RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-12-09 16:32:25

Patricia Törnros - Mamma till Zoe

patriciatornros blogg på Nouw

Tjejhelg i Gävle

2018-12-09 09:01
Från patriciatornros

Alltså gud så välbehövligt. Jag mötte upp en av mina bästa vänner (som bor i Stockholm) i Gävle. Vi bestämde oss för att åka halva vägen var och träffas. Så tidigt i går morse sa jag hej då till Robbin och en febrig Zoe.

Kom fram till Gävle, strosade på stan och letade upp ett lunchställe. Kolla vad jag hittade för mat! Min favvo.

Efter det checkade jag in på vårt hotell och så kom äntligen Emilia. Jag hade köpt med mig alkoholfritt bubbel på rummet så vi skålade, pratade ikapp livet och fixade i ordning oss för middagen jag bokat på Blackstone! Alltså ibland behöver man bara få prata med en tjejkompis. Så himla viktigt. Jag är ju på jobbet 70% av dagarna och resterande 30% hemma så jag pratar ju antigen jobb eller med Robbin eller Zoe. Men nu pratade vi om allt annat jag missat att prata om senaste året kändes det som. Fick helt klart många nya tankeställare osv. ❤️ så värdefullt. Vänner är värdefullt, rätt typ av vänskap.

Stekte en oxfilébit på en het stenplatta 400 grader...

Och efterrätten dååå! Magisk! Efter det var vi mätta och belåtna och gick och spelade schuffelboard. Det var min första gång men jag lyckades knipa vinsten ändå. Jag har ju rätt bra känsla för sådana spel. :) sedan avslutade vi kvällen på hotellet, med en film och pratade ännu mer tills våra ögon gick i kors och det blev god natt.

Och nu ska vi ner på frukost (ska bara väcka henne först) och njuta det sista av varandras närvaro innan det är dags att ta tåget tillbaka till respektive hem. Tack älskade fina vän för detta dygn.

Sedan ska jag pussa ihjäl min Zojis och slå in lite julklappar och ladda för näst sista veckan innan jullovet! Vi har ”nysårsmakeup och fästa glitter på olika sätt” på schemat hela veckan så både jag och eleverna är supertaggade. Wiiiie!

Vad kan Zoe?

2018-12-05 15:00
Från patriciatornros

Fick en kommentar om jag inte kunde skriva mer om Zoe och SJÄLVKLART kan jag det. Jag försökte leta upp vad en 15 månaders bebis/barn ska kunna göra och inte, men det fanns ej? Så hittade mellan 1-2 år istället. Var så god.

Denna fakta hittade jag på 1177s hemsida.

Barn mellan ett och två år brukar

 • se likheter och olikheter
 • förstå "rätt och fel"
 • kunna tänka abstrakt i enkla symboler (njaa, halvt, inte riktigt där än. Hon förstår former i alla fall.)
 • utveckla och tydligt visa sin egen vilja.
 • säga sina första ord
 • säga åtta till tio enkla ord (ett och ett halvt år) (Ja hon kan nog säga uppåt 30 ord)
 • sätta ihop tvåordsmeningar (närmare två år) (Det kan hon också, men bara enkla som "titta där" "ja tack" "åh hej")
 • kunna hämta en sak, till exempel nallen, om man ber om det
 • kunna peka ut kroppsdelar när man till exempel frågar "Var är näsan?". (Hon kan peka ut huvud, hår, ögon, näsa, mun, öron, mage, knä, tå i skrivandes stund)
 • börja springa
 • stå på tå (hon går på tå, haha!)
 • sparka boll (nja, halvt, hon kan men hon tar upp den med händerna efter ett tag)
 • klättra på soffor och andra möbler och ta sig ner utan hjälp
 • gå upp och ned i trappor med ledstång (inte testat, vi har ingen trapp)
 • stapla klossar
 • rita streck
 • ta av mössa och strumpor

Ja men Zoe kunde ju rätt mycket ändå? Är verkligen superstolt över henne som person och inte bara det hon kan. Är så viktigt för mig att skilja på prestation (vad man gör) och personen man är. Det jag är mest stolt över är när hennes pedagoger på förskolan säger att hon är så snäll kompis. Hjälpsam, delar med sig, klappar händerna när andra (eller hon själv gör något bra och att hon är så trygg i sig själv. DÅ känner jag att vi lyckats bra med henne, inte om hon kan gå, äta själv eller rita streck. Det är bara bonus och något positivt att hon är nyfiken på att lära sig saker.

Hon är väldigt självständig och vill göra mycket saker själv, vilket jag gärna uppmuntrar till. Jag blir glad att hon vill leka själv men jag är också glad när vi väl är med och leker. Är en sådan hårfin balansgång där. Vi har också börjat sätta tydliga gränser för hon kom hem för någon vecka sedan och skulle "fejkgråta" när hon inte fick som hon ville. Då pratade jag och Robbin ihop oss direkt och sa att ett sådant beteende tänker vi inte uppmuntra till. När vi ser att hon verkligen ÄR ledsen självklart kan vi då trösta eller så. Men om hon börja gråta bara för att hon inte får se på tvn eller äta kex, nej där går gränsen. Oftast när vi förklarar för henne varför hon får göra si eller inte göra så och vad man kan göra istället och tar bort fokuset på det hon egentligen ville göra så leker hon vidare med något annat.

Zoe är oftast världens snällaste och jag tycker fortfarande inte det är några som helst problem att ha barn. Trodde det skulle vara 100 gånger jobbigare, men på dessa 15 (snart 16) månader har vi kanske haft 10 jobbiga dagar, men det menas inte med att HON är jobbig. Är väldigt viktigt att försöka ta bort problemet/det jobbiga från henne som individ och se det från hennes perspektiv istället. Det är inte hon som är ett jobbigt barn, det är ett barn som har det jobbigt för stunden. Det har varit tandsprickning, det har varit feber, när hon gjort sig illa eller något annat och det får man acceptera. Så kommer det vara flera dagar.

Jag älskar livet med henne och hon är min minimänniska. Jag älskar att vara mamma. Jag älskar allt som har med familjelivet att göra och jag ser fram emot varje dag, vecka, månad och år jag kommer få med just henne. Min lilla bästis i livet. Det finns ingen som gör mig så stolt som henne. Varje dag. Och rolig. har jag nämnt hur rolig hon är? Sådana tokigheter hon kan ha för sig som ger oss skratt dagligen. Men jag måste säga att hon är riktigt tjejigt bestämd. Är hon hungrig är hon det NU PÅ MOMANGEN och inte för en minut sedan. Haha! :'). Älskade barn! Tänk om alla hade fått ha en Zoe i sitt liv. Det är en ren lycka! Alla som är med henne säger i alla fall det. Även pedagogerna på förskolan. Zoe är ju hos min mormor och morfar varje torsdag och då säger personalen "torsdagar är den sämsta dagen här, för då är inte Zoe här." Hahhaa :D Tack för att du är VÅR och jag delar gärna med mig av dig till resten av världen.

Gravidplåtningar

2018-12-04 17:14
Från patriciatornros

Hej hopp!

Vi har precis ätit här hemma och bokat in alla gravidplåtningar som vi ska föreviga på mig och magen, men också övriga i familjen. Alltså det kommer bli så jävulskt bra. Har 3 st som kommer att ske innan februari och en efteråt om jag inte redan fött då förstås.. när jag var gravid med Zoe hann vi ”bara” med två stycken och vi hade två till inplanerade och därför tidigarelägger vi bilderna denna graviditet.

De teman vi har valt är helt magiska och jag är supertaggad verkligen! Vill inte avslöja dessa än, men 2 st blir inomhus och en utomhus (inte i en sådan där typisk fluffig prinsessklänning, det är så inte min stil!) och om 2 veckor sker första! Den blir julig i alla fall. Och Zoe kommer vara med. Då är jag i vecka 24.

Hur tänker ni andra som varit eller är gravid? Vill ni föreviga magen eller ej?

Jag tycker det ska bli ännu mer spännande att föreviga mina två barn.. TILLSAMMANS! Wow hjärtat svämmar över när jag tänker på det. ❤️

Här är smakprov sedan sist! Visst vart det fina bilder? V.22 i Paris V. 28 på norra berget med Robbin och v 30 som blev lite tuffare. Älskart!

Ja sedan hann vi inte med fler. Vi skulle fota en i solnedgången och en i en infinitypool i Orbaden SPA. Men då hade tösen redan kommit.

Julbelysning!

2018-12-03 15:00
Från patriciatornros

Vi har då börjat att julpyntat men främst fått upp lite mysig belysning i hemmet. Vi ska he ut denna gran på inglasningen och så ska vi köpa en ny till vardagsrummet, en mycket fylligare! Jag vill ha en grön gran i år. :) Ber också om ursäkt för dålig bildkvalité men systemisen var urladdad så fick knäppa med telefonen, i mörker.

