RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-27 08:52:58

Elinanordeeen blogg

Elinanordeeen blogg på Nouw

V.25

2019-07-26 23:42
Från Elinanordeeen

V.25 har passerat och jag fortfarande rätt bra. Det märks att magen växer och att kroppen töjs och kämpar med alla förändringar. Även psyket får känna på en hel del, man är så känslig och kan gråta för minsta lilla. Ser man en sorglig film gråter man, tänker man på mini i magen gråter man osv. Kan inte förstå att vi ska bli tre, att vi ska få något att älska mer än vad vi resan älskar varandra.
Denna veckan har foglossningen smugit sig på men av någon anledning så sitter den bara i svanskotan. Att sitta ner längre stunder gör riktigt ont och att stå lika så. Blir nog bra med 2 veckors semester nu .
I veckan var vi även in till förlossningen på ett besök. Jag har haft smärtor och lite sammandragningar så de ville ha in mig på en kontroll för att se så att förlossningen inte startar för tidigt . Men allt såg bra ut och livmodertappen hade inte blivit mindre än , tack och lov! Slutsatsen av det hela var att jag förmodligen stressar för mycket och det skapar sammandragningar . Order från doktorn blev mer vila och mindre hålla igång.. jag gör mitt bästa för att försöka hålla det.
Mini är nu 33 cm lång och vägar 700g. Det börjar verkligen kännas att det ligger någon därinne och bråkar. Han puffar och bråkar mest hela tiden och jag bara älskar att känna honom röra på sig. Tänkt att vi snart ska ses Man undrar varje dag hur han ser ut.
Nu är det bara 104 dagar kvar tills vi kan träffas

GRAVIDITET

2019-07-15 15:13
Från Elinanordeeen

Nu var det riktigt länge sedan jag skrev något här. Men med ett heltidsjobb och annat som kommer i mellan så är det svårt att hinna med eller att ens ha något kul att uppdatera om. Men nu är det dags att försöka få ner lite bilder och text då vi har så mycket spännande framför oss!

I November ska vi bli tre!

Vi väntar en liten son som är beräknad den 7 November och ingen är gladare än vi. Tänk att jag tillsammans med den jag älskar mest ska få en son, hälften mig och hälften honom!

Vi är idag i v.24 och har alltså tagit oss lite mer än halva graviditeten. De första veckorna mådde jag så fruktansvärt dåligt, spydde flera gånger om dagen och mitt psyke var verkligen inte på topp men nu mår jag hur bra som helst. Skulle jag inte ha foglossning i svanskotan så hade jag knappt känt av att jag var gravid vilket är så skönt! Det är bara att hoppas att det håller i sig resterande del av tiden också.

Jag tänker att jag ska försöka uppdatera här för varje graviditetsvecka som går nu resterande tid av graviditeten just för att det är så mysigt och roligt att ha kvar. Jag hoppas ni vill följa våran resa tills våran lilla prins är här!

Dags att komma tillbaka

2019-02-20 11:09
Från Elinanordeeen

Hej alla fina!

Återigen så blev det en bloggpaus på grund av lite olika anledningar. Jag har helt enkelt inte mått så bra den senaste tiden. Livet går ju upp och ner men 2018 blev ett år där det blev aningen för mycket för mig. Nu börjar jag känna att jag kommit på benen igen.

Jag skulle börja läsa till mäklare i Januari, något som jag var super taggad på, vilket möjlighet och chans min chef gav mig. Tyvärr så händer det saker i livet ibland som gör att man måste prioritera om och gå till sitt eget bästa, hur tråkigt det än är. Så nu är det en annan kille som tagit min plats och är den lyckliga att få ett fantastiskt kul jobb. Jag trivs ju superbra som assistent och är nöjd med att jobba med det än så länge. Min tid kommer för att läsa till mäklare om jag ville det.

Jag har en plan på att försöka blogga lite igen då 2019 förmodligen blir ett så mycket bättre och mer välmående år! Det är alltid roligt att kunna kolla tillbaka och se på gamla inlägg för min egen skull också.


Jag kikar in snart igen och berättar lite om vad som hänt sedan sist!

KRAM

WORK WORK

2018-10-24 12:08
Från Elinanordeeen

Jobb, jobb och åter jobb. Jag är så glad att jag tog till mig modet att byta jobb. Det är det absolut bästa som jag kunnat göra för mig själv. Jag satt här om dagen och tänkte på hur mycket tid vi faktiskt lägger ner på jobbet, vi spenderar ju nästan halva dygnet där. Jag kan inte förstå hur folk väljer att arbeta med något som man inte tycker är speciellt roligt och går till jobbet dagligen och känner att det är det tråkigaste man kan göra. Dagarna måste ju kännas så otroligt långa! Att jobba som mäklarassistent är i alla fall det roligaste jag gjort hitintills i mitt liv. Att få hjälpa till med bostadsdrömmarna och guida folk i sorgen efter en förlust. Jag tror inte att man kan ha ett roligare jobb. Jag får arbeta med folk i både glädje och enorm sorg. Jag får vara stött pelare och bollplanket. Det är enormt mycket lagar och regler att följa, man lär sig något nytt dagligen.

