RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-24 00:36:05

Louiisedressage blogg

Louiisedressage blogg på Nouw

Inte enligt plan

2019-03-23 14:40
Från Louiisedressage
​God eftermiddag !

Hoppas ni har en mysig lördag. Själv blev jag lite sjuk i går kväll så i dag har jag fått kurera mig lite, men efter 4 timmar i soffan så kände jag mig otroligt rastlös så jag gick ut och fick hjälpa till att dammsuga bilen ;) Tvätte även av sadelkammaren i lastbilen inför nästa veckas meeting ☺️

Sen blev jag lite trött igen så nu väntar ett par timmar lugn och ro innan jag åker en snabbis till stallet, får se om jag orkar rida ett pass eller om vi bara gör något annat. Trots att denna förkylning inte var så passande i planeringen och i uppladdningen så får vi göra det bästa av situationen. 

Kram och så hörs vi närmare tävlingen

P.S Vill ni ha packlista eller något liknade till bloggen ?

​​​​​​​

Va en gummianka!

2019-02-21 22:09
Från Louiisedressage

Nr 1 förlåt för mitt sporadiska bloggande, det finns mycket jag vill skriva om men vissa dagar hinner man inte man glömmer..... osv. 

Nr 2 Nu kommer ett litet inlägg :)

I går ( onsdag ) var Wellie mycket pigg, vilket såklart är super kul men det blir lite jobbigt att rida när min kära unga 18 åring börjar kasta sig från hörnen eller det helt plötsligt är övertygad att  min upphängda jacka är häst-ätande. Aja, alltid ska man lära sig något, vi fick jobba lösgjordhet och att gå på sällen som Wellie säger starkt NEJ till men som jag säger start JA till. Samtidigt skulle jag nästan vara dum om jag inte tog tillfället i akt att leka lite med all denna energi. Jag säger bara WOW så nöjd jag blev med traven, vilken känsla. Summa sumarum var jag trots fin trav inte så nöjd med Wellie.

Idag fick jag dock skörda från gårdagens jobb.Bara en snabb blick gav han hörnet idag, sen var han helt med mig och vi fick till en mycket lyckad träning med största fokus på lösgjordhet och att ha huvet så djupt som det bara går. Wellie är expert att trycka upp nacken och gå i "tävlingsform" alla dagar i veckan men att ha huvet mellan frambenen är nog bland det svåraste han vet. Men idag så fick vi allt till det, så jag säger det lönar sig att vara en gummianka. När det går lite sämre trycks ankan under ytan men man kämpar sig till baka till ytan varje gång och det lönar sig varje gång ibland tar det länge tid men man kommer alltid till ytan. Va en gummianka!!

Kram Louise ​

Veckan

2018-11-19 08:43
Från Louiisedressage

Måndag: Wellie ska kollas av tandläkaren idag, alltid skönt att få sånt kollat

Tisdag: Förhoppningsvis en uteritt innan mörkret kommer och tar oss ;)

Onsdag: Ett litet pass i ridhuset

Torsdag: Pass för EK i celsius regi, superkul att vinterträningen drar igång nu :))

Fredag:Joggingpass för Wellie

Helgen:Mamma reser iväg lite så jag har hand om båda sötnosarna tillsammans med pappa, mysigt

Vad ska ni göra i veckan ?

Torsdag

2018-10-25 16:01
Från Louiisedressage

Sorry kära läsare för att jag inte har bloggat så mycket på sista tiden. ni ska såklart få en uppdatering :)))

Jag och Wellie har varit på yttligare en NIU camp med skolan, det gick super och han var väldigt pigg och glad. Sen har vi tränat på hemma och jag har fyllt år :) Dock bet mina mammas häst mig i fingret så jag inte kunde rida på ett par dagar, surt...

Idag har vi varit på extra träning med skolan och denna gång fick jag verkligen jobba på med små jobbiga detaljer men ack så värde fulla. Så nu ska jag verkligen jobba på med allt för ni vet vad man säger. Den som tränar mest, vinner mest.

