RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-09 05:52:44

Nathaliieee blogg

Nathaliieee blogg på Nouw

Framme!

2019-08-09 05:30
Från Nathaliieee

20 timmar på resande fot och ja jag är dunder trött. Man varken sover eller äter bra tycker jag när man reser, och denna resa hade jag varken tiden eller framförallt inte orken att laga någonting att ha med mig. Hade i vilket fall som helst inte fått med de in då jag redan passerat max vikten som var tillåten.

Jag reste denna gång med Qatar Airways och vilket fantastiskt flygbolag, allting flöt på bra från Landvetter till Doha där vi mellanlandade. Till och med maten var ätbar och personalen var fantastisk ombord.

Jag fick lite panik på Landvetter då jag hade med mig två handbagage men checkade bara in ett bagage. Då jag enbart fick ha 30 kg + 7 kg handbagage med mig och varje kg över det kostar 400kr, rena rånet och det ville jag ju inte betala.

Väskorna vägde 28 kg + 6,3 och den jag inte checkade in vägde dryga 13 . Trodde jag skulle få skäll när jag steg på planet mot Doha för jag såg att det satt en lapp på ena handbagaget och visste inte om de var petiga. I panik packade jag om båda värskorna så kabinväskan var proppfylld och att min andra väska såg ”lätt” ut. Pulsen på max och svetten bara rann fick jag tillslut stängt väskan med lite våld. Kände mig sjukt nöjd och smart vill jag lova och jag skulle inte behöva öppna väskan förrän jag kommer till lägenheten i hua hin.

Boardingen gick väldigt smidigt och vi var iväg i tid. Väl ombord på planet och när vi precis ska lyfta kom jag på att jag hade packat ner min iPad i kabinväskan som ligger i hyllan ovanför mig. Och jag har helt glömt att sätta på flygplansläge på den, tror ni inte att jag fick rå ångest då jag ABSOLUT INTE kunde ställa mig upp och öppna den där förbannade väskan som jag var så nöjd över att jag var så smart någon timme tidigare. Planet gjorde sig redo för avgång och när vi var i luften och fick ta av mig bältet var jag snabb som tusan med att ta ner väskan rycka upp ipaden och ställa in flygplansläge med skakande händer och ångest

Resan från Doha gick väldigt smidigt, somnade till in emellan och när jag sov som skönast vakande jag av att någon stod och slog på mig. De va flygvärdinnan och dax för att landa, då hade jag nog sovit 1 timme som max.

Allt gick smidigt på flygplatsen i Bangkok och jag hittade tillslut min chaufför (trodde jag) men det var tydligen springpojkennu sitter jag i bilen påväg från Bangkoks flygplats och trodde det var en 3 timmars resa till Hua hin men kom mitt i trafik kaoset så bilfärden tog 4 timmar istället.

Känns helt jäkla overkligt må jag säga, men fyfan vad glad jag är att jag gör detta. Kommer bli magiska månader i ett inte helt främmande land och med fantastiska kollegor

Fick ett jätte trevligt bemötande när jag kom till mitt boende utav ms Nok som arbetar här. Super mysig lägenhet (bilder kommer nedan). Det var bara att börja packa upp väskorna för att inte somna innan min chef Monica och hennes man Johan som också bor här skulle komma förbi och vi skulle ut och äta.

Underbara Sara gav mig ett brev igår som jag inte fick öppna förrän jag var i Thailand. Så sjukt jobbigt att vara så nyfiken som jag är, men öppnade det i bilen och gud vilken människa hon är alltså! Blev tårögd och glad på samma gång!

Nu ska ni få se min lägenhet jag kommer tillbringa min tid i här i Thailand. Så hörs vi av senare

Hej då Sverige!

2019-08-07 15:04
Från Nathaliieee

Hej!

Jag har funderat lite fram och tillbaka kring om jag ska ta upp bloggen igen under min tid i Thailand. Men tänker att det kan vara kul för er att få en liten inblick i hur mitt liv ser ut i Asien.

