RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-05 18:03:30

MelindaLiinder blogg

MelindaLiinder blogg på Nouw

6 MÅNADER SJÄLVSKADEFRI

2019-07-05 10:18
Från MelindaLiinder

Idag, 5 Juli 2019 är jag 6 månader skadefri!
Jag tror alla kämpat sig igenom någon form av tuff tid i sitt liv, min tuffaste tid i livet bröt ut i mitten av årskurs åtta. Då kände jag mig så sjukt oälskad och värdelös, mitt självhat var enormt.

Tänk att jag har klarat ett helt halvår utan att ha tagit fram mina rakblad. Även om lusten att ta fram den imellanåt har varit enorm så har jag istället lyckats göra något annat. Har alltid tyckt och trott att jag har varit minst värd något i livet, att ingen gillar mig, ingen vill va med mig för att jag är konstig, ful och massor av såna tankar. Jag är så stolt över mig själv!! Jag är 6 månader skadefri och jag har gått upp i vikt! Som ni vet så har jag alltid haft svårt att gå upp i vikt, men jag har lyckats gå upp 5 kg!! För några månader sedan så var jag väldigt underviktig, nu är jag NORMALVIKTIG! Jag väger normalt som jag ska göra. Jag är så otroligt stolt över mig själv att jag har lyckats!! Jag är så glad och tacksam över den hjälpen som jag har fått för utan den hade jag nog inte varit här där jag är idag!

Jag är stolt över mig som har klarat denna resa hur tufft det än har varit så är jag jävligt stolt över mig själv som tog tag i mitt liv! Idag så mår jag mycket bättre visst jag kanske har vissa dagar då jag känner mig deppig men jag kämpar mig igenom dom utan att göra mig illa för jag har hittat strategier som fungerar för mig. Ärren finns fortfarande kvar jag vet men dom stör jag mig inte på utan jag ser det som en historia på mitt gamla liv. Jag skäms inte över dom jag är jag och alla mår dåligt ibland och det finns ingen människa som är perfekt !
Och jag älskar mitt liv!!! Och jag vill tacka mina vänner och familj som alltid har funnits där för mig och stöttat mig.

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag!

ÄLSKA DIG SJÄLV

2019-06-19 20:02
Från MelindaLiinder

Hej på er!

Tänk dig, du är den person som du kommer leva med resten av ditt liv, den som alltid finns där för dig i alla lägen och som gör det möjligt för dig att ha en fungerande vardag. Varför då gå runt och tycka illa om dig själv när du egentligen borde älska dig själv med tanke på allt fantastiskt som din kropp faktiskt kan göra. För många, är utseendet en stor orsak till varför man ser ner på sig själv. Till exempel att man inte är smal nog, att man inte är fin nog, att man inte är tillräckligt vältränad och så vidare. Andra vanliga tankar är att man inte är en tillräckligt bra kompis, inte tillräckligt bra i skolan eller inte tillräckligt bra son/dotter. Någon som kanske känner igen sig? Det gör iallafall jag.

Jag vet att det är svårt att acceptera att tycka om sig själv och förstå att man duger precis som man är. Men om man verkligen anstränger sig och försöker så vet jag att livet kommer bli så mycket lättare. Man slipper gå runt och oroa sig i onödan om till exempel vad andra ska tycka om en, hur man ser ut och så vidare. En del kanske tycker det låter själviskt att man ska älska sig själv men det är faktiskt väldigt viktigt för att känna sig bekväm i sig själv. Jag vill bara säga att detta kan vara en lång process som pågår under hela livet och som inte händer bara över en natt. Att tycka om sig själv kan bland annat innebära att du tar hand om dig själv på ett bra sätt både fysiskt och psykiskt, att du lyssnar och är generös mot andra och att du inte låter någon annan trampa på dig utan vågar stå upp för dig själv.

Det finns såklart både upp och nergångar men det viktiga är att när det väl kommer en nergång så försök att inte gräva ner dig för djupt i den utan lära dig av det som hänt och sedan gå vidare. Att lära sig leva med själv och älska sig själv är en viktig del av livet så därför tänkte jag dela med mig av fem tips!