Ha en bra dag alle samman :)

Skola+Häst?

2018-10-10 20:52
Från Louiisedressage

Som flera av er läsare vet går jag på Na linjen och just denna vecka har vi haft det riktigt jobbigt, bland annat 3 st prov var av två nu på fredag och tre inlämningar. Jassss..... Då är det ju underbart att få komma till stallet slappna av rida och mysa. Jag tror det är väldigt viktigt att kunna lägga skolan åt sidan i 3-4 timmar, trots att det känns jobbigt att inte lägga dem på skolarbetet. I våras hade jag två underbara hästar + skolan så jag ska vara glad att man bara har en nu, hehe...

I veckan har Wellie fått jobba lite svåra jobbiga saker, i måndags tog vi ordentligt tag om piruett arbetet, och trots att dem inte är perfekta ännu så blir dem bättre. Wellie kan ju i grund och botten ( han har tävlat int 1 innan vi köpte honom) så det är den lilla piloten här uppe som måste skärpa sig. Tisdagen blev en naturlig jogging dag då han var lite trött och idag har vi ridit ut och myst längs fälten för att sen öva lite tramp på utebanan. Om jag tyckte piruetterna var svåra så var trampet ännu svårare, jag är glad att jag har mamma som kan titta och säga till när det ser bra ut. Han är ju trots allt första häsen som jag trampar på riktigt så vi låter det ta den tid det tar.

I morgon blir det nog lite ridhus eller äng, bror lite på vädret, för att sen ta upp jobbet inne på lördag då jag även ska rida mammas häst Tonia, jippi! Om jag överlever skolan förstås...Helgen

2018-10-01 14:45
Från Louiisedressage

​Hej igen tänkte att ni ville höra om min helg!

I lördags så åkte jag och mamma till mammas elever och dömde en liten "klass". Mycket mysiga personer och duktiga ryttare och hästar som kämpade i blåsten och det stundande regnet. 

I går så åkte mamma,pappa och jag på tävling med Wellie. Vi åkte till Roslagen, körde fel en gång men till slut så ;) En helt okej framridning och en bra runda inne på banan resulterade i person bästa på 66,2% Störde mig hela ritten på att jag råkade rida in i fel varv och kunde tyvärr inte släppa det, vilket gjorde att jag inte förstod hur bra det var för ens vi fick procenten. Vilket ledde till att jag blev helt tagen på sängen. Men så här dagen efter är jag helt over the moon. Är så otroligt tacksam glad och lyckligt lottad som får rida Wellie. 

Den här veckan blir det bara promenader skritturer i skogen och allmänt mys.

ha en trevlig måndag kära läsare


Tävlings dag

2018-09-23 21:35
Från Louiisedressage
Idag åkte vi till Stockholms dressyrklubb och nr 1 vilket ställe, så fint och duktig personal som va hjälpsamma.

Nr 2 Wellie var väldigt duktig idagens klass och vi red ihop 65,15% med två domare på 66,8% respektive 66,5% men en jä**a domare på 62%. Ja ja bedömningsporter är vad det är, man får bara gilla läget och göra sitt bästa. Det hela resulterade i en 4:de placering efter flera landslagsryttare så vi är ganska böjda endå ;)

Wellie hade på sig sitt snowflake schabrak och ocean huvan. Tror detta kommer bli mitt tur set ❤️ ( inlägget är i samarbete med Zaczess )

Kram Louise

Onsdagsträning för Evelina

2018-09-20 13:51
Från Louiisedressage

​i går, onsdags, så tränade vi för Evelina så kul. Vi red igenom programmet inför helgens start. Både Wellie och jag är så ladde inför den. ska bli kul att tävla lite igen har inte tävlat Welie sen i mitten på juli, !omg!, skulle vara super kul att få visa upp sig nu när det känns så bra. 

jag och Evelin tränade på en hel del uppridningar, det är ju första intrycket så det känns viktigt att få det bra. Sen var det som vanligt lite små saker här och var. han var lite pigg så mycket halvhalter blev en viktig del. Man vill ju behålla den underbara energin men ändå ha ett lugn i programmet, svår balansgång. 

