RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-27 11:43:35

feliciahberg blogg

feliciahberg blogg på Nouw

Pangslut

2019-10-27 01:07
Från feliciahberg

Hallå mitt i natten! Jag har verkligen orkat skriva här nånting senaste tiden, jag har haft drygveckor på jobbet = 7dagars skift med 12 timmars helger. Det är rena döden. Då är det sova och jobba som gäller. Men nu har jag avverkat dom veckorna så nu har jag det lite lugnare i två veckor framåt, innan drygveckorna drar igång igen.

I fredags vaknade jag vid 12, gick av nattskiftet vid 06 på morgonen. Åkte iväg direkt till Västerås vid 13 med min kära mor och bror. Köpte väl med mig halva Ikea hem som vanligt. Så idag har jag och Ricky skruvat möbler i nästan 5 timmar hehehe. Jag shoppar och han bygger ihop allt. Helt i min smak

Imorgon hade jag tänkt åka en sväng till mormor och morfar, men Vincent vaknade upp imorse och var förkyld. Så vi får ta det en annan gång. Ricky kör en heldag på sjön. Så vi hänger nog med mamma/mormor under dagen.

Kantarellsmörgås och fredagsmys

2019-10-04 18:15
Från feliciahberg

Imorse efter frukost tog jag och Vincent en promenad hem till en vän och hennes son för lite lek och kaffesnack för mammorna. Sen blev det hem igen för att göra lunch innan Vincent skulle vila. Passade på att vila en stund i sängen jag med. Längtar inte tills dagen när Vincent slutar vila mitt på dagen Det är guldvärt den stunden han vilar mitt på dagen så man hinner samla lite energi för att orka med resten av dagen.

På eftermiddagen passade jag på att hämta mamma när jag ändå skulle till återbruket samt in på Ica för att hämta ut Vincents vinteroverall som kommit. Tog storlek 92 fast han har storlek 98 på kläder. Men känns som overaller är större i storlekarna. Den passade bra på honom i alla fall som tur var.

Nu ligger jag och Vincent i sängen och tittar på Barbapapa (nya favoriten), mätta och belåtna efter att ha bjudit mamma/mormor på kantarellsmörgås.

Imorgon ska pappan fiska så vi tar med oss mormorn till Fagersta, tänkte gå in på Jysk och se om dom har några fina prydnadskuddar. Vill köpa så mycket nytt till hemmet!

Torsdag

2019-10-03 23:08
Från feliciahberg

Var så himla trött imorse när Vincent vaknade. Ändå gav han mig sovmorgon till åtta. Somnade så sent pga jag gick av nattskift igår morse.

Idag städade och tvättade jag på fm och på eftermiddagen kom Kaiza förbi. Jag bjöd på mat och hon tog med sig fika. Alldeles perfekt! Vincent blir så himla glad när hon kommer och hälsar på. Det är knappt så jag hinner umgås med henne, så fort hon kliver innanför dörren så tar han henne i handen och visar henne till hans rum. Vi är så lyckligt lottade som har så fina människor i Vincents liv!

Imorgon ska Ricky iväg på kvällen med jobbet, så jag tänkte bjuda hem mamma på kantarellsmörgås. Man får passa på att hinna umgås medans man har några dagar ledigt❤️

Bjuder på några bilder ifrån sommaren, känns som jag nyss skulle gå på semester och nu är det redan oktober!

Hundra år sen sist! Men nästan två i alla fall!

2019-10-03 00:30
Från feliciahberg
Nu var det nästan två år sen sist jag bloggade. Kommer inte ens ihåg varför jag slutade. Men jag känner att jag vill börja igen, blev så sugen när jag gick igenom mina gamla inlägg. Tycker det är så kul att gå tillbaka och läsa om Vincents utveckling osv, man glömmer så fort bebistiden.



