RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 16:23:01

Emeliiehelena blogg

Emeliiehelena blogg på Nouw

Vårat husbygge

2019-06-02 16:29
Från Emeliiehelena

Hej allihopa!

Det har verkligen varit en hektiskt period här hemma och därav allt för lite uppdateringar här. Men, jag tänkte iaf uppdatera lite kring vårat husbygge. Det är ju så att vårat husbygge är i fullgång och om enbart 3 månader är det faktiskt dags för oss att flytta in! Det är sjukt va fort tiden har gått och vad häftigt det är att följa huset genom alla delmål. Just nu är huset helt färdigt utvändigt, det har fått sina innerväggar och all elektricitet är dragen. Det innebär att vi nu helt klart är på vinnarsidan. Det är nu väggarna och golven ska isoleras för att sedan få till gipsväggar och slutligen allt det ytliga som vi valt. Helt sjukt!

Vi har ju valt att göra endel själv på huset, eller endel och endel, vi ska lägga golv, tapetsera, sätta innerdörrar och lägga på taket själva, resten fixar våra händiga byggare. Eftersom det inte är vi som bygger har det inte blivit att hi varit där allt för mycket, men självklart har vi gjort några besök. När vi kommer in i huset kommer fler uppdateringar från huset och all framgång. Men såhär ser huset ut just nu:

Min 8 kvm stora walk in closet som ligger anslutet till sovrummet. Förmodligen det jag är mest stolt med i huset!

Ett litet allrum till vänster och vårat stora sovrum rakt fram.

Kök och vardagsrum som kommer ligga i anslutning till varandra. En helt öppen planlösning.

Som ni ser är bygget i fullgång och vi är så glada över att det endast är en sommar ifrån inflyttning. Jag trodde att det skulle kännas som evigheter, men det är helt otroligt så fort bygget har gått och vi är så glada att allt gått så bra som det gjort.

Uppskattad och rörd

2019-02-15 00:18
Från Emeliiehelena

Idag är det alla hjärtans dag, vilket jag inte tror att något missat. Det är en dag som för mig betyder värme samtidigt som det är som vilken vanlig dag som helst. Vi har inte gjort så mycket på alla hjärtans dag, just jag och D, utan vi har använt den dagen för att göra något speciellt med barnen. Vi har kanske tagit någon fika på byn, eller bara åkt iväg med dom.

Idag har vi jobbat och barnen på förskola så den här dagen trodde jag bara skulle rulla på. Men, min man alltså. När han kommer hem efter att ha handlar inför helgen lämnar han fram en bukett blommor och en påse med choklad. Mitt hjärta blir så varmt. Det lilla gör att man känner sig så uppskattad och älskad. Min dotter hade gjort ett hjärta till hennes pappa på förskolan och var så stolt när hon lämnade över det. Det är sådana små, små saker som gör att den här dagen sprider värme. Det räcker med något litet bara för att visa uppskattning. Det kan lätt glömmas i en vardag med barn och aktiviteter. Men en vän säger alltid, ta hand om varandra också.

Hoppas ni alla haft en bra dag, med eller utan någon annan. För det bästa av allt är att man kan sprida kärlek och värme på egen hand också.


Födelsedagstårtor och blivande tre åring

2019-02-12 19:29
Från Emeliiehelena

I morgon är det en stor dag här hemma, våran lilla prins blir hela 3 år. I helgen som var firade släkten honom och i morgon är det våran tur. Innan kalaset som var i helgen hade han bestämt att han skulle ha en paw patrol tårta och självklart skulle han få det. Ludvigs farmor gör helt fantastiska tårtor och de smakar lika gott som de ser ut. I den här tårtan var det nutellamoss och blåbärsmoss, helt sagolikt.

Det har blivit lite av en tradition hos oss att svärmor gör tårtan då hon är så otroligt duktig. Barnen får då önska vad de vill ha för motiv på tårtan och sedan försöker farmor göra det. Vi har haft trolls, frost, brandbil, Bolibompa draken mm. Och som ni ser på bilden så lyckas hon ju verkligen!