Både Wellie och jag var väldigt nöjda så idag blir det bara en kortare skogstur för att få ut slaggprodukter ur kroppen

Ha en bra torsdag så ses vi snart igen.

Glada häst

2018-09-18 13:44
Från Louiisedressage

​Varierat arbete värdesätter jag väldigt mycket, därför att jag tycker att hästarna bli gladare, piggare​ och presterar bättre. Wellie hade just lite varierad träning i söndag, jag, min mamma och en stallkompis red ut i det mycket fina höstvädret. En liten bit bort från där vi står ligger en gigantisk sommarhage med trästockar så vi brukar gå dit och galopp träna hästarna och när jag hade hoppglada ponnysar fick dem även ta ett par språng.

Wellie var mycket pigg och låg på lite, så när vi började galoppera så gick det ibland liite snabbt för att passa en dressyrtant som mig ;) Vid andra varvet i galopp blev Wellie lite extra glad och gjorde ett bockspång och helt plötsligt låg jag på marken och tugga träs.... Wellie var dock en duktig bushäst och stannade direkt och undrade vad jag gjorde på marken. Jaja jag är lika glad för det ändå för trotts allt är han 17 år så att han busar och bockar värmer bara mitt hjärta. 

igår var han minst lika pigg och det blev en liten måndagsjogg :)

idag blir det lite ordentlig träning och på onsdag är det Evelina träning igen, tjoho

Hej hej

2018-09-11 10:53
Från Louiisedressage

God morgon alla kära läsare!

Hoppas ni gjorde något kul i helgen, själv var jag på dressyr tävling och grooma min mamma. Uppsala dressyr sällskap höll fina tävlingar och ordentligt mer prispengar. Alltid lika roligt med tävlingar där man kan vinna lite, det kostar ju ganska mycket genom en hel tävlingsdag.

apropå tävlingar vem ska se VM, jätte kul att svt väljer att sända så mycket ridsport :)) det börkar kl 14.45 i morgon em och håller på till 00.00 många timmar dressyr, perfekt för en dressyrnörd som mig ;) vet inte vilka av våra svenskar som ska rida i morgon men om jag får gissa tror jag Juliette och Tinne, så att Patrik och Therese kan rida på torsdag. vad man kunnat se från instastorys osv så värkar dressyr arenan helt underbar.

nu bara måste jag ju gissa topp 5 såhär innan VM,

1: Charlotte Dudjarden

2:Isabelle Werth

3:Edward gal

4: Patrik Kittel

5: Therese Nilshagen

lite osäker om Charlotte klarar pressen kan inte vara lätt att folk bara räknar med henne, samtidigt är hon helt ofantligt duktig.

jaja det ska åtminstånde bli super kul att följa VM här dem närmsta dagarna

ha en trevlig Tisdag alle sammans

Camp måndag

2018-09-03 09:41
Från Louiisedressage
Hej alla fina!


Ledsen att jag inte blogga förra veckan;( men ni ska få en sammanfattning 

I omsdag förra veckan åkte vi till Jeanna och tränade och det var såå kul. Vi fick rida på hennes ute bana vilket var skönt då vi inte har någon bra där vi står. Vi jobbade mycket med flexibiliteten i Wellies gångarter så att dom blir större och mer " flachiga" det roliga var att det gick bra och vi fick till en fin trav och galopp ☺️ 

Lördag:

Jag tävlade Tonia (!!!!) har bara tävlingsridgt ridit henne fyra gånger innan tävlingen så att få nästan 64% i våran första tävling tillsammans och desutom en MSV C:2 så var vi väldigt nöjda (Tonia är min mammas PSG häst ) 

