RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-21 03:31:08

oliviathuliin blogg

oliviathuliin blogg på Nouw

Hej allihopa

2018-09-02 13:21
Från oliviathuliin

Hej alla fina där ute!

Varför det inte kommit några blogginlägg på senaste när jag gjort roliga saker eller bara haft något att berätta, är för att jag är i en svaka just nu. Jag vill bara inflika med att säga att alla kan må dåligt, alla har sina perioder då man inte är på topp. Vi är bara människor. Därför har jag inte valt att prioritera bloggen på senaste, och kommer förmodligen inte göra en tid framöver heller. Men jag skriver väl ihop något ibland om jag skulle känna för det som nu, eller om jag har några fina bilder jag vill lägga upp här. Till exempel bilder från Hov1 konserten på Gröna Lund, som kommer snart förhoppningsvis. Skolan har även börjat nu så vi får väl se hur mycket plugg det blir för min del. Aja jag hoppas iallafall att jag är tillbaka snart igen med bloggandet. Ha det så bra så länge. Puss & kram<3

Flisan på stubben !

2018-08-01 22:03
Från oliviathuliin

Idag red jag Flisan på stubbåkern, pigg men väldigt fin tjej!

Se video på min häst instagram "thulin.olivia" puss <333

Ska det vara såhär ?

2018-08-01 15:48
Från oliviathuliin

Jag är så otroligt trött på dagens ungdomar. Hur man varje dag får kommentarer om hur man ser ut och hur man är. Snälla människor kan man bara fokusera på sig själv och inte alla andra. Hur orkar man hela tiden lägga ner så otroligt mycket energi på andra människor? På att hata och kommentera andras utseende. Alla vi är fina som vi är, alla vi har kroppar, alla vi har känslor och alla vi kan bli sårade. Jag vill framförallt uppmana unga tjejer att älska och vara stolta över sina kroppar. Våga visa sig och skita i vad andra säger, för det är din kropp och du bestämmer över den! Stor som liten, kort som lång, kille som tjej, mörk som ljus. Alla vi är lika fina och lika mycket värda.

Jag som tjej får inte lägga upp en bild i bikini eller bar överkropp för jag är tjej och om jag gör det visar man för mycket. Men som kille får man minsann lägga upp bilder i bar överkropp och badbyxor. Även fast våra kroppar är lika mycket värda och är byggda på samma sätt. Bara för att vi tjejer får lite extra fett som bildar våra bröst betyder det alltså att vi absolut inte får visa dom "nakna" utan att det räknas som nudes. Hur sjukt låter inte det? Därför väljer jag att bryta den normen och som sagt uppmana andra till att visa och vara stolta över sina kroppar.

(Och nej jag säger inte att man ska skicka eller lägga upp nakenbilder)

Jag har fått höra att jag är pinsam, och lägger ut pinsamma bilder. Att jag är horig eller sjukt sexig. Helt ärligt tar jag inte det som en komplimang när jag får en dm från en kille som skriver "due sjukt sexig bby!! Adda snap?". Om någon skriver så till mig blir jag mer äcklad och blockerar dem från att kunna skriva till mig. Efter jag blev en öppen instagram har jag fått mycket nya följare och måånga liknande dm. Jag sitter dagligen och blockerar och tar bort. Ska det vara så? Att våga lägga upp en bild på sin kropp är en vinst ingen förlust. Man ska inte behöva vara rädd för vad man kommer få för kommentarer eller vad folk kommer tycka/säga.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag är jätte ledsen om detta blev ett negativt inlägg men jag kände att detta var nödvändigt att skriva. Det jag ville få fram var att alla vi är fina som precis som vi är och att man ska älska sig själv! Din kropp, dina val! Låt aldrig någon trycka ner dig, aldrig!

Du är bäst, tack för att du tog dig tid och läsa, vi hörs snart igen <333

Tankar kring youtube & modell

2018-07-17 10:23
Från oliviathuliin

Hej alla fina!

