RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-02-18 03:51:12

iidagustafsson blogg

iidagustafsson blogg på Nouw

Mitt beslut om Sebbes framtid.

2018-09-22 15:59
Från iidagustafsson

Vet helt ärligt inte hur och vart jag ska börja men vi backar bandet lite. Sen i somras har jag haft tankar på att sälja Sebbe. Det känns som jag sviker min bästa vän, som jag byter ut han till något bättre men jag skulle aldrig aldrig bli sån att så fort det blir lite motigt så ska det in nya hästar. Vad jag än tar för beslut så finns det folk som kommer komma med kritik men nu är mitt beslut spikat att jag ska sälja han och det är det bästa för både mig och honom, tyvärr.

Alla runt om mig vet att Sebbe är för att hantera för mig och därför har jag tänkt på framtid. Det sista jag vill är att ge upp våran resa, vi passar som handen i handsken han och jag men inte när det gäller hanteringen och att jag som sextonåring ska sitta och tröttna på det jag älskar mest känns inte rätt för mig någonstans, för tröttnar man på sporten är det lika bra att lägga av här och nu liksom.. Men mitt i allt detta är jag ändå stolt över mig själv att jag har tänkt igenom det här beslutet trots en stor klump i halsen och gråten rinnandes om vartannat, är helt enkelt både lättad samtidigt som jag är äcklad över mitt beslut.

Jag har tagit beslutet att aktivt låta Sebbe vara till salu men jag kommer vara extremt noga med vart han hamnar, att allt känns rätt och att han kommer få visa hur långt han kan gå med rätt ryttare - för potential och kapacitet har han!

Jag har verkligen tagit hjälp i det här beslutet. Det är en tråkig historia men framförallt måste jag vara 100 säker bakom mitt beslut. Jag kommer investera i en ny häst men just nu bearbetar jag älskade Sebastjans.

Tack för allt stöd och förståelse ...

Annons och video lägger jag ut senare idag

Varje saga har ett slut, Sebastjans i owe it all to you.

SOMMAR I BILDER

2018-09-04 20:12
Från iidagustafsson

...

2018-08-28 21:20
Från iidagustafsson

Just i den här skrivande stunden känner jag mig så done med allt och inte minst sagt ridningen, tyvärr.

Att stå som ägare på en galet fin häst med stor potential som kastar sig ut ur transporten känns inte kul, han är rent av elak när han gör så för han gör det inte för att han är rädd eller liknande utan bara för att han inte är på humör. Vi ska / skulle (om vi kommer iväg imorgon) hoppträna på skogslotten vilket är det bästa VI båda vet men att kasta sig ur transporten tar på mitt psyke. Alla timmar man har lagt ner i sadeln i alla väder känns så bortkastade när han gör så.

Hoppa kan han det är inga problem om det så ska va 0,50 eller 1,10 eller vad det nu ska va. Han har alltid öronen framåt, har världens kämparglöd, vill gå felfritt och räddar mig på mina missar i hoppningen.

Jag kommer ALDRIG! att sluta kämpa med honom trots att jag känner såhär just nu. Har just nu också en grov jävlar anamma och imorgon ska vi träna. Det bandet vi byggt upp känns bara bortkastat men att tävla och satsa på den här svåra sporten är det jag ska och då går det inte att sitta på rumpan i soffan och vänta på bättre tider. Skulle det finnas någon räkmacka att glida in på skulle jag vilja köpa på men i den här sporten finns inga genvägar, träna träna träna och träna är vad som gäller...

Det blir antagligen ingen hoppträning imorgon för han slet sönder ”bältet” han ska ha i transporten. Förlåt för ordvalet men Fyfan vad less jag är på det här.

NY HÄST

2018-04-14 21:16
Från iidagustafsson

Sebbe rullade hem igår & vi kom hem vid typ tolv på natten från Sävsjö & då var det bara ta ut Basse så dom fick hälsa på varandra, ni som vet hur hästar låter när dom lär känna en ny häst vet ju antagligen att det låter hemskt. Sebbe är så himla undergiven & snäll och går bra ihop med Basse trots att dom fortfarande har deras lilla ”maktspel” eller vad man ska kalla det.
Hur som helst så red jag ut med Sebbe idag & tog det väldigt försiktigt bara för att känna på hur han är i skogen & tycker det är ett väldigt bra sätt att lära känna varandra på, dessutom så gick det verkligen över förväntan för att va liksom andra gången jag satt på hans rygg & hoppas och tror att det här kommer att bli superbra.
Som jag nämnt tidigare så har jag köpt honom för mina egna pengar & det va en investering för att jag ska kunna ta mig längre inom den här sporten vi ryttare håller på med, kortfattat så gick en dröm i uppfyllelse igår.

