RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-20 18:14:13

MakeupByTina blogg

MakeupByTina blogg på Nouw

Uppdatering; Livet

2018-10-21 21:55
Från MakeupByTina

Livet blir inte alltid som man tänkt sig.
För första gången sitter jag ner och skriver om vad som hänt sedan mitt senaste inlägg här.
De som följer mig på Instagram vet nog redan vad som står på och såklart vet familj och nära vänner allt.
I mitten på juli så togs beslutet att Gustav(min sambo och barnens pappa) och jag skulle separera.
Detta var till en början hans beslut som jag var tvungen att finna mig i vilket blev en otrolig chock och stor sorg för mig.
Men till historien hör såklart till att vi inte haft det särskilt bra på länge. Jag var dock beredd att jobba på detta tillsammans men det var inte han. Jag ägnade ungefär tre veckor åt att vara otroligt ledsen, då pratar vi "fosterställnings-ledsen", men sedan beslöt jag mig för att rycka upp mig och ta tag i livet igen. Var tvungen att söka nytt jobb och lägenhet vilket jag fick tag på i augusti. Nu bor jag i min nya lägenhet sedan en månad tillbaka och har kommit igång med nya jobbet.
Jag behöver nog inte säga hur tufft det har varit de senaste månaderna med alla förändringar, både för mig men givetvis också för barnen. Vi har försökt göra det så lätt för dem som möjligt men förändringar på denna nivå är förstås jobbigt för alla inblandade.

Hur ser läget ut nu då?
Jo, jag bor i en "halvinredd" lägenhet utan gardiner och köksmöbler och försöker komma in i alla nya rutiner.
Idag när jag kom hem med barnen slog ångesten emot mig. Den har funnits där, nästintill varje dag sedan dagen då Gustav sade att han inte ville mer. Den tynger och tär men jag försöker att leva med den och hantera den så gott det går.
Men ibland är det svårt och ikväll är ångesten lite värre än vanligt.
Allt kommer liksom ikapp efterhand, när ska lägenheten kännas som hemma, när ska ekonomin ordna upp sig efter alla utgifter, när ska nya jobbet kännas som mitt och sen ska vi inte prata om förvirringen i kärlekslivet...

Något jag haft stor nytta av i allt detta är att vända fokus från mig själv och ha tillit till att allt är och blir som det ska.
Just nu är allting kaos runt om mig men i mitten av detta står jag och jag ensam styr hur jag reagerar.
Genom att tänka så har jag lyckats se igenom tårarna och upptäckt guldkanterna i den nya vardagen.
Man ser också tydligare vad som faktiskt behövs göras och får styrkan över att faktiskt göra det också.
Såklart har man dåliga dagar, som jag har just ikväll, där det känns tungt och lite hopplöst. Sådana dagar får man ha men det är viktigt att inte fastna där och det gör jag inte heller längre.

Som bilden nedan beskriver så handlar det om att vända sig mot solskenet hela tiden <3

Sommaruppdatering!

2018-07-08 11:56
Från MakeupByTina

Halloj!
Hur har ni det denna sommar? Vilka härliga dagar vi fått, tycker ni inte?
När man får så många fina dagar så gör det inte jättemycket att man inte har semester, man kan liksom ändå hitta på lite mysigt på kvällar och lediga dagar. Jag går in i någon semesterlunk-light så blir det Semester Deluxe sen :)

Något jag har blivit bättre på under sommaren och sen jag började jobba på Kicks är att värna om vardagsglädjen. För oss är det att inte bara hitta på mysiga saker under lördag och söndag utan faktiskt mysa till det även under veckorna.

Ett exempel på vardagsglädje behöver inte vara större än en god islatte en vanlig onsdag :)
Att få sitta i solen och vakna till liv med denna i handen är grymt lyxigt.

