RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 06:43:38

LisaLobotomy blogg

LisaLobotomy blogg på Nouw

low buy 2019

2019-06-28 05:56
Från LisaLobotomy

Som ni kanske vet, eller inte vet, så har jag under 2019 haft ett low-buy år och det har faktiskt gått över förväntan! Jag satte upp några reglar för mig själv och har hittills lyckats hålla mig till det! Jag satte upp 7 st regler i början av året men efter 3 månader bestämde jag mig att ändra reglerna lite och har nu 6 st istället. Mina regler som jag har just nu och som jag nog kommer köra på resten av året är:

1. Ingen ny hudvård och kroppsvård (shower gel/body lotion). Får endast köpa nytt när allt är slut.

2. Inga nya sminkborstar. Sminksvampar är okej.

3. Får köpa 3 saker per månad. Får även spara till nästan månad. (Hudvård räknas inte)

4. Inga röda läppstift.

5. Inga nya basprodukter förrän det jag har är slut (gäller foundation, concealer, puder & setting spray)

6. Ögonbrynsprodukter får köpas utan att räknas som "ett köp".


Att inte köpa någon ny hudvård trodde jag skulle bli det svåraste då jag älskar att köpa nytt och prova en massa olika men det har faktiskt gått förvånansvärt lätt. Sen kanske det kan bero lite på att jag hade ganska mycket sedan innan, haha! Men nu har jag verkligen bara ett serum öppnat åt gången, en dagkräm, en nattkräm, en rengöring and so on. Och det är kul att gå genom allt jag har samlat på mig! Kommer försöka få upp ett inlägg snart om några nya produkter jag både har köpt och som jag har hittat i mitt skåp som jag verkligen älskar!



hej hej hallå bloggen

2019-06-09 18:25
Från LisaLobotomy

​Men HEJ ett halvår senare, haha. Har faktiskt funderat på att börja blogga lite smått igen. Men HELT utan krav och bara när jag känner för det. Men vart ska man börja? Äh, jag kör väl bara igång. Om det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om så säg bara till!

hur gick 2018?

2019-01-04 22:58
Från LisaLobotomy

​I början av förra året (sjukt ändå att 2018 är slut?!) så skrev jag ner lite mål som jag gärna ville uppnå under året och jag tänkte att det kanske är dags att se hur det gick? Om du vill läsa inlägget finns det HÄR. 

"Äta mer veganskt" Det gick ändå förvånansvärt bra med detta! Äter inte 100% veganskt än, men hemma äter jag till 99% veganskt. Jag ska nu under januari försöka äta endast veganskt och hoppas verkligen att jag kan lyckas! Jag har inga problem med maten då jag inte saknar något direkt när jag väl äter helt veganskt, men tiden och orken finns inte alltid riktigt där. Sen är det även svårt när jag är bortbjuden eller äter ute. Men vill verkligen försöka äta 100% veganskt hemma nu 2019. 

"Börja träna" Antagligen det vanligaste nyårslöftet som finns och det som aldrig brukar hålla och det gjorde det inte heller för mig 2018. Under maj-juni tränade jag dock 5 dagar i veckan, men sen så gjorde jag illa ryggen under ett pass och sen rann det ut i sanden. Men nu i år måste jag försöka med detta. Min sömn är åt helvete och jag blir så stel i kroppen av att sitta framför datorn hela dagarna på jobbet.

"Dejta" Min sambo och jag kom överens om att gå på dejt en gång i månaden under 2018 och vi lyckades! Så vi tog varann månad till att hitta på saker som vi skulle göra. Några av sakerna vi gjorde var att bowla, åka till Varberg och äta, provade på att klättra och spelade shuffleboard. OCH ja, vi kommer absolut fortsätta med detta nu under 2019! 

"Dra ner på shoppandet" Ehm, under januari och februari gick det hur bra som helst men sen blev det vara värre och värre under året. Så nu under 2019 ska jag ha en low buy hela året. Om du vill veta mer har jag en video på min Youtube kanal men om du vill läsa kan jag skriva ett inlägg om det också!

"Spara pengar" Jag sparade ungefär lika mycket 2018 som jag gjorde 2017 så jag lyckades ändå. Men nu 2019 vill jag spara ännu mer! För 2019 är året då vi ska köpa hus!

Det här med bloggen

2018-12-01 12:30
Från LisaLobotomy

Som du kanske har märkt uppdateras inte bloggen så mycket just nu. Och varför tänkte jag skriva om nu. Och såklart är det här mina åsikter och vad jag känner. Och det är ingen speciella personer jag menar utan communityn i stort jag pratar om.