För tillfället sitter jag på Landvetter och har precis sagt hejdå till pappa som så snällt körde mig till flygplatsen. Många känslor från olika håll när man säger hejdå men det är väl charmen i det hela..

Planet går 16.10 till Doha där jag mellanlandar i ca 2 timmar innan det bär av mot Bangkok och Hua hin.

Många har frågat de senaste veckorna om hur det känns och om jag är redo för mitt äventyr. Svaret är som min kloka vän Sara sa ”du kommer jag aldrig att bli redo, det är bara att göra det”. Och de har hon helt rätt i.

Mina två veckors semester hemma på kusten har både boostat mig, gett mig lite ångest samt fått mig att koppla av med både nära och kära runt omkring mig. Men en sak är säker och det är att jag nu är påväg till Thailand för att spendera de närmaste 10 månaderna där.

De senaste dagarna har varit lite små kaos då jag ville klämma in så många hejdå besök som möjligt. Tänkte att det inte kommer bli så jobbigt men när jag satte mig i bilen mot Landvetter kändes de både sorgligt och extremt spännande på samma gång. Att visa mina känslor är väl kanske inte min starkaste sida, ni som vet ni vet vad jag menar. Men de kanske får bli något att utveckla på min resa.

Detta äventyr kommer att ge mig en rejäl personlig utveckling (hoppas jag) nya erfarenheter och kompetenser och framförallt ger detta mig möjligheter runt om i världen att knyta nya bekantskaper, nya kunskaper och förståelse för den thailändska kulturen.

Jag ska fokusera på allt jag kommer att lära mig, uppleva, förundras över samt upptäcka nya platser, starta ett nytt kapitel i mitt liv och vidga mina vyer vilket jag verkligen fram ser emot.

Hoppas ni kommer ha lika mycket glädje av bloggen som jag kommer att ha och är det något specifikt ni vill se mer av eller veta är det bara att hojta till.

Man vet aldrig vart livets väg bär en, så ta möjligheten när den ges annars kommer du ångra dig!

Ny vecka!

2019-05-06 10:49
Från Nathaliieee

Hur kommer det sig att när man alltid är nära mållinjen så minskar motivationen?! Så är det iallafall för mig.

Nu under helgen var mina två sista dagar med kostomställningen, detta var andra gången jag gjorde en omställning då jag inte riktigt följde planen efter kostomställning jag gjorde veckan innan. Jag höll på att ge upp flera gånger minst sagt! Men det gjorde jag ju såklart inte!

Min mentala del har fått arbeta extremt mycket denna perioden och livet är inte alltid en dans på rosor. Har man bestämt sig så har man. Jag vet ju att jag blir starkare för varje dag som går och även timme för timme.

De personer som tror att jag skuttar upp varje morgon och har en oändlig energi för att träna eller att alltid äta cleant den har fel, jag har ofta svackor i min träning och cravings.

Det bästa jag vet är att planera upp mina veckor med träningspass, speciellt med ett skönt gäng eller enstaka personer som ger energi och som kan kötta och puscha, för då måste jag ju bara infinna mig på plats

Något som verkligen driver mig är att umgås med likasinnade personer som ger energi!

OCH jag ser upp till varje person jag har i mitt liv och dem är även mina största förebilder och drivkraften i mitt liv!

Jag har inte riktigt fattat än att jag ska flytta till Thailand om bara 3 månader, alltså det är gaaalet för det känns så långt bort men ändå så nära på något sätt.

Alla frågar hur det känns nu inför äventyret och flytten, ärligt talat så vet jag inte hur det känns, men en sak vet jag och det är att det kommer vara så tufft att ta sig igenom alla dessa fantastisk roliga men tuffa och utmanande träningspass på egen hand. Då jag inte har någon av mina powerkvinnor med mig som drar med mig till gymmet eller tvingar mig att kötta in i sista sekund tills man nästan svimmar av.

