RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-10 20:44:36

aliicehawk blogg

aliicehawk blogg på Nouw

212 dagar

2019-07-11 16:52
Från aliicehawk

​​​

Här har bloggen allt legat och dammat.

Det är 212 dagar sedan jag kom hem och det var först igår, när jag hittade min dagbok som jag skrev i under mina månader som jag insåg att jag lämnade allt här utan att berätta vad som hände sen. Som jag snabbt skrev i slutet av mitt förra blogginlägg, då jag precis hade kommit hem, känns ​allting väldigt skönt fortfarande. Det finns stunder då jag tänker 'Åh, nu hade jag bara haft såhär många månader/dagar kvar, varför höll jag inte ut?'' men jag vet innerst inne anledningen. Jag blir påmind varje gång jag läser min dagbok. Jag kunde läsa ungefär halva igår men blev så illa till mods att jag faktiskt inte kunde avsluta den. Det är under dom stunderna som jag vet att jag fattade rätt beslut.

Don't get me wrong, jag älskade USA och jag hade mer än gärna åkt tillbaka för att plugga eller ta en riktigt lång semester. Men just au pair jobbet var inte för mig. Och jag ska gå in lite mer på varför det blev som det blev.

Allting började med familjevalet. Jag skrev om allt detta i början när jag startade bloggen. Jag var ute i väldigt god tid och inte många familjer hörde av sig just för att jag var väldigt tidig med min ansökan. Familjen som jag pratade med var trevliga, de skickade bilder och videos på barnen och frågade mycket om mig. Nu i efterhand vet jag att jag hade svårt att tacka nej på grund av en video som de skickade på deras barn där de skrek att de ville ha mig och att de älskade mig osv. Tror dock att jag hade tackat ja ändå men jag vet att den videon gjorde mycket. De höll väldigt bra kontakt med mig innan jag åkte, skrev 1 gång i månaden och frågade frågor. Det var dock redan här som jag fick ensam kontakt med deras förra au pair. Innan jag hade gett beskedet hade jag bara haft kontakt med au pairen under uppsikt av värdföräldrarna. Så under vår privata konversation kom allt fram. Att barnen inte alls var så lätthanterliga som de sa. Hon rent utsagt varnade mig. Jag slog det lite åt sidan faktiskt och ville gå in med öppet sinne och bilda min egna uppfattning.

När jag kom dit var familjen jätte trevlig. Det var dom verkligen, jag fick hänga med på grejer, de bad mig inte städa eller göra sysslor utöver barnen när jag jobbade osv. De var dock inte så familjära under kvällarna som jag var van vid eller som jag trodde. Utan de satt mest och jobbade så jag stannade på mitt rum. (Vi kommer komma tillbaka till varför jag tar upp detta senare).

Redan första jobbdagen gick det utför. Jag förstår att barnen tycker det är jobbigt med en ny au pair, det gör jag verkligen. Men mellankillen som jag hade hand om.. jag har aldrig varit med om något liknande, kanske att jag känner igen beteendet i min lillebror när han var ung, men han har ADHD. Det mellankillen gjorde var att han blev så fast i något som han gjorde, för det mesta lego, och kunde inte släppa det när han skulle iväg till skolan. Istället blev det tantrum på tantrum på tantrum. Skriker det högsta han kunde, det var verkligen öronbedövande! Slogs, sparkades osv. Jag fick en blå hand under tiden jag var här för att han smällde in den i dörren.

Tillslut kände jag att det räcker. Jag försökte verkligen lägga fram det till familjen på ett sätt och säga att det var mig det var fel på, inte deras familj. Att det var mina kunskaper om barn som inte räcker till för deras son. Men detta var inte så uppskattat. Så min sista tid i familjen var inte speciellt bra. Det blev väldigt kallt, jag blev inte uppbjuden på middag mer, fick inte använda bilen och dom nämnde inte ens att jag hade varit där till den au pairen dom sedan anlitade. Det fick mig bara att inse hur perfekta dom vill verka utåtsätt. Det jobbiga i denna situationen var också att ​jag ​visste att båda deras förra colombianska au pairer velat byta men inte vågat då de inte trott att de skulle hitta en ny familj. Men ​familjen ​trodde att dessa au pairerna hade ett fantastiskt år. Så jag framstod som ett monster. Jag grät så mycket under denna tiden. Till och med min area director var på min sida fram tills the exit meeting då hon helt ändrade åsikt och började hålla med familjen. Jag kände mig verkligen så ensam just då.

3 vuxna personer som stirrar på en medans man ska sitta där och berätta varför man vill lämna, vad som är fel.


Jag tror att jag kommit över detta men min reaktion på dagboken säger något annat. Har fått höra en massa skit som sagt från värdmamman nu i efterhand att hon aldrig gillade min kultur, hur jag gjorde saker och att jag åt och stannade på mitt rum så mycket. Men vad skulle jag göra när dom sitter och jobbar varje kväll liksom. När jag fick reda på att hon snackat skit om mig och att hon verkligen inte gillade mig mådde jag lite bättre med mitt beslut att åka hem. Jag saknar fortfarande barnen, självklart gör jag det. Jag spenderade så mycket tid med 4:åringen, det hade bara varit konstigt om jag inte saknade henne. Jag var bara inte rätt för deras familj.


