RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-01-11 06:01:22

Ebba Pettersson

ebbapetterss0n blogg på Nouw

Före och efterbilder i sovrummet

2020-01-10 21:42
Från ebbapetterss0n

Nej men alltså, hur nöjd tror ni inte att jag är? Det är mycket som har hänt sedan inflytt, både dåliga och bra saker men jag ser till att fokusera på det som är bra och det som går i rätt riktning om man säger så, sovrummet var vårt prio ett när vi flyttade in för vi ville bo fint och bra från första början. Men att lägga ansvaret i mina händer med att välja färg var typ det värsta jag vart med om, haha. Finns en miljon olika nyanser, vissa är för röda, vissa är gröna och vissa är för gråa, ja ungefär så har det sett ut undertiden jag letat efter den rätta, men 8 färgprover senare hittade jag dom två perfekta, och perfekt blev hela rummet också, nöjd nöjd nöjd!!!!

Vill bara ligga här och mysa dag in och dag ut, är kär i sovrummet haha!

Är så glad men ändå stressad att det bara är ett rum kvar, men ser fortfarande fram emot att sätta igång med resterande rum, nu är vi halvväg igenom vardagsrum/matsalen, tror det kommer bli minst lika bra. Så kul att se förändring, jag älskar sånthär, återkommer när vi börjar se slutet på de två rummen som är i full renovering just nu.

Vi har köpt vårt första hus

2019-10-17 12:48
Från ebbapetterss0n

Nej men hej, här ser ni mig stå framför vårt första helt egna hus, detta har vi köpt, helt själva, är så stolt över oss ❤️ Vi har så mycket planer på vad vi vill och ska göra och det är väl här bloggen kommer in i bilden, kul att dela med sig lite om vad som kommer hända med renoveringar och liknade saker och sen så vi har något att kolla tillbaka på hur långt vi kommit, men det kommer ta tid, tid och pengar, ja det vet jag! Men snart är det inflytt och jag är så himla peppad - vårt drömhus.

Glass & Berså

2018-08-02 09:53
Från ebbapetterss0n

Hej på er!! Här ovanför ser ni två bilder från mitt favvo-ställe när det kommer till att äta glass, jag kan lova er att ni aldrig ätit godare och coolare glassar haha. Vi var i iallafall där för någon vecka sen med våra vänner, när man fortfarande hade semester så att säga.... Men nu är man tillbaka på jobbet igen, suck.

Jag gör att för att slippa städa just nu, uppdaterar bloggen liksom? Det händer ALDRIG annars haha, men vad gör man inte för att dra ut på städningen liiiite till? Har i vilket fall en del att göra innan jag måste dra mig till jobbet för att stänga, skulle behöva tvätta MEN när man inte har en tvättmaskin i lägenheten så måste man planera allt, så tvättkorgarna får stå där och svämma över några dagar till. Nej nu måste jag sätta igång med allt, eller rättare sagt det kommer nog sluta med att jag fastnar framför youtube - som vanligt ;)

En vecka i värmen

2018-07-23 15:13
Från ebbapetterss0n

Att det redan var en vecka sedan man satt på Arlanda förväntansfull på över att åka till varmare breddgrader i en vecka, men det är sen gammalt en vecka går alldeles för fort när man nästan har det för bra.

Detta var alltså det vi möttes av varje morgon, inte så jobbigt att gå upp ur sängen när man vet vad som väntar haha.

Även fast det är varmt hemma i Sverige så vill man verkligen bli bortskämd ibland, bara börja planera nästa resa. Problemet är dock att man har fem veckors semester per år - goals.....

Lördag

2018-03-10 21:38
Från ebbapetterss0n

Vilken himla skön och mysig dag jag har haft idag! Min första lediga dag på tolv dagar och om jag har tagit det lugnt, de kan jag garantera er att jag har ;) Var så skönt att sova utan att vakna av något alarm och inte känna någon stress under dagen av att veta att man har en tid att passa aká - jobbet.

