RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-11 06:21:16

Idasjournal blogg

Idasjournal blogg på Nouw

Hej igen

2020-07-11 01:37
Från Idasjournal

Blir alltid lika glad när jag hittar tillbaka till mina gamla bloggar och får slängas tillbaka i tiden och minnas. Nu är klockan 01.30, det är fredag (eller lördag) och kvällen har bestått av många timmar framför datorn. Kollat på Pontus och hans vänner när de spelat Green Hell, och själv har jag hittat tillbaka till jesper.nu och nördat ner mig i spel som Bloons tower defence & Icy tower.

Idag tog Pontus och jag en lång sovmorgon, Mamma och Danne kom förbi och överraskade mig med en kaffebryggare då min har pajjat, så otroligt gulligt av dem, senare på dagen tog jag en prommis runt på stan och därefter var det dags för det heliga tacomyset framför postkodmiljonären. Nu ska jag locka med babe till sängen för klockan är alldeles för mycket.

10 BIOFILMER 2019

2019-01-06 20:10
Från Idasjournal

Glass - 18 Januari

Uppföljare till filmen Split som kom ut 2017. Split avslutas med en rad obesvarade frågor och en teaser om att filmen är kopplad till en film från år 2000 – Unbreakble. Split är alltså den andra filmen i en trilogi, där Glass blir den tredje delen!

Röjar-Ralf 2 - 1 Februari

I första filmen möter Röjar-Ralf helt oväntat Vanilja - en glitch-prinsessa med ambitioner om att köra i det godisfyllda racerspelet Sockerkick. I uppföljaren får vi följa med Röjar-Ralf och Vanilja när de ger sig ut i internetvärlden för att försöka rädda Sockerkick-spelet. Älskar innehållet i dessa filmer.

Captain Marvel - 6 Mars -

Första Marvelfilmen med en kvinna i huvudrollen, kommer spelas av Brie Larsson som bland annat vunnit en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i filmen Room, som förövrigt är en film ni också måste se om ni inte gjort det!

Godzilla: King of monsters - 31 Maj

Uppföljaren till den mycket omtyckta Godzilla filmen från 2014. Filmen kommer ha en hel del bra skådisar med i rollistan och en av dem är ingen mindre än Stranger Things egna Eleven: Millie Bobby Brown!

Disneyälskare som jag är, så är jag väldigt exalterad över att Disney på den senaste tiden valt att göra om flera av sina animerade storfilmer till live-versioner och i år kommer både Dumbo (29/3), Aladdin(24/5) och Lejonkungen(17/7).

IT: Chapter 2 - 6 September

Äntligen kommer uppföljaren, filmen jag ser mest fram emot i år, jag älskade första filmen och det är verkligen min typ av skräck. Nu får vi följa gänget igen, men 27 år har gått sen händelserna i Derry och Pennywise är tillbaka starkare och läskigare än någonsin.

Toy Story 4 - 30 Augusti

Nio år efter Toy Story 3 kommer uppföljaren med leksaksgänget. Perfekt att slå på denna efter IT för att komma på bättre tankar. Haha

Frozen 2 - 27 November
Och ännu mer Disney wehoo

NYÅRSLÖFTEN

2018-12-29 22:22
Från Idasjournal

Det är alltid härligt med nytt år och alla nya löften man sätter upp. Även om man inte kommer hålla dem, så börjar man iallafall året med ny energi, antingen försöker man förbättra sin hälsa, fritid, beteende eller vad det nu kan vara, och det är ju skitbra.

Ett tips när det kommer till att sätta nyårslöften är att fokusera på det postiva. Vad vill du göra mer av detta år? Och inte vad vill du sluta med. Börja inte året med en massa förbud utan sätt dig ner och fundera över vad du vill göra mer av istället. "Jag vill äta mer grönt, jag vill umgås mer med vänner eller jag vill resa mer, du bestämmer.

Mina löften i år är att jobba mer på min tacksamhet för det jag redan har, och även vara mer närvarande och njuta av det lilla i vardagen. Detta är något jag redan börjat jobba på och som jag tycker är så viktigt. En rolig uppgift jag har varje kväll innan jag lägger mig är att tacka mig själv för tre saker som jag gjort idag eller bara komma på tre saker jag är tacksam för generellt. Ibland skriver jag ner det, ibland tänker jag bara och ibland säger jag det högt för mig själv.


Bild på en liten del av familjen från julafton hos min bror Marcus.

THAILAND

2018-06-09 13:28
Från Idasjournal

Det här året började väldigt bra med en spontanresa tillbaka till Koh Lanta, Pontus pappa frågade oss om vi skulle med på torsdagkväll, fredagmorgon bokade vi och söndagmorgon den 7 januari åkte vi. Det blev 9 heldagar där och det var helt magiskt, aldrig varit så relaxed. Dagarna påstod av poolhäng, läsa bok, strandpromenader och god mat.

Blev en sväng till Ban Saladan, "huvudstaden" på ön för att shoppa och käka lite vid hamnen en kväll. Var väldigt bra shopping där och restaurangen vi åt på älskade jag, den var liksom hälften bokhandel med mysig musik och katter som låg och chilla överallt.

The main reason för att vi åkte ner var för att vi var tvungen att åka till Bangkoks IKEA och köpa allt från garderober till sängar som sedan skulle fraktas till huset, några dagar in på semestern så kom leveransen och vi byggde ihop allt så nu finns det 8 sovplatser eller 10st om man lägger ut madrasser på golvet. Very nice, hoppas verkligen att vi kan få tag på en resa i december med ett gäng kompisar. Hade varit DRÖMMEN.