Som sagt, i morgon fyller han 3 år. För mig så känns det helt otroligt, då jag inte kan förstå att det redan gått 3 år sedan han kom till världen. Min lilla plutt. Men jag är så otroligt stolt, och vilken kille han blivit. Det ska bli så mysigt att få väcka honom i morgon med paket och sång.

Ansiktsbehandling och torr hy

2019-02-11 20:32
Från Emeliiehelena

För två veckor sedan var jag iväg till en salong för hudvård och hade fokus på mitt ansikte. Jag har nu under en period haft otroligt torr och eländig hud i ansiktet så jag kände att det nu var dags att ta tag i den.

Jag låg i 60 min där fokus var på att kolla av huden, djup rengöra den samt få hjälp av vad just min hud behöver. Då vi alla har olika hudtyper och olika problem med huden så är det viktigt att få den hjälp som just du behöver. Mitt stora problem var just att jag var så torr, vilket gjorde att huden inte hade en chans att återhämta sig.

Idag fick jag hem ett paket med olika produkter som ska hjälpa mig till en bättre hy. Paketet innehöll: Rengöring, peeling, face mask och ögonkräm. Jag är oftast en sådan person att jag kör stenhårt till en början och sen glömmer jag av det, men den här gången ska jag hålla i det.

Någon som använder sig utav andra ansiktsprodukter? För mig är detta en helt ny värld då jag själv aldrig haft problem med min hy och det finns så många olika produkter. Jag är glad över att jag åkte och fick hjälp då det gjorde det enklare för mig.

Hur blev du så stor?

2019-01-31 19:49
Från Emeliiehelena

Hallå, när blev du så stor?

Min lilla dam har nu fått sina glasögon och hon blev helt plötsligt så stor. Hon är så nöjd över dem och visar stolt upp dom. Det är svårt att vänja sig att ha dom på sig hela tiden och hon vill gärna låta dom vila emellanåt. Men är otroligt duktig ändå och jag är så stolt över henne. Till hösten börjar hon även skolan. Kan inte ens förstå vart tiden tog vägen. Min lilla tjej ska snart börja skolan?! Magiskt. Detta är självklart något som jag också sett fram emot. Få hjälpa henne med läxor och se hennes utveckling. Att våran lilla tjej växer till att bli en helt fantastisk flicka.

Redan nästa månad

2019-01-27 08:20
Från Emeliiehelena

Nu börjar allt att bli verklighet. I torsdags var vi på ett tekniskt samråd med kommunen, kontrollansvarig och den entreprenad vi valt. I ett tekniskt samråd sitter alla och diskuterar hur allt ska göras och när, samt om det finns några oklarheter. Vi fick då reda på att bygget kommer påbörjas mycket tidigare än vad vi hade trott. Redan nästa månad kommer plattan för huset att läggas och redan i början på mars kommer stommen för huset att resas. Helt sjukt att redan nästa månad kommer allt att påbörjas på riktigt. Vi vet ju att huset påbörjats i fabrik, men vi trodde inte att det skulle påbörjas på tomten redan nu. Så just nu känns det helt okej att ha flyttat och vara redo för nästa steg.

Ska bli så spännande att få vara med och följa resan mot vårat nya hus. Spännande och se hur tomten vi valt snart kommer prydas med vårat drömhus. Helt ofattbart!

Här nedan är prototypen av vårat hus. Vi kommer att ha stående panel ist för liggande, och några andra små detaljer, men i stora drag så är det såhär vårat nya hus kommet att se ut.

Du är fantastisk

2019-01-24 19:39
Från Emeliiehelena

Min stora och alldeles underbara tjej. Igår var vi på ögonmottagningen för att titta till Ls ögon. Jag har ett ärftligt brytningsfel vilket gjorde att jag ville titta upp hennes ögon så tidigt som möjligt. Det visade sig att L har samma brytningsfel som mig och kommer att behöva glasögon. Hon är så positivt inställd till det vilket känns otroligt skönt och förhoppningsvis kommer det att gå bra mer användningen av dem. Hon var så stolt och fick välja glasögon helt själv. Nu är det en iver väntan tills de kommer.


