RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-20 18:34:10

HillesBakverk

HillesBakverk blogg på Nouw

Äppelkaka i långpanna

2018-09-23 20:14
Från HillesBakverk

Ingredienser

Kaka

200 g smör
6 ägg
4 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

Äppelblandning

ca 6 små äpplen
2 msk socker
1 full tsk kanel
1 dl mandelspån
1 dl hasselnötter

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader
2) Börja med äppelblaningen
3) Skala och dela äpplena och lägg i en skål
4) Blanda i resten av ingredienserna
5) Ställ skålen åt sidan
6) Smält smöret
7) Vispa ägg och socker pösigt i en bunke
8) Tillsätt smöret (fingervarmt)
9) Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och till sist bakpulvret.
10) Smöra och mjöla en långpanna
11) Häll smeten och lägg äppelblandningen över hela kakan
12) Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min (Håll koll!)

Hallonmuffins med crumble

2018-06-28 22:53
Från HillesBakverk

Ingredienser:

200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 nypor salt

ca 400 g hallon


1) Sätt ugnen på 175 grader

2) Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst

3) Rör ner smält smör och mjölk

4) Blanda vetemjöl, bakpulver och salt

5) Fördela smeten i muffinsformar (halva formen)

6) Placera några hallon i varje form och fyll på med mer muffinssmet


Crumble:

150 g kallt smör
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker

7) Nyp ihop alla ingredienser med händerna

8) Strö på crumble på muffinssmeten

9) Lägg några små bitar hallon ovanpå

10) Grädda i ca 20 min



Frukttårta

2018-06-28 20:43
Från HillesBakverk

Förbered tårtbotten, vaniljkräm och chokladdekoration dagen innan servering för bäst resultat.

Tårtbotten

1 glas ägg (6 st)
1 glas strösocker
1 glas mjöl
2 tsk bakpulver

1) Sätt på ugnen 175 grader

2) Klipp bakplåtspapper och lägg i formen på botten och sidorna (högre än formen)

3) Vispa socker och ägg pösigt tills det blir vitt

4) Tillsätt mjöl och bakpulver lite i taget

5) Häll blandningen i formen

5) Grädda kakan i ca 25 min (håll koll!)

6) Vänd kakan upp och ner


Chokladdekoration:

1) Skriv ut eller rita ett papper med siffran

2) Lägg ett bakplåtspapper över pappret

3) Spritsa smält choklad, lägg till ett T under siffran

4) Låt stå i frysen


Fyllning 1: Vaniljkräm

5 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
4 msk strösocker
5 äggulor
4 msk maizena

1) Blanda socker och maizena i en bunke

2) Tillsätt äggulor och vaniljsocker, vispa förhand till en jämn smet

3) Värm mjölk i en kastrull

4) Häll mjölken i bunken och vispa

5) Häll tillbaka allt i kastrullen och blanda tills det har tjocknat


Fyllning 2: Hallongrädde

2 dl grädde
1,5 dl hallon
0,5 dl strösocker

1) Börja med att vispa grädde och socker en kort stund

2) Tillsätt sedan hallonen och vispa till fastare grädde


Ovanpå:

Ca 4 dl grädde

1,5 msk strösocker (smaka och tillsätt mer om du önskar)

Tillsätt lite bakpulver med fingertopparna

Vispa till en spritsbar konsistens


Sidorna:

Krokant (eller krossade hasselnötter/mandelspån)


Önskad frukt, jag hade:

Jordgubbar
Kiwi
Blåbär
Physalis


Gelé:

Lika mycket gelésocker som vatten

2 msk vatten
2 msk gelésocker

1) Koka gelésocker och vatten i en kastrull

2) Låt svalna en kort stund, ska fortfarande vara varm

3) Pensla gelén över frukterna


Njut!

