RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-06 00:30:26

#MalinMorsan blogg

#MalinMorsan blogg på Nouw

Göra en ny blogg totalt eller har den gamla kvar och börja skriva igen?

2019-07-05 18:56
Från #MalinMorsan

Nu har jag bestämt mig, jag ska allvarligt börja att blogga igen, även om jag vet att jag sagt det fram och tillbaka på just denna blogg så menar jag allvar nu. Jag tycker ju verkligen att det är kul att få skriva om sina dagar, tankar, & allt vad det heter. Anledningen till varför jag hela tiden slutar att blogga är nog för jag tror inte att jag intresserar er läsare, men idag började jag tänka om och tänkte så här att det som läser den vill, jag kan ju inte intressera hela världen, men förhoppningsvis någon i alla fall.


Nu är bara frågan, ska jag starta en helt ny blogg och börja om från början så det inte blir så flummigt fram och tillbaka som det har varit här. Eller ska jag behålla den gamla men rensa alla innehåll?

Hur skulle ni ha gjort? :)

Tips motages gärna!

Ett fönster i taget😴

2019-03-28 12:21
Från #MalinMorsan

Älskade, vackra, fina, söta lilla du så mycket kärlek du ger oss alla här i familjen ❣️

Snart är de Maj och i Maj fyller min älskling hela 25år (och japp de är jämt så därför ska det firas extra)

Och eftersom jag är en sådan person som knappt släpper in folk i mitt hus (även nära och kära) om det inte är städat, och eftersom våren är här och solen har börjat lysa på alla dessa fönster tyvärr. Ser all skit som finns där och den skiten ska absolut inte få finnas när kalaset i Maj blir av.

Vi har 26 fönster som är in/mellan och utvändiga som ska putsas. Hur ska jag gå till vägen? Boka in en firma och behöva betala flera tusen eller putsa själva samtidigt med båda barnen hemma? Men nu har jag kommit på det, från och med idag och under helgen så kommer jag få ta ett fönster i taget. Det kommer vara jobbigt men jag måste ta tag i skiten så att säga.
Hur skulle ni gjort om ni var i min sits? Göra själv eller boka firma?

Snart ska vi hämta grabben och efter det blir de fönsterputs. Damma, plocka, dammsuga och skura får jag ta efter helgen eller om jag förhoppningsvis hinner med det också under helgen.

Bilder på resultat kommer senare!

Puss och kram på er alla läsare

Hm, kanske man ska ta och boka in sina kollegor att komma och putsa hos en? Även om jag kanske inte gör det så tipsar jag verkligen att boka in städ,flyttstädning, fönsterputs eller så för dom/vi är grymma. Gå in på hemsidan så ser ni vart vi finns.

Www.buskhagahemservice.se

Tisdag och nästan ikapp med bloggen!

2019-03-27 15:21
Från #MalinMorsan

Tisdag kändes som full fart hela dagen och ingen ro eller vila. Men ibland blir det sådana dagar också.

Efter att vi skjutsat Kevin till dagis så åkte vi mot Karlstad väl där åkte jag till jobbet för att få min present som var en fin orkidé. Stannade kvar för kaffe, amma Lova och prata lite med kollegorna. Sen drog vi och tog en liten snabblunch med Ida. Efter det drog vi till Bergvik och där blev det lite shopping av kläder till mig och barnen, kunde inte låta bli. Sen iväg för att åka och hämta grabben som haft en bra dag på dagis.

Hemma blev de att plocka, äta sen lunch, amma, plocka lite. Sen kom älskling hem då blev de kaffe och lite tv. Var skönt att hinna och andas lite. Mannen åkte på hockey och vi stannade hemma. Gick upp och la grabben medans jag ammade Lova.

Sen satt jag och Lova här nere och fortsatte att amma resten av kvällen. När mannen kom hem såg vi serie och sen blev de sängen, jag och Lova kom till sängs lite senare eftersom hon tyvärr hade hunnit att bli lite övertrött. Men 00:30 ungefär kunde jah lägga ner henne i spjälsängen och hon fortsatte att sova.

