RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-17 09:53:32

Emommy blogg

Emommy blogg på Nouw

Torsdag i tofs

2018-11-15 21:19
Från Emommy

Syntolkning: Och så blev hon så stor att hon har tofs. Tur att hon fortfarande är så liten att hon har napp...


Torsdag. Frukostklockan ringer. Storebrorsan är vaken. Lillasyster sover än. Vi vinkar av pappan. Pussar hejdå. Tar en dusch.

Efter frukost går vi till dagis. Eller jag går. Storebrorsan cyklar. Lillasyster sitter i vagnen. Hemma går tiden långsammare än vanligt. Luften är inte densamma. Den är tystare. Så vi försöker fylla ut den. Lyssnar på musik. Längtar efter storebror. Klockan elva hämtar vi honom. Sen äter vi lunch.

Vi pysslar och leker. Storebror gör en teckning till min kusin. Han klipper med saxen så att den blir fin. Sen går vi till Coop. Handlar lite. Köper fika på finfiket. Och en bit smörgåstårta till min kusin. Vi vill ge henne lite omtanke, helt enkelt.

En tur till nya sjukhusparken, enligt den förstföddes önskemål. Syskonen leker. Ler och hoppar. Fikar och gungar. Mörkret faller och vi går hem över stan. Stannar och handlar. Sen går vi hemåt. Vinkar till kusinen, där det lyser. Sedan ringer vi min farmor. Hon går ut på balkongen och tar tacksamt emot två öl, sörmländska.

Nu är kvällen här. Och jag sätter punkt.

(S)kojbygge i skogen

2018-11-04 18:51
Från Emommy
Syntolkning: Solen lyser i gläntan. Strålar, liksom lillasysters leende. Värmer oss inifrån, precis som den varma chokladen.


Skogen. Den ligger nära, bara ett stenkast från oss. Här finns stigar breda nog för vagnen. Det finns kottar, pinnar och en och annan hund på promenad. Det finns två stora tidningsbuntar och en trasig plastkruka, för det har vi hittat idag. Och så finns det en koja. För den har vi byggt. Tillsammans.


Hundbegravning

2018-11-01 18:43
Från Emommy

Wilma

Somnade in och drömde sig till nya äventyr.

2005-05-17 - 2018-11-01


Ett dussin dagar

2018-10-27 23:43
Från Emommy

Syntolkning: Nio bilder. Vardag och fest. Tolv dagar att dokumentera. Att minnas.


Innehållsrika dagar. Dagar som egentligen skulle kunna fylla egna, fristående, inlägg blir nu sammanfattade:

 • Pärlhalsband till fastern
 • Lekparken med farfar
 • Pingis och Pinchos
 • Gala med mini-mostern
 • Skogspromenad
 • Styrelsemöte
 • Badhuset med vänner
 • Bullbak med bästis
 • Pinchos igen
 • Jobbträff
 • Läsning med morfar
 • Lunch med mormor & morfar
 • Balkonghäng med gammelfarmor
 • Videosamtal med farmor
 • Barnkalas


Och nu. Tre favoriter: Polly, cava och Mumford & Sons. God kväll!

Vår tid är nu

2018-10-15 20:32
Från Emommy

Syntolkning: Vi somnar i solstolarna. Och låter höstens värme omfamna oss. Denna gång är det en sjö som glimrar i bakgrunden. Och en ko som betar bajsar i förgrunden.


Vi packar ihop våra väskor och beställer en pizza. Åker hem till mormor och morfar. Vi är hund- och husvakt. Vi tillbringar en helg på landet. Och det är underbart!

Solen skiner och hösten värmer. Vi matar hönorna. Klappar fåren och åker skottkärra. Pappa kör krokigt. Barnen skrattar. Lillasyster vill inte kliva ur; vill åka mera. Det får hon. Givetvis.

Går ner till farmor, 95. Till skillnad från sin stuga har hon färg på kinderna. Och ett leende på läpparna.

Vi går hem. Äter mat och dricker vin. Njuter. Sover med lika många hundar som barn i sängen.

Nu är vi hemma. Kramar ur det sista vinet ur boxen. Det är måndag. Och vår tid är nu.

Till min bror

2018-10-10 21:47
Från Emommy

Syntolkning: Du är tre år och åtta timmar före mig. Du är min storebror. Jag är din lillasyster. Du är i Australien. Jag är i Sverige. Vår tidsskillnad är därmed förklarad. I dubbel bemärkelse.


Lika många kombinationer av bokstäver, lika många ord finns det att säga om dig. Ändå räcker alfbetet inte till. För du är mer än vad jag någonsin kommer att kunna beskriva. Men jag gör ett försök.