Är han inte sjukt fin!?

MYCKET HAR HÄNT

2018-04-07 18:47
Från iidagustafsson

Sen jag uppdaterade er & ja jag ber om ursäkt för att det var ett tag sedan. Har en hel del att berätta för er.
Idag var jag & tjatmorsan i Jönköping eller rättare sagt Sävsjö för att provrida en tioårig valack Som heter Sebastijans eller ”Sebbe” & om en vecka rullar han hem i transporten till mig (!!)
Min alldeles egna häst, jag tror inte ni förstår min lycka & vilken dröm som har gått i uppfyllelse för mig. Kan meddela er att det kom lite glädjetårar hehe.
Jag antar att ni vill veta lite mer om Sebbe nu när allt liksom känns lite luddigt. Som jag tidigare nämnde så är han en tio årig valack som har gått 1.10 men har kapacitet för mer. Han är en superhäst inom hoppningen och är en liten storhäst som dock är ganska högrest med hingsmodell så han känns inte alls liten i ridningen.
Nu kommer någon fundera över Basse & ingenting kommer hända med Basse. Jag kommer rida tjatmorsans häst men hon ska upp på hans rygg igen efter hennes otäcka avramling som ledde till att hon fick en lätt hjärnblödning & blev rejält rädd.

En bild på mig & min blivande stjärna, tror det här kommer bli galet bra & kommer verkligen ge allt!
Jag är så extremt tacksam att jag får chansen att ha en alldeles egen häst & jag är redo att lägga all min tid, kraft & vilja på den här hästen.
Men de är viktigt att visa att de faktiskt går att nå toppen inom ridsporten trots att man har olika förutsättningar . Man ser videos med fina hästar i samma täcken. Alla går de högsta klasserna och man åker lastbil till ställena i Europa. Jag medger att jag önskar att jag skulle vara en av dom, men jag har inget Fancy bananas liv på hemma plan. Hästarna står inte skinande rena på stallgången när jag kommer till stallet. De sköter jag själv.
Inget är sämre eller bättre. Klart de hade vart skönt att kunna spola inne & ha ett fint ridhus. Men på nåt sätt är de denna vägen som jag lär mig på. Som igår när Basse va ren, det va fan lyx för nu ska jag ut till stallet & han står lerigare än någonsin därute!
Kämpa på där ute. Alla ska vi nå våra mål på olika sätt. Puss

GIRL POWER

2018-03-08 21:58
Från iidagustafsson

Stallet. Alla sysslor ska göras där. Basse har fått ett nytt träns - micklem & ska även testa han på ett baucher bett. Jag är en av dem som älskar bett. Skulle seriöst kunna byta bett två gånger från framridning till framhoppning om det inte känns helt 100. Älskar att experimentera & hoppa på ett, rida på marken på ett, rida ut med ett, byta på hästar osv. Tycker bett är extremt viktigt & byter mer än gärna ofta.

Idag är det internationella kvinnodagen & jag vill gärna ta lite av er tid.
Tror att det är 97% tjejer på denna bloggen & det gläder mig. Jag hoppas verkligen att ni aldrig tar skit från någon, låter en man trampa på er eller lägga en hand på er. Våga vara er egen prinsessa alla sju dagar i veckan. Sitter ni i en relation som inte ger er tillräckligt med luft eller energi, våga ta på er kronan & lämna det. Va rädd om era medsystrar, vi ska backa varann inte stampa på varann.

Gör nåt idag för din mamma, syster eller bästa vän. Idag är en grym dag att visa extra kärlek både till dig själv eller någon annan.

ATT SKILJA PÅ RÄTT & FEL

2018-02-27 10:02
Från iidagustafsson

Att vara tjej är tufft. Att möta män & unga killar är tufft. Det beror på vem man möter, jag ska inte lägga alla killar i ett fack, för det är fel. Det är tufft att gå ut på klubb, det beror återigen på vem man möter. Vi kvinnor ska inte behöva ses som sexobjekt, när vi ger rätt blick är det ett ” ja” på vad man får göra & inte. Det är synd att världen är så vriden att jag idag inte vågar gå ut på en pw sent på kvällen, jag vågar inte gå hem själv på kvällarna. Det ger inte alla bra män & killar rätt bild. För det finns bra män. Vi kvinnor är vackra & starka. Vi bör få mer respekt av vissa män & killar i ALLA sammanhang. Inte alla killar, men många. #metoo

Men jag kan också ställa mig på alla bra mäns sida. Minst lika viktigt & inget som får glömmas av. Det finns bra män där ute & man ger inte rätt bild mot alla män när kampanjer som tillexempel denna #metoo skapas. Jag vill också slå tillbaka mot alla killar & män som har behandlat mig illa, tagit för sig lite för mycket & inte behandlat mig med respekt som tjej, flicka eller kvinna. Skickat dic pics eller hävt ur sig vidriga kommentarer. Tillexempel idag i skolan så blev jag kallad för ful & tjock när jag frågade en kille som stod & gjorde kräkreflexer åt mig om det va något. Alltså förlåt men han har inga bollar till att kalla någon varken tjock eller ful.

