag hoppas att alltsnart faller på plats.

Den här veckan har det även varit asp-vecka för festföreningarna, blivit lite småsent vissa av dagarna så har gått hen och sovit direkt, utan chans till uppdatering. Jag gick hem tidigt första dagen för magen mådde sådär men efter det har det varit jättekul!

Haddocks festförening hade fixat ett escape room med lite uppdrag att lösa, supertrevligt! Sen har vi kört lite brädspel och haft allmänt häng, också mysigt!

Idag har vi käkat på goda hamburgare på Vigårda på Avenyn, riktigt gott, är otroligt svag för hamburgare! Blev en snabb pubrunda innan jag stack hem för att få lite sömn inför morgondagens föreläsningar. Blir väldigt lätt trött och dåsig nuförtiden och ännu mer när man sitter och fryser i en stor föreläsningssal samtidigt som man ska försöka hänga med i vad som sägs. Hungern ökar också successivt pga kortisontabletterna så det är ibte helt lätt att hålla sig fokuserad. Kroppen och hjärnan är väl kanske inte helt van vid skola än.

Till helgen kommer Pappa och lillebror och hälsar på! Vi ska gå på liseberg och kanske hitta på nåt mer eller bra slappa och mysa, ska bli så kul att träffa dem igen! Pappa har med resten av flyttlasset från Östersund och så fort de åker ska flyttlasset packas upp. Måste packa inför Frankrike och plugga och läsa ikapp allt jag kommer missa när jag är borta!

Ingen vila!

Ha det gött!



Välkomstbankett

2018-09-09 00:30
Från rebeccayandina

Jag hade en riktigt trevlig kväll ikväll och ett perfekt avslut för mottagningen! Väldigt kul att få klä upp sig och såklart att träffa alla fina människor! Lokalen var ursnygg och jättehäftig och maten var underbart god!
Gick hem lite tidigare ikväll igen, otroligt tråkigt. Jag önskade verkligen att man kunde orka mer, hålla igång och ha kul! Det blir ju inte bättre heller när man har alloholtolerans som en elefant... Jag hade jättekul och det var jättetrevligt men det är ju inte så roligt när man inte kan vara med till 100%. Blir riktigt ledsen över att jag är så utmattat trött hela tiden. Jag vill också stanna, ha kul och vara med, jag vill ju inte att alla ska tro att man har tråkigt och att man därför inte sjunger lika högt och klappar osv osv. Suck. Jag hoppas verkligen det blir bättre, känner mig som en riktig buzzkill när jag går så tidigt men jag orkar inte. Är ju också en helt annan sak, som jag säkert nämnt tidigare, om man går hem för att man har ont eller mår dåligt men jag är ju bara trött. Bara trött. Hela tiden. Oavsett vad jag gör, oavsett hur nycket jag sover och vilar så är jag likt förbaskat lika utmattad varje dag. Blir så less. Men jag är nöjd med kvällen ändå trots allt och hoppas det blir flertalet sådana framöver, gärna någon jag orkar stanna längre på.
Nästa uppdrag blir att orka med asp-veckan och sedan välkomna Pappa ner till min nya boning i Göteborg, har man tur så hänger lillbrorsan på också, mys!
Nu ska jag sjunka ner i sängen och låta den omfamna mig och sova så länge jag kan!

Sov sött! Vi hörs!

Hjälp mig!

2018-09-07 12:22
Från rebeccayandina

Okej, I need your help.
Jag väljer nu mellan tvp klänningar inför morgondagens bankett och är så kluven så jag behöver lite assistans!
Sminkning och hår är ännu obestämt men här är i alla fall klänningarna.
Jag tycker verkligen om båda!
Kommentera vad ni tycker och hjälp mig en bit på traven!
Kram!

ÄNTLIGEN!

