RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-19 08:13:20

rimsbergdesign

rimsbergdesign blogg på Nouw

Lillasyrran

2019-01-04 20:52
Från rimsbergdesign

Bänkskivor

2018-05-15 16:41
Från rimsbergdesign

Material bänkskivor fördelar/nackdelar

1. Laminat består av flera lager papper samt lim som pressats under högt tryck med hög temperatur. Det här alternativet som bänkskiva är praktiskt, starkt och relativt billigt. Bänkskivor av laminat kombineras oftast med en kant av trä eller aluminium.

+ Laminatskivan finns i ett stort antal olika färger och mönster. Den tål vatten och i stort sett alla rengöringsmedel. Den är billig, slitstark och kräver inget speciellt underhåll utöver det vanliga.

Laminatskivans yta är hård och kan missfärgas av hög värme. fuktkänsligt i skarvarna, åldras inte vackert.

2. CoreStone är gjort av ett massivt genomfärgat kompositmaterial av hög kvalité som används till både kök och toalett. Materialet är porfritt och avvisar där av fukt, smuts och bakterier.

+ Tål hög värme och kemikalier och har även hög motståndskraft mot repor och brännmärken.

- CoreStone kan repas men som räddning kan CoreStone poleras upp på nytt efter behov och smak.

3. Massivt trä är ett trendigt och snyggt alternativ till bänkskiva. Oljade bänkskivor är vackra och en genomoljad bänkskiva kan även motverka att vatten tränger in. Priset varierar beroende på träslag, kvalité och tillverkare – där allt från prisvärt till dyrt förekommer.

+ Oljan får fram de vackra årsringarna i träet och gör bänkskivan fuktavvisande. Skavanker och repor kan slipas bort, varpå bänkskivan behandlas igen. Trä mjukar upp och ger ett varmt intryck i köket. Träet åldras vackert och är hållbart i längden om bänkskivan sköts som tidigare nämnt.

Träskivan kräver en del underhåll och regelbunden inoljning. Ett minus är att massivt trä inte tål syra, sulfat samt hög värme.

4. Stålbänkskivor är ett praktiskt alternativ när bänken och diskon sitter ihop. Ett väldigt bra exempel på bänkskiva om renligheten är ett stort behov. Användas oftast i restauranger, diskrum och tvättstugor och är relativt billigt.

+Hygieniskt eftersom det är enkelt att rengöra och underhålla. Stark mot slitage och tål obegränsad värme.

– En bänkskiva av stål känns kall och kan lätt få små repor. Bucklor kan förekomma och de kan vara svåra att räta ut.

5. Granit är en av de vanligaste bergarterna på jorden och bildas när magma genomgår en långsam avkylningsprocess djupt nere i jorden. De som kännetecknar granit är att det är ett väldigt hårt och tålbart material. Det finns i flera olika färger men den vanligaste är grå.

+ En bänkskiva i granit tål både vatten och värme. Granit är dyrt men är dock väldigt prisvärt över tid då en bänkskiva i granit håller för evigt. Tack vare av den glatta ytan är den perfekt att knåda deg på

– Granitskivor kan få kalkfläckar. Kanterna är känsliga för stötar och den är tung att hantera vid montering

6. Marmor är vackert, tidlöst och neutralt, vilket gör att en bänkskiva i marmor passar de flesta inredningsstilar och övriga färgval i köket.

+Tål värme och för att bänkskivan ska stå emot diverse vätskor så ska den impregneras.

– En bänkskiva i marmor är relativt dyrt och som nämnt innan är även marmor tung att hantera vid montering. Marmor är känslig för syror så som vinäger, vin och citron. Bänkskivan kan få slitage av vassa/hårda föremål. Material som porslin och glas kan gå sönder om man tappar det mot skivan.

Det är bra att se över de fördelar samt nackdelar som finns innan man väljer bänkskiva till köket. Mitt första val är marmor!


gatsby

2018-02-22 19:37
Från rimsbergdesign


På lördag ska jag och några vänner på 1920-tals fest, där av bilderna. Älskar 20-talet! Kläderna, håret, accessoarerna & sminket men även inredningen som jag lagt upp ett tidigare inlägg om, Art Deco.

sexy

2018-02-14 11:44
Från rimsbergdesign

Photoshoot

2018-02-08 17:49
Från rimsbergdesign

Photoshoot från i somras på min fina vän

neon

2018-02-06 22:00
Från rimsbergdesign

Nature close to my heart

2018-02-06 12:08
Från rimsbergdesign

is it spring yet?

2018-01-31 13:30
Från rimsbergdesign

Här ser ni några härliga kombinationer med rosa.
Nu får det gärna bli vår!

darkness

2018-01-17 16:22
Från rimsbergdesign

let's talk dirty pink

2018-01-17 14:08
Från rimsbergdesign