För övrigt har dagen vart bra because its my birthday! Finally 16. Känns dock som ingen skillnad förutom att jag får börja övningsköra. Ett tips är att hålla er inne & att jag meddelar innan jag tar mig ut på vägen. Jiiiisseeesss! Har fått massvis med grattis pm & kommentarer så ska absolut försöka svara senare. Så himla kul & snällt av er.

Little me and me now.

HOLA AMIGOS

2018-02-24 09:44
Från iidagustafsson

Nu kommer ett ”Hallå inlägg jag lever”, typ. Jag ska hämta energi under dagen för att skriva ett super inlägg till i efm. Jag mår bra men reflekterade över att jag är så sjukt trött ? Jag är trött 24/7… Mygood jag hatar det, känner mig som en zombie verkligen. Är dock inte trött när jag är igång men så fort jag kommer hem en stund & bara ska chili lite så vill jag bara sova, men lägga sig en stund på dagen känns ju bara så fel & jag blir dessutom ännu tröttare, for real! Annars mår jag bra förutom min låga energi.

Ja, ni ser ju på hur jag skriver, grå & tråkig. Det är jag today. Förra veckan hade jag så mycket idéer, energi, var glad & bara wowwowow på allt. Fick super mycket beröm för det här, att inläggen var top & läsvärda. Jag ska hitta tillbaka till det. Ska andas i några timmar & sen jäklar. Jag lovar, men vi alla har dom här gråa dagarna!
Men ska fila på ett inlägg till senare. Lovar!

Har ni tips, hur gör ni när ni är lite sega & trötta på livet typ, vad gör ni ?

Bjuder er på en gammal bild på mig & en ridskoleponny jag red som hette Holmtebo Brenda, superfin connemara!

När jag kollar tillbaka på äldre bilder vill jag typ tacka puberteten... haha nae men hade inte velat se ut som jag gjorde för tre år sedan idag lixom...

SAKER JAG ALDRIG SKULLE GÖRA

2018-02-22 12:28
Från iidagustafsson

Jag skulle aldrig någonsin kunna stå bakom ett felaktigt beteende så som att såra nån eller svika någon. Alla fuckar vi upp nånting ibland, men att gå med kallt huvud & inte bry sig. Never. Man tar konsekvenser. Punkt.

Jag skulle aldrig kunna sluta vara den jag är för en annan. Sluta tro på mina principer eller det jag eftersträvar. Visst mötas på vägen är helt okey…men att ändra min personligen . Never.

Skulle aldrig hänga ut någon. Dels för att jag vet att det är fel. Jag kan skilja på rätt & fel, kunnat det sen jag var liten. Det är inte svårt. Sen hade mina föräldrar hängt mig upp & ner (ironi) , men ja. Blivit förbannade. Man hänger ej ut någon vid namn.

Om någon hade blivit mobbad i stallet, för vilka kläder den har eller hur personen i fråga rider hade jag sagt ifrån B I G T I M E. Hatar mobbing & speciellt i stallet, det ska det vara en frizon från det. Punkt!

Finns såklart massa mer. Men fyra saker som är viktiga för mig!

TIDEN RÄCKER INTE TILL...

2018-02-21 20:53
Från iidagustafsson

FAN på ren svenska. Idag är det bara för mycket. Tårar rinner när jag tänker på det när det gäller min skolgång, jag känner mig sämst i världen & det gör ont, punkt.

Jag ångrar så grovt att jag inte gav allt i skolan i åttan & början på nian men samtidigt vet jag att det va då mitt dåliga mående bröt ut totalt & förlåt för mitt val av ord nu men det är så jävla orättvist på alla plan enligt mig för det är inget jag kan ro för & inget som liksom går att fixa på två snabba. Som det ser ut nu så kommer jag inte att komma in på något gymnasium om jag inte utnyttjar den lilla tid som är kvar i skolan optimalt, vilket gör mig jävligt ångestfylld & stressad för jag vet själv hur lite tid det är kvar innan den här terminen är slut & jag förhoppningsvis ska lämna grundskolan bakom mig.

