RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-25 17:22:48

kariinherm blogg

kariinherm blogg på Nouw

Rom i bilder - dag 1 & 2

2019-06-25 15:32
Från kariinherm

Dag 1
Jag och min kusin kom fram till hotellet i Rom klockan 12.00 den 16e juni. Efter att vi hade duschat, bytt om och fixat oss tog vi bussen in till stan för att utforska Rom.

Det allra första vi gjorde var att äta lunch, såklart blev det pasta och pizza!

Efter maten strosade vi runt lite och såg flera fina torg, byggnader och statyer.

Vi gick till Fontana di Trevi, alltså Trevifontänen, som byggdes 1762 och är Italiens och kanske till och med Europas kändaste fontän. Som ni ser på bilden så var det väldigt mycket folk där så vi bestämde oss för att gå dit en annan gång och ta finare bilder.

Vi avslutade eftermiddagen med italiensk gelato (mums!) och begav oss sedan tillbaka till hotellet för att äta middag och njuta av kvällen under palmerna i hotellträdgården!

Dag 2
Vi klev upp klockan 05.00, fixade oss och åkte in till stan för att se trevifontänen och de spanska trapporna innan alla turister kom dit.

Som ni ser så var det väldigt få som klev upp lika tidigt som oss!

Jag matchade även väldigt bra med Valentino-butiken och blev lite kär i en av väskorna

Vid trevifontänen var det i princip också tomt på folk och huuuur fint är det inte där?! Man får ju lite flashbacks från La dolce vita...

Sedan gick vi tillbaka till hotellet för att äta frukost. Här ser ni en del av hotellets charmiga trädgård!

Efter frukosten åkte vi tåg i en timme till stranden för att sola och bada. Vad är en semester utan bad, liksom?

Vid lunch åt vi en väldigt god vego-burgare och drack sedan våran första aperol-spritz, mums!!
Observera att mitt hår blev lockigt av saltvattnet.

Vi stannade vid stranden ända till solen hade gått ner. Wow vad jag älskar solnedgångar, de är så vackra och romantiska...!

Jag har tagit studenten!!

2019-06-14 08:30
Från kariinherm

För en vecka sedan tog jag studenten men det är inte förrän nu som jag börjar smälta det och inse att JAG HAR TAGIT STUDENTEN!

Jag är 17 år och har tagit studenten. Det känns så skönt, men samtidigt jobbigt. Det är ju nu man ska bli vuxen på riktigt men jag är fortfarande inte myndig. Jag kan inte köpa en egen lägenhet, rösta eller köra bil. Jag förväntas vara vuxen nu trots att jag är så ”liten”. Att jag fortfarande är 17 leder till att jag inte riktigt har kunnat känna samma frihet som mina klasskamrater. Däremot har jag känt minst lika mycker glädje och stolthet!

FY FAN vilken dag!!! Det går inte ens att beskriva! De som har tagit studenten vet exakt vad jag pratar om! Känslan av att avsluta mina 12 första skolår kombinerat med stämningen under hela studentdagen är magisk!

Dagen började klockan 07.00 med champagnefrukost hemma hos en klasskamrat. (Det blev såklart alkoholfritt hela dagen för mig). I 1,5 timme satt vi och åt, pratade, skrattade och delade även ut ”klassens”-nomineringar. Jag fick ”Klassens future president” så vem vet, jag kanske ställer upp vid nästa val!

Vid 09.00 träffade vi våran mentor och andra lärare på skolan, lyssnade på flera tal, skrev i varandras mössor och förberedde oss för utspringet!

Klockan 12.00 sprang jag ut och möttes av familj och vänner. Därefter var det (äntligen) dags att kliva på flaket som vi hade fixat dagen innan. Vi sjöng, dansade och firade att vi är klara med skolan.