Instagram @HillesBakverk

2017-11-22 13:54
Från HillesBakverk

Följ mig på instagram för fler goda recept!
@HillesBakverk

Kakor med sockerpasta

2017-11-20 21:43
Från HillesBakverk


Kakdeg

8,5 dl mjöl
2 dl florsocker (överfulla)
250 g smör
1 ägg
2 tsk vaniljsocker

ca 500 g sockerpasta

1. Börja med att blanda smör, florsocker och vaniljsocker
2. Tillsätt ägg och mjöl tills det blir en fin formbar deg
3. Ställ degen i kylskåpet 1 dag

4. Värm ugnen 175 grader
5. Kavla och forma degen och låt de grädda ca 10 min
6. När de har svalnat kan du börja forma sockerpastan med samma form
7. pensla kakorna med vatten och sätt fast sockerpastan på kakorna

Jag brukar förbereda i förväg och frysa in kakorna (utan sockerpasta)

Kolasnittar

2017-06-23 12:38
Från HillesBakverk
Ingredienser
200 g smör
2 dl strösocker
2 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker

Gör så här:
(1) Sätt ugnen på 175 grader
(2) Rör ner rumstempererad smör, socker och vaniljsocker
(3) Blanda i resten av ingredienserna
(4) Rulla degen till en boll och dela i fyra lika stora delar
(5) Lägg två av de på en plåt klädd med bakplåtspapper.
(6) Forma degen till två längder, längderna är ungefär 2-3 cm breda, 3 fingertjocka
(7) Grädda mitt i ugnen ca 12 min
(8) Skär längderna i sneda kakor medan de är varm
(9) Plocka isär kakorna när de har svalnat

Morotskaka i långpanna

2017-03-27 22:00
Från HillesBakverk

Ingredienser
4 ägg
4 dl socker
200g smält smör
6 dl rivna morötter
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel

1,5 dl krossade valnötter (valfritt)

Glasyr
350g philadelphiaost
4,5 dl florsocker
6 tsk vaniljsocker
150g smält smör

Ovanpå
Valnötter
Jordgubbar

Gör så här:
(1) Riv morötterna
(2) Sätt ugnen på 175 grader
(3) Smält smöret och låt det svalna
(4) Vispa socker och ägg pösigt
(5) Rör ner smöret (ska ej vara för varmt)
(6) Blanda i mjöl, kanel och bakpulver
(7) Tillsätt de rivna morötterna
(8) Häll smeten i en smörad och mjölad form och grädda in i mitten av ugnen ca 20 min (håll koll!).

(10) Vispa philadelphiaosten med vaniljsocker, tillsätt florsocker lite i taget (smaka och känn efter)
(11) Häll i rumstempererade smälta smöret lite i taget och fortsätt vispa
(12) Fördela glasyren över kakan som har svalnat






Jordgubbstårta i långpanna

2016-06-26 23:20
Från HillesBakverk

Tårtbotten 
2 glas mjöl
4 tsk bakpulver
2 glas socker
2 glas ägg (8 st)
(detta gjorde jag 2 gånger)

Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och häll i önskad form. (2 gånger om det ska bli en större tårtbotten)

Fyllning 1: Hallongrädde
4 dl grädde
3 dl hallon
1 dl strösocker

Börja med att vispa grädde och socker. Tillsätt sedan hallonen som du krossar lite förhand och vispa en kort stund.

Fyllning 2: Vaniljkräm
Ekströms Marsán "vaniljsås att koka" 6 portioner

Följ instruktionerna bakom paketet.

Ovanpå: 
Grädde
Jordgubbar
Krossade hasselnötter (3 paket)

Dansukker Gelésocker Multi (valfritt)
1 dl gelésocker
1 dl vatten
Koka upp, låt det svalna och häll över jordubbarna
* Häll i lite saft från hallonen för att få den röda färgen


Rulltårta med hallongrädde

2016-06-17 00:20
Från HillesBakverk

Tårtbotten
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Fyllning: hallongrädde
4 dl grädde
3 dl hallon
1 dl strösocker

(1) Blanda grädde, socker och till sist hallon. Lägg fyllningen åt sidan. 
(2) Sätt ugnen på 250 grader
(3) Klä ugnens långpanna med bakplåtspapper
(4) Vispa ägg och socker mycket pösigt
(5) Häll i vetemjöl och bakpulver lite i taget och rör om
(6) Bred ut smeten i långpannan till en stor rektangel 
(7) Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5 min, det ska bli en gyllenbrun färg
(8) Strö socker över den varma kakan 
(9) Lägg över ett bakplåtspapper på kakan och vänd  
(10) Ta bort bakplåtspappret på insidan av kakan
(11) Rulla kakan (utan bakplåtspapper) och låt svalna. 
(12) När kakan har svalnat bred ut fyllningen och rulla.



