RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-20 19:35:15

Lillpudeln blogg

Lillpudeln blogg på Nouw

2019

2019-01-12 13:33
Från Lillpudeln
Nytt år människor. Vet att jag skriver lite sent efter men men. Nu är jullovet slut och skolan har dragit igång. Under nyår var jag med pojkvännen och hans släkt vilket var både roligt och mysigt. Det var vår första nyår tillsammans.


Första dagarna i skolan hade vi projektdagar och fick tillsammans med It tvåorna marknadsföra teknikprogrammet med digitala medel. Min grupp gjorde en hemsida medan jag gjorde logotypen. Kan eventuellt lägga upp en bild inom snar framtid på loggan. 

Har även haft samtal kring matten med min mattelärare och pratat om Ma4c och 5c. Förhoppningsvis klarar jag sista provet på 3C kurden och får läsa vidare. Vill verkligen läsa matteblocket i trean även om fördjupningen i design också låter rolig.

Kommer försöka uppdatera mer. 

/ Lillpudeln

Höstlov och återhämtning

2018-10-30 13:55
Från Lillpudeln

Såhär några dagar in på höstlovet har inte mycket hänt. Många har varit på fest medan andra har gått på bus eller godis i sina kvarter. Lilla jag har däremot slöat framför tv:n med pojkvännen och inte gjort speciellt mycket. Det är skönt nu när han inte är upptagen hela tiden med skola och fotboll och jag kan slappna av från plugget lite. Denna vecka är väl våran återhämtningsvecka innan allt rullar på igen.

Just nu sitter jag i ett varmt bad med tända ljus och en chokladmuffin medan skön musik spelas i bakgrunden. Snön har tyvärr kommit så fler bad kommer det bli! Om något mer händer idag vet jag inte. Vi får väl se

/ Lillpudeln

14/10-18 Vår helg

2018-10-14 16:14
Från Lillpudeln
Den här helgen har det hänt lite saker. Älskling har spelat för en plats i Allsvenskan för GIF U-17. Tyvärr var inte domaren opartisk och Umeå fick platsen i Allsvenskan, men nu blickar vi framåt och ser det positiva. Resten av dagen gjorde vi inte så mycket. Vi kollade på skräckfilm vilket vi inte har gjort på väldigt länge.


Idag åkte vi med min lillasyster till vår farmor och farfar. Där fick vi äta hemmagjord kebab och efterrätt. Inte så ofta vi träffar våra farföräldrar

Oliver övningskör nu medan jag skriver detta. Blir väl inte så mycket vi ska göra nu. Blir väl lite mys innan jag lär dra mig hemåt och förbereda mig inför morgondagens prov.

/ Lillpudeln

10/10-18 Provveckan drar igång

2018-10-10 22:01
Från Lillpudeln

Idag var första provet på provveckan och jag har en känsla av att det kommer gå ganska bra. Vi började med engelska läsförståelse som invigning på provveckan. Kanske det gick bra till och med?

Imorgon är fysikprovet 8:30 och på fredag är jag helt ledig. Men inge vila kommer det bli. Sedan är det svenska seminarie på måndag, matteprov på tisdag och konstruktionsprov om materiallära på onsdag som avslut. Inte jätte taggad på proven men jag får tid till att plugga i lugn och ro samt få sovmorgon ibland

Morris about today. Jag och älskling hade en lite lunchdejt ☺️ Vi brukar aldrig äta lunch (under skoldagar) då båda äter olika tider och får på olika skolor så det krockar lite. Men nu när vi kunde tog vi tillfälle i akt och åt. Och nu till onödig fakta. Han köpte kyckling och bambuskott med ris och jag köpte 10 California Rolls

Nu sitter jag väl mest och förbereder mig in för provet och försöker hålla mig vaken ett tag till. Jag är duktig på att somna när jag pluggar

Vi hörs

/ Lillpudeln

Varför är bloggen deppig?

2018-10-08 23:11
Från Lillpudeln

Well... vart börjar jag?

