RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-08 12:02:31

JessicaLouiseAlmyren blogg

JessicaLouiseAlmyren blogg på Nouw

Ingefära, fredag o helgens planer

2019-11-08 10:12
Från JessicaLouiseAlmyren

Godmorgon Fredag! Skönt med helg känner jag. Ligger i soffan har precis käkat frulle och lyssnar på ångestpoddens senaste avsnitt om mäns våld mot kvinnor. Riktigt bra serie och podd som jag tycker att alla ska kika in. Kommer ett inlägg imorgon om mina favoritpoddar.

Utbildningen jag var på i onsdags gick jättebra. Jag hittade någon att luncha med och tågresorna gick bra. Även fast jag vill bo i Göteborg så får jag lite panik av alla människor. Speciellt när alla slutar jobbet o skolan. Folk har bråttom hit o dit. O där går lilla jag omkring. Hemma är man ju nästintill ensam vart man än går.

Igår var det en vanlig jobbdag kom hem la mig i soffan, bloggade lite, åt kvällsmat och såg på tv. Ska ju ha konsert på söndag och är fortfarande förkyld så jag köpta citron och ingefära och hade ner det i mitt te. Brukar inte dricka te förutom när jag är sjuk. Då brukar jag blanda i några skivor citron, en bit ingefära, honung och fruity black te från Espresso House. Sen har jag köpt ingefärashot flaska som jag dricker från varje dag.

Idag blir det jobb sen laga något gott ikväll och somna tidigt. Jobbar öppning på lördag så brukar inte vilja hitta på något speciellt på fredagskvällen.
I helgen blir det nog att träffa en kompis, fira farsdag på söndag förmiddag och senare övning o konsert i Vara.

(Har ett sår över läppen därav det röda haha) Ha en underbar dag

Svarar på samma frågor 2 år senare

2019-11-06 17:00
Från JessicaLouiseAlmyren

Halloj här kommer ännu ett inlägg. Jag har ju sett på youtube att folk lägger ut att de svarar på samma frågor fast 3 år mellan. Tycker det är intressant och jag kan ju svara på 5o frågor från 2,5 år tillbaka. Jag vet att det inte är de roligaste frågorna och det är inte så olika svar heller. Men ändå intressant. Svaren med fetstil text är de nya svaren :)

1. Vad heter du? Jessica // Jessica Louise Almyren

2. Hur gammal är du? 19 om en månad // 21 år
3. Vart bor du? Falköping // Falköping
4. Hårfärg? Blonde // Blonde
5. Ögonfärg? Blåa // Blå
6. Hur lång är du? 166 cm // 166 cm
7. Kär? Nej // Nope
8. Singel eller upptagen? Singel // Singel
9. Favorit låt? Vet inte // Just nu är det "Jag blev jag" med Jens Hult
10. Vad väljer du, godis eller chips? Godis // Chips och dipp
11.Nämn tre saker på din att-göra-lista? Städa, jobba, läsa // Plugga, städa, sova
12. Cola eller fanta? dricker inte kolsyra // Fanta (äntligen blivit vuxen haha)
13. Vad skulle du ha gjort utan mobil? Det vet jag inte, gjort andra saker // Skaffat mig en hobby
14. Dumpat någon? nej // Nepp
15. Blivit dumpad? ja // Yes
16. Vad för killar/tjejer föredrar du mest? En person med en bra personlighet som självklart är snäll, men även ärlig, rolig och omtänksam. // Tänker ungefär samma idag. Genuin, trevlig, unik lägger jag till.
17. Vad har du för mobil? Iphone 7 plus // Huawei P30 Pro
18. Om du vann en miljon, vad skulle du göra? Flytta hemifrån // Resa, spara till kontantinsats till lägenhet i göteborg
19. Favoritland? Sverige // Sverige
20. Favoritfärg? Blå // Grön
21. Film? Vet faktiskt inte // Hungergames sitter aldrig fel
22. Bok? Gömda // Säger samma där
23. Serie? Skam // Solsidan, glee eller Stranger things
24. Vad gillar du mest med dig själv? Att jag är stark (inte fysisk) // Att jag ändå är ganska klok
25. Vad gillar du minst med dig själv? Att jag lätt blir svartsjuk // Att jag tycker det är super jobbigt att lära känna nya människor
26. Nämn två personer du aldrig skulle klara dig utan. Mina vänner // Min familj och vänner
27. En person du älskar. Mina vänner // Min syster
28. En person du hatar. Skriver jag inte här // Hatar ingen
29. Ut och festa eller myskväll? Myskväll! // Myskväll
30. Saknar du någon just nu? Ja, väldigt mycket. // Nej inte direkt
31. Vad är det bästa som hänt dig? Att jag började hålla på med musik. // Att jag slutade må dåligt
32. Beroende av något? Min telefon // Att lyssna på något konstant
33. Ditt livs största misstag? Att vara blind för personers dåliga sidor. // Inte njuta av livet och att inte ta vara på nuet
34. Om du fick välja en enda person att umgås med resten av ditt liv, vem skulle det vara? // Farmor
35. Har du några tatueringar? nej // Nej
36. Piercingar? nej // Nej
37. Vem är mest lik dig? Ojjj vet inte // Min syster till personlighet och min kompis Amelie till utseende då många tror att vi är tvillingar
38. Har du någon förebild? Nej // Nej
39. Vad ska du göra idag? Sova då det är kväll när jag skriver detta // Borsta tänderna, ta bort sminket och sova
40. Vad är det värsta du vet? Personer som ljuger och otrohet // Elaka och onda människor
41. Vad är det bästa du vet? Att få vara med dem jag älskar // Att skratta
42. Vad åt du senast? Smörgås // Nudlar med wok
43. Vad vill du ha just nu? Ett nytt liv typ // Massa pengar, bra betyg och tid
44. Vad köpte du senast? Mat // Fika
45. Vilka är dina favorit skådespelare? Jag har ingen speciell // Alla barnen i Stranger things
46. Om du fick en dotter nu, vad skulle hon heta? Ojjj vet inte, något gulligt. // Gillar lite äldre namn, jag har skrivit upp Ester i en lista på telefonen så jag säger Ester.
47. Tränar du? Ibland // Ibland
48. När går du och lägger dig? ca. 22.30 // Allt mellan 21-00.00
49. Vad är klockan nu? 21.37 // 22.24
50. Är du nöjd med ditt liv? Både ja och nej // Ja