Något tråkigare denna sommar blev min farmors bortgång på midsommarkväll.
Det blev en tung helg för familjen... Hon var gammal och sjuk så det var inte helt oväntat men det gick ändå väldigt fort på slutet. Skönt för henne tycker jag men hemskt trist för oss som inte riktigt fick säga adjö. Jag valde ändå att åka in med pappa till sjukhuset på kvällen för att säga ett sista farväl.
Jag ångrar inte att jag åkte in men det blev ändå en känsla av besvikelse eftersom man åker in med tanken att säga "hej då" men när man kommer dit så är hon inte där. Hon var ju redan borta, även om jag definitivt vet att hon är med oss.

Jag vet att hon hade blivit stolt över mig och berömt mig för denna härliga jordgubbstårta jag gjorde på midsommarafton men som vi inte åt förrän dagen efter med familjen.
Det blev en mysig fika hemma hos mina föräldrar med skratt, tårar, tankar och minnen <3

Livet går såklart vidare och i veckan hade dottern ridläger måndag till fredag :)
Det blev hennes första läger och hon har varit superduktig och älskat att vara med hästarna varje dag. I torsdags blev det en utflykt till stranden med två av hästarna, det var så mysigt!

Tyvärr blev Moa dålig under tiden vi var där och låg i feber resten av dagen och natten.
Hon missade därför fredagen, sista dagen på lägret vilket var riktigt trist, men det kommer som väl är fler tillfällen :)

Just det, Arga och jag hade ju vår första kurs i Agility för ett par veckor sedan!
Vi hade så kul även om det var galet jobbigt i värmen och min kondis inte är den bästa.
Arga fattade snabbt vad hon skulle göra och det känns verkligen som om det är jag som mest behöver träningen :) Behöver verkligen de här kurserna för att jag ska lära mig hur jag ska få Arga att förstå vad hon ska göra och för att bli tydligare och planera banorna rätt.

Det är så mycket att hålla koll på och med en snabb hund så måste man vara långt fram i tanken.
Känner redan att detta är något jag vill lägga krut på och jag har som mål att göra en del tävlingar med henne :) Hur coolt hade det inte varit att tävla i SM till exempel?!

​Här ser ni hela sista övningen vi körde, fem hinder totalt och det är riktigt bra för att vara första träningen! Det gick helt klart över förväntan även om det också blev tydligt hur mycket träning som behövs :)

Så, det var en liten kort sammanfattning av vår sommar än så länge. Hoppas ni har en härlig sommar och njuter så gott det bara går <3

Dagens Look - Ice Ice Baby

2018-07-06 12:55
Från MakeupByTina

Innehåller adlinks märkta med (*), läs mer under PR & Policy.

Ännu en look som jag använt min NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Palette Brights* till.
Kan helt enkelt inte få nog :)

Testar dessutom lite nya highlightprodukter just nu, tänkte ägna ett eget inlägg åt dem.
En av dem är i alla fall Glow Mon Amour i Ivory Glow 1* från Loreal. och den har jag använt några gånger nu så jag har skapat mig en bra uppfattning.

Bas: Loreal Infallible i 120 + Sensai Loose Powder
Ögon: NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Brights Palette* + Loreal Infallible Metal Eye Paint Metal Silver* samt Bang! från Linda Hallberg i inre ögonvrån. Fransarna är från Depend och heter Elin*. Eyelinern är NYX Professional Makeup Matte Liquid Liner Black*. Mascaran jag använder just nu är Clarins Supra Volume.
Läppar: Inget
Bryn: Kicks Beauty Dip Brow i Brown + Fibre Brow Gel i Blond
Contour/Bronzer: Kicks Beauty Contour Kit (Medium/Dark) + Kicks Beauty Spirit Bronzer
Rouge: Kicks Beauty Blush Palette
Highlight: ABH Glow Kit Highlighter Sugar ( ny bebis i min samling)

Festival vibes!

2018-07-01 18:00
Från MakeupByTina

Innehåller adlinks märkta med (*), läs mer under PR & Policy.