Efter flakåkningen åkte jag hem och fixade mig inför min mottagning. Vi hade bjudit hem ett 40-tal vänner och jag hade en jättemysig och rolig kväll med mycket god mat, skratt, roliga historier och så fina presenter! Flera av gästerna hade jag inte sett på flera år vilket gjorde återseendet ännu mer speciellt. Min studentdag var perfekt, tack till alla er som gjorde den underbar!!

Nu är jag klar med skolan (snart är det dags för universitet!) och ska ut på mina egna äventyr. Det första börjar idag och just nu sitter jag på Arlanda och väntar på mitt flyg till Frankfurt. Sedan ska jag åka till Rom med min kusin!

Vi hörs hörrni!

Tre saker jag ser fram emot i sommar!

2019-05-26 10:12
Från kariinherm

Rom

En vecka efter studenten ska jag och min kusin åka till Rom tillsammans. Vi har planerat denna resa så otroligt länge och jag har längtat och längtat. Italien har sedan länge varit ett av mina favorit-länder och jag har varit där flera gånger. På något sätt jag dock aldrig varit i Rom så nu var det dags. Jag älskar det mesta med Italien. Värmen, maten, språket, personerna, kulturen, ja ni fattar. Jag <3 Italien helt enkelt. Just nu ser jag väldigt mycket fram emot att äta en massa god pasta, besöka alla sevärdheter och njuta av mitt allra sista sommarlov. Jag kommer såklart blogga innan, under och efter resan!

Tyskland

Efter att jag har varit i Rom åker jag direkt till Tyskland för att gå på min kusins student, träffa resten av släkten och ha en liten familje-semester hos Pappa i Dresden. Jag var i Tyskland på påsklovet så det var inte så länge sedan jag var där men jag saknar det redan. Det är alltid så skönt att få umgås med min släkt och bara vistas i mitt hemland. Någon dag ska jag nog flytta dit!

Flytten

I slutet av sommaren får jag förhoppningsvis mitt antagningsbesked från universitetet och då är det dags för lilla mig att säga hejdå till Östersund och säga hej till Umeå. Jag har blandade känslor inför att flytta hemifrån. Det ska såklart bli väldigt spännande och skönt med allt ansvar jag kommer ha men samtidigt är det lite läskigt att helt plötsligt vara ensam, 5 timmar ifrån min familj. Trots att det känns nervöst så ser jag väldigt mycket fram emot min studietid på universitetet och allt som det innebär!

Mösspåtagning!

2019-05-24 18:56
Från kariinherm

För exakt en vecka och en dag sedan, torsdag den 16e maj var det äntligen dags för skolans mösspåtagnings-ceremoni och bal. Det var en kväll som jag hade längtat till länge och som jag sent kommer glömma.

Det började med en helt vanlig skoldag fram till klockan 12. Därefter åkte jag hem, fixade mig och åkte på förfest med klassen klockan 14.00. Vid 16.oo drog vi till skolan igen och väntade på att vi äntligen skulle få sätta på oss våra fina studentmössor (vi hade såklart på oss dem på förfesten för att ta fina bilder).

Efter själva ceremonin hade skolan arrangerat en bal där vi åt middag, pratade och dansade halva natten. När balen var slut begav vi oss till Österäng där vi lyssnade på musik, träffade kompisar och helt enkelt hade en mysig kväll!!

Nu kommer lite bilder från kvällen!

Jag och Linnéa i bilen påväg till förfesten med klassen!
Majoriteten av min fina klass!
Några av mina fina kompisar!
En liten del av klassen på trappan utanför skolan!
Den obligatoriska bilden på skoltoan!

April

2019-05-12 11:45
Från kariinherm

Som vanligt så kommer en liten sammanfattning av de bästa sakerna som hände under april!

Den 6e och 7e april var det äntligen dags för Truppcupen 2019. Som ni vet så är jag gymnastikledare och tävlingen arrangeras av Östersundsgymnasterna varje år. I år var det min sista tävling med mitt lag eftersom jag ska flytta efter studenten vilket jag tyckte var lite sorgligt. Men efter en sjukt bra insats och väldigt starkt motstånd fick vi en tredje-plats. Jag kommer verkligen sakna laget nästa år!