Nu är Wellie och jag på Camp och ska rida om en timme så nu måste jag kila för att hinna Linda honom  


Ha det bra höst smart igen 

Louise

Zaczess 😍😍

2018-08-26 22:05
Från Louiisedressage
Idag har vi varit på Nifsta gård och haft fotografering för min sponsor Zaczess som lanserar sina produkter om 4 dagar, så kul att träffa alla i team Zaczess och super roligt att få bli tillfixad och stylad av en riktig make up artist. Har nog aldrig känt mig så fin som idag Wellie har nog heller varit så fin som han var idag Sofie vår underbara fotograf (som för övrigt har fotat mina bilder här på bloggen) får en att känna sig så lugn och bekväm framför kamran, Kommer komma jätte mycket bilder från denna fotografering och underbar om ni läsare vill se dem bara på min instagram ( @louise_dressage) eller ett par här också ?? Sov gott och ladda för en ny ​vecka nu 

Kram från mig 

Underbar träning på Wellie

2018-08-22 21:54
Från Louiisedressage
Igår så kändes Wellie lite stark i ena sidan och lite bekväm men i slutet av det passet var det lite bättre, men idag.....Ojoj idag var det en helt annan femma. Min underbara tränare Evelina plockar alltid ut det nästa från Wellie och mig så efter passet kom vi fram till att detta var det bästa passet någonsin Vi båda hade tårar i ögonen redan vid halva passet. Så glad att jag fick börja träna för Evelina för 5 år sedan och en underbara vänskap har vi fått tillsammans också

Ny vecka nya möjligheter

2018-08-20 09:53
Från Louiisedressage
 Godmorgon !

Hoppas alla haft en bra helg  och är laddade inför en ny vecka 

Helgen gick ganska bra för oss, min mamma debuterade St. George tyvärr la hennes häst tungan över bettet Men Msv A:1 gick mycket bättre och slutade med personbästa och en andra placering  

Wellie har gått lite varierat i helgen och har två träningar planerade denna vecka samt en fotografering på söndag så en vecka med mycket saker Dessutom så börjar man ju skolan nu så roligt ☺️

Borta bra men hemma bäst..?

2018-08-12 13:59
Från Louiisedressage
Kl 21.30 lastades Wellie och Tonia och 22.30 guppade färjan ut från Visby hamn. Är återligen glatt förvånad över den stora förståelsen hos personalen, trots att sjön var ganska lugn och vinden nästan obefintlig så fick vi parkera i mitten av färjan ( där det gungar som minst) samt extra plats så vi kunde ha luckor öppna. Så stort tack till personalen Kl. 02 kunde vi rulla ut till ett regnigt fastland och börja rulla hem 04.00 kom vi till stallet och hästarna var bra trötta. Lilla Wellie bara stod och var glad att få av sig grimman och lindorna ❤️ Nu ska vi åka till dit och pyssla om dem. Saknar Gotland så fint och mysigt där men det är ändå härligt att vara hemma i sina rutiner


Ha en härligt söndag

Instagram

2018-08-08 15:12
Från Louiisedressage
Om ni vill se uterittsvägarna jag pratade om i ett inlägg nyligen så publicerade jag lite bilder och en film på min instagram @louise_dressage  

Vi badare även med hästarna idag ​så duktiga Någon nång kanske man skulle kunna simma tänk om ... speciellt i denna hetta. Vad gör ni för att kyla av er och hästarna ?? Tips mottages


Kram Louise och Wellie

Gotland, wow😍😍

2018-08-02 22:22
Från Louiisedressage
Måste ju bara börja att svara på lite frågor: 

Hästen på bilden är min fina Weltstein,aka Wellie. Tack för gulliga kommentarer  

Och så till ämnet 

Asså om man tror att man har bra uterittsmöljiheter så måste man åka till Visby,Gotland, då får man helt plötsligt nya perspektiv I går red vi 4 i bredd alla i galopp och det var långt ifrån trångt Idag red vi på en, av tre, fin fina utebanor och Wellie fick hoppa ett par små skutt, oj va han tyckte det var roligt sen blev det såklart lite "riktigt" dressyr jobb och man blir bara  lycklig i hjärtat av honom ❤️ 