Sluta jämföra dig med andra!

Att jämföra sig med andra är bara onödigt. Du kommer aldrig att se ut precis som någon annan eller ha samma kropp så varför jämföra dig? Du är du och kommer alltid vara så försök att lära dig att du duger som du är. Bara för att du jämför dig med andra så kommer inget bli bättre, oftast blir det bara sämre.

Sätt upp dina egna mål!

Genom att sätta upp egna mål så blir det lättare att lyckas med saker man vill vilket leder till ett stärkt självförtroende. Du kan börja med att skriva upp små mål som du betar av en efter en och sedan sätta upp högre mål. Men tänk på att aldrig sätta upp mål som leder till att du bara känner dig pressad eller misslyckad för att du inte når upp till dina förväntningar. Sätt upp realistiska mål och belöna dig själv med något när du klarat av ett av dina mål!

Utmana dig!

Genom utmaningar så byggs ditt självförtroende upp! När du väl har klarat en utmaning så kommer du känna dig både stark och nöjd. Det kan vara allt från att hålla en redovisning i skolan eller våga prata med den man tycker om. Att utmana sig med sina rädslor kommer bara göra dig starkare som person!

Gör mer av sånt som gör dig glad!

Det kan vara allt från att umgås med dina vänner, gå på bio eller träna. Att göra sånt som gör dig glad bidrar till att din självkänsla stärks och du kommer känna sig gladare och lyckligare!

Omge dig med såna som ger dig positiv energi!

Omge dig med personer som ger dig energi istället för att ta energi. Du kommer märka stor skillnad på ditt mående, du kommer känna dig såå mycket gladare!

Detta var fem av mina tips på hur man lättare kan älska sig själv men det finns såklart många fler!!


SOMMARLOV

2019-05-31 15:36
Från MelindaLiinder

Hej på er!

Jag har fått sommarlov!!!! vilket innebär massa inlägg. Jag mår faktiskt riktigt bra nu! Nu i sommar så ska jag bara må gött. Mitt mål är att må så bra som möjligt. Vad ska ni göra i sommar?

Jag har ingen aning om vad jag ska göra i sommar

HUR HAR MIN VECKA VARIT?

2019-05-25 17:49
Från MelindaLiinder

Hej på er!

Hur har min vecka varit då? Jo men den har varit helt okej, har bland annat varit på förhör men det kommer ett inlägg om det om några veckor! Annars så har jag inte gjort så mycket förutom att vara i skolan då, på tal om skolan så får jag sommarlov på onsdag?? hur sjukt är inte det? Jag är såå taggad verkligen! I sommar har jag dock inga speciella planer, det ända jag vet är att jag kommer vara i Skellefteå en hel del i sommar. Till hösten börjar jag alltså om 1:an på gymnasiet och det här året ska bli bra har jag bestämt!! Men ni som fortfarande har skola kvar jag lider med er, men det är bara att kämpa, det är inte långt kvar nu!! Igår så tänkte jag spela in en video till youtube men det gick verkligen inte, allt gick verkligen skit! Så nu sparar jag på krafterna och tar nya tag på tisdag! Tänkte spela in en life update då.

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig Lördag! Glöm inte att du är fin precis som du är och att du duger för den du är! Låt ingen idioot trycka ner dig, utan det är du som ska visa dig stark för idioterna! Puss puss

JAG ÄR TILLBAKS

2019-05-14 11:14
Från MelindaLiinder

Hej på er!

Sist jag skrev ett inlägg var den 24 december. Jag tog som sagt en paus från bloggandet på grund av att jag mådde inte bra psykiskt. Men nu håller det på att gå framåt så att jag mår lite bättre. Jag kommer alltså att börja blogga igen då jag har en bra dag och då jag har orken till det. Idag kände jag för att blogga och förklara för er hur läget ligger till. Jag ska iallafall försöka att lägga ut minst 1 inlägg varje vecka. Jag hoppas att ni fortfarande kommer att vilja läsa min blogg.

