RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-13 10:55:37

Sara-Li

Sarali blogg på Nouw

Älskade basplagg

2019-06-27 16:08
Från Sarali

I samarbete med Bread&boxers!

Fick pröva B&B’s superskönt mjukiskläder. Jag skojar inte då jag säger att jag aldrig ägt en så skön basic vit topp. Jag brukar annars alltid köpa billiga toppar för typ 70kr bara för att det känns som ett slit och släng plagg. Men det var en verklig skillnad att ha en topp av bra kvalité. Sommarens hittills mest använda kan jag faktiskt berätta. Även mjukiströjan och mjukisbyxorna är amazeballz. Like for real. då jag var hemma på besök i Finland sov jag med dem varje natt då det var lite kyligt. Jag som annars hatar att sova med något på kroppen.

Det här är ett sånt samarbete som jag verkligen tyckte lite extra mycket om och som jag faktiskt njuter av att använda. På deras hemsida hittar man även jättesnygga basplagg till killar. Såå snyggt!

Kolla in deras instagram för inapo!! Jag som alltid älskat basplagg njuter av deras flöde. Det är som En eyegasm, haha. @breadandboxers ska ni söka på.

Länk till sidan hittar ni här och det är inte en adlink.

En båttur i Stockholm

2019-06-17 09:01
Från Sarali

Vilken härlig helg det har varit!

Helgen började med lite shopping tillsammans med André efter jobbet. Sen blev det AW med vänner på Way out west pre party vid Mosebacke.
Kvällen avslutades med 2/3 av mina bröder och vänner på söder. Så mysig kväll!

Lördag. Båtutflykt runt Stockholm. Så himla underbart. Vi körde runt, slussade och bara njöt. Stockholm med båt är mitt favoritStockholm.

Vi stannade till i Lidingö och åt pizza på 450 gradi. Så sjukt goda pizzor!
Efter att vi ätit avslutade jag min båtfärd för att bli upphämtad av min syster som kom på besök. Kan ni förstå hur bra helg det här var?

Jag och min syster hämtade upp vår bror, hämtade pizza (haha 2 pizzor på en dag. Då vet man att det varit en bra helg, haha). Sen blev det filmkväll!

På söndag åkte vi på en kaffe till min lillebror och sedan till Sätra badstrand. Det finns en så himla bra badstrand där och en del av den är hundvänlig. Så perfekt om man vill ta med hunden, vilket man ju vill. Det är riktigt fräscht där, fin sand och bra botten. Dessutom får man välja mellan klippor, sand eller gräsmatta.

Helgen avslutades med att baka och koka mat tillsammans med A!

10/10 blir betyget för helgen

Det är sommar nu

2019-06-13 08:42
Från Sarali

Hej allihopa!

Här kommer jag igen! Var börjar man då man har så mycket att skriva om att hela Internets backup system riskerar att explodera på grund av att det tar för mycket utrymme?

Under ganska exakt 1 års tid har det hänt så mycket att jag på riktigt inte vetat var jag ska börja. Alla stora händelser har känts så överväldigande att jag inte fått ner dem i ord.

Men nu tänker jag att ett litet enkelt inlägg där jag börjar med den här meningen, kan sätta igång den här bloggen:

Hej, jag har saknat er!

Och vet ni? Det är sommar nu ❤️

Klänning. Zara. Sneakers. Nike air force 1.

Lugn, ro och tacksamhet

2018-11-28 19:55
Från Sarali

Det är -5 grader där ute, ljus på varannan balkong, det doftar vinter och inne i lägenheten doftar det jul. Jag kan bara konstatera att jag älskar alla delar av alla årstider. Det finns något så vackert i alla delarna. Även om hösten är min absolut favorit, känner jag att julkänslan kom på precis rätt tillfälle i år.

Hur stressigt det än har varit den sista tiden och hur jobbigt än livet har känts, har jag ett värmande lugn inom mig. Jag är så tacksam för det jag har, jag är tacksam över att få leva, att få sitta i ro i mitt hem. Jag är tacksam över att ha ett jobb som jag trivs på, där jag får utvecklas och skratta med mina kollegor. Jag är tacksam över att jag varje dag vaknar upp med tanken att jag har familj och vänner som älskar mig och som jag älskar. Jag är tacksam över att ha André som ger mig trygghet och som jag får älska så mycket att jag nästan spricker.

Jag är så tacksam. Jag behöver inget mer i livet, än känslan av att älska och vara älskad. Att känna att jag har en plats där jag ska vara, där jag passar in. Kan jag snälla alltid få ha den här känslan inom mig?

PS. Ernst alkoholfria glögg var faktiskt väldans god. Ett juligt tips nu då det nalkas första advent.

Ha det super! Puss och kram

Juleljus och finbesök

2018-11-26 08:50
Från Sarali
Godmorgon måndag!

Försöker komma in i bloggandet igen, men har så otroligt fullt upp att jag inte riktigt hittar tiden. Bra då att man har en tunnelbanetur varje morgon så man hinner med lite måsten.