Sedan var det även dags för mitt sista påsklov på gymnasiet vilket också känns lite sorgligt. Vi tog bilen till Tyskland för att fira påsken tillsammans med släkten vilket var supermysigt. Dessutom var det varmt och fint där så jag passade på att sola lite. Jag såg även till att shoppa lite eftersom utbudet är större där än här i Östersund och jag lyckades äntligen få hem en studentklänning!

På påsklovet firade vi även mammas födelsedag med släkten, åt en massa god mat och hade det väldigt mysigt tillsammans! Vi var också på min farfars begravning vilket inte är en bra sak egentligen men det var skönt att få ta farväl och minnas alla fina stunder som jag har haft med honom.

Studenten närmar sig verkligen med stora steg och det händer såå mycket framöver. Jag kommer såklart skriva om mösspåtagningsbalen, mina sommarplaner och mycket mer så stay tuned hörrni!!

Här kommer några bilder från resan!

En bild från hund-decket på färjan. Väldigt gullig vägg!
Vi stötte på dessa fina renar (och många fler) här uppe i Jämtland!
En bild från en promenad i Polens Dolina Miłości, eller ”kärlekens dal” på svenska. Statyn föreställer egentligen Apollo men invånarna säger att det är Adam så jag låtsas vara Eva!
I Tyskland var det verkligen påväg att bli sommar medan det snöade hemma!

1 månad kvar

2019-05-03 13:12
Från kariinherm

Hejsan hoppsan!
Idag är det nästan exakt en månad kvar till jag tar studenten. Wow. Jag har längtat så HIMLA mycket men samtidigt så vill jag inte att det ska ta slut. Förstår ni?

Nu har vi gått i samma klass i snart två år, och även om vi inte direkt är världens tajtaste gäng så kommer det ändå bli sorgligt att ta farväl. Vem vet när vi ses nästa gång. Eftersom det bara är så lite kvar av skolan så har jag väldigt mycket att se fram emot, men även att fixa och planera. Snart är det mösspåtagning, studentbal och själva studenten (!!!) men mottagningen måste planeras, hur och när jag ska flytta, vad jag ska göra på sommaren osv. Jag är lite stressad över allt det just nu men eftersom jag är i fas i skolan så är det en lagom mängd stress.

På skolan märks det verkligen att det snart är slut. Vi får våra sista uppgifter, har våra sista prov och lärarna pratar om slutbetyg. Dessutom är i princip allt vi pratar om relaterat till studenten på olika sätt. Balklänningar, champagnefrukost, vad vi ska skriva på flaket osv. Jag tycker att allt är väldigt spännande och ser verkligen fram emot de kommande veckorna.

Idag är det fredag, ännu en vecka är slut och i helgen ska jag plugga, planera och umgås med min (nya) pojkvän!

Februari & Mars

2019-03-31 08:13
Från kariinherm

Hej på er!

Idag är det sista dagen i mars så det är (äntligen) dags för månadens highlight och eftersom jag inte gjorde en i slutet av februari så kommer båda på samma gång nu.

Februari

Den 14 februari var det alla hjärtans dag. Eftersom det var mitt i veckan och jag hade skola och Oscar jobbade så spenderade vi inte dagen tillsammans. Istället åkte jag till Sundsvall på fredagen där vi hade en mysig kväll och på lördagen firade vi Oscars 20-årsdag med hans släkt. Det var en väldigt mysig helg.

Som ni vet så var jag även på studiebesök på umeås universitet vilket var så himla roligt. Jag fick gå på små föreläsningar om de programmen jag är intresserad av, fick prata med studenterna och se universitetet. När vi satt på bussen hemåt så var jag 100% säker på att jag ville gå basåret där och det är jag fortfarande. Det var en intressant och väldigt givande dag!


