RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-28 12:23:04

stranquist blogg

stranquist blogg på Nouw

Inspiration. Fredag 19.06.28

2019-06-28 09:02
Från stranquist

Hej på er!
Jag har en ledig fredag framför mig och sitter just nu i soffan med en kopp kaffe, sommar med Ernst på tv och inväntar bästis som ska frukostsällskapa.

Bilder som den ovan kommer ni få se mycket ut av. Vi har ju som sagt köpt hus. Ett fint och stort tegelhus i Almby. Huset är från 1955 och vi kommer att renovera allt. Det är verkligen inte obeboeligt men vi kommer att göra om allt, från tak till toa, sovrum, kök, allt.
Vi har inte bråttom och vi kommer bo där under tiden och ta ett rum i taget. Det ska bli så spännande!
Vi ska bo i hus!! Med trädgård!!
Första september flyttar vi in och som vi tänker nu kör vi igång med vårat sovrum direkt.

Så, ha en fin dag!
Jag ska hjälpa min kusin att flytta ut ur min lägenhet idag och sedan ska jag även flytta ut det sista ur min lägenhet också. Eftersom hon har bott där har jag inte kunnat säga upp den förens nu. Så även fast jag bott med Johan i hans radhus sedan december så är det först nu vi faktiskt blir sambos på riktigt. Gos!
Puss

Måndag 19.06.24

2019-06-24 13:26
Från stranquist

HEJ!

Här kommer lite bilder och text från de senaste dagarna. Det händer SÅ mycket kul i mitt liv just nu, eller snarare i höst men det är på ingång, så därför känns det kul att skriva och posta saker här under tiden så att jag själv kan kolla tillbaka på det.

Här kommer ett gäng bilder från Sigtuna där vi firade att min "lill"kusin tagit studenten. Det var jag mamma pelle adde och johan<3

Här är några bilder från bla middag på Nationaldagen. Jag, Johan och adde var hos mamma o pelle o käkade.


Sen har ju det roligaste/sjukaste hänt! Vi har köpt hus!! 

Johan och jag har köpt hus! Det äääär så sjukt och overkligt men vi är så himla taggade!
Det är ett stort tegelhus i Almby och det är vårat från första September. iiiiihh! Allt ska renoveras och det är mycket att pyssla med men det ska bli så roligt att få bestämma exakt hur vårat hus ska se ut.
Mer om detta! ;)

Eftersom jag även ska börja plugga till hudterapeut i höst så blir det minst sagt mycket som händer.

kramis, vi hörs.

Feel good Onsdag

2019-04-17 11:32
Från stranquist

Hejsan!

Det svåra är ju att komma på vad man ska skriva om? Bilder har jag ju, men sen då?

Jag mår iallafall jättebra! Det gör jag allt som oftast men just idag blev jag lite extra pepp på livet. Det är lite förändringar på g framöver och det tycker ju om, det är snart långhelg (inte för mig som jobbar men det är ändå skönare dagar) och det utlovas SOMMARVÄDER? Så vi ska piffa till uteplatsen och bara mysa och umgås för johan är ledig. På lördag är även min moster o sven här så då är det grillkväll inbokat. Men förstår ni att det står att det ska bli runt 18 grader, det är ju helt underbart!

Förra helgen hade jag det också så himlans bra. Johan var dock borta tors-sön vilket alltid är tråkigt haha men då får man passa på att lyxa med kompisarna vilket är perfekt. Kerstin fyllde år i Fredags så lördag morgon åkte hon, jag, emma och elin till kerstins stuga och bara möööös. Alltså ÅH vad jag älskar landet och deras stuga, precis vid sjön och inte en kotte som stör.
Vi åt jättegod lunch, fikade ute i solen och firade kerstin, tände bastun nere vid sjön och satt där länge och bara pratade, vi gjorde egen pizza till middag och under hela dagen förtärdes parmesanchips och bubbel.
Bubblet slinker såklart inte ner in elins mage för där ligger en bebis. Alltså DET ÄR så mysigt! Det är fan de finaste som har hänt mig och jag längtar så tills hen kommer. Det är så himla spännande att följa graviditeten och allt som händer. I helgen fick jag känna bebisens sparkar för första gången ihihih. Elin o Erik kommer bli världens finaste föräldrar.