Nu blev detta jätte långt men min poäng är att livet som au pair kan gå åt helvete rent utsagt. Men det kan också bli något bra. Mina 3 vänner som är kvar i USA har det hur bra som helst. Felicia från danmark ska till och med stanna 1 år till! Allting hänger på tur. Jag trodde att min familj var som mig, men det var bara en fasad.

Jag är glad över att vara hemma. Om jag inte hade åkt hem hade jag aldrig börjat på musikalutbildningen nu i höst. Allting händer av en anledning. Jag är otroligt tacksam för denna upplevelsen och jag har verkligen lärt mig att uppskatta min familj mer och vad jag har mer.

Nu kommer inga fler inlägg komma på denna bloggen så jag tackar för mig och hoppas att ni som vill åka som au pair tar chansen men att man är otroligt noga och petig i matchningsprocessen och att man vet att au pair jobbet inte är en dans på rosor, det är ett tröttsamt jobb med sina små fördelar att man faktiskt får åka till USA och testa på det amerikanska livet.


​Tack och hej <3

Vecka 12 - Jingle Ball, New York & Wicked!

2018-12-12 23:30
Från aliicehawk

Sista veckan var kommen och jag sitter och skriver detta på Arlanda flygplats i väntan på mitt flyg mot Göteborg. Har landat i Sverige och allt känns väldigt konstigt. Folk snackar svenska, jag säger fortfarande ord som ''sorry'', ''thank you'' till kassörskan på Espresso house. Många känslor som inte riktigt vet vart dom ska ta vägen.

I alla fall, jag ska sammanfatta min sista vecka lite kort med en himla massa bilder i slutet då jag verkligen tagit måååånga denna veckan!

Måndagen började väldigt bra då det var dags för Jingle Ball i St. Paul. Jag och Felicia åkte till en närliggande wendys för lite mat efter att hennes jobbpass var slut den dagen. Där mötte vi upp Maja som också skulle med till konserten. Artisterna som spelade var;

Helt ärligt så köpte jag typ bara biljetterna för 5 seconds of summer men blev förvånad när jag kände igen rätt många låtar som man bara inte kunnat artisten till. I alla fall så beställde vi en uber från wendys till arenan så vi slapp betala parkering vilket var väldigt smart. Trodde dock att det skulle vara mer kaos inne på arenan men det var väldigt lugnt! Väldigt skönt, don't get me wrong. Tror d var för att själva arenan är väldigt liten.

Det var en sjukt kul kväll i alla fall som resulterade i sen sänggång men som även var så värt det, 5sos var amazing såklart.

Tisdagen var jobbdag för Felicia så jag hängde lite och ''hjälpte'' henne litegranna haha. Det var dock dags för mig att flytta till Silke denna kvällen men först åkte vi för att kolla bio. Vi såg Robin Hood och herregud va bra den var! Hade inga som helst förväntningar, hade inte sett trailern eller någonting men den var sååå bra! Rekommenderar verkligen. Åkte som sagt till Silke efteråt som även hon var med och såg bion tillsammans med hennes amerikanska pojkvän (hur coolt haha). Sa även ett sista hejdå till Felicia och nu i efterhand så saknar jag henne mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Vi kom varandra väldigt nära inpå slutet och hände typ hela tiden. Känns som att man känt varandra så länge även om d bara var några veckor. Hoppas verkligen att vi kan hålla kontakten och ses i framtiden! (Måste också tillägga att Felicias värdfamilj var så trevliga och välkomnande, är så tacksam för allt)

Onsdagen var full med sightseeing. Eftersom Silke tar hand om äldre barn är hon ledig under dagarna. Därför bestämde vi oss för att vara riktiga turister och se så mycket som möjligt under en dag. Vi åkte först och främst till Minehaha falls som var halvt fruset och så otroligt vackert under denna årstiden. Tog lite bilder där men eftersom d var så kallt så fortsatte vi till nästa destination rätt så direkt. Nästa var alltså Sculpture garden som är ett måste om man åker till Minnesota. Den kända skeden med körsbäret som jag inte riktigt förstår. Vi blev även utskällda av security då vi gick ut på isen runtomkring denna stora skeden haha. Sen åkte vi runt och kollade på lite olika ställen runtom Minneapolis, åkte hem, tog en nap och hämtade upp hennes hostkids. Sedan var det en lugn kväll med film och board games, samt en väldigt tidig sänggång då jag skulle upp tidigt för att ta flyget till Newark.

Torsdagen som sagt var tidig. Flög till Newark där jag blev upphämtad av Lisa, gjorde inte speciellt mycket denna dagen då jag var otroligt trött och Lisa jobbade. Vi åt på ett väldigt gott pizza ställe dock!

Fredagen jobbade Lisa på morgonen och när hennes värdbarn var i skolan åkte vi in till New York en snabbis under dagen, mest för att shoppa lite och kolla in Times Square igen. Vi hade 4 timmar på oss men dom gick åt väldigt fort och speciellt eftersom vi åkte fel väg på tunnelbanan hur länge som helst så vi fick stressa oss på tåget mot New Jersey igen. Allt gick bra ändå och det var en eventfull eftermiddag haha. Fick även köpt mat på Five guys, förmodligen min sista burgare på ett tag. Lite roligt ändå att jag börjar med min första burgare på Five Guys och avslutar med min sista på samma ställe.