Hade gott <3

En frostig morgon

2019-11-06 07:57
Från JessicaLouiseAlmyren

Godmorgon på er! Dagens jobb är i Göteborg för utbildning. Är om ekonomi och hlr. Ska bli intressant! Förra gången åkte jag med en kollega men idag åker jag själv vilket alltid är lite pirrigt. Ska jag äta lunch ensam, kommer jag få en sittplats på tåget mm. Låter som en tönt men att träffa nya människor tycker jag är lite jobbigt. Just kallpratet typ. Jag har inga problem med det när det kommer till just på jobbet i och med att jag jobbar med service. Men men.

Jag fick en plats på tåget och nu tittar jag ut på det frostiga landskapet. Jag älskar att åka tåg. Att lyssna på musik och drömma sig bort ett tag. Får se om jag stannar kvar någon timma i Göteborg sen beror på när jag slutar. Vi hörs❤️

Long time ago, recap och en tisdag mitt i veckan

2019-11-05 18:00
Från JessicaLouiseAlmyren

Nej men hej, vad trevligt. Det var inte igår. Snarare 1 år sedan haha. Jag tycker vi drar en snabb uppdatering på vad jag gjort. Det störta som hänt är att jag har flyttat hemifrån, i februari till en mysig 1:a. Ungefär i samma veva bytte jag jobb, där jag trivs väldigt bra. Jag har börjat sjunga i kör igen, sjunger även en del hemma. Varit på några spelningar, träffat vänner o familj, festat lite, hälsat på en kompis som pluggar i Värmland och levt en 21 årings liv helt enkelt. Varför jag idag sätter mig ner och öppnar upp min blogg igen är för att jag behöver få ur mig det jag har att säga haha och att jag inte har något liv. Sen fick jag även inspiration från min vän Nora som nyss startat upp en blogg. Kika in där vet ja https://nouw.com/norailona !

Nej men jag är en reflekterare och analytiker när det kommer till mig och mitt liv. Är även vilsen och vet inte vad jag vill göra i livet. Jag är även extremt trött på det "perfekta" samhället som byggs upp på sociala medier där man ska vara så snygg som möjligt och livet ska vara toppen hela tiden. På min Instagram finns inget snyggt feed. Haha. Låter väldigt pessimistisk just nu och det är jag inte. Jag lovar! Kommer dela med mig av det mesta så som feministiska tankar, kroppspositivism, självkänsla, psykisk ohälsa, inspiration osv. Jag kan även förmedla att jag är väldigt dålig på att stava. Hehe.