Det känns rent ut sagt förjävligt!

Men en sak vet jag, att jag kommer hitta nya vänner för livet och lära mig ännu mer om mig själv

Låglektinkost

2019-05-05 09:14
Från Nathaliieee

Jag tror ju på att vi alla måste lära oss kring hur ens egen kropp fungerar. Vi har olika genetik som vi inte kan ändra på men absolut kan vi utifrån genetiken påverka våra kroppar på ett bättre eller sämre sätt.

Jag har själv gjort ett gentest för att ta reda på min genetik, min läkare gjorde detta för att kunna hjälpa mig utifrån mina förutsättningar. Även min mamma och en av mina systrar har gjort exakt samma sak.

Vi har alla 3 fått veta vår genetik och har väldigt lika men min kropp har svårt med matsmältningen, inflammations processer i kroppen och en ogynnsam tarmflora. Genom att veta om detta kan jag själv påverka kring hur jag kan ta hand om min kropp på bästa möjliga sätt.

Nu var det inte detta jag skulle skriva om utan det var ju om låglektinkost, men tycker det pratas för lite om detta.

På måndag startar jag min 6 veckors kostplan med mat som innehåller lågt lektin.

Vad innebär då det?!

Lektiner är ett protein (ett gift) som växter, vete, baljväxter har för att slippa bli uppätna. Det förekommer i bland annat råvaror som: majs, tomater, jordnötter, kidneybönor, ärter, bananer, linser, sojabönor, svamp, ris och potatis. Lektinernas ämnen tillhör gruppen antinutrienter, som på olika sätt påverkar vår hälsa.

Vi har ingen anpassning OCH vi får i oss en stor del av samma gift. Sammantaget blir då giftigheten stor.

Ett annat problem är att lektiner ökar tarmslemhinnans genomsläpplighet för främmande substanser. Många hävdar att detta leder till autoimmuna sjukdomar. (Lektinerna bryts inte ner utan kan skada tarmslemhinnan).

Hur mycket lektiner finns i maten?
Innehållet av de olika lektinerna varierar från livsmedel till livsmedel. Bönor kan innehålla 5% lektiner (räknat på torrvikt), sojabönor 6,5%, och andra baljväxter så mycket som 20% av mjöl gjorda på desamma. Majs innehåller å andra sidan bara 0,8% lektiner. Intaget hos människa kan därvidlag vara betydande.


Hur påverkar lektiner oss?
Många lektiner undgår nedbrytning i magtarmkanalen och binder intakta in till tarmceller. På så vis kan de hämma upptaget av olika näringsämnen. De kan också ta sig över tarmbarriären ut i blodomloppet.


Tomater, linser, ärter, kikärter, favabönor och andra vanliga livsmedel innehåller ofarliga lektiner. Vissa är till och med hälsobefrämjande.

Hur påverkas lektiner av tillagning?
Lektiner är i allmänhet värmekänsliga, men eftersom vi ofta tillagar vår mat försiktigt finns ändå en ansenlig mängd kvar intakt i maten vi äter. Blötläggning (där du kastar bort blötläggningsvattnet) och grillning är dock tillagningsmetoder som effektivt minskar mängden lektiner. Långa koktider gör också att mängden lektiner sjunker.

14 dagars kostomställning

2019-05-03 12:48
Från Nathaliieee

Jag har ett stort mål framför mig och det är att boosta min kropp så bra jag kan fram tills jag åker till Thailand!

Jag har tidigare skrivit om min sjukdomshistoria och vägen till ett friskare liv.

Under de senaste året har jag slarvat med kosten och ätit råvaror och godsaker som min kropp inte kan hantera eller bryta ner och göra sig av med ordentligt.

När jag fick jobbet på svenska skolan tog jag åter kontakt med min läkare nere i Ystad. Varför tog jag kontakt med henne igen?! Jo under den senaste månaden har jag skött kosten, träningen och sömnen till max men enbart stigit i vikt och kände att det var något fel i min kropp.