Mars

Vecka 10 var det äääntligen sportlov och jag hade planerat att skriva på mitt gymnasiearbete varje dag och plugga annat också. Eftersom det var så himla fint väder så slutade det med att jag åkte snowboard/skidor med Sophie och killarna i princip varje dag. Vi åkte även i Åre en dag och där gick mina boots sönder -.- Vi löste problemet med silvertejp och fortsatte ha en trevlig dag. Efter det lämnade jag in dem på lagning och fick åka slalomskidor istället. Det var lite roligt eftersom jag inte har åkt skidor på ungefär 7 år! Trots att mina boots gick sönder så spenderades lovet i backen med gott humör!

Den 15 mars åkte jag och Karolina till Stockholm för att se Shawn Mendes. Wow. Det var en av de absolut bästa upplevelserna jag någonsin har haft och sååå vackert! Jag har älskat hans musik (och honom) i många år och att få se honom live var som en dröm. Vi spenderade även resten av helgen i huvudstaden och dagarna gick åt att shoppa och äta. Jag och Karolina hade en superbra helg helt enkelt!

Den 15 mars öppnade även universitetsansökningarna. Så fort jag hade kommit hem loggade jag in mig och skickade in min ansökan. Som förstahandsval valde jag basåret på Umeås Universitet (såklart) och sedan valde jag några fler basår på andra ställen. I fredags skickade jag in några dokument och nu är ansökningen helt klar. Det känns så vuxet och läskigt att söka universitet men samtidigt så spännande. Som ni vet så älskar jag skolan och jag längtar verkligen till att få plugga på riktigt! Nu måste jag fortsätta vänta och får besked om jag har blivit antagen i sommar.

Nu ska jag kliva upp, äta frukost, gå ut med Nala och fixa en massa saker. Hoppas ni får en superbra söndag så hörs vi senare (lovar att uppdatera mer)!

Karin <3



Vi har gjort slut!

2019-03-30 19:14
Från kariinherm

Hej på er!
Nu är det (som vanligt) ett tag sedan jag skrev och eftersom ni redan har läst titeln så vet ni vad det här inlägget kommer att handla om. Som ni ser så har jag och Oscar gjort slut. Det var ett gemensamt beslut som vi pratade igenom tillsammans och överlag så var det en bra breakup. Vi har inte bråkat eller liknande utan vi kände båda att det inte var rätt längre, vilket var väldigt synd men jag är glad att vi hanterade det så bra. Jag var såklart ledsen ett tag men eftersom jag visste att det var rätt beslut så gick det ganska snabbt att "komma över" honom. Vi pratar fortfarande då och då och är inte ovänner. Jag kommer inte gå in djupare på vad som hände osv eftersom jag respekterar honom och inte vill få honom att framstå som dålig eller liknande. Det var bra så länge det varade, men det var inte rätt. Jag kanske skriver ett till inlägg om det senare, vi får se. Nu, ungefär en månad senare mår jag bra och har gått vidare.

Hoppas ni har haft en bra helg hittills och imorgon kommer såklart månadens highlight och guuud vad mycket som har hänt i mars. Stay tuned hörrni!

Karin :))

Att vara ensam den 14/2

2019-02-12 08:17
Från kariinherm

Hej på er!

Om några dagar är det alla hjärtans dag. Med tanke på allt prat om det, pynt i stan och alla rosor som säljs på affärerna tror jag ingen missar det. Den 14e februari, kärlekens dag. Jag tycker verkligen om den dagen, har alltid gjort det, och tycker att alla borde göra det men så är det inte. Jag hör konstant andra prata om hur ledsna de är över att vara ensam på alla hjärtans dag, över att inte ha någon som älskar en. Helt ärligt så tycker jag att det är så fjantigt. Man behöver inte ha en pojkvän eller flickvän för att känna sig älskad & uppskattad och för att själv kunna visa kärlek till någon annan. Kärleken till sina vänner, sin familj och till sig själv är minst lika viktig!

