RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-24 16:49:23

Therese bard

ThereseBard blogg på Nouw

Lite blandade bilder från resan!

2019-01-20 11:05
Från ThereseBard

Idag blir det en mysig dag i stallet !

2019-01-20 10:41
Från ThereseBard

Ska snart byta om för att dra mig till stallet. Det är så otroligt fint väder! Kallt men fint.. Ska ta och greja med båda hästarna idag men inte rida då det är precis stenhårt på ridbanan. Ska såklart göra stallet med. Det blir att ta på sig tjocka överdragsbyxor! Det är ca -10 ute... brrrrr.. Allt handlar om hur man klär sig.

Måste bara säga att jag höll på att köpa en d ponny igår haha! Är lite intresserad av att hitta ett projekt att rida in. Den var så otroligt fin men det skulle komma en hästhandlare och hämta henne idag så kände att jag inte ville köpa henne osedd . Då vet man ej vad man får hem. Synd för det hade nog varit ett perfekt projekt. Så ska hålla lite utkik på hastnet ;)

Hejsan på er! Har varit utomlands så därav inget bloggande!

2019-01-09 10:19
Från ThereseBard

Hejsan på er! Så skönt att vara i härliga Sverige igen! Har varit bort nästan en månad i Australien. Har varit otroligt roligt! Men det sista hade man en otrolig hemlängtan till djuren och familj. Kommer ett inlägg med bra bilder senare från resan!
Så taggad för det nya året och 2019 ska vara ett häst år! Ska åka till stallet snart faktiskt och fixa i stallet! Får se om jag rider eller longerar tuffe lite. Beror på hur ridbanan är. Bli lättare sen när hovis lägger på snösulor och fyra broddhål. Nu får vi göra det bästa av situationen . Från att ha 40 grader till minusgrader känns Det kan vara så att jag tar med lilla cola med mig hem från mamma. Alltså hunden som mamma och jag delar på . Har varit ifrån djur i en månad så vill gosa med dom så mycket som går!

Omskola Lonna? Från sportkörning till hoppponny!

2018-10-21 13:20
Från ThereseBard

Det är såhär att mamma har tappat intresset av olika anledningar så lonna våran b ponny bara går i hagen för tillfället. Så tråkigt när det blir så.

Igår löshoppade vi henne och och oj vad grym hon var. Hon hoppar med sådan lätthet !!! Bara kolla liksom ! 80 cm högt. Första gången hon hoppade så vi ville inte höja mer även om hon med lätthet kan hoppa mycket högre kan jag säga!

Nu är tanken att vi ska antingen lämna bort henne på inridning/tillridning . Mamma har ridit i alla gångarter men hon är otroligt speciell så hon är en lite bitch om man säger så. Man måste vara tuff och låta det ta tid tror jag. Hon är ju körd på på tävlingar runt om i Sverige med mamma!

Eller så söker vi ett sammarbete med nån kort lite erfaren som kan hjälpa oss. ! Det är liksom ingen lite 10 åring som kan fixa detta då det kan bli såhär vissa dagar !

Hon har blivit mycket lugnare men såhär höll hon på i början här hos oss. Men hanteringen är hon helt ok på nu men när mamma red henne sa hon ifrån antal gånger när skänkeln kom åt Hoppas vi hittar nån som kan utbilda henne ! Jag tror verkligen på henne!

Alla mina hjärtan i en och samma bild!

2018-10-19 16:00
Från ThereseBard

Tartuffe (plutten )

2018-10-19 10:44
Från ThereseBard

Oj denna häst har vi haft sedan dagen han föddes. Han hade en mamma som var en riktig bitch och man visste inte va man hade henne. Mamma höll oss bort från henne när vi var små. Det är såhär att tuffe råkade sätta på henne när jan var 14 månader. Så typiskt. Precis innan vi skulle kastrera honom. Så i en kall kväll i början på februari föddes han. Han var så otroligt fin. Den fina blandningen mellan tuffe och clio som hon hette. Till en början var han en hur gosig som helst och social men hans mamma gjorde det svårt att vid lite äldre dagar att träna på vissa saker. Som att ta av och på grimma osv. Fölträningen var svår då mamman var en sur tant. Sen skulle de på sommarbete... Efter det så gick det knappt ta på grimman och leda honom.