Det är inte bara jag som är stressad, orolig & rädd över att tiden inte kommer räcka till, att jag i slutändan kommer stå med massa F på skolavslutningen med stolta klasskompisar bredvid mig som har kommit in på den linjen dom vill gå utan det är även folk runtomkring mig som börjar känna på sig att tiden inte är på min sida. Jag kommer med stora bokstäver att bli besviken på mig själv om jag inte reder ut det här. NU NU NU för det finns inte tid kvar till att reda ut det här imorgon.

Sen är jag så extrem i mitt tänk när jag vill nånting. Jag går inte till skolan & sen svidar om till kvällsoutfiten & dansar vidare. Kanske är det de livet som skulle stärka mig? Men jag går så sjukt helhjärtat in i allt jag gör, för mig är det allt eller inget i allt jag gör. Jag vill så mycket men tillslut blir det bara skit. Vet att vissa kommer sluta läsa nu & himla med ögonen. Stackars bortskämda unge. Kanske jag isolerar mig FÖR mycket? Bara drömmar, mål, ambitioner & tankar hela tiden. Kanske jag boostar för mycket av det jag vill att jag tappar bort mig. Tankar snurrar, gud tänk om det är för svårt för mig ? Jag kanske inte fixar det? Vad har jag gett mig in på & varför blev det såhär?

Till er som kanske börjar högstadiet i höst: Häng med på lektionerna & gör det du ska så räcker det oftast väldigt långt. Skolan är inte alltid askul, men den är otroligt viktig. En annan grej som är viktig är dock att inte sätta för hög eller stor press på själv. Så länge man gör sitt bästa är man bra nog, kom ihåg det. Pluggar ni som ni ska under era år när ni går i högstadiet så kommer ni garanterat klara det om ni inte har några svårigheter förstås för då kanske ni får kämpa lite till.

Ska torka tårarna & få tillbaka känslan att kunna förmedla ”kom igen Ida, du kan.”

Idag är en skitdag. Jag är as ledsen. Verkligen inne i hjärtat. Bläh.

Vi hörs imorgon. Hoppas på bättre dag då.
Godnatt…

SÖNDAG

2018-02-18 19:40
Från iidagustafsson

Okej inte super tjabbatjenahallåhej rolig rubrik men ändå.

Va på Ikea igår & hittade verkligen ingenting jag ville ha så jag gick in på Hööks istället. Typiskt mig. Jag köpte iallafall ett bredd nackstycke som jag funderat på att byta till länge men inte tagit tag i det typ. Det breda nackstycket är så sjukt bra anpassat för hästarna så de slipper tryck bakom öronen eftersom det är såpass mycket nerver där. Med andra ord fördelar det trycket & jag tipsar verkligen om att köpa en ”nackpadd” om ni inte har brett nackstycke på erat träns.

Imorgon har jag en tid på psykiatri partners & på onsdag åker jag & provrider en häst (!!) superspännande verkligen men jag återkommer med mera information senare. Hör ofta att folk spekulerar & är helt galna. Knas, nästan lite skönt att hålla det hemligt då det bara angår mig. Jag behöver inte alltid ge hela kakan till allt & alla.Känner att det blir rätt mycket selfies nuförtiden men det ska det bli ändring på..

DEEPSHIT

2018-02-16 23:40
Från iidagustafsson

Idag har jag haft så himla mycket att göra, där av ingen update som vanligt.

Det blev sent igår då jag va med några kompisar hela dagen men vi hade det så mysigt, bara låg & lyssna på hög musik, åt gott & idag åker jag, Felicia, mormor & morfar till Ikea. Ska kolla efter en lampa & kanske något annat. När man är på Ikea hittar man ju typ trehundra saker man vill ha men inte behöver så det blir nog lite shopping ändå.

Måste dela med mig av en sak & det är att jag hatar när saker förändras för fort. Jag är en vane människa asså. Rädd för att jag ska börja må extremt dåligt , eller att jag ska skada mig eller att min hund skall dö. Mina vänner skall bli sjuka eller att nån nära ska dö. Rädd att du skall börja gilla nån annan eller att nån annan ska ta min plats. Rädd för att…….vill bara att livet skall vara såhär livet ut. Men endå är det inte rätt, för allt kan ju bli bättre. Tillexempel kommer jag att sluta hos min psykolog & det är jag livrädd för.

Men mitt i allt detta, är jag bara Ida.....