Cecilia som min läkare heter ringde upp mig och det bästa med henne är att hon har alltid ett svar, spelar ingen roll vilka frågor jag ställer, utan får alltid ett snabbt svar utan några tveksamheter i.

I och med att jag slarvat med vitt socker, råvaror som min kropp inte kan hantera och fått reaktioner som jag blundat för har min kropp skapat massor med inflammationsprocesser för att skydda kroppen.

För att boosta ordentligt påbörjade jag en 14 dagars kostomställning där jag under olika steg skulle förhålla mig till min läkares rekommendationer för att rensa kroppen ordentligt.

Dag 1-3

Frukost: måltidsersättning (ett speciellt kostpulver från min läkare med 2 dl vatten, 1 dl kokosmjölk/mandelmjölk, 1/5 avokado)

Lunch & middag : se rekommenderade förslag i bilden nedan

Dag 4-8

Frukost & lunch: måltidsersättning

Middag: se rekommenderade förslag i bilden nedan

Dag 9-11

Frukost, lunch och middag: enbart måltidsersättning, en lättare måltid på kvällen om man är hungrig (ja jag åt de varje kväll)

Dag 12-14

Frukost & lunch: måltidsersättningen

Middag: se rekommenderade förslag i bilden nedan.

Självklart en mängd olika kosttillskott på detta.

Efter dessa 14 dagar påbörjar jag en låglektinkost i 6 veckor framåt =)

Jag körde på i 14 dagar och vissa dagar var jag väldigt energilös och konstant trött men det var bara att bita ihop.

Det blev påsk och jag åkte hem till Lysekil för att tillbringa helgen med familjen. Jag var piggare än någonsin och min kropp hade fått sig en rejäl boost, men ibland händer de bara och min karaktär blev som bortblåst! Jag föll för godiset och sötsakerna och åt såklart och när jag redan börjat äta tänkte jag att jag lika gärna kan fortsätta. Min 14 dagars kostomställning var förgäves. Kroppen reagerade direkt med ett vätskepåslag, svullnad i kroppen och allmänt seg och hängig! Var det värt det??

Nej det är inte värt de, så jag beslutade mig för att påbörja en ny 14 dagars kostomställning för att därefter gå på en 6 veckors låglektinkost.

Jag Vill inte åka till Thailand och bli dålig och känna att jag hade kunnat förebygga detta redan innan jag åkte.

Smärta föder skönhet både på insidan och utsidan, man gör val ständigt i livet och jag väljer nu att ta hand om min kropp på bästa sätt! Det handlar inte om att förbjuda sig men att fokusera på de råvaror som är bra för just min kropp.

Kommer att förklara mer vad det innebär att äta en låglektinkost i nästa inlägg

Nästa utmaning i livet!

2019-05-02 18:32
Från Nathaliieee

Nya äventyr väntar!

Som ni säkert redan vet kommer det bli nya utmaningar för mig i höst. Jag flyttar till Thailand i hela 10 månader, till staden Hua Hin! Hur sjukt är inte det?

Det känns fortfarande overkligt och att det fortfarande endast är en dröm, trots att allting är fixat. OCH då menar jag PRECIS ALLT Till och med flygbiljetten är betald.

Den 7 augusti reser jag och har skaffat mig sjukaste lägenheten där städ samt byte av handdukar och sängkläder ingår en gång i veckan bortskämd som tusan, moppen är också redan bokad och levererad när jag landar samt upphämtning vid flygplatsen är kirrad.

Lite bilder på mitt boende under mitt år i Thailand!
Vad ska jag göra i Thailand då är det många som undrar! Jo jag ska arbeta på svenska skolan som lärare, tar tjänstledigt från min lärartjänst här i göteborg!


Har ni några bra tips på grymma matställen, utflykter som är ett måste och framförallt de bästa gymmet samt Muay thaien tar jag varmt emot detta

IBLAND ÄR VERKLIGA RESULTAT BÄTTRE ÄN FORSKNING!