Våra älskade julstrumpor, tänk att nästa år hänger en till där! Dessa kommer från ROFA-design.

Vår uteplats som lyser så fint! Lite snö på det här så!

Här ser ni spottarna runt trädäcket och vår inglasning vi gjorde i somras. Ska inreda och greja där till våren. Så jag kan sitta med den lille och amma <3.

Inglasningen inifrån.

och Zoes lilla ljusstake. Det är den enda vi har i hela huset. Jag är inte så förtjust i stakar nämligen, tycker det är finare med stjärnor som hänger i fönstren.

"känns som jag ej kommer få behålla detta barn..."

2018-12-02 11:30
Från patriciatornros

Jag har mått så otroligt dåligt hela helgen och hela veckan och jag har äntligen (tror jag) kommit fram till vad som kickat igång detta mående. Jag är helt emot vaccin förutom det som man måste ta såklart! Men annars helt emot. Min BM propsade mycket på att jag skulle ta influensavaccinet men jag sa först nej, tills den dagen jag fick veta att jag var i riskgruppen och att en rejäl influensa skulle kunna skada mig och fostret i magen. Dessutom hörde jag att det typ var slut överallt, så jag kontaktade BM i ren panik och sa att jag kommer in och tar det. Hon var snäll och la undan ett till mig, och jag tog det dagen efter. DÅ började helvetet. Feber, illamående första dagen. Sedan synbortfall, svimfärdig, ont i ögonen, ont i huvudet, rejäla kramper i övre magen. Så har jag haft sedan dess. Jag fungerar ju inte längre som en normal människa. Igår hade jag sådana kramper i övre delen av magen och allt jag läste mig till var "havandeskapsförgiftning". Ska man få det i vecka 21 liksom? Jag är numera livrädd för allt. Känns som jag inte kommer få behålla detta barn med alla dessa krämpor... :'( är bara så otroligt rädd nu. Hur mycket klarar ett foster av liksom? Kämpa på där inne!

Var ju dessutom till specialistläkaren i fredags för att prata och "planera" för för tidig födelse... igen! Ja mycket riktigt så var min livmodertapp väldigt kort redan. 2,1 cm och med Zoe den dagen jag skulle föda var den 4,2 cm. Så mer än hälften! Under 2 cm är det risk att få läggas in, så nu har jag fått några vaginalmedicner för att försöka lugna ner tappen. Hoppas innerligt att det hjälper! Sedan ska jag tillbaka till specialisten strax innan jul och kolla hur det utvecklat sig. Men jag skulle nog ställa in mig på att föda för tidigt igen sa dem. Frågan är bara, HUR mycket för tidigt? Denna gången vet jag ju hela proceduren och vilka problem den kan medfölja, så det är mycket svårare mentalt denna gång. Nu kan det ju lika gärna vara så att jag går över tiden också, men som läkarna tror så tror dem starkt inte på det. MEN snälla bebis, stanna kvar i 9 veckor till MINST i alla fall. Snälla gode Gud. Ja det blir sannerligen oroliga veckor framöver. Och både fysiskt och psykiskt är det inte så lätt just nu. Men jag hoppas det går över snart och att jag kan leva på som vanligt igen. December månad brukar ju gå relativt fort, så får hoppas på det. Får försöka tänka positivt nu <3 jag måste leva på det. Positivt tänkande och hoppet. Hoppet att det kommer gå bra denna gången också, hur det än blir.

Ville bara skriva av mig lite och inte bara dela mina solskenshistorier. Såhär är livet just nu..

New shoes!

2018-11-30 17:30
Från patriciatornros

Alltså hur fina är inte mina nya skor? Är hyfsat kär i dem alltså! Så mjuka och härliga på foten och dessutom lite sådär fulsnygga. Kommer garanterat att bo i dessa i vinter!

Ni hittar skorna på Scorett!

Halva graviditeten är gjord!

2018-11-29 09:25
Från patriciatornros

Då är det dags att sammanställa vecka 16-20 i denna graviditet.

Måste dock börja med att säga att jag har ju inte mått så bra senaste tiden, har legat på sjukhus sedan i tisdags då de misstänkt blodpropp i hjärnan, men som tur var visade de sig inte vara det. TACK OCH LOV. Jag kommer inte skriva sådär jätteingående om detta, men det började med att jag har svimmat flertalet gånger så nog tog jag tag i det och åkte och kollade vad det kunde vara. Blev inlagd direkt. Har nog varit på alla avdelningar (öron, näsa, hals, ögon, provtagningar, röntgen av huvud osv) och kollat upp allt i hela kroppen känns det som. Extremt lågt blodtryck, kombinerat med ämnen i kroppen som saknas och lite sådant gör att jag känner yrsel och får dubbelseende lite titt som tätt. Det är ingen fara, men det är väldigt obehagligt. Te.x så gjorde jag blodtryck och puls när jag låg ner först, då var pulsen på 71 och när jag 10 sekunder senare ställde mig upp hade jag en puls på 117. Så den steg ju i höjden på så kort tid. Jag vill ju kunna fungera normalt och sitta framför en dator/skärm/kunna jobbya i mer än 5 minuter innan jag känner dessa svimmningskänslor. Detta kan tydligen hålla på till vecka 28(!) alltså det hoppas jag verkligen inte. Men det är nog kroppen sätt att säga till mig att ta det lite lugnare, så jag får helt enkelt lyssna in kroppen nu och göra som den säger (te.x denna text så har jag behövt ta en paus två gånger).

Tack till min fantastiska karl som skjutsat, stöttat och funnits vid min sida (nästan) hela tiden <3 du är min trygghet.
Och tack till alla som hört av sig och frågat hur jag mår. Har inte kunnat svara någon pga detta, men har läst allting.Då så. Vecka 16-20. Ja veckorna har bara susat förbi. Vi har ju varit på rutinultraljud och blev då bakåtflyttade 4 dagar. Detta gör mig ingenting. Men just idag har vi i alla fall gått halvvägs, vilket känns som en första milstolpe. Jag har mått helt okej, men det har varit en jätteintensiv period med jobb, födelsedagsfester och andra diverse tider att passa, vilket har gjort mig stressad. Mycket roligt, absolut! Men får helt enkelt erkänna att det blivit för mycket för mig. Nu ska jag göra det jag absolut måste. Vill inte hamna på strokeavdelningen igen.

Bebis verkar i alla fall må bra. Jag vet att den är skyddad och säker. Den sparkar och kickar varje dag och det är så mysigt att den gör sig påmind på det viset. Magen har "exploderat" lite denna period så nu syns den verkligen. Jag fick mage relativt tidigt men nu ser man helt klart att jag verkligen är gravid. Tänk att den nu är 24 Cm och väger runt 300 gram. Zoe var liksom 41 cm när hon kom. Fast det är också nu som den kommer börja bli individuell, alltså växa i olika takt. Hittills har den växt såsom alla bebisar gör.

Vi ska börja förbereda för bebis ankomst och börja planera hur vi ska ha barnrummen! Japp, ni hörde rätt. Efter jul ska vi börja göra om här igen. Vi ska byta lite rum och vi kommer att ta Zoes rum. Walk-in-closet blir ett lekrum och vårt sovrum blir barnens sovrum. Vi känner inte att de är i behov av ett eget rum i denna ålder och när det väl är dags är det bara att bomma igen öppningen mellan rummen så får de varsitt rum. Självklart får ni följa med på denna renovering. <3 Tänk att vi kommer ha två barn. WOOOWSAA! Helt sjukt!

PS. Nu ligger annonsen ute för mitt vikariat och ni vill ha världens roligaste jobb!! DS.

Julklappar och julklappstips!

2018-11-22 16:00
Från patriciatornros

Alltså livet. Det kör på i ett. Har aldrig varit med om att det går så här snabbt? Har i alla fall bestämt lite julklappar nu. Vi har ju bara en julklapp egentligen. Den som man blir lottad till. I år fick jag den svåraste personen, nämligen morfar. Vad sjutton köper man till en morfar? Annars kommer vi såklart köpa till Zoe och så har jag och Robbin bestämt att vi ska hitta på något tillsammans för vår "julklapp" till varandra. Jag vet att vissa inte firar jul och det är helt ok det med. Men jag som dyrkar julen mer än allt och har alltid gjort tycker ju såklart att detta är så viktigt att vi alla får vara tillsammans. Det är vad julen handlar om för mig nu för tiden, gemenskapen <3 och att få skapa egna traditioner i vår egen familj.

KLÄDER
Den bilden högst upp till vänster är första plagget till vår "bebi" och den fick jag göra svart-vit för att ni inte ska kunna "förutspå" könet ännu ;). Resten är till Zoe, har har storlek 80 nu och har haft det i ca tre månader. Kläder till henne nu i julklapp är sådana som man vill ha och kanske inte riktigt vad vi behöver. Hahah!