2018-09-06 21:06
Från rebeccayandina

​Jag vet inte om jag borde vara så glad just nu men skitsamma, jag tänker vara glad! Igår var nämligen sista dagen med min bakdörrsmedicin och jag kunde inte vara lyckligare! Äntligen är det slut med allt bök och stök med den och all smärta jag fått av att ha massa vätska i magen som måste ligga och verka över natten så magen svullnar som om man var gravid i 6:e månaden! Om inte det var nog så ska jag sluta med stolpillerna också som också innebär strul och obehag till tusen och som inte egentligen gjort någon större skillnad för min inflammation, förutom möjligen det inflammationsområde som ligger allra längst ner i tarmen. Jag är så glad över att få slippa den lokala behandlingen jag fått nu över hela min tid sen diagnosen. Varje dag har jag behövt stoppa upp nån jobbig grej en, två eller till och med tre gånger om dagen. Trots att det är medicin som ska hjälpa mig och säkert gjort det till viss del så är jag glad att den är borta. Ännu ett plus är att min nya behandling och den medicinen är så otroligt mycket vanligare och billigare, så inge mer restnoteringar och varor som inte är inom räckhåll och inga mer galna summor. Min tidigare medicin, som jag fortfarande ska ta (tabletter) kostar ca 950kronor! Litet pris att betala om man kan bli av med problemen såklart men ska man plussa på priset då för de andra så kallade bakdörrsmedicinerna får man lägga på ca 400 kronor x 3. Jag kommer snabbt upp i högkostnadsskyddet förvisso men det blir ganska mycket pengar att lägga ut för varje gång.

Anledning till varför jag kanske inte borde vara så fruktansvärt glad är väl för att anledningen till att jag slutar med medicinerna jag tagit nu ett tag är för att de inte gör den skillnad och den förbättring de borde, vilket betyder att inflammationen är ganska stor, utbredd eller bara riktigt jäkla envis och jag behöver alltså börja på en ny lite starkare kortisonkur. Det är jätteskönt att kuren numera endast kommer involvera tabletter, om inte mina nya läkare på Sahlgrenska sedan väljer att ändra något. Det blir alltså inge mer bök och stök utan bara svälja lite tabletter med ett glas vatten, men samtidigt har jag inte mått jättebra av den kortisonkuren jag precis avslutat så jag undrar hur detta ska gå. Enligt sköterskan fungerar den lokala behandlingen och den i tablettform lite olika, jag hoppas bara jag inte får stora biverkningar. Jag har blivit väldigt svullen mest lite överallt och jag har också börjat gå upp i vikt (vilket ofta händer tydligen under behandling med kortison). Jag har egentligen inget problem med min kropp på det sättet eller med att gå upp i vikt, sålänge det sker på naturlig väg, när jag går upp i vikt av medicinen är det liksom inget jag kan påverka utan pga sjukdomen. Blir så mycket tydligare då på nåt sätt att man är sjuk och jag vill ju inte att sjukdomen ska. fortsätta styra mitt liv, än mindre hur min kropp ser ut. Men såklart är det inget jag tänker lägga mycket energi på nu, nu vill jag bli frisk (ja asså så frisk jag kan bli med tanke på att sjukdomen är kronisk) och jag ska för fasen inte ge vika tills jag mår bra, på alla sätt och vis. Kuren kan även som jag sa förut göra mig pigg på morgonen efter jag tagit den och jag hoppas detta bara visar sig på ett bra sätt då jag verkligen känner nu att energi är en bristvara jag är i desperat behov av.

Det gäller att hålla humöret uppe och låta kämpaglöden brinna! Och ibland är den bästa medicinen ett gott skratt och att driva lite med sig själv och sina åkommor.

Simma lugnt och ha det bra sålänge!

Everyone used to comment on my

Fältdag nummer 2

2018-09-06 15:53
Från rebeccayandina

Idag hade vi ännu en fältdag, denna dag om mikroalger. Det var roligt och väldigt intressant, vi fick kika på små plankton och alger genom mikroskop och försökte se om vi kunde lista ut vilken typ av plankton eller alge det var. Läraren höll lite intressanta presentationer också så det var en riktig uppgradering från igår. Trots att det var så bra idag gick jag hem lite tidigare från skolan, kände att jag ville vara säker på att jag hinner läsa igenom allt jag behöver läsa till på måndag och jag var, som vanligt, riktigt slut. På vägen hem stannade jag dock i stan en sväng för att handla datorväskan jag kikat på och lite ny medicin. Medicinen kostade hela 17 kronor och jag börjar sakta men säkert närma mig frikort på medicin, tänk vilka saker som gör en glad nuförtiden. Fantastiskt.

Nu ligger jag i sängen under min goa filt och läser lite hur kursboken men ögonen har börjat blivit tunga så jag ska nog ta en liten tupplur för att sedan ta upp arbetet igen. Jag kanske ska försöka gå en kort promenad senare efter middagen så man får lite luft och rörelse innan man läser lite mer. Förhoppningsvis kan man piggna till efter det. Den nya magmedicinen jag fått är jag ordinerad att ta på morgonen för en biverkning är att man kan bli lite pigg och får svårt att somna. Jag hoppas nästan på att jag får mycket av denna biverkning alltså, så himla trött... hela tiden... det är galet.