2019-03-01 08:14
Från Nathaliieee

Tycker det är väldigt kul när människor blir provocerade av de jag skriver här i bloggen och vill skapa en diksussion då de antar att jag skriver att alla måste äta som denna trend. Det är något jag vill förtydliga helt och hållet här att så är det inte.

De ända jag vill göra är att berätta min berättelse och erfarenheter och en sak kan jag säga och det är utifrån mig själv, JAG HAR ÄTIT MIG FRISK.

Jag har som jag tidigare skrivit varit väldigt väldigt dålig där vårdcentralen samt andra mottagningar inom den svenska sjukvården endast har hjälpt mig med symptomen . Alltså deras sätt att ”bota” mina inflammationer var genom cellgifter då de sa att jag hade reumatism utifrån symptomen men mina prover visade inget på det. Jag har ätit mycket starka tabletter för värk samt inflammations dämpande som enbart gav mig magsår och varken dämpade smärtan eller inflammationen.

Som sagt jag talar utifrån egna erfarenheter.

De livsmedel som vi tidigare vet är hälsosamma är såklart fortfarande det, men ofta handlar det om vilken genetik du har och utefter de reagerar våra kroppar olika. Vetenskap i all ära, men jag tror att man måste våga gå ifrån vad "experterna" säger ibland och leta forskning utanför boxen för att hänga med i samhället (men det är vad jag tror).

Hade jag fortsatt hos min reumatolog hade jag fortfarande varit extremt sjuk det är en sak som jag vet är säker utan att behöva ha en forskares expertis på.

Trendiga dieter är sällan bra. Däremot är det så i många sammanhang att det är tur att man vågar gå ifrån vad de så kallade experterna tycker. Vetenskap är bra men det är aldrig ett facit. Vet att detta är ett känsligt ämne för många och som går igång så fort man öppnar upp sig och delar med sig kring hur man har gjort sig frisk med kosten. Som sagt vetenskap i all ära, men jag är en av många som fått bra resultat av att äta mig frisk och jag har fått olika skov under tiden med då min kropp inte kunde hantera alla födoämnen.

IBLAND ÄR VERKLIGA RESULTAT BÄTTRE ÄN FORSKNING!

Jag följer ingen trend de vill jag lova, hade gärna ätit allting, det är ett pussel ibland att få ihop livet med hur/vad och framförallt om jag ska ut och äta på restaurang.

Min läkare heter Cecilia Fürst är utbildad läkare och har arbetat på en vanlig vårdcentral men kände att hon inte kunde stå för den vården så hon åkte till USA och utbildade sig inom funktionell, metabol- och näringsmedicin. Hon är även en av forskarna inom funktionell medicin.

Funktionell medicin skiljer sig från vanlig västerländsk medicin som hon också är utbildad inom där man ställer sig frågan vad är det för problem funktionell medicin ställer sig frågan varför har jag de här problemen?

Håll dig hälsosam och stark på samma gång

2019-02-28 14:23
Från Nathaliieee

Inflammation är Involverat i all ohälsa och är roten till allt ont, dock inte bara om hjärt och kärlsjukdomar eller bukfetma utan även psykisk ohälsa och välmående. Sedan är inflammation en viktig del av kroppens immunförsvar då den hjälper kroppen att signalera när det är något i kroppen som inte stämmer.

Inflammation är kopplat till allt från cancer, dements, autoimmunaitet, allergier osv. Men problemet är att vi har immunförsvar helt ur balans, och alldeles för mkt inflammation som ofta blir kronisk.

Vi lever tillskillnad från våra förfäder med helt andra typer av hälsofaror och det beror på de födoämnen vi stoppar i oss kroppen inte kan tas hand om på rätt sätt. Immunförsvaret som en gång räddade vårt liv har nu blivit ett potentiellt hot mot vår hälsa. Dent är en viktig koppling mellan inflammation i tarmen och depression och andra psykologiska tillstånd, som vi måste börja att prata mer om.