As y’all know så mår jag inte alltid på topp. Mår bättre under längre perioder nu än vad jag gjorde förr men solen skiner inte hela tiden så att säga. Vill inte vara den som leker glad och lycklig om jag inte är det. Jag vet att det finns fler som mig. Jag är inte ensam, men det betyder inte att vi alla ska dölja verkligheten.

Psykisk ohälsa är något som ökar år efter år. Jag är en produkt av denna ökning. En produkt som vill vara originell igen.

Jag säger ofta att jag ska försöka uppdatera mer och jag har påbörjat nästintill 10 inlägg jag vill lägga upp. Saker jag vill borsta av mina axlar. Tyvärr kommer detta gå sakta. Mina återfall blir djupare än de har varit på länge. På fredag är ett möte på länsät igen. Kanske får jag va i fas 3 eller så flyttas jag mellan fas 1 & 2.

Som sagt är allt inte bra hela tiden. Även för en frisk människa kan livet vara lite segare ibland.

Jag kämpar på med skolan och mig själv och har min pojkvän vid min sida. Ska uppdatera mer kring mötet under veckan om jag får ork och motivation ❤️

Ta hand om er

/ Lillpudeln

Fotbollsmatch och studiedag

2018-09-24 22:33
Från Lillpudeln

Denna helg har varit otroligt lugn (som alla andra helger brukar vara), men extremt bra. Under fredagen och lördagen gjorde jag och Oliver inte så mycket. Vi provade FIFA 19 och kollade vidare på ’How I met your mother’. Tyvärr hade Oliver träning på lördagmorgon då han hade match igår (söndag).

Igår var det det fotbollsmatch. GIF U-17 mot SIF U-17. Oliver är målvakt för GIF och de blev seriesegrare med 3-2 mot SIF. Dock återstår en match men GIF leder redan mycket och det är redan klart att de har tagit hem segern. Sedan firade vi lite hemma hos Oliver med god mat och efterrätt med hans föräldrar. Kan även ha hänt att vi drog och köpte fyra påsar snacks

Alltså Olivers ögon glittrade när han klev av planen. Jag kunde inget annat än att le stort tillbaka. När jag får se honom så här stolt och glad är det bästa jag vet. Älskling detta förtjänade ni efter motgångar i laget. Ni är starka och det har ni bevisat. Grattis återigen ❤️☺️

Idag (måndag) tog vi sovmorgon och åt frukost i sängen. Något vi inte har gjort på väldigt länge. Vårt tittande på ’How I met your mother’ fortsatte trotts solen som sken. Sedan har vi inte gjort så mycket under dagen. Vi har väl mest tagit det lugnt tillsammans på riktigt och laddat inför morgondagen. Sedan har jag (äntligen) städar lite i mitt rum och lämnat in lite inlämningar. Det är väl lin långhelg i helhet.

/ Lillpudeln

Alla dessa labbrapporter 😒

2018-09-18 20:03
Från Lillpudeln

Jag slår vad om att fler av oss har svårt för att veta vad man ska skriva i en labbrapport än de som vet allt. Jag brukar inte ha svårt för att veta vad jag ska skriva. Problemet är bara det att jag inte vet hur jag ska skriva det haha. Wow vilket problem, eller hur? Nä, men får panik. Två timmar kvar till inlämning (22:00 är dealine) och jag vet inte hur jag ska skriva teorin angående densitet
Aja nog om detta. Måste jobba klart

/ Lillpudeln

Skolstress

2018-09-17 23:33
Från Lillpudeln

Jag vet att jag kommer klaga mycket. Jag klagar på det mesta utan att inse det. Något jag nyligen har börjat klaga över är min skolstress. Har nu gått ungefär en månad i skolan och stressen är på top haha. Inlämningar hit och provveckan dit. Älskar provveckor, men någr dagar innan dess är otroligt stressfyllda. Veta allt man behöver veta innan veckan börjar.