Kokosbollar med vit choklad

2016-01-01 14:48
Från HillesBakverk
Recept:
1 paket kokos (ca 200g)
1 burk kondenserad mjölk
1 helt block vit choklad 
kokos att rulla bollarna i 

(1) Smält vit chokladen i vattenbad
(2) Blanda kondenserad mjölk och kokos
(3) Häll i vit chokladen
(4) blanda ordentligt och låt stå i kylskåpet en stund för att sedan kunna rulla i bollar
(5) rulla blandningen i bollar och sedan i kokos 
(6) låt kokosbollarna stå i kylskåpet några timmar, de kan även frysas. 

*det ni ser på bilden är toffifee askar som jag har återanvänt :) 

Mumsiga chokladbollar

2015-10-04 18:50
Från HillesBakverk
När man bakar chokladbollar behöver receptet inte vara exakt. Det är kul att mixa för att få en smak som passar en själv. Man kan exempelvis lägga till nutella, nötter, kokos, daim, rispuffar osv. Mitt recept här nedan är en bas som är fantastisk god! Om ni inte gillar kaffe, kan det uteslutas, men utifrån mitt recept kan jag säga att kaffet inte smakar alls, men det ger en godare smak i chokladen.

Recept (ca 34 små chokladbollar)
200 g smör
2 dl strösocker
5 msk kakao
2 msk vaniljsocker
ca 5 dl havregryn
6 msk vatten
2 msk kaffe
Kokos/Strösocker

(1) Börja med att skära smöret i små bitar, i en bunke. 
(2) Blanda smöret, strösocker och vaniljsocker med händerna. 
(3) Lägg till kakao.
(4) Lägg till vatten, kaffe och havregryn lite i taget. 
(5) Häll kokos (eller strösocker) i en tallrik åt sidan.
(6) Rulla blandningen till bollar och rulla sedan i kokosen. 
Om det blir svårt att rulla, lägg bunken en liten stund i kylskåpet. 



Peynirli cabuk pogaca - turkiska

2015-09-20 22:26
Från HillesBakverk
Bu pogacalar yumusak ama ayni zamanda biraz tikir oluyor sirke sayesinde.

iki tepsi

2 cay.b sivi yag
2 cay.b smör/margarin
2 cay.b yogurt
2 corba.k bakpulver/karbonat
2 cay.k sirke
2 cay.k tuz
alabildigi kadar un

1. Sivi malzemeleri karistirin. Sirkeyi ve karbonat/bakpulveri beraber karistirin.
2. Unu yavas yavas karistirarak yumusak bir hamur (kulak memesi) kivamina elde edene kadar yogurun.
3. Cevis buyuklugunde toplar yapin. (hamur beklemeycek)
4. Toplari elinizle acip peynirli karisimini icine koyun.
5. Yumurta sarisini ve beyazini ayirin. Beyazini hamuru yapistirmak icin kullanin. Sarisini en son uzerine surun.
6. Pogacalari tepsiye dizin.
7. Cörek otu veya susam serpin.


Not: resimdeki pogacalar daha yeni buzluktan cikmis hali.

Kärleksmums!

2015-09-20 22:15
Från HillesBakverk
Kakan:

Arlas recept på botten:

225 g smör

2 dl mjölk
5 ägg
4,5 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1,5 msk vaniljsocker
1 1/4 dl kakao
6 dl vetemjöl


UGN: 175 grader
1. Smält smöret, låt svalna
2. Vispa ägg och socker i en bunke.
3. Blanda i bakpulver, vaniljsocker och kakao.
4. Tillsätt mjölk och smör.
5. Till sist häller du försiktigt i mjölet.

