RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-01-22 19:02:08

Alexanderkarlsson blogg

Alexanderkarlsson blogg på Nouw

Skrea Rör ny Sponsor!

2020-01-22 16:02
Från Alexanderkarlsson

Skrea Rör stöttar min satsning 2020!
Kul när lokala företag stöttar sina lokala atleter

PT-profil!

2018-12-30 16:49
Från Alexanderkarlsson

Hej hej!

Jag startade precis min PT-profil på Instagram: pt_alexander_karlsson
Så kul!

Kicka in och följ för att inte missa tips, övningar och erbjudanden!

God jul och gott nytt år

2018-12-25 15:45
Från Alexanderkarlsson

Som titeln säger. Klyshigt och inte alls originellt, men det är vad jag vill säga.

Nu dessa dagar är det träningsledigt och hemmatid. Mycket avslappning och tid med familj.


Det är skönt, men nu längtar jag till morgondagens träning och att jobba torsdag och fredag!

Trodde inte att jag kunde längta så här mycket efter att jobba. Men när man precis har börjat jobba med sin passion är det så det är!

fitnessfestivalen 2018

2018-12-02 20:05
Från Alexanderkarlsson

Den här helgen har jag fått uppleva Fitnessfestivalen för första gången. Och ännu bättre att det var med några av de skönaste människor jag känner.

F*n vad gött det har varigt! Fitnessfestivalen är en av nordeuropas största träningsfestivaler och innehåller allt från provsmak och försäljning av kosttillskott och accessoarer till uppvisningar, tävlingar och föreläsningar.

Jag började fredagen bra med att delta i en balanstävling hos Vibram Fivefinger, som är tåskor. Man skulle hålla balansen på en bom så länge man kunde.

Jag lyckades med 12 minuter, innan jag blev otålig och började tramsa och föll ner. Det var ändå långt bättre än någon annan vad lyckats med så jag vann ett par nya pjux!

Lördagens höjdpunkt var dock att jag och Danne fick representera vår vän, lärare och mentor Christoffer på Guldhjärta-galan på Berns. Christoffer var en av de fem nominerade till 'årets förebild'. Det blev ingen seger, men vi ser upp till honom ändå. Sen väntade en kul kväll ute med alla.

Söndagens höjdpunkt var självklart att jag deltog i 'Extreme Box Jump Challenge' och var nära på att vinna! Jag blev tvåa på 123 cm och vinnaren tog 125. Jag var uppe på två försök på 125, men föll av. Han tog det på sitt tredje försök. Vilken kille!

Det här ska jag lätt vara med på igen nästa år!

Annat kul var ju självklart att få se på Tyngre Träningssnack Live med Paolo Roberto som gäst, träningsnutrition med Anki Sundin och återhämtning samt nutrition med Jacob Gudiol!

Tack för denna gången Fitnessfestivalen, vi ses nästa år!

sista träningen

2018-11-11 10:32
Från Alexanderkarlsson

För en timme sedan kom vi tillbaks till hotellet efter att ha cyklat i tävlingsområdet i några timmar.

Finalerna avgjordes i går, så nu var det fritt fram att träna på hindren!

Detta var sista passet i Chengdu. I morgon vid lunch åker vi mot flygplatsen. Det ska bli skönt att komma hem, men det skulle samtidigt va kul att få cykla lite till på dessa coola hindren.

I videon finns några av grejerna jag gjorde i dag som jag är mest nöjd med.

Det första i filmen är faktiskt ett Finalhinder, vilket kändes skönt att klara (efter många försök och urfegningar... Haha)

18e bäst i Världen

2018-11-10 16:12
Från Alexanderkarlsson

Igår (fredag) gick semifinalerna för Elite 20" och 26" i VM av stapeln här i Kina. Juniorer och damer körde sina semifinaler på torsdagen.

Jag var exalterad över att få testa det nya tävlingssystemet för första gången och även att få köra de coola sektionerna, som höll en väldigt hög nivå.