Han har alltid varit väldigt mycket flykt i hans huvud. Mamma ha jobbat hur många år som helst på marken osv. Han är otroligt speciell. Han var klapphingst (en kula ligger uppe i buken) detta gjorde att han fick ont när vi lyfte bakbenen . Det gick inte lyfta! Fram var han som en ängel . Men så fort kulan åkte ner kom veterinären snabbt och tog bort dom. Efter det så gick det lyfta utmärkt. Låg förmodligen i kläm. För några år sedan tog mamma ett nytt tag och tränade honom och sedan faktiskt hängde jag på honom. osv. Sen tyvärr så räckte inte tiden till .

Så förra året tog vi ett nytt tag och började om igen. Vi kom till det steget att vi hade en mindre inringad del på ridbanan och jag skrittade själv utan lina. men så fort man råkade göra minsta lilla så blev han rädd. Man har flugit av några gånger. En gång drog jag upp hela underarmen. Efter det hade jag ont ett bra tag och gjorde att jag ej kunde hoppa upp. Började jobba heltid så tiden har bara runnit ut. Men förra veckan tog jag ett nytt tag. Hoppas denna resa kommer gå bra. har longerat honom med sadel . Dessvärre har han fått lite sadeltvång . Han har aldrig haft det förut. han fick lite panik när vi spände sadelgjorden . Tror jag måste ta en annan sadelgjord då man får lite för mycket tryck på första hålet. Med en häst som har sadeltvång får man ta otroligt försiktigt med .

I förrgår löshoppade vi honom för första gången. Han blev lite för stressad. Han hann knappt ta upp frambenen. Han hoppar lite bettis stuk (min förra ponny).

​Jag hoppas på att jag kommer kunna rida denna fina häst i framtiden! Han är så otroligt snäll .Han vill ingen ont! Men han är lite rädd av sig! Ska jobba på och lägga så mycket tid som går ! Han är så otroligt fin! ❤

Ger mina hästar en hink med morötter i hagen!

2018-10-18 20:00
Från ThereseBard

De blir alltid så glada och de tar sin tid att hitta för jag sprider ut dom på marken lite över allt :) De älskar det !

Tuffa har tappt skon som vanligt ....

2018-10-17 10:02
Från ThereseBard

Tuffe skoddes för två veckor sedan. När skulle hämtat honom i hagen ser jag att han har tappat skon. Skrev till min hovslagare att han har tappat en sko. Han bor rätt så långt bort så han ringde till en i närheten som kunde. Så jag skrev till henne och hon kommer idag kl 11. Så måste åka till stallet nu! Efter ska jag rida om han inte ömmar såklart. Han är väldigt känslig om jag har tappat skon. Vi ska försöka ha bots på honom nu i hagen. Det är alltid samma sko han tappar. Den där vänsterhoven haha! Kostar bara massa pengar ;)

Självförtroende och självkänsla ! Mitt förhållande till det?

