RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-05 01:10:59

Lillpudeln blogg

Lillpudeln blogg på Nouw

Äventyr och sista året på gymnasium

2019-09-04 23:37
Från Lillpudeln

Alltså wow! Jag har varit borta mellan 1-19 augusti och allt jag kan säga är wow.. Vi (jag, familj och släktingar) åkte till Uganda i drygt två och en halv vecka. Det var så fint och en fantastisk upplevelse som jag definitiv kommer vilja uppleva igen. Eftersom vi var borta nästan hela augusti så har jag även väldigt mycket bild och video material som jag tänkte göra till en kort video av för att sedan kunna dela med mig av så mycket som möjligt på denna blogg. (Ojoj lång mening. Inte bra)
Kommer alltså ta upp mer om resan i kommande inlägg då det finns så mycket att skriva

Men nu till lite nyare nyhet Lilla jag har börjat i trean(!?). Kan inte fatta det! Jag har börjat mitt sista år. Vi har även börjat dra igång med entreprenörskapen där vi ska starta UF alltså ungdomsföretag. Dock har vi inte riktigt fått ihop grupper men till denna eller nästa vecka är kanske alla klara. Tänkte att jag skulle dokumentera lite på bloggen hur det går för mig och mitt blivande företag då gymnasiearbetet kommer vara UF typ. Detta kommer bli spännande!
Nu när jag även går i trean blir det även mycket förberedande inför studenten och balen så kommer uppdatera vääääldigt mycket här. Främst för att denna blogg är lite utav en dagbok och en plats att skriva ner saker och minnen jag vill kunna kolla tillbaka på och läsa om

Detta år och nästa kommer bli grymt! Hoppas ni kommer njuta av min resa till studenten som jag kommer göra.

Vi hörs!

Nytt försök

2019-07-06 09:26
Från Lillpudeln

Vet att det var längesen. Jag försökte skriva och vet ej hur många inlägg jag har börjat skriva på men inte orkat avsluta. Skolan blev lite hetsigare och har haft mycket för mig under dessa månader. Jag sjöng på skolavslutningen, skrev massor av prov och fyllde även år. 18 känns ganska sjukt att säga.
Jag har även börjat sommarjobba mitt sista år på gavlegårdarna. Nästa år kan jag bli handledare för sommarjobbare vilket jag ser fram emot ändå. Jag kan i alla fall relatera till hur tråkigt och jobbigt allt kan kännas men hur skönt och roligt det kan vara ibland. Tror faktiskt det skulle gå bra.

Vi har även bokat en resa. Då ska jag se till att uppdatera, dokumentera och skriva om det. Det kommer bli en speciell resa i år.

Nu ska jag ta nya tag, jobba sista veckan och uppdatera bloggen igen. Har lite på gång med resan, studentplanerande, UF och annat som ska börja runt augusti i år.

Vi hörs inom kort bloggen

2019

2019-01-12 13:33
Från Lillpudeln
Nytt år människor. Vet att jag skriver lite sent efter men men. Nu är jullovet slut och skolan har dragit igång. Under nyår var jag med pojkvännen och hans släkt vilket var både roligt och mysigt. Det var vår första nyår tillsammans.


Första dagarna i skolan hade vi projektdagar och fick tillsammans med It tvåorna marknadsföra teknikprogrammet med digitala medel. Min grupp gjorde en hemsida medan jag gjorde logotypen. Kan eventuellt lägga upp en bild inom snar framtid på loggan. 

Har även haft samtal kring matten med min mattelärare och pratat om Ma4c och 5c. Förhoppningsvis klarar jag sista provet på 3C kurden och får läsa vidare. Vill verkligen läsa matteblocket i trean även om fördjupningen i design också låter rolig.

Kommer försöka uppdatera mer. 

/ Lillpudeln

Höstlov och återhämtning

2018-10-30 13:55
Från Lillpudeln

Såhär några dagar in på höstlovet har inte mycket hänt. Många har varit på fest medan andra har gått på bus eller godis i sina kvarter. Lilla jag har däremot slöat framför tv:n med pojkvännen och inte gjort speciellt mycket. Det är skönt nu när han inte är upptagen hela tiden med skola och fotboll och jag kan slappna av från plugget lite. Denna vecka är väl våran återhämtningsvecka innan allt rullar på igen.

Just nu sitter jag i ett varmt bad med tända ljus och en chokladmuffin medan skön musik spelas i bakgrunden. Snön har tyvärr kommit så fler bad kommer det bli! Om något mer händer idag vet jag inte. Vi får väl se

/ Lillpudeln

14/10-18 Vår helg

2018-10-14 16:14
Från Lillpudeln
Den här helgen har det hänt lite saker. Älskling har spelat för en plats i Allsvenskan för GIF U-17. Tyvärr var inte domaren opartisk och Umeå fick platsen i Allsvenskan, men nu blickar vi framåt och ser det positiva. Resten av dagen gjorde vi inte så mycket. Vi kollade på skräckfilm vilket vi inte har gjort på väldigt länge.


Idag åkte vi med min lillasyster till vår farmor och farfar. Där fick vi äta hemmagjord kebab och efterrätt. Inte så ofta vi träffar våra farföräldrar

Oliver övningskör nu medan jag skriver detta. Blir väl inte så mycket vi ska göra nu. Blir väl lite mys innan jag lär dra mig hemåt och förbereda mig inför morgondagens prov.

/ Lillpudeln

10/10-18 Provveckan drar igång

2018-10-10 22:01
Från Lillpudeln

Idag var första provet på provveckan och jag har en känsla av att det kommer gå ganska bra. Vi började med engelska läsförståelse som invigning på provveckan. Kanske det gick bra till och med?