Härom helgen gjorde jag denna look och fick extrema festival-vibes :)

När jag kom hem från jobbet den dagen så flög kreativiteten på och jag tog looken en nivå till genom att sätta dit lite bling. Just nu är jag inne i en väldigt färgstark period och jag älskar att experimentera med olika kombinationer. Jag har inget annat att tacka än vädret samt en underbart inspirerande palett från NYX Professional Makeup, jag pratar såklart om Ultimate Shadow Palette Brights*.

Glittret som sitter på ögonen är också från NYX och det heter Metallic Glitter Lumi Lite*.
Fäster det med deras Glitter Primer* för den är bara bäst!

På läpparna sitter Ashton som är ett Liquid Lipstick från ABH samt några strass som jag inte kommer ihåg vart jag fått tag i :)

Övriga produkter som jag använt är....

Bas: Loreal Infallible i 120 + Sensai Loose Powder
Ögon: Läs inlägget ovan + Mascara; Clarins Supra Volume.
Bryn: Kicks Beauty Dip Brow i Brown + Fibre Brow Gel i Blond
Contour/Bronzer: Kicks Beauty Contour Kit (Medium/Dark) + Kicks Beauty Spirit Bronzer
Rouge: Kicks Beauty Blush Palette
Highlight: NYX Professional Makeup Strobe of Genius Illuminating Palette*

PRIDE INSPO 2018 - Rules are meant to be broken

2018-07-01 09:00
Från MakeupByTina

Innehåller adlinks märkta med (*), läs mer under PR & Policy.

Blev galet inspirerad av alla Pridemakeups som har snurrat på instagram så jag var såklart tvungen att göra en egen variant :) Älskar principen att vi hyllar olikheter och att det är helt okej att vara precis som man är. Denna makeup är inte bara en hyllning till Pride med alla dess regnbågsfärger utan också tänkt som inspiration till att man inte alltid behöver tänka innanför ramarna, kan du inte bestämma dig för vilka färger du vill ha, gör två olika ögon! Man kan blanda varmt och kallt, man kan ha blått till blå ögon och man kan ha vilket läppstift man vill, så länge DU trivs <3

Bas: Loreal Infallible i 120 + Sensai Loose Powder
Ögon: NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Brights Palette* + Bang! från Linda Hallberg i inre ögonvrån. Fransarna är från Depend och heter Elin*. Eyelinern är NYX Professional Makeup Matte Liquid Liner Black*. Mascaran jag använder just nu är Clarins Supra Volume.
Läppar: ABH Liquid Lipstick i Ashton.
Bryn: Kicks Beauty Dip Brow i Brown + Fibre Brow Gel i Blond
Contour/Bronzer: Kicks Beauty Contour Kit (Medium/Dark) + Kicks Beauty Spirit Bronzer
Rouge: Kicks Beauty Blush Palette
Highlight: NYX Professional Makeup Strobe of Genius Illuminating Palette*

​Förresten, jag har precis tagit upp Agility med vår ena hund! Vi tycker detta är skitkul och jag undrar dels om det finns någon som tycker detta är skoj och kanske vill ha lite uppdateringar kring vårt arbete :) Sen hade varit sååå kul med tips och trix från någon som också har erfarenhet av Agility, kommentera i så fall gärna!

Ha en härlig dag <3

Glossy Glossy!

2018-06-22 20:00
Från MakeupByTina

Har ni testat trenden med glossiga ögon?