-

Idag är det tisdag och jag har en ledig dag eller jag ska på personalmöte klockan 20-21 så nästan ledig. Jag tog en sovmorgon, lagade lunch, rensade min städskrubb och cyklade till mamma och pappa för att rasta Emma (familjens hund). Jag hade även tänkt att låna bilen men den startade inte så jag fick cykla hem igen. Imorgon ska jag på utbildning i Göteborg hela dagen och på kvällen är det kör. På söndag är det även konsert i Vara då typ 500 körmedlemmar ska sjunga. Kommer bli kul! Känns dock som att det kommer vara mer folk som står på scenen än som finns i publiken haha.

Det ska bli kul att fortsätta blogga även fast formatet blogga dog ut för typ 5 år sedan haha. Men jag behöver fritidsintressen och jag vill inspirera andra! Tänkte visa lite bilder från året som jag varit borta.

Lite naturbilder från i somras och nu under hösten.

Lite vänner och familj <3

Lite jag och syrran

Lite allt möjligt

Lite samma här

Vi hörs<3

En välbehövlig ”detox”

2018-12-09 21:59
Från JessicaLouiseAlmyren

Hej hej hej! Sitter i min säng och lyssnar på en bok på nextory. Jag ska strax sova och det ska bli väldigt skönt. Men först ska jag bara skriva av mig lite.

Denna helgen har jag nästintill bara vilat, skrivit svenska och jobbat lite. Ätit god mat har jag också gjort! Veckan nu kommer att bli ganska fullspäckad.

Måndag jobb, gig övning och talinlärning
Tisdag talinlärning, nationella muntligt och sen eventuellt övning
Onsdag jobb och egen övning och plugg
Torsdag Skola, jobb och sen gå på adventskonsert
Fredag jobb, övning och sen MUSIKHJÄLPENGIG PÅ OLEARYS
Lördag Jobb o sen kanske träffa nån vän?
Söndag inga planer men antar hemmafix osv

Nu undrar ni säkert vad det är för ”detox” jag gjort och nej det har inget med mat att göra. Utan i tisdags tog jag bort apparna Instagram, Facebook och twitter. Jag har verkligen blivit äckligt beroende av sociala medier och egentligen är det bara extremt onödig tid som jag kan spendera på ett mycket bättre sätt. Istället för att kolla igenom Instagram 200 ggr per dag så kan jag öva musik, plugga eller ta en promenad istället. Jag har ju varit inne på Facebook men bara på datorn och det är inte lika lättillgängligt. Sen har jag ju haft kvar messenger appen.

Jag vill erkänna att det känns tomt att inte gå in på Facebook så fort jag inte vet vad jag ska göra men det är så viktigt att jag gör detta. Låter antagligen jätte töntigt men hur beroende är vi inte av våra telefoner? Vi är tillgängliga 24/7 och vi är alltid tillgängliga för nya intryck hela tiden så fort vi inte har något annat att göra. Jag vet också att många älskar att vara inne på sociala medier. Men är det verkligen våran framtid? Det är klart det inte ska försvinna men ska det verkligen påverka våra liv så pass mycket?

Det är kanske dags att tänka lite på våra beroenden när det kommer till sociala medier. IPhones nya uppdatering har fått en ny grej som heter ”skärmtid” där ser man tiden man använder sin telefonen. Om man lyssnar på musik, podd mm. Men har telefonen ”låst” så räknas inte det in men allt annat räknas. Man kan även se hur mycket tid man spenderar på varje app och även internet sidor. Min tid som brukar ligga på 4/5h har sjunkit med 25% denna veckan. Och även när jag laddar ner appen igen så vill jag ligga på få timmar. Alltså 4 timmar av mitt liv ”kastas bort”. Jag tjänar ju inget på det utan det är ju bara underhållning som kanske ändå inte är viktigt eller betydelsefullt i slutändan.
Aja, hoppas jag kanske kan inspirera någon därute. Nu ska jag sova. Kram kram