Imorgon är fysikprovet 8:30 och på fredag är jag helt ledig. Men inge vila kommer det bli. Sedan är det svenska seminarie på måndag, matteprov på tisdag och konstruktionsprov om materiallära på onsdag som avslut. Inte jätte taggad på proven men jag får tid till att plugga i lugn och ro samt få sovmorgon ibland

Morris about today. Jag och älskling hade en lite lunchdejt ☺️ Vi brukar aldrig äta lunch (under skoldagar) då båda äter olika tider och får på olika skolor så det krockar lite. Men nu när vi kunde tog vi tillfälle i akt och åt. Och nu till onödig fakta. Han köpte kyckling och bambuskott med ris och jag köpte 10 California Rolls

Nu sitter jag väl mest och förbereder mig in för provet och försöker hålla mig vaken ett tag till. Jag är duktig på att somna när jag pluggar

Vi hörs

/ Lillpudeln

Varför är bloggen deppig?

2018-10-08 23:11
Från Lillpudeln

Well... vart börjar jag?

As y’all know så mår jag inte alltid på topp. Mår bättre under längre perioder nu än vad jag gjorde förr men solen skiner inte hela tiden så att säga. Vill inte vara den som leker glad och lycklig om jag inte är det. Jag vet att det finns fler som mig. Jag är inte ensam, men det betyder inte att vi alla ska dölja verkligheten.

Psykisk ohälsa är något som ökar år efter år. Jag är en produkt av denna ökning. En produkt som vill vara originell igen.

Jag säger ofta att jag ska försöka uppdatera mer och jag har påbörjat nästintill 10 inlägg jag vill lägga upp. Saker jag vill borsta av mina axlar. Tyvärr kommer detta gå sakta. Mina återfall blir djupare än de har varit på länge. På fredag är ett möte på länsät igen. Kanske får jag va i fas 3 eller så flyttas jag mellan fas 1 & 2.

Som sagt är allt inte bra hela tiden. Även för en frisk människa kan livet vara lite segare ibland.

Jag kämpar på med skolan och mig själv och har min pojkvän vid min sida. Ska uppdatera mer kring mötet under veckan om jag får ork och motivation ❤️

Ta hand om er

/ Lillpudeln

Fotbollsmatch och studiedag

2018-09-24 22:33
Från Lillpudeln

Denna helg har varit otroligt lugn (som alla andra helger brukar vara), men extremt bra. Under fredagen och lördagen gjorde jag och Oliver inte så mycket. Vi provade FIFA 19 och kollade vidare på ’How I met your mother’. Tyvärr hade Oliver träning på lördagmorgon då han hade match igår (söndag).

Igår var det det fotbollsmatch. GIF U-17 mot SIF U-17. Oliver är målvakt för GIF och de blev seriesegrare med 3-2 mot SIF. Dock återstår en match men GIF leder redan mycket och det är redan klart att de har tagit hem segern. Sedan firade vi lite hemma hos Oliver med god mat och efterrätt med hans föräldrar. Kan även ha hänt att vi drog och köpte fyra påsar snacks

Alltså Olivers ögon glittrade när han klev av planen. Jag kunde inget annat än att le stort tillbaka. När jag får se honom så här stolt och glad är det bästa jag vet. Älskling detta förtjänade ni efter motgångar i laget. Ni är starka och det har ni bevisat. Grattis återigen ❤️☺️

Idag (måndag) tog vi sovmorgon och åt frukost i sängen. Något vi inte har gjort på väldigt länge. Vårt tittande på ’How I met your mother’ fortsatte trotts solen som sken. Sedan har vi inte gjort så mycket under dagen. Vi har väl mest tagit det lugnt tillsammans på riktigt och laddat inför morgondagen. Sedan har jag (äntligen) städar lite i mitt rum och lämnat in lite inlämningar. Det är väl lin långhelg i helhet.

/ Lillpudeln

Alla dessa labbrapporter 😒

2018-09-18 20:03
Från Lillpudeln

Jag slår vad om att fler av oss har svårt för att veta vad man ska skriva i en labbrapport än de som vet allt. Jag brukar inte ha svårt för att veta vad jag ska skriva. Problemet är bara det att jag inte vet hur jag ska skriva det haha. Wow vilket problem, eller hur? Nä, men får panik. Två timmar kvar till inlämning (22:00 är dealine) och jag vet inte hur jag ska skriva teorin angående densitet
Aja nog om detta. Måste jobba klart

/ Lillpudeln

Skolstress

2018-09-17 23:33
Från Lillpudeln

Jag vet att jag kommer klaga mycket. Jag klagar på det mesta utan att inse det. Något jag nyligen har börjat klaga över är min skolstress. Har nu gått ungefär en månad i skolan och stressen är på top haha. Inlämningar hit och provveckan dit. Älskar provveckor, men någr dagar innan dess är otroligt stressfyllda. Veta allt man behöver veta innan veckan börjar.

Skolstressen är även skälet till att jag inte är på top som jag har skrivit i något tidigare inlägg. Jag vill och jag försöker uppdatera bloggen men även andra saker men min motivation är helt borta. Min behandling går lite upp och ned. Jag skulle börja på fas 3 men p.g.a. matproblem (igen) så är jag tillfälligt på fas 1 igen tills jag har hamnat på banan igen.

Är mycket nu, det måste jag erkänna. Allt från plugg och behandling till att försöka anpassa sitt liv efter skollivet igen. Av någon anledning (som antagligen har en förklaring) så blir jag lite nere nu när jag träffar min kille mer sällan på grund av att båda går på olika gymnasieskolor, han har fotboll och sen finns det knappt någon tid över. Blev så van att få sova med honom vid min sida nästintill varje dag. Blir ju liksom tomt haha

Nä, nu ska lilla jag försöka plugga innan det blir allt för sent.

/ Lillpudeln