Jag hade tänkt att skriva lite mer personliga saker om bland annat mig, lite tips och sånt. Jag hoppas att ni får en fortsatt trevlig tisdag!

Puss och kram!


God Jul

2018-12-24 11:59
Från MelindaLiinder

Hej på er!

Jag vill bara önska er alla en riktigt god jul!
Jag kommer att börja ta bloggandet mer seriöst nu!

Jag har inte mått bra på den senaste tiden så därför har jag inte skrivit något. Jag har inte klarat av det. Jag blev somsagt sjukskriven från skolan för någon månad sen. Efter jullovet så ska jag börja skolan igen men jag ska bara läsa matte och svenska då. Också ska jag börja om 1:an till hösten. Jag är så glad att jag har fått den chansen. Eftersom jag inte kunde ta skolan seriöst då jag mådde så dåligt. Jag skolkade en massa.

Men nu ska vi inte tänka på det! Jag hoppas att ni alla får en fin & trevlig jul, med massa god mat och kärlek från nära & kära!!


Jag vill prata om ångest

2018-10-06 15:51
Från MelindaLiinder

Hej på er!

Förlåt för att jag inte har bloggat på flera veckor men jag har inte haft tid. Men nu kommer det bli bättre med det!

Idag tänkte jag prata om skolan, om stress.

Skolan är en möjlighet till lärande och utveckling. Men många barn känner sig också stressade av alla de krav som de känner i skolan: läxor, prov och att få bra betyg för kunna söka in på den utbildning man vill. Press att vara populär, status bland kamrater, otrygghet för den som är mobbad eller en stressig och bullrig skolmiljö kan också vara orsaker till skolstress.

Många barn och ungdomar klagar på stress som handlar om skolan.

Stress kan bero på att man:

* har höga krav på sig själv, bara att vara bäst/få högsta betyg räknas
* har orimliga krav på sig själv i förhållande till sin förmåga
* bekymrar sig mycket för att inte få tillräckligt höga betyg

Stressen ökar till att fler unga får psykisk ohälsa.

Vad kan man göra åt den här stressen?

Det man kan göra är att ha en almanacka så att man kan planera och skriva ner då man t.ex har prov. Det bästa man kan göra är att planera. Man behöver heller inte stiga upp tidigt och sminka sig. Det viktigaste är att få sömn. Så lägg er tidigare. Jag brukar lägga mig tidigt så att jag ska orka med skolan. För jag vill klara av skolan, så då visar jag vilja, jag kämpar mig igenom. Jag har mycket mindre stress nu när jag har en almanacka så att jag kan skriva ner vad som ska vara gjort och så. Tänk på att få bra med sömn och att planera kan hjälpa en hel del. Ge aldrig upp!

Om någon mobbar dig och trycker ner dig:

Tänk på att aldrig ge upp bara för att någon idiot försöker att förstöra din skolgång, det är svårt det vet jag. Jag har inga vänner i min klass, men jag tänker såhär ”jag valde att gå den här utbildningen för min egen skull för att jag vill bli det här. Ingen ska ha rätt till att förstöra det för mig”. Ge aldrig upp och fortsätt att kämpa. Det finns massor med stöd att få. Jag brukar tycka att det är lättare att prata med någon som man inte känner så jätte bra så då kan man gå till en psykolog. Men en vän funkar också att prata med. Det viktigaste är att prata så att man inte håller allt inom sig.

Hoppas att det här hjälpte er något. Eftersom det är några som brukar fråga mig om jag kan skriva mer om stress och ångest. Kommentera gärna vad ni vill läsa mer om, t.ex mobbning. Jag kan skriva om allt möjligt, så det är bara att skriva förslag!



Gymnasiet

2018-08-31 19:23
Från MelindaLiinder

Hej på er mina finaste läsare!