Nyår🎉

2018-01-01 22:43
Från feliciahberg

Igår firade vi in det nya året med en trerättersmiddag! Jag fick verkligen kämpa med att hålla mig vaken till tolvslaget, det var så skönt att krypa ner i sängen bredvid Vincent som sov så skönt.
ÄIdag tog vi sovmorgon till halv tio, helt fantastiskt! Dock kände jag mig bakfull när jag vaknade(?) huvudvärk och seg i huvudet. Orättvist att känna sig bakfull när man bara drack ICAs alkoholfria päroncider Det tar hårt på krafterna att äta massa mat och vara vaken sent! Vi har bara myst framför tvn idag. Vincent har sovit till och från under hela dagen, inte bara jag som blev trött av allt firande När Ricky vaknade till liv på eftermiddagen gick han och hämtade pizza. Nu sover Vincent och jag lyssnar på en podd, ska snart sova jag med!

Operation imorgon

2017-12-03 10:29
Från feliciahberg

Just nu har jag tyvärr inte någon ork till att blogga. Tappat suget helt enkelt. Även fast jag gärna skulle vilja blogga för att jag tycker det är kul att sedan gå tillbaka och läsa om tex Vincent osv.

Den 30/11 blev han tre månader, han utvecklas så fint. Egentligen skulle han få tremånaders vaccinet nu på tisdag men jag ska opereras imorgon (måndag) så jag bokade om och vi fick en ny tid tisdagen veckan efter istället! I några dagar har han sovit i sin egen säng på nätterna och det har funkat bra tycker jag. Visst är det jobbigare för mig som måste gå upp och amma varje gång han vaknar istället för att bara ge han bröstet i sömnen typ. Men han har varit så duktig! Dock så varade det inte länge för nu är han inne i en gnällperiod igen. Igår ville han bara ligga vid bröstet hela tiden, han sov i princip hela dagen också. Säkert därför natten blev som den blev. Jag är mer död än levande hehe.

Imorgon ska jag äntligen få operera bort min gallblåsa. Jag har ont i princip hela tiden vilket resulterar till att mitt tålamod är helt åt helvete, känner inte att jag kan vara 100% tillags åt Vincent när jag mår som jag gör, har ingen ork liksom. Men det är väl inte så konstigt när man har haft ont i snart tre månader. Det tär på en. Men snart är det äntligen över och jag får slippa ha ont varje dag. Börjar bli ganska nervös, jobbigt att vara ifrån Vincent också och sen lär jag väl vara ganska så mör några dagar. Idag ska jag packa det jag ska ha med mig till sjukhuset, bröstpump år prioett!! Annars ska vi förbi mamma en sväng idag för att fira första advent! Längtar såååå till julafton

22/8 del 1

2017-11-15 23:34
Från feliciahberg

Dagen då jag blev inlagd på sjukhuset pga av att jag fick havandeskapsförgiftning. I vecka 28 så började mitt blodtryck att stiga, bm ville hålla koll på det så jag gick på lite tätare koller. Hon gick sedan på semester och jag hade en annan bm under fyra veckor. Under dom veckorna så tyckte den bm att mitt tryck låg bra(?) så jag oroade mig inte speciellt mycket. Tyckte mest det var så konstigt att barnmorskorna sa så olika och verkade typ säga helt tvärtom varandra. I mitten av augusti kom min vanliga bm tillbaka, samma vecka som jag fyllde år och som jag skulle begrava min älskade farfar. Gick och tog trycket som vanligt och då tyckte min bm att det inte alls låg bra. Hon ville även ta ett urinprov och det visade att jag läckte protein. På fredagen den veckan åkte jag till specialistmödravården i Västerås där dom konstaterade att jag fått havandeskapsförgiftning. Dom skrev ut blodtryckssänkande medicin och sa åt mig att jag skulle vila. Den helgen låg jag i princip bara i sängen. Vet inte om det var av medicinen som jag mådde så konstigt utav eller sjukdomen. På måndagen var jag ner och lämnade prov hos bm, även på tisdagen med. Men då läckte jag +3