RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-07 18:31:07

Moa Leidhammar

moaleidhammar blogg på Nouw

SUMMER ON

2019-07-07 15:04
Från moaleidhammar

Summer on är nu slut så tänkte summera ihop helgen lite. Det började på fredagen, då kom vi ( jag & min pojkvän) inte in till själva festivalområdet förrän vid 17-18 typ, stod i kö för att få våra band och därefter en desto längre kö för att gå på toa, härligt.

Väl inne träffade vi våra kompisar från militären som vi inte träffas på SÅ länge då vår sista övning tillsammans var i maj 2018. Super kul att träffa dem igen! Jag har hört många inom militären som pratar om hur speciella banden som man knyter mellan personer i försvarsmakten är och ah, de har så himla rätt. Spelar liksom inte roll att vi bor så utspritt i landet och sällan träffas, för när vi träffas är det som att vi träffades senast igår.

Anyway, vi hade super kul, dansade och sjöng oss hesa! Var hemma vid 01. Lördagen såg ungefär likadan ut, bara att vi åkte hemifrån så vi var i Båstad vid 16 för att se på Molly

Har en timme kvar till Kalmar nu, väl hemma hos Caez så ska vi få träffa deras nya hundvalp som kom hem igår, smälter bara jag tänker på det!!

Spanien & Frankrike<3

2019-07-04 14:27
Från moaleidhammar

Hej på er!
Är nu hemma efter två fantastiska veckor i Palma och Paris. Det har varit galet varmt på bägge ställena, värmen är ju dock mycket mer hanterbar när man kan svalka sig i havet jämfört med i Paris där vi gick runt i stan och det var vindstilla. Aja, ska väl inte klaga för det är inte särskilt varmt nu i Sverige, så jag längtar redan tillbaka kan jag tala om för er!

Vi hittade på massvis med saker under resan så jag tänker att jag slänger in lite bilder i detta inlägget så får ni själva se.

I helgen är det dags för Summer on, är fett taggad!! Trots att den svenska sommaren självfallet bjuder på regn på lördag, inte särskilt varmt ska det heller bli.

BARS FRÅN GAINOMAX

2019-05-09 17:21
Från moaleidhammar

”I annonssamarbete med Gainomax”

Jag har fått möjligheten att testa 6 st bars från Gainomax!! Dessa barsen innehåller från 28- 30% protein vilket är något man diggar vid träning ( även när man inte tränar såklart, så dessa passar ju alla!).

Så GALET najs, drömmer ju fortfarande om att de vill arbeta med mig hahah.. ( via min Instagram då, ”leidhammarx” ;)))


Blueberry -

Först ut har vi då blåbär, jag var lite skeptisk mot denna då jag inte alls tycker om när det smakar fake-blåbär men jag blev positivt överraskad! Den smakade inte fake, & ett stort + är att det fanns blåbärsbitar i. Konsistensen var mjuk, & den var överlag god och det var lagom mycket smak. 7/10!

Caramel triple nut -

Min favorit! Kände inga nötbitar i och den smakar inte super mycket nöt, men det gjorde ingenting. Utan smakade väldigt gott, inte för mycket av något, man känner karamellsmaken och konsistensen var mjuk & lite smulig typ(?). TOPPEN, 9/10!

Rasberry -

Denna smakade väl liiite fake- hallon, men inte överdrivet vilket jag tycker är bra. För jag diggar inte alls när det smakar för konstgjort (? Vem gör ens det). Det är hallonkräm i och det var små minibitar av något i, kan vara torkad hallon, vilket gjorde det bättre då jag diggar lite tuggmotstånd. 6/10!

Fudge sea salt -

Även denna har någon kräm i, (kanske fudge kräm?). Just denna kändes mäktigare & mer mättande än resten. Sedan kände jag inte av så mycket sv sea salted, tyvärr. Och överlag smakar den inte överdrivet mycket, men god var den ändå. 7/10!

Toffee -

Mörk choklad runt om som gjorde att den blev mer mättande och denna tycker jag heller inte smakar så mycket, känner lite toffee-smak. Men att det inte smakar så mycket anser jag absolut inte behöver ses som något negativt! 7/10!

Dark chocolate -

Smakar mycket mörk choklad ( surprise) & that’s it typ, jag som annars tycker väldigt mycket om vanlig mörk choklad diggade ju den massor. Kan tänka mig att det kan bli lite mäktigt ifall man ska käka baren snabbt typ, så man får ta det chill & njuta lite. ;-) goood. 8/10

#gainomaxonthego #gainomax 

Godis på landet

2019-04-27 22:52
Från moaleidhammar

Idag har jag tagit lång sovmorgon, eller ja typ, Lova sprang in och tände min lampa vid 09 så super lång blev den inte.. Sedan vid halv ett åkte vi mot Laholm för Ronja spelade match, där käkade vi först på rökeriet och jag tog en halloumiburgare, första gången jag äter en halloumiburgare och jag blev positivt överraskad. När maten var uppäten åkte vi till matchen, dock satt jag kvar i bilen hela tiden och plugga körteori, vilket jag inte ångrar för behövde verkligen sätta mig med det plugget. När matchen var slut åkte vi inom godis på landet och köpte hem lite för mycket godis, dock kan jag inte riktigt äta för att precis satt in tandställning igen så tänderna är lite ömma. Anledningen till varför jag sätter in tandställning är för att jag ska operera mitt underbett om cirka ett år!! Längtar sååå..
Nu ikväll har jag övningskört i någon timme, sedan käkat super god lax och kollat på någon halvdan film. Ska snart lägga mig tror jag, imorgon måste jag verkligen bli klar med min svenska litteratur redovisning.. verkligen inte taggad för att sätta mig med det.. jajaja, natti på er!!

