RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 00:23:03

RebeccaZorec blogg

RebeccaZorec blogg på Nouw

STUDENTEN

2019-06-07 12:18
Från RebeccaZorec

Nu är det 2 dagar sen jag tog studenten... Känns fortfarande overkligt. Jag har väntat på den dagen hela mitt liv och sen var den över på 24h, det är sjukt. Men det dygnet var verkligen det bästa i mitt liv. Allt var perfekt, från champangefrukosten till fylle-kebaben.

Vi började med champangefrukost ca kl 6. Allt var superbra fixat av klassens mamma, Thea D, och alla var sååå himla fina. Blev helt tårögd av att se alla när jag kom, världens finaste klass.

Efter frukosten tog vi bussen till stan för att ta bilderna till studentkatalogen. Och att få gå runt och sjunga (skrika) ”oh ah JGU” tills man blir hes tillsammans med EK16 är riktigt jävla underbart!

Vi samlades i skolan några timmar innan lunchen, där kolla vi på ett bildspel som Signe hade gjort, skrev några ord till varann på papper och i mössorna. Det blev en del tårar när bildspelet rullade, går inte att förklara kärleken för den här klassen och Jensen. Det är när man ser tillbaks på alla bilder och videos man verkligen inser hur kul vi haft tillsammans och hur många minnen vi skapat.

När vi återhämtat oss från bildspelet och tårarna gick vi till Norrlands för att äta lunch en sista gång. Vi var många från klassen som fick diplom och återigen svämmade hjärtat över av stolthet! Jag och Josef höll även varsitt tal till klassen, jag var sjukt nervös men lyckades ta mig igenom det hahah. Och är rätt säker på att Josefs tal gick rätt in i hjärtat hos oss alla!

Vi tågade genom stan på en sista PP och sjöng studentsången. Väl tillbaka i klassrummet fick vi våra betyg och en ros av våra fina lärare innan det var dags för UTSPRING!!!

Känslan av att springa ut på röda mattan med dem bästa vännerna i livet, att var klar i skolan efter 12 år, få dansa i konfetti och sen mötas av sin familj var ren och skär lycka!

Flaket var också en av dem roligaste sakerna jag någonsin gjort! Vi åkte runt i stan i över 2h och dansa & sjöng konstant. Dock var det riktigt jävla varmt, jag dog nästan i min klänning så förstår inte att killarna ens kunde vara kvar... Men man var som i en lyckobubbla och jag vill göra om det varje dag för resten av mitt liv!

Ville inte gå av när flaket när det stannade för även om nästan alla skulle på studentfesten visste man att det va sista gången vi var samlade som en klass...

Min mottagning var superfin, möttes av hela släkten och några vänner när jag kom fram. Började dock känna av att jag gått upp 3 på morgonen så var skönt att få några lugnare timmar och lite mat. Fick massa fina presenter och är extremt tacksam för att så många kom och grattade mig och min kära bror, Alex, som också tog studenten!! Det blev alltså dubbelt firande och stoltare syster än jag finns inte.

Åkte tillbaka till stan runt 19, duschade och gjorde mig iordning inför studentfesten. Mötte upp några i stadsparken och förade innan vi gick till Flustret. Där träffade jag ca alla, både från Jensen och grundskolan. Var galet mycket folk och fortfarande 200 grader varmt, men njöt varenda sekund av att få vara omgiven av alla underbara människor, få dansa med mina tjejer, sjunga mig hes(are) och bara ha en riktigt bra kväll.

Tror klockan var runt 1.30 när jag, Josef och Oscar lämnade festen för att fyllekäka. Fick min älskade kebab och somnade nästan sittandes... Som det ska vara helt enkelt hahah! Vi och Martin gick tillsammans till station runt kl 3 där vi sa hejdå för kvällen.

Då slog det mig på riktigt att det var slut. Jag hade varit vaken i över 24 timmar, dem bästa i mitt liv. Min student var över och varenda sekund hade varit perfekt. Jag hade fått uppleva livets dag med dem jag älskar mest, både vänner och familj, men framförallt med EK16.

