RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 22:32:48

HappyBelle

HappyBelle blogg på Nouw

Mina tre år på ProCivitas

2019-06-16 19:00
Från HappyBelle

Torsdagen den 13 juni tog jag studenten från ProCivitas Privata Gymnasium Lund.

Wow det känns så konstigt att ens tänka tanken. Detta är en dag som jag kämpat för hela mitt liv i skolan och nu är det helt plötsligt över. Jag förstår nu vad folk menar med att gymnasietiden är det bästa i deras liv, för det har den varit för mig hittills. Det har verkligen varit fantastiskt kul, jag har träffat vänner för livet, gått på en fantastisk skola, i en fantastisk klass och jag kunde inte vara mer nöjd. Ni som känner mig och som läser min blogg vet att jag har under mina tre år varit ambassadör för ProCivitas i Lund. Jag bestämde mig i årskurs 1 för att skicka iväg ett mail till min rektor Camilla om att jag var intresserad av att göra detta och blev utvald. Sedan dess har jag varit med på öppet hus och gymnasiemässor och träffat blivande elever för gymnasieskolan. Jag har fått berätta om och visa runt på en plats där jag har känt att jag har kunnat vara mig själv, där jag har känt att jag har kunnat utvecklas och där jag har kunnat känna en gemenskap. ProCivitas har givit mig så otroligt mycket och jag är evigt tacksam för mina tre år där.

Årskurs 1 blir du vald till "Årets Inspiration", årskurs 2 får du göra världens resa med två av dina allra bästa vänner till SM i Ung Företagsamhet i Stockholm och åka till EMAX Sverige på sommaren, och årskurs 3 får du stipendium för "Årets Elev"!

Om någon hade berättat detta för mig i högstadiet hade jag aldrig trott dem, jag har fortfarande svårt att tro på det. Jag som alltid har varit den blyga och ganska så tysta tjejen känner nu för första gången stolt över mig själv. Jag har nu verkligen fått det bevisat för mig att hårt arbete lönar sig och att livet bara har börjat.

Årssume 2018

2018-12-31 16:39
Från HappyBelle

Nu börjar detta året lida mot sitt slut och jag tänkte därför dela med mig av en hel del bilder som summerar mitt år!

Januari

Födelsedagsfirande för dessa två pärlorna♥︎

(1) Burttan Kajsa (2) Gullungen Mathilda

En fantastisk överraskning en januarikväll - youtubern Matgeek talar mycket gott om mitt UF-företag Salis UF.s salt!

Ni kan se videon här! (spola fram till 2:07 för att se om Salis!)

Februari

Födelsedagsfirande för Anna♥︎

Mars

Födelsedagsbrunch för fina Hanna♥︎

April

En liten tripp till Köpenhamn

Fina fina Felicia♥︎

Maj

Vårfirande!

Jag och Felicia♥︎

Förberedelser inför SM i Stockholm!

SM i Ung Företagsamhet!

Bästa Mares uppträdde och ni kan tro att jag var glad!!!

Juni

Den årliga fotbollsmatchen mot Jensen Gymnasium

Skolavslutning och SOMMARLOV!

Fantastiskt inspirerande dagar på Emax på Chalmers i Göteborg!

(1) Felicia och jag (2) Erik Bergman och jag

Juli

Midsommarfirande i Stockholm♥︎

Augusti

Malmöfestivalen och Timbuktu!♥︎

Världens bästa födelsedag tillsammans med min "tvilling" Felicia!♥︎

September

Ännu ett födelsefirande, för fina Agnes denna gång! ♥︎

Oktober

Sena kvällar tillsammans med vänner

Spamys med Kajsa, Mathilda och Felicia!♥︎

November

Kkvalitetstid med syster Alice

Lite färg på hösten♥︎

Carbonara Festival i Köpenhamn - inte riktigt vad vi hade tänkt oss men det var gott iallafall hehe.

Jag erkänner - Jag ville bara att ni skulle veta att han skrev att jag var fin haha.

December

Lussevaka, julfest och självaste julaftonsmorgon!

Årliga pepparkakshusbygget!