INTE VILKEN DAG SOM HELST

2018-02-15 17:27
Från iidagustafsson

Ni vet, vi har alla den där personen i sitt liv som är alldeles speciell. Idag är det min speciella persons födelsedag, min extramammas. Även om vi kan bråka, skämma ut varandra & allt vad vi gör så har vi ändå en relation som jag är så tacksam för.

GRATTIS på födelsedagen älskade extramorsan!!! 58år. (!!), i mina ögon kommer du alltid va ung & pigg trots att du till mestadels är rätt lat av dig. <3 Dig tycker jag om.

@FIFTYSHADESFREED

2018-02-14 20:12
Från iidagustafsson

SVAR - FRÅGESTUND DEL 2

2018-02-14 09:06
Från iidagustafsson

Fet text är lika med svar & kursiv text är lika med frågor. You get it.

Planer för året?

Tar det kortfattat. Planen eller målet är väll att jag ska gå klart sista terminen i grundskolan & förhoppningsvis komma in på Curt Nicolin gymnasiet vilket jag verkligen vill med inriktning vård & omsorg. Jag lovade mig själv att jag skulle ta tag i mitt liv det här året & jag har verkligen gjort en helomvändning. Va verkligen kind of psykiskt instabil om man kan säga så förra året så det här året satsar jag på att bli frisk & komma tillbaks dit jag va för två år sedan då allt jag gjorde verkligen gick superbra. Idag kan jag trots all skit som hänt säga att jag är väldigt stabil i mitt mående men långt ifrån klar för jag har fortfarande en hel del kvar att bearbeta vilket jag önskar kunna göra det här året men det måste också få ta sin tid så jag inte tvingar fram något som kommer tillbaka senare om ni förstår vad jag menar.

Har du många vänner eller några få som betyder mer?

Är inne i en period just nu där jag anser att jag är folks andrahandsval & att jag bara är tillräcklig när det passar. Samtidigt vet jag att det finns folk som bryr sig på riktigt men som jag tyvärr har tappat kontakten med. Svaret lutar nog mer åt det sistnämnda.

Glass eller godis?

Glass nästan alla dagar i veckan.

Är du singel?

Maybe baby, ja jag är singel såhär på alla hjärtans dag & har ingen dejt så jag & Felicia ska gå på bio ikväll. Tragiskt med stora bokstäver.

​Jag väntar på att mitt crush ska komma med rosor & pizza det hade variit goals. 

JAG LEVER..

2018-02-13 21:19
Från iidagustafsson

Skriver från min iPad nu som jag fick utav skolan idag because jag tappade bort min andra vilket va jävligt onödigt gjort om jag får säga det själv & jag tror dom flesta som känner mig kan relatera till att jag är ganska klumpig av mig när det gäller det mesta, sorgligt nog.

Slutade skolan klockan ett idag men va bara där i tre timmar för klumpiga lilla jag försov mig & missade bussen som för övrigt går typ en gång varannan timme. Efter skolan så åkte jag till Ingelsta för att få mina fransar fixade, det är första gången jag har fransförlängning & är så nöjd med resultatet. Jag har ”cateyes” form på fransarna & längden är 16mm (om någon mot all förmodan skulle vara intresserad).

Åkte också förbi bästa mormor & morfar, när jag kom dit fick jag en allahjärtansdag present i form av pengar & gelehjärtan, alltså hur söta lixom? Alla borde få ha morföräldrar som mina dom är världsbäst & har alltid funnits vid min sida & krigat för mig på alla sätt & vis. Imorgon flyttar jag hem till dom & stannar där i drygt en vecka.

Morfar & jag diskuterade lite om Göteborg Horse Show, ville ju jättegärna åka dit & få inspiration såhär mitt i vintern vilket jag behöver för jag älskar verkligen ridsporten & hästarna mest av allt men blir seriöst sjukt omotiverad när det blir så pass mörkt fort, klimatet ska vi inte heller snacka om & som jag nämnde tidigare & som ni kanske förstår så är inte motivationen on top just nu. Men det är bara att kämpa på & måste komma in i en fast rutin gällande ridningen igen för det blir inget Göteborg för mig i år. Istället blir det Falsterbo i sommar (!!). Tänk att få tävla i Falsterbo, det ska jag göra någon gång i mitt liv när tiden är rätt. För vissa kanske det kan va svårt att tänka sig in i situationen att jag liksom skulle tävla nationscuper eller Grand Prix i Falsterbo men det ska jag i alla fall. Varje ekipage ”som lyckats” har ju i grund & botten varit en ryttare som trott på sin häst & lagt alla kort på den här fantastiska sporten & djuren vi håller på med.

Är det några utav er som ska till Göteborg & kolla, kanske tävla där eller hänga i denna otroligt härliga atmosfären & få andas häst?