Vi hade en samhörighet som jag tror är väldigt sällsyn. Det var verkligen en speciell klass, så många starka karaktärer och som Signe sa: varenda en har varit nödvändig. Alla har varit viktiga i EK16, alla är sin egen och är imponerad över hur starka alla är som personer. Ännu mer imponerad över att vi var 32 egna personer som alla accepterade och uppskattade varandra.

Så många fina minnen jag fått dela tillsammans med den här klassen. Hur trött och less man än varit på skolan har jag alltid längtat efter att träffa klassen och dem är anledningen till att min gymnasietid blev den bästa tänkbara. Nu vill jag bara samla alla igen, krama om dem och berätta hur mycket jag älskar dem, för jag gör verkligen det av hela mitt hjärta!

Tack EK16 och Jensen för mina livs bästa år, är så otroligt tacksam för att jag fått lära känna var och en av er. Kommer sakna ihjäl mig men vet att vi kommer ses allihop snart igen. Love u all<3

Nedräkning 38 dagar

2019-04-28 19:01
Från RebeccaZorec

Ojoj vad jag inte är duktig på att komma ihåg att skriva här... Men som jag skrev i senaste inlägget har det varit full fokus på skolan denna vecka. Har haft fyra examinationer varav en juridikuppsats som var vääldigt tidskrävande. Måste komma på ett mer effektivt pluggsätt för det här håller inte, lägga bort mobilen kanske?

Jag och tjejerna ville fira att vi överlevde en vecka till med några glas i solen. Vi satt och hade det trevligt från ca kl 15, fick även sällskap av några andra classmates. Det var välbehövligt att bara sitta och prata av sig lite. Blir lite lättare att koppla bort stressen över skolan då.

Igår slog jag vad med pappa om att jag inte skulle klara en hel dag hemma, jag förlora såklart... Förstår inte hur folk kan stanna hemma en heeel dag, jag blir så uttråkad.

Hur som helst åkte jag till Karro igår på kvällen och var med när dem firade hennes lillebror som fyllt 18. Hennes släkt är heeelt underbar och det är alltid lika kul att träffa dem. Riktiga partymänniskor som man får massa energi av hahah!

Idag har jag bara varit ute i solen, hämtade Joel som krockat sin bil (klant) och åkte till sjön med honom och min bror. Tanken var att vi skulle hänga där och bada men jag var nog lite optimistisk... Gjorde ont i hela kroppen på grund av att vattnet var så kallt. Men nu är första doppet för i år gjort!

Ikväll ska jag träna och foodpreppa lite, nästa vecka blir det också fokus på plugg, med undantag för Valborg. Men ser fram emot att få klart saker!

Nedräkning 45 dagar

2019-04-23 20:09
Från RebeccaZorec

Jaha hörrni, det gick ju sådär att lägga upp ett inlägg varje dag... Men man kan inte vara bäst på allt!

Helgen bestod av att jag försökte plugga men inte riktigt lyckades då motivationen inte är speciellt hög just nu. Vill kasta alla uppgifter långt bort och bara ha kul med mina kära vänner. Men det är dags att sätta in disciplinen och börja få saker gjort nu. Ska avsluta gymnasietiden lika starkt som jag börja den!

Hela veckan ska vara fokus på träning, plugg och bra antal timmar sömn. Jag jobbar inte i helgen så ska verkligen passa på att få saker gjort. Desto mer som är klart desto mer avslappnad kan jag vara när alla skivor drar igång. Vill verkligen inte känna mig stressad då, utan bara ha kul och njuta av sista tiden i skolan. Så nu gäller det att planera och framförallt följa planen! Men det ska jag väl klara? Har saknat att vara ett planeringsfreak & känna mig driven, det är dags nu!

