RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-19 10:31:00

Sergia Espinoza

semian blogg på Nouw

Slut på det roliga

2019-08-19 07:00
Från semian

GODMORGON !
Nu är sommarlovet slut! Tillbaka till rutiner och att vakna tidigt,.
Nu är vi iallafall uppe med tuppen, eller Dajana sover ännu. Hon har sovit hela natten och det är jag så tacksam för . Ska strax äta frukost med barnen och min älskade mor som är här. Idag så har Mimi ett "välkommen" möte i skolan. Vi ska få träffa hennes nya fröknar och imorgon börjar hennes riktiga skoldag. Mili har längtat efter att få börja andra klass och få träffa sina nya vänner! Ska bli spännande att se hur allting kommer att gå för henne.

Nu måste jag hoppa in i duschen och förbereda barnen. Kommer bli en lång dag för oss.
Önska oss lycka till ღ

It's a .....

2019-08-19 00:14
Från semian

Boy.... Trodde inte mina öron när barnmorskan sa att vi väntar en pojke. Eftersom vi endast har flickor jag och min sambo och jag har en pojke sen tidigare. Så trodde jag att jag och sambon bara kunde få flickor haha men blev glatt överraskad! Han är så välkommen till vår fina familj ღ

Mimi vart överlycklig över att hon ska få en lillebror. Däremot så vet inte lilleman att han ska få en lillebror, han kommer bli så glad! Har inte hunnit gå ner till centrum för att köpa present till han och överraska han för att jag har jobbat så himla mycket. Men imorgon så! ღ

En mardröm

2019-08-18 23:53
Från semian

Många utav er vet ju om att mina barn har sovit i sin säng sen dag ett. Dajana har alltid sovit alla nätter i sin säng och de enda gångerna hon har vaknat har varit när hon han varit sjuk. För en vecka sedan fick hon feber, förstod inte riktigt varför hon fick feber hela tiden men nu visar det sig att det är tänderna som håller på växer fram.

Det har varit ett helvete för både mig och min sambo. Vi har inte kunnat sova just för att hon vaknat var femtonde minut och bara skrikit och gråtit! Så vi har turats om om att sova på soffan med henne eller på sängen. Men idag så somnade hon i min famn medans hon drack sin välling, jag vaggade henne en liten stund sedan lade jag ner henne i sängen och nu äntligen sover hon djupt i SIN säng. Tror inte ni förstår lyckan!

Nu tänker många säkert varför hon inte kan sova med oss. Våra barn sover med oss väldigt sällan och vi har våra anledningar till varför. Jag sover inte bra när barnen sover med oss, jag blir helt stel för vill inte rulla över dom eller bitas (vilket jag råkade göra med min äldsta) så därför undviker jag sova med dom en hel natt. Och nu när jag är gravid och har foglossning så är det ännu värre.

Nu får vi hoppas att Dani sover hela natten i sin säng. ღ

Varför händer detta mig för ?!

2019-06-25 22:52
Från semian

Efter en massa tjafs hos läkaren så fick jag äntligen remiss till hudspecialisten. Min ena hand är helt förstörd. Har fått en massa utslag vid ögonbrynet och enligt läkaren är det rosacea, aldrig hör talas om något sådant. Någon som haft det ? har det gått över ? hur går det angående sminkning ? Vågar ju knappt sminka mig längre. Och inte nog med det, halsen och brösten - KATASTROF ! jag blir så ledsen på detta, att inte kunna vara ute med linne och så fort jag inte skyddar mig så bränner solen mig och då svider det ännu mera. Buu orkar inte längre. Så nu får vi se vad hudspecialisten säger. Gravid eksem ? stress?

På jobbet är det pain! eftersom jag spritar händerna ganska ofta så har det hänt att det kommit sprit på handen och då dör jag. Hoppas detta går över snart!

Så ser jag ut om halsen, nu visar jag endast denne del för det är just den delen det är som värst. Kan inte leva på alvedon hur längre som helst liksom och sova på soffan. Vill ju sova med min man och spreja lite parfym utan att det ska svida. Nej usch usch!
Hoppas bara inte människor går runt och tror att min man slår mig eller att han ger mig sugmärken haha.

Så vad händer annars då ? Jo denna mami har jobbat från 7-16 och imorgon är det samma tid. Så ska försöka hoppa in duschen nu och sedan sova, imorgon ska jag och Dani upp tidigt och göra oss i ordning.