TITTA VAD JAG HITTA

2018-02-12 21:23
Från iidagustafsson

Denna dag har verkligen gått i ett, men det gör det bara skönare att jag äntligen ska få sova nu. Inte nog med det, det är snart sportlov (!!), alltså en veckas lov. Så så skönt, men det känns samtidigt väldigt väldigt konstigt. Detta är inte något som händer ofta liksom. Jag ser fram emot ledigheten & andra spännande grejer som kommer att inträffa de närmsta veckorna, men mer om det då.

Direkt efter skolan idag åkte jag hem, för att ta det lugnt eftersom jag är ju trots allt lite krasslig fortfarande, men jag överlever.

Imorgon ska jag göra fransförlängning ihhh, tack tjatmorsan vet att du läser <33

Hittade självaste HÅKAN HELLSTRÖM!! påvägen hem från skolan. Måste sluta drömma..

LÄGESUPPDATERING

2018-02-11 12:08
Från iidagustafsson

Var jättesjuk igår så jag börja grina bara för det. Haha så töntig.

Uppdateringen igår va ju rent utsagt kass typ men kan ju inte direkt ta bilder till inläggen när jag är sjuk & ser ut som skit så därför blir det lite svårare eftersom jag personligen inte gillar när man läser blogginlägg med bilder som är typ två månader gamla utan jag gillar bilder som är nya & fräscha för det får bloggen att se mer levande ut på något sätt.

Igår så hade jag iallafall olaplex i håret & brun utan sol på kroppen så jag kan se lite frisk ut till skolan imorgon. Nu tänker vissa utav er säkert att "Du kan ju inte gå till skolan om du är sjuk" men det är bättre & måste verkligen ta vara på varje minut den här terminen för att inte missa skoltid i & med att det är sista terminen i nian, betygen måste upp & tiden står ju inte på min sida så det är lite stressigt nu. Kommer bara bli besviken på mig själv om jag inte kommer in på Curt Nicolin gymnasiet för det är det jag kämpar för & vill mest av allt. Komma in på det gymnasiet & bara få en nystart, lägga allt bakom mig & kunna släppa all stress som grundskolan erbjuder.

Nu ska jag dricka en stor kopp te & vila ett tag så får jag hoppas att jag blir 100% frisk imorgon för då ska jag till min psykolog & skolan dessutom lovar jag er att göra tidsinställda inlägg idag & försöka ta lite bra bilder till er trots att jag är förkyld.SICK AS FUCK

2018-02-09 05:25
Från iidagustafsson

Herregud. Så sjukt olägligt att vara sjuk just nu. Är påväg till Romme Alpin med skolan & känner att jag kommer bli sjukare än vad jag redan är, suck.

Ska sitta i en buss i cirka fyra timmar, har inga hörlurar med mig & mina pjäxor är dessutom för små. Lyckat antar jag.

Nu ska jag väl vila lite mer på bussen, kommer att vara utvilad för ett år typ. Haha . Så jäkla hemskt mår så dåligt!

MAKE IT COUNT

2018-02-08 06:19
Från iidagustafsson

Hej allihopa! Det var en dag sen sist nu.
Jag har fått flera frågor angående vad som händer med bloggen & varför jag inte uppdaterade igår. Jag har egentligen inget bra svar på den frågan mer än att det har var mycket annat som hände igår att jag inte har valt att prioriterat det. Ett medvetet val. Jag förstår att folk är nyfikna på saker & jag förstår att folk frågar. Men jag väljer själv vad jag vill skriva & vad jag vill dela med mig av trots att jag är ganska öppen med det mesta. Jag skriver det jag tycker passar in här & hoppas kunna inspirera med det. 

Från & med nu kommer jag tänka på att inte lägga ner tid på energitjuvar. En ganska bra tankeställare ändå.

Annars händer inte så mycket idag faktiskt. Skola som vanligt, plugg & förhör på det. Där är självdisciplin den största nyckeln till framgång för att kunna hålla igång med fler saker samtidigt. Både skola & exempel hästar är två saker som tar mycket tid, men vill man, kan man. Det är jag säker på. Hoppas ni mår fantastiskt! 

På tal om ...kärlek

2018-02-06 08:24
Från iidagustafsson

Har aldrig pratat me er om kärlek hörni. Kanske för att jag själv inte är i ett förhållande & känner mig berusad av fjärilar i magen haha. Som ni märkte i stycket innan så är jag singel men trott ett par gånger att jag, Ida, snart sexton är gammal träffat the love of my life. Jag vet faktiskt inte om jag har en dröm kille. Jag har trott flera gånger att NU, nu har jag min kärlek. Men ju längre månaderna går i ett förhållande kan saker uppstå som är förjävliga.