I samhället är det en norm att alla ska ha en partner och att man ska skämma bort varandra just den 14e februari. Bara för att man inte har en partner så betyder det inte att man inte kan ha en bra dag ändå. Jag tycker att man lika gärna kan unna sig själv något extra, eller umgås med familj och vänner. Det finns så många personer som älskar just dig, men ofta ser vi inte det för att vi är tror att det inte är samma sak, att det inte räknas om det inte är en pojkvän eller flickvän. Bara för att man är singel på alla hjärtans dag betyder det inte att man är ensam eller oälskad!

För vissa kan alla hjärtans dag vara en dålig dag på grund av andra orsaker. Vilket är helt okej. Trots det tycker jag att man kan försöka sprida lite extra glädje och kärlek, speciellt till de som inte får lika mycket av det annars. Var snäll med varandra och ta hand om er själva. Istället för att fokusera på att man är ”ensam” så bör man fokusera på att sprida kärlek till sig själv och andra, oavsett om det är ens mamma, bästa kompis eller busschauffören. Ingen är ensam, och alla förtjänar kärlek!

Ha en bra dag!


Det här med distans...

2019-02-08 20:57
Från kariinherm

Hej allihopa, som ni ser i rubriken så kommer det här inlägget handla om hur det är att ha ett distansförhållande. Oscar och jag bor 2,5 timmar ifrån varandra med tåg. Det finns såklart personer som har myyycket mer distans mellan sig (respekt till dem) men avståndet mellan oss + att båda är upptagna under veckorna leder till att vi bara kan ses på helger. I genomsnitt så ses vi var tredje helg, vilket jag tycker är alldeles för lite. Alla vet att ett distansförhållande är jobbigt, men jag trodde aldrig att det skulle vara såhär jobbigt. Allra jobbigast är det precis efter vi har åkt ifrån varandra igen, då har jag fått kyssa honom när jag vill, hört honom skratta och vaknat i hans famn. Sedan ska jag helt plötsligt sova själv hela natten och inte se honom på flera veckor. Det är så himla jobbigt. Men på sätt och vis så är det ändå värt det.

Jag har haft ett distansförhållande tidigare, men det var inte ett seriöst förhållande och dessutom var jag typ 14 år men efter att det tog slut så bestämde jag mig för att aldrig mer vara i ett förhållande med någon som bor långt bort. När jag träffade Oscar tänkte jag fortfarande så och jag sa till honom att det inte kommer bli något mellan oss på grund av det. Han fortsatte kämpa för mig och lyckades till slut få mig att falla så hårt för honom så att jag gav oss en chans. Det är bland de bästa sakerna jag har gjort. (Tack för att du inte gav upp älskling!) Oscar har hjälpt mig så himla mycket. Han har fått mig att älska mig själv, att våga göra det jag älskar och att strunta i vad andra tycker om mig. Han har även lärt mig så mycket om mig själv och om livet. Han är verkligen en underbar pojkvän.

Som jag skrev nyss så är distansen väldigt jobbig och har lett till att vi nästan har gjort slut för att det inte känns som ett "riktigt" förhållande när vi ses så sällan och när båda dessutom är upptagna med våra egna liv så känns det lätt som om vi glider isär och tappar kontakten. Det vill jag absolut inte ska hända och därför jobbar vi båda på att hålla varandra uppdaterade om vad vi gör och försöka hitta tider där vi kan prata eller facetima längre stunder. Jag tror att det viktigaste för att ett förhållande ska fungera är att inte ge upp när det blir jobbigt, utan att ta sig igenom de svåra perioderna tillsammans. För sedan blir allt så jäkla bra!

Stay strong och fortsätt kämpa allihopa!
Kom ihåg att du är värdefull.

Karin <3