Glasyr:
100 g smör
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
2 msk kaffe
5 msk vatten

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Sänk värmen, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsockret.
3. Bred glasyren över kakan medan den är varm.
4. Strö över en massa kokosflingor.

Delicatoklubbor

2014-12-19 19:52
Från HillesBakverk


Delikatoklubbor
2 dl socker

2 msk vaniljsocker
ca 6 dl havregryn (mixad till mjöl)
5 msk kakao
200 g smör
ca 1 dl hasselnötter (valfritt)
2 msk kallt kaffe (kan ersättas med vatten)
2 msk vatten

Garnering
400g choklad
kokos
minipärlor
hasselnötter
+ Grillpinnar (skär dem i önskad storlek)

Gör så här:
(1) Krossa hasselnötterna
(2) Blanda med de torra ingredienserna
(3) Blanda sedan smöret, vattnet och kaffet.
(4) Låt blandningen stå i kylskåpet 15-30 min. Om du känner att det blir för torrt, häll i mer vatten och smör.
(5) Medan blandningen står i kylskåpet, smält chokladen.
(6) Rulla sedan till bollar
(7) Doppa pinnarna först i choklad och sedan i chokladbollarna (du ska inte doppa chokladbollarna i chokladsåsen än).
(8) Lägg sedan dem i frysen ca 30 min
(9) Nu ska du doppa chokladbollarna i det chokladsåsen och sedan ställa dem på en bricka med bakplåtspapper. (OBS! ej på tallrik, då fastnar dem)
(10) Strö över kokos/minipärlor/hasselnötter
(11) Låt stå i kylskåpet minst 1 timme.

Kinder chokladkaka med kokostopping

2014-12-19 00:10
Från HillesBakverk
Detta är en kaka med inspiration av receptet "hallonkaka med kokostopping" . Jag hade en massa kinder maxi choklad hemma som jag bara blandade i min kaka. Resultatet blev så gott!

Kakan
3 ägg
2dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl1dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100g margarin
1dl mjölk

Fyllning:
Kinder maxi mjölkchoklad ca 1 1/2 paket (6pack)

Smet till topping:
50g smör
3msk strösocker
1tsk vaniljsocker
3dl kokos
2 msk vetemjöl
1 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 ägg

Gör så här:
Ugn: 175 grader
(1) Börja med att göra kakan, vispa socker och ägg poröst.
(2) Häll i resten av ingredienserna.
(3) bröa (ströbröd) eller smöra och mjöla en löstagbar form.
(4) Häll i kaksmeten.
(5) Lägg över kinder chokladen så det fyller hela kaksmeten.
(6) Gör smeten till toppingen. Blanda alla ingredienser förutom ägget som du blandar i sist.
(7) Fördela smeten till toppingen över kakan.
(8) Grädda mitt i ugn ca 40min.


Hallonkaka med kokostopping

2014-12-18 23:55
Från HillesBakverk
Denna kaka får ni inte missa, mammas favorit!

Kakan
3st ägg
2dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100g margarin
1 dl mjölk

Fyllning:
Hallon

Topping:
50g smör
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl kokos
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 ägg

Gör så här:
Ugn: 175 grader
(1) Börja med att göra kakan, vispa socker och ägg poröst.
(2) Häll i resten av ingredienserna.
(3) bröa (ströbröd) eller smöra och mjöla en löstagbar form.
(4) Häll i kaksmeten.
(5) Lägg över hallonen så det fyller hela kaksmeten.
(6) Gör smeten till toppingen. Blanda alla ingredienser förutom ägget som du blandar i sist.
(7) Fördela smeten till toppingen över kakan.
(8) Grädda mitt i ugn ca 40min.
(9) Servera med vaniljsås (valfritt)



Turkiska salta kakor

2014-12-18 23:30
Från HillesBakverk
Turkiska kakor är också en favorit, speciellt dessa saltiga och krispiga kakor med sesamfrön. Perfekt bredvid teet.