Jag körde tre bra och fantastiskt jämna varv med 70 poäng var. 210 poäng totalt tog mig till 18e plats, vilket är det bästa resultat jag någonsin kört på världstävlingar!

Jag fick ett riktigt bra avslut på en rätt knackig säsong, vilket känns fantastiskt. I morgon kommer vi träna i tävlingsområdet och på måndag går flyget hem!

Jag åker hem från Kina full med inspiration, motivation och längtan efter nästa säsong.

Men först en välförtjänt vila innan det härliga, hårda jobbet drar igång igen!

Jag vill avsluta med att tacka alla mina sponsorer, vänner och min familj för allt stöd jag får.

Ni är bäst!

Kina so far

2018-11-08 08:51
Från Alexanderkarlsson

Jag har nu varit i Chengdu i tre dagar. I går körde vi en teamtävling nationer emellan. Jag vi körde alla fyra rätt bra och Sverige blev officiellt femte bästa landet i år!

Jag kom till och med i en lokal nyhetssida

I morgon eftermiddag gäller det. Då kör jag semifinalen bland 26" Elite Men.
13:30-17:30 lokal tid (7 timmar före Sverige).

Det är mycket hög nivå på sektionerna, men det ska bara bli så kul att få testa allt och dessutom få tävla i det nya systemet (poängsystem)!

Tre av de fem sektionerna som gäller i morgon.
Håll tummarna för mig!

I dag: Kina

2018-11-04 09:50
Från Alexanderkarlsson

I dag är det dags.
Chengdu, Kina, here I come!

Cykeln är i toppskick med nya hjul, ny gaffel och nya däck från Kleivard.com.

98 timmar till Kina

2018-10-31 15:20
Från Alexanderkarlsson

På söndag 17:20 går flyget till Kina, där jag och tre andra i landslagstruppen ska delta i VM i cykeltrial i Chengdu. Med andra ord är det exakt 98 timmar kvar till avfärd när detta publiceras!


Detta kommer bli min första resa utanför Europa och bara grejen att åka till Kina känns helt fantastiskt. Det ska bli så kul och lärorikt. Mer info kommer!

Längtan efter hinder i Berlin

2018-10-14 16:40
Från Alexanderkarlsson

Världscupen är över för året för min del. Nu sitter jag och min far i bilen hemåt. Samtidigt pågår finalen i 26" herrar Elit i Berlin. Det hade varit kul att stanna och kolla, men vi tyckte det vägde tyngre att komma hem i tid.

Kvalet i lördags gick hyffsat ändå, trots dålig start. I första sektionen hoppade jag över ett band som jag missat, vilket gav mig fem prick.

I andra sektionen körde jag bra, men en eker i bakhjulet gick av, vilket fick bakhjulet att ligga emot bromsen. Jag körde vidare mot slutet av sektionen på noll prickar, men krashade vid näst sista hindret.

Efter att ha justerat hjulet så gott jag kunde utan en eker körde jag vidare med en bra nivå, men det räckte tyvärr inte helt igenom sektionerna.. Fem i alla sektioner på första varvet.

Men sedan trillade polletten ner och på andra varvet körde jag i stället på 5, 1, 0, 1 och 5 prickar. Alltså mer än en halvering av prickarna. Tyvärr räckte inte 37 prick in till Semifinal.

Men men. Jag gick in i den här tävlingen med inställningen att jag inte bryr mig om resultatet på pappret. Min personliga utveckling som tävlande är det viktiga just nu.

Därför försökte jag bara tänka "Vad kul att få testa alla dessa coola hinder" i stället för "Den här är svår. Tänk om det inte går?"... Och det kändes mycket roligare samt att jag var mer kontrollerad än vanligt!

Mycket bra händer just nu. Stora saker kommer hända.

Nu är det bara hem och lägga i högväxeln inför VM i Kina i November!