RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-23 02:32:54

hildatnordgaard blogg

hildatnordgaard blogg på Nouw

Myshelg

2019-09-22 20:06
Från hildatnordgaard

I fredags morse kom äntligen Oskar hit. Han jobbar fortfarande i Härnösand under veckorna och tar sedan tåget hit till Göteborg under helgen. Så efter en mysig frukost tog vi en promenad till Eriksberg. Så fint att promenera efter vattnet. Vi tog en fika och bara hade det bra.

På vägen hem från Eriksberg gick vi förbi Ica för att handla lite gott till middag. När vi kom hem gjorde vi GT och hemmagjord pizza, så gott! Sedan blev det filmmys. Det blev dock inte så mycket film då vi somnade båda två tio minuter in i filmen, haha.

Vi startade lördagen med att ta en promenad till Haga för att gå på marknad där. Vi blev dock väldigt besviken då det knappt var någon marknad. Men det var så himla fint väder och det är så mysigt i Haga så det blev lyckat ändå.

I Haga finns det endel mysiga butiker, vi hittade bland annat en antikaffär med massor med prylar. Fina örhängen, hårspännen, hattar, lampor. Det fanns allt där. Sedan är det perfekt om man är fikasugen, speciellt om man är sugen på gigantiska kanelbullar. Jag menar, vem blir inte sugen på att fika när man går förbi ett bord som detta?

Vi tog sedan färjan tillbaka till Lindholmen och tog en lunch på Lindholmens Street Food Market. Har ni inte varit där måste ni gå dit! Så härlig miljö. Det finns massor med olika maträtter att välja på, lokal dryck, designmarknad och musik. Perfekt om man bara vill hänga med nära och kära.

Efter lunchen var vi så himla mätta. Så vi cyklade till Ica och köpte kantareller för att göra en lättare middag, varma mackor blev det. Men innan vi lagade middag gick vi till Radisson som ligger precis bredvid där vi bor. Vi tog ett glas på takbarer och njöt av utsikten och solen.

Idag tog vi cykeln till Göteborg Konstmuseum. Där gick vi runt och bara njöt av utställningarna. Det har varit helt fantastiskt väder, perfekt att ta cykeln och åka på en liten utflykt.

På vägen hem stannade vi vid Trädgårdsföreningen och köpte glass. Min första och sista mjukglass för sommaren. Vilken helg, så mysigt! Nu har Oskar åkt till tåget och är påväg till Härnösand. Som vanligt när han åker kommer tårarna. Är inte bra på att säga hej då. Det fungerar bra att vara ifrån varandra under veckorna. Vi ringer varandra flera gånger om dagen och det är ganska härligt att få längta efter varandra. Men ändå kommer alltid tårarna när han åker. Det blir så fruktansvärt tomta på en gång. Jag vet ju att vi ses snart och att känslan av tomhet går över, men ändå står jag där och lipar. Snart kommer mamma och pappa och hälsar på också. Då lär det bli många tårar när alla tre åker. Så blir det när man älskar någon.

Hoppas ni haft en fin helg!❤️

19.09.19

2019-09-19 18:10
Från hildatnordgaard

Detta fina kort och en flaska bubbel stod och väntade på oss i lägenheten när vi kom till Göteborg. Älskar pappas gubbar som han brukar rita på olika kort, tror jag har sparat alla!

Nu är det nästan ett år sedan jag skrev något här. Så vad här hänt sedan sist? Jo, för det första har vi flyttat ca 80 mil söderut. Närmare bestämt till Göteborg. Jag har börjat studera på YRGO. Där läser jag Arkitekturvisualisering. Så spännande! Ska berätta mer om utbildningen senare. Vi har hittat en fantastiskt fin lägenhet på Lindholmen och det känns jättebra. Den är liten och mysig. Helt perfekt!

Jag ska alltså göra nytt försök att hålla bloggen vid liv. Tänker att det kan vara kul att skriva om livet här i Göteborg och utbildningen. Allt är fortfarande så nytt men det känns väldigt bra.

Kram på er så länge!❤️

2018.09.28

2018-09-30 18:50
Från hildatnordgaard

Åå jag vet inte vart jag ska börja! Vilka PANGTJEJER jag har till vänner! Är såå glad (lite ledsen nu när vi har sagt hejdå). Men vilken helg vi har haft tillsammans. Vi har pratat, shoppat, pratat, ätit, pratat, pratat och pratat ännu mer! Har knappt sovit något så är helt slut. Men så lycklig över att jag har så fina vänner. Vi har verkligen haft superkul! Vid 17-tiden mötte jag upp Jennifer vid tåget. Hon kom springandes och där stod vi och kramades och grät som riktiga mesproppar. Men så glad var vi båda två! Så blir det när man inte träffat sin bästis på 1 år! Vi gick till hotellet och han knappt ta av oss ytterkläderna innan vi började prata om allt som hänt.

Efter ett tag kom äntligen Agnes också efter att ha virrat runt för att hitta till hotellet, haha. Men så fort vi var samlade poppade vi bubblet och en riktig tjejhelg påbörjades.

Vi drack bubbel, lyssnade på musik och gjorde oss redo för kvällen, så mysigt!

Agnes hade bokat bord på Asian post office. Såå god mat, rekommenderas starkt!