Bilder lånade av www.riverisland.se

LEKSAKER

1. LEGO DUPLO
2. STOY DOCKHUS
3. Kids Concept
4. Skrållan Dockvagn Premium
5. STOY KUNDVAGN
6. Djeco PUSSEL

Tycker det är otroligt viktigt med stimulans och Zoe är ju väldigt pysslig av sig, så nybörjar Duplo och ett pussel var en självklarhet. Sedan tycker hon om att köra runt på saker så en dockvagn till sin Skrållandocka och en kundvagn där hon kan lägga alla köksgrejer i blir nog kanon för henne. Dockhuset kanske hon är lite för liten för ännu. Så det får vi se om vi köper nu eller till hennes födelsedag.

Vad ska ni ge era 1.5-åringar? Och vad sjutton ska ni ge er morfar? Hehhee.

Hur väljer man namn till ett barn?

2018-11-19 07:53
Från patriciatornros

Så kom vi till det här med att välja namn till ett barn. Det är ju en hel djungel i sig. Jag tänkte dela med mig av hur mina tankar gick när vi valde namn åt Zoe. Vi började skriva upp "kategorier" vad vi absolut inte ville ha för sorts namn. Så här var det i alla fall för mig som jag fick motivera för Robbin sedan. Så gjorde han likadant. Robbin hade en kategori "inte ett djurnamn" hahaha. :D Måste först säga att inget namn är fel eller så, det gäller bara att hitta det som passar en själv :).

Inget namn som är med på topp 50-listan.
Alltså på riktigt, huuuuur tråkigt? I min klass på högstadiet hade vi 3 Anna, 2 Malin, 2 Elin och 2 Martin te.x Det blev liksom "Malin H, vad säger du om det här? Eller nej jag menade Malin A"... Förnamn + första bokstaven i efternamn. För det första ville vi ha ett namn som inte så jättemånga heter. Det behöver inte vara "unikt" men gärna något som var lite ovanligare.

Det måste fungera internationellt (då främst amerikanskt).
Eftersom vi reser och kommer resa mycket i framtiden ville vi ha ett namn som fungerade bra internationellt. Är jättesvårt att uttala te.x Per, Linnea på engelska. Så det var det andra vi tänkte på. Det måste fungera att uttala!

Ett namn som helst inte blir något självklart smeknamn.
Det här förstår jag inte alls meningen med. Varför döpa sina barn till något som man ändå vet (och som man själv) kommer att kalla för smeknamnet. Te.x Caroline blir Carro, Sebastian blir Sebbe osv. Listan kan göras lång. Detta var den tredje punkten i vår namnväljarjakt! Haha.

För konstgjorda namn.
Ah men till exempel som Robbin kallar det "hittepånamn". Ebba-Lee, Pollyanna, ja och typ Beyonce osv.

Namn som också betyder något annat.
Som min mamma heter, Lena. Betyder ju också att något är lent. Lena ben till exempel. Tindra, Lycka, Vinter...


Sedan har jag massa elever med jättefina namn, men jag vill helst inte koppla någon elev till mitt barn. Och har vissa namn som bara är BIG NO och Robbin har vissa som är BIG NO. Tycker absolut man kan välja namn innan man vet "hur barnet ser ut". Men där är alla olika. När vi valde ZOE, så hade jag tillslut en lista på namn och så sa jag åt honom att välja ett av dem. Då valde han just Zoe och det passar ju henne så himla bra. Vi är verkligen toppennöjda med alla hennes namn. Zoe Maria Juli.

Så det finns några aspekter att tänka på när man väljer namn helt enkelt. Nu har vi ju en till. Vad som passar bra till Zoe. Som sagt killnamnet är redan spikat och det passar verkligen SÅ jävla bra. Nu återstår det bara att se om det är en kille eller tjej. ;) Ska jag vara helt ärlig så vet vi redan könet. Men min familj vet ej och dem får vänta tills julafton. Hehehhe! PUSS!

Tycker också det är så fint när ett namn har en betydelse. Här ser ni vad vår dotters namn betyder, "liv". och Juli betyder "livlig". Stämmer också bra. Hon är livlig och hon är vårt liv. <3

Reflektioner under natten

2018-11-17 04:09
Från patriciatornros

Jag märker att jag bearbetar mycket av vad som händer under nattetid. Har känt mig så otroligt irriterad och arg i flera veckor utan att veta vad det beror på. Är så jobbigt att gå runt och vara arg jämt... hur som helst så för ca en vecka sedan var Zoe hos min mormor och morfar medan Robbin jobbade och då hade jag en halv dag ”för mig själv.” Tänkte att det där skulle bli jätteskönt. Jo tjena! Tvärtom. Jag låg och vred och vände mig, tog ett bad, lyssnade på guidad meditation, såg en serie. Ja allt som jag brukar vilja göra när jag är själv, men jag kom inte till ro. När jag väl började lyssna in kroppen så hade jag både hjärtklappning och yrsel. Och då tänkte jag: ”är det så här jag mår egentligen? Men jag bara kör på i ett och trycker undan allting”. Jag visste inte vad det var men jag visste att det var en stor varningsklocka! Stress är det farligaste som finns och nu kände jag hur hjärtat hoppade utanpå kroppen.

Sedna jag blev medveten om detta har jag försökt tillåta mig själv att känna. Försökt be om mer hjälp här hemma osv. Men jag har märkt att det är under natten som jag bearbetar dessa saker. Jag drömmer konstiga drömmar där jag pratar med någon eller gör något som jag har varit besviken på. Efteråt ber jag mig själv om förlåtelse, förlåter personen/situationen och släpper den fri. Vaknar alltid direkt efteråt och känner en enorm lättnadskänsla. I natt var tredje natten som jag fick samma känsla. Så himla befriande. Jag visste inte att jag bar på så mycket besvikelse inom mig. Men jag är glad att det äntligen börjar lätta. Så hoppas jag att jag får skratta, vara glad och le med själen igen. ❤️

- - - - -

Igår kom min annons ut för mitt vikariat. Jag vill lova att jag har världens bästa jobb och att dagligen få träffa så många härliga individer och ungdomar. Alltså ni förstår inte. Dessa ungdomar kan både göra mig gråhårig ibland men mestadels är dem helt fantastiska. Wow! Lyllos mig som får äran att guida dem genom en liten period av deras liv. Det jag ville säga var: IN OCH SÖK MIN TJÄNST!!!

Nästa resmål?

2018-11-16 08:27
Från patriciatornros

Är så otroligt sugen på att resa. Eller åtminstone ha en resa att se fram emot. Tyvärr blir det inte på ett tag. Snyft! :'( Detta eftersom jag arbetar inom skolans värld och har ferietjänst och då får jag endast åka på loven och jag har bara jullovet kvar att åka på, men då kommer mina föräldrar upp och dessutom ska vi till fjällen. Nästa lov är vid sportlovet och då får jag inte flyga längre... MEN vi tänkte åka i slutet av september, hela familjen. Wow! Hela vår familj. Förstå känslan av att skriva det. Då blir det förmodligen en charterresa och just nu är vi inne på Grekland. Har ni något bra förslag att fara på med två barn och som man kan åka direkt från MIDLANDA. Man måste ju göra det bekvämt för sig när man har småbarn tänker jag. Hehehe.

Jag och mamma pratade också om en långresa tills nästa jul, typ MEXIKO/HAWAII. Det hade ju varit drömmigt!

Bild lånad av www.ving.se

RUTINULTRALJUD!

2018-11-13 11:00
Från patriciatornros

Åh herregud, jag är alldeles tagen. Sådan otrolig anspänning och har sovit skit i natt men nu på morgon så fick jag se de finaste jag någonsin har sett (igen), vårt andra barn på den där skärmen. Jag bara låg där och njöt. Varenda sekund. Mätningarna gjordes, kollade alla värden och allt såg perfekt ut. Är så otroligt lycklig över det. Lillasyskonet var lika duktig som Zoe på att visa upp sig och vi fick med oss otroligt fina bilder hem. Allt blev liksom så himla verkligt nu. Innan har jag tänkte att "jaja, jag är gravid" men nu, när man får se varenda detalj så tydligt så gick ljuset upp för mig att jag ska bli mamma igen, på riktigt! :') älskade hjärtat där inne. Du är så välkommen till vår familj i vår <3.

Fick även en tid om två veckor till en specialistläkare för att förbereda och prata om för tidig födelse (om det skulle ske igen, vilket är en risk då jag har så kort livmodertapp). Kommer bli så jäkla nervös efter jul och bara vara glad för varje vecka och dag lill får stanna kvar i magen.