Jag har egentligen sjukt svårt för att bli kär pågrund av en traumatisk händelse som jag va med om som liten vilket har resulterat i att jag inte vetat om det jag känt är "riktig" kärlek eller inte men samtidigt vet jag ju att tonårskärleken håller i ett fall på miljonen genom hela livet typ. Men nu tror jag att jag är kär påriktigt asså.

Måste tillägga att jag inte är emot något kärlek. Men kom igen, all jävla kärlek är bra så länge ingen i relationen skadas utav det. Nu är det fett ballt att kramas över gränser, kyssas med det förbjudna & skratta med den du kikat på i månader. Lyssna på era hjärtan & följ era känslor.

Perfect Duet (Ed Sheeran & Beyoncé) i lurarna medan fingrarna gnistrar & jag skriver det här inlägget.

Gay people ni är mina idoler. Ni är stålmannen & bamse i en och samma person. NI står för att man ska lyssna på sitt hjärta & följer era känslor. Mainstream is boring & annorlunda är fett ball. Jag höjer min röst för folk som vågar sticka ut & slänga av sin gråa kofta & kvävas i känslor som ”inte finns”.

Dagens planer

2018-02-06 05:57
Från iidagustafsson

Hello, & trevlig tisdag. Den här dagen är inte en favvo dag tycker jag, Tisdagar är generellt tråkiga enligt mig. Energin börjar sakta att ta slut & man närmar sig mitten utav veckan. Nae inte min favoritdag på veckan. Min morgon bestod av en ångest & en timme på bussen som kändes så sjukt lång men nu är jag iallafall inne i Norrköping. Punkt.

Men tillbaka till dagens plans, jag går en kort dag i skolan idag, sedan hem & rida Basse & ta hand om honom. Just det glömde nämna att jag har specialidrott också så ska rida ett pass i skolan också. Hade väll kanske också tänkt städa mitt rum idag det är fult, deprimerat & kaos. Usch så galet äckligt. Måste fixa det idag.

#RYTTARINSPO

2018-02-05 08:05
Från iidagustafsson

Godmorgon världen

2018-02-05 04:39
Från iidagustafsson

Lite trött, men taggad på ny vecka. Somna way to late inatt kan jag lova. Oooppps…måste ändra på de här rutinerna asså . Men svårt när mobilen plingar med snuttiga sms, just sayin.

SOL idag. Men passa på att njut. Imorgon kommer det bli kallt igen. Brrr… hur tråkigt är inte det? Sverige..hallå, bättre kan du. Fint väder en dag sen PANG, närmare nollan igen. Suck.

Idag har jag en dag att se fram emot, är egentligen otagg som få angående att det är måndag, skola & att helgen är slut. Men det blir ju vad man gör det till oftast så får kicka igång veckan med en lång skoldag & göra mitt bästa.

Uppdaterar er under dagen, kicka igång måndagen & en ny vecka med nya möjligheter nu!

ÄLSKADE HÅKAN

2018-02-04 10:49
Från iidagustafsson

Har ni någon eller något som verkligen räddat er om & om igen i jobbiga situationer? Idag kollade jag på Håkan Hellströms Ullevi konsert som finns på SVT play. Det är en livesändning från hans spelningar på Ullevi som han gjorde för nästan två år sedan. Herregud va fort tiden går. När jag lyssnade på "Hurricane Gilbert" så insåg jag hur mycket han räddat mig genom så mycket. När jag inte har haft någon annan så har jag satt på Håkan i hörlurarna & känt en enorm trygghet.

När jag va självmordsbenägen tänkte jag alltid att "nej, jag kan inte dö nu jag måste få se Håkan live först." För vissa kanske det låter töntigt att någon man inte känner hjälper en så mycket men jag tror bara man kan känna igen sig i det ifall man vart på botten utan någonting & något / någon räddat en. Min räddning va Håkan i väldigt många lägen & jag önskar att jag på något sätt kunde få tacka honom eftersom hans musik har hjälpt mig sjukt mycket.

Kommer aldrig kunna tacka dig nog älskade Håkan.
Egentligen vet jag att det är dumt.
Egentligen vet jag att jag inte borde.
Men det slutar med att jag gör det iallafall. -Håkan Hellström.

ATT INSE SINA BRISTER

2018-02-04 09:38
Från iidagustafsson

När ord blir lika starka & skadar lika mycket som som ett knivhugg rakt in i hjärtat. För är det inte så att ett ord är som ett försvar för att kunna slå psykiskt när man inte kan fysiskt? Men jag kan fan lova att det svider lika mycket. Har ni varit med om det någon gång?