Jag & Bäckan byggde lite rygg i lördags

Nedräkning 50 dagar

2019-04-18 10:00
Från RebeccaZorec

Wow vad tiden går fort! Om FEMTIO ynka dagar har jag tagit mig igenom hela gymnasietiden. Hur sjukt är inte det??

Det känns verkligen som att det var igår vi alla satt knäpptysta och nervösa i klassrummet. Vår coach körde på det typiska upplägget; para ihop oss och tvinga oss intervjua varann, som att det inte var stelt nog ändå haha! Men Inte visste jag då att vår klass skulle ha noll filter tre år senare och att jag hade hamnat i den bästa tänkbara klassen!

Vi är 32 elever, många starka karaktärer och mycket åsikter. Ändå har vi lyckats hålla sams i tre år, inte ett enda bråk eller tjafs (vad jag vet). Det känns rätt självklart att skitsnack inte borde förekomma bland (lagligt sett) vuxna människor, men det är nog få klasser som faktiskt lyckas haha! EK16 är inte som alla andra helt enkelt.

Hur som helst, studenten närmar sig snabbare än någonsin och anledningen till att jag tar upp bloggandet igen är för att jag vill kunna gå tillbaka och minnas allt. Alla skivor, stressen över läxorna, lättnaden över att skicka in sista uppsatsen, paniken över att inte ha en klänning (hjälp??) och lyckan över att få träffa mina underbara tjejer varje dag. Sååå fram till studenten blir det förhoppningsvis ett inlägg om dagen, nu jävlar kör vi sista biten!

15 augusti 2016, första dagen på gymnasiet... lilla gumman

Innan påsklovsfesten i söndags

2018

2018-12-31 20:11
Från RebeccaZorec

Har försökt skriva en årsresumé men allt raderades (heja mig) och jag insåg att 2018 inte var mitt år. Eller... det var som en jävligt lång bergochdalbana. Har inte med allt men försökt ta med det som påverkat min syn på året mest.

Inledde året starkt med att bryta handleden. Det tog nog mest på psyket faktiskt. Att inte få träna ordentligt och massa hjärnspöken. Men efter fyra veckor med gips och en miljard benpass kom jag tillbaka till både träning och ridning ordentligt. Jag bytte hyrhäst efter att ha haft Saga i 2,5 år. Nu har jag snart ridit Nabbi i ett år och det känns superbra! Vi har verkligen klickat och jag ser fram emot nästa termin med henne.

Våren erbjöd extremt blandade känslor. Mådde bättre än nånsin under några timmar på en konsert med The Vamps och svettades under åtta veckor på träningarna med Shaped By Aspen-gänget och Carro. Men under våren förlorade också min bästa vän sin mamma. Hon var en helt fantastisk person på alla sätt och vis. Har aldrig någonsin träffat någon lika omtänksam och godhjärtad som Linda. Hon kommer alltid fattas oss!

Sommaren började med att jag jobbade nästan varje dag i en månad. Hälften av all personal sa upp sig på jobbet och vi levde i konstant stress. Men sommsren är också roligaste tiden att jobba, gästerna är oftast gladare och ibland lyckas man få någrs lugna timmar att bara ha kul på.

Under midsommar drog jag på mig en släng med svinkoppor, äckliga sår i hela ansiktet som också är anledningen till att min hy fortfarande är kaos. Det var nog dem tråkigaste veckorna i mitt liv. Satt isolerad (väldigt smittsamt) på mitt rum och kunde inte göra något alls.

Hann bada, äta brunch och annat kul med tjejerna innan det var dags för två veckor i Spanien. Där gjorde jag absolut ingenting, vilket var superskönt. Men nästa gång jag åker dit bygger jag ett eget gym om ingen redan förstått att det behövs... Abstinensen var extrem!

Kom hem och blev singel efter närmare 2,5 år. Det blev stora omställningar och jag kan inte påstå att det var en dans på rosor... Markus och jag har aldrig varit osams men att vara bästa vän med sitt ex kan vara knepigt. Även om jag såklart är evigt tacksam över att få ha kvar den fina människan i mitt liv!