Eftermiddagen var klockan runt 22.30 och Elin och emma begav sig hemåt medans jag och kerstin sov kvar.
Så härligt att vakna upp där med solen glimmande i sjön och fåglarna som kvittrar. Vi åt en lugnt frukost och tog oss sedan ut på en långpromenad på grusvägarna och det var så himla skönt i solen. Efter det: en snabb lunch och sedan hemåt. Världens bästa tjejer, fytusan vad jag tycker om dem och de ger mig alltid så mycket energi. Bästbästbäst.

Såhär såg jag ut på lördagen

vår/sommar på g = bloggpepp

2019-03-23 15:12
Från stranquist

Nemen HEJ!

Alltid när våren och sommaren är på g blir jag bloggsugen igen. Det handlar som vanligt mest om bilderna. Är tanken att jag ska blogga så måste jag fota också och det är det jag vill. Så vi får väl se hur ofta jag kikar in här, men jag tänker att jag ska göra det. Ska nog typ bestämma olika teman så att man har 2,3 saker att skriva om varje vecka så att man inte måste kläcka nytt hela tiden?
Det kanske underlättar? HAHA jag råder er dock att inte ta för allvarligt på detta. Om ni läser senaste inlägget så var jag tydligen ASPEPP efter semestern i augusti. Det blev ett inlägg men inget mer. Innan det var det i Juli. Så ett inlägg i månaden kanske är mer rimligt att satsa på....

Annars då, var har hänt sedan sist? (sedan i Augusti? på riktigt?) Nej hurrni så långt kan vi inte blicka tillbaka.
Jag är kvar på friskis och har ju sedan oktober jobbat på nya anläggningen Aspholmen och älskar det. WOW vilken bra anläggning det blev och alla älskar den. Så det har varit väldigt kul att få jobba här. Nu kliar det dock lite i fingrarna och jag börjar spana efter andra utmaningar in life. Funderar på att börja plugga förstår ni, aaah håll i hatten vad otippat men jag är pep så det kan nog bli så.

Det, utan tvekan, bästa som hänt sedan sist är Johan. Haha alltså wow vad fint det är att träffa någon som man tycker om så mycket. Det känns bara så självklart. Vi träffades i mitten av september och det har varit vi sedan dag ett. Haha en av de första gångerna vi sågs och jag sov hos honom åkte jag hemifrån efter honom så att jag fick nyckel för att låsa, den har han fortfarande inte fått tillbaka och nu har vi sagt upp min lägenhet.
Alltså livet blir roligare? Dels har tiden gått så jääävla snabbt. Det här var ett halvår sedan? Och man ser typ fram emot så mycket när det är så nytt. Det finns så mycket "första gången" saker som är så mysiga. Nu längtar jag så mycket efter en sommar tillsammans, alltså fan vad härligt?! Ja mer om det här en annan gång, men he's the best.

Hänger såklart massor med fina vänner, och senaste månaderna har det hänt väldigt mycket där. Inte oss emellan men för alla mina närmsta vänner. Några bra och några dåliga saker och det påverkar en så himla mycket. De positiva förgyller mitt liv på ett SÅ starkt sätt. Det dåliga gör så fruktansvärt ont i en att man fan går sönder..


HÖSTSTART! Nytt år

2018-08-20 10:59
Från stranquist

OJ VAD DET PIRRAR I KROPPEN IDAG! Första jobbdagen efter semestern och jag är taggad. Dels är det så roligt att komma tillbaka för att träffa alla på kansliet, träffa alla motionärer och funkisar. Även så taggad på att höra/se vad som hänt under sommaren speciellt gällande nya anläggningen! Ska åka till jobbet lite tidigare och äta lunch och prata lite med min chef om planer. KUL!

Jag är även så pepp gällande höst och nystart pga många andra saker. Det kommer jag prata lite mer om vid annat tillfälle men nu får ni lite sommarbilder. Jag ska inte säga som jag brukar att jag är as pepp på bloggen och kommer leverera för det funkar ju aldrig, så jag säger bara att jag inte planerar att strunta i bloggen iallafall. Haha! Så får vi se hur det går. puss

Mamma mia, mocca deli och tårar

2018-07-20 19:07
Från stranquist

Hej på er!

I onsdags var jag ledig så jag åkte med Fia och Pernilla till Lannagruvan för att bada, mallan kom lite senare också. Det var lite molnigt men så skönt ändå eftersom det typ är för varmt när solen är framme, vi badade massa och låg och pratade och mös. Vi var där från cirka 10-15.30. Efter det åkte jag hem och tog det lite lugnt en stund och sedan gjorde jag mig iordning och gjorde mig fiiin.