Hur fina är dom inte?!❤️

Alla rätter delade man och åt tillsammans, så mysigt!

Jag hade även min personal makeup artist med mig, praktiskt!

Vi åkte sedan tillbaka till hotellet och satt i baren innan vi gick upp till rummet. Vissa var lite fnissiga av alla drinkar men vi kom tillslut i pyjamasen. Vi myste ner oss i sängen alla tre och låg och pratade till klockan var 03.00. Kvällen kunde inte varit mer perfekt!❤️

Hoppas ni haft en fin helg!

Småstadstjej

2018-09-28 16:50
Från hildatnordgaard

Äntligen framme! Snart kommer Jennifer och då ska vi gå till hotellet. Så mysigt att bo på hotell tillsammans allihop. Det lär inte bli mycket sömn, haha. Har haft några timmar för mig själv nu och gud vad stressigt allt är! Jag som alltid tyckt det varit självklart att flytta till Stockholm en vacker dag känner mig som världens småstadstjej! Folk går fort och knuffas, det är en mil lång kö till kassa och provrum, allt är bara så stressigt! Vad hemskt det låter! Älskar att vara i Stockholm men att flytta hit kanske inte är lika självklart? Hinner kanske ändra mig igen. Det får tiden avgöra.

Tog en snabblunch och strosade runt på Åhléns. Så mycket fint! Ser ni hundhalsbanden? Dog när jag såg dom, såå fina!

Burgare

2018-09-28 11:23
Från hildatnordgaard

Om det är något vi är ganska bra på att laga till middag är det burgare, haha. En klar favorit hemma. Men det är ju så gott, mums! Är påväg till Stockholm och är snart framme nu. Det pirrar i hela kroppen och jag är bara såå glad. Kommer bli en magisk helg med tjejsnack, drinkar och shopping, kan inte bli bättre.

Ha en toppen fredag!

En dag på spa

2018-09-27 20:10
Från hildatnordgaard

Hur härligt är det inte att ta en pause i vardagen och bara njuta av lugnet lite? Vi åkte till Hallstaberget för att spa:a en dag. Perfekt dagsutflykt. Det är så fin utsikt där och mysig miljö. Vardagslyx!

Påvägen lyxadd vi till det rejält med finlunch

Alltså den här killen. Om han bara visste själv hur fantastisk han är. Min klippa. Det finaste jag har, min bästa vän och största kärlek. Älskar dig över allt annat Oskar.

Helg

2018-09-26 21:07
Från hildatnordgaard

Nu tar jag HELG! Vilken vecka det har varit, både högt och lågt. Men jag har fina arbetskollegor som är guld värda! Jag och golle är solo ikväll då Oskar är på aw. Vi har lagat tacopaj och myser nu i soffan. På fredag åker jag äntligen till Stockholm för att träffa mina tjejer. Haha blir nästan gråtfärdig när jag tänker på det, längtar så mycket! Vad skulle man göra utan sina tjejkompisar? Tur att dom finns!❤️

Trevlig kväll!

Tappat gnistan

2018-09-25 20:30
Från hildatnordgaard

Hallå där! Hoppas ni haft en fin dag!❤️ Jag känner mig såå nere. Är verkligen inne i en dipp. Jag står inför ett jobbyte och efter jag meddelat hur jag känner på mitt nuvarande jobb känns det inte alls bra. Jätte jobbigt eftersom jag har älskat att åka till jobbet varje dag och jag fortfarande har några arbetsdagar kvar innan jag byter. Har verkligen tappat all motivation och är jätte trött hela tiden. Jag vet att det kommer bli bra men just nu känner jag mig så osäker och ibland undrar jag vad jag har gjort? Kommer jag klara av nya jobbet? Hade det varit bättre att låta allt rulla på som vanligt? Ja ni hör ju... det bara snurrar i skallen.

Här ligger jag och lyssnar på musik, tittar på alla böcker och försöker inte att tänka. Hoppas på en bättre dag imorgon och lite mer energi. Men till helgen ska jag äntligen få träffa mina girls. Som jag har längtat!! En tjejhelg är precis vad jag behöver. Åå kan det inte bli fredag NU!

Ha det fint!

Längtan

2018-09-23 18:55
Från hildatnordgaard

Trots att vi nyligen var utomlands drömmer jag om varmare breddgrader. Det är något magiskt med att få upptäcka en ny plats med dom man tycker om. Jag älskar verkligen och resa. Men mest av allt längtar jag efter att gå barbent och kunna bada när man vill, haha. Tycker det är helt underbart att bada, om vi ändå hade haft ett badkar iallafall. Mor och far är dessutom ute och far nu vilket gör att man blir ännu mer sugen.

Men det är fint att ha något att längta efter. Det blir mer speciellt då.

Önskar er en fin söndag mina vänner

Så blev det höst

2018-09-22 18:22
Från hildatnordgaard

Har planterat ljung på balkongen så nu är det officiellt höst. Tycker inte man ska tömma alla utomhuskrukor och ställa undan dom bara för att sommaren är över. Finns massor med fina växter som tål kyla.

Annars då? Jag och Goliat har jobbat idag. Efter jobbet tog vi en promenad ner till vattnet innan vi åkte hem, så fint! Nu ska vi mysa hela kvällen.

Hoppas ni har haft en härlig lördag