Lördagen åkte vi till Pennsylvania för att hälsa på Lisas gamla värdfamilj från hennes high school år. Vi träffades för att käka lite lunch och fick sedan en rundtur på Lisas värdsyskons colleges. Det var väldigt mysigt och kul med en liten roadtrip. Fick även bockat av min 5 delstat vilket inte är helt fel heller! Hittade även min nya favorit-dryck på starbucks - Pink drink. Asså herregud va god! Köpte den 2 gånger denna dagen haha. Först var jag väldigt skeptiskt då det var kokosmjölk istället för vanlig mjölk eller vatten men asså den var ju så god. Är så ledsen över att vi inte har starbucks i Varberg :( Vi stannade även på donken påvägen hem haha, det kändes så konstigt att äta där utomlands men jag vet inte riktigt varför.

Söndagen var vår stora planerade dag. Vi åkte in tidigt för att bruncha neråt mot Brooklyn på ett ställe som hette Coco & Cru. Jag testade för första gången en acaí bowl och den levde verkligen upp till mina förväntningar. Dock så såg Lisas avokado toast väldigt god ut med, även om jag inte gillar avokado. (Vill verkligen gilla det då jag alltid tycker dom toasten ser så goda ut haha). Efter vår brunch började vårt turistande. Vi besökte ställen som 9/11 memorial, Central park - Angel tunnel, The met steps, Bryant Park, Times Square. Massa ställen som är med i Gossip Girl kort och gott haha. Jag fick även mött upp min vän Lisa från Varberg då hon pluggar i New York, så kul att träffa henne där! Kändes konstigt men kul. Julia som även flyttat till Long Island kom in till city och mötte upp oss, det var verkligen hur kul som helst.

Sen... jodå, sen så kom stunden jag längtat efter i flera år. Jag såg nämligen Wicked på broadway. Jag är helt mållös helt ärligt. Det var så sjukt bra och jag vill bara kunna se om den om och om och om igen. Det har verkligen varit en dröm jag haft så länge, bak på min studentmössa stod det till och med ''Defying Gravity''. (För er som inte vet så är det en låt i musikalen). Men! Inte nog med det. Jag stod och väntade på Lisa som var sen utanför teatern när jag hör personer skrika runt hörnet, tänker inte så mycket på det först men när jag går närmre så ser jag att det är några av casten som kommer ut. Fick alltså autografer av 3 huvudpersoner i musikalen, bland annat hon som spelar Glinda. Det kunde alltså inte ha blivit bättre. Dock så fick vi springa till Penn Station då vi blev sena på grund av detta men det var så värt det och jag är tacksam för Lisa som lät mig stanna kvar för att få bild och autograf av 'Glinda'. Mina ben var helt slut när vi väl kom hem och dagen efter på Måndagen hade jag seriöst träningsvärk.... Bra jobbat Alice, dags att börja träna nu när du kommer hem.

Har som sagt rest nu i ca. 10 timmar men är snart hemma igen! Det kommer komma ett till inlägg här på bloggen innan jag lägger ner, det kommer bli ett inlägg där jag pratar mer kring vad jag lärt mig och vad jag kommer ta efter av denna resa.


Ha det gott!


(Skulle lägga upp detta i Måndags, glömde. Skulle lägga upp det i tisdags, somnade. Så nu gör vi ett till försök på Onsdag kväll! Jag är nu hemma och allt känns så skönt!)

Vecka 11 - Sista jobbdagen, snö & hemlös

2018-12-04 17:12
Från aliicehawk

Vecka 11 var min sista vecka hos min värdfamilj. Jobbade Måndag, Tisdag och Onsdag fulla 10-timmars dagar. Det var skönt att veta att allt snart skulle vara över, med jobbet så att säga. Farmor'n flög in från San Diego på onsdagen så min sista dag bestod inte av så mycket eftersom yngsta ville vara med henne hela tiden. Jag packade mycket under dessa dagarna med när jag var ledig. Kollade bio med Felicia, Emilie och Iida, vi skulle se Instant Family men den var fullbokad så vi fick istället ta Fantastic Beasts 2. Den var helt okej men eftersom jag är ett stort Harry Potter fan så jämför jag bara de två olika historierna så jag tycker inte det är så entertaining, gillade inte första fantastic beasts heller.

Torsdagen var jag ledig, den bestod utav massa tvätt och sista packning. Mellersta värdbarnet fyllde även år denna dagen så jag grattade honom och gav han presenten jag köpt. Fick även sagt ett sista snabbt hejdå till C och A innan dom var tvungna att åka till skolan. Förmodligen sista gången jag ser dom. Sa även hejdå till min värdmamma, fast det var väldigt stelt och jag fick höra efteråt att min värdmamma inte tyckte jag sa hejdå bara för att jag väntade på att hon skulle ta steget. Usch, är så glad över att lämna denna familjen faktiskt. Har hört så mycket i efterhand av au pairen som var där innan mig (hon har lite kontakt med värdmamman) att min värdmamma bara snackar skit bakom min rygg liksom? Att hon aldrig gillat min kultur, hur jag gör saker och ting m.m. Men hon sa aldrig något till mig. Sen har dom även lämnat ute min rematch nu när dom letar ny au pair så deras nya som ska komma i Januari hade ingen aning om att jag bott där i 2 1/2 månad. Jaja! Mitt avsked med värdpappan var lite bättre, han har även varit den vuxna i detta och tagit det mer moget.