I morsdagspresent köpte jag biljetter till premiären av Mamma mia- here we go again! + middag till mamma. Vi såg ju första filmen på bio för tio år sedan och vi älskar den och har även varit på Mamma mia The party i stockholm. DET måste alla på, fan va bra det var!

Vi möttes iallafall utanför Mocca Deli strax innan sju och åt jättegod mat och drack ett glas vin. Det är verkligen bra mat på Mocca Deli, varit där kanske 4 gånger nu och blir alltid positivt överraskad och ingen jag känner har sagt något dåligt om det.

Sedan var det dags för filmen hihihi jag var så taggad!! Vi satt högst upp i soffa och köpte lite godis som jag inte åt någonting av då jag inte ville missa en endaste sekund av filmen haha. Däremot blev jag lite ledsen direkt i början. Utan att spoila så är det en grej som hänt som genomsyrar hela filmen på ett sorgligt sätt.. Det var sorligt ganska många gånger (för mig som är jättekänslig) men vid några tillfällen hörde jag flera som snyftade.. Överlag världens bästa film annars och jag kommer även att se denna hundratusen gånger, och den är mer feelgood och härlig än sorglig såklart.

Det är mycket fokus på familj, precis som i andra filmen, men som sagt lite sorgligt. Vi förlorade min mormor för drygt ett år sedan och det är en händelse som jag inte riktigt har bearbetat eller sörjt ordentligt än och det känslorna ligger väldigt ytligt hos mig och för mig var det mycket därför filmen blev sorglig för mig. Jag hade en såndär gråtklump i halsen (ni vet en sådan man får när man vill gråta men håller in det) hela filmen och vid sista scenen var den så stor att det gjorde ont. Jag cyklade hem med tårar i ögonen och bröt ihop totalt när jag kom innanför dörren och bara grät och grät och grät, i säkert en timme. Sedan blev jag så trött att jag bara gick och la mig och var så trött att jag försov mig på morgonen. Det kändes skönt att gråta men fy vad jag saknar min mormor. Jag önskar bara att jag hunnit säga hejdå.

jympa-picknick-skivstång

2018-07-17 20:15
Från stranquist

Nemen goookväll på er!

Igår jobbade jag på förmiddagen, åkte hem och laddade upp en stund innan jag cyklade bort till Söder där jag skulle leda jympa! Mitt sista för sommaren. Känns ganska skönt faktiskt men det var kul att leda igår, det vara bara 12 stycken men det är så nu under sommaren och speciellt med detta väder. Så det blev lite annorlunda men kul! Kerstin ledde spinningpass samma tid och samma plats så efter det hade vi bestämt att vi skulle duscha där och sedan köpa med från Sobi. Så det gjorde vi och la oss på en filt i stadsparken och bara mös. Det var såå mysigt och skönt och kul och fint och GOTT, var så hungrig!! Så cyklade vi åt varsitt håll runt 22.

Idag jobbade jag eftermiddag så jag hade sovmorgon och åt frukost och gjorde ansiktsmask på morgonen. Jag kände mig pigg efter gårdagens jympa och mamma ledde skivstång 10.30 på kvarnen och jag visste att flera av kollegorna skulle gå på det så jag åkte dit och körde! Det gick så bra och var så kul men jäklar vad vi svettades hahah, det var stora pölar under oss. Tog en snabb dusch på kvarnen och åt och åkte vidare till öster där jag har jobbat nu på kvällen!

Imorgon är jag ledig och ska iväg och bada med lite kompisar, så skönt! På kvällen ska jag umgås med mamma för har bjudit henne på premiären av NYA MAMMA MIA FILMEN (!!!) vi såg den första på bio för 10 år sedan (HELT sjukt att det var så längesedan den kom?!) när den var ny och jag har ju älskat den sedan dess och säkert sett den 30 gånger och kan varenda låt och replik haha. Jag längtar så töntigt mycket. Vi ska även äta middag innan så det ska bli så mysigt, längesedan vi hängde bara vi två!

PUSS!

Bilder och tillbakablick på resan

2018-07-15 13:05
Från stranquist

Nemen tjenare på er!

Idag var jag sugen på att skriva men har inga bilder på något nytt att visa och inget speciellt att berätta, så jag tänkte att jag ska lägga upp lite bilder från min resa jag gjorde i Mars-April!