Angående könet så har vi fått det nedskrivit i ett kuvert som vi kommer att lägga i en julklapp och köra julklappsleken med och den som får vårt paket får veta könet först! :) Så ni får gott vänta 1.5 månad till innan vi lägger ut det offentligt. <3 Tycker "gender reveal" med ballonger och tårtor är så överskattat så de gick fetbort. Börjar inte allt bli väldigt "hypat" med gravidteter? Däremot så fick jag ingen babyshower sist (eftersom Zoe kom så tidigt) så funderar på om jag ska anordna en "dagsfest" och fira syskonets ankomst istället. Hm.. tål att tänkas på.


JAG ÄR I ALLA FALL SÅ HIMLA LYCKLIG NU! <3 Kan det bli april snart eller?

När man inte mår så bra... :'(

2018-11-12 16:00
Från patriciatornros

Jag tänkte vara ärlig och säga att jag inte alls mår så bra just nu. Eller jag mår bra fysiskt men inte psykiskt. Har aldrig någonsin blivit så påverkad av en tidsomställning (sommartid-vintertid), det har tagit mig TVÅ veckor att ställa om en timme. Wtf liksom? Har aldrig känt av mörkret och slaskhösten så mycket som nu. Det är tamefasen mörkt jämt? Har inte sett solen på så länge... och har aldrig känt av hormoner på detta sättet förut. Jag har två riktigt jobbiga gravidsymptom/gravidkrämpor. Det ena är ljudkänslighet som leder till det andra vilken är humöret! Jag har i vilket fall som helst blivit SÅ känslig för ljud. Jag kan inte lyssna på radion i bilen, jag klarar inte av när Robbin ser på youtubeklipp eller när det låter från diskmaskinen eller något annat. Jag vill då bara skrika rakt ut. Jag har ett otroligt tålamod men jag känner verkligen hur jag får hejda mig dagligen. Flera gånger om dagen för att inte få ett utbrott. Är detta normalt? Som igår när jag skulle natta Zoe och hör då hur Robbin sitter med högsta volym (typ) och kollar på nå klipp på telefonen. Då skriker jag genom väggen "MEN HA LITE RESPEKT ZOE FÖRSÖKER SOVAAA!!". Men jag menade ju egentligen "jag hatar ljud just nu, stäng av skiten för jag mår dåligt av det!!" så skyller jag på Zoe istället... Fy mig. Okej Zoe försökte somna också, men det var mest för min skull jag sa till...

Har funderat på att kontakta MVC om tips och råd vart jag kan vända mig eller något för jag kan snart inte behärska mig. Går runt och är konstant irriterad liksom på allt och alla... Det dränerar mig på energi. :'( Eller har ni mina kloka läsare något tips? Det är också därför bloggen kommit efter. För då kommer det komma upp 20 inlägg där jag är sur och grinig. Jisses! Nä nu behöver jag vända detta. Denna vecka har jag i alla fall två kompisdejter inbokade och det känns skönt. Och imorgon är det rutinultraljud så det ska bli en väldigt mysig stund. Får uppdatera er om hur det gick imorgon <3.Jag är inge glad längre.

2018-11-01 09:53
Från patriciatornros

Höstlovet är här. En lyx för lärare att ha så många veckor ledigt per år. Är verkligen glad över det och framförallt nu när jag har barn. Ca 6 veckor kvar till jullov som är nästa uppehåll och sedan kommer sportlov, påsklov och alla röda dagar att kicka in. Mittemellan sportlov och påsklov kommer jag förmodligen föda barn igen. Jag längtar så otroligt mycket till förlossningen. Har bestämt att om det går och jag kan föda vaginalt igen så kommer jag nu köra helt utan smärtlindring. Jag tycker om smärtan vid värkar och det ska kännas att föda barn. Tycker om när kroppen får ge utlopp för sitt.

Hur som helst, blev ett sidospår. Men jag är verkligen inte glad nu. Känns som det är mörkt när man vaknar och mörkt när man far hem från jobbet. Lever i ett ständigt mörker? Går och lägger mig vid 19-20.00 tiden varje dag för jag orkar inte vara uppe mer. Zoe somnar samma tid så oftast sover jag med henne. Hur sjukt är inte detta? Jag har liksom ingen energi till någonting. Jag hoppas det är någon hormondipp och att detta vänder snart. Jag vill ju skratta, leka och vara glad! Detta är inte jag. Så fruktansvärt jobbigt att gå runt och känna sig orkeslös samt småsur hela dagarna. Nä usch... Måste ta tag i detta. Men till en början acceptera att det är så nu och det är okej. Men sen ta tag i det så det inte blir ett destruktivt beteende. Och så saknar jag mamma och pappa jättemycket. :'( vill ha dem närmare. <3


Gravid vecka 17

2018-10-29 09:40
Från patriciatornros

Veckorna bara springer iväg. Om två veckor har vi rutinultraljud och då får vi veta om allt är bra med bebisen. Det är så häftigt nu med andra graviditeten då man är medveten om allt och vad som händer. Förra gången så trodde jag att vi "bara" skulle få se bebisen, men de mätte ju alla kroppsdelar, kollade, hjärtkamrarna, hjärnan och allt annat. Det förstod ju inte jag att man gjorde då, men nu vet jag ju det. Jag minns att sist så var det som att jag kollade på världens bästa film, att få se vår lilla dotter då sparka runt och visa upp sig. Wow. Alltså wow.

VECKA 4-16:
Ja, dessa veckor har bara sprungit iväg och vissa dagar (de flesta dagar) är det som att jag inte ens är gravid. Jag lever på precis som vanligt. Förutom att jag är hungrig exakt-hela-tiden! Och min energi dippar runt 14-15.00 på dagarna. Men det gör det ändå (även som icke gravid). Jag är ju en morgonmänniska och som effektivast runt 06.00-13.00 om dagarna.

Redan i v.7 så började jag använda gravidbyxor för då fick jag ej igen mina vanliga byxor. I slutet av v.11 kände jag första fladdret/sparkarna och i v.15/16 kände pappan de första riktiga sparkarna. Så magiskt att även han kan "känna" nu också. Då blir det mer verkligen för honom också. Nu känner jag endast bebisen lite då och då och inte alls varje dag. Vilket kan göra mig lite orolig ibland. Men jag har fått för mig att jag har moderkakan i framvägg denna gång och att det är orsaken, men vet inte alls om det stämmer. Vi får se helt enkelt. Eller så har jag kanske fått en betydligt lugnare bebis i magen denna graviditet.

Zoe är så gullig och hon tar på min mage och säger "bebi, bebi". Tror hon kommer bli en helt underbar storasyster. Världens bästa unge som jag känner så enorm kärlek till just nu. Helt sinnessjukt, det känns som min kärlek 10 dubblats jämfört med för ett år sedan, hur det nu är möjligt. Det är ju nu man ser hennes personlighet på riktigt och hur den formas.

TJEJ ELLER KILLE?

Fattar inte hur detta kan vara en så spännande fråga egentligen, men det är det ju? Haha! Jämt när jag vet att någon är gravid som jag tjuvspanar på Instagram och jag vet att den gjort RUL då skyndar jag mig in för att se om de avslöjat könet. Hur sjukt? Eller är det bara jag som är nyfiken och gör så? Haha! Creepy Patricia kanske. Hur som helst. Denna gången spelar könet verkligen ingen som helst roll för mig. Förra gången var det mycket viktigare då jag "önskade" mig en dotter. Självklart hade jag blivit överlycklig över en son med. För jag har egentligen alltid sett mig själv som mamma till söner.

Robbin har ju sitt vad han önskar även denna gång, en pojke. För mig spelar det ingen roll. Ser fördelar med bägge könen. Killnamnet har vi spikat helt medan tjejnamn har vi inte ens börjat med förslag på. Jag har dock drömt att vi får en lillasyster och mina drömmar brukar ju ha en tendens till sanning i sig. Men har lovat Robbin att det får vara en son tills vi vet svaret. Haha! (Han har ju önskat en lillebror 6 gånger, då han har 6 småsystrar och nu en dotter, så 8 gången gillt? ;). Jag vill ju inte ens veta könet denna gång, men jag har lovat Robbin det, så det får bli så.

Baka tunnbröd, SPA och trevlig middag

2018-10-26 12:05
Från patriciatornros

Under torsdagen hade vi en programarbetsdag för vårt arbetslag (endast personalen). Det var så välbehövligt och även fast dagen vart lång så har jag massvis med energi. Tycker teambuildning är så viktigt inte bara för eleverna utan även personalen. Tror det är A och O för ett framgångskoncept.

Klockan 8.30 startade vi dagen med att baka tunnbröd på Lögdö Bruk. Inte för att skryta men jag var skitbra på det! Har ju aldrig gjort det förut. Jag hade väl inte värsta tempot men dem blev runda, tunna och symmetriska allihopa. :D Och kanske det viktigaste av allt, de var så goda.