12.30 stod au pairen som var före mig's pojkvän (tänk lite på den haha) utanför med bilen för att hämta upp mig. Jag ska nämligen stanna här i Minnesota fram till den 6, sen åka till New Jersey fram till den 10. Därför var jag tvungen att hitta någonstans att bo. Silvia (au pairen) erbjöd sig tillsammans med hennes pojkvän, de bor dock separat. Så första natten från torsdag till fredag sov jag hos Julian som han heter. Sedan från fredag till lördag sov jag hos Silvia. Båda ställena var helt okej men man kände sig verkligen som en hemlös person, en tiggare. Jag har knappt några pengar kvar på mitt amerikanska konto eftersom flygbiljetterna kostat så mycket, men jag överlever!

I lördags så hämtade Felicia upp mig. Jag flyttade nämligen till hennes värdfamilj då och bor här fram till idag när jag skriver detta (tisdag 4 dec.). Mycket bättre då huset är rent och man känner sig mer hemma! Dock så hatar jag att bo i mina resväskor men det är okej. Jag och Felicia har ätit massa mat, det har snöat så fint och jag har fått träffa hennes värdbarn vilket vart mysigt. De har äntligen värmt upp sig till mig nu när jag ska lämna haha. Kommer sakna Felicia så!

Vecka 10 - Thanksgiving, Black Friday & College party

2018-11-28 06:48
Från aliicehawk

Veckan började med jobb under måndagen då alla tre barnen vart hemma från skolan på grund av thankgiving break. Jobbade fulla 45h denna veckan och trodde det skulle gå hur segt som helst men det gick väldigt fort ändå! Tisdagen var det ännu ett 10 timmars pass, efteråt åkte jag och Felicia till Apple Bee's för lite middag. Har under dessa två dagar fått matchningar och pratat med två familjer, en med tre barn i New Jersey och en med två barn i Michigan som mest sökte efter en chaufför då de redan hade en au pair. Sa nej till båda dock så det inte kändes bra.

På onsdagen var både värdpappan och värdmamman hemma för att jobba lite hemifrån så det var väldigt stelt att jobba. Gillar inte att jobba när föräldrarna är hemma, känns som att man hela tiden blir observerad och dömd på något sätt vilket inte är så kul. Det gick bra i alla fall.

Torsdagen var det äntligen Thanksgiving och första gången jag firade denna högtiden. Är så glad att jag i alla fall får uppleva en högtid som vi inte har hemma. Jag åt så mycket mat och det var så gott att jag seriöst hamnade i matkoma efteråt haha. Mådde så illa efter all mat och dessert att jag bara la mig i sängen efteråt och blundade. Slog in presenten till mellankillen innan jag gick och la mig för dagen. Hela min värdmammas släkt kom för att delta under denna dagen men eftersom jag satt vid barnbordet (jag jobbade 10 timmar denna dagen med så kände mig så borta då jag inte visste om jag jobbade eller inte typ, det var lite oklart) så pratade jag inte med någon speciellt mycket. Sen gick alla utan att säga hejdå i slutet så det var lite konstigt haha.

Fredagen var det black friday och jag och Felicia vaknade tidigt för att åka till Mall of America. Vi förväntades oss galenskaper men helt ärligt så var det rätt så bra. Visst att det var långa köer i några av de största affärerna men som sagt så förväntade vi oss mer. Jag kom faktiskt bara hem med 1 tröja från American eagle, 3 ljus från Whitebarn/Bath and bodyworks, Kylie läppstift och penna samt 1 ansiktskräm. Det var det jag köpte haha. Inget speciellt men det räckte då jag inte kunde spendera allt för mycket pengar.

Lördags var en riktig vilodag under morgonen då jag började jobba klockan 5. Det var en relativt lugn kväll med lite smågnäll men det gick bra, sista gången jag hade hand om kvällsrutinen. Felicia hämtade sedan upp mig klockan 10 på kvällen och vi åkte direkt till en fest som hennes värdpappas bror (han är alltså 21) hosta. Det var sjukt kul att få uppleva ett riktigt amerikanskt college party med de röda muggarna och atmosfären. Jag och Felicia spelade typ bara beer pong med killarna utan att dricka hela kvällen med så sjukt konstiga regler, det var dock kul! Älskar att komma ut sådär och bara känna att jag är i USA och pluggar istället för att jobba haha. Det var dock en random kille som inte var vän med brodern som var så klängig och på att man blev så obekväm. Jag hade riktigt kul i alla fall! Kom hem strax efter 3.

