RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-25 21:36:25

cass2bagli1 blogg

cass2bagli1 blogg på Nouw

Det är högljutt nu..

2018-07-13 00:23
Från cass2bagli1

Ett tag nu har det varit högljutt i mitt huvud. Många olika viljor och många olika röster. Jag tror inte att ni kan förstå känslan. Någon skriker dig i örat men ingen är där. En spindel springer förbi men den finns inte. Någon river dig på armen men det blir inget sår. Någonting kryper innan för din hud men nej, inte heller denna gång är det på riktigt. Det här får jag leva med varje dag, varje timme, varje minut. Och nu är allt ännu sämre..


För ungefär två veckor sedan så minskade jag dosen av min zyprexa. Redan på en gång så kändes det fel. Som att något inte stämde. Så jag kontaktade öppenvården och fick höja dosen igen. Men det var för sent. Jag fick börja om från noll. Innan jag minskade dosen så mådde jag rätt bra. Jag hade allt under kontroll. Men nu.. Jag sover inte, tankarna bara snurrar, hallucinationerna är ännu värre och jag mår konstant illa.. Jag ska tillbaka till öppenvården imorgon och hoppas då på att få hjälp. Jag blir så jä*la less. Kan det inte bara för en gångs skull vara bra?! Näe, usch. Jag går och drar något gammalt över mig.

Hörs. Hej.

Vi måste prata..!

2018-06-04 23:31
Från cass2bagli1


Hej på er!

Vi måste prata om en grej.

Eller snarare så vill jag uppmärksamma en sak, förklara hur det egentligen är.

Tidigare ikväll så kollade jag på en film och en av karaktärerna skulle lida av schizofreni..

Men sättet som hon porträtterades på är just det som gör att vi som lider av en psykos sjukdom blir dömda på förhand och på fel sätt. Hon var galen.. Rösterna hon hörde gjorde henne aggressiv, konstig, utanför och farlig. Hennes röster sa åt henne att mörda, och det var just det hon gjorde. När hon senare fick frågan om varför hon agerat som hon gjorde så blir hennes svar helt enkelt: "Rösterna sa åt mig att göra det." Och visst. Det finns dom vars röster ber dom mörda eller göra andra fasansfulla saker. Och det finns undantag som faktiskt leder till att någon mördar av just den anledningen. Men det är INTE ALLA! Långt därifrån. Min diagnos gör mig inte farlig. I alla fall inte för andra människor. Mina röster har aldrig bett mig skada någon annan, och jag har heller aldrig haft lusten att döda någon, i alla fall inte på grund av detta... Mina röster är självdestruktiva, dom ber mig att skada mig själv. Aldrig någon annan. Och så är det för dom flesta av oss. Rösterna är vända inåt, inte utåt. Jag vet även att många med min diagnos inte ens har det, utan att rösterna bara "är" där. Som en vän ingen annan kan se eller höra. Som ett radiobrus. Dom bara existerar. Och ja, det är läskigt. Men bara för den som hör dom. Inte för dig som står utanför. Du möter säkert 3 personer som lider av någon form av psykos sjukdom när du är ute på stan. Men om du skulle tvingas gissa på vilka det är kan jag lova dig att du skulle ha åtminstone 2 fel. Vi pratar inte med oss själva, vi har inte flera personligheter, vi är bara vanliga människor. Vi uppfattar bara världen lite annorlunda än du,


OCH SÅ ÄR DET BARA! DET ÄR INGET FEL PÅ OSS!

DET ÄR FEL PÅ VÄRLDEN!TJOFLÖJT.

Ett stycke tjockis på väg.

2018-05-18 15:44
Från cass2bagli1

Sitter i bilen på väg ner till Arlanda och ser solen gå upp i horisonten. Otroligt fint. Men det enda jag kan tänka på är hur tjock jag ser ut i backspegeln. Jag har inte längre en hals. Jag är bara fett. Min hals och min haka har blivit ett. En enda fet röra. Jag kan inte längre fokusera på det bra. Jag ska ju för sjutton till Amsterdam. Men allt jag tänker på är den där jävla spegelbilden. Vill bara spy. Hur kan jag ha låtit det gå såhär långt? Jag var ju helt okej smal för inte allt för längesen. Och nu det här... Jag förstår inte hur jag kan ha låtit mig själv bli det här. Ett monster. Folk blir ofta chockade när dom får höra min vikt. Och jag förstår dom. Det är vidrigt.. 160 kilo. Helt sjukt. Men samtidigt mitt i allt det här. Mitt i alla tankar så förstår jag ändå mig själv. Och jag kan verkligen koppla det till allt som hänt sen jag började gå upp i vikt. Alla mediciner. Allt dåligt mående. Allt har lett mig till detta. Att tröstäta är fan min specialitet. Och eftersom jag har haft så svårt för sociala sammanhang så har jag inte heller varit ute och rört på mig så mycket som jag borde. Ja, jag vet. Man kan träna inomhus. Det är lätt. I teorin i alla fall. Men när man knappt orkar resa sig ur sängen för att gå två meter till toaletten. Då är det inte så lätt längre. Men nu. Nu jävlar! Nu ska detta fetto vända på det här. Nu ska jag börja må bra i min kropp. Vad som än krävs. Nu börjar mitt nya liv! Eller näe, förresten. Efter Amsterdam. Nu ska jag bara njuta. Njuta av livet. Det är vad jag tänker göra. Andas. Ta in allt. Och vara här och nu.


Tjoflöjt!

VEM ÄR JAG?

2018-05-17 22:09
Från cass2bagli1

Det här känns som början på en ny lång vänskap. Och som ni alla säkert vet så börjar alla vänskaper med att man lär känna varandra.. Så här kommer lite snabba fakta om mig.

 • Jag är 23 år gammal.
 • Jag bor i Söderhamn.
 • Jag är förlovad.
 • Jag har en hund som heter Luna.
 • ..och två katter som heter Sotis och Madicken,
 • Mina största intressen är: litteratur, konst, film, matlagning och egentligen allt annat som är kreativt. Samt att umgås med familj och vänner.
 • Jag har följande diagnoser: schizoaffektivt syndrom, borderline, ptsd, hypertyeros och hypersomni.
 • Jag är ett enormt fan av Harry Potter.
 • Jag står min familj otroligt nära,.
 • .. och har dom att tacka för det mesta.
 • Jag väljer att starta denna bloggen på grund av att jag vill bryta tystnaden och prata om det ingen vill prata om egentligen..
 • Jag har valt att mest prata om min schizoaffektiva diagnos då det är den som flest blir "rädda" för samt att det är den jag får mest frågor om.
 • Den här bloggen är inte menad som ett pitty party. Utan allt jag kommer skriva här är den nakna sanningen, så som jag upplever den.Välkommen till mitt liv!