Om någon säger något som svider sitter det i mitt huvud sjukt länge & jag är inte någon som glömmer saker i första taget. Det gnager inom mig & man blir uppriktigt ledsen trots att man kanske inte visar det på utsidan, men det tar stryk & energi man skulle lagt på bättre saker. Min styrka (ihop med en hel del svaga punkter) är att jag sällan vräker ur mig elakheter & spyr galla på folk. Fine, jag kan få attityd & va upprörd, men inte elak. Det är något jag är stolt över att jag ändå mitt i allt kan stå i mot att hagla ur mig massa ord. Tystnad är nog de bästa försvaret i sådana lägen även fast orden kväver en. Man vinner nog mer på det i längden trots att tystnaden också på ett sätt kan strypa dig långsamt.

Lite deep såhär på slutet av veckan men ville ändå dela med mig av mina åsikter samt lite känsla i det här inlägget.

Kolla in i ögonen på den personen du säger elakheter till. Bakom den fasaden finns ett hjärta. Fan asså, ursäkta svordom…men det gör ont att höra elakheter. Det sätter sig på hornhinnan och man glömmer det inte i första taget. Är du förbannad, sårad eller whatever. Gå din väg. Vänd klacken. Men att kasta ur dig elaka ord. Får dig att sjunka lägre än lägst i mina ögon. Usch.

@MELODIFESTIVALEN

2018-02-03 19:02
Från iidagustafsson

SAKER NI INTE VET

2018-02-03 18:49
Från iidagustafsson

…….men kanske vill veta

•Att jag är en "sucker for ” glittrig, brun & blå ” utrustning, gärna i kombination.

•Tröttnar fort på folk när jag känner att dom umgås med mig som andrahandsval eller när dom blivit svikna av deras kompisar. Suck.

•Sover utan BH……haha vem gör inte

•Äter SJUKT mycket för att vara tjej. Typ vräker i mig hah. Så ingen tjej som sitter & petar i maten…hahha näh här ÄTS det som en fullvuxen man typ.

•Är halvt manisk när det gäller musik, glömmer jag hörlurar när jag ska till skolan så är seriöst hela min dag förstörd.

•Frågade tjatmorsan : Vad kan jag skriva som folk kanske inte vet? Fick svaret "att du är blond" vad menas?

•Min största HELIGA bästa idol är Håkan Hellström.

RAPPORT FRÅN TONÅRSLIVET

2018-02-02 21:57
Från iidagustafsson

Va ju på psykiatri partners igår. Har gått dit typ två gånger i veckan & nu ska jag gå dit en gång var tredje vecka, alltså whaat. Fattar verkligen inte & sen ska min psykolog antagligen sluta till sommaren & har ångest inför det. Punkt.

Samtidigt vet jag ju att jag inte kommer gå där hela livet, det har successivt börjat bli bättre med det mesta & jag har gjort en helomvändning. Nu släpper jag det.

Imorgon ska antagligen jag & tre tjejkompisar till Finspångs badhus, har inte gått till ett badhus på typ ett år för jag har haft kroppskomplex & eftersom jag har ärr på min kropp men någon gång måste ju bli den första. Måste våga övervinna mina rädslor.

Kommer uppdatera er en hel del imorgon & det lovar jag, vill dessutom göra en youtube video som vissa utav er vill se så om ni har tur får ni se det.

Nu ska jag nanna sängen..

ATT HA EN BAKTANKE

2018-02-01 20:40
Från iidagustafsson

Redan ny dag. Vart tog gårdagen vägen? Just nu så är jag hemma, slutade plugget halv två, efter det hade jag en tid på psykiatri partners & direkt efter gick jag till banken & skaffade Swich. Supersmidigt då typ ingen använder kontanter längre, rekommenderar starkt. Av dom här anledningarna kanske bloggen fått lida lite idag men uppdaterar ju er nu iallafall.

En sak jag kom att tänka på är att jag själv behöver en baktanke & anser att det måste finnas i allt jag gör. Det spelar ingen roll om det gäller skolan, intressen eller det man tycker är kul. För min del gäller det att ha en baktanke med i princip allt.

Ett exempel är att en häst behöver vara tränad för den uppgift den ska utföra. Man kan inte skritta ut rida tre dagar i veckan, åka & tävla på helgen, & sedan fundera över varför resultaten blev som de blev. Utan det måste hela tiden finnas en baktanke.

Glöm aldrig att du är du & det enda du kan göra är att visa dom hur duktig du är, hur jävla strong and independent du är. Citat: ”angry women will change the world”.