På Söndagen dekorerade vi pepparkaks-hus på klubben här i staden. Vaknade tidigt efter en sen natt så hade en riktig bakfylla av för lite sömn (drack som sagt ingenting) så jag såg säkert ut som en zombie. Jag hängde i alla fall med min värdfamilj för en sista gång och det var väldigt mysigt faktiskt. Spenderade sedan resterande dag på rummet fram tills att jag och Felicia åkte till IHOP för att krossa av det från min bucket list. Otroligt gott men kanske inte sååå värt pengarna. Är typ pank nu med så måste tänka på vad jag köper haha.

Det var det för denna veckan!


Och en sak till:

Landar härmed på svensk mark den 11 December. Men mer om det i nästa inlägg.

Vecka 9 - Rematch, Universitet & bucket list

2018-11-21 01:51
Från aliicehawk

Hallojsan igen!

Ännu en vecka har gått och det har minst sagt varit intressant. Måndagen spenderades som sagt ute med vänner då min födelsedag ägde rum, kommer inte säga så mycket mer om det då jag redan berättat. Jobbade sedan som vanligt tisdag fram till Fredag så inget speciellt att skriva om det heller mer än att Lisa flyttade till New Jersey i Onsdags/Torsdags. Som tur är har jag haft Felicia från Danmark här som istället ställt upp att köra mig överallt haha.

I Torsdags hölls även mötet som jag varit så nervös över under längre tid. Mitt exit-meeting alltså där mina värdföräldrar, jag och min kontaktperson träffas för att bestämma oss för rematch - I andra ord byta familj. Jag grät, familjen var rakt på sak och sa saker som fick mig att känna mig ännu mer skyldig vilket inte var så kul. Jag förstår såklart att detta inte hjälper dom i frågan om barnpassning nu till december då de inte skulle kunna få tag på någon ny förrns i januari. Det gick i alla fall och jag visste inte riktigt vad jag skulle tycka eller tänka. Sa att jag var ledsen flera gånger men fick bara ett 'tack' tillbaka av min värdmamma liksom... hade förväntat mig något 'det är okej' men nejdå. Som tur är så är pappan lite lugnare och tar detta så positivt som man kan göra I guess.

Har alltså varit i rematch nu i 4 dagar och tackat nej till 11 familjer totalt redan. Det är många tankar som snurrar i ens huvud och tyvärr så är valet mellan åka hem och flytta just nu på 80%-20%. Men jag är verkligen okej med båda alternativen då jag redan känner att jag lärt mig så mycket. Men känner att det blir ett eget inlägg, ett inlägg fyllt med saker jag redan lärt mig.

Annars så har jag spenderat mycket tid med Felicia och hemma. Jag får som sagt inte använda bilen längre då jag ska lämna så jag är ännu mer fast här i huset än vad jag var innan = mer tid att tänka. Men det känns bra ändå, äntligen.

I fredags åkte jag och Felicia till University of Minnesota och gick runt på campus och den lilla staden som fanns där. Vi frös som in i bänken men det var ändå mysigt. Planen var först att vi skulle på fest men eftersom vi aldrig fick inbjudan vi väntade på så fick vi fördriva tiden på annat sätt haha. Kom nog hem runt 1 tiden så roligt hade vi i alla fall, skrattade mycket! Älskar att bara åka i bilen och lyssna på musik & tänka.

I Söndags vankades det au pair träff inne i St. Paul. Vi träffades på ett mysigt café och fler au pairer kom denna gången vilket var kul, fick träffa nya människor även om jag ska lämna så var det kul att få kontakter från olika länder liksom. Jag och Felicia stack sedan till Mall of America för att mainly äta på Shake Shack. Jag har nämligen gjort en liten bucket list på ställen jag vill äta och saker jag vill göra innan jag (potentially) åker hem om 3 veckor. Att äta på shake shack var en av dom. Jag fick även köpt en Minnesota hoodie så jag officiellt kan säga och visa upp att jag bott här i 3 månader! Köpte bara en simpel grå hoodie där det står Minnesota på men den var på rea så det blev super! På fredag blir det förhoppningsvis tillbaka till Mall of America för Black Friday då jag och Felicia verkligen vill uppleva den galenskapen haha. Tänkte att man kanske kan köpa lite julklappar där med.


Vecka 8 - Ångest, tankar & massa tårar

2018-11-14 01:43
Från aliicehawk

Hejsan allihopa.

Det har tagit med några dagar för att samla kraft och energi till detta inlägget men jag vill vara helt ärlig om vad som händer och hur jag mår.