I slutet av sommaren fyllde jag 18!! Min födelsedagsfest var en av de bästa dagarna i mitt liv. Att få samla alla och bara ha kul tillsammans var guld värt och jag lever fortfarande på den dagen. Skaffade även min första tatuering några dagar senare, är såå nöjd med den!

Under hösten blev det en jäkla massa festande, jag hade verkligen superkul men det blev kanske liiite för mycket... Lever för att umgås med mina kära vänner dock!

Fick körkort (!!!) och bytte jobb i november. Körkortet underlättar extremt mycket varje dag. Det bästa är att det är lättare att sova hemma.

Att byta jobb var faktiskt jobbigare än jag trodde, saknar att träffa mina Idor. Men jag trivs väldigt bra på mitt nya jobb också och alla kollegor är supertrevliga!

I december har jag mest jobbat och tränat. Var på Fitnessfestivalen och träffade massa trevliga människor. Firade också Thea som fyllde 18!! Lyckades få en blåtira och det känns lite som ett tecken på att detta år inte var mitt bästa haha! Fick även samla mina tjejer i fredags och avsluta året med dem<3

Men summan av kardemumman: året har verkligen haft sina dalar och toppar. Har lärt mig massor om mig själv och är framförallt nöjd med träningen. Jag har kört 4-7 pass i veckan, med några få uppehåll, och känner mig väldigt mycket starkare än för ett år sedan. Det var mycket ångestkänslor i vågor under året som beror på olika saker, jag jobbar med det och vet att det går över. Det viktigaste i år har varit vänner och familj, är lycklig och tacksam över att ha så många fina människor i min omgivning varje dag!

2019 ska bli mitt år, nu kör vi!

Min Karro

2018-09-05 22:25
Från RebeccaZorec

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min bästis födelsedag!!

Min fina Karro blir hela 20 år och om det är någon som förtjänar att bli extra uppskattad en dag (helst varje dag) är det hon. Ni vet när man älskar någon så mycket att man vill ge hela världen till just den personen? Exakt så känner jag för henne.

Jag & Karro har den vänskapen där det kan gå flera veckor utan att vi hörs eller ses, men varje gång är det ändå så självklart. Hon är en av dem få människor jag litar på till 110% och kan berätta allt för, både roliga och jobbiga saker. Sådana människor är väldigt sällsynta och jag är lyckligast i världen som hittat en.

Vet helt ärligt inte hur jag skulle klara mig utan henne och alla hennes sjuka historier om saker hon råkar ut för. Skulle kunna skriva en hel bok enbart om pinsamma saker hon lyckas göra... Hade varit en riktig storsäljare kan jag lova haha!

Det jag ville säga med detta inlägg var egentligen bara tack! Tack Karro för att jag får vara din vän. Tack för att du finns i mitt liv och förgyller min vardag med galna historier. Mindre tack för att du är sämst i världen på att ”ringa upp efter jobbet” men ett stort jäkla tack för att du är du! Grattis igen gumman, love you


Högst oklart varför jag enbart har sånna här bilder på dig??

Veckans mål/planering

2018-09-03 15:35
Från RebeccaZorec

Hej på er! Första skoldagen på veckan är avklarad och nu är jag på gymmet (detta är min uppladdnings-kvart i omklädningsrummet). Jag har inte riktigt kommit in i rutinerna än, är svårt att få ihop allt nu när jag flyttat hem igen. Planeringen går inte lika smidigt som förut och jag måste anpassa mig mer efter andra för att ta mig till och från bussen. Fokus på körkort kanske?

Hur som helst ska jag verkligen försöka bocka av saker denna vecka, såsom att skriva om mitt CV, ringa sjukgymnast, lämna in ridstövlar på lagning och fixa foton till mitt rum. Detta är ”övriga” saker som jag måste göra helst idag för att få lite ro i min hjärna.

Annars ser veckan ut såhär:

Måndag - skola, gym & plugga

Tisdag - skola, gym med Thea & plugga (rida?)