Skolstressen är även skälet till att jag inte är på top som jag har skrivit i något tidigare inlägg. Jag vill och jag försöker uppdatera bloggen men även andra saker men min motivation är helt borta. Min behandling går lite upp och ned. Jag skulle börja på fas 3 men p.g.a. matproblem (igen) så är jag tillfälligt på fas 1 igen tills jag har hamnat på banan igen.

Är mycket nu, det måste jag erkänna. Allt från plugg och behandling till att försöka anpassa sitt liv efter skollivet igen. Av någon anledning (som antagligen har en förklaring) så blir jag lite nere nu när jag träffar min kille mer sällan på grund av att båda går på olika gymnasieskolor, han har fotboll och sen finns det knappt någon tid över. Blev så van att få sova med honom vid min sida nästintill varje dag. Blir ju liksom tomt haha

Nä, nu ska lilla jag försöka plugga innan det blir allt för sent.

/ Lillpudeln

Valdebatt på skolan

2018-09-05 21:06
Från Lillpudeln

Igår var det valdebatt i vår aula. Detta är något jag har löngtat efter. Just det här med att få se hur de debatterar framför publik i olika åldrar och hur de argumenterar för sitt parti. Dock var representatöterna från partiernas ungdomsförbund, förutom SD då någon från riksdagen fick byta ut killen innan. Tyvärr fick vänstern fel tid och kom efter debatten vilket jag tycker är väldigt synd, men en chans imorgon finns då ettorna ska lyssna.

Ute i ljusgården på Polhem stod partierna med sin propaganda och svarade på frågor.

Under engelskalektionen fick min klass rösta i skolvalet På måndag får vi veta vilket parti som vann på vår skola och sedan skickas alla resultat från alla medverkande skolor till någon för att se vad vi ungdomar tycker. 

/ Lillpudeln

26/8-18

2018-08-26 21:24
Från Lillpudeln

Idag har jag inte gjort så mycket faktiskt. Ska börja läsa körkortsböckerna innan min lilla körlektion med pappa senare idag. Senare ikväll ska jag även försöka bli klar med mitt sovrum med inredning och städning. Blir på riktigt aldrig klar.

Älskling är heller inte hemma så jag har inte riktigt gått ut i helgen. Är alltid han som vill ta en runda med longboards. Dock har vi inte åkt så mycket för att jag har något problem med mina ben och får ont när jag anstränger mig. Kan bero på min lååånga paus från överdriven träning eller ingen träning över huvudtaget.

Juste(!!) köpte även IPhone 8 i fredags för att lönen från sommarjobbet kom in. Min förra mobil (samsung galaxy s7) är rätt så sönderslagen. Kompisar som har slagit mot osv.

/ Lillpudeln

Omotiverad och nedstämd😕

2018-08-26 00:32
Från Lillpudeln

Vart ska jag börja? Har de senaste två veckorna känt mig ganska nere. Främst för att hunden är borta och en utredning lades ner, men jag kände mig nere innan allt hände också. Som ni redan vet är jag dålig på att förklara saker och jag vet inte vad jag vill få ut i detta inlägg förutom att jag inte mår så bra. Har en ätstörning (kommer skriva mer om detta någon gång) som stör mig då och då. Får nu hjälp och har fått det de senaste 7-8 månaderna. Allt vart bra under början av sommaren tills sommarjobbet började och jag fick ångest över att jag hade större portioner av mat än de andra i min grupp. Detta resulterade till att jag började äta mindre igen, slänga mat och få ångest vid måltiderna.

Det vart bättre efter sommarjobbet men kom sedan tillbaka igen när jag började plugga inför mitt omprov. Jag ser ett samband mellan plugg och ätstörningen men även andra saker son triggar igång den där rösten som säger vad jag får och inte får äta. Nu när skolan har börjat påriktigt har jag börjat äta mindre eller slänga lite mat i skolan igen.

Orkar inte prata om hela min ätstörning då jag vill skriva om det i inlägg specifikt om ätstörningen och länsenheten för ätstörning.