2018-10-13 10:29
Från ThereseBard

Redan när jag var liten var jag det barnet som jämförde mig med andra människor. Jag kände hala tiden att andra var bättre i skolan och var smalare än mig. Jag hade svårt i skolan både på det sociala och i klassrummet. Det sociala var genom att jag hela tiden kände att de andra var bättre. De klädde sig bra,smala,hade lätt för skolan osv. Det gjorde att jag avvaktade på något sätt. Jag var absolut inte blyg. Om man frågar mina klasskamrater från den tiden kommer dom säga att jag inte var blyg och gillade och klä upp mig. Jag sminkade mig en hel del och klädde upp mig varje dag. Tror jag gjorde det genom att jag ville ha uppmärksamhet. I en större grupp är inte jag den som började prata . Jag avvaktade och ville se hur de andra hade för dagsform . Grundskolan 0-9 gick jag i samma glass och de var bästa klassen. Att jag ändå kände mig lite utanför var konstigt. . Men idag inser jag att det var jag som hela tiden var i stallet och inte ville/hade tid till att umgås med kompisar. Det gjorde att jag inte kände mig som en i gruppen för att jag inte hängde med på vad det sa då det hade umgåtts dagen innan osv. Åren gick och jag kom till gymnasiet. Jag började om helt i en nya klass med människor jag aldrig träffat. Jag hade valt musik som jag älskade. Jag ville börja om på nytt. Jag började ta lite plats för en gångs skull. Men det varade inte länge. Så fort folk började komma varandra nära så började jag känna mig lite utanför. Jag försökte få ihop det med hästarna med. Första proven vi gjorde gick åkte helvete rent ut sagt. Hade svårare i skolan än någonsin. Jag kände mig kass... Alla andra hade det så lätt. Jag fick lägga flera timmar medans de umgicks . Under denna tiden fick jag ett otroligt kroppskomplex. Jag har alltid känt att alla andra har varit så smala i skillnad från mig. Jag har gått ner och upp några gånger och jag har fått uppmärksamhet då. Så jag under 2a och tredje året på gymnasiet la all min tid på gymmet. Jag la två pass om dagen på gymmet. Oftast andra passet efter skolan va typ 2 timmar långa. Jag hade matschema och jag följde det till punkt och pricka. Jag hade annan mat i matsalen. Detta gjorde så det blev ännu värre. Än en gång vill jag säga att om man frågar dessa kompisar kommer dom säga att att jag inte var blyg och hade inget problem att ungås i skolan. Det är såhär jag åker till skolan umgås med folk men inte mer om man säger så. Jag hade så dålig självkänsla att jag kände att allt jag gjorde inte kändes bra. Jag var inte nöjd med mig själv. Min kropp låg i fokus de två åren. Jag hade ingen aning om vad de pratar om då de umgicks hela tiden medan jag var på gymmet . Och resten av tiden la jag på plugget om började gå bra. Tiden gick jag jag kämpade på med gymmet och plugget. Medan de andra stannade på kvällarna på skolan och umgicks med varandra.

På något sätt valde jag det. För jag har inga problem med att prata med nytt folk. Gillar att fixa till mig för att sticka ut osv. Just då la jag all tid på att få min drömkropp .

Sen kommer den delen i mitt liv som jag är så tacksam att jag har fått. Det är min sambo! Helt plötslig vill jag umgås med honom före gymmet. Jag fick sån kärlek ! Jag var fin på insidan och även på utsidan enligt honom. Han fick mig att få ett helt annat tankesätt om mig själv. Jag kände att min kropp var fin som den var och han fick mig att tro på mig själv i alla situationer. Än idag är jag inte den personen som umgås med massa folk för det är inte den jag är . Jag tror det har varit såhär hela mitt liv: Jag har lagt så mycket energi på mig själv (få mig fin och jämför mig med andra) att jag inte har haft tid till att slappna av och ha kul med kompisarna. Det är svårt att få kompisar om man bara umgås med dom kort i skolan. Jag valde att lägga mina tankar på annat. Folk uppfattade mig som en helt normal kompis i skolan medan jag tänkte helt annorlunda . Jag hade mina tankar helt åt ett annat håll. Jag kände mig utanför men på något sätt valde jag det själv. Konstigt att säga så men jag var för osäker på mig själv så la all kraft för att kämpa med mig själv. Man måste älska sig själv innan man kan lägga energi på en annan person. Om jag hade gått i skolan nu hade det nog varit lite annorlunda då jag har så mycket bättre tänk om mig själv!

Ett väldigt luddigt inlägg men hoppas ni är med mig lite i alla falla ❤

Hatar att vara sjuk..så fint väder ute...

2018-10-12 13:49
Från ThereseBard

Har varit hemma hela veckan för har haft/har en halsinfektion. Gör sååå ont att äta osv. Man blir så andfådd för ingenting . Det har blivit bättre . Svider till ibland när jag äter och ont gör det när jag gäspar . Känner mig piggar då infektionen börjar lägga sig ner. Så tråkigt att vi har ledig vecka nästa .Behöver för igen lite pengar haha! SÅ seg när man är hemma och är pigg i själva huvudet och inte orkar göra något då kroppen säger ifrån. Ännu värre är det när det är så himla fint väder. Har åkt till gården och rasta hunden cola för att få lite luft. Ska åka till stallet idag och bara klappa lite på tuffe. Måste komma ut. Få panik här i lägenheten. Får inte anstränga mig det minsta .får ta det lugnt. Ikväll ska jag mysa till det själv hemma då simon åker till hans syrra och familj för att planera resan i december . Tråkigt att inte åka med men sånt är livet. Annan gång! Ni får hålla mig sällskap i helgen

Blir hemma från jobbet hela veckan...