Men dagen idag då, jag vaknade runt nio och gick upp och fixade frukost till mig och jonis den åt vi upp samtidigt som vi kollade på solsidan-filmen, 6/10 får filmen i betyg. Men som den solsidan-älskaren jag är kommer jag kolla på den många gånger till eftersom jag till och med köpte filmen, hehe.
Dagen har bestått av mer film och mat i MASSOR, vi var och såg Tårtgeneralen på bio med Jonis föräldrar, sevärd film måste jag säga med ett fint budskap. Därefter gick vi och åt varsin hamburgare på Bra Hak, jag tog kycklingburgare - 10/10.

La mig precis i sängen för att kolla på lite youtubevideos, de som mina kvällar brukar bestå av. Känner mig lite stressad över att somna för imorgon ringer klockan 04.45, men men. En bra början kanske skulle va att stänga ner datorn och lägga bort mobiltelefonen? Gonatt

Rensa garderoben & stopp i avloppet

2018-03-07 18:45
Från ebbapetterss0n

Har precis lagt mig i soffan efter en dag på jobbet och andra ''äventyr''. SOM jag längtat efter att få lägga mig ner och sova typ haha. Efter jobbet stannade jag kvar en lite stund för att handla hem lite mat som behövdes i veckan/helgen, jag tänker alltid att jag bara ska ha lite mat men jag är en svag människa som inte kan motstå saker när jag går förbi, så det slutade med att jag kom hem med 4 påsar med mat - vad hände där?!

När jag kom hem kom jag på den briljanta idén att jag ska rensa garderoben, inser nu att det var ett rätt dåligt beslut för nu ligger allt på golvet och har verkligen ingen lust alls att ta tag i det nu, kommer väl ligga där i en vecka eller tills jag har trampat på kläderna tillräckligt många gånger så jag slänger de i tvätten istället..
Anledning till att jag aldrig gjorde klart rensningen i garderoben var för att Jonis kom hem från jobbet och då åkte vi direkt till Ikea för att köpa något till vårt kök, vi har nämligen helt stopp i avloppet, eller ja diskhon(??) så vi kan inte använda den - glad att vi har diskmaskin iallafall! MEN såklart fanns inte det vi skulle ha hemma, så vi får helt enkelt vänta tills på lördag - kul kul.

Efter att jag har samlat lite kraft ska jag försöka ta mig upp och laga någon mat, ser fram emot att jag snart har en dag ledig efter totalt elva dagar på jobbet.

Lillasyster X 2

2018-03-05 14:19
Från ebbapetterss0n

De har alltså hunnit blivit mars redan - times flies. Har haft bra dagar bakom mig, har hängt med familj och vänner men såklart lite jobb inkluderat, men klagar inte för jag har inget emot att jobba.

Min syster har vart här och sovit, vi har shoppat, ätit mat, massa godis och såklart somnade jag på soffan innan klockan ens hade blivit tio. Men men, hon är van om man säger så. Älskade lillasyster. I helgen träffade jag och Jonis våra kompisar som vi inte sätt på ett bra tag, vi åt tillsammans på pizza hut och umgicks lite. Utöver de har jag inte gjort så mycket mer, jag ska snart bege mig till jobbet för att stänga ännu en dag.

Har bara legat hemma idag och tagit det lugnt, är lite sjukstuga här hemma ni vet - mansförkylning ;) men jag ska se till och hålla mig undan för jag har varken tid eller lust att bli sjuk just nu.

Lillasyster

2018-02-26 10:17
Från ebbapetterss0n

Ehhh inser när jag ser den här bilden att jag måste färga mitt hår NU NU NU - panik. Måste boka tid NU NU NU.

