RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-29 12:33:48

linnahlbergg blogg

linnahlbergg blogg på Nouw

Change of jobs

2019-10-29 12:14
Från linnahlbergg

Under detta år som har gått, så bytte jag även jobb. Jag slutade jobba på nurseryt efter 1 år där, och gick då vidare till någonting helt nytt. Jag jobbar nu på ett företag som har Microsoft som klient, vilket då betyder att jag ger support via Facebook och Twitter när det kommer till Microsofts produkter. Det är väldigt spännande, och jag gillar det faktiskt!

Jag har fått lära mig så otroligt mycket på detta yrke, och får verkligen utrymme att utmana mig själv, vilket är en väldigt viktig del i ett yrke för mig. Jag har blivit tränad i tre olika produkter som även kommer ge mig kunskap för framtiden och framtida jobb. Jag känner mig nöjd över att jag bytte till detta jobb då min dåvarande arbetsplats inte alls var bra. Arbetsvillkoren var riktigt illa, och det låg en bra bit bort från där jag bodde. Kanske att jag en dag går tillbaka till barnomsorgen, men det kommer i så fall att vara i Sverige, där det blir taget på större allvar och villkoren är mycket bättre!

Stormont Park

2019-10-27 20:46
Från linnahlbergg

Häromdagen kollade jag igenom gamla inlägg och insåg hur länge sedan det var sen jag skrev mitt senaste inlägg. Nästan ett helt år sedan. Det har hänt så otroligt mycket sedan dess, men jag tänkte att jag ville dela med mig av när min mamma och hennes två vänner kom och hälsade på mig för cirka en vecka sedan. Kunde inte motstå att ta lite fina bilder. Naturen här är ju underbar, och vi tog oss en tur till Stormont Park, där det är helt underbart att strosa runt när vädret tillåter. Nu är det ju även höst här i Belfast, och det mesta är verkligen så fotovänligt!

Vi hade verkligen tur med vädret, som faktiskt inte alls varit alltför dåligt de senaste veckorna. Jag kan uppskatta kylan som biter fast i kinderna så länge solen väljer att kika fram då och då. Ska i alla fall försöka att uppdatera lite mer när jag får för mig att ta ordentliga bilder, för hur roligt är det inte att se tillbaka på sitt förflutna i bilder? Lever genom bilder och minnen, så jag ska försöka att bli lite bättre i framtiden!

Besök från Sverige

2018-12-16 23:16
Från linnahlbergg

Förra helgen hade jag besök från Sverige, näst sista besöket för i år! Min äldre bror Johan och Emma kom över till mig i Belfast. Det vi gjorde var i princip att gå och äta mat haha. Vi var i alla fall i Botanic-växthuset, Ulster museum, Stormont, julmarknaden och vanliga marknaden som är varje helg. Shopping hann vi även med, och et gäng pubar! Bland annat en med irländsk musik och dans! Var riktigt fint besök, och väldigt intensivt. Man hinner ju inte med så mycket under en helg! Nu ser jag i alla fall fram emot att koma över till Sverige nästa lördag! Räknar ner dagarna för att se alla nära och kära. ❤

Samlar pepp

2018-12-04 22:58
Från linnahlbergg

En dag i London som spenderades med en date! Var faktiskt riktigt roligt, och alltid välbehövligt att komma iväg och göra någonting annat, och framförallt kanske SE någonting annat! Tog bara 45 minuter att flyga dit (London Luton airport). Dock var hemresan försenad så jag var riktigt trött när jag kom hem och somnade i princip direkt. Sen var det bara att ta sig upp för att jobba dagen efter! Dock så har jag haft energi på jobbet konstigt nog, och imorgon har halva veckan redan gått! Jag har fortfarande hosta kvar som irriterar halsen, men så länge jag har energi så är jag helt okej med det! Att vara lite småförkyld hela tiden är ju i princip standard-mående för en som jobbar på ett nursery som sagt. Idag så tog jag en fika med en vän efter jobbet, vilket alltid är lika härligt. Får sån energi och massa pepp! Behövs verkligen nu när det börjar bli kallare här i Belfast. Vi ligger dock inte på minusgrader ännu, som jag hört att Sverige gör. Känner verkligen på mig att jag kommer frysa ordentligt när jag kommer hem över jul!

Slänger in två bilder på mig och Frida när hon och Jimmy var här på besök! <3

Just a lazy friday

2018-11-30 23:39
Från linnahlbergg

Äntligen är det fredag och helg! Veckan har ändå gått relativt snabbt måste jag säga. Min energi är tillbaka, även om det är lite hosta och snuva kvar. Men det får man nästan räkna som standard-mode när man arbetar på ett nursery. Denna fredag tog jag mig till julmarknaden efter jobbet för att köpa fudge. Om det är någonting man måste köpa här så är det fudge, gudomligt gott men så otroligt mättande! Jag har faktiskt bara latat mig sen jag kom hem. Tittat på Big Bang Theory och nästan somnat på kuppen samtidigt som jag titt som tätt skrattat högt åt seriens halvdana humor haha.

Imorgon bär det av till London över kvällen. London ligger endast en timme bort med flyg från Belfast, och tro det eller ej, jag ska på date där. Är det inte så lustigt att Nordirland ligger emellan tre länder (Irland, Skottland och England), och att man kan ta sig till de tre så enkelt? Känns som man har så många olika möjligheter, haha!

Måste att se under juletider för mig är ändå Bridget Jones! Någon mer än jag själv som kan relatera till henne emellanåt? Haha.