För att göra detta kort. Är i en svacka och kommer vara rätt så osocial tills jag får tillbaka motivationen och rutinerna. Ska försöka uppdatera så gott jag kan men blir nog en del inlägg om ätstörningen, hjälpen jag får osv.

Hoppas ni alla mår bra iaf. / Lillpudeln

Andra året 😻 - teknikprogrammet

2018-08-24 12:00
Från Lillpudeln

16/8 förra veckan började lilla jag andra ring på gymnasiet. Alltså wow. Bara två år kvar och sen är det min tur att ta studenten och fortsätta mitt liv i en annan stad kanske? Är sjukt taggad på detta år och vet att det kommer bli sjukt bra. Klassen är rolig och alla hänger med alla. Ingen är utanför.

Introvecka de tre första dagarna. Ganska chill faktiskt. Mer update om tvåan kommer

/ Lillpudeln 

Matteprov och hund flyttar

2018-08-24 12:00
Från Lillpudeln

10/8-18

Idag gjorde jag matteprov på hela 2c kursen. Träffade Mostafa på skolan så slapp va ensam bland främlingar haha. Nä, men vi taggade inför skolstarten. Idag är även min hund påväg till Norge för att bo med mina kusiner. Många tårar från både mig och syrran då han har funnits här sen vi båda föll i våra svackor. Inte så roligt att få det upptryckt i ansiktet av släkten heller. Det kommer bli bra i slutändan men känns som att vi endast kommer åka till Norge för att träffa hunden och inte kusinerna.

/ Lillpudeln

Tb Första året på teknik och dålig mattelärare

2018-08-24 12:00
Från Lillpudeln

Den 16:e augusti börjar lilla jag mitt andra år på teknik. Allstå wow! Äntligen börjar jag på design - och produktutveckling. Jag har redan gått klart mitt första år på teknikprogrammet i Gävle. Det jag älskar med första året är att det var så varierande i arbetsuppgifterna. Vi gjorde allt från labbrapporter till podcasts. Saknar vissa uppgifter om jag ska vara ärlig.
Ettan eller första ring har inga individuella väl eller någon inriktning, sådant kommer i tvåan och trean. Klassen var bra och alla kunde umgås med varandra vilket var skönt. Kändes lite tråkigt att vi skulle splittras. Vi hade roliga stunder om jag ska vara ärlig fastän alla inte gillade exakt alla.

Många väljer inte teknik på grund av främst matten. Jag förstår er totalt då jag fick f i 2c kursen. Mycket hände under vårterminen för mig; ätstörningsmöten, polisförhör, dålig mattelärare och stökig klass. Om jag hade fått hjälp och inte varit så frånvarande från skolan hade jag klarat det bättre. Sålänge man har en bra lärare som vet hur man lär ut så funkar det bra och sen måste man såklart va uppmärksam på lektionerna. Varför var min mattelärare dålig? Jo, enligt en lärare på skolan bestämde politikerna att vi skulle ha en femte teknikklass det året jag började. Eftersom beslutet togs under sommaren behövde skolan hitta en lärare med kunskap om C-kursen. Tyvärr var min lärare inte utbildad men godkänd. Han sa att han ville ha all kritik för att förbättras men vägrade ta emot den. Detta ledde främst till att klassen var stökig, många failade proven och folk kunde inte arbeta på lektionerna.

Om man bortser från min mattelärare så var alla lärare roliga och otroligt trevliga. Vi gjorde mycket roligt även om det var "tråkiga" ämnen vilket gjorde det mycket roligare. Att ha en engagerad lärare gör lektionerna mycket bättre.

Kanske gör fler tb-ettan. Vi får se. / Lillpudeln

Fler inlägg på samma dag

2018-08-11 11:31
Från Lillpudeln

Hänt en del den senaste veckan och har inte haft lust till att göra något produktivt. Okej, ingen bryr sig jätte mycket men tänkte bara informera om att 3 eller 4 inlägg kommer att publiceras på samma dag inom en vecka eller två. Vet inte när men ska börja skriva igen och prata ut innan allt blir för mycket i mitt lilla huvud.