Nu väntar en dusch efter en varm och klibbig dag 

Ha det så skönt tills vi hörs igen / 

Louise

Träning 💪🏼💪🏼

2018-07-31 07:09
Från Louiisedressage
I går så åkte vi på träning för Louise Etzner, och jag säger vara wow. Så mycket fin hjälp och nya nycklar man får, det är alltid roligt att få nya inputs och kunna träna på semestern Wellie var mjuk och fin men fick jobba mycket med dem så bakbena så det var lite jobbigt Det ram nog svett från oss båda Måste ju passa på att gratta alla VM-ryttarna som är uttagna, va fantastiskt att få rida sånna tävlingar


Ha en mysig tisdag !

/Louise

Gotland

2018-07-23 22:58
Från Louiisedressage

Nu har Wellie och Antoina installerat sig på Gotland Antoina (Tonia) har åkt färja förut men inte Wellie, båda skötte sig så fin på överfarten och personalen på färjan hade en så fin förståelse för hästar/utrymme/ vatten m.m. Det blir så skönt och lugnt att åka då Nu ska hästarna få betas lite och bli runda och fina i hullet inför kommande träningar och tävlingar. Såklart ska dem få jobbas här nede också men med lite mer utejobb och inte så mycket på bana

Sov gott

Äntligen !!

2018-07-22 08:45
Från Louiisedressage
I går var en dag jag sent kommer glömma, Wellie och jag red ihop en andra placering o FEI lagtävlan för Juniorer på hela 65,3% vilket ger oss vårt sista kval till junior SM nästa år ❤️ Ett mål vi har haft sen vi köpte in honom för 7 månader sen. Jag han nog inte vara lyckligare och stoltare över vår prestation, men det finns många bakom oss som har stöttat och hjälp till hela vägen, tack till er ni vet vilka ni är ❤️ Nu ska vi packa om och 18.15 går båten till Gotland där vi ska tillbringa sommaren nu

Första dagen ✅

2018-07-20 21:27
Från Louiisedressage
Första tävlingsdagen klar, Wellie ländes fin både på framridningen och inne på banan men en viss herres tunga kunde inte stanna inne i munnen idag... Så domarna blev lite suriga och poängen åkte ned. Aja känslan var bra inne på banan och det är det som räknas tillslut. Förhoppningsvis kan Wellies tunga stanna inne i morgon och jag får rida lite bättre så kommer procenten komma

Hörs i morgon

Vilken dag

2018-07-18 23:26
Från Louiisedressage
Morgonen startade 06.30 upp till stallet och rida och fixa där. Willie fick gå ett super pass och jag är så nöjd med honom just nu Sen till tandläkaren och få lite saker fixade väl nere på stan passade jag på att fixa ett par ärenden och sen hem för att tvätta täcken och annat som ska med i packningen...puuuhhh. Sen ut till stallet igen och em-fodra och sen in till stan igen för att gå en Tre och halv timmes(!!!!)  lång kurs för att få börja övningsköra Och sist men ej minst ut till stallet igen för att kvällsfodra och packa lastbilen inför imorgon. 

Lång men bra dag. 

Ska försöka få lite sömn nu och så är det en ny rolig dag imorgon, hörs senare  


Första inlägget

2018-07-17 16:48
Från Louiisedressage
Va roligt att du hitta hit!!

Jag heter Louise och jag tävlar nationell dressyr på min tävlingshäst Weltstein. Jag har under en längre tid funderat på att starta en blogg och här är den Jag kommer uppdatera ett par gånger i veckan, denna vecka kanske lite mer då jag ska på tävling ⭐️

Ni får gjärna komma med förslag och tips då jag aldrig gjort detta förut

Hoppas ni får en bra tisdag så ses vi snart igen