Datorväskan är perfekt! Försökte hitta en som passade min lilla 13 tummare men alla väskor var så stora och det enda jag hittade var datorfodral, alltså inget handtag man kan bära den i. Underbart nog hittade jag på accent en perfekt väska, perfekt storlek och perfekt att använda till skolan. Har plats med datorn och laddare osv men också lite andra skolgrejer som anteckningsböcker, pennskrin, kanske en vattenflaska och småbehövligt som plånbok, gu-kortet, tuggummi osv. När jag köpte väskan fick jag även en liten enklare korthållare/plånbok från samma märke till halva priset, så varför inte? Märket på väskan är Don Donna, mitt absoluta favoritmärke när det kommer till väskor, finns så många snygga. Denna jag köpte fanns även i gul, kändes lite vågat men det var så snyggt så jag kanske köper nån mindre handväska i gult när jag har råd att lägga pengar på en. Är ändå lite mer användbart med en enkel svart dator-/skolväska så kan man ha en gul när man vill vara lite mer fashionable.

Nä nu sitter jag och skriver med ett öga känns det som och jag ska ju vara en lojal vän på mitt kropp och lyssna på den så jag borde nog avsluta och lyda ordern om att ta en paus.

Men tills nästa gång, ha det så bra!

Botaniska trädgården

2018-09-05 17:49
Från rebeccayandina

Idag har vi haft fältdag i Botaniska trädgården, det var väldigt mysigt och det är så vackert där men vi gick och stod upp ca 4 timmar i sträck så jag är otroligt trött nu, nickade till flera gånger på spårvagnen hem. Riktigt slut. Därför sitter jag nu och slappar framför Once Upon A Time och verkligen vilar upp mig inför nästa fältdag imorgon.

Har hämtat klänningarna idag och en av dem passade bra så ska nog ha den till banketten på lördag. Sparade en från förra beställningen som mormor ska sy till den lite så tror jag att den blir bra. Jag hoppas det blir bra! Ska fundera ut smink osv nån dag, det börjar närma sig. Jag kan inte ljuga och säga att jag inte alls är spänd och nervös, men det ska bli jättekul!

Nån dag i helgen måste jag läsa ca 60 sidor också... eller kanske imorgon. Jag är ju så trött hela tiden men funderar på att stanna hemma på fredag innan party på paddan så då kan jag dela upp plugget lite. Det ska nog gå!

Nu ska jag fortsätta göra ingenting och såsa hör i soffan.

Ha det bra sålänge

Sushi och plugg

2018-09-04 14:13
Från rebeccayandina

Wow nu kan jag äntligen göra ett plugginlägg. Som jag väntat!
Skoljobben har inte riktigt börjat men har tänkt att jag ska slå ihop mina kloka sidor, sätta mig ner och läsa in lite vad som kommer komma upp i de första föreläsningarna på måndag.
Informationen vi fick på skolan idag var lite basic sådär vad vi kommer gå igenom under kursen och lite vilken typ av arbetsmarknad det finns som biolog, men det mest intressanta var ju om utlandsstudier. Jag vill så gärna åka till Australien för att plugga marinbiologi eller kanske toxikologi och gifter hos djur. Utbudet där känns så mycket mer exotiskt och mor och far har bara berättat bra saker om Australien, mitt mål är verkligen att ta mig dit!
Efter skolan sprang jag ner på stan för att hitta en lite rödorange ögonskugga och jag hittade en som höll måttet. Hade egentligen haft mer nytta av en palett men fanns inte några "build your own" skuggor i den färgen och har inte råd just nu med en 500kronors palett. Men det blev bra ändå, en rödorange från nyx.
Snubblade på ett sushiställe jag aldrig sett i Nordstan tidigare när vi varit där, väldigt fräscht så jag blev supersugen på sushi. Tog med mig en liten låda och soppa hem och guuud va gott det var. Brukar vanligtvis inte gilla svensk sushi, bara klarat av japansk men den här var riktigt riktigt bra! Nya favoritstället i stan, solklart! Rekomenderas till alla som bor i Göteborg eller svänger förbi då och då!
Ska laga lite matsäck till morgondagens fältdag sen ska jag läsa lite.
Ha det bra sålänge! Seeya!