Du är stark. Både mentalt och fysiskt. Du är som en fjäril. Så mycket styrka i ett vingslag. Samtidigt som vingen är skör. Med olika liv bakom dig. Med en värld framför dig. Jag saknar dig, och den som förr fulländade dig. Den som är kvar i Sverige. Som lever ett liv. Utan dig. Henne saknar jag också. Men det är ju historia. Minnen från en annan tid. Nu får du nya minnen, i en annan tidszon. Du lever i nuet.

Tiden är det som avgör avståndet mellan oss. Tiden och tanken. På så vis är du alltid nära. För vi tänker på dig. Framförallt din gudson. Min son. Han undrar när du ska komma hem. Ibland gråter han av längtan efter dig. När tanken inte räcker till. När avståndet känns evighetslångt. När längtan blir för stor. När vi längtar hem dig. Jättemycket.

Vi tror på dig. Att du kommer att hitta rätt. Att du hittar hem, igen. Vi älskar dig.

Till Australien och tillbaka.

En vecka

2018-10-09 21:43
Från Emommy

Syntolkning: Morgonstund. Luften är kall. Sanden likaså. Himlen ljusnar. Solen klättrar över berget. En ny dag är här.


Vinden dansar,
sjunger havets melodi.
Vågorna vaggar
fram och tillbaka,
längs med stranden
där våra tankar

förvandlas till drömmar


Lillasyster sover på stranden. Storebror pussar pannan. Lillasyster ler. Puss. Fyra framtänder tittar fram. Leendet förstärks med ljudet av lycka. Skratt. Lillasyster vaknar lycklig. Fortsätter skratta, tillsammans med oss.

Farföräldrar och en fantastisk faster förlänger sommarminnena. Spanien bjuder på allt: Sol och hav. Sandslott och glass. Bus och bad. Snubbeldricka. Varma kvällar. Heta kyssar. All inclusive. Extra allt.

Guldkant

2018-09-20 23:10
Från Emommy

Syntolkning: Paradpilsner och kantarellmacka sätter smak på vardagen. Eller guldkant, om man så vill.


Tidig morgon. Men ännu tidigare för Pappan; han har redan åkt till jobbet. Barnen och jag mornar oss. Därefter äter vi frukost.

Dagen fortskrider. Vi går ut en sväng. Storebrorsan frågar mig:

- Vet du vad det heter när man bakar goda saker i ugnen?
- Neäh...
- Att det gräddas!

Han är härlig. Ordrik. Klok. Inte lengräddad, så att säga. Han gör mig glad och fikasugen.

Det blir lunch. Pannkakor. Inte för att det är torsdag, utan för att det är gott. Mums!

Morfar kommer. Mormor med efter en stund. Vi äter glass. Sen åker de hemåt.

En stund senare kommer Mormor igen. IT-supporten får öppna. Sen går barnen och jag ut. Postar brev. Leker med grannpojken. Går in.

Kvällens meny serveras. Ölen avnjuts. Pappan jobbar än.

Vi läser Pelle Svanslös, den nya versionen. Pappan kommer (äntligen) hem! Säger god natt. Barnen sover. Drömmarna tar vid.

Dagdrömmar

2018-09-17 22:17
Från Emommy

Syntolkning: Böcker tar oss till drömmarnas värld. Ibland bokstavligen.


Du är vacker
Vacker som en dröm
Dröm om allt
Allt är möjligt

Fredagsfeeling

2018-09-14 20:49
Från Emommy

Syntolkning: Det är vackert väder. Solbrillorna är på. Du är på språng. Mot thaibuffén. Det är fredag. Och du har feeling. Helt klart.

Om inget hindrade dig, vad skulle du göra imorgon? Bara leka med barnen. Hela dagen. Sen dricka vin och spela Alfapet.

Sagt och gjort. Idag gjorde vi precis som vi ville. Hela dagen. Det vill säga: Vi inledde dagen med morgonmys och därefter lek. Körde lillasysters bilbana och "Mamma McQueen" fick se sig besegrad av den yngre förmågan. Efter frukost kom mormor. Vi gick till Ostparken; den nya lekparken med en gul klättervägg. Klättrade, gungade högt och drack saft. Tillsammans med mormor.

Gick ner på stan. Lunchade. Handlade. Gick hem. Du sprang nedför kyrkbacken. Upp för trapporna igen. Repeat tills du fick håll. Du startar med dina springsteg. Du är energi. Alltid med fart. Alltid framåt. Du får mig att skratta högt. Tack!

Nu är kvällen här. Återstår bara Alfapetet. Precis. Vinet är slut.