Hoppas alla har det bra där ute i värmen. Helt sjukt hur varmt det är nu alltså. Antingen ligger jag inne i vårt svala hus av våran extremt bra ac eller så ligger jag på stranden med kompisar och guppar runt i vattnet. Helt sjukt hur mycket jag vart på stranden och badat i sjön i år. Jag har aldrig vart så mycket på stranden som jag vart i år, alltså är jag mycket brunare än vad jag brukar vara! Fast ändå fett blek hehe…

Men till något helt annat. Jag har fått mycket frågor om jag kan börja med Youtube, samt bli modell. Asså det är extremt svårt att svara på och jag vet själv inte vad jag vill när det kommer till detta. Youtube är något som skulle vara kul såklart men något jag tror jag inte kommer börja med inom snar framtid i alla fall. Och det beror på ganska många anledningar. Tex om jag skulle börja med Youtube så vill jag kunna leverera hyfsat bra material pga höga mål på mig själv. Och då måste jag köpa en kamera och utröstning för massa pengar som jag inte har, och chansa på Youtube. Jag känner att jag inte riktigt har tid/ork för det just nu. Men jag älskar att dela med mig av vad jag gör på in vardag. Det är därför som jag tillexempel "vloggar" mycket på min snapchat eller ja startade bloggen. Men även min häst instagram (thulin.olivia) visar jag vad jag gör med hästarna och mitt liv kring dom.

Men modell är något jag ALLTID har velat bli ända sen jag var liten. Och jag älskar att hålla på med bilder, sociala medier och jobba med mig själv helt enkelt. Jag har inte alltid haft det lätt o därför gillar jag och jobba mycket med mig själv för att alltid bli en bättre människa. Jag tar mycket ofta lärdom av mina misstag jag gör och hittar nya sätt jag kunde gjort istället och använder det till nästa liknande tillfälle. Jag tror också att det är viktigt att jobba med sig själv både psykiskt och mentalt. Och något jag strävar extra hårt med är att alltid älska sig själv, för den man är. Jag hjälper många vänner med just den fronten, att lita och tycka om sig själv. Att våga göra misstag och sticka ut i mängden. Att våga stå upp för sig själva och inte låta någon trycka ner dom. Jag älskar att hjälpa mina vänner, nära och kära. Att min erfarenhet och kunskap kan hjälpa andra är helt fantastiskt. Och jag blir så glad och stolt över mig själv när jag får höra att det hjälper och att jag når ut till en del och kan hjälpa dem. Genom allt detta har jag tänkt så mycket på detta på att bli modell. Eftersom det är något jag älskar att göra (fota) och det skulle kunna göra så att jag kan bevisa för mig själv och andra att jag duger för den jag är. Även fast jag har haft det kämpigt med aknen, även fast jag tvivlat/tvivlar på mig själv ibland. Det skulle vara en sån stor vinst för mig. Och framför allt att visa för alla. Att om jag vågar, vågar du också! Det är bara så synd att det är så hårda regler om att man ska vara pinnsmal och banta. Därför står jag tillbaka och vill inte ansöka för att jag och min familj är rädda att jag ska må dåligt över det i slutändan. Men jag känner såhär om man verkligen vill något så varför inte göra det då? Man måste våga ta risker och våga göra misstag för att komma någonstans i livet. Men vi får se hur det blir med den saken.


Hoppas att ni fått några svar på era funderingar kring allt detta, och hoppas ni förstår mina val. Men det tror jag :) Ha det så bara så länge så hörs vi snart igen!

Hihi hoppas också att ni överlever den extrema värmen, puss & kram <333

Svensksommar...

2018-06-30 17:15
Från oliviathuliin

Hej på er mina fina hjärtan!

Hoppas alla har ett bra sommarlov, äter mycket glass och häger med kompisar. Själv har jag det bra, eller jag försöker snarare hitta på saker istället för att bara sitta och äta massa godis om dagarna. Såna dagar har det vart de två senaste dagarna, inklusive idag. Fast idag har jag även klippt gräsmattan hos min granne och fotat bilder hit till bloggen och till min instagram (oliviathulin). Så jag tycker ändå att jag har gjort hyfsat mycket idag. Jaja jag ska försöka hitta en motivation till att gå upp om dagarna och inte sitta och kolla serie efter serie. Men det är svårt att gå upp tidigt på morgonen när man inte har något och göra eller se fram emot.

Men över till något helt annat denna sjuka värmen och kylan. Helt plötsligt blev det 30-35 grader i typ 2 veckor. Sen slog det om med en jäkla smäll till runt 10-15 grader. Och nu är det varmt igen. Jag är grymt trött på denna svenskasommar. Men men vad ska man göra åt saken? Idag har det vart ganska varmt faktiskt så idag passade jag på att ta lite bilder hit och till instagram som jag skrev här över. Jag älskar att gå i bikini på sommaren. Men sola däremot är inte min grej, hehe. Det är så långtråkigt och det blir fett varmt. Nej usch, det slutar alltid med att jag badar istället.