Jag reste ju själv första tre veckorna och mitt första stopp var Sri Lanka. Jag var på cirka tre olika ställen under mina tre veckor: Aluthgama, Midigama och Unawatuna. Alla tre är ställen längst västkusten i Sri Lanka. Bilden med solglasögonen är från mitt första boende, i Alutgama. Där mellanlandade jag i stortsätt bara för att inte behöva åka så långt första dagen. Min andra kväll upplevde jag det värsta åskvädret någonsin och kände att "överlever jag det här rent mentalt nu så kommer denna solo-resa inte bjuda på så mycket mer motgångar" för fan så rädd jag var haha.. Det var smäll på smäll på smäll på smäll i kanske 40 minuter och hela huset skakade och som ni vet om ni varit i tex asien så är inte husen särskilt bra byggda. Jag överlevde!

De andra bilderna är tagna i Midigama. Där trivdes jag som bäst under mina första veckor. En liten liten by med surfare överallt. Det är liksom det man gör. Folk är ute och surfar från 05 på morgonen tills solen går ner vid 18 tiden. Det var min favorittid och favoritsyssla när jag var där. Inte att surfa, utan att kolla på dem som surfare när solen gick ner. Fan får tårar i ögonen nu haha, det var så himla fint och jag kände mig alltid så stark och stolt när jag satt där. Jag tog med mig min sarong, bok, telefon och hörlurar och satt oftast där från 17-18.30 för då hann man se solnedgångens alla nivåer och tro mig när jag säger detta, dessa bilder är orginal, inte ett dugg redigerade. Jag satte alltid på min favorit-powerlåt: Queen med Janice och tog in alla känslor, att lilla jag, satt där, så långt hemifrån, ensam, men mådde så bra. Jag bara njöt.

Bara någon minut efter att det ser ut som det gör på den stora solnedgångsbilden blir det bäcksvart, så då tog jag mina grejer och sprang hem! Trafiken är så galen och vägarna utan trottoar eller liknande så när det blir så mörkt är det otäckt.
Jag bodde på ett och samma boende i Midigama där ett coolt ungt par var ägare och killen, Shaggy, även var surfinstruktör så jag surfade med honom kanske 5 gånger. Annars gick jag mest runt mellan mina tre favoritfik och stranden, läste böcker och umgicks med några vänner som jag träffade.

Efter det kände jag att jag borde röra på mig så jag åkte ett steg upp närmare flygplatsen, till Unawatuna. Där trivdes jag egentligen inte så bra men träffade så fina tjejer och bodde bra (och orkade inte flytta på mig igen, det är SÅ tråkigt), så jag stannade typ 8 nätter och hade det absolut jättebra, men själen trivdes inte riktigt haha. Träffade en finsk tjej på boendet som jag gjorde väldigt mycket med så det var kul.

SEN KOM KERSTIN! Så en tiiiidig morgon tog jag en taxi till flygplatsen och fick äntligen kramas med henne igen. Kändes så knäppt att hon nu var där hos mig! Vi åkte tillbaka till mitt boende, stannade där en natt och sedan på morgonen åkte vi ner igen, förbi Midigama till den stora byn bredvid, Weligama. Det var alltid dit vi åkte från midigama när vi skulle surfa så det var bara cirka 15 min bort så jag hade varit där endel och visste att det skulle passa oss bra. Vi bodde där i cirka 5 nätter. Hittade en bra boende, en bit från stora vägen (som sagt, trafiken i sri lanka är den värsta jag upplevt så det tutas och har sig heeela tiden), men nära världens bästa frukosthak! Dessa dagar tog vi det mest lugnt. Åt gott, solade, firade min födelsedag, var på valhaj/delfinsafari på båt men jag blev sjösjuk samma sekund båten åkte ut och det släppte inte förrens 9 timmar senare när vi gick av båten igen :) :) :) :) Så jag spydde två gånger och låg på golvet och var däckad hela båtresan haha. Vi tänkte ta denna utflykt på min födelsedag men det var ju tur att vi inte gjorde det! :'D

Vi hade cirka 4 dagar till i sri lanka efte detta men det hoppar jag över nu! Efter det var det ju dags för Maldiverna. Tänk att vi vara på Maldiverna. Vi bodde en vecka på en ganska stor båt med ett gäng på totalt 16 personer där 6 st var båtcrewet som fixade allt. Vi hade små hytter vi bodde i och åt nästan alla måltider på båten lagade av våra egen kock, som kerstin och jag älskade!!! Haha folk skrattade åt oss för dom tyckte att vi åt så mycket och var konstant hungriga fast det enda vi gjorde var att snorkla två gånger om dagen och låg och solade resten.. Och hoppade från båten och badade såklart!
Den här veckan var helt magisk och det känns så häftigt att vi har fått uppleva det ihop för den här veckan är oförglömlig.
Kolla bara på dessa bilder!!