Kort skoldag

2018-09-04 09:13
Från rebeccayandina

Idag är det en riktigt kort dag på skolan, knappt två timmar så jag har mycket tid att fixa studentkortet och åka en sväng till stan och kika på lite nya ögonskuggor. Idag tror jag klänningarna kommer, jag hoppas det annars blir det tajt att hinna hitta något nytt till banketten på lördag. Hoppas dem passar! Mina proportioner är så konstiga så jag är alltid supernojjig när jag beställer från nätet, blir så mycket returer...
Ikväll ska vi åka en sväng till moster och se om jag kan låna lite oömma kläder och stövlar till fältdagarna nu i slutet av veckan. Fick inte med mig så mycket packning ner så allt sånt är kvar i Östersund. Måste i och för sig skaffa mig nya stövlar för jag vill minnas att mina hade lite slitage och hål på sig, dem förlorar ju liksom sin funktion då. Men Frankrikeresan närmare sig och jag måste spara pengar nu, så kan jag låna eller använda mina trasiga tills jag har mer pengar är det toppen! Lite vatten har väl ingen dött av?

Göteborg börjar kännas mer och mer som hemma och ser framemot mina nya rutiner som att sätta sig på spårvagnen på morgonen för att åka till skolan och sen komma hem och plugga lite. Jag har tänkt att jag ska läsa lite ur boken när jag kommer hem idag och fräscha upp minnet sen gymnasiet och jag hoppas jag kan vara tillräckligt pigg och koncentrerad för att i alla fall komma igenom några sidor. Igår hade jag samma tanke och tittade på crash course videor, tror jag lyckades se en innan jag somnade. Haha, det går bra nu.

Önska mig lycka till och hörs sen!


Måndag

2018-09-04 00:45
Från rebeccayandina

Första riktiga dagen på skolan var ju i fredags men idag hade jag förväntat mig mer skola, men det var väldigt lite idag med. Hela den här veckan skulle vara väldigt lugn och härlig, riktigt nöjd! Skönt att man kan landa lite i rollen innan allt tar fart!
Idag hade vi alltså ytterligare information om kursen och lite mer vad den kommer innehålla, vi kommer få mer information imorgon under de två timmarna som är schemalagda för dagen. Underbart! Därefter ska jag se till att fixa mitt GU-kort och maila en av föreläsarna angående min utomlandsresa, sen ska allt, precis allt vara klart vad gäller skolan!
Efter skolan idag åkte jag hem, åt mat sen somnade jag, blir som en zombie många dagar, så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen. Och trött som jag är somnar jag hela tiden, men inte blir man pigg för det, snarare tvärtom!

Lyckades pallra mig upp ur sängen ich ta mig till provsits nummer 2 som arrangerades av föreningen Haddock. Supertrevligt gäng som jag funderar att försöka gå med i, spännande!
Provsittningen var jättetrevlig och superkul, massa sång och skratt, god mat och ännu fler underhållande gückel!

Kort uppdatering men är så trött att det är det som får hinnas med nu, ha det så bra sålänge!

Hur Crohn's har förändrat mitt liv

2018-09-02 15:10
Från rebeccayandina

​Jag har/har haft en del så kallade åkommor i mitt liv - jag har lågt blodtryck och lite halvtaskig blodcirkulation vilket gör mig till ett omkulltippande isberg, jag hade stora problem mellan åldrarna 13-16 med ätstörning av blandade slag och kämpade därmed även mot depression, detta finns ännu lite kvar men jag är mycket tryggare och gladare i mig själv nu! Jag har spänningshuvudvärk till tusen pga min dåliga hållning och att musklerna i min nacke och axlar spänner sig för att väga upp för den samt har jag spänningshuvudvärk för att mina käkleder inte riktigt samarbetar och är lite osynkade när de används vilket leder till nån konstig spänning. 

Men hösten 2017 började min kropp insjukna i Crohn's och sjukdomen är kronisk så den går inte att bota, till skillnad från de de flesta andra åkommorna som jag faktiskt har kraft att skicka ut genom fönstret, så har den gett sig fan på att stanna kvar. 

Självklart, eller kanske mer förhoppningsvis kommer jag inte ha det lika jobbigt som jag har nu den resterande delen av mitt liv utan kommer kunna få ner inflammationen och leva ett ganska normal liv till den väljer att göra sig själv känd ännu en gång, men utav vad jag läst är många helt symtomfria i flera år eller årtionden åt gången. Så nu håller vi tummarna!