Som sagt en dag med mycket påhitt men tillslut lite slapp också. En bra dag så att säga.

Puss och kram

Måndag och ny vecka!

2019-03-26 20:51
Från #MalinMorsan

Tjoho det är måndag och ny vecka för mig innebär det mys med båda barnen hela dagen eftersom grabben inte är på dagis på måndagarna. Så underbart mysigt!

Dagen börjar med att jag liggammar Lova eftersom jag var lite halvtrött plus att Kevin fortfarande låg och sov. Men 08:15 vaknar han till och då blir de att hoppa upp och göra oss iordning fast vi skyndar oss inte super mycket. Sen blir de att gå ner och fixa frukost till Kevin Lova var ändå ganska nöjd eftersom hon ammat ett tag så hon fick vänta. Jag fixar mjukvåfflor, grädde, nutella och Kaffe.. de är ju bara våffeldagen en dag per år och just denna dag är min födelsedag också så då får man fira till de lite. När vi alla hade fått mat klädde vi på oss, gick snabbt ut för kiss med Hampus sen åkte vi till öppna förskolan. Våffeldoft kände man direkt, så där blev de lek, fika, snacka med vuxna människor och bara ha de allmänt bra. Fick bli glad också eftersom jag får sms av mannen att han fixat till så han kunde sluta tidigare.

Väl hemma blev de att slappa, mysa och bara va.
Bjöd svärföräldrarna på kvällsfika också och sen var de dags för läggtid för Kevin.

Kvällen fortsatte med att titta på serie och ge lova mat efter att hon somnat och jag lagt henne i spjälsängen blev de mer serie och få äta sin efterlängtad Shusi

En fantastisk födelsedag med mycket kärlek och glädje blev de. Tack och bock för denna dag!

Kärleken mellan våra barn är så underbar. Och bättre storebror kan inte Lova få ❣️

Söndag dags för kalas🎉

2019-03-26 20:03
Från #MalinMorsan

Halloj kära läsare, sorry att de blir inlägg efteråt men jag har verkligen inte hunnit med att blogga plus att jag har varit så trött. Men ska försöka komma ikapp nu.

Dagen började med att låta grabbarna sova lite längre och så gick vi tjejer ner för att äta lite frukost för vi var så hungriga. Mätta och nöjda så kom kevin ner också, men han åt frukost framför tv:n sen blev de att baka kladdkakor till kalaset, göra sallad och röra och när klockan var 12 började vi grädda våfflorna (gästerna skulle ju komma vid 13 och då vill man ju va klar) många våfflor blev det över 50st tror jag, men det mesta åts upp också som tur var. När presenterna var öppnade och maten bortplockad blev de kaffe och kladdkaka den åts framför tv:n för vissa eftersom de var slutspel för FBK mot HV71 och vissa tog till och med en promenad efter kaffet. Kevin var så snäll så han lekte för sig själv och kom till oss ibland och Lova hon sov sig igenom kalaset hon. Duktiga och snälla barn har vi verkligen och vi ska absolut inte klaga!

Runt 16-17 sa dom hejdå jag plockade ihop det mesta men sen ringer svärföräldrarna och frågar om vi vill komma på kvällsmat och självklart säger man inte nej till de. Kevin var redan där inne för han ville följa med dom in efter att alla andra hade åkt och de fick han ju självklart. Där inne satt svärmors syskon och hennes mamma(som som hade varit på mitt kalas) så vi åt och hade ännu mer trevligt. Men eftersom de var Söndag och dags för rutiner så fick vi säga godnatt lite tidigare än dom Andra.

Mannen la Kevin, jag och Lova grejade. Sen såg vi lite tv ihop jag och mannen efter att Kevin somnat. Mannen gick och la sig jag gav Lova mat och efter att jag lagt henne i hennes säng så kunde jag plocka ihop det sista och få det städat igen så jag vaknade till ett städat hus på min födelsedag tänkte jag.