2018-10-09 13:56
Från ThereseBard

Har haft såå ont i halsen i två veckor och är inne på min tredje vecka. Var hemme två dagar förr förra veckan. Men när jag vaknade i måndags så kunde jag inte äta min frukos. Så ringde vårdcentralen på morgonen och de tog mig inte på allvar.

Så bokade ett video samtal med läkare och dom fixade tid på min vårdcentral. Jag åkte dit idag och fick svar på att det är en infektion i halsen som är långdragen. så kommer bli hemma resten av veckan.

Dags för hästarna att komma in!

2018-09-26 13:23
Från ThereseBard

Nu när det är kasst väder ute ska vi i dag ta in hästarna . Mycket är det som ska göras. Ska åka till granngården och köpa allt som behövs inför idag. Massor med pellets,ny grep,saltstenar osv. Simon ska hänga med så det går fortare. Nu har vi bra tre hästar då två åkte i söndags. Så sjuk från att ha haft 13 hästar till tre haha! Det är sjukt. Bara för att vi har ett så stort stall ändå blir det att göra en hel del. Städa,sopa bort spindelnät i boxar,sopa hela stallet,rengöra vattenkoppar och krubbor. En massa mer ska göras! Tur man tar en snäll sambo som hjälper mig och mamma. Man vill inte bli för trött heller då jag ska jobba natt .​


Mamma känslor kommer fram för en lite kattunge..

2018-09-23 18:20
Från ThereseBard

För en vecka sedan hittade mamma och tore en kattunge i stallet . Det var en typisk höstkattunge som blivit lämnad av sin mamma tyvärr. Det stod mellan att avliva den eller att jag hittar ett nytt hem till den. Den kan inte äta vanlig mat då den va typ 3 veckor. Så man måste mata med napp osv. Jag hittade ett par som kunde ta honom men de kunde inte för en på måndag. Så han har varit hos mig i en vecka och just nu sitter jag typ och gråter för vill inte lämna denna lilla kille . Jag har matat honom en gång i timman och fått han att göra sina behov. När dom är så små måste man hjälpa till att stimulera för att de ska komma något. Han är min lilla bäbis. Jag trodde inte att det skulle vara så jobbigt att de skulle ta över honom men herregud vad jobbigt. Känns som om jag lämnar honom . Även om jag vet att de kommer ta bra han om honom så känns det så. Imorgon ska han åka. Låter så fånigt med en lite kattunge men när man tar hand om en så liten bäbis dygnet runt för man lite mamma känslor för den lilla krabaten . Man vill se sen lilla knatten växa ,äta kattmat för första gången,gå i sela(bor i lägenhet) och få skämma bort den med godis. Vi har två katter hemma i lägenheten och sambon säger att det går inte med en till. Vi bor på 80 kvadrat. Jag tycker det är inga problem. Men jag måste ha förståelse för simon med. Jag lovade honom att bäbisen bara ska vara hos oss i en vecka. inte mer.. Men visste inte att det skulle vara så här jobbigt. Denna lilla grabb älskar att vara i min famn . De andra katterna i lägenheten hatar att vara i mitt knä .Men i simons knä är det bästa de vet. Katter som är matade med ersättning och blivit lämnad av mamman blir otroligt speciella . De blir otroligt tillgivna till den personen som tog hand om den.

Det enda jag vill nu är att jag får ha honom kvar men den drömmen kommer förmodligen inte gå i uppfyllelse . å kommer må så dåligt efter jag lämnat honom hos han nya familj. Om jag gråter redan nu så kommer jag vara helt förstörd i morgon. Så barnsligt tycker säkert ni även jag men trodde inte man kunde känna såhär för en katt liksom. Haft massor med katter på gården som vi har handmatad osv men ingen är som denna lilla grabb.

Min äskade lilla grabb

Vi går i rasande fart mot våra mål!