Fredag på schemat

2018-12-07 08:54
Från JessicaLouiseAlmyren

Godmorgon på er! Hur mår ni? Jag mår okej. Slog mig just att jag verkligen måste bli klar med talet jag ska hålla på Tisdag väldigt snart! Varför ska jag ALLTID vara ute i sista stund? Det är skönt att jag är ledig imorgon så jag kan skriva heeela dagen. Jag är så fruktansvärt trött nu om dagarna, vet inte vad jag ska ta mig till. En del är ju garanterat att solen inte visar sig och att allting utanför fönstret är som en svartvit film..
Helgens planer är att vara hemma ikväll, sovmorgon imorgon och sen plugga hela dagen. Söndag jobb och sen ännu mera plugg. Det viktigaste nu är att vila. Måste städa också så dammet inte tar över mitt liv. Tur jag inte är allergisk, haha så farligt är det ändå inte. Men jag har blivit sååå mycket bättre bara de senaste månaderna att hålla ordning, annars kan det varit KAOS!
Nu ska jag tvätta ur inpackningen ut håret och sen starta denna dagen. Jag har inga bilder från dagen att bjuda på men ni kan få bilder från Stockholm istället. Jag är turist och tar kort på allt.

Vilsen i allt

2018-12-05 22:31
Från JessicaLouiseAlmyren

Hej! Jag uppdaterar verkligen en gång i månaden, det är liksom min grej. Tiden springer iväg och livet tar över. Jag har precis övat färdigt inför musikhjälpen som är nästa vecka och tänkte sätta mig ner och skriva lite. Just nu mår jag inte så bra om jag ska vara ärlig. Just varför jag mår som jag mår beror på många saker men livet helt enkelt. Allt blir inte som man tänkt det och när man tror man står stabilt så rasar allt lika snabbt igen. Med detta kommer ångesten. En ångest som jag inte känt av innan och häromdagen bröt jag ihop totalt. Min psykiska ohälsa har i vanliga fall oftast bestått av nedstämdhet och depression men ångest av detta slaget är ganska nytt. Jag vet ju att ångesten i mitt liv har ökat det senaste men att det kan ta över ens liv är skrämmande.

Att jag tänker för mycket är ingen nyhet utan jag har alltid varit en tänkare och överanalyserare. Jag har alltid varit personen som står bakom gruppen och oftast inte mitt i den. Jag ser, jag hör men jag gör inget väsen av mig. Detta är inte i alla tillfällen men 50/50 blir jag denna person. Även om det inte syns så pågår det så extremt mycket innanför mitt pannben som ibland bara måste ut. Som idag. Som nu.

Jag ÄLSKAR att vara ensam, har alltid gjort och kommer alltid att göra. Men det finns så många situationer i mitt liv där jag inte gillar mig själv. Där jag har svårt att förstå varför inte jag duger. Varför jag inte räcker till där och då? Det är kanske därför jag gillar ensamheten då jag ändå alltid blir besviken. Är det därför jag vill sluta försöka då det ändå inte kommer något tillbaks? Är man ensam så finns det ingen att bli besviken på och ingen att bli osams med. Att se mina vita väggar med min inredning som bara jag valt ut. Ibland känns det helt ärligt som att jag måste måla upp en fasad utpumpad med glädje och energi endast för att få ett sms att man vill ses igen och att då fortsätta med samma fasad för att det inte ska falla. Den Jessica är ju jag men inte hela tiden, att kunna andas ut, öppna sig och bara se är ännu mer jag.

I allt detta är jag så vilse. Jag vet inte vart jag vill. Att stanna här känns ungefär som när en hamster springer i ett sånt där hjul. Samtidigt är jag trygg just här där jag sitter nu, i min säng i min stad på min gata där jag alltid bott och att lämna min trygga zon är svårare än jag trodde. Men samtidigt som jag tror att mitt liv skulle förändras ofantligt mycket om jag gav mig härifrån så tror jag att jag kommer fortsätta i mitt lilla hamster hjul. Runt runt och runt. Jag blir alldeles yr och vill bara stanna för att andas. Jag vet inte, allt är så svårt. Och detta är bara en början på livets bergodalbana.

Hörs

Lillördag och vad som händer i veckan

2018-11-07 10:16
Från JessicaLouiseAlmyren

Ser ni hur mina kuddar lyser igenom kuddfodralet? Så fult!
Godmorgon på er! Onsdag idag aka lillördag. Jobb väntas mellan 12-18.30. Innan det behöver jag dammsuga och damma mina rum. När jag säger mina rum så menar jag mitt rum (där jag sover) och sen så har jag även ett ”vardagsrum”. Lever större nu än vad jag kommer göra i min första lägenhet haha. Jag taggar så mycket att flytta nästa år. Inte för att jag har en lägenhet eller så utan jag vill bara flytta. Behöver spara lite mer först.. hehe. Tänkte göra en liten veckoplanering för resterande av veckan.