Var lite väl pigg så jag tog och borstade hunden också innan jag och mina ögon sa godnatt vid 01:30.

Tack alla inblandade för presenter och för en toppen dag ❣️

Lördag❣️

2019-03-26 19:06
Från #MalinMorsan

På fredagen så hade jag ju lovat bilder på ett städat hus, men jag var ju för lat och trött för att fixa det så då skulle ni få se de dagen efter. På bilderna här ser ni nedervåningen. Övervåningen kommer en annan dag Hahaha och nej lekrummet är inte så städat efter tio min men dom bilderna tog jag när jag hade städat och när Kevin sov och då får man sådana fina bilder. Men de där känner säkert ni med barn om väldigt väl.

Eftersom jag hade hunnit att städa klart överallt på fredagen så var de bara tvätt, handling och duktning kvar att fixa och det tar ju inte hela dagen. Men efter storhandlingen så sov Lova så gott och det var strålande sol så bestämde jag och Kevin oss för att ta mellanmål ute på trappen. Tänk vad mysigt och skönt det var. Och det märktes verkligen på Kevin att han njöt av våran tid ihop ensamma. (Lova sov i barnvagnen)
Men sen blev de in och fortsätta med bravaderna.

Mannen och barnen gick och la sig efter ett tag, jag kände mig inte riktigt trött så därför gjorde jag klart med duktningen och tvätten plus att jag slappade lite. Men när klockan var 01:15 typ kände mina ögon att de var dags för att säga godnatt.

Lördagen blev en skön och mysig dag med hela familjen. Som jag sagt innan tiden tillsammans med varandra är så viktig och värdefull

Intensiv...

2019-03-25 01:30
Från #MalinMorsan

Förlåt kära läsare, jag lovade både bilder på städat hus och allt möjligt men inget har ni varken fått läsa eller så. Men jag/vi har haft en sådan intensiv helg så jag har lixom inte hunnit att sätta mig ner för att blogga tyvärr.

Imorgon kommer ni få se bilder och även få läsa om helgens bravader. Skulle kunna skriva nu men mina ögon är för trötta för det tyvärr. Och hellre att ni får vänta och läsa ett bra inlägg istället för ett halvdant.

Hoppas ni förstår mig.

Puss och kram imorgon är de min födelsedag

Fredag = fredagsmys ❣️

2019-03-22 10:44
Från #MalinMorsan

Idag är det äntligen fredag och det innebär slapp och mys med familjen. Och jag kan ju säga så här att morgonen började perfekt. Ungarna vaknade tidigt men grabben godtog slapp i sängen med surfplattan och Lova låg och ammade så vi gick inte ner förens runt 09:30. Barnen fick frukost och det blev framför tv eftersom det är fredag och jag sitter med nöjda barn och kaffekoppen i handen precis nu, kan inte bli bättre.

Dock har jag en grej jag måste fixa idag och det är att städa hela huset plus fixa tvätten, men sätter jag bara igång så tar de ca. 3 timmar kanske och de får jag väl stå ut med. Men när de är klart då fortsätter slapp och mys.

Vad händer för er på en fredag? Hur spenderar ni den? Tillsammans eller egentid?

För mig är helgen väldigt speciell och viktig för det är då jag vet att jag verkligen kan och hinner att umgås extra mycket med min familj. Så helgen spenderas med omsorg det kan jag lova. Det är ju inte så att vi åker överallt och hittar på massa saker, men de vi gör är att umgås väldigt mycket hemma. Familjefilm, promenader, fika, ja som sagt bara mys med varandra. Hoppas ni verkligen tar vara på tiden och tillsammans med varandra för det betyder så mycket för alla❣️

Bilder på städat hus kommer ikväll lovar.. haha nu måste jag ju verkligen städa eftersom jag lovat bilder!