Helgen har varit riktigt härlig med finbesök av svärmor. Alltid lika mysigt att ha henne här ❤️

Tillsammans såg vi till att de blev julstämning i lägenheten och hon fick upp gardinstången i sovrummet som väntat på att bli uppskruvad sen vi flyttade in. Det tog bara ett halvår att få lägenheten att kännas riktigt mysig! Haha. Aja, det högg till lite i hjärtat då hon åkte hem igen igårkväll.. man märker extra mycket hur mycket man saknar sina nära då de kommer på besök. Att bara få vara och umgås. Men tur att det bara är 1h flygresa mellan varandra.

Firade även min bästa vän Lina i helgen. Hennes syster kom även hon på festen och det var så underbart att få umgås med dom systrarna igen. ❤️ En galen utekväll blev det verkligen!


Bilder som ej behöver ord

2018-11-21 09:06
Från Sarali

Heja måndag!

2018-11-19 14:46
Från Sarali

Varannan måndag är jag ledig från jobbet efter att ha jobbat helg. Vilket är den här fabulösa måndagen. Jag försöker att inte planera in något på dessa måndagar, bara för att jag behöver min egen tid och min ta hand om mig dag.

Dessa måndagar består därför oftast av:

  • En riktigt ordentlig sovmorgon
  • några mindre to-do grejer
  • långdusch med ansiktsmask, hårinpackning och kroppsskrubb
  • Lacka finger- och tånaglarna
  • sheetmask
  • veckoplanering
  • kort promenad till butiken

Så det är inte en bara ligga i soffan dag, även om den är lite lugnare, utan en riktig ta han om mig själv dag. Vilket gör att jag bara älskar måndagar ännu mera. För det är det jag ville berätta med det här inlägget.. Att jag älskar måndagar. Även de måndagar jag har jobb på schemat.

Jag har nog nästan alltid älskat måndagar.. Kanske inte alltid i högstadiet, men det var mer för att ingen tyckte om måndagar och jag ville ju inte vara annorlunda. Men annars har jag alltid älskat måndagar. Jag har hela mitt liv älskat att gå till skolan, speciellt på måndagar.. Få träffa alla vänner, hänga på rasterna.. Även om inte själva skolan alltid varit kul så har jag njutit av att gå till skolan. Det är där jag märker att jag är 89% extrovert, jag får verkligen energi av att umgås med människor. Vilket gjorde att jag ville gå till skolan även om det inte alltid var så kul att ha matte följt av natur & miljö.. ;)

Men! Måndagar är som en nystart varje vecka. Nu börjar livet, igen, liksom. Det är nya tag och om det var en sämre vecka förra veckan så trycker vi på reset och börjar om den här veckan. Ja ni fattar, jag ÄLSKAR måndagar.

Nu skall jag ta av mig badrocken och klä på mig myskläder för att fortsätta min härliga måndag! :)

För att ni som hatar måndagar inte skall bli för provocerade så kan jag ju erkänna att det visst finns måndagar som jag hatar med stora bokstäver, men det är mer undantag eller i sämre perioder i livet.


Puss och kram, ta hand om er! :)

En kalender för ordning i vardagen

2018-11-19 12:45
Från Sarali

Vid det här laget vet nog de flesta om Personligalmanacka.se! Sidan där du kan göra din almanacka lite mer personlig och så som du vill ha den. Jag har i några år tänkt att jag skall göra en egen, men jag har haft min favorit, en klassisk svart med dagarna i lodrät riktning och kartor på de sista sidorna, så det har känts onödigt att göra en egen.. Ifjol blev det ingen heller eftersom Too faced kom med en kalender i sin julkollektion som var för söt för att inte använda.

Too faced kalendern hade endast månadsuppslag, vilket jag tyckte var super för att skriva upp mitt schema. Dock märkte jag under året att jag saknade att plantera dagar och veckor enskilt. För att försöka korta ner den här almanackshistorien ska jag snabbspola till varför jag nu då beställde en:

Jag hade fått ett nytt krav på min almanacka. Den behöver vara liten. Eftersom jag mest använder mindre väskor nuförtiden, vill jag ha en almanacka som ryms i en liten väska. Jag vill även ha med månadsuppslag för att få en snabböverblick över mitt schema. Nu fanns det inte månadsuppslag i de mindre versionerna, så det blev en A5, vilket kanske sög lite. Men däremot la jag in alla mina FB-vänners födelsedag (vilket man enkelt kan göra med en knapptryckning) och dagens träning samt en veckans to-do lista.

Riktigt riktigt nöjd är jag faktiskt, dock kan jag inte ha med den hela tiden eftersom att jag inte får ner den i min väska varje dag.


Vad använder ni för kalender och vad tycker ni är viktigt att ha i er kalender?

Onsdagsmaske(rna)n

2018-10-06 22:00
Från Sarali

Onsdagar måste ju vara veckans bästa dag för en ordentlig spakväll. Inte för att någon annan dag är sämre, varje dag är väl en perfekt spadag! Men för mig är varannan onsdag en fantastisk dag för hemmaspa. Den här onsagen var inget undantag och jag gjorde den ordentlig med hela fyra masker! Här får ni, från mig till er, onsdagens alla masker från början till slut. Berätta gärna sen era favoriter och om ni har testat någon av maskerna jag använde mig av denna vecka. :)

Började hela spadagen med en fotmask som om 3-7 dagar kommer att peela bort hårdnader från fötterna. Älskar dessa fotmasker alltså, magi!