Och så har de gått ännu en helg, känns som jag skriver den meningen rätt ofta haha. Eller de kanske jag inte gör? Var tvungen att kolla igenom mina senast inlägg bara för att se. Men men, i fredags fick ni senast uppdatering och helt ärligt så gjorde jag inget alls när jag kom hem från jobbet, åt lite mat och kollade på talang. Vid halv tolv åkte jag och hämtade min lillasyster och skjutsade hem henne, sen var det raka vägen i säng när jag kom hem igen.
I lördags jobbade jag också, skulle slutat klockan 16 men fick stanna till klockan 18. Köpte med mig mat hem och åt den i sängen samtidigt som jag kollade på film, hann inte ens se klart filmen innan jag somnade. Vaknade mitt i natten med kläder på, lampor tända och datorn i sängen - lyckat ;)

Igår söndags var jag äntligen lite ledig, låg och drog mig i sängen fram till halv elva - normalt? Nej kanske inte, men de var så skönt att inte ha nån tid att passa. Vid tre mötte jag och Jonis upp mamma och majski på Ikea, gick och kollade lite och åt mat. På vägen hem stannade vi på plantagen för att köpa nya blommor till sovrummet, jag råkade ju nämligen döda alla tre blommor i sovrummet inklusive en kaktus - trodde i princip de var omöjligt.

Vi skulle ha 3 blommor, vi kom hem med 5 blommor och 2 krukor. Jag vill inte ens säga hur mycket de kosta för vi båda fick en chock när hon i kassan sa hur mycket de kostade haha. Jag måste dock lämna tillbaka en blomma och en kruka idag, tycker sånt är så jobbigt, men den får verkligen inte plats någonstans.. Tror vi köpte den mest för att den va cool - skräll.

Fått tillbaka bilen

2018-02-23 09:31
Från ebbapetterss0n

Måste informera om att de är en gammal bild vänner, sorry har inga nya hehe.

Äntligen fredag!!!! Yey, veckorna går så fruktansvärt fort men jag kan inte fatta varför dom helt plötsligt går fort nu när man gick i skolan kröp veckorna fram, men men man ska väl inte gnälla över det - snart är väl förhoppningsvis sommaren här.

Har verkligen inga planer alls för idag, allt jag vet är att jag ska jobba fram till 20.30 därefter blir de förmodligen soff-läge resten av kvällen, rätt skönt ändå eftersom jag ska jobba på lördag också rätt ''tidigt''.

Vad har hänt sen vi hördes sist då? I onsdags hämtade jag upp Sabina och sen åkte vi till Ikea för att shoppa lite, eller ja jag köpte två stycken matlådor, men huvudsaken va att jag fick hänga lite med bästis. När vi hade umgåtts klart fick jag ett samtal från verkstan att min bil var klar, så jag och jonis åkte först hem till mamma för att lämna hennes bli som jag lånat och därefter till verkstan för att hämta min lilla älskling. Så skönt att ha fått tillbaka sin egna bil efter att ha vart utan den i typ 24 timmar ;)

Tjugonde februari

2018-02-20 20:33
Från ebbapetterss0n

En ledig dag senare ligger jag i sängen och undrar vart denna dag tog vägen? Vaknade redan klockan halv åtta imorse, typiskt när man är ledig och kan sova hur länge som helst.. Men gick upp och satte mig i soffan istället framför youtube och lite gröt som frukost. De är typ de sämsta jag kan göra på morgonen, lägga mig i soffan och slå på något på tvn för då vet jag att jag inte kommer göra något dom närmsta 3 timmarna typ.

Så ja efter några timmar liggandes som en daggmask i soffan åkte jag och handlade lite som jag kan ha under vecka, fyllde på med färska grönsaker och sånt som blir dåligt snabbare än de som typ ligger i frysen. Åkte hem från affären igen och skulle börja packa in varorna när jag istället börja tjafsa eller ja snarare diskutera med vår granne, vet inte vad vi kom fram till men grannen vart i vilket fall nöjd, varför vet jag inte? Men men, vid tolv skjutsade bästis ner mig till tågcentralen för jag skulle ta bussen hem till mamma och hämta hennes bil eftersom min ska in på service, tog en fika med mamma och umgicks i nån timme innan jag åkte hem igen. Bästa mamma.

Klockan fyra åkte jag och Jonis för att lämna min bil på verkstan - längtar redan till jag får hem min lilla bil igen.. Men tills dess får jag stå ut med mammas bil - icke min favorit om man säger så ;)