/ Lillpudeln

Håltagning i örat

2018-08-02 01:34
Från Lillpudeln

Idag är den "stora" dagen här. 31 augusti 00:20 (idag) bokade jag en tid hos Studio Q för 'hål i öra' kl 19:10 samma dag. Jag planerade egentligen att ta hål i örat när jag fyllde 17, men på grund av andra needs så vart det aldrig av. Det vart mer och mer uppskjutet, men nu när jag har fått min lön och har pengar kvar så tog jag äntligen tag i det.

Min pojkvän och min mamma följde med. Jag var nervös. Riktigt nervös. Det är inte ofta man tar hål i öronen. Jag har redan ett hål på varje öra men det var länge sen jag tog dem.

Haha åååh guuud vad jag skakade av nervositet. Nu är det äntligen gjort i alla fall

/ Lillpudeln

Helg i Stockholm

2018-07-28 01:48
Från Lillpudeln

I lördags eftermiddag kom jag och älskling fram till den fina huvudstaden, Stockholm. När vi kom fram till Huddinge, i Stockholm, gick vi hem till älsklings mormor och fick nycklarna till ettan vi skulle sova i dessa två kommande nätter. Bilderna nedan är då bilder på lägenheten. Liten men ändå fin på något sätt. Skulle dock aldrig överleva i en etta när jag flyttar hemifrån. Åter till resan i Stockholm haha. Vi gjorde inte så mycket under lördagen. Vi kollade mest vart allt låg i lägenheten och sedan gick älskling till donken och köpte hem mat. Provade deras söpotatispommes (något jag älskar väldigt mycket). Är besviken eftersom de varken var söta eller knapriga som de ska vara. Älskling verkade gilla de i alla fall.

Efter vår "fina" donkenmiddag bestämde vi oss för att ta pendeltåget in till centrala Stockholm. Eftersom allting stänger så tidigt på lördagar valde vi att gå runt i stället och planera söndagen. Det var mysigt att gå runt i Stockholm och bara ta det lugnt. Något man oftast inte gör när man är där. Vi köpte glass och lite vatten och hittade en plats vid vattnet. Solen var påväg ner och ankorna simmade framför oss. Tog inte så många bilder men tredje bilden efter textstycke två är från lördagskvällen.

Under söndagen tog vi färjan till djurgården - Gröna lund. Där spenderade vi den mesta tiden av dagen. Vi åkte de flesta attraktionerna som grönan har att erbjuda. Till lunch beställde vi tacotallrik. Okej, ingen kanske bryr sig men endå. Påväg till vattnet mötte vi två kompisar (eller mer Olivers kompisar I guess) som också är ett par. Vi valde då att vi skulle gå med varandra och åka karuseller. Tack till dig Matilda för att du fick oss att åka Tilt. Jag är fortfarande skakig i benen efter två åk eller fall kanske jag ska säga. Backstory till Tilt. Om Oliver åkte Tilt och sen Ikaros så skulle han få pengar, Vi åkte Tilt och såg sedan bilden som togs. Vi bestämde att vi skulle åka för at ta en ny bild och ja, jag åkte den igen för en bild som nu står på min byrå. Det var värt det i slutändan men fy vad man skakar efter fallet. Haha är glad över att jag inte åkte Ikaros.


Senare på dagen valde vi att spela lite. Matilda och Kevin (andra paret) vann en nalle och en enhörning. Jag och Oliver vann inget men nästa gång då ska jag se till att vi vinner något. Fast den som har tur i kärlek har otur i spel, oftast. Vi gick även till skyttebanan vid 5-kampen och sköt luftgevär. Gissa vem som var bäst. Har dock gått till luftgevärsskyttebanan i Gävle vilket kan anses som fusk mot två målvakter.