Kakdeg
250 g smör (rumstempererat)

1 dl neutral olja

1/2 dl äppelcidervinäger

1 äggvita 

1 tsk socker

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 msk svartkummin

1 msk rostad sesam 

ca 5 glas (15 dl) vetemjöl (kan vara mer eller mindre.. testa fram lite i taget, det ska vara mjukt och kunna formas)

Garnering
2 äggulor
ca 1 glas rostad sesam
Svartkummin (turkiska: cörek otu)

Ugn: 175 grader

(1) Rosta sesam i en stekpanna tills de får en gyllenbrun färg, häll i en skål 
(2) Blanda alla ingredienser förutom mjölet.
(3) Blanda i mjölet lite i taget.
(4) Låt degen vila i ca 10 min.
(5) Mjöla bordet och forma degen hur du önskar dig. Det lättaste är att göra en lång "mask" och sedan skära ca 5 cm bitar.
(6) Lägg kakorna i en plåt med bakplåtspapper
(7) Pensla äggula
(8) Häll över sesam eller svartkummin
(9) Grädda kakorna i ugnen tills kakorna fått en gyllene färg under (var vaksam, beror på ugn och kakornas storlek)



Chokladkaka med kokostosca i mellanstor långpanna

2014-12-18 20:19
Från HillesBakverk
Kaka:
200g smör
4 st ägg
4,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Kokosglasyr:
200g (5-6dl) kokos
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
75g smör

Gör så här:
(1) Sätt ugnen på 200 grader.
(2) Klä långpannan med bakplåtspapper eller smöra och mjöla den.
(3) Smält smöret och låt det bli rumstempererat.
(4) Vispa ägg och socker pösigt.
(5) Blanda i smör,vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl.
(6) Bred ut i långpanna mitt i ugnen ca 15min.
(7) Gör glasyren. Smält först smöret och häll sedan i resten av ingredienserna.
(8) Låt glasyren svalna lite i fem minuter.
(9) Ta ut kakan, bred ut glasyren och låt det grädda ytterligare 10min tills glasyren blir gyllenbrun.





Ananaspaj

2014-12-18 19:06
Från HillesBakverk
Detta är min favoritpaj. Pajen blir godast om man äter den nästa dag
Pajdeg (beror på hur stor form du ska använda, lägg till smör och mjöl om det behövs)
3dl mjöl
1dl socker
150g smör
1tsk bakpulver

Fyllning
1 1/2 burk krossad ananas (burk från coop)
2dl lätt creme fraiche
1 ägg
1dl socker
1tsk vaniljsocker

Gör såhär:
(1) Sätt ugnen på 175 grader.
(2) Gör pajdegen, häll i mjölet lite i taget, det kan behövas mer eller mindre, det ska bli en deg som är lika mjuk som örsnibben som man kan forma.
(3) Tryck ut pajdegen i din pajform.
(4) Gör nu fyllningen. Häll krossade ananasen i en fil och låt det rinna av.
(5) Blanda alla ingredienserna medan ananasen rinner av, häll i ananasen.
(6) Grädda mitt i ugnen.
(7) Låt pajen svalna och låt den stå i kylskåpet några timmar.

Det kan vara lite svårt att veta när pajen är klar. Men när man känner att den inte är rinnig och har stelnat till lite så kan man ta ut den.



Kladdkaka

2014-12-18 17:33
Från HillesBakverk

Kladdkaka

200 g margarin (mjölkfri: 2 dl neutral olja)

4 dl socker

4 st ägg

3 dl vetemjöl (gluten: 3 dl havremjöl)

8 msk  kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt 


Glasyr (valfritt)
Blockchoklad 

Till servering (valfritt)
Grädde
Glass
Hallon
Jordgubbar

Gör så här:
(1) Sätt ugnen på 175 grader.
(3) Smält margarinet och låt det bli rumstempererat.
(4) Blanda socker och ägg (vispa inte!)
(5) Häll i resten av ingredienserna lite i taget och blanda väl
(6) smöra och mjöla en smord med löstagbar kant.
(7) Häll i smeten.
(8) Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.