Jag testade detta häromdagen och tycker det är så häftigt och coolt.
Det är supersvårt att underhålla, det börjar lägga sig i linjerna så fort man blinkar men har man inte något emot en lite grungy look så kör på. Var lite försiktig med vad du lägger på locket bara så du inte får en reaktion :)

Bas: Loreal Infallible i 120 + Sensai Loose Powder
Ögon: Nya Professional Makeup Ultimate Shadow Brights Palette + ett klart lipgloss
Mascaran jag använder just nu är Clarins Supra Volume.
Läppar: Linda Hallberg Daring Mood ( Väldigt lite) och Blossom Oil
Bryn: Kicks Beauty Dip Brow i Brown + Fibre Brow Gel i Blond
Contour/Bronzer: Kicks Beauty Contour Kit (Medium/Dark) + Kicks Beauty Spirit Bronzer
Rouge: Kicks Beauty Blush Palette
Highlight: NYX Professional Makeup Strobe of Genius Illuminating Palette + Linda Hallberg Blossom Oil

Avslutar med Smashbox Primer Water med Kokosdoft :)

Hoppas ni alla har haft och får en fortsatt fin midsommar, glöm inte att vara rädda om er <3

Glad Midsommar!

2018-06-22 08:00
Från MakeupByTina

Tjingeling och Glad Midsommar på er!

Redan framme i slutet på Juni... Helt galet vad tiden rusar iväg.
Idag har vi faktiskt inget planerat mer än att hjälpa till hos min svärmor och hennes sambo.
De har ett företag som säljer jordgubbar, potatis och massor annat gott :)
Imorgon är det ju den STORA jordgubbsdagen och då behövs mycket hjälp.
Vi har varit där några år nu och hjälpt till så det har liksom blivit en liten midsommartradition nu.
En hel del kommer nämligen dit tidig morgon för att kunna köpa de första bären för dagen och då brukar vi servera kaffe till de som vill ha. Många gånger har de dessutom anordnat så ett litet band kommer dit och spelar musik, supermysigt :)

Har ni några speciella midsommartraditioner?


Bas: kommer inte ihåg men troligtvis Smashbox Studio Skin 2.1 + MAC Studio Fix Fluid NC15
Ögon: Jaclyn Hill x Morphe Palette
Läppar: Linda Hallberg Anger Mood och Blossom Oil
Bryn: Kicks Beauty Dip Brow i Brown + Fibre Brow Gel i Blond
Contour/Bronzer: Kicks Beauty Contour Kit (Medium/Dark)
Rouge: Kicks Beauty Blush Palette
Highlight: NYX Professional Makeup Strobe of Genius Illuminating Palette

Avslutar med Smashbox Primer Water med kokosdoft, MUMS :)


ANGER AND LOVE

2018-06-19 09:00
Från MakeupByTina

God morgon på er!

Nu har jag tre jobbedagar framför mig innan jag får vara lite ledig med familjen igen.
Helgen som gick var rätt tung med superhögt tryck och mycket att göra med både rea och kunder.
Det var längesen jag såg fram emot lite ledigt så mycket som just nu.
Hade dessutom en riktigt tuff kund som kom in några minuter innan stängning på lördagen, helt klart ett undantag men den händelsen har jag burit med mig i några dagar nu och den tynger mig verkligen så jag behöver lite ledigt så jag kan ladda om.

Igår fick jag i alla fall ladda lite kärlek hos fina Mimmi och Johan som precis fått en liten dotter, hon är verkligen fantastisk! Det var helt underbart att få spendera några timmar hos dem och bara mysa.
Det är en mäktig känsla att se sin bästa vän som mamma <3

Denna looken tyckte jag passade bra för dagens inlägg med lite ilska och frustration samt massor med kärlek. Rött kan stå för mycket. Pennan som jag har använt som grund är ju Anger från Linda Hallberg och sedan har jag suddat med den röda skuggan från NYX Ultimate Shadow Brights palett.
Även lagt lite skimmer från Enchanted Secrets paletten i inre ögonvrån, för det måste man ;)

Vad tycker ni om rött på ögonen? Jag älskar det <3

Sommarfeeling med fake-fräknar

2018-06-18 09:00
Från MakeupByTina
Älskar effekten av fräknar och jag jobbar hårt med min teknik på fake-fräknar. På dessa bilder gick jag all in och körde hela ansiktet :) Vad tycker ni om trenden med fake-fräknar?

