RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-26 20:43:15

veronicaskitchen blogg

veronicaskitchen blogg på Nouw

Testar den nya julklappen

2019-12-26 13:25
Från veronicaskitchen

Testar den nya julklappen, crock pot med att göra en Ticka Masala till kvällens middag. 

Antar att det kommer att ta ett tag att lära sig det nya sättet att laga mat. Känns som det kan bli väldigt tidsbesparande om man planerar på rätt sätt.

Nu kör vi!

Blogged from my phone

2019-04-30 11:37
Från veronicaskitchen

Bästa fikat - chokladbollar!

Jag blir ofta sugen på något till kaffet. Med dålig karaktär och bara dåliga val i godisskåpet så är det svårt att stå emot sötsuget. Min strategi att välja ett bättre alternativ är att ha ett nyttigt, gott och ändå sött alternativ att välja på. Min absoluta favorit är chokladbollar. De kan man variera i oändlighet och innehåller mitt största craving, choklad!

Dessa är gjorda med lite rostade hasselnötter, vilket gör dem lite mer nötiga. Vill du prova? Här är receptet till 15 stora bollar.

14 färska dadlar (urkärnade)
3,5 dl havregeyn
1 dl hasselnötter (rostade, avskalade, mixade till grovkornigt strössel) (0,5 dl i smeten+0,5 dl att rulla i)
6 msk kokosolja (utan smak)
4 msk kakao
1 dl kokos (1,5 dl att rulla i)
2 nypor salt
3 msk kallt kaffe

Mixa allt till en smet. Rulla till bollar och rulla dem i kokos och hasselnötkross.

Sedan är det bara att sätta på en kanna kaffe,  drick och njut med en chokladboll!

Ha en fin valborg

en till mugcake...

2018-08-03 09:17
Från veronicaskitchen

Idag blev det ytterligare en mugcake, gott, mättande och enkelt.
Dessutom helt enligt scdkosten om man byter ut bakpulvret mot bikarbonat.
Jag toppade med rostade kokosflakes, kakaonibs och mullbär.

Prova en mugcake till frukost eller mellis.

#scdkost #antiinfammatorisk #sockerfri #glitenfri #mjölkfri #paleokost

Chocolatechip mugcake till frulle

2018-08-02 09:21
Från veronicaskitchen

När du har liiite mer tid att göra din frukost testa då den här! Mugcake är enkelt att göra och mättande. Det är gott att ha något till mugcaken så det inte blir så torrt. Antingen kan man göra ett fluff som finns längst ner på receptet på fotot eller så kan man göra som jag gjorde idag, Blåbärs nicecream. Man mixar fryst banan med blåbär och kokosmjölk till det blir en glass. Kallt och gott i värmen och perfa till mugcake!

Lycka till

Laxsida på saltbädd och kall potatissallad

2018-07-31 18:11
Från veronicaskitchen

Lax är en av de godaste fiskarna att äta. När jag var liten var en av mina favvorätter lax på grovsaltbädd i ugnen, pressad
potatis och kall romsås. Det här är en variant men utan mjölkprodukter. Istället har jag gjort en kall potatissallad då potatisen blir nyttigare kall än varm. Som dressing blandade jag citronolivolja med dill, salt och peppar. I salladen har jag salladslök, kall färskpotatis sedan häller jag över dressingen.
Laxen kryddade jag med Santa Marias lime/pepper som är helt utan tillsatser.

Smaklig måltid!

Smakrik lunch på Hornudden

2018-07-28 22:17
Från veronicaskitchen

Idag var jag och min dotter på utflykt till hornuddens trädgård. Närproducerad och ekologisk mat som smakade fantastiskt gott! Min lunch var en sallad med Hirnuddens egna grönsaker samt lättrökt lax, rekommenderas! Min dotter åt en kall gazpacho med bröd, hon var inte helt övertygad av den  men jag tyckte den smakade gott. 

Den här pärlan är väl värt ett besök både för fika och för lunch. Finns också en liten butik där man kan köpa deras egna äppelmust, egenodlade grönsker m.m. Stället ligger mellan Strängnäs och Enköping. 

Ha det gott!!!

Färska vårrullar är serverade

2018-07-28 22:05
Från veronicaskitchen

Till middag blev det idag färska vårrullar. Det enda man behöver är räkor och dina favorit grönsaker skurna i smala stavar.
Jag gjorde en cashewdip och så hade vi tamari och japansk soja och wasabi till. Receptet till cashewdippen hittar du hör nedan:

Cashewdip
1 röd chili
1 msk riven ingefära
125 g saltade cshewnötter
2 msk olja
3 msk vatten
1 msk limesaft
mixa allt med en stavmixer till en len sås.

Gör vårrullarna med rispapper som du blöter i ljummet vatten. Vira sedan in grönsaker, räkor, tonfisk eller det du tycker om. Vi har ibland crabsticks också.

Smaklig måltid!

Sommarsallad med vy

2018-07-03 09:24
Från veronicaskitchen

Idag blev vi bjudna på plocksallad hos min syster. Det är en perfekt sommarlunch där man kan använda sig av rester i kylen och lägga till lite sallad, quinoa, bönpasta, parmesanost, bönor etc.... jag brukar ofta använda det kött/fisk som ev har grillat dagen innan. Ät gärna kallt och smakar jätte gott ihop med en sallad.

Ha en fin dag!!!