Desto större skada dina inre organ och tarmar har ju sämre mår din kropp, det säger ju sig självt. Men att äta sig sjukare tar större skada på dina tarmar samt psyke och därmed ökar inflammationerna i kroppen. Jag är ett prakt exempel på detta, innan jag visste att jag var allergisk mot mjölkprotein, ägg, vissa nötter och gluten åt jag detta dagligen. Och jag förstod inte varför jag alltid mådde illa, hade konstant värk i fötterna vilket även spred sig till andra leder i kroppen. Att fel livsstil ger inflammation det är något vi måste ha i bakhuvudet. Det gör att immunförsvaret blir överaktiverat och med tiden orsakar det kronisk inflammation i kroppen.

När vi får en inflammation i kroppen ökar mängden cytokiner i kroppen, vilket är en signalsubstans till immuncellerna och det påverkar kroppen och framförallt hjärnan. Den framkallar trötthet, en sjukdomskänsla och kan även göra oss deprimerade. Jag har som sagt varit där och haft alla dessa symptom vilket jag nu i efterhand kan se, när man är i det ser man sig varken svag eller sjuk överhuvudtaget.

Magen är alltså ditt centrum, den styr hur du mår helt enkelt, du kan både äta dig sämre vilket också betyder att du kan äta dig bättre. Det gjorde jag, vet att det sticker många i ögonen som inte tror på detta jag var en av dem tro mig, det krävs hårt jobb men när man är som sjukast gör man vad som helst för att må bra igen. Det vi vet idag är att kosten spelar stor roll för oss människor då tarmflorans kvalitet har stor betydelse för vilken inflammations grad som kommer att aktiveras i kroppen.

Det finns olika livsmedel som påverkar våra inflammationer i kroppen, det handlar om hur matchningen mellan vårt immunsystem och vår metabolism (ämnesomsättning) hänger ihop. För vissa människor kan gluten vara extremt inflammatoriskt och för andra gör de inga utslag alls. Ett livsmedel som alla våra kroppar har svårt att hantera är socker, det påverkar vare sig du vill tro på det eller inte de inflammationer som är igång i din kropp.

Självklart är det svårt eller kan vara svårt att undvika mat som är inflammatorisk, men att ha en antiinflammatorisk kost eller livsmedel som riktlinjer är en bra start på att bli medveten om valen vi gör.

– Till exempel behövs både omega-3, som är antiinflammatoriskt, och omega-6, som är inflammatoriskt, till en viss nivå i hjärnan. Men det ska vara en bra balans mellan fettsyrorna. I Sverige är det allra vanligaste att man äter för lite omega-3 och för mycket omega-6. De flesta kan därför förbättra sin balans genom att antingen öka intaget av omega-3 eller minska intaget av omega-6, förklarar Mats Humble (forskare och överläkare).

Har skrivit de innan men skriver detta igen =)

Antiinflammatoriskt – Ät mer:
Grönsaker – gärna fiberrika och grönbladiga
Bär
Frukt i måttlig mängd
Baljväxter
Mathavre
Kaffe – 3-4 koppar/dag
Vin – högst 1 glas/dag
Olivolja och rapsolja
Omega-3
Kokosfett
Nötter och frön
Kryddor som ingefära, kanel, gurkmeja och vitlök

Inflammatoriskt – hoppa över:
Rött kött
Mjölkprodukter
Transfetter
Majsolja, solrosolja
Socker
Vitt ris
Raffinerat spannmål som vitt mjöl, vitt bröd, nudlar, pasta
Margarin
Omega-6

Antiinflammatorisk kost!

2019-02-27 09:21
Från Nathaliieee

Min kropp mådde som allra bäst för ca 1 år sedan då jag åt en antiinflammatorisk kost/medelhavskost. Hur vet jag det då undrar då kanske ni? Jag känner i hela kroppen och framförallt psykiskt hur det påverkar mig när jag nästintill börjat att äta utanför boxen.