Efter det gick vi en frågeslinga utomhus och sedan hade vi lite diskussionsunderlag inför vår årscykel i skolan, samt APT. Jag älskar ju att diskutera skolsaker eftersom jag är rätt nördig och insatt i saker. Skolverket är ju min favorithemsida. Haha!

Efter vår arbetsdag så begav vi oss till Södra berget och gick på SPA på Vida Vyer. Så himla skönt även om det bara vart 1.5 timme. Och sedan var det bara att göra sig i ordning för tvårättersmiddag som stod på schemat. Blir lite ledsen att jag inte får äta allt gott såsom gravad lax, ren, carpaccio osv. Älskar ju sådana saker. Men till sommaren då plockas ostar och charkisar fram igen! tjohooo!

Måste säga att andra graviditeten går så fruktansvärt snabbt? Minns att jag satt och räknade dagarna när jag väntade Zoe och nu har det gått 3 veckor innan jag ens hunnit blinka. Har ju en gravidbok jag fyller i och då låg jag 3 veckor back. Haha! Kommer göra en liten sammanställning nu i helgen om graviditeten so far. Tycker det är så sjukt tråkigt och långdraget med "vecka för vecka" så jag kör månad för månad istället. Eller fyra veckor i taget just för att ha några minnen kvar sedan min sista graviditet. :) Har knäppt kort i v.8, v.12 och nu v.16 i exakt samma kläder för att kunna se skillnad. Helt ärligt, orkar inte knäppa varje vecka och det syns inte så stor skillnad mellan gångerna, men var fjärde vecka så händer massa saker och är inte så tidskrävande heller. Ska försöka boka in lite gravidplåtningar nu framöver. Har en i fjällen inbokad te.x.< 3 WOWSAA!

BM, A star is born och 30-årsfirande!

2018-10-19 14:50
Från patriciatornros

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Men det har verkligen varit fullt upp. Ska försöka sammanställa veckan på ett bra sätt.

Jag arbetar ju heltid på skolan och har gjort sedan augusti, då Robbin tog över föräldraledigheten innan vi fick plats på förskolan. I måndag hade vi ett första besök på Zoes förskola. Sedan vart det två dagars inskolning a la 6 h totalt och nu går hon heltid. Egentligen tror inte jag att vi hade behövt ha inskolning alls. Zoe är så himla duktig på att anpassa sig och hon har supertrivts sedan första stund. Vi hinner bara släppa in henne genom dörren så springer hon iväg och leker med sina nya kompisar. När det är hämtning blir hon dock lite gosig och vill gärna bli buren. Skönt att veta att hon saknar mig någon gång. Hahah! Pedagogerna har öst beröm över henne och hur trygg och självständig hon är. Jag skrev ett litet brev "från Zoe" som jag gav pedagogerna första dagen. Det vart väldigt uppskattat. Jag är bara så fruktansvärt stolt över henne. Det var precis i rätt tid att börja på förskolan då hon både går, springer och äter själv. :) Fick dock höra att hon första dagen hade somnat i sandlådan på uteleken och då bestämde vi oss för att hon fick sova på förmiddagen och eftermiddagen. Hahah! Typ det roligaste jag hört.

I tisdags fyllde Robbin 30 år och vi hade öppet hus här med fika och firade honom. <3

I onsdag hade jag lite kompistid och umgicks med Emma. Vi såg "A star is born" som var en väldigt stark film. Vill inte avslöja för mycket så jag säger så i alla fall. Alltid lika trevligt och jag är otroligt stolt över Emma också. Du vet varför. :)

Och idag var jag till barnmorskan och lyssnade på hjärtljud, bokade RUL och vägde mig. + 3 kg än så länge. Allt såg jättefint ut. Tänk att det är sista gången jag får göra ett rul någonsin. Hjälp! Tanken av det får mig att svimma på gott och ont. Sedan for jag iväg till Sidsjön och så var jag med mina 1or och hade orientering och matlagning ute i skogen. Tror vi gick 1 mil totalt i uppförsbacke så jag är lagom slut nu kan jag säga. Nu ska jag städa lite och bada Zoe och så inväntar vi pappan med fredagsmys! Älskar helger nu. De är liksom heliga och så värdefulla för mig. Maximal familjetid.

Ha en trevlig helg alla! Ska försöka blogga lite oftare. Nästa vecka har vi halloween-tema på mina sminklektioner och det är ju typ det roligaste av allt! Eleverna verkar dödligt taggade så det kommer bli hur bra som helst.


PUSS!

Min stora älskling påväg till förskolan första dagen. ❤️
Och min lilla älskling där inne. ❤️

Syskonvagn och babyskydd!

2018-10-14 09:00
Från patriciatornros

Igår var vi ut till Babyproffsen och skulle provköra en vagn jag tittat ut. Vi har haft lite diskussioner om syskonvagn, men efter detta vart vi helt övertygade om att denna vagn var rätt för just oss! Så himla lättad och glad. Vi hade (försökte i alla fall) ha ett öppet sinne och bad dem visa oss alla deras syskonvagnar. Men denna föll oss båda bäst i smaken. Jag hade en negativ grej och det var rent estetiskt att man ej kan byta ut suffletten till andra färger osv (fast denna hade ett inbyggt solskydd i sig med SPF 50) och Robbin tyckte väl inte riktigt om att liggdel hamnade bakom sittdelen vid dubbelsits. Allt annat var TIPPTOPP!

Vi har då valt att gå bort från Bugaboo. Vi kommer att sälja av våran älskade vagn + alla delar, suffletter, mugghållare osv efter årsskiftet och då hämta vår nya syskonvagn. Någon som är intresserad av att köpa vår Buffel?


Bild från Lekmer.se
Här är vår nya underbara pärla. En UPPABABY Vista duo. Ett amerikanskt märke som slagit sig in i Sverige med storm. Vi valde färgen Jordan. Egentligen ville vi ha en svart, men den färgen var liksom dassig/urtvättad så den var inte så snygg. Den kan enkelt göras om till enkelvagn men även dubbel. Det som gjorde att Bugaboo donkey gick bort för oss var att den tog sådan plats på bredden. Tycker det har varit svårt att gå i gångar på te.x stan och Birsta i affärer med en enkelvagn, hur ska man då få plats med den dubbel kan man fråga sig?

Detta har vi beställt till:
- Chassit på vagnen
- Liggdel till syskonet (som även är godkänd som en säng då den har inbyggd luftkonditionering i sig)
- Sittdel till Zoe (och syskonet sedan vid enkelvagn)
- Två par adaptrar
- En adapter till babyskyddet (för ja, man kan även klicka på detta. Hur bra?)
- Tillhörande åkpåse
- Regnskydd
- Myggnät
- Mugghållare (absolut nödvändigt, haha!)

(Bild lånad av jolllyroom.se)
UPPABABY vista duo går att kombinera på alla dessa vis. Alltså att man kan bygga den på höjden/längden istället för bredden.

Och vi ska då inte tala om hur liten och smidig den är vid ihopfällning. Oh my! Helt såld. Jag tyckte den vart mindre än vad Buffeln är idag. Och en sak till, varukorgen. Kan vi prata om varukorgen. Haha! Sådant enormt stort utrymme så man får gott om plats där under. Speciellt vid en enkelvagn. Låt oss säga att jag toklängtar tills vi får hem och får börja köra vår nya älskade vagn!

Till babyskydd valde vi besafe denna . Vi ville inte ha den gamla eftersom att babyskydd är en färskvara och som man bör vara säker med. Vi kommer dock ha den i reserv till den lilla bilen om så behövs. Vi ville inte ha den som man kan ha stol nr 2 på, för där är vi så nöjd med den bilbarnstol jag visade i föregående inlägg.

Såhär står det på Lekmer.se hemsida om detta babyskydd + bas:
– iZi Go X1 Babyskydd är ett ECE R44/04-godkänt babyskydd för bakåtvänd användning med integrerad solsufflett som även passar med en rad populära vagnchassin
– Med iZi Go X1 Base ISOfix blir det enklare och säkrare att montera ditt babyskydd i familjenbilen, iZi Go X1 fästs i bilens ISOfix fästen och kan justeras för att passa till de flesta moderna bilar.

- - - - -

Nu känns vi utrustad tills lilla syskonet kommer till världen. <3 <3 <3

Ny bil och Zoes bilplats!

2018-10-13 08:00
Från patriciatornros

För två veckor sedan var det klart att få hämta vår älskade bil. Vi köpte en Subaru Forester som är en monsterstor bil enligt mig. Vanliga bilar ser jättepluttiga ut jämfört med denna. Men nu har vi en rejäl familjebil som vi kommer kunna ha länge (förhoppningsvis). Vi hade lite krav men vissa kraven fick vi helt enkelt sålla bort. Ett av dem var automatväxlad. Denna bilen hade allt vi ville ha utom just det. Men det viktigaste kravet var en säker fyrhjulsdriven bil och med ett stort bagageutrymme. Detta för att vi ska få plats med vår syskonvagn och tillbehör. Och det får vi nu. Robbin vart helt kär i denna bilen när han testkörde den och då fick det bli den. Jag är ju inte så kunnig på bilar så jag litar på honom. Vi känner dessutom ägarna av bilfirman så vi vet vilken bra service vi får om något skulle hända med bilen och det känns supertryggt.