Onsdag - skola, gym, rida & plugga

Torsdag - skola, gym & terminens första hoppträning (!!)

Fredag - skola & vara med kompisar

Lördag - gym, plugga & jobba

Söndag - gym & jobba

Denna vecka kommer bli tung, mycket att göra och långa dagar. Då krävs bättre planering och att jag är effektiv. Men ska man ha kul och kunna slappna av vissa helger får man jobba lite extra andra veckor, right?




Lennart 20 år

2018-09-01 19:38
Från RebeccaZorec

Igår åkte jag hem till Linnéa aka Lennart direkt efter skolan. Hon har, som jag skrev i ett tidigare inlägg, nyss fyllt 20 och dessutom åker hon till Afrika på måndag och är borta i 6 veckor! Hur ska jag klara mig?? Linn var också där och tillsammans förberedde vi maten innan vi gjorde oss iordning.

Runt kl 19 kom de andra tjejerna och sedan käkade vi, drack gott och skrattade massor. Längesen jag skrattat så mycket som denna helgen haha!

Senare på kvällen åkte vi till Birger, det var ganska lamt i början faktiskt men efter ett tag drog det igång. Musiken var dock en riktig besvikelse?? Alla bra låtar spelades i 30 sek och alla dåliga i 5 min... usch usch! Efter några timmars dansande tog vi i alla fall sista bussen hem.

Väl hemma hos Lennart igen satt vi som var kvar (+ hennes bror) och pratade om allt mellan himmel och jord i ytterligare några timmar.

Summan av kardemumman: det var en supermysig kväll och återigen känner jag mig lyckligast i världen som är omgiven av så otroligt fina människor!

Tog inte en enda bild igår?? Har massa roliga videos dock men dem får stanna i min kamerarulle...

Inte ens en outfitbild har jag... men hade på mig bl.a. bodyn på bilden och det gör vi aldrig om. Det är en sak att behöva knäppa ut den när man springer på toa varannan minut, men när den inte går att knäppa?!?

Att göra - Torsdag

2018-08-30 08:52
Från RebeccaZorec

Godmorgon! Idag är det ett ganska fullspäckat schema för mig, mycket som ska göras och planeras. Såhär ser planen ut:

Nu: Gym, axlar + armar

10.30: plugga

12.00-17.00: skola

18.00: möte nr 1

19.15: möte nr 2

20.45: plugga

Let’s do thiiiis!

Planer för framtiden med Aspenskog

2018-08-28 21:46
Från RebeccaZorec

Klockan 11.30 idag mötte jag upp min saknade coach och vän, Caroline Aspenskog. Efter en uppvärmning på löpbandet bestämde vi att det fick bli ett ryggpass idag. Främst för att jag haft ont i benhinnorna och inte bör träna ben tungt men också för att hon skulle kunna se hur min fysik utvecklats inför kommande omläggning av schema.

Jag har under en period känt att jag behöver någon som tittar på min teknik för att se om jag börjat med några ovanor, missar något eller slarvar. Som vanligt var det mest svanken som behövdes jobbas in men annars fick jag mest positiv kritik. Superkul att hon tycker att jag utvecklats mycket!! Man missar lätt sånt själv...

Passet i övrigt gick bra och jag är sååå taggad på mitt nya upplägg, vill verkligen få en rejäl utveckling på fysiken nu! Speciellt med tanke på att vi idag bestämde att jag ska tävla nästa år... Jag tackade nej till att tävla i vår av flera orsaker men till hösten blir det debut för mig om inget går helt galet haha!

Blir så glad över att ha hennes förtroende och det känns väldigt bra att ha en plan. Jag är sjukligt nervös redan nu och det känns som att jag lurar mig själv lite. Ska jag ställa mig på scen? Jag har knappt några muskler och långt ifrån en bikiniform... lite så går tankarna nu. Men det löser sig tillslut, jag ska göra det och jag ska ha kul!