Innan det tar slut !

2019-06-25 22:39
Från semian

THIS! Förra sommaren dog jag av värmen. Vi bodde i en en två utan balkong och värmen var obeskrivlig. Vi hann ej köpa någon fläkt för de tog slut sjukt fort! fanns inte i någon butik alls så vi nöjde oss med en as gammal fläkt som hjälpte pyttelite om nätterna. Så förra veckan fick jag stress. Nu när jag har fått en massa utslag på handen, ansiktet och brösten så jag måste numera sova med balkongdörren öppet för att få frisk luft. Så jag har i ca2 veckor sovit på soffan för klarade inte av att sova i rummet, det kommer inte in så mycket luft som från balkongen. MEN nu köpte jag hem TRE stycken fläktar!! TRE, för att vara på säkra sidan och så att barnen också kan sova skönt om nätterna. Så min älskade man byggde upp den och Dani satt där och gjorde han sällskap, eller rättare sagt - störde han lite då och då med sitt skrik haha.

190623

2019-06-23 10:55
Från semian

Godmorgon mina fina!

Igår hade vi en jätte mysig dag hos min svägerska. Vi satt ute för det mesta medans barnen lekte och badade. Nu efter att vi har flyttat så saknar man familjen på södra sidan. Så fort vi var framme i tälje och promenerade så sa jag till b; känner mig som hemma. Och han kände detsamma. Vi saknar vår mysiga lilla två, vi saknar vårt område, vi saknar familjen. Nu går det inte att vara spontan och dra till familjen som vi vill, vi måste planera. Men nu när vi har bil så blir resan någorlunda snabbare hehe. Vi var iallafall hos svägerskan i tälje en stund, åt en massa gott och umgicks. Senare vid 18 tiden åkte vi vidare till min bror och svägerska, lämnade barnen en snabbis medans b och jag åkte snabbt till Skärholmen och köpte bilbarnstol till Dani. Så nu har vi köpt bilbarnstol till min tjej, hon är för stor nu för babyskyddet så den köper vi igen när lillens ankomst börjar närma sig hihi. Vi kom hem strax innan 22 , barnen hoppade in i duschen och la sig, Dani sov redan i bilen och sov vidare när vi kom hem och B och jag tittade på en film och så somnade jag.

Planer för idag: När B går upp så tänkte jag dra iväg till Ikea och köpa lite saker som fattas här hemma. Måste köpa en byrå. Mina kläder är KAOS just nu så behöver en byrå asap. Men nu vet jag inte vilken IKEA som ligger närmast. Uppsala eller Barkarby ? hmm..

Ne men nu ska jag städa lite här hemma och sedan göra mig i ordning.

En mini resa

2019-06-22 10:22
Från semian

Goooogmorgon alla fina!
Nu har barnen och jag precis ätit frukost, nu har dom hoppat in i duschen och jag ska snabb städa här hemma och fixa disken innan vi drar. Idag har vi planerat att åka till Södertälje, vi ska hem till min svägerska och umgås sedan hämta våran bil. Måste passa på att gå iväg och klippa min lilleman hos hans gamla frisör. Ska bli skönt att komma ut lite, vi har varit hemma hela veckan känns det som. Eller jag har iförsej jobbat och även B också men när det väl har varit helg så har vi endast varit hemma.

Nä men nu ska jag börja fixa här hemma och sedan göra Dani i ordning och packa skötväskan.

Hoppas ni får en trevlig lördag

bild från weheartit

Familjen växer

2019-06-21 19:00
Från semian

1 Vecka innan jag hade min operation inbokat för att sätta in min Pstav så fick jag en sån konstig känsla i kroppen, en känsla som jag sällan brukar få - det är något som inte stämmer, ta ett test. Och så som jag trodde, två tydliga streck! vi är gravida - igen! wow. Jag var absolut inte beredd på detta, jag har ju min lilla tjej som fortfarande är min bebis, vi vaknar fortfarande om nätterna och ammade, jag var definitivt klar med barn. Ville inte ha flera barn och Dani var min sista men gud hade andra planer för oss. Vi välkomnar denna skatt med öppna armar. Nu ser vi fram emot att ha en till bebis med oss. Dani ska bli storasyster hehe

Att berätta denna nyhet för Mimi och Toni var underbart! dom var så glada och Mimi letar efter namn som ett tok haha. Så vad får vi denna gång då ? pojke eller flicka ? ska bli så spännande att få reda på könet, eller kanske vi gör så att vi väntar till förlossningen , nä det tror jag inte att jag skulle kunna vänta med, jag vill veta allt med en gång för vill planera och köpa kläder hihi.