Det var en del highlights av detta fantastiska år! Jag har träffat på massor av underbara människor, lärt mig en massor, växt som person och jag kan inte vara något annat än nöjd med detta år! Tusen tack till alla er som har varit en stor anledning till varför året varit så bra! Låt 2019 bli minst lika bra!♥︎

Låååång dag

2018-12-05 12:13
Från HappyBelle

Idag är det en lång dag haha.. Jag åkte hemifrån vid 6 tiden då vi hade mentorsfrukost på skolan. Alltid lika trevligt att träffa min kära mentor! Sen direkt första lektionen, prov :(, i internationell ekonomi. Det gick nog bra tror jag, hoppas det iallafall. Därefter naturvetenskapslektion och sen slutade jag faktiskt haha, (ni bara Wow vad lång dag haha) Nu sitter iallafall jag och min kompis Kajsa på ett café här i Lund för kl.17 ska vi tillbaka till skolan och öva till Lucia i 3 timmar!!! Så jo det blir en lång dag haha... MEN det är värt det för det roliga har vägt upp det roliga! <3

Imorgon ska jag på SACO-mässan i Malmö och prata med lite olika universitet runt om i Sverige och även gå på en del seminarier. Det ska bli intressant, blir förmodligen en lång dag det med då jag ska åka direkt till jobbet efter det, börjar 17 och slutar 20:00. Men sen är det fredag!!


Bowlingkväll i Malmö

2018-11-25 15:48
Från HappyBelle

Igår hade vi världens mysigaste kväll! Efter jobbet hämtade mamma, pappa och Alice mig och vi körde vidare till Entré i Malmö för att spela bowling med min bror och hans festmö och min moster Veronika och hennes familj! Vi spelade killarna mot tjejerna och jag måste säga att vi var väldigt duktiga *Host host* jag slog en strike på första slagen *host host* haha... Tyvärr så vann killarna...MEN nästa gång ska ni se!!!

Efter bowlingen åt vi på O'learys, vilket var supergott! Jag tog kycklingbröst med potatisgratäng och aioli, mums! Så där satt vi och hade det jättetrevligt, sedan åkte vi vidare hem till min bror, André och Mikaela. Där blev det fika, familjemys och en massa skratt! Haha det är alltid lika roligt att hänga med familjen tycker jag! <3

Var det inte fint julpyntat på O'learys?? Åhh jättemysigt tycker jag!

Utmaningens utmaning

2018-11-21 21:49
Från HappyBelle

Ni vet på slutet av året och man ska komma på det perfekta nyårslöftet..och så kommer man alltid fram till; "Jag ska börja äta nyttigt" eller "Jag ska börja träna!" "Nu börjar mitt nya liv!" Haha och så slutar det men att man sitter där en vecka senare i soffan med en stor chipspåse hehe... Det är jag haha eller i och för sig så har jag näst in till gett upp den typen av nyårslöfte haha, blir så besviken på mig själv den där kvällen i soffan då haha.

Jag har i allfall tagit an mig utmaningen igen haha men inte som nyårslöfte utan bara som en liten utmaning, liten hehe... Nä men jag fick 3 månaders gratis test till träning på Nordic Wellness så jag har tagit an mig utmaningen att börja träna nu! Min kompis Mathilda är väldigt duktig som tar sig tiden och framför allt orken att träna regelbundet så nu har jag lovat henne att ge det minst en månad och se vad jag tycker haha. Så i måndags gjorde jag mitt första träningspass! Det gick faktiskt bra, det var fruktansvärt jobbigt men det gick ändå bra tycker jag! Jag tror det kommer bli enklare att klara utmaningen nu när jag har lovat Mathilda, det blir en annan sak liksom... förstår ni vad jag menar?

Aja vi får väl se hur det går, nästa pass blir imorgon kväll!

#nouwautumnchallenge

911

2018-11-20 22:42
Från HappyBelle

Jag är galet trött nu men ska gå och lägga mig efter programmet 911, tittar ni på det? Om inte så kan jag varmt rekommendera att ni gör det för det är riktigt bra! Dock börjar det ganska sent på kvällen tycker jag hehe... Det är lite som Grey’s Anatomy, om ni har sett det, fast man får följa med brand- och poliskåren istället för sjukhuset. Jättespännande!
Imorgon blir tidigt med luciaträning på skolan, snart jul ju!!!