Det finns såklart mycket mer att visa och berätta. Jag var ju tex även i Italien! Men det här får räcka för nu. Om ni vill se mer av resan och tyckte att detta var intressant så får ni gilla inlägget så att jag vet. Puss på er!

Veckans Topic

2018-07-14 14:24
Från stranquist

Jag hade livets dag igår. 12 timmar med världens bästa människa.

Kerstin kom och hämtade mig vid 9.30 och så åkte vi ut till lannagruvan och låg där hela dagen till cirka 15.00. Då åkte vi hem och mellanlandade hemma hos Kerstin innan vi åkte till Öster för spinning, Kerstin ledde så jag körde hennes pass och det var jättekul och skönt. Hon e sååå duktig och jag blir så stolt när alla berömmer henne efteråt, och det är som dom säger "det verkar inte som om du gjort något annat" hhihih bäst e hon.
Sen åkte vi båda hem en snabbis för att göra oss iordning och sedan möttes vi utanför moccadeli vid 19.30 och hade en finmiddag tillsammans med massa prat och skratt, minnen och framtidsplaner. Det känns så tryggt att veta att jag kommer ha henne vid min sida, varje steg jag tar i resten av mitt liv. Något annat är otänkbart. Det är bara så självklart även fast vi bara känt varandra i drygt ett år. Min fina vän!

Vi kom iallafall på att vi varje vecka ska ha en ny Topic som man ska fördjupa sig i just den veckan och sedan diskutera om. För att få lite bättre koll på saker och ting och överlag bli lite mer allmänbildade om saker vi tycker är viktigt.
Det var ganska självklart för oss att börja med politiken, eftersom det är val i september. I nuläget är båda intresserad men vi behöver mycket mer kunskap. Vi kommer därför beta av de 8 riksdagspartierna och börjar med att djupdyka i Moderaterna och Centerpartiet. Vi har några olika saker man ska ta reda på men överlag ska man få en känsla av att man har koll på vad just det partiet står för och sedan ska vi diskutera det med varandra och se vad man kommit fram till! Så kul!

Puss på er sötnosar.

Tänk såhär!

2018-07-12 19:16
Från stranquist

På tal om inlägget nedan!

Kolla nu kom jag återigen av en slump in på en blogg som skriver om detta. Tyckte detta var väldigt bra! För tänk vad mycket vi struntar i pga alla våra komplex och hjärnspöken! SÅ befriande text!

"Jag får ofta mail från kvinnor som undrar hur jag vågar. Hur jag gjort för att våga. Om jag kan ge ett råd till dem som får alla jobbiga känslor att försvinna. Om kanske de kan stärkas i att ta steget också.

Och nej jag kan inte trolla bort nåt och jag har inget hemligt recept men jag säger bara: Vad fan väntar du på? Varför bry sig om vad andra tycker? Livet är kort. Så jävla kort. Snart över. Snart kan du inte bada. Snart finns du inte mer. Snart ligger du på dödsbädden och jag lovar att du inte kommer ångra att du inte bantade eller rakade dig mer. Tvärtom. Du kommer ångra all jävla tid du la på självhat och inte på att leva istället. Du kommer ångra alla de där baden du aldrig tog och alla de där festerna du avstod för att du inte hade rätt kläder (eller rätt vikt) och all den goda maten du inte kunde äta och alla ligg du fokuserade på hur magen såg ut istället för orgasmen. Osv. Ni vet ju detta.

Jag vet att det är svårt. Skitsvårt. Jag vet det. Men bli arga! Resist! Vägra låta andra bestämma hur du ska leva ditt liv och vad du ska njuta av. För det är ju det du gör när du avstår från att bada eller dansa eller fan knulla för att du oroar dig för att du är för tjock eller för hårig eller för gammal för att göra si eller så. Se det som en rebellisk akt att trotsa oron och nojjorna. Se det som en politisk aktion att störa ordningen med din feta mage och dallrande lår. Här får ni! Hängpatte och hårig armhåla! In your face motherfuckers liksom.

Så! Nu ska jag bada! Gör det ni också!"
http://ladydahmer.nu/