Nu så har jag gått 2 veckor på gymnasiet. Jag tycker att det har gått så fort. Jag älskar verkligen skolan nu när man får göra det man gillar eller vill bli när man är vuxen. Jag går som sagt frisör för att jag älskar allt inom hår. Efter gymnasiet så hade jag tänkt att studera vidare till makeup artist. Det är mitt drömjobb!! Mitt schema är super bra också. Måndagar och tisdagar så har jag frisör:) I loveeeee it!!! Just nu så har vi börjat att göra in och utbakade flätor, vilket jag suger på att göra, men träning ger färdighet som min frisörlärare brukar säga. Jag hoppas att ni har fått en sån här lika bra skolstart som jag! Jag har fått två nya fantastiskt underbara vänner! Dom betyder så otroligt mycket för mig! Hoppas att ni får en fortsatt trevlig kväll!

Du är fin precis som du är | Skolpepp

2018-08-20 20:00
Från MelindaLiinder

Hej på er!

Förlåt för att jag inte har varit så aktiv här på bloggen, men det är för att jag har varit sjuk tyvärr:( men nu är jag frisk.

Idag tänkte jag skriva ett till skolpepps inlägg, hoppas att ni kommer att tycka om att läsa det.

Många tjejer ( även killar ) bryr sig väldigt mycket om sitt utseende och vill ha en smal kropp, magrutor, muskler och så. MEN ni är fina precis som ni är. Ni får inte vänner pågrund av utseendet. Dom gillar dig för din personlighet kom ihåg det.

Om du är smal eller tjock så får man ändå alltid kommentarer många tror att det är bara människor som är överviktiga som får kommentarer, men så är det verkligen inte jag som är underviktig eller vad man ska kalla det får höra det dagligen. Vanligaste jag får höra är: Oj vad smal du är! Äter du verkligen? har du anorexia? Du borde äta mer du kommer försvinna annars. Jag är så otroligt less att människor alltid ska bry sig hur man ser ut jag vet att jag är väldigt smal och jag önska att jag inte var så smal men jag har i hela mitt liv varit väldigt smal alltid legat under strecket som underviktig. Men jag har väldigt svårt att gå upp i vikt jag har lätt gå ner i vikt men inte upp i vikt som jag kämpar med dagligen. Men jag äter precis som man ska göra så. Människor tror att det är kul att höra att man är smal men det är verkligen inte det jämt inte när man så fort man träffar en människa påpekar hur jag ser ut. Tycker man ska tänka en gång till innan man säger någonting för vem vet om någon tar illa av vad du just sa? Du vet inte hur deras liv är eller varit och då kan du träffa deras svaga punkter och få någon att må dåligt över vad du just sa. Så tycker man ska inte vara så dömande sluta kommentera varandra utseende det är inte viktigt man ska bry sig om viktigare saker än hur någon ser ut. Du ska vara stolt över den personen du är och tycka om dig själv även när det är som svårast ska du komma ihåg att du är värdefull!

SLUTA NERVÄRDERA ER SJÄLVA!


TA SKOLAN PÅ ALLVAR | SKOLPEPP

2018-08-18 10:33
Från MelindaLiinder

Hej på er!

Ni som börjar 9:an tänk inte på att få en massa press inför nationella proven. Tänk att det är som en vanlig skoluppgift, för det är dom. Lärarna vill se vad du behöver träna mer på innan du går ut 9:an. Du får heller inte skolka (få ogiltig frånvaro) För inget gymnasium vill ta in någon elev som skolkar mycket. Var ALLTID positiv och tänk INTE "Jag kan inte det här, det är så svårt" Tänk såhär "Jag klarar det här, jag gör mitt allra bästa"

Jag gjorde mitt allra bästa och mycket till och jag blev godkänd i matte. Jag har aldrig blivit godkänd i matte förut, men i år blev jag det. För jag gav aldrig upp! Man behövde ha ett godkänt betyg i matte för att komma in på den linjen på gymnasiet som jag ville gå. Så därför gav jag ALDRIG upp. Så det är bara att kämpa och vara positiv. Det är DIN framtid som räknas.

Men även ni som inte går i 9:an ska även ta skolan på allvar! Även fast skolan kan vara tråkig så ska man tänka att den är rolig! Du är i skolan för att lära dig saker.

Hoppas att ni tar åt er av dom här orden nu.