Aja haha nu är jag så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen haha men vi hörs igen imorgon!
Godnatt!

#NouwAutumnChallenge

Ännu en måndag

2018-11-19 22:00
Från HappyBelle

Ny måndag, ny vecka! Hoppas allt är bra med er och att ni hade en trevlig helg? Det hade jag iallafall! Ikväll har jag faktiskt varit på ett träningspass på gymmet! Svinjobbigt men också det känns så bra nu i efterhand. Är dock fruktansvärt trött nu så det lär bli att jag går och lägger mig nu hahah..
Brukar ni träna och hur ofta isåfall?

#NouwAutumnChallenge

Filmrecension: Halloween

2018-11-18 19:35
Från HappyBelle

Igår såg jag tillsammans med min lillasyster Alice filmen Halloween och wow vad bra den var!

Den var verkligen spännande, lite lite komisk emellanåt men framförallt obehaglig! Haha för er som inte vet så är Halloween den 11:e skräckfilmen i Halloween-serien. Jag har absolut inte sett alla men några stycken och de är bra som om ni gillar att se skräckfilmer så kan jag rekommendera att se någon av dem! Denna filmen utspelar sig iallafall fyrtio år efter händelserna i den ursprungliga filmen och tar inte hänsyn till någon av de andra uppföljarna. Så om ni vill se den och tänker att man måste se alla andra så behöver ni inte det men ni borde kanske se den ursprungliga eller åtminstone läsa om handlingen innan för att förstå lite mer. Däremot hade inte Alice sett någon av de tidigare filmerna och hon tyckte att det var den bästa skräckfilmen hon hade sett så ja det får ni bestämma själva helt enkelt! :)

Se trailer här!

#nouwautumnchallenge

Mitt första event med Na-Kd!

2018-11-15 17:17
Från HappyBelle

Haha jodå du läste rätt! Igår var jag och Mathilda på Na-Kd:s event i Malmö! Superspännande! Det bjöds på drinkar, goodie bags, roliga aktiviter och tävlingar och vi fick även välja vars ett klädesplagg!! Jag liksom många andra älskar Na-Kd så detta kändes som himmelriket! Jag beställde på plats och det kommer med posten nästa vecka skulle jag tro! Så ni får hålla ögonen öppna då så kommer jag givetvis att visa er! ;)

Stort tack till Na-Kd för en jättetrevlig kväll!

#nouwautumnchallenge

Veckans bästa...

2018-11-14 16:14
Från HappyBelle

Hej på er, idag tänkte jag dela med mig av ”Veckans bästa...”!

Veckans bästa..dag!
Idag måste jag nog ändå säga har varit den bästa dagen under den föregående veckan! Trots att det började med en väldigt tidig morgon då jag gick upp vid 5... Det var mentorsfrukost med en jättebra föreläsare från Ekonomihögskolan i Lund, Per Arvidsson! Sedan hade jag även tillsammans med mitt UF-företag årsstämma, som en sista avslutande sak med företaget. Det var dessutom vårt gymnasiearbete så nu är det klappat och klart!

Veckans bästa..händelse!
I fredags var jag och Mathilda på Pinchos som jag har nämnt i ett tidigare inlägg, vilket givetvis var supertrevligt! Och fantastiskt gott!

Veckans bästa..skämt!
Vet du varför Fransmän äter så mycket sniglar?
Nej?
Dem har inte råd med snabbmat!

Hahah är den inte jätterolig?

Veckans bästa..beslut!
Det måste nog ändå vara det där lilla sovstunden som jag tog för mig i soffan när jag kom hem från skolan idag hehe! Det behövdes!

Veckans bästa..outfit!
Själv tycker jag väldigt mycket om denna outfit, vad tycker ni?


Veckans bästa..citat!
”Det bästa med framtiden är att den kommer med en dag i sänder.” Abraham Lincoln.

Vad har varit eran ”Veckans bästa..”? Berätta gärna i kommentarsfältet!

Blus och svart keps: Här!
Svart manchesterklänning:
Här!
Örhängen:
Här!

#nouwautumnchallenge