Sjukdom, jobb och flytt

2019-01-22 14:13
Från Emeliiehelena

Jaha då har vi ytterligare en dag hemma med sjukdomar. Idag åkte vi iväg med prinsen in till vårdcentralen för att säkerställa så att det inte var något annat som var lurt. Vilket det då också va, streptokoker visade det sig att det var. Så nu har han fått en penicillinkur och vi hoppas att han snart tillfrisknar.

Undertiden han har vilat idag har även jag försökt mig på vila. Det är inget som har varit prio de senaste dagarna. Som ni vet flyttade vi under helgen och det har varit så sjukt påfrestande för kropp och huvud. I samband med flytten har vi haft sjuka barn, barn som ska på aktiviteter, jobb, jour mm. Det har verkligen varit ALLT just nu! Förstår inte att allt ska inträffa samtidigt. Så idag har jag försökt ta en kaffe i lugn och ro samt försökt slappna av. Det gick en liten stund iaf tills det började klia i fingrarna och jag ville få upp det som fanns i lådorna. Vi är inte klara med huset ännu, vi har fortfarande saker kvar där som ska åt alla möjliga håll, så ikväll blir det en tur dit och försöka ta tag i lite saker. Ja herregud, den här flytten kommer vi då aldrig glömma. Ett tips! Flytta på sommaren och se till att barnen är friska och att ni är lediga, samt anlita flyttfirma! Men man ska alltid se positivt i något, snart är vi ur huset och vi är ett steg närmare vårat nya drömhus.



PS. Älskar min kaffemugg som jag fick av mina elever. Det gör det lite extra älskvärt att komma till jobbet varje dag.


Detaljer från vårat nuvarande boende

2019-01-21 13:02
Från Emeliiehelena

Vi är långt ifrån klara i det boendet som vi har just nu och det är massvis med kartonger som inte är uppe ännu. Men jag har ändå försökt gjort iordning så att det man får en känsla av hemma när man kommer dit. Små detaljer som gör att man ändå känner sig välkommen hit och vi även känner oss som hemma.


Nu är jag tillbaka

2019-01-21 11:13
Från Emeliiehelena

NU är jag tillbaka. Det har varit ett långt uppehåll från min sida då det har varit fokus på massvis med andra saker. MEN nu kör vi igen. Jag tänkte uppdatera er om våran boende situation. Vi håller numera på att bygga vårat hus. Helt galet att hela processen är igång på riktigt. I september kommer vårat hus stå klart för att flytta in, sjukt! Vi har då sålt vårat hus och vi har även flyttat ur det huset. Vi har mellanlandat på ett ställe där vi kommer att bo fram tills att huset är klart. Det känns faktiskt helt okej och jag är nöjdare än vad jag trodde med att bo i en lägenhet för en stund. Vi bor på landet numera och har en helt fantastisk utsikt från vårat vardagsrum. Jag som alltid bott i centrum tyckte helt plötsligt att jag kände mig lugnare och allt var mer harmoniskt. Vi kommer ju endast att bo här i ca 7 månader, men en helt perfekt uppladdningsperiod.

I övrigt så har livet rullat på och vi har haft fullt upp med att flytta, planera, aktiviteter och vardagen. En vardag med jobb och två små juveler. En vardag jag verkligen älskar. Just nu har jag en sjuk liten herre hemma vilket resulterat i att jag också är hemma. Han har varit sjuk till och från sen innan jul och nu vill vi bara att han ska bli frisk så han orkar med lek och bus igen. Det är ju dessa tider nu när det cirkulerar bakterier i luften så det är bara att härda ut.

Känns kul att vara tillbaka och dela med mig av våran husupplevelse i samband med familjelivet.