Jag har sedan dag 1 här sagt till många runtomkring mig att jag tror jag valt för svåra barn gentemot min erfarenhet av barnpassning. Tre barn är redan en hel del att ta hand om men att även ha haft otroligt svårt med mellanbarnet och hans utbrott har varit ännu tuffare. Familjen är otroligt trevlig och har verkligen försökt att få mig att känna mig hemma i deras hus, köpt vad jag ber om, frågat hur jag mår osv. Jag har innan kollat över detta problemet då jag ändå haft till exempel Lisa här i området och det kändes onödigt för mig att tänka så mycket på det. Dessutom har jag ju inte varit här så länge. Men när Lisa då gick in i rematch för två veckor sedan blev det svårare för mig att överse detta problemet som jag innerst inne kände. Den senaste veckan har alltså bestått av så många tankar fram och tillbaka om vilket beslut jag ska fatta. Ska jag stanna i familjen och försöka fram till Januari eller ska jag gå in i rematch. Jag har mått så sjukt dåligt och blivit fylld av ångest då min area director var bortrest (har haft kontakt med en alternativ person). Fick i alla fall en deadline igår då jag skulle ha bestämt mig vilket bara la på ännu mer stress och gjorde mig ännu mer förvirrad. Jag minns inte att jag någonsin mått såhär dåligt som jag gjort och hemlängtan har varit ENORM! I alla fall så fattade jag beslutet att gå in i rematch (vilket betyder att man byter familj) och i alla fall försöka hitta en familj som kommer passa mig bättre. Detta är dock en stor gambling då jag riskerar att åka hem och i vissa fall så är det faktiskt precis det jag vill göra. Speciellt när jag blir ledig och bara ligger i sängen så längtar jag hem något så enormt, när jag skriver detta inlägget till exempel. Men jag vet också att jag inte vill vara klar här än. Jag vet att jag egentligen vill kämpa fram till årsskiftet, se mer och uppleva mer.

Tankarna går fortfarande runt som en virvelvind och allt jag vill är att andas ut för en gångs skull. Jag saknar min säng, att känna mig bekväm i mitt egna hem och att bara kunna slappna av. Kort och gott så får vi se vad som väntas och vad min framtid håller här i USA.

Annars så har jag jobbat på fast varit lite frånvarande, firade min födelsedag med familjen i Söndags och fyllde år igår. Tyvärr så blev det en födelsedag som jag faktiskt inte vill minnas då jag bara tänkte en massa och mådde dåligt hela dagen. Synd att det har blivit såhär men jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Är helt vilsen och känner mig så ensam.

På lördag firar jag två månader här i USA oavsett och är så otroligt glad över att jag ens har kommit såhär långt. Såklart så hoppas jag innerst inne på fler månader här men jag förbereder mig också på det 'värsta' även om det inte hade varit så pjåkigt att fira jul hemma.

Detta var en liten uppdatering i alla fall och som sagt, ville bara vara så ärlig som möjligt.


Andra snön visade sig i Fredags och det lade sig rejält. Kul men usch va kallt vi har det här nu, -10 grader under dagarna.

Min födelsedag igår (även om detta egentligen är för nästa veckas blogginlägg) spenderades på Denny's diner, en jätte mysig diner i gammaldags amerikansk stil. Spenderades tillsammans med Felicia, Lisa och Maja!

Vecka 7 - Godis, vänner & bootycall?

2018-11-06 06:03
Från aliicehawk

Ännu en vecka har passerat och i skrivande stund så har jag varit i USA 50 dagar, min födelsedag är om 1 vecka och om 12 dagar firar jag 2 Månader här.

Veckan började som vanligt lugn då jag i princip är ledig på Måndagar förutom under morgonen, kommer faktiskt inte ihåg helt vad jag gjorde men tror inte jag hittade på något då jag varken har bilder eller specifika minnen från den dagen... måste ha varit hemma och tagit det lugnt. Vanliga schemat fortsatte även under Tisdagen med 10 timmars pass och som ni redan fått läsa om i tidigare inlägg så skedde Halloween under onsdagen den 31. Stannade upp sent under halloween då jag hade sovmorgon på Torsdagen. Jobbade bara kväll (4.30-10.00) och denna dagen spenderades bara hemma också då Lisa jobbade heldag och jag hade ingen annan som jag kunde träffa.

De får så mycket godis under trick-or-treating, det är helt sjukt! Önskar detta var mer populärt i Sverige.

I fredags träffade jag Lisa och Felicia (en tjej från Danmark som vi träffade genom vår area director) på ett asiatiskt buffé ställe som var väldigt fint och hade helt sjuka mängder mat! Vi åt verkligen tills vi inte kunde få ner något mer och såklart så fanns det någon liten plats för mycket dessert haha. Det sjukaste hände även när vi var här, det var en liten hat-kärlek till denna kvällen helt enkelt. Jag och Felicia tog mat men hon gick till borden lite tidigare än mig så tre stycken killar gick fram till mig, som stod där helt ensam och det första jag gör är typ att lägga handen på telefonen i backfickan because you never know! De introducerar i alla fall sig själva och jag försöker typ verka oberörd även om jag hatar dessa situationer haha. I alla fall så ville en av killarna få kontakt med Felicia så han följde med mig till vårat bord där han sedan satte sig ner och började prata och prata och prata med Felicia och oss samtidigt som vi åt?! Vem gör ens det? Vi gav så många tecken på att vi inte var intresserade men ändå så fortsatte han. Det var efter detta som ett par bredvid oss började snacka med oss även dom och lyssna på vår konversation heeeeeeeela tiden. De skrattade åt saker vi sa och sköt in kommentarer hela tiden vilket var så irriterande, man gör liksom inte det när man försöker äta?