Yellow warning of wind

2018-11-28 07:32
Från linnahlbergg

Godmorgon! Nu är jag påväg till jobbet och intalar mig själv att nu är det snart halva veckan som gått! Onsdagar brukar vanligtvis vara den värsta dagen på jobbet med flest barn och bara allmänt stressigt. Men imorgon är det torsdag och då brukar det släppa lite eftersom alla tänker "tomorrow it's friday at least...". Jag har bara känt mig lite trött, men dagarna på jobbet har gått väldigt bra, trots det! Vädret här fortsätter som vanligt med storm. Har nog inte varit med om så mycket olika stormar på en så kort tid! Idag är det gul varning, vilket innebär att man ska vara uppmärksam. Jag hoppas i alla fall på att trafiken flyter på som den ska så jag kommer hem från jobbet i rimlig tid!

How I miss my bestie friend!

That christmas feeling

2018-11-27 11:27
Från linnahlbergg

Jag har verkligen inte alls fått någon som helst julkänsla. Hela Belfast började julpyntas för ett par veckor sedan (lite väl tidigt va!) och staden verkligen lyser "JUL". Det är massor med "träffa tomten"-event, julmarknader, winter wonderland, julsaker i affärerna, och dom har till och med byggt upp en backe som man kan åka donout nedför. På jobbet är det pyntat från topp till tå, och jag har faktiskt satt upp min board med barnens snöänglar som är gjorda utav deras fot- och handavtryck (blev så gulligt!). Men, för mig verkar inte julkänslan riktigt vara där. Jag vet inte om det är för att det inte är någon snö, att jag inte är med mina vänner och dricker glögg, eller att det bara är såhär just i år. Förmodligen kommer julkänslan smyga sig på lite längre framåt! Hos mig kommer det i alla fall inte julpyntas. Främst för att jag inte har någon lust att spendera massa pengar på julsaker att hänga upp. Jag nöjer mig med sprakande ljus och julfilmer!

Pinterest.

My weekend

2018-11-26 08:59
Från linnahlbergg

I fredags blev det som sagt en lugnt dag för mig med vila. I lördags bestämde jag mig däremot för att ta tillvara på min energi och bege mig in till stan och ta en titt på både marknad och alla black friday sales igen. Mamma fick hänga med på julmarknaden via facetime och sen hittade jag faktiskt en hel del julklappar, plus en jumpsuit till mig själv. Nu är det lite mindre än hälften av klapparna kvar! Lite klurigt är det då jag inte kan köpa vätskor eftersom jag endast kommer att ha handbagage med mig till Sverige över jul. Åkte i alla fall till Sandra efter shoppingen, där jag, Sandra och Yas hade tjejkväll med massa godsaker och film. Så skönt med en lugn lördag med mina tjejer!

Igår tog jag och Yas tåget tillbaka till Belfast och åt en sen lunch på St Georges Market. Sen begav jag mig hemåt. Spenderade kvällen med L som kom över. Vi såg filmen Hacksaw Ridge. Såg den när den kom ut och mindes att den var bra (tips!), vilket var korrekt! Idag är det måndag och ny vecka. Kan redan knappt vänta på att få komma hem till sängen igen!

Återhämtningsfredag

2018-11-24 11:15
Från linnahlbergg

Igår vaknade jag tidigt för att ta mig iväg till jobbet. Mornarna är just nu mörka och fukten hänger i luften. Inget tecken på snö ännu i Belfast, och tack och lov för det! Slutade jobbet tidigt igår och gick då vidare till Belfast continental christmas market för att äntligen ta mig en titt. Det var ju Black Friday igår så passade även på att ta en sväng i affärerna också, men hittade ingenting speciellt mer än att jag köpte ett par leggings och trosor på H&M. På marknaden köpte jag endast med mig fudge och ost. Det var så otroligt mycket folk, och jag slutar i princip att fungera när det är alltför mycket folk. Marknaden pågår dock fram till 22 december så ska ge det flera försök framåt! Annars var min fredagskväll lugn. Jag tittade klart på andra säsongen av "The Sinner" och fortsatte titta på "Historieätarna" som jag börjat se om på. Vi får se vad jag får för mig att hitta på idag, rastlösheten ligger ändå där!

En tidig morgon på väg till jobbet i Belfast. Det är fortfarande lite höstvibbar här faktiskt!

The Sinner

2018-11-22 23:25
Från linnahlbergg

Efter två dagars vila var jag tillbaka på jobbet idag med mycket mer energi! Vilken skillnad det var. Kände mig mycket mer pigg och dagen bara flög förbi. Slutade vid halv sex och tog bussen hemåt. Har faktiskt inte alls gjort mycket sen jag kom hem. Serien "The Sinner" som jag trodde var en ny serie var faktiskt en serie jag såg i somras, och nu hade dom släppt en ny säsong. Älskar denna säsong, riktigt bra gjort faktiskt! Tips, tips, tips att se denna serie! Sen fastnade jag framför mobilen och gamla minnen som låg sparade på Snapchat. Fick mig att sakna mina vänner i Sverige en hel del! Men om 1 månad idag kommer jag hem för besök i Sverige över jul i alla fall! Längtar!

Imorgon så fick jag byta mitt skift, så jobbar 7.20-16.20, vilket är tidigt skift. Inga problem alls för min del då jag gärna börjar tidigt och slutar tidigt. Brukar må mycket bättre av sådana dagar! Har noll planerat i helgen så får se vad det blir. Ska ta det så lugnt det bara går så jag åtminstone ger kroppen en chans att bli 100% frisk nu!

Från The Sinner säsong 1. Cora är på stranden med sin man och sin son, när hon från ingenstans knivhugger en man på stranden i halsen. En polisutredning påbörjas, och frågan varför Cora knivhugger just denna man väcker frågor och undersöks närmre.