Den absolut tydligaste förändringen och den som jag svär åt varje dag är faktiskt orken och tröttheten. Många dagar känns det som att jag är sjuk i influensa, helt död, utmattad, orkar inte röra mig ur sängen, orkar inte äta, orkar knappt dra igång en film på Netflix utan sover mest eller ligger vaken och tittar in i väggen. Känns väldigt handikappande när man blir sängliggande för den simpla anledningen att man är helt slut. Gått hem från jobbet många gånger pga att jag är trött, oftast har jag också rejält ont i magen, men är ju just för att man är så sjukligt trött som man inte orkar jobba, då har jag åkt hem, vilat i två dagar, sen varit utvilad. Jag har märkt att jag behöver betydligt mycket mer sömn än förut vilket leder till att jag kanske inte kan vara ute lika sent på kvällarna med kompisar, inte hinner med vardagens sysslor på en och samma dag utan måste sprida ut alla uppgifter, jag har svårt att träna riktigt utan allt jag orkar och som jag inte blir helt slut av är att gå en powerwalk och ibland bara en lugn promenad. Pricken över i:et är att jag har svårt många kvällar att somna, även fast jag är slut. Känns som att jag är pigg i huvudet men trött i kroppen och musklerna och vice versa, så en del vill sova men den andra vill vara vaken.

Magontet är mestadels hanterbart men det är ett stort irritationsmoment. När jag ''inte har ont alls'' är den fortfarande på helspänn och känns som en svidande, brännande känsla, nästan som att ha halsbränna fast längre ner i magen. Men därefter följer ju även sjuka kramper som gör att man vill vika sig dubbelt. Skulle nog nästan säga att jag konstant har ont i magen, och det vet ju alla som har ont i magen nån gång hur jobbigt det kan vara. Ibland får jag så ont att jag mår illa och det svartnar för ögonen. 

Det har faktiskt hänt ett par gånger att jag svimmat pga smärtan, en gång på flygplatsen här i Göteborg när jag hälsat på mina morföräldrar och sedan skulle hem. Stod i kön till säkerhetskontrollen så var tvungen att hålla mig i ständig rörelse. Hade riktiga kramper och kallsvettningar och hade lyckats ta mig hela vägen fram men precis efter jag lämnat av väskan så gick det inte längre, jag lutade mig mot en vägg och man kunde nog se att min blick inte riktigt hade något fokus. Jag fick hjälp och efter det gick det bra men det är såklart gärna något jag slipper. 

Nu i början tar jag en handfull mediciner, de flesta arbetar för att dämpa inflammationen. Jag tar två tabletter med mesalazine, som ska hålla inflammationen i schack, jag är lite osäker hur den funkar med min Crohn's just nu för jag har hört olika från olika läkare om hur effektiv den är. Sen är det så att lokal behandling alltid är bäst, så slipper medicinen passera hela systemet och störa andra grejer. Den lokala behandlingen ger lite mindre biverkningar (om jag fattat det rätt), men hur ger man lokal behandling till tarmen??? Jo.. man går den andra vägen. De flesta av mina mediciner har varit sådana som går den andra vägen, the backdoor, from down under, vilket ni kanske förstår gör att själva medicineringen inte blir lika smidig som att svälja en tablett och även gör den snäppet obehaglig och ansträngande. Tar just nu en sådan medicin på morgonen och en på kvällen. Ett stolpiller (liknande som de man ger till små barn som inte kan svälja tabletter) och en lösning. Eeehh. Japp ni hör hur det låter, ytterst mysigt, men men vad ska man göra åt det. Många av medicinerna som jag tar through the backdoor kräver att man ligger ner ett tag först de ska hinna verka, vilket stör min sömn, gör att jag måste planera en massa inför nästa morgon osv, och det tar också en jäkla massa energi och det faktum att man måste ta medicinerna tär på en ganska mycket. Känns jobbigt, ledsamt och irriterande att detta är något man måste ögna sig åt hela sitt liv. Mycket av den här sjukdomen har gjort att den depressiva delen av min tidiga tonår börjat ta sig tillbaka tillsammans med magproblemen.

Men trots allt detta försöker jag hålla huvudet högt de dagar jag orkar och tillåter mig själv vara ledsen och deppig de dagar jag inte gör det, det är okej att tycka det är jobbigt, för det är jobbigt! 

Blev ett ganska långdraget inlägg men det är svårt att skriva utan att försöka få med allt, jag hoppas att jag delade upp det hyfsat bra. Kom ihåg att det alltid är okej att slänga iväg en kommentar med frågor, om ni vill ha tips, har egna tips och feedback till min blogg eller har egna erfarenheter med IBD (Inflammatory bowel diseases). 

Jag vill även tillägga - jag är inte läkare, jag är inte utbildad inom sjukdomen och medicinerna den tillhör mer än det jag upplevt själv, så mina ord är inte lag, bara en kvinnas upplevelser och personlig kunskap inom området. 

Tack för att ni läste och ha en fortsatt trevlig dag!

Kram på er och seeya!