Här är Zoes bilplats. Det som är bra är att vi kan ha stolen vart som helst förutom i förarsätet. Bilen är så stor att vi även kan ha en bilbarnstol bakom föraren. Vi har utrustat hennes plats med En gammal padda där hon kan se filmer och lyssna på musik vid nödfall. Sedan en backspegel där vi kan se henne.

Jag har HELT inställd på en bilbarnstol från Besafe, men när vi var på Babyproffsen och skulle testa så kändes den inte alls bra.. Hamnade på en tredje plats av dem vi testade. Den avgörande rösten föll faktiskt på Robbin där han tyckte att denna var helt optimal för han har haft svårt med babyskyddet och krångla in och ur henne. Så denna som man kan vrida vart helt perfekt. De kravet jag hade var att de måste vara en godkänd stol! Vi kan säga att vi alla tre älskar den!! Shit så smidig, enkel och bra den är. Kommer garanterat att köpa en likadan till lillasyskonet. Här kan du köpa bilbarnstolen.

Världens bästa läsarfråga

2018-10-10 18:42
Från patriciatornros

Alltså jag blev så himla glad när jag fick denna kommentar. TACK DU SOM SKREV DEN. (Hoppas det var ok att jag publicerade din kommentar). NU ÄR VI TVÅ STYCKEN SOM MÅR BRA! HURRAAA. Jag ska försöka svara så utförligt som möjligt då jag tycker detta är någonting som fler bör prata om.

Först och främst, stort grattis till graviditeten. Du har en fantastisk tid framför dig. Sedan var jag som du var. Jag satt och googlade massa symptom osv för skulle det verkligen kännas så här att vara gravid - att man inte kände någonting?. Jag var precis som vanligt och blev superorolig och nojig för allt. Alla andra kände ju så mycket och så starkt? Jag hade inga ömma bröst, jag hade ingen metallsmak i munnen, jag hade typ ingenting? Alla sa ju att man skulle må så dåligt och ha så ont överallt. Hade inte jag plussat (bägge gångerna) hade jag förmodligen inte vetat om att jag varit gravid ens.

Under min första graviditet så var den första frågan jag alltid fick var "men gud, hur mår du? Hemskt med illamåendet va?" Typ som att de antog att man skulle må dåligt? Jättemärkligt. När jag sa "jo men jag mår kanon!" så fick jag höra: "Men vänta du bara... Du kommer må illa du med, spy konstant, få foglossning, halsbränna osv".. Så jag satt bara och väntade på alla dessa krämpor varenda d a g! Men de kom aldrig och de var min största förlust. Jag önskar SÅ att jag njutit mer istället för att oroa mig över att jag "snart" skulle må dåligt, för jag älskade ju att vara gravid. Denna graviditet njuter jag på ett helt annat sätt och har slutat oroa mig och lyssnar inte så mycket på andra. Denna tid får man inte igen och då gäller det att leva i nuet och tillåta sig själv att må bra, om man gör det. Folk har också påpekat att jag "skryter" när jag säger hur bra jag mår, hur lätt det är att ha barn, men jag tänker inte skämmas längre för att jag har det lättsamt i mina graviditeter. Likadant har jag fått höra när jag väl fick barn "du får inte sova, du kommer inte hinna duscha, du får dricka kallt kaffe, vänta tills trotsen kommer. Fas 4 ska vara hemsk osv..." För mig har det inte alls varit så. (hoppas barn nr 2 ger oss lite mer utmaning ;) får väl äta upp mina ord här.) Jag har liksom suttit och väntat på allt elände som aldrig kommer? Sådan (jävla) slöseri med tid. Mitt råd är, LYSSNA till dig själv. Du känner din kropp bäst och var inte rädd för att njuta och för att vara stolt över att ha det "lättsamt".

Angående BM så det enda råd jag fick var att jag ska vara glad över att inte ha massa krämpor och att hon sa att den enda sidan jag får googla på är: 1177! Där är det fakta, resten som familjeliv osv är egna historier från privatpersoner... Sedan en till sak hon sa var "Patricia, du väntar barn, inte missfall". Det var viktigt för mig att få höra.

Hur har jag mått hittills?
V. 4-10 - Inga gravidsymptom alls förutom kissnödighet.
V. 10 - Fick jag känsligare bröst vid beröring.
V.12 - Tar ju moderkakan över och då är det jättevanligt att exakt alla symptom försvinner. Det är helt normalt. Det är också då illamåendet för de flesta avtar.
Sedan inga symptom sedan dess. Jag hade inga cravings alls förra graviditeten, men nu är jag sugen på konstiga saker hela tiden. Revnbensspjäll, djungelvrål, julbord, chilicheese osv. Jag har varit lite känsligare i vissa stunder te.x då jag storgrät på ICA för att Björn-godisaskarna var slut. Hahha! Sjukt roligt såhär i efterhand, men det är sådana stunder jag märker att jag proppad med hormoner. ;). Förra graviditeten fick jag urinvägsinfektion och antibiotika i v 18 och det var den enda veckan jag mådde "dåligt". Sedan dagen då vattnet gick hade jag som grov mensvärk, men det hade ju sin anledning :).

Var inte rädd för att du inte känner symptom och var inte rädd för att du känner massvis med symptom. Alla är olika. Alla graviditeter är olika. Njut av den underbara tiden du har framför dig och föreviga så mycket du kan. Det är bland annat därför jag har den här bloggen för jag vill skriva av mig och minnas alla fina stunder. <3 <3 <3

Min finaste älskling som börjar på förskolan nästa vecka. Kommer bli toppenbra!

Svar på frågor om graviditet nr 2.

2018-10-07 14:31
Från patriciatornros

Var det planerat?
Ja och nej. Ja för vi ville ha två "täta" barn - (vi sa helst inte mer än 3 år emellan dem) nu blir det 1 år 9 månader emellan. Hur perfekt?, nej för vi trodde inte det skulle gå nu. Jag har haft problem med dels oregelbunden mens sedan jag slutade amma men också med en operation av cellförändringar för några år sedan.

Hur många barn vill ni ha?
Vi har bestämt att vi bara vill gå igenom två graviditeter. Sedan om de hade inneburit ett eller fyra barn är en annan sak. Eftersom jag älskar mina syskon så mycket så var det rätt självklart från min sida om det gick att försöka ge Zoe ett syskon. <3 Robbin har andra starka motiveringar men han ville helst ha två barn totalt och det är det vi verkar få nu om allt går bra :)

Vilken vecka är du i? När är BF?
Jag är i vecka 14 nu och BF är 14 april 2019. Det är så läskigt för när jag träffade R görsta gången frågade han mig när(årstid) jag ville ha barn då svarade jag "ett i juli och ett i april". Haha! Så vi får se när denna tänkt dyka upp.

Vilket kön är det? Vill ni ta reda på kön?
Vi vet ej kön och jag vill verkligen inte ta reda på det. R vill det mer än allt, så där får vi kompromissa lite. Han vill gärna ha en kille då han väntat på det 8 gånger nu. (Han har 6 småsystrar och en dotter, så hans gener talar inte för en kille om man säger så). Det vore optimalt med en av varje, men för mig spelar verkligen ingen roll. Jag ville ha en tjej sist och det fick jag.

Är du rädd att föda för tidigt igen?
Ja faktiskt. Jag har inbokade besök hos BM från v.25 och då varannan vecka tills den föds just för att hålla lite koll. Men jag ser hur mycket som helst fram emot att föda ett till barn, så jag önskar att jag får föda vaginalt igen. Det var magiskt.

Hur mår du i graviditeten?
Jag mår helt fantastiskt! Jag mår mycket bättre som gravid än när jag inte är det. Jag älskar att vara gravid och jag tror att min kropp verkligen är gjord för det. Jag har mått dåligt exakt 0 dagar än så länge i båda mina graviditeter.

Har ni några namnförslag?
Hela namnet är spikat om det visar sig vara en kille.
Zoe kallar magen för "bebi". <3

Hörrni, är det konstigt att jag i v.12 kände första sparkarna och har gjort det varje dag sedan dess. Är det inte lite tidigt? :) Men tro på fasen att jag känt dem i alla fall. <3 mys när den gör sig påmind. Fler frågor? Ställ dem här så svarar jag vidare sen.

Jag är världens bästa flickvän!