2018-08-23 10:08
Från ThereseBard

Vet ej vad som har hänt men det går bara bättre och bättre för varje pass som går! Helt sjuk. Aldrig gått så bra sedan jag började rida honom för 5 år sedan! Han blir bara mer och mer lugn i munnen. Han ställer  sig mer och mer. Mycket mer stabil stabil! Det har att göra med att vi har novabettet nu  tror jag! Ska testa ett ännu snällare! Mer om det i ett annat inlägg. Märks att han tycker det är roligare på passen då jag får en känsla av att han verkligen vill kämpa med mig och inte emot. Vi ska snart börja hoppa litegrann och senare i höst kanske vi kan komma ut på träning. Även en hel del dressyrträningar vill jag åka på då jag vill ut på dessa banor med sen. Ska testa en billigare dressyrsadel i helgen tror jag. Om det blir av så att säga. Den jag har nu är fullkomligt kass ren tur sagt. Jag sätter mig inte i den! Så sak testa min kompis sadel då hon vill bli av med den Hoppas den passar på tuffe!

Passet igår!

2018-08-21 06:50
Från ThereseBard

Passet igår gick jättebra. Långt ifrån vart vårat mål är men det är så kul att det verkligen går frammåt i strålande fart. Har var lite svår i början som han alltid är. Man måste låta det ta sig tid in i passet. Om man kräver för mycket för tidigt kommer hela passet att gå skit. Man måste få han med sig på ett snällt och peppande sätt. Jobba mycket med benen för att få honom lösgjord. Sen kan man börja kräva lite mer Han är lite speciell denna häst men han är för go. Vi gosade som bare den efter passet. Han är som en nallebjörn Idag ska han nog få vila då jag börjar att känna mig sjuk. Ont i halsen och huvudvärk. Ska kolla när jag kommer hem se om jag har feber för fryser en massa! Simon var sjuk förra veckan så säkert min tur...

Han ser alltid så trött ut på alla bilder jag tar haha

God morgon på er!

2018-08-20 07:03
Från ThereseBard

Gud så trött är jag! Vill bara gå och lägga mig i sängen igen!
Efter jobbet ska jag direkt åka till stallet för ska rida tuffe. Red honom igår och det gick jättebra. Frammåt i alla fall. Han är fortfarande stel och så men det sista släppte han. Man måste ha tålamod med honom då det känns som om man knappt kan rida i börja då han går som en kratta Malmö  får vänta ut och jobba mycket med ställning och lösgörande galopp
Min fina grabb

Regn!!! plus semester!

2018-07-18 17:28
Från ThereseBard

Å det var ett tag sedan jag uppdaterade men har en anledning för det Förra veckan hade jag urinvägsinfektion.Så typiskt veckan innan semester... Vi var och spelade minigolf i söndags förr förra veckan och då kände jag att det sved något jävulsk... Så åkte till vårdis på måndagen och proverna visade sig ha urinvägsinfektion. fick utskrivna tabletter men problemet var att jag fick jätteproblem av dom tabletterna på kvällen så tog inga mer av dom så ringde och de skrev ut nya och dom funkade bra . Så det tog några dagar innan det slutade svida. Jag kunde inte jobba på hela veckan. Såååå segt!

Men nu mår jag bra och har semester ! Idag har jag packat ner lite saker i lägenheten för om två veckor ska vi flytta! Känns så kul!!! Från 59 kvadrat till 80 känns gött ! Ska även till stallet och rida tuffe idag. Hovis var hos oss igår och fixade deras hovar. plutten tog vi av skorna på då han inte hålls igång på den nivån. Kanske nästa gång får han skor med.

Simon ska med så kanske blir lite film eller bilder

Träningsnarkomani

2018-07-04 12:20
Från ThereseBard

Bilden är tagen för nån vecka sedan !

Jag har sedan puberteten känt mig tjock rent ut sagt. Har pendlat i vikt. Gått ner men sedan upp. För typ två å sedan var det en jobbig tid men träningen räddade mig just då. Jag mådde så mycket bättre men kom in i ett annat träsk som heter träningsnarkomani. Tränade minst en gång om dagen 7 dagar i vecka. Det var mer vanligt med två pass om dagen på 2 timmar. Åt på strikt nivå osv.Valde alltid gymmet före kompisar osv. Mitt liv var på gymmet.

Innan sa min kropp ifrån med massor av infektionen och sjukdom hit och dit men när jag hittade träningen blev jag bara mer frisk och piggare. Tror det var de som startade det! Ville må bra! Vem vill inte det? Har alltid känt mig sämre än alla andra och mindre fin. Gick alltid med smink! tänkte alltid på va andra tyckte om mig. Såklart tänkte jag att de tyckte jag var ful och överviktig. Har flera gånger hört "hon kan ju inte ha så tajta kläder då hon är större" "hon är för tjock för att rida sin ponny" "du är våran bulldozer (i fotbollen)"

När man hör saker om och om igen så tror man på de tillslut!