När klockan började närma sig 19 så gick vi ut från grönans område för att sedan skiljas åt. Oliver bokade ett bord på Hard Rock Café tidigare under dagen. Vi valde att gå till restaurangen och hade en pratstund under vår promenad. En av de bästa sakerna jag vet är att bara gå runt och prata mer eller utan en destination.

Måndag morgon var det städning som stod högst upp på listan. Trotts att vi inte stökade ner så väldans mycket valde vi att dammsuga och skura golvet. Inte det roligaste men vad gör man inte för nästkommande övernattare? Vi packade även klart, lämnade sängkläder hos Olivers mormor och gick sedan till hemköp för att förbereda oss inför hemresan.

Saknaden att få va ensam med min favoritkille i favoritstaden är stor. Det var så mysigt och avslappnande att det bara var vi. Det var som att få prova på hur det kommer va i framtiden om vi fortfarande är ihop och flyttar ihop.

Det var väl allt från förra helgen. En vecka sen typ. Inte riktigt haft motivation till att skriva klart detta inlägg, men hellre sent än aldrig, eller?

/Lillpudeln

Problem med lockigt hår 🙄 hjälp

2018-07-19 17:06
Från Lillpudeln

Känslan att vakna upp varje morgon med en ny frisyr är inte det roligaste när man har lockigt hår som lever sitt egna liv. Därför behöver jag hjälp.

Skulle uppskattas om någon med lockigt hår skulle kunna skriva vilka produkter du använder. Vill alltså ha produkter som får håret att vara som nytvättat även om det har gått en dag eller två. För mig är lockarna fina efter jag har duschat och torkat håret men dagen efter är det frizzigt. Behöver hjälp nu.

Använder ej produkter som är alkohol-, vatten- eller silikonbaserade produkter. Helst sulfatfria också

Bilden nedan är alltså mitt hår när det är nytvättat och torrt.

/Lillpudeln

När tryggheten försvinner

2018-07-16 17:31
Från Lillpudeln

Vad är trygghet? Är det när rädslorna försvinner när lampan tänds? När din hemlighet är i tryggt förvar hos din allra bästa vän? Eller när du är i din pojkväns/flickväns trygga armar? Trygghet kan vara många olika saker, men när den försvinner kan andra saker i omgivningen påverkas.

Ett sexuellt övergrepp av din partner eller en hemlighet som slank genom läppar på din bästa vän kan förstöra tryggheten och tilliten du har hos andra. Det finns många saker som kan få dig att börja tveka på samhället och även släkten.

Ett övergrepp kan ge dig otrygghet och göra dig nojig bland människor med lika starkt band, men även av samma kön. Bara för att din förra partner gjorde dig illa betyder det inte att alla är likadana. En mening främst tjejer inte tar till sig av. Du kan bli sårad av en kille men låt inte nästa bli behandlad som att han är ditt ex. Han kan vara raka motsaten. Alla tjejer är inte så, men många i min ålder (vad jag vet) utgår alltid från ett dåligt förhållande. Vet ej riktigt vad jag vill få ut. Tycker personligen inte att man ska dömma en kille för att någon annan gjorde si och var så.

En lögn, hemligheter som sprids och ingen tillit. Mina erfarenheter med 5+ kompisgäng har varit hemska. Saker sprids och förvrängs. För min del vart min ätstörning värre. Min psykiska och fysiska hälsa splittrades som ett krossat glas. Vem kunde jag lita på? Min tillit försvann för framtida tjejkompisar som jag sakta men säkert har fått bygga upp på olika sätt. Jag har tagit avstånd från tjejkompisar på grund av drama och massa bullshit som sprids. Kuratorer har heller inte varit till någon hjälp när en fördetta vän vart utsatt så som jag blev. Vi gick dit nästan en gång i veckan då saker blev värre och kuratorn frågar "Hur vill ni göra?". Vadå hur vill vi göra? Vi kommer till dig för att vi själva inte vet hur vi ska lösa situationen.