Onsdag (idag):
Jobb 12-18.30 sen träffa Malin.

Torsdag:
Skriva uppsatts sen Jobb 12-18.30.

Fredag:
Sovmorgon och sen skriva uppsatts. Jobb 12-18.30
På kvällen blir det mest troligtvis att gå till lerran med vänner.

Lördag:
Jag o syrran ska iväg och kolla på en grej vid 10.00. På kvällen blir det först Pinchos och efter det ”Kort glad och tacksam”.

Söndag:
Ledig. Farsdag.

Det är min vecka. Nu ska jag ta mig upp ur sängen och börja bädda sängen och dammsuga. KRAM


Tisdagstankar

2018-11-06 19:42
Från JessicaLouiseAlmyren

Godkväll. Hur kommer det sig att jag alltid har ångest på kvällarna innan jag ska sova? Nån som vet?
Just nu sitter jag iallafall min soffa och kollar på Johan Falk. Det är verkligen min favorit filmserie. Runt omkring mig är det kaos för tillfället. Rummet, humöret och huvudet. Inlämning som aldrig skrivs klart, rutiner jag aldrig kommer igång med, köp som borde göras. Jag orkar verkligen inte med mig själv. På riktigt! Det går verkligen så mycket tankar i mitt huvud just nu. Vem är jag, vem vill jag vara, vilka vill jag vara med, vad ska jag göra i livet, vad vill jag göra? Har jag en kris? Eller har jag en kris? Jag vill flytta men ändå inte, jag vill plugga men ändå inte, blablablabla.. Asså mår bra men ändå inte? Eller målar jag bara upp en fasad?

Jag är verkligen den personen som analyserar mig själv och övertänker mycket jag gör. Men ändå kan jag släppa vissa saker väldigt lätt? Det är som att jag verkligen inte kan bestämma mig vem jag vill vara. Något jag också analyserar är min syn på mig själv och min kropp. Jag har fortfarande väldigt svårt att prata om hur jag ser på mig själv och "body positive" Jag vill inte hetsa åt något håll alls och jag är rädd för att få dåliga reaktioner. Så fort man visar sig sårbar så blir man mer lättillgänglig för negativa kommentarer. Inte för att det är något jag brukar få men någon gång måste ju bli ens första. Jag vill verkligen skriva om min "historia" från början. Allt från barndom till idag. Hur jag ser på mig själv och känslor från förr. Jag tror det är bra att känna att man inte är ensam. När jag läser om fler personer som känner som mig inom exempelvis kroppshets med mera så brukar jag må bättre så fort jag inser att jag inte är ensam. Aldrig ensam eller hur? Jag älskar dem armbanden jag har och bär något av dem ofta. Men jag vill skriva. Skriva min upplevelse och nå ut till folk så dem inte känner sig ensamma. Och nej detta är ingen "snyft snyft det är så synd om mig historia". Detta är en power historia, då allas kroppar är lika accepterade. Vare sig man väger 50kg eller 150kg. Är 150cm lång eller 190cm lång. Så länge man mår bra är allt accepterat.

Nu ska jag ta reda på allt kaos och sen ta tag i lite rutiner haha. KRAM!!

Lillördag

2018-09-12 11:16
Från JessicaLouiseAlmyren

Godförmiddag på er! Trevligt att råkas. Hahaha sitter i soffan och kollar på 13 reasons why innan jag ska bege mig till jobbet igen. Som kryddan på moset denna "härliga" vecka så har jag fått en förkylning. MYS<3. Jag har redan varit iväg i skolan en sväng för att skriva prov. Vet inte alls hur det gick eller hur läraren dömmer. Asså lärare dömmer ju på olika sätt även fast dem går efter samma läroplan och betygssystem. Men jag hoppas jag blir godkänd för jag orkar inte plugga om detta provet.

Annars så flyter livet på lagom långsamt. Har många drömmar bort härifrån just nu, men just nu är jag fast här. Och så går jag igenom dippar typ varje dag. Och skolångesten hade jag glömt hur jobbig den var. Nu vet jag hur lätt jag hamnade i min dipp i 3:an. Men det ska INTE hända igen. Aja hoppas ni har en trevlig onsdag. Kram