Asså som ni kanske märker är detta inlägg inte så planerat alls. Men just nu har jag ingen inspiration om vad jag ska skriva om. Så ni får gärna skriva och tipsa mig om vad ni vill läsa om!!! Jag gör även en omröstning ni kan klicka i vad ni tycker! Ha det bra så länge så ses vi snart igen, puss & kram<333

Äntligen sommarlov !

2018-06-18 15:56
Från oliviathuliin

Hej alla fin underbara människor!

Gissa vad jag har SOMMARLOV! Fattar ni hur sjukt, som jag har längtat. Jag gick ut 7:an med godkända betyg i alla ämnen. Jag är stolt över mig själv som klarade denna termin så pass bra oavsett om jag haft en jobbig termin personligt. Jag tänkte även ta tag i min träning nu på sommarlovet. Jag började igår, och det kändes skönt men jobbigt. Och jag behöver ha mer muskler i ridningen. Så det hade vart jätte bra och lättare för mig om ja kommer tillbaks eftersommar uppehållet och är stabilare och starkare.

Men fokus på i fredags. På morgonen hade vi avslutning på skolan och senare på kvällen var vi hela tjej gänget hemma hos Maja och åt middag, bada och bara myste. Det var super mysigt. Alla fina vänner som man älskar massor. Älskar även bilderna vi tog. Dom fick offra sig för mig för att jag skulle ta min bilder hit till bloggen och instagram såklart.

Detta blev ett ganska kort inlägg men jag hoppas att ni gillade det ändå. Kommer nog tillbaka snart igen. Saknat och skriva, och nu när jag har sommarlov har jag även mer tid att skriva. Wihoooo! Ha det så himla bra så länge, och hoppas alla där ute får ett jätte bra sommarlov!

Puss & kram mina hjärtan!!!

Klubbmästare & ny häst ?!

2018-06-11 21:37
Från oliviathuliin

Hej alla fina hjärtan!

Jag vet, jag vet, det var jätte länge sen jag skrev nu. Blir fett arg på mig själv att jag inte tagit tag i detta, men det har vart en jobbigt period just nu och har inte haft orken helt enkelt. Men något kul har iallafall hänt. Jag är klubbmästare på ridskolan med Silencia.

Nu är det massa ? i den hjärna förstår jag. Men vänta jag ska förklara. Just nu rider jag inte Jimmy så mycket då en annan tjej på ridskolan rider han i samma grupper som mig. Istället har jag börjat rida en stor häst som heter Silencia NJ, men kallas bara för Silencia eller Sillen. En super snäll tjej som inte hoppat så länge men ändå är grym på det hon gör. Hon är född 2007 och är alltså 11 år. Både hon och jag har utvecklats på denna korta tid tillsammans och det är super kul att rida denna underbara tjej. Hon är runt 175 cm i mankhöjd, vet inte säkert. Men nu undrar ni såklart hur det kommer sig att jag har skrivit att jag är klubbmästare. Whaaaat ?! Jag kunde aldrig tro något sånhär för bara några månader sig, att jag och Sillen skulle bli klubbmästare i kategorin lektionshäst. Asså så stolt över mig själv och henne. Att inte vara utbildad i hoppning och sen gå och hoppa en 80 bana super enkelt och bli klubbmästare. Kunde man inte tro va ? Som ni säkert märker är jag väldigt glad för att jag rider denna underbara tjej, som verkligen har gett mig hundra gånger bättre självförtroende i hoppningen eller ridningen i säg. Och det tycker jag är väldigt skönt och roligt! Ni får gärna in och kolla min häst instagram @thulin.olivia. Där kan ni följa hela våran utveckling.

Men lite life update då. Hallå jag går på sommarlov på fredag. Det är så nära nu och det ska bli så skönt. Jag är extremt skoltrött och vill ha lovvvvvv! Men också en sjuk känsla att jag går ut 7an och ska börja 8an efter sommarn liksom. Tiden går så sjukt snabbt! Skönt visligen men ändå lite stressande... Sommarens planer är inte spikade än men det blir Göteborg med Mamma och pappa iallafall. Sen ska vi förmodligen dra i samma veva till Ullared och Gekås så det blir as najs. Sedan vet jag inte. Hänga med kompisar, chilla och njuta. Tack så jätte mycket för att du läste hoppas du gillade det. Be strong, you're perfect just the way you are!