Jag började tänka nu jävlar sa jag visa de!!


Träningen räddade mig får depression och av massor med ångest men vad räddade mig från träningen då? För där är jag inte idag. Träna är väldigt bra till en viss nivå. När det börjar gå över styr mår man bara dåligt av det. När man mår skit rent ut sagt av att man missar ett pass då är det illa. När man måste åka med på något blir man as arg och putt för man får sådan panik inombords. Min familj trodde nog bara jag hade pms men mådde psykisk dåligt.

Men det som räddade mig ifrån detta helvete va när jag träffade min nuvarande sambo. Först ville man ses mycket så då blev det att man la tid på honom men då mådde jag skit när jag inte åkte och tränade. För varje pass jag missade mådde jag bara sämre och sämre. Fast när man börjar bli kär så började man tänka med på honom än ångesten för passen jag missade.

Träningsnarkomanin fick ett riktigt slut när jag och sambon skulle åka och träna efter ett bra tags uppehåll. Han tränade på sitt håll och jag på mitt då hans kompisar var med. Jag gillar att träna själv. Men när jag tränade mådde jag skit då jag kände hur lite jag klarade. Kände mig svag och tänkte vad har jag gjort. När vi åkte hem pratade jag och Simon lite och på något sätt sa Simon att du måste börjar träna igen. Så svårt är det inte. Förstår när jag babblar om att jag måste börja träna igen om och om idag.. Han skulle aldrig säga så men på nått vänster fick jag lite panik av vad han sa. "så svårt är det inte" Jo för mig är det så jävla jobbigt då jag är rädd för gymmet.

Var rädd för att gå till gymmet för att känna den känslan jag fick den gången. den gången när vi kommer hem och jag går in i badrummet och börjar ta av mig kläderna och sen ser jag mig i spegeln. Ser en fet ,ful människa som misslyckades igen...Hur kan jag gå från att vara riktigt tränad till helt otränad. Hade gått upp i vikt ,tappat muskler och inte tränat på ett bra tag. Då började det som hände några gånger under depressionen för ett år innan!. Jag började andas snabbt och så klart får ännu mer panik. Jag fick en panikattack. På något sätt tyckte jag att det var pinsamt men jag springer ut ur badrummet och skriker till Simon. Han fattar ingen ting då han aldrig har varit med om detta. Men efter ett tag får jag fram ordet panikattack! Han tar mig till soffan och tillslut lugnar jag ner mig. Efter frågade han vad som hände. Jag sa ärligt att det du sa i bilen gjorde att detta hände. Fast på ett bättre sätt såklart. Att jag är sååå känslig med min kropp osv. Är så rädd för träning.. Så konstigit att säga det. För älskar träning! Just tanken av att gå till gymmet får mig att bli ångestfylld nu för tiden. Att hamna där jag var.Ne dit vill jag aldrig mer. Att träna på den nivån är det många som gör men inte det tankesättet jag hade. Jag tänkte hela tiden gå ner i vikt, bli finare och få uppmärksamheten som jag inte brukar få.

Men jag har en människa i mitt liv som gör att jag tänker bort de tankarna. Jag har kommit över det där med min dåliga kroppssyn på mig själv osv. Att jag känner mig tjock och ful. Ja jag har lite kurvor och min mage blir lätt svullen om dagarna. Ingen är perfekt !Men alla är fina på sitt sätt!

Min underbara sambo får mig att känna mig vacker både på insidan och utsidan. Innan jag träffade honom skulle jag aldrig gå utanför dörren utan smink på mig. Nu går jag utan smink väldig ofta kan jag säga. Jag är fin som jag är! Han har gjort att jag har ett annat tänk om mig själv! Om jag inte hade träffat denna underbara människa hade det nog gått åt helvete rent ut sagt. Jag är så lyckligt lottade!


