RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-05-02 14:02:25

Sandra Hartikka

zZandrisch blogg på Nouw

Diagnos klart! 11 Februari

2020-03-11 19:52
Från zZandrisch

Hänt så extremt mycket sedan jag uppdaterade senast. Jag har blivit singel, jag har flyttat till Vikmanshyttan, jag har varit inlagd på psykiatrin, jag har fått en diagnos, jag är fortfarande sjukskriven ifrån jobbet, jag har skaffat en hund! Åh herre gud vad mycket det är. Men jag känner att det är dags att ta tag i bloggandet igen då jag mår bra av att skriva av mig. Sedan finns det väl folk som inte kommer tycka om att jag gör detta men men. Ni får acceptera det helt enkelt.


Men ja, ny start och faktiskt en mening i att skriva också. Jag har ju fått diagnosen Borderline. Vilket är helt nytt för mig. Är verkligen en resa i att lära känna sig själv på nytt i nya vinklar mm. Men tänkte väl dela med mig lite av vad jag fått lära mig än så länge.

Jag är i alla fall vad psykologen i Avesta sa "ett solklart fall av borderline" då jag passar in på 9 av 9 punkter man ska pricka för att få diagnosen. Samt att jag prickade allt på testerna vi gjorde tillsammans. Så lite svårt att acceptera men ändå glad över att få en förklaring varför jag har så svårt för allt med känslor mm. Det är för diagnosen. Men detta gör mig inte till diagnosen. Jag är just nu på väntelista för DBT och kommer antagligen fungera ännu bättre som människa då än vad jag gör nu då, när allt är klart.

Finns ju egentligen miljoner saker att säga om det nu. Men jag rekommenderar alla som har någon nära eller själva har det att kolla borderline.se. Det är bästa sista jag någonsin läst. Mycket info och lätt info att förstå. Mycket kombo av personer själva som förklarar saker och läkare mm som förklarar olika saker runt om borderline i allmänhet. Tror även att jag läste om en mamma som skrivit hur det var för henne med en dotter med diagnosen.


Men får se hur många som fortfarande läser denna blogg om jag kommer vara jätte aktiv eller bara skriva för min egen skull. Så puss och kram så länge till er som läser.

Tidig morgon - 11 September

2019-09-11 05:56
Från zZandrisch

Länge sedan sist! Vaknade tidigt imorse av att gallgången krampade så i brist på sömn hittade jag hit igen. Suttit och funderat under tiden jag skrollat runt här om jag ska göra ett tappert försök att börja blogga igen eller inte.

Händer så mycket nytt som kan vara kul att faktiskt blogga runt om. Husrenovering är väl nummer ett! Har till och med en ny instagram konto där man kan kolla ”mittbarndomshem” Men just nu är det på lite is allting. Detta mest för vi ska hitta tiden att renovera. Två rum är helt tomma och fyra små garderober rivna och byggda till två helt okej stora garderober. Super nöjd än men längtar efter hela slutresultatet.

Men ska göra ett försök att ta upp allt igen. Kommer skriva mer senare för jag måste nästan försöka somna om igen. Om någon timme ska jag ringa VC och försöka få tillbaka lite mediciner jag hade emot värken när gallgången börjar krampa. Tur nog hade jag en tablett kvar! Så borde kunna sova nu igen efter en timmes värktid på medicinen.

Tack och hej så länge!

2019

2019-01-03 00:00
Från zZandrisch

Lämnade 2018 med en storm förkylning och feber som började de nya året med att inse att cocillana (hostmedicin) inte är bea för mig som har/haft problem med gallan. Slutade i sånna smärtor att vi kl 7 på morgonen åkte in på akuten i Avesta där jag fick en spruta emot smärtan och en lärdom om cocillana innan vi fick åka hem.

Sömn och värktabletter och febern är äntligen borta så vi tog oss ut idag och handlade lite fint till hemmet. Så tänkte dela med mig av lite bilder!

Stabilt, 8 November

2018-11-08 14:56
Från zZandrisch

Livet börjar komma igång igen utan samma kaos som var förra veckan. Oron börjar lugna sig lite och man smälter allt som faktiskt har hänt.

Igår lämnade jag och pappa av mamma i Mora. Hon ska nu vara opererad precis som mig och pappa. Mini-mage-familjen hihi. Väntar på att mamma ska ringa eller smsa och berätta att allt är bra. Men de kommer väl.

Köpte soppor pt henne igår och även åt mig själv. Snart ska jag och sambon iväg och handla innan han ska till jobbet. Jag ska försöka tagga inför jobbhelg med start i morgon.

Annars rullar livet på sakta med säkert. Bjuder på en bild på soppan jag gjorde igår kväll samt åt till lunch idag. Tack och hej!

Kaoset fortsätter 5 November

2018-11-05 21:32
Från zZandrisch

Det fortsätter vara upp och ner hela tiden. Försöker hålla huvudet högt men ibland är det jobbigt. En bra sak är i alla fall att jag fått diplomet för min utbildning. Den ska väg upp någon dag snart också men jobbet kallar i morgon igen och sen ska jag vara lite ledig och de kan behövas också.

Blir inte mycket uppdateringar förens de börjar lugna sig i livet. Tack och hej!