Puss & kram så länge<333

Blondin, tvivlar på mig själv :(

2018-05-05 21:51
Från oliviathuliin

Hej alla fina där ute!

Nu var det ändå inte länge sedan eller hur? Jag bättrar mig. Men sedan sist har det inte hänt något speciellt tror jag. Jo jag har färgat håret blont! Jag har alltid velat vara blond men jag har alltid tvivlat på om jag skulle passa det pga mina mörka ögonbryn. Men ska jag vara helt ärlig älskar jag det. Det skulle kunna vara lite ljusare men detta är en bra början. Eller jag kanske ska säga att jag slingade håret och inte färgade hela rak av. Men jag är super nöjd och älskar det! Men juste jag har tagit ett till hål i örat också. Så glad att jag äntligen gjord det, för jag har nämligen dragit ut på det super länge. Men nu är det gjort och jag är även svin nöjd med detta. Jag ska ta ett tredje hål men man måste vänta mellan, för infektionsrisken är större om man tar två bredvid varandra under en kort period. Så nu ska läkarörhänget sitta i i 6 veckor sedan ska jag ta det tredje. Längtar så mycket!

När ändå bilden är här så kan jag ta upp som det står i rubriken att jag är så grymt osäker på mig själv just nu. Speciellt på bilder som ska upp "offentligt" t.ex. på instgram eller snapchat. Bilden till vänster la jag upp idag tillsammans med tre andra helkroppsbilder. Helkropps bilderna eller spegelbilder går oftast bra men när det kommer till selfies eller något där man ser mitt ansikte tydligt blir det jobbigt. Jag vet inte vad det är men jag tvivlar och känner mig så extremt mycket på mitt ansikte. Antagligen för aknen, men jag vet inte. Jag tycker själv att jag alltid sett annorlunda ut på mina selfies till skillnad till andra på instagram och så vidare. T.ex. mina kompisar blir perfekta, extremt snygga och ser helt fabulous ut. Och det är som sagt något jag alltid tyckt men jag vet inte varför. Folk tröttnade på att det bara var spegelbilder i mitt flöde, men det är så ja trivs bäst. Nu tvingar jag mig själv att lägga upp ansiktsbilder för att utsätta mig för något jag tycker är jobbigt som egentligen inte är eller snarare ska vara ett problem. Jag vet inte riktigt. Känner mig iallafall bättre när jag har lös fransar som jag har nu. Jaja men alla där ute utsätt er för det som känns jobbigt och försök jobba med era problem. Man är inte alltid bäst eller känner sig perfekt men vet ni allt kommer att bli bra och lösa sig. Jag lovar, tro på er själva bara! <3

Tack för att du läst detta inlägg och ha det så bra så länge, vi ses snart igen. Puss & kram <333

Life update

2018-04-26 18:31
Från oliviathuliin

Hejsan allihopa!

Nu var det ett tag sen, och det har hänt massor! Jag vet inte vart jag ska börja. Jag har hoppat pay´n jump, fått en ny mobil, vart hos min bästa kompis Kajsa och hoppat hennes fantastiska ponny, firat min bästa kompis Nea, haft övernattning i stallet, och massa mer där emellan. Min akne har även blivit väldigt mycket bättre. Och hallå jag fyller år om 16 dagar! Jag är så taggad, faast jag vet inte riktigt vad jag ska göra på min dag. Men jag antar väl att jag mamma och pappa ska ut och äta eller nått för att Mathilda är utomlands då...

Seen var jag hos min bästa kompis Kajsa och fick äran att hoppa hennes fantastiska ponny Elwi. Helt galen fin ponny och så tacksam för att jag fick rida henne, och ska förmodligen göra det snart igen!! Jippi säger jag bara. Det gick super bra vi hoppade lite bana runt 70-80 cm. Vi hade även en super mysig uteritt och jag var där hela förra helgen väldigt efter längtat. Eftersom att jag var där i princip varje helg för några år sen<3 Älskar och vara där hos min extra familj!!