Nästa steg är att gå till gymmet och träna ca 1-2 gånger i veckan utan att ha krav på mig själv! Jag mår som bäst när jag tränar ca 5 dagar i vecka. Min mage och mitt huvud funkar bäst då. Allt blir bättre då. Tror att det var det som gjorde att det blev en sån över drift som blev något dåligt tillslut. Kände hur bra jag mådde och ville må ännu bättre. Så genom att jag har fått en mycket bättre bild av mig själv är det nog dags att försöka gå till gymmet. Tror det är viktigt att sätta väldigt väldigt låga mål i början som att typ bara gå dit. Sakta men säkert ta sig uppåt. För vill vara tränade men tänka på ett annat sätt. Vill tappa några kilo men det är bara för att underlätta min ridning. Stärka upp rygg och mage! Ska börja träna för att bli bättre i ridningen inte för att se bäst ut i klassen. Man är född med ett utseende och man ska vara glad över vad man fick ! Alla är fina på sitt sätt !

Mask i kattmaten!!!

2018-07-01 11:36
Från ThereseBard

Jag bad Simon att ge elsa lite mat då vi skulle gå och lägga oss. Han hojtar kom hit kom hit!! Han lyften upp matskålen och där ser vi massor av mask. Tror det är bandmask. Tänk att lilla elsa har förmodligen fått i sig dom! Fattar inte hur de har kommit dit? Är det för att det är varmt? Jag har ingen aning. Vi spolade ner dom i alla fall tvättade ur skålen noga och fyllde på nytt.

Idag ska Simon  gå till apoteket och köpa avmaskning till katt! Bättre att göra det direkt innan de växer då bandmask kan bli långa!

De såg ut såhär typ. Usch stakars Elsa!

Sista 12 timmarpasset innan ledig vecka

2018-07-01 11:29
Från ThereseBard

Å är väldigt seg i kroppen då jag jobbade från mån till fre 6.30-15.00 plus två 12 timmars pass i helgen. Överlevde passet igår men idag lät det bli segt! Vill bara hem till älsklingen som äntligen har kommit hem!

På lediga vecka har jag en del planer.

Mån.
Rida på förmiddagen (tuffe)
Ta sprutan på kvällen
Efter sprutan ska Simon och jag käka ute

Tis.
Rida på eftermiddagen
Träna på kvällen

Onsdag
Rida på dagen
Gå ut men kollegorna på kvällen

Tors och fredag har jag en planera ännu😊

Min älskade mor!❤️

God morgon mina fina!

2018-06-29 07:23
Från ThereseBard

Sitter nu på jobbet och är rätt slut. Den enda tanken jag har just nu är att lägga mig i sängen och sova! Förr var jag en morgonmänniska men nu kan jag säga att det är jag inte! Tanken på att även jobba i helgen men två 12 timmarpass efter en så här jobbig arbetsvecka är inte roligt! Jag får försöka tänka att jag har en ledig vecka efter helgen. Och efter det jobbar jag natt i en vecka sen är det semester i 4 underbara veckor😍 Har inte haft semester på ett bra tag då man har jobbat på sommarlov osv.

Det händer en hel del på semestern! Söndagen v. 28 tar vi hem våran tissebäbis. Och den 1 augusti ska vi flytta! Äntligen en större lägenhet! Dyrare hyra men ändå! Simon och jag ska åka på nån mini semester nån stans v. 32😊 Lite att se fram emot!

Lite gammal bild då den har blivit större och mer päls då den kommer bli som elsa våran andra katt 👇

Kom hem till elsa igår och möts av detta. Ligger på skrivbordet så gulligt😍

Pass på G

2018-06-28 17:55
Från ThereseBard

Trött kille😂

Varför kan inte vädret vara lagom?

2018-06-28 07:57
Från ThereseBard

Jag åkte till stallet efter jobbet igår då jag kände om jag inte åker nu kommer jag ej att åka. Men kan säga att det var inte roligt att rida i sådan värme och stekande sol. Gjorde mest skrittarbete. Han svettades redan när jag tog in honom😂 Idag är det och kommer det vara varmare. Idag står det 30 grader på schemat. Helt sinnes. Vill åka och bada men vill inte åka själv och simon är fortfarande bortrest. Om jag ska åka till stallet får det bli i kväll. Men då ska det vara 27 så inte direkt svalt. Känner att det inte är snällt mot hästen. Men får det hur jag gör!

lilla addo! Söt som socket😍

Ska han få vila när det är en sådan värme?