Innan masken åkte på fötterna gjorde jag ett fotbad med en saltskrubb från Rituals. 15 minuter fick fötterna badas för att bli mjuka och för att sedan öka effekten på fotmasken.

Efter badet åkte fotmasken på. Den här gången testade jag en fotmask från Patchology. Den innehåller två sockor som man har på fötterna och två påsar med vätska (själva produkten) som du ska hälla ner i vardera strumpa. Sen spänner du fast strumporna och har dem på fötterna i 60-90 minuter beroende på önskad effekt. Av erfarenhet tycker jag att man ska ha på dem 90 minuter för att få full effekt. Klart att det gör lite skillnad om du bara har 60 min, men för att få bort allt hårt krävs ändå 90.

Så efter att masken varit på sin verkningstid tar man av strumporna och sköljer av fötterna :)
Sen är det bara att vänta i några dagar tills all hud börjar lossna. Helt sjukt att det verkligen fungerar så bra!


Medans fötterna vårdades började jag med att jobba på glow i ansiktet. Första steget denna onsdag var sockermasken från Ole Henriksen.
Den valde jag för att peela bort alla döda hudceller och ge huden ett härligt glow med hjälp av ingredienser som pumpextract, nyponolja och honung. En helt underbar mask som jag alltid använder minst en gång i veckan.


Efter peelingen testade jag Shiseidos nya Peel off mask som med hjälp av ingredienser som basilika stramar till porerna, tar bort orenheter och ger en fin lyster (som faktiskt kommer då alla döda flagor är borta). Masken doftar helt fantastiskt och river inte i huden så som många Peel off masker gör, vilket är ett stort plus.

Däremot måste jag ändå säga att jag inte är världens största fan av Peel off masker.. Av alla jag har testat (vilket är många), har jag aldrig riktigt sett några underverk. Säkert är den bra om du bara vill få bort döda hudceller och göra det lite coolt. Men än så länge har jag inte sett någon riktig skillnad med någon Peel off mask jag har testat.

Med det vill jag ändå tillägga att det finns många produkter jag gillar från shiseido, men Peel off masken gjorde verkligen ingen större skillnad, vilket suger, för den doftade så gott.


Sist, men absolut inte minst är snigelmasken från Tony Moly. Ett koreanskt märke som i sin Hydro-gel mask har, som en av ingredienserna snigelslem.
Här pratar vi glow!

För det första. Jag älskar Hydro-gel masker. Det är, enligt mig, den bästa sorten av sheetmasks. Du kan ha dem längre på huden än många andra sheetmasks och de hjälper verkligen produkten att gå in och mosa & gosa sig i ansiktet.
Sen kan vi prata om snigelslem (som låter så fruktansvärt äckligt MEN är så fruktansvärt nice) vilket är en av huvudingredienserna i masken.

Snigelslem är en ingrediens som i många år har hypeats i Asien, speciellt i Korea, som är ett ledande land inom dagens hudvård och gav världen det vi idag kallar sheetmask.
Varför man ens vill ha snigelslem på huden är för att det är ett (uppenbart) naturligt ämne som hjälper huden att återfå och förstärka sin elasticitet, innehåller en hög halt av glykolsyra, peptider och enzymer. Dessutom ökar snigelslem hudens produktion av elastan och collagen. Vilket betyder att det är en riktigt bra ingrediens mot anti-aging.

Efter att ha haft på sig TonyMolys snigelsmak kändes huden helt sjukt återfuktad och mjuk. Som avslutning av min spadag fick jag verkligen en helt fantastisk lyster. Jag tycker att alla borde pröva snigelslemsmasker. OMG vad bra den här var!

Så med ett nytt glow, fortsatte jag veckan med jobb och avslutade helgen med ett glow mer lysande än i måndags! ;)

En fin liten budgetklocka

2018-10-05 10:00
Från Sarali

190 Kr! Kan ni fatta att den här lilla söta kostade 190 kr? Ja, det kanske man kan.
Jag behövde en billig klocka som jag känner att jag kan förstöra i jobbet. Måste ha klocka på armen för att känna att jag har koll på läget, men vill inte använda de jag har som ändå är lite värdefulla (+ sentimentalt värde) då vi i mitt jobb hela tiden får sminkfläckar, alkohol från borstrengöring och handsprit som förstör läderbanden och glaset på klockan.
Så det måste vara en som man känner att går den sönder, eller blir skadad så är det inte hela världen.

Det bästa med den här klockan är ändå för att vara så billig, så har den hållit otroligt bra. Den är dessutom vattentät och har 1 års garanti. Nice va? För 190 kr på Ur & Penn blir den din! Haha. Det här inlägget är alltså inte sponsrat på något sätt, FYI.


Ha en fantastisk dag!