I alla fall så gick det ett tag och jag o Felicia gick för att ta dessert. Vi stod och var otroligt barnsliga bland chokladfontänen när den andra killen kom fram till mig och frågade om min facebook och nummer. Det var så obekvämt att jag genast sa att jag hade pojkvän (det har jag inte) till vad han svarar ''It's okay, I don't care'' och jag ba... eeeh, nej tack. Så jag sköt ner honom och gick iväg essentially. Som sagt det var en speciell kväll och notera att paret bredvid fortsatt snackade och störde oss under hela vår måltid, usch. Maten var i alla fall god och jag rekommenderar stället som heter Teppanyaki Grill & Supreme buffet.

På lördagen blev jag och Lisa inbjudna till Felicias (svensk) goodbye party/get together. Innan det så träffades dock jag, Lisa och Felicia (dansk) en stund och bara hände, snackade och åkte till target, as you do. I alla fall så var det jätte trevligt hemma hos Felicias (svensk) värdfamilj och de var så trevliga och laid back. Vi åt mat, hade dessert, spelade kort, snackade och bara var i varandras sällskap. Vi var endast 6 personer (7 tillsammans med Felicias host kid som är 13) men jag fick träffat tre nya människor från Finland och Danmark vilket var kul. Finländskan är tjejen som tar över efter Felicia och de två danska tjejerna är just nu i sina extension 'år'. I alla fall så var det så trevligt att jag kom hem 1 på natten och sov länge dagen efter. Klockan ställdes även tillbaka så nu är vi officiellt 7 timmar efter Sverige igen.

Söndagen var väldigt lugn förutom att jag och Lisa käkade middag under kvällen på vårt favoritställe haha, Applebees. Känns som att jag kan menyn utan och innan nu. Är dock väldigt stolt över att jag typ tagit olika rätter varje gång! Det var i princip detta som hände under min fritid förra veckan. Denna veckan är det mycket jobb då värdmamman 'is rounding' på sjukhuset 7 dagar på raken. Ska bara ta mig igenom detta och sen väntar en helt ledig helg!

Känner att bloggen bara blir mer och mer slapp men jag känner att ni inte vill höra om alla mina jobbtimmar så tänker i princip bara snacka om mina fria timmar.

Dag 45 - Halloween

2018-11-02 05:24
Från aliicehawk

Min första högtid här i USA - halloween. Garanterat större än hemma i Sverige. Människor går all in på kostymer, dekorationer och trick-or-treating. Jag jobbade morgon från 7.30-9.30 och sen från 11.45-4.00 tillsammans med yngsta tjejen innan värdmamman kom hem och styrde upp allting inför att vi skulle ut och trick-or-treata. Alla tre barnen gick även till skolan i deras kostymer vilket är hur gulligt som helst, önskar det var mer såhär i Sverige.

Vi var ute ur huset efter mycket om och men runt 4.45 och började gå mot deras vänners hus där massa familjer och barn var samlade för att allihopa gå tillsammans i området. Det slutade dock med att alla barn var utspridda överallt (även föräldrarna som höll koll på varsitt barn nästan) men det var mysigt och så kul att se barnen så exalterade. Dessutom fick de hur mycket godis som helst. Varför gör vi inte mer av detta i Sverige egentligen?

Pratade med min mamma hemma i Sverige och hon sa att 2 små tjejer kom till vårat hus. Bara 2! Varför vill inte fler barn ut och samla godis när man får allt gratis haha.

Det var i alla fall en experience och även om jag själv varken klädde ut mig eller gick dörr till dörr så var det mysigt att bara vara en del av det. När min värdmamma först frågade om jag ville hänga med svarade jag 'ja' lite som en självklarhet för såklart att jag skulle hänga med haha!

Nu räknas dagarna ner till min födelsedag den 12 November samt nästa högtid vilket blir Thanksgiving den 22 November! Är faktiskt väldigt taggad på thanksgiving då jag är rätt säker på att maten helt och håller kommer vara i min smak. Men vi får vänta och se.


The spooky trail som en av deras grannar satt upp på en liten plätt skog. Helt sjukt vilka props de använder, vissa 'personer' såg så verkliga ut och rörde sig/pratade! Det värsta var ändå ett barn på en gunga med speakers - en sån där riktigt läskigt barn röst som säger typ 'kom och lek med mig' usch!

Vecka 6 - Film, Pumpor & bowling

2018-10-29 23:23
Från aliicehawk

Hejsan hoppsan!

Ännu en vecka har gått, tycker dock att senaste veckan gått rätt så segt vilket är lite tråkigt. Jobbade inte under Måndagen och var bara schemalagd från 2.30-6.30 på Tisdagen så det började väldigt lugnt.

Vi åkte in till bion ännu en gång under Tisdagen direkt efter att jag slutat för att kolla på A Star Is Born igen haha. Jag och Lisa såg den för andra gången men vi tog även med oss Maja som såg den för första gången. Den var lika bra nu som innan, helt otroligt bra film. Sparade även lite pengar på att smyga med dricka och godis in så det var skönt.

Onsdag och Torsdag var vanliga jobbdagar så ingenting intressant hände där, därför tänker jag inte skriva något om det.