Vad jobbar ni med och trivs ni ?

Frånvarande

2018-10-22 13:48
Från Elinanordeeen

Hej alla fina!

Nu var det en evighet sedan jag skrev här sist. Men ibland kommer livet i mellan och det finns annat som måste gå först.Det har varit för mycket med jobbet och livet i allmänhet så jag har inte känt att tiden har funnits till något alls. Jag skulle vela ha fler timmar på dygnen men tyvärr så går ju inte det. Jag vet knappt var jag slutade senast..

Livet just nu då. Innan sommaren gjorde jag ju en operation där de konstaterade endometrios. Efter op har jag helt klart mått mycket bättre och smärtmängden har minskat. Det kommer och går i vågor men just nu mår jag väldigt bra.. peppar peppar ta i trä! Jobbet rullar på och till nästa år har jag så roliga saker att dela med mig av. Saker som jag aldrig trodde skulle vara möjligt men jag är taggad till tusen över detta. Det är läskigt och spännande på samma gång. Men självklart så ska ni få följa med på den resan också! Ni kommer inom kort få veta vad det är!.

Dagarna går i ett och tiden bara springer iväg. Jag har svårt att ens förstå hur tiden kan gå så fort. Jag och Jonte har levt med varandra i över tre år nu och vi har snart varit förlovade i ett helt år! Det är helt galet. Charlie har hunnit bli ett helt år och vi har börjat planera nästa husbygge. Stoppa tiden någon!

Min förhoppning är att försöka skriva något inlägg ibland och uppdatera er men även för min egen skull så att jag har något att kolla tillbaka på sen! Är så kul att ha och roligt att kunna läsa sen. Vi får se om jag kan hålla mig till planen eller inte.. :P


KRAM PÅ ER

Bakslag

2018-08-19 16:20
Från Elinanordeeen

Hej alla. Nu var det väldigt länge sedan sist känner jag. Jag tänker försöka komma tillbaka lite smått till bloggandet nu, vi får se hur det går. Vad har hänt sedan sist ? Jo semestern gick fort och jag är nu tillbaka på jobbet igen. Vi har kört tredje deltävlingen i SM där vi tyvärr rasade turbon och fick bryta, nu är det bara 2 veckor kvar till sista tävlingen. Jag har fått ett otroligt bakslag i endon. Smärtorna har sakta men säkert börja krypa sig tillbaka och jag har varit sängliggande nu i två dagar pga smärtor. Morfinet hjälper inte och man känner sig rätt maktlös, man önskar bara att smärtan kan få försvinna för en stund och att man kan få en paus. Jag ska till endometrioscentrumet på torsdag igen på ett återbesök. Prata om framtiden, barn , mediciner och allt. Jag har börjat känna mig deprimerad av medicinerna som jag äter, de tar ut musten från mig och energin. Jag hoppas att vi ska kunna hitta något annat som kanske kan fungera, för just nu är jag villig att prova allt. Tänk vad en sjukdom kan göra mot människan, ta bort livsglädjen och göra en till en helt annan person under smärtperioden. Jag kände verkligen hopp för smärtorna blev bättre och var inte alls lika täta längre efter operationen. Men tyvärr var det inte långvarigt. Varför jag valt att inte blogga på ett tag är helt enkelt för att jag försökt hitta mig själv igen, glädjen , energin och hela mig. Jag har känt att jag inte har haft något att skriva om och har valt att låta bli. Både jag och Jonte har mycket att bearbeta. Tankar om familj, hur vi ska prioritera nu när jag har sjukdomen osv. Det har helt enkelt varit lite tufft. Men jag känner att jag måste försöka blogga lite och skriva av mig , det kanske kan få mig att må bättre?

Jag hoppas att ni har överseende med av och på bloggandet och har tålamod att vänta på lite inlägg. Men jag ska försöka bli bättre!