Morgon/Förmiddag

2019-03-21 12:19
Från #MalinMorsan

Idag bestämde jag mig för att inte äta frukost innan vi skulle skjutsa Kevin till dagis eftersom jag hade ändå inget planerat förens senare på kvällen så vi skulle ju bara hem och slappa.

Men tror ni det blev en lugn frukost där man fick sitta själv och äta? Nej, helt plötsligt så var ju Lova hungrig igen, även om hon hade ammat på bröstet och fått ersättnings. Så de blev att äta medans man ammade, men det börjar jag bli van med så jag vet ju hur jag ska gå till väga ändå. Idag bestod frukosten av cappucino, Belvita frukostkex och egengjord smothie. Smothie bestod av: 2dl vanilj yoghurt, 1dl lättmjölk, 1banan och 2dl frysta hallon.. super god blev den! Visst frukosten kalorimässigt kanske blev lite wow,men gör inget tar bara lite mindre portionern sen. Vad har ni ätit till frukost, har ni någon favorit?

Sitter och ammar igen, men snart är hon nog färdig så jag kan börja städa lite. Men ingen stress här inte. Allt har ju sin tid här i världen.

Solen skiner, fåglarna kvittrar och de är plusgrader, våren är här!!

Rocka sockorna!

2019-03-21 10:59
Från #MalinMorsan

Tagen text ifrån Facebook!

Att rocka sockorna är enkelt. Det enda du behöver göra är att ta på dig två olika strumpor. På så sätt så hyllar vi olikheter och står upp för alla människors lika värde och rättigheter.

Men varför rockar vi extra mycket just den 21/3?
Jo, eftersom Downs syndrom innebär att man har 3 exemplar av kromosom nr. 21. Därför har FN utlyst 21/3 till Världsdagen för Downs syndrom.

Och varför rockar vi just sockor?
Jo, för att kromosomer ser ut som små kryss, precis som sockor som paras ihop med hälarna mot varandra.

Att rocka sockorna innebär alltså att vi alla ”rockar våra kromosomer” Med kraft och glädje lyfter vi fram våra unika förutsättningar, för att ge samhället en chans att se och stötta utvecklingen av alla människors fulla potential.

Hoppas du är med oss och rockar!

Jag har ända sen jag varit liten blivit upplärd att du ska behandla alla lika hur olika vi än är och ser ut. Att alla är lika värda och fina på just våra sätt de har jag fått lärt mig. Och nu så här när jag är äldre så vill jag tacka mina föräldrar för att ni lärde mig de och för att ni är så fina människor som verkligen visar hur man bryr sig om andra hur vi än är och vilka vi än är. Så tack!

Våra barn är 3år och 2månader så jag kan än inte prata allvar med dom om just detta men det jag kan och de jag gör det är att jag förklarar för 3åringen att hur vi än är och ser ut så är vi lika mycket värda ändå. Att alla har en betydelse här i världen och då kvittar de om vi är olika för vi betyder lika mycket ändå. Jag kommer fortsätta berätta detta för mina barn och även andra människor också för jag tycker det här är så viktigt!! Hoppas ju även när våra barn blir äldre och får barn att dom kommer då ha förstått vad jag menat med allt jag lärt dem så att dom sedan lär sina barn om det här.

Jag önskar verkligen att vi tillslut når så långt här i världen så att dessa fina männsikor för en gång skull inte skulle behöva känna sig annorlunda eller att dom skulle bli bemött på några konstiga sätt, utan att dom för varje dag får känna att dom blir verkligen bemötta på samma sätt som vi andra även om dom är olika. Hoppas verkligen vi når dit en dag.

Hoppas ni också lär era barn det här och även er själva! Vi är värdefulla, du är värdefull, alla är värdefulla!!

Kolla videon och ni kommer förstå vad jag/vi menar med rocka sockorna och att vi alla är lika värda!!