Nöje och kaos 30 Oktober

2018-10-30 23:09
Från zZandrisch

Har haft så roligt och så mycket kaos sedan senaste uppdateringen. Har i alla fall varit till Borlänge och tatuera mig. Blev 9.00-16.00 ca som blev så jävla bra! Sedan blev de stop i Säter och hämtade upp Ruben, stop i backa och hämta Robert. Sedan blev de roadtrip på ca 35mil emot Lidköping! Detta var i onsdags (24 Okrober)

På fredagen så vart det flytt för våra fina Lidköpingsbor. Vi lyckades flytta allt på en dag och fick spendera två nätter i deras nya lägenhet. På söndagen så rullade vi hemåt igen. Men de var otroligt mysigt och roligt att vara nere hos dem. Fick dock dåliga nyheter inom släkten på Toradagen. Men de tog inget förens vi var hemma igen. Samt att bästa vännen som också är ca 35 mil ifrån mig verkligen skulle behöva ha mig där. Men kommer eventuellt göra en ”akut” trip ner till henne på fredag.

Men idag vad jag åter på jobbet igen efter nästa tre veckor ifrån det. Så saknat och så underbart att träffa både brukare och kollegor. JA JUST JA! Jag är även numera utbildad undersköterska! WOHO!

Men utöver det är de mycket samtal via telefon och försöka att inte oroa mig för mycket i onödan. Men huvudet är inte här och nu. Men får bjuda på lite bilder från senaste tiden innan jag snart ska göra mig klar för sängen. Tack och hej!

Fredag 19 Oktober

2018-10-19 20:06
Från zZandrisch

Gått lite mer än en vecka sedan galloperationen och jag känner äntligen att jag kan röra mig mycket mer än i början på veckan. Plåstret på naveln är borttaget helt, dock kvar på de två vid höften och den under brösten, enbart för de kliar.

I tisdags var jag iväg till jobbet fel APT fast jag är sjukskriven. Vill ändå hålla mig uppdaterad så allt inte blir helt nytt när jag är tillbaka. Hade även en kollega ifrån en annan grupp på besök här om dagen. Vi har inte haft mycket kontakt med honom på ca ett till två år. Men är otroligt glad att vi har fått kontakt igen.

Har även lyckats lagat mat igår utan att stygnen ömmat extremt. Annars är det Netflix som varit min sysselsättning senaste dagarna. Men nästa vecka händer lite mer. Tandhygienisten, muntligt prov, tatuering och en roadtrip väntar. Ska även låna pappas bil ett tag så den ska iväg och få däcken byta på firma.

Mycket roligheter väntar! Även så har jag kunnat ätit svamp igen utan smärtor. Så tacksam att se verkar som om operationen verkligen var lyckad. Otroligt glad och nöjd med tillvaron ändå.

Haha, tack och hej!

Måndag 15 Oktober, mitt i natten

2018-10-15 00:12
Från zZandrisch

Sitter vaken för ryggen gör så ont. Jobbigast just nu är inte operationssåren utan ryggen då jag fortfarande inte kan sova som jag vill. Så varför inte passa på att skriva en rad eller två.

Har inte gjort mycket mer sedan sist. Vi var iväg i lördags jag, sambon och hans kollega hjälpa svärfar med att byta baklucka på hans bil. Jag satt och kollade på då jag inte är mycket till hjälp. Vi åt på lappens efter. Trevligt att komma ut lite. Sedan blev det soffan resten av dagen.

Idag har vi inte gjort mycket heller. Sambon är ledig och spelar lite nu på kvällen och jag kollar på ID på telefon och väntar på en massage så jag kanske kan sova längre än till 6-8 i morgon, eller ja idag haha.

Händer inte så mycket mer under sjukskrivningen mer än såhär. Orken finns inte då man sover dåligt men är ändå sjukskriven för att vila upp mig så jag kan komma tillbaka till jobbet som färdig utbildad undersköterska också! Ska bli så skönt. Men nu ska jag återgå till mina serier på ID. Tack och hej!

Lördag 13 Oktober

2018-10-13 10:30
Från zZandrisch

Här ligger jag halvt utslagen efter operation i tisdags. Har efter ca 1-2 år med magsmärtor äntligen fått gallblåsan bortopererad. Skönt men öm efter operationen. Besviken att inte vars tillbaka på jobbet förens den 30 Otkober då de både vankas sjukskrivning och semester med fina äventyr.

Men tänkte försökta ta upp bloggandet igen nu när studierna är klara. Avslutar sista kursen den 23 Oktober och kan då äntligen få diplomet för undersköterska. Ska bli skönt att kunna fokusera på annat.

Vad mer har hänt? Tatuerat armen och ska även tatuera mig igen denna månad. Varit mycket med sambon och fina vänner. Vi ber besökt Lidköping två gånger och jag har besökt Sara en gång. Jobbat på mycket samt pluggat. Varit på 60års kalas för en kollega. Varit hos en barndomsvän och kollega så bonusdottern fått rida och ha en lite rid lektion. Har säkert glömt massor men men. Nu ska jag vanka mig upp till en dusch och sedan kanske sova en stund till.

Ni får lite bilder ifrån senaste tiden från senaste inlägget och idag. Tack och hej så länge!

Semester!

2018-06-17 23:56
Från zZandrisch

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade er om vad som händer och sker. Varit ledig sedan i fredags och i morgon (måndag) börjar 3 veckor semester med två långa rodtrips. En till Lidköping i 5 dagar och en till Nässjö i 3 dagar.
Men först och främst ska det vankas tandläkarbesök som jag är livrädd för, möte hos dietisten i Falun för min vikt uppgång som skapat otrolig ångest hos mig men vi tillsammans kanske kan få bort kilona igen.
Promenaderna var många tills det dåliga vädret kom och nu försvann lusten till det igen. Men jag får kämpa på bara det blir fint väder igen och man är hemma igen.
Lite nytt i lägenheten, skolavslutning för bonus dottern, kalas för bonusdottern som fyllt 8 år och försök till mycket sömn som inte funnit direkt. Men ska försöka uppdatera mer nu under semestern.