SEMESTER

2018-08-04 11:40
Från Elinanordeeen

Äntligen semester , eller jag har ju redan haft en vecka snart ! Men sååå skönt... jag kände verkligen den sista veckan att jag är så nära på att bli utmattad. Symptomen stämmer så väl överens med förra gången så semestern kunde inte komma lämpligare! Jag får dock bara två veckor nu men vi ska åka till Irland i september så då får jag en liten paus då med.
Hoppas allt är bra med er och förlåt ennu en gång för att jag inte prioriterar att uppdatera. Men jag vill fokusera på mig själv , min sambo och familjen just nu. All ledig tid vill jag lägga på dem och inte på sociala medier just nu. Jag hoppas att jag ska finna tillbaka till tiden och motivationen av att dela med mig om vad jag gör om dagarna , för just nu finns inte den tyvärr.

Det har hänt lite blandad denna veckan, jag har jobbar baren på båtveckan med bästa mamma. Hängt med Jonte och så har Jonte blivit morbror igen till en liten prinsessa ! Hon är så fantastiskt söt. Längtan efter en egen familj är något större när man får se något såhär sött!

Men som alla säger , allt har sin tid!
Hoppas ni har en fin semester för er som har det, njut och ta vara på varandra! ❣️

Länge sedan sist !

2018-07-26 10:17
Från Elinanordeeen

Nu var det länge sedan sist igen! Tänk om dagarna skulle ha fler timmar , då hade jag varit överlycklig. Jag jobbar och sen så kommer alla måsten hemma. Jag hinner verkligen inte med något annat just nu. Men snart kommer en välförtjänt semester , som jag ska njuta! Två veckor har jag på mig att ladda upp batterierna innan det är dags att köra på igen. Jag hoppas att det ska vara tillräckligt!

Utöver jobbet så hänger jag en hel del uppe i stallet. Ella som ni sett lite om här tidigare ska nu börja sin rehab vilket innebär att hon måste skrittas relativt ofta för att komma igång. Sen har vi ju lilla Ice oxå som har sitt sår på benet som måste skötas om. Så det blir en del stallhäng! Jag ska uppdatera er snart om hur det går med allt i övrigt, men ni får nöja er med att jag kikar in och säger hej nu för ett tag! Jag lovar att jag ska bli bättre efter fredag! Då har jag hela dagarna på mig att hinna uppdatera.

Kramar

Trötta ögon och solbrända kinder

2018-07-19 09:35
Från Elinanordeeen

Torsdag morgon och jag vaknar lika trött som vanligt. Det är som att jag inte sovit något alls på natten vilket jag egentligen har gjort. Men jag är så trött på morgnarna att hela min kropp skriker att jag ska ligga kvar i sängen. Jag börjar känna igen symptomen från när jag gick in i väggen för ett par år sedan. Konstant trött, hängig, ledsen och grinig. Jag känner att jag verkligen skulle behöva ha den där efterlängtade ledigheten nu. Dock så är jag lite stressad över att jag bara får två veckor, jag är lite rädd att jag inte kommer hinna ladda upp batterierna på den tiden och att jag ska vara lika trött efter semestern som innan. Men förhoppningsvis så mår jag bättre efter två veckor ledigt från allt. Jag måste nog även kolla upp mina järnvärden, de har alltid varit ostabila men jag har inte kunnat äta medicin pga att magen inte klarat av det.


trots att jag har jobbat på dagarna så har jag haft en stund på kvällen att hitta på något annat. Så igår var vi ut med båten och la till på en liten ö för sol och bad. Så himla mysigt! Vi hade med oss lite middag ut, sill och färskpotatis. Såklart så glömde vi tallrikar och bestick hemma... Så det blev till att vara påhittig. Resultatet ser ni nedan!


Dagarna går verkligen alldeles för fort nu och jag skulle vela att dygnen var 24 timmar längre. Men det funkar ju inte så. Jag hoppas att jag ska få någon rätsida på vad det är som får mig att känna såhär så att jag kan göra något åt det. För det börjar bli tufft!


Hoppas ni alla har en fin semester och njuter till fullo!

När man tror och hoppas..

2018-07-15 18:20
Från Elinanordeeen

När man tror och hoppas att smärtan börjat försvinna. När man märker skillnad och äntligen kan börja njuta lite av livet. Så kommer världens bakslag. Smärtor hela tiden, man trillar tillbaka på ruta ett igen. Preventivmedel fungerar inte för mig och jag har verkligen provat allt jag kan prova nu. Jag är så trött på varje läkare som säger ” ät preventivmedel så håller sig mensen borta”. Bullshit. Jag önskar inte ens min värsta fiende att känna samma smärta
som vi med endo har. Jag är så arg och sur över att just jag skulle drabbas av denna vidriga sjukdom. Jag är trött , på gränsen till deppig.. på gränsen till kanten där energin är slut. Men man kör på tills botten är nådd, tills kroppen säger ifrån. Snälla.. smärta försvinn.