Jag har nu bestämt mig att jag ska börja äta en antiinflammatorisk/medelhavskkost igen och börja nu stenhårt i 3 månader för att ge min kropp en kick till att börja med. Jag vet vad som krävs för att upprätthålla detta och inte falla i alla fällorna i mataffärerna igen men det är då man måste berätta för sig själv varför jag gör detta. Varför min kropp inte ska ha godis eller födoämnen med citronsyra i eller halvfabrikat.

Ju renare mat vi stoppar i oss desto bättre mår våra kroppar. Jag kommer att börja väldigt strikt för att återställa mina funktioner i tarmarna, ge mina inre organ lite kärlek och därefter kommer mitt mående att må efter också.

Jag har märkt att jag för tillfället ständigt är trött, är lite små sjuk varje vecka, glömmer mycket varje dag och känner inte igen mig själv riktigt och har ibland lite ont i mina leder (inflammationerna börjar att blossa upp).

En del matvaror har proinflammatorisk effekt vilket för att infektioner/inflammationer blossar upp. Såklart är det svårt att undvika dem helt men om man blir mer medveten om vilka matvanor man har eller de val man gör har du tagit ett stort och viktigt steg mot ett längre och sundare liv.

Dessa matvanor gör inte din kropp en tjänst, utan de skapar kronisk inflammation i din kropp.

De här matvarorna är mindre bra för kroppen

1. Vegetabiliska fettämnen

Oljor som majs-, vindruvskärn-, tistel- och solrosolja är några av de oljor du ska undvika. Använd istället som oliv-, avokado- och rapsolja.

2. Rött kött
Det är speciellt djur som har fått kraftfoder och alltså inte har fått gå fritt som du ska undvika. Bättre val är lamm, älg, rådjur, ren, gräsbetat, jagat & lokalproducerat.

3. Socker i alla former
Socker i godis, kakor, choklad och kex är dessvärre också på den svarta listan över matvaror du bör undvika om du äter antiinflammatoriskt. Baka egna bakverk med tex dadlar som grund.

4. Snabba kolhydrater
Du får också säga hejdå till vitt bröd, vitt ris och vit pasta. Välj istället matvaror med mer fullkorn.

5. Processade köttprodukter

Det är bland annat pålägg, bacon och korv du ska undvika. (De innehåller nitriter, sulfiter, socker och natriumglutamat E220-228).

6. Alkohol

Alkohol i större mängder går inte heller om du vill äta antiinflammatoriskt.

7. Feta mejeriprodukter

8. Potatis (i synnerhet bakad eller ej skalad)

9. Salt

10. Godis

Jag menar inte nu att man ska sluta med allting utan att det handlar om att vi ska bli mer medvetna kring vad det är vi tillför till vår kropp, vad ger vi den för förutsättningar för att må bra.

Müsli

2018-10-09 14:17
Från Nathaliieee

Halli hallå!

När man är hemma och kurerar sig för att försöka få tillbaka rösten och att kroppen ska samarbeta igen slängde jag snabbt ihop en supermüsli

Det är ju som sagt viktigt att äta även när man är sjuk, kroppen arbetar konstant för att man ska komma tillbaka och därför behöver vi få i oss massa mat ett litet mixtrat recept från mig själv och från en kompis recept ❤️ det kan aldrig bli fel

Recept

5dl havregryn
1dl pumpakärnor
1dl solroskärnor
1dl linfrön
1-2dl valfria nötter (välj själv hur mycket)
1-2 dl Torkad frukt (välj själv hur mycket)
1dl kokos
2-3matskedar honung
Flingsalt (ganska mycket)
pepparkakskrydda
Kanel
Kardemumma
3 dl vatten

Klä en plåt med bakplåtspapper och ringla på lite olja och häll sedan på blandningen och rör om in i ugnen ca 45min på 100grader varmluft men håll koll och rör om i müslin då och då

Lycka till!