Kuratorer är utbildade inom vissa områden. Det vet jag, men någon som är utbildad för att lösa dessa situationer bör ju även lösa de istället för att vända det mot de utsatta. Sen kan kuratorer frågesättas inom många andra områden. Något som eventuellt tas upp i framtida inlägg.

Trygghet för mig är att veta att du som min vän, pojkvän, familjemedlem och släkting vågar säga exakt vad du tycker och känner istället för att gå till andra och klaga eller hylla. Om du gömmer dina åsikter och känslor va kan du då möjligtvis kunna gömma för mig? Jag kan erkänna att jag har varit med om några shit förhållanden, har separerade föräldrar och har en shit kontakt med mina släktingar. Detta ger inte mig grunden till vem jag är som person, hur andra är eller hur det kommer att bli. Jag fick turen att få en kille som ger mig mer trygghet än jag någonsin haft eller känt. Jag har nya vänner, både tjejer och killar, som håller mina hemligheter och är ärliga med mig. Låt inte folk från ditt förflutna styra din framtid helt enkelt. Du vet aldrig när det kan vända.

Detta var väl allt från mig.

/ Lillpudeln

Äntligen kommer du hem 😻

2018-07-15 12:43
Från Lillpudeln

Idag kommer min pojkvän (Oliver) hem efter 2 låååånga veckor. Det känns nog som att de är längre just för att man saknar någon som betyder mycket för en. Men idag kommer han äntligen hem och kan inte vara gladare just nu.

Har nu även riktigt sommarlov då sommarjobbet är över. Ska dock plugga matte pga omprov i augusti. Ska även umgås med min morbror idag innan han åker hem. Hittils har familjen inte gjort så mycket. Igår spelade vi minigolf, grillade och kollade på fotbollsmatchen (England vs Belgien). Hejade på England då flera av spelarna spelar i Tottenham. Det laget som min kille har fått mig att älska haha vet ej hur han lyckades. Dock tråkigt att de ej vann brons, men ändå bra gjort att få komma och spela näst sista matchen i vm.

Idag ska jag träffa min kille när han kommer hem men innan dess måste jag städa och spendera tid med familjen pga min morbror. När Oliver är hemma ska vi kolla på fotbollsmatchen och dra hem till min pappa för att vara ta hand om min hund och spendera natten där. Vet ej nu vad vi mer kommer göra under kvällen men blir väl film och mys helt enkelt. Bara ta det lugnt och va med varandra

/ Lillpudeln

Sista arbetsveckan

2018-07-15 12:30
Från Lillpudeln

(Daglig update i detta inlägg)

Måndag:

Idag började sista veckan på sommarjobbet. Jag känner både glädje och sorg. Jag har ju faktiskt gått hit varje dag i snart 4 veckor och fått kontakter och vänner här. 100% har vi alla gett till varje arbetsuppgift vår grupp har fått och vi klickar så otroligt bra som grupp. men nu är det snart över. Inga fler tidiga morgnar och långa raster.

Onsdag:

Denna vecka hittils så har vi inte gjort så mycket annat än att plocka skräp, dela ut Gavlegårdarnas årsmagasin och sopa gator/trottoarer. En av de i min grupp har även varit magsjuka under denna vecka vilket minskar våran arbetskraft men nu är han tillbaka.

Torsdag:

Idag blev vi bjudna på lunch av jobbet. Vi åt på Gavlerinken. Detta var som ett tack från dem till oss (sommarjobbare). Vi har inte gjort så mycket idag heller. Vi skräpplockade för sista gången på Öster och delade ut det mesta av årsmagasinen. Tidsrapporterna är ifyllda och klara sen igår och nu känns det på riktigt som att veckorna snart är klara. Kan inte vänta tills imorgon

Fredag:

Idag är sista dagen. Vi skräpplockade för sista gången på mitt område. Och delade ut det allra sista av årsmagasinen. Av personal får vi både bullar och kexchoklad som ett tackfirande för alla veckor vi har jobbat här. Nästa vecka på måndag är det nästa gruppens tur att jobba och få ta över våra arbetsuppgifter.