2018-06-08

2018-06-08 13:51
Från Idasjournal

Snubblade in på några av mina gamla bloggar & blev bara så glad av att läsa & ta del av gamla minnen, nu snackar vi bloggar ända tillbaka i år 2012. Så jädrans kul att det finns en plattform som denna att spara sina minnen och bilder på så därför tänker jag försöka börja lite smått igen.

Idag är allt riktigt bra för det är FREDAG, hurraay. Har kommit igång med lite städning nu på morgonen och försöker lägga ut några annonser så jag får iväg skit vi inte använder. Snart kommer Maja hit och gör mig sällskap, hoppas vi kan smida någon plan inför kvällen för än så länge har jag ingen aning om vad som händer i helgen.

GOTT NYTT ÅR

2018-01-02 19:32
Från Idasjournal

Hoppas ni alla fick en fin nyårsafton, mitt nyår var helt perfekt. Jag, Pontus & Johan hängde hemma hos oss och käkade en god vegansk middag med glass och fruktsallad till efterrätt. Spelade nyårsbingon och hade det bara så trevligt.

Runt halv tolv promenera vi oss mot hamnen för att se fyrverkerierna, hade med oss en konfettibomb och megastora tomtebloss. Planen var att gå in på Casinot men kön var insane och mötte några vänner som vi följde med hem på efterfest istället. Blev ett nattkäk på donken innan vi gick hem, och var så otroligt glashalt för det hade regnat så jag for på rumpan två gånger.. Haha men för övrigt riktigt bra kväll! Kom inte i säng förrän 08, ops.


JULGRANEN VANDRAR RUNT

2017-12-01 18:12
Från Idasjournal

Igår var dagen jag väntat på så länge, att få pynta julgranen! Det är verkligen så mysigt att dricka glögg och pynta den tillsammans. Varje år har vår inredning sett lite annorlunda ut och därmed har vi fått hitta en ny plats för julgranen varje år, men lite roligt med variation också. T.ex nytt för iår är att vi har en hörnsoffa nu och har inte riktigt ett hörn i vardagsrummet att ställa julgranen.

Detta är tredje julen vi firar i vår lägenhet, bild 1 är första julen, bild 2 andra julen och bild 3 och 4 är nu iår. Blev faktiskt väldigt nöjd med årets plats för julgranen, i hallen. Mysigt för vi har ingen mysbelysningen i hallen annars så är alltid så mörkt där, men nu är det så mysigt när man går upp på morgonen så lyser den upp vägen till badrummet liksom.

En tradition för oss varje 1 december är att äta frukost tillsammans och se första avsnittet av julkalendern. Sedan kanske vi inte fortsätter följa kalendern men det spelar ingen roll för vill bara ha det där mysiga och "fira" in julen typ. Klockan ringde då 07 imorse och gjorde i ordning en lätt frukost och vi myste tillsammans fram till 8 nästan innan älskling gick på jobbet. Så himla härligt.

Helgen som var

2017-11-29 18:00
Från Idasjournal

I fredags vare ju black friday & shoppade upp mitt sista öre verkligen på julklappar. Först nätshopping 06-08 & sedan birsta 9-13. Så nöjd med alla köp iallafall. På kvällen kom Johan med sin computer & Pontus & han gamea, sjukt chill kväll. Såg idol & tog en prommis tsm och köpte lite gott innan 12 slaget sen däcka jag totalt. Var så trött.

Lördagen bjöd på lite festligheter, var så kul att få göra sig lite snygg och dra på fest & visa upp sin bränna. Haha. Mådde däremot väldigt illa hela kvällen så vi gick bara in på krogen en snabbis och hälsa på lite kompisar, sen drog vi hemåt innan 02. Men skojj vare

På söndagen sov vi ut rejält & det var såå skönt. Fick även lite städning gjord och bar ner saker i källare & tog upp alla kartonger med julgran & julpynt. Imorgon ska babe och jag klä julgranen tillsammans, vill alltid göra det sista november för älskar att vakna upp den 1 dec och allt är klart och mysigt & man äter någon mysig frukost och ser julkalendern. Hihi bästa traditionen!

FIRST TIME SNORKLA

2017-11-28 11:41
Från Idasjournal

Kom helt av bloggen, glömde bort att jag hade en nästan. Men sista veckan i Thailand var iallafall underbar. Vi tog en tur till Phi Phi öarna en dag och jag snorkla för första gången OMG, är livrädd för havet, mest för allt det okända som lurar där nere, men det var SÅ COOLT, man kunde liksom ta på fiskarna, så jäkla häftigt och kommer verkligen göra om det!

De två sista dagarna njöt vi verkligen fullt ut, var till och med sol utan moln hela dagarna då typ så då passade vi på att pressa med kokosolja och ojoj vad fort det gick att få färg. Rekommenderar verkligen att använda solskydd alla dagar och bygga upp en bränna och sedan de två sista dagarna pressa i solen med någon kokosolja så får snabbt en bra färg!

Idag är det en vecka sedan vi kom hem & det har varit så grymt för har lagt mig tidigt och kommit upp mellan 05-07 varje dag hela veckan. Något jag verkligen vill fortsätta med!

Bjuder på denna, Jag, påväg ner i vattnet sist av alla och med flytväst på. Hahaha

Litt bilder

2017-11-17 07:27
Från Idasjournal