Påskis är nu över

2019-04-22 19:15
Från moaleidhammar

Påsklovet börjar lida mot sitt slut och jag sitter nu på tåget hem till Halmstad. Jag saknar redan Caez.. aldrig lätt att lämna varandra, men jag är väldigt tacksam över att han hade påsklov och därmed var ledig från militären en längre tid. Har saknat att vara med honom i mer än bara två dygn varannan vecka, men om bara 1,5 månad muckar han och blir helt klar med sin GMU. Längtar, för dåå är de är det sommarlov och vi drar tillsammans till Spanien och Frankrike i två veckor, ska bli så himla härligt. Sedan är det summer on och därefter följer jag med till Kalmar och bor där i 6 veckor och jobbar i 4, tur jag kunde få några tider på jobbet trots att det ställde till lite med att jag detta året inte kunde jobba hela sommaren.

Smores

2019-04-17 19:23
Från moaleidhammar

Idag har jag & killen varit iväg på picknick i det super fina vädret, det var liksom för varmt för att ens ha på sig tröjan! Super skönt, i alla fall vi grillade korv och hade med massa toppings och till efterrätt åt vi smores. Det är gott men super sött så det slank bara ner två st var. Men det är lugnt, chokladen & kexen kommer jag käka upp ändå ;-).

Nu ska jag bara kolla youtube och mysa medan C spelar lite tv-spel. Jag mår så bra av att vara här med honom.

Påsklov

2019-04-13 18:48
Från moaleidhammar

Wiho nu har jag äntligen fått påsklov!
Idag har jag städat, övningskört, hjälp mammsen på jobbet & tränat med Hanna. Detta var mitt första träningspass på över en vecka då jag har varit förkyld, så därför körde vi lite helkropp! Ca 2 övingar per muskelgrupp bortsett från ben då vi körde 3-4 st! Det kändes bra & jag längtar redan tillbaka till gymmet. Men imorgon tar jag tåget över till min kille i Kalmar och stannar där hela lovet så det lär inte bli så värst mycket träning, men det är ju viktigt att kroppen får vila ibland så det är ingen fara.

Nu ska jag snart käka, adiooos

Tungt

2019-04-01 22:56
Från moaleidhammar

Benpasset idag var tungt, vikterna som vanligtvis brukar kännas som hyfsade var galet tunga. Men men, inget att hänga läpp för. Fortsatte att träna tills jag kände mig för trött, hade då egentligen bara en övning kvar, men hade då redan varit på gymmet i ca 2,5 h så det var nog bäst att sticka hem och vila kroppen! Musklerna hade gjort sitt och det kändes, tog i alla fall PB i böjen - 87.5 kg!! Suuperduperkul!

Idag betade jag även av ett samhäll-seminarium vilket var väldigt skönt. Bara psykologi-seminarium och engelska grammatik prov kvar denna veckan. Ska försöka se till att börja plugga på dem redan imorgon så jag inte behöver stressa i sista minuten.

Imorgon bitti ska jag till en käk-kirurg för möte angående mitt underbett då jag allra troligast behöver operera. Helst vill jag operera imorgon för att bara få det gjort, har ju väntat och väntat i flera år :(. Men nästa år lär det ske, äntligen!!

Bortprioriterar sömnen?

2019-03-28 22:45
Från moaleidhammar

Lite böj på 85kg & lite höftlyft på 160kg från idag!

Dagarna ser inprincip detsamma ut, skola och träning typ. Egentligen borde jag ha pluggat mycket mer denna veckan då jag har två apajobbiga veckor framför mig med massvis med olika uppgifter, prov, seminarium, läxor, inlämningar, redovisningar, aaah allt typ.. Men jag tänker att bortprioriterar träningen imorgon för att hinna köra klart lite plugg innan min käraste kommer hem som har permis från det militära!

Övningskörde hemma igår och alltså det gick SÅ bra, SÅ kul. Har körlektion imorgon klockan 07.30 så det är egentligen dags för mig att nu lägga ifrån mig telefonen och sova. Har blivit otroligt dålig på att lägga mig i tid nu bara senaste veckan? Förstår verkligen inte varför då jag vet hur galet trött jag är på morgonen.. Såå nu ska jag prioritera min kära sömn och sova. Natti på er

Skum axel

2019-03-26 19:15
Från moaleidhammar

Gårdagens benpass gick hyfsat, dock helt ärligt fick jag lite ont i ländryggen efter alla sets med knäböj och höftlyft (tog igår som max 85kg 2x2 & höftlyft 160kg 10x1). Vilket suger och det betyder att nu hädanefter gäller det att träna upp bålen ännu mer för att klara tyngre vikter samt nöta nöta nöta teknik. Jag använder inget lyftarbälte då jag tycker att det är lite obehagligt vid speciellt knäböj när jag vill kunna andas och spänna magen som vanligt.. :/ Men jaja, när jag i framtiden tar ännu tyngre lär jag behöva det så det är väl bäst att jag lär mig att använda den!

Idag var jag ledig från skolan (hade arbete på egen plats), så jag, Hanna och Malin träffades för att käka lunch, plugga och umgås. Super mysigt. Senare drog jag och Hanna iväg för att först köra sprint i 30 min ( DÖjobbigt) och sedan ett PUSH-pass, under passet fick jag typ kramp i min ena axel efter ett tag? Skitskumt och visste inte ifall det var något värre än bara kramp så jag la av och belastade inte muskler något mer.. Det känns dock redan bättre och den känns inte svullen längre, så vi går hoppas att det inte var något farligt!
Tog iaf PB i bänk med 60kg, wiiiiho