Vi köpte en chokladask och en nocco glass till vår handledare. Insåg när vi gav honom det hur mycket jag kommer sakna att jobba där. Min grupp och personalen. Mycket skämt och skratt. Men vår grupp har pratat om att träffas någon gång framöver vilket jag är exalterad över. 

Ett stort tack till er fyra för fyra roliga och skrattfyllda veckor.

(Bilder från dessa veckor)

/ Lillpudeln

Tankar - Döden

2018-07-12 09:19
Från Lillpudeln

Vad sker när man dör? Blir det ett oändligt mörker eller ett nytt liv?

Jag tänker ofta på döden. Det är inget jag fruktar men jag vill heller inte att det ska ske. Kärlek, familj och upplevelser får mig att frukta döden ibland. Tänk om jag inte får en lika fantastisk mamma om vi nu lever ett nytt liv när vi dör. Tänk om jag inte träffar en lika underbar pojkvän som jag har nu?

Man ska såklart inte tänka så mycket, men det finns folk jag verkligen inte vill förlora. Jag är 17 år och tänker redan på döden. Vart gick det fel?

Inget gick väl kanske fel men det känns så konstigt att vara den i mitt umgänge som tänker mycket på döden och livet efter. Som sagt så tänker jag väldigt mycket på saker främst för att få någon slags idé om varför saker är som de är. Men fastän jag vet att mitt liv knappt har börjat så känns det som att slutet snart är nära. Som att jag endast har en vecka kvar. Tiden flyger verkligen förbi men ändå känns det som att allt hände för längesen.

Vet inte riktigt hur jag ska förklara allt.

/ Lillpudeln

Sommarjobb

2018-07-08 15:16
Från Lillpudeln

Tidiga morgnar och en evig trötthet? Sommarjobb kan både vara bra och irriterande på samma gång. De flesta sommarjobb börjar 7 och slutar 16. Efter några dagar blir det svårare att vakna på morgonen, man har ingen koll på datum eller vad man gör.

Jag är den personen som klarar mig riktigt bra första 2-3 dagarna. Jag är pigg, motiverad, positiv och har ork att göra alla uppgifter och sysslor på arbetsplatsen. Resten av dagarna går det segare och segare att komma upp ur sängen haha.

Jag sommarjobbar hos fastighetsägarna Gavlegårdarna i Gävle. Det är alltså fastighetsskötsel jag och resten av min grupp får arbeta med. Det är allt från att olja bryggor, plocka skräp, måla, plantera osv. Just nu har jag jobbat 3 av 4 veckor och imorgon börjar min sista vecka.

Personalen är fantastisk och mycket trevliga jämfört med tidigare platser jag har varit på (dock under praktik inom skola). Alla pratar med alla och man känner sig inte utanför. Eventuellt kommer jag jobba här igen.

Eventuella uppdateringar kommer från sista arbetsveckan.

/ Lillpudeln

Ny blogg och grejer

2018-07-02 15:00
Från Lillpudeln

Hej!

Ni kanske undrar vem jag är (eller inte).
Jag är i alla fall en 17-årig tjej. Född i huvudstaden men flyttade till en annan stad när jag var runt 7 år. Går teknikprogrammet, avslutade nyss första året. Kommer skriva en del om hur programmet är osv. då det inte är jätte många tjejer som väljer teknik, vilket jag självklart vill ändra på.

Lillpudeln - fick jag som smeknamn av min kille då jag har lockigt hår och han tyckte jag såg ut som en pudel. Kommer använda mig av detta namn på bloggen och vissa sociala medier.

På fritiden skriver jag låtar samt spelar gitarr och sjunger. Gillar att rita, hänga med pojkvännen, åka longboard (Cuz' why not?) och allmänt bara leva ett tonårsliv så bra som möjligt.

Onödig fakta but who cares?

/ Lillpudeln