På Fredag jobbade jag ynka 4 timmar och åkte sedan med familjen till deras golfklubb för att gå på ett halloween party. Jag klädde ut mig till en doktor då min värdmamma jobbar på sjukhuset och lätt kunde fixa läkarkläder. Eftersom jag är ett stort fan av Grey's Anatomy var det kul att ha alla saker i fickorna (flera notebooks och redskap man har i sin recidency), kände mig verkligen som Meredith Grey typ haha. Mitt äldsta värdbarn var utklädd till Pippi Långstrump med, tyckte det var så gulligt!

På Lördagen gick jag upp tidigt för att hänga med familjen till en av deras grannar för det årliga 'Pumpkin carving eventet'. Massa familjer kom till deras hus med fika, mat, pumpor och redskap. Sedan minglade man runt bland lekande barn och skar ur sina pumpor. Jag fick göra minstingens pumpa vilket är den till höger i bilderna nedanför. Jag började sedan jobba klockan 11 då vi skulle åka ner till min värdmammas bror och fru som skulle ta lite familjebilder. De ville att jag skulle vara med på bilderna vilket är så mysigt. Rätt så skönt då jag spenderade 2 timmar av då jag skulle jobba i en bil där barnen fick kolla film. Så i princip så jobbade jag inte dessa 2 timmarna haha. Efteråt hämtade Lisa mig och vi åt snabbt på Chick fil a vilket är mitt nya favorit snabbmatställe garanterat, innan vi stack för att träffa några andra au pairer, inklusive Linnéa och Maja för lite bowling. Fick träffat två nya au pairer från Tyskland och Mexico. Bowlingen gick... bra haha. Jag kom tvåa i alla fall och jag älskar att bowla så det var väldigt kul. Vi stannade även till vid Starbucks efteråt där jag testade något nytt, green tea frappucino - speciell i början men god!

Sen så kommer vi då till Söndagen. Jag sov över hos Lisa från Lördag till Söndag så på Sön förmiddag åkte vi till IKEA med Maja och Felicia för att käka köttbullar, strosa runt bland möblerna och även för att gå rakt över gatan mot Mall Of America där vi även där strosade runt ett bra tag innan det bar av hemåt. En väldigt lugn kväll väntade hemma då jag har åkt på en förkylning och känner mig helt slutkörd under dagarna.


Vecka 5 - Pannkakor, Promenad & Taco-fredag

2018-10-23 04:13
Från aliicehawk

Denna veckan jobbade jag bara från Måndag till Onsdag som sagt för att min värdfamilj åkte till deras stuga. Jag hade alltså huset för mig själv i cirka 4 dagar vilket både var skönt och tråkigt. Det gick bra till att börja med, kände mig avslappnad och lite mer fri då jag också äntligen fick ha bilen för mig själv utan att behöva fråga om lov varje gång. Jag pluggade till körkortet, kollade upp olika universitet att plugga på, sökte efter volontär arbete osv.

Under Lördagen så började det spännande bytas ut mot ensamhet och jag fick för första gången sedan första veckan en riktigt stor hemlängtan. Man märker verkligen hur lätt det är att tänka för mycket när man är ledig under dagarna. Jag längtade nästan efter att få börja jobba igen så saker i alla fall skulle börja hända runtomkring mig. Jag kommer säker önska att jag var ledig nu när jag börjar jobba igen haha.

Var i alla fall ledig idag, Måndag, också då farföräldrarna fortfarande är här och imorgon jobbar jag bara fyra timmar mellan 14.30 och 18.30. Sen bär det av till bio igen för att ännu en gång se A star is born, can't get enough!


En till sak som jag bara måste berätta.. Under Lördagskvällen precis när jag ska släcka lampan för att sova hör jag hur något börjar krypa längs mitt golv. Kollar ner och ser en mus springa tvärs över och in i min garderob!! Fick typ panik och skrev till mamma som tur nog var vaken då klockan där var runt halv 9 på morgonen. Frågade om möss kan klättra upp i sängar vilket hon sa nej till (som jag i nuläget tror var en lögn) så jag somnade med musen i mitt rum och vaknade av att den höll på att prassla där inne. På Söndagen när värdföräldrarna kom hem hjälpte min värdpappa mig att fånga den och släppa ut den, men usch! Inte kul haha.


Denna veckan vankas det halloween fester, pumpkin carving och endast 31h av arbete, skönt skönt! Nu måste jag bara lista ut vad jag ska klä ut mig som...


Min vecka i lite bilder

Massa god mat, har älskat att göra ''nyttiga'' bananpannkakor och testade även gröt som är i stil med mannagrynsgröt, allt med färska bär såklart!

Ännu mer mat! Applebee's igen med Lisa och Felicia. Tog i princip samma fast jag bytte ut kycklingen mot ribs istället - så gott! Vi hade även taco-kväll hemma hos mig i Fredags - jag, Lisa, Maja och Linnéa. Tog ju med taco-krydda från Sverige så det smakade precis som i Sverige, har saknat det så mycket!

Fick gjort kanelbullarna jag köpte på IKEA, här poserar dom framför min fina plastblomma som även den är från IKEA hah!

Promenerade i mitt område, kollade på alla massiva hus och gick längs sjön i 1 timme. Trevligt, varmt, men ont för fötterna..


Ha det bra sålänge...