2018-06-27 09:56
Från ThereseBard

Ser på smhi att de ska vara 28 grader ikväll typ så vet i sjutton om jag ska rida idag. Då får jag rida typ kl 22 i kväll med ska upp så pass tidigt till jobbet så är lite kluven. Han är inte i full kondis än och han svettas typ bara av att gå i hagen. Känns inte snällt. Hade ni ridit? Han vilade igår då det var några som kollade på lägenheten så hann inte riktigt åka till stallet. Mamma red honom i måndags. Ett trimm pass!
Får se om jag åker senare ikväll. Tänkte att jag kanske ska åka till stranden och sola lite. Men inte kul när Simon inte är hemma. Vi får se hur jag gör😊

Fick sova lite mer

2018-06-27 09:44
Från ThereseBard

Nu när Simon är bort blir katten elsa helt tokig! Så trött på henne. De senaste nätterna har hon sprungit runt, dragit ner saker till golvet och skrikit massor. Men i natt har hon nog börjat vänja sig vid att han inte ligger bredvid mig. När jag vaknade låg hon på min klocklåda som hon brukar göra. Vaknade bara två gånger i natt. Så skönt. Är lite mer utvilad idag!

Kunde inte sova i natt

2018-06-26 07:05
Från ThereseBard

Har vaknat stup i kvarten i natt... Katten elsa har hållit på hela natten. Simon är ju borta i en vecka så vaknar nog av det med. Känns jättekonstigt att han inte ligger bredvid mig. Man blir ju lite rädd att sova själv😅 Är lite piggare än igår men det är inte mycket.
Efter jobbet blir det lite städ då de ska visa våran lägenhet då vi ska flytta 1 augusti😍

Så trött idag!

2018-06-25 09:56
Från ThereseBard

Först och främst har jag sovit jätte dåligt inatt! Vaknade hela tiden... Jobbar förmiddag denna vecka plus 12 timmars pass på helgen. Man ser inte direkt fram emot det. Men sovit som sagt dåligt plus att jag åkte till jobbet och inser att jag har åkt ifrån mobil, passerkort, matlåda osv. Hela skiten glömde jag. Var redan lite sen men hoppade in i bilen och kör fort hem. Gick väldigt snabbtSpringer upp till lägenheten och kör sedan tillbaka. Springer till omklädningsrummet och springer  till fabriken. (jobbar på volvo om du inte visste det) blev en minut sen men trodde att jag skulle bli väldigt mycket mer sen! Så nu sitter här och är otroligt trött. Telefonen gör att jag håller mig vaken.
Varför jag har sovit dåligt är nog att jag känner mig lite orolig då Simon ska åka  till Skellefteå idag och vara där i en vecka. Jag har inte varit ifrån honom mer än en helg på ett år Bara det tyckte jag var jobbigt! En hel vecka kommer att vara sjukt jobbigt. Tur att man har ledig vecka nästa vecka så vi kan umgås då Ne nu ska jag gå och jobba Hoppas jag överlever denna dagen Så hungrig och det är en bit tills nästa rast!

Tuffe har tappat en sko som vanligt...

2018-06-20 21:04
Från ThereseBard

God morgon mina fina !

2018-06-08 09:57
Från ThereseBard

Å vad fint väder det kommer att vara idag :) Ledig vecka är så nice. Så åker tidigt till stallet då jag ej har något att göra här hemma :) Planerna idag är att rida tufe och plutten. Sen städa lite i stallet då det är lite små stökigt. Ska även göra rent alla skydd osv.

Passet igår med tuffe gick sådär. I början tog han inte stöd på ytter i vänster varv. han hade fint stöd i båda i höger varv så det var bra men man märket när han är påväg att släppa i "halsen" (haha ) så tappar han ena bakbenet så han är svag i bak höger tror jag. Det är bara att fortsätta stärka upp honom sakta men säker. Vet att han har en rörelse störning . Inte fastställt men han har varit så sedan vi kan minnas. otroligt stel. därför man för stärka upp långsamt. Han mår bäst av att träna mycket. Rör på sig. Har ett klipp när mor hoppade upp lite då hon saknar det lite. Igga henne klädsel då hon ej trodde hon skulle rida haha

Vi var på Ullared gekås igår :)

2018-06-07 16:00
Från ThereseBard

Kommer ett inlägg in vad jag köpt hästväg :)