Min älskade sambo är iväg nu och lämnar vår vän i stationen. Har haft en ganska lazy dag idag. Tröttheten är här nu och så fort jag vaknar så vill jag lägga mig ner igen haha. Men snart ska jag upp och göra äpple paj till oss och se på någon film och bara ha det mysigt. Midsommar är något vi inte firar som alla andra, vi vill helst vara hemma och gosa.

Men jag hoppas att ni har en underbar midsommar!

+ en väldigt väldigt långsam dag.....

2019-04-08 23:08
Från semian

Hello alla fina!
Guuuud vilken långsam dag det har varit idag, är så trött för ingenting haha. Men har hunnit umgås med min lilla sessa innan svärmor kom, umgicks en stund och sedan gick jag till jobbet. En ganska skön kväll var det, jag hade hand om köket så hade alltid något att göra. Ska jobba fram till Torsdag sen blir det helg igen, woopp wopp. På lördag ska Elin ha sin Quinseañera, tänka sig att min älskling redan blir 15 år gammal, helt sjukt vad tiden går fort! Nu har hon blivit längre än mig också! SÅ glad att jag nu inte är den längsta i familjen haha ni som känner mig vet att mina föräldrar och syskon är korta och jag är den längsta av alla, men inte nu längre

Nu ska jag fortsätta titta på vänner och hoppas på att bli trött snart, vill passa på och njuta av att sova på natten då Dani inte vaknar längre för att äta och det är så jätte jätte skönt! Min rygg började pajja med ligg ammandet så har försökt att minska amningen.

När slutade ni att amma era små ? Jag vill amma lite längre men kanske inte lika ofta. Jag älskar vår mys vi har när hon äter, hur hon klappar mig på ansiktet och tittar på mig med sina fina stora, vackra ögon. Världens underbaraste lilla bebis

Alltså se på detta! babys nya sneakers. ÄLSKAR ! så små

+ Back

2019-03-31 16:23
Från semian

Att ha orkat amma så länge gör mig så stolt,

Hej på er! :)

Nu kommer man tillbaka igen haha, efter 10e gången. Helt ärligt så har bloggandet varit något jag älskade när jag var yngre. Då man väntade sitt första barn och allt var så spännande men då var det också för att man inte hade instagram. Nu känns det som om att man lägger ut allt på instagram så bloggen lämnas åt sidan. För ett tag sedan så föreslog jag om att blogga angående min träning och det var ganska många som ville att jag skulle göra det så här är vi nu !

Idag skulle jag ha jobbat ett extra pass men kände att jag behövde vara hemma med barnen och plus så kom min lilleman hem så var ju tvungen att hämta upp han! Så idag har man tagit det ledigt.

Förra månaden så köpte jag ett paket - 21 Days challange hos en tjej från instagram som bor i USA men har bott här i Sverige förut. Vart helt taggad och har fått se en sån bra resultat, mina gamla kläder och mina underkläder sitter så bra nu! Har gått ner en massor och har varit så stolt över mig själv att jag tog tag i träningen. Men nu de senaste dagarna har jag slarvar med träningen och har haft några fusk måltider, inte varje dag men får ändå en sån ångest över det. Och imorgon börjar vår PART 2 i vår challange. Har fått ett nytt träningsschema och kostschema. Har ännu en gång fått upp motivationen. Att dricka 2-3 L vatten om dagen har också varit svårt och jag har aldrig varit en person som dricker vatten hela tiden haha. Men nu har jag blivit bättre på det!

Så vad sker vid detta tillfälle? - Jag ska ta en lång promenad ner mot stan och åka iväg till Tumba och hämta paket, sedan blir det träning för min del. Barnen har ätit hamburgare idag så nu ligger dom med matkoma på soffan och Dajana ligger och vilar. Tänkte passa på att göra mina ärenden nu innan det blir för sent och jag blir för trött.

Så min fråga till er nu är. Vad vill ni att jag skriver om när det kommer till just min träning ? mat? övningar?
Nu får ni tänka också på att jag är inte en sån expert på detta men jag lär mig! och även ni kan lära mig och ge mig tips!