På ögonen har jag ABH Subculture palett (Dawn och Roxy) samt Linda Hallberg Enchanted Secrets palett i inre vrån. Mascaran jag älskar lite extra just nu är Supra Volume från Clarins, den ger superfylliga fransar i bara ett svep och klumpar inte mycket för mig.

Fräknarna har jag förresten gjort med Linda Hallberg Infinity palett och främst färgerna Cigar och Zwicky både torra och fuktade med en liten pensel.

Hoppas ni haft en trevlig helg :) För mig har det varit jobb hela helgen och full rulle.
I lördags hade vi bröllop på Väla och jag fick äran att lägga makeup på bruden i vinnarparet som vann sitt bröllop på Väla. Det var så härligt och vi hade feststämning hela dagen, så mycket kärlek i luften <3

Idag har jag lite ledigt, Gustav har semester och barnen sommarlov, grymt mysigt.
Vi åker en liten tripp till Helsingborg sen och hälsar på min bästa vän som fick barn för någon vecka sedan nu. Det blir första gången jag får gosa med vår nya lilla gängmedlem och jag längtar sååå!

Önskar er en grymt härlig start på veckan, det ska jag ha! <3

Jag har fyllt 30 år!

2018-06-06 18:00
Från MakeupByTina

Japp, för en vecka sedan blev jag 30 och det känns faktiskt helt okej.
Haft lite ångest över det där att trilla över till andra sidan, det är liksom en så stor skillnad på att säga att man är trettionågonting istället för tjugonågonting.... Men det blir också mer och mer tydligt för vart år som går att ålder bara är en siffra, på riktigt!
Detta var dessutom en av mina bättre födelsedagar och jag är otroligt tacksam för all kärlek runt om mig från både vänner och familj. Har fått så fina hälsningar och presenter av alla, ni känner verkligen mig <3

Själva födelsedagen började med att jag blev väckt av barnen och Gustav med frukost, ballonger och presenter :) Fick en tatuering i present av dem och en extern hårddisk till min MAC, helt perfekt.
Sedan bar det av till jobbet där kollegorna fick smaka på Himmelsk Jordgubbstårta och jag fick en såå fin bukett med blommor, presentkort på Pinchos (hur bra?!) och vi skålade med alkoholfritt bubbel.

Efter jobb sprang jag över till andra butiken med tårtan som blev över och kramade om min förra chef som numera bossar där :) Sedan bar det av hemåt där ridningen för Moa stod på schemat i vanlig ordning på tisdagar. Det blev en härlig uteritt som alltid när det är fint väder.

Efter ridningen körde vi in till Helsingborg och slog oss ner på Pinchos där vi bokat bord för vår lilla familj, barnens första gång där och de älskade det :) Förstår ni hur passande det var med presentkortet? Kunde inte varit mer huvudet på spiken <3

Njöt av en helt perfekt middag och efteråt gick vi i sakta mak mot bilen där vi sedan hade disco hela vägen hem :)

I lördags höll vi lite öppet hus för att fira in mitt nya årtionde på jorden och de flesta som jag håller kär kom för att gratta mig. Saknade klart några viktiga personer men de får jag ta igen senare.

Vi njöt återigen av god mat, tårta, dricka och sällskap.
Fick helt fantastiska presenter; vackra smycken, presentkort på Väla, turridning och spa.
Sedan innan hade jag ju dessutom övernattning på hotell i Prag med en av mina närmsta vänner, vi var där i mars.
Återigen, ni känner mig så väl :)

Kunde inte firat in mina 30 år på ett bättre sätt, alla som uppmärksammat mig ska ha ett stort tack och massa kärlek. Nu har jag massor av härliga planer på piercingar och tattueringar, spamys, ridäventyr och shopping att se fram emot <3