2018-10-05 09:32
Från patriciatornros

Ja för om det är något så borde jag faktiskt ingå i kategorin "girlfriend of the year!". Hahha! En aning självgod nu va. Men låt oss ta det från början.

Robbin fyller 30 år nu i oktober. För ett halvår sedan kontaktade jag en av Robbins bästa vänner som han delar ett stort fotbollsintresse med. Eller snarare ett lag i hjärtat med, nämligen Manchester United. Jag frågade då om han var sugen på att åka och se united live på Old Trafford. Och det ville han! Så då kollade vi upp ett datum i oktober i anslutning till Robbins födelsedag och bokade flyg, hotell och matchbiljetter! Det har varit så svårt att hålla detta hemligt för Robbin.

I natt kl 03.00 knackade Robbins kompis på dörren (jag hade bett Robbin packa sin resväska för en weekend, han trodde det var han och jag som skulle fara någonstans). Och de två begav sig ner mot Arlanda.

Snacka om jag plockade pluspoäng hos hans kompis när jag sa att Robbin skulle få en grabbhelg i Manchester med öl, fotboll och god mat! Perfekt 30-årspresent till min kille som vart ÖVERLYCKLIG. Och hans kompis vart nog också överlycklig att få umgås med Robbin så många dagar. Han är ju världens roligaste.

Jag stannar hemma med Zoe och vi ska ha en mysig "tjejhelg" med idol, babblarna och förmodligen hennes favoriträtt stuvade makaroner och korv. <3

Jag unnar Robbin denna helg och resa så mycket då han alltid drömt om att få se united och en premier league match LIVE. Nu får han göra det. Så GRATTIS ÄLSKLING PÅ DIN FÖDELSEDAG. Älskar dig mest av allt i världen och jag hoppas du får världens bästa helg. Vi ses på söndag igen ;).


JAG ÄR GRAVID!

2018-10-03 19:39
Från patriciatornros

Detta är storyn hur jag fick veta att jag var gravid. <3

Juli månad. Sommarens månad. Och det viktigaste utav allt, Zoes födelsedag.

Det hela började med att vi skulle åka till Budapest (jag och min familj + Robbin). Det var vår 30-årsresa som vi fått av min familj. Jag tyckte det var något konstigt med kroppen så jag tog ett sådant "testa-tidigt-test" på torsdagen (vi skulle åka på fredagen), men den visade inte en tillstymmelse till en graviditet. Tvärnegativt alltså. Jag ville vara på den "säkra" sidan eftersom jag visste om att vår resa skulle innebära en hel del alkohol.

När vi sitter på flygplanet på fredag morgon så känner jag bara hur det krampar i magen varpå jag säger till Robbin "aj, fan vad ont det gör i magen". Då sa han "du kanske blev gravid". Då sa jag "men sluta, sånt där skämtar man inte om!". Hur som helst så väl framme i Budapest började vi dagen med vinprovning och lunch. Det blev totalt 8 glas vin. Vid varje middag tog vi en drink, en irish osv. Ni hör ju. Den tredje dagen blev jag bjuden på ChampagneSPA med fem olika behandlingar (hur lyxigt?) och då fick man ett sådant konsultationskort där man skulle fylla i olika allergier, kontraindiaktioner, samt en ruta där det stod "kryssa i här om du ska ha mens om 1-2 dagar". Jag kryssade i den rutan för det var ju då min mens skulle komma.

När vi kom hem så kunde jag inte riktigt släppa tanken på den där rutan... "mens 1-2 dagar" och kollade min app. Ja där stod det att jag skulle haft min mens igår men den är väl sen för jag haft för mig så mycket roligheter tänkte jag. Den brukar vara rätt oregelbunden nämligen.

Dagen efter tog jag ett test bara för att. Då helt plötsligt hux flux från ingenstans så dök där TVÅ streck upp. Blev så jävla chockad. Förstod liksom inte vad de betydde först förrän polletten trillade ner. Men det där tidiga testet visade ju inte det? Hur som helst så gick jag ut till Robbin och Zoe som satt och lekte på hennes rum och gav testet till Zoe och sa "ge det här till pappa". Hon sträckte fram testet och jag sa "jag tror Zoe ska bli storasyster". Robbin utbrast "VAA, nä skojar du? Fan vad kul!". Han åkte och köpte två nya test, ett digitalt och ett vanligt. Han sa åt mig att peppra mig med vatten medans han var borta. Ni som vet, vet ju att det inte är skitlätt att kissa på beställning när man precis gjort det. Haha! Jag kunde i alla fall kissa en liten liten skvätt och doppade testen i koppen. Det tog inte lång tid förrän det ena testet visade "gravid" och sedan en kort stund därpå dök "gravid 2-3 veckor" upp. Det var alltså ett faktum, jag var nu gravid igen! Och befruktningen skedde på Zoes födelsedag. <3 Allt är bara så jävla häftigt hur det kan bli.

Jag vet inte riktigt vad jag är gladast över. Att jag får äran att vara gravid igen (vilket jag älskade förra gången), att Zoe ska bli storasyster eller att vår familj kommer bli komplett <3. Har fått massvis med frågor på instagram som jag kommer besvara i ett inlägg här om just denna graviditet.

Budapest en överraskningsresa!

2018-08-07 11:22
Från patriciatornros

Alltså har bara ett ord att säga: WOW! Wow vilken resa. Mina föräldrar bjöd alltså mig och mina syskon och Robbin på en weekendresa. Ingen av oss hade tidigare varit i Budapest. Staden är ju uppdelad i två delar, en varsin om floden Donau. Ena sidan heter Buda och den andra heter Pest. Vi bodde på pest sidan där all shopping var. Hotellet vi bodde på var MECURE CITY HOTEL och hade AC som ni ser på bilden nedan. Det var det allra bästa. Haha! Så sjukt hur man längtat efter frisk luft.


Första dagen shoppade vi en massa och priserna var ju helt galna. Köpte två klänningar och två tröjor på Mango för totalt 500:-!!!

Andra dagen skulle vi på vinprovning. Jag har aldrig varit på det innan förutom i Marbella då jag redan var full ... hehhee.

VInprovningen var på Buda sidan och upp i bergen, där vi åkte till en vingård. Jag gillade den druvan som ingen annan tyckte om. Nämligen den i mitten här nedan.

MUMS! Här är min druva. Vi drack totalt 8 glas vin och då var det 2 av dessa glas som jag tyckte var riktigt goda. DE visade sig i efterhand innehålla samma druva - Chardonnay! Hurra! Men den tyckte ingen annan i familjen om. Merlot var de andras favorit.

Gulash är Budapest "huvudmaträtt" och detta var den godaste gulashen jag ätit. Den gick sönder i munnen. Perfekt tillagat.

På kvällen tog vi ett obligatoriskt stopp på Hard Rock. Vi har en grej i familjen att åker man till en ny stad där Hard Rock finns så måste man äta där och knäppa kort. Jag har rätt många sådana kort nu. Hehhee.

PÅ kvällen vart det Budapest EYE och så gick vi på en roftopbar.

Dagen efter vart jag rejält överraskad då mamma och bea tog med mig på SPA. Ett Champagnespa rättare sagt. HÖll på dö för trodde vi skulle få välja en varsin behandling men de visade sig att vi alla skulle få samtliga behandlingar på papperet nedan. Så man kan säga att jag är helt redo för hösten nu rent utseendemässigt. Så himla skönt!

Grabbarna besökte Budapest populäraste Termalbad medan vi var på spa i typ 6 timmar...

Efter spat var vi så hungriga så vi gick till BUDDA HOTEL och tog in sushi - tempuraroll. Min favoo! Såå gott.

Dagen efter åkte vi hem och då fick vi se denna vackra solnedgång. Hurra livet för denna fantastiska resa.TACKSAMHET.

Inte hej då, man kan säga ”på återseende”.

2018-07-25 07:14
Från patriciatornros

Har nu bestämt mig för att låsa min blogg. Jag har bloggat i ett års tid och nu är det dags för mig att börja arbeta igen och som lärare vill jag inte exponera mig som jag nu gjort under detta året. Dels för mina elever, elevers föräldrar osv... ni förstår :) min yrkesproffesion går helt enkelt före nu.

Jag är jätteglad att ha hela Zoes första år dokumenterat på detta vis. Det är bara så otroligt betydelsefullt och jag ångrar i n g e n t i n g. ❤️

Men nu byter jag fokus ett tag. Vem vet, jag kanske kommer tillbaka sedan och öppnar upp den igen. Men nu kommer jag bara blogga för mig själv och mina närmsta och inte alls lika ofta men fokus kommer vara på Zoe, vardag, renovering och mina texter. Säg till om DU vill ha lösenordet för att följa oss, annars kan du följa mig på instagram där jag heter patriciatornros.

Tack alla som följt oss, läst, kommenterat osv. Ni är bäst. Önskar er alla det allra bästa. Kramar från mig och Zoe.

Zoes sommarkalas och Hawaii-fest!

2018-07-23 09:14
Från patriciatornros

I helgen hade vi kalas för Zoe som fyllt 1 år. Är så otroligt glad och tacksam över alla som tog sig tiden att fira henne. TACK FÖR ALLT! :') Tänkte dela med mig av lite bilder, men vi hade så himla roligt att tiden bara flög iväg och vips så hade jag inte kollat på telefonen en endaste gång sedan klockan 09.00 på morgonen. Så det blev typ inga bilder alls? Bara på fikat. Men ni får i alla fall se det.

Hade ju sommartema med rosa och gult i swirl. Så färgglada färger. Passade perfekt. Och vilken lycka att vi hade hunnit få upp uterummet eftersom det regnade (tack och lov för regn! Hurra!).

På kvällen hade vi bokat bord på e-street och gick ut och åt med familjen Thunström och det var bara så jävla trevligt. Riktigt nice. Åt musslor of course. Och sedan tog Zoes mormor och morfar med henne hem och vi ungdomar kunde fortsätta kvällen på Udda. Det var dock strömavbrott typ 2 h i hela staden men det gjorde inget för det var länge sedan jag skrattade SÅ mycket och det är tack vare Karro <3 <3. Var precis som förr i tiden.

Nu har jag min lillasyster och pappa här på besök några dagar. Ingen är gladare än jag (mig?), eller möjligtvis Zoe då som får så mycket uppmärksamhet hela tiden. Sedan ska det bli värmerekord från onsdag och framåt och då tänkte vi placera oss i Lubban så vi har badmöjligheter under alla dygnets timmar. NU känner jag att det är sommar. Men på lördag har vi anordnat "gatufesten" här på vår gata och då har vi Hawaii-tema. Kommer bli så sjukt roligt! Denna vecka blir bra. Det känner jag på mig.

Jag hade beställt tårtor från bakgråden. Två stycken som såg ut så här. Tjusiga va? =)

Längtar tills jag får inreda här på riktigt.

Delar av fikat vi hade dukat upp.

gjorde en melon-bowl. Gick så där. Får nog öva på den lite ;) Haha!

Uterummet är klart!

2018-07-20 09:57
Från patriciatornros

Som vi har kämpat med detta uterum. Det var inte det enklaste att sätta ihop med en otydlig beskrivning där det var ca 4 bilder på hela uterummet och ca 100 delar att få ihop. Men nu är det klart och bara lite småfix kvar. Speciellt invändigt då vi ska lägga en matta, fixa lamellgardiner, nya möbler osv. Men ni ser ju i alla fall stommen på bilderna.

Här kom mormor med på bilden som står och skurar golvet.

Vi har satt spottar i flisen runt om altanen som kan lysa i mörkret. Snyggt va?

ZOE 1 ÅR!!!

2018-07-19 14:37
Från patriciatornros

Vad gör man när ord inte finns till att förklara något hur man känner. Jag vet knappt vad jag ska skriva. Det finns varken ord eller synonymer som förklarar min kärlek till dig min älskade dotter. Men jag ska ge det ett litet försök.

Detta är det överlägset bästa året i mitt liv (inte just för mig personligt) men tack vare dig. Att du nu har funnits med oss alla årets dagar är helt ofattbart. Även fast sjukdomar avlöst varandra så har ändå dessa dagar varit bland mina bästa dagar för att jag har fått uppleva dem med just dig. Jag är så otroligt stolt över den lilla minimänniska som du håller på att formas till. Din personlighet lyser upp varenda människa som du stöter på. Du träffar gärna nytt folk och du är glad 98% av tiden under ett dygn. Jag skulle aldrig hålla tillbaka dig på något sätt och jag är så glad att vi gjort så mycket tillsammans under ditt första levnadsår. <3 Vi har verkligen maxat dessa 12 månader tillsammans med tokigheter. Folk har ifrågasatt mig flera gånger, men jag har lyssnat på min magkänsla och det har gått bra v a r e n d a gång. Du är redan en van resenär, hejar glatt på alla, ibland leker du med dig själv och ibland vill du ha sällskap av oss. Förutom fjärrkontrollen så är att sjunga, dansa och läsa böcker din favoritsyssla och du äter allt som går att äta, inklusive gräs. Hahaha! Ugglor är ditt bästa djurmotiv och du dricker helst vatten ur vuxnas glas. Får du bada är du mer än nöjd även om det är 14 eller 40 grader. Du skrattar helst när jag gör till en monsterröst och ditt favoritord är "Bode".

Jag sitter här med tårar i ögonen och har gråtit större delen av morgonen för att jag är så oerhört lycklig att du är just du och att du är vår. Vi är världens bästa team och jag ser fram emot alla kommande dagar och år med dig. Tänk att du ska vara med oss för all tid. I morse efter att vi sjungit för dig så kollade vi igenom alla våra videoklipp som vi sparat på dig. Du satt och skrattade och pekade på skärmen och var bara så fantastiska glad över att se dig själv. Det är precis så jag alltid vill att du ska se dig, med ett skratt och med ett leende. För första gången i livet är jag inte rädd, utan jag ser fram emot framtiden för att jag vet att du är med i den. Du gör den 1000% bättre och jag är så privilegierad som får äran att vara din mamma och en av dina bästa vänner.

Från 1 dag till 365 dagar, från 41 cm lång till 73 cm, från 1825 gram till 8905 gram, hur liten eller stor du än är så kommer du alltid att vara vår dotter, men något som växer ännu mer än dina dagar, din längd och din vikt är kärleken i våra hjärtan. Du är vårt allt och vi älskar dig mer än det någonsin går att beskriva. TACK Zoe, TACK! <3 På lördag ska vi fira dig ordentligt med all släkt och alla vänner. Du är så älskad av så många människor redan och du har så många vuxna omkring dig som skulle göra allt för dig.//Mamma

Del 2 - Starten på förlossningen

2018-07-18 16:29
Från patriciatornros

Gick inte att ladda upp insta storie filmen så fick göra kollage av det hela istället. Hoppas det också går bra :) HÄR är det andra inlägget som ni kan läsa om. Och i nästa inlägg så var hon hos oss. Älskade älskade unge. Älskar dig mer än alla sandkorn i världen och stjärnor på himmelen tillsammans.

och så blev det den 19 juli och då blev statusen så här... den nästa instastorien som skrevs så var ZOE ute! <3 <3 <3 :') Minns att klockan 08:30 så gick vår sköterska och fick överlägga med överläkaren om snitt eller vaginal födsel och klockan 08:50 var hon tillbaka och då hade jag öppnat mig 5 cm på 20 minuter och fick klartecken att testa föda vaginalt. Hurraaa!!

Ett år sedan - då ALLT hände.

2018-07-17 07:48
Från patriciatornros

För exakt ett år sedan. Den 17 juli 2017 efter att ha haft mensvärk hela dagen hände det klockan 19.37 på kvällen. Mitt vatten gick. Till en början sipprade det och efter 30 minuter forsade det. Jag ringde förlossningen och de bad mig komma in på en koll. Jag hade ingen aning vad som väntade mig, jag trodde jag skulle få fara hem på en gång efter kontrollen. Men det allra första de säger innan jag ens hunnit heja var "Hej, var det du som ringde nyss, Patricia? Jag känner doften av fostervatten så du kommer inte hem utan en bebis!". OCH HERREGUD vad nervös jag blev då. Vadå nu? Jag är i veckan 33 (32+4) och Robbin är i Borlänge och jobbar. Ska bebisen komma NU? Ni kan ju läsa hela historien i detta inlägg . Också mitt allra första blogginlägg.

Jag har haft svårt att bearbetat detta då det är de absolut starkaste jag har varit med om. JAG VILL GÖRA DET IGEN VARJE VECKA OM JAG FÅR! Jag tyckte att förlossningen var bland det roligaste och mest fantastiska jag gjort i hela mitt liv och sa till Robbin redan för någon vecka sedan att jag skulle kunna tänka mig att vara surrogatmamma för jag så gärna ville gå igenom fler förlossningar. :)

Men i vilket fall som helst så sparade jag ner hela min insta storie från den dagen som jag tänkte att man får återuppleva igen om man vill. Så denna dagen för ett år sedan var startskottet på min förlossning. På Zoes ankomst till världen. <3 Hela två månader för tidigt. PS. Imorgon kommer insta storie del 2 och i övermorgon på hennes födelsedag kommer insta storie del 3. Har sparat ner ALLA mina stories sedan den dagen hon föddes, så jag har hela året dokumenterat på henne. Ett tips till er nyblivna föräldrar är att göra så.

Till en början ser det ut som en helt vanlig dag, tänk vad fort det kan ändras. Är helt sentimental just nu för det är så mycket känslor i mig sedan dessa dagar från föregående år.