Anledning är att jag inte riktigt känner mig hemma här i bloggvärlden. Jag har så länge jag kan minnas känt att jag har haft svårt att känna mig hemma och känna tillhörighet till andra. Har alltid känts som om jag är på besök men aldrig riktigt tillhört, om du fattar vad jag menar? Och just så känns det med bloggandet. Jag är här, men inte riktigt med. Jag är liksom inte duktig på det här med bloggandet. Jag har svårt att göra det kontinuerligt och jag har även lättare att uttrycka mig på video än i text.

Dessutom känns det som om svenska beauty ärlden är något jag inte vill tillhöra. Det är dels den största anledning till att jag började göra videos på engelska. Såklart finns det svenska bloggar/youtubes som jag ÄLSKAR (Blubb, Jenny, Louise, Maggie & Spindelsven för att nämna några) men annars så nja.

Svenska beauty världen och även Youtube känns så inriktad på att det ska vara ditt jobb och allt måste vara tipptopp när det kommer till utrustning och redigering. Det är väldigt få "vanliga" människor därute och jag tycker det är tråkigt. Det är även väldigt mycket lika. Det är naturliga sminkningar och inte så kreativt som jag skulle vilja att det var. 

Slut på ordbajsandet. Jag hoppas du förstår vad jag vill få fram och även kan förstå vad jag menar i denna röriga text. Jag menar som sagt inte att rikta kritik eller prata illa om några enskilda personer här. 

Så jag vet faktiskt inte om jag kommer fortsätta blogga eller inte. Just nu känner jag nej, men jag vet inte om det kommer ändra sig sen eller inte. Jag kommer låta bloggen ligga kvar och om jag har lust att börja blogga igen så kommer det hända. Men just nu känner jag bara att det här med bloggen skapar stress för mig eftersom jag känner att jag inte hinner, vill eller kan. 

Om du vill fortsätta följa mig så är det bara att kolla in min Youtube (om du står ut med lite halvtaskig engelska, haha) eller min Instagram, Lisa Lobotomy på båda!


Sidecut X

2018-11-17 09:54
Från LisaLobotomy

Månadens uppdatering för håret kommer här! Har märkt senaste veckan att nu hänger faktiskt det mesta av håret med i min tofs! Så skönt att slippa fylla håret med hårnålar för att allt ska hållas på plats!

Första bilden är från 17 oktober och den andra från 17 november.

Ree + Lime Time

2018-11-06 08:00
Från LisaLobotomy

Lumene SISU deep clean purifying cleansing oil

2018-11-01 08:00
Från LisaLobotomy

Vad är det? En djuprengörande olja som ska rengöra huden från smuts, make-up och SPF filter. Oljan är fullproppad med antioxidanter från fröoljor, svarta vinbär, lingon, blåbär och tallbarsextrakt. Innehåller även omega-fettsyror och vitamin E. Ska ge huden ett skydd mot yttre påfrestningar och även vara återfuktande.

Lukt? Konsistens? Den har en stark doft av tallbarr och jag tål inte den doften. Visa älskar den, men jag hatar den. Konsistensen är något tjockare än vad jag har använt innan men funkar superbra på huden och rinner inte iväg direkt.

Vad tycker jag? För det första så klara jag inte av doften som sagt, men jag hatar tallbarr så är inte så konstigt. Oljan rengör riktigt bra MEN det stora minuset är att man inte ska ha den för nära ögonen. Och jag vill ha rengöringar som jag kan ta bort både sminket i ansiktet och runt ögonen.

Vem borde prova? Oljan ska passa alla hudtyper men känner att den nog inte skulle passa en känslig hy. Men om du vill ha en bra rengöringsolja, till ansiktet och bara ansiktet, och är helt okej med tallbarrsdoft så skulle jag rekommendera denna. Men är du som jag och vill kunna använda din rengöring även runt ögonen så är den ingen hit.

Pris? 150ml/229:-

Betyg? 2 av 5

LASplash classic horror

2018-10-29 07:00
Från LisaLobotomy

Från vänster: Lights out, Voodoo, 13th, Nightmare, Zombae, Blue Moon, Curse, Madness, Psycho & Toxic

Sidecut IX

2018-10-17 15:23
Från LisaLobotomy

Dags för månadens uppdatering med min sidecut och nu börjar den bli riktigt lång, äntligen!

Första bilden är från 15 september och den andra från 17 oktober.

Party Drop

2018-10-08 08:00
Från LisaLobotomy