Och pay´n jumpen gick både bra och dåligt. Jag var felfri med Jimmy i 70 cm, en fin och bra runda. Men som i båda rundorna kände jag att jag inte hade en bra rida dag helt enkelt. Därmed blev det två stopp och ett ner i 90 cm med Kilkenny. Men jag lärde mig av det och man kan inte alltid vara bäst presterande. Jag är nöjd med det iallafall:)

Jag har firat Nea också, wihooooo! Jag, Mathilda och Filippa R gjorde en överrasknings kväll för vårat hjärta<3 Det var så kul och vi åt middag och myste hela kvällen! Det var verkligen barnkalaset hon aldrig fick. Bilder från kvällen här under! Skit bra kväll men mina tjejor<333

Ja som sagt det har hänt mycket på senaste och jag har inte vart så aktiv här men har haft det väldigt mycket i skolan och försöker fokusera mycket på det. Men som jag sagt många gånger ska jag verkligen bli bättre på att uppdatera här: Tack för du tagit din tid och läsa detta, hoppas du mår bra och har det bra! Puss & kram så länge<3333

Självförtroende & acne

2018-04-06 22:46
Från oliviathuliin

Hej alla fina tjejer och killar där ute!

Något jag kämpar mycket för är självförtroende. Jag har alltid vart en stark individ som står för vad jag tycker och vill. Det skulle väl jag kunna säga är både positivt och negativt. Men bara för att jag vet vad jag vill betyder inte det att jag alltid haft ett bra självförtroende. Jag har ofta sätt ner på mig själv i negativt syfte, att jag inte duger som jag är, att jag är ful och äcklig, att ingen tycker om mig osv. Jag har alltid velat ha ett bra självförtroende, men något jag också vet är att man måste kämpa om man vill nå sina mål här i livet. Något jag har gjort och gör fortfarande varje dag. Nu tänker du säkert "men samhället nu för tiden är ju mycket kommentarer, rykten och orättvisa" men då vill jag fråga dig om du tycker det är rätt sätt att leva efter? Ska vi behöva stå ut med att bli kallade hora, bög, fitta, bitch osv i våran vardag för att samhället är så? Ska vi bara acceptera samhällets skeva skönhets ideal som unga tjejer och killar blir påverkade av resen av livet? När vi istället kan vända detta. Det är något jag tänker på dagligen att jag vill påverka och förändra tjejers och killars tanke om olika saker. Tjejer om hur dom ser på sig själva och andra! Killar hur vissa av dom ser på oss tjejer som objekt! Detta ämne är så känsligt för mig, samtidigt som jag brinner för det och vill göra skillnad! Lite därför jag började blogga för kanske någon skulle ta åt sig av de lilla jag skriver. Kanske att någon skulle tänka ett steg längre eller bara få lite skratt i vardagen.

Något som nästan alltid har vart jobbigt just för mig är min acne. Jag är en sån som fått väldigt mycket acne nu i tonåren och jag har även skrivit om det förut. Men det är verkligen något som dragit ner mitt självförtroende! Men nu går jag på medicin och allt går framåt och känns som en lättnad. Som många säkert har förstått rider jag ganska mycket (3 gånger i veckan) och ridningen är väl något som har påverkat mig både bra och dåligt. Man jämför sig väldigt mycket men blir också väldigt stolt när man klarar av det där som man tränat på i flera veckor. Den känslan är oslagbar! Men den biten kan man ändå stänga av på ett annat sätt då jag inte är i stallet hela tiden. Men acnen är något som alltid är med en. Jag tänker inte så mycket på det vanligtvis men när man går förbi en spegel eller blir fotad känner man sig alltid så extremt ful. Jag vill också ha jämn slät hy som alla mina kompisar har. jag vill också kunna experimentera med smink utan att dagen efter få 10 finnar till. Jag vill också kunna äta hur mycket choklad som helst utan att några dagar efter få ett tiotal nya finnar. Jag vill inte att min haka och nästa ska vara svartprickig pga pormaskar. Usch hatar det ordet, men vad ska jag göra åt saken? Det finns inget jag kan göra för att jag kan inte välja hur jag ser ut, på samma sätt du inte kan välja hur du ser ut. Man får bara vänja sig att leva med det. Du är fin precis som du är och du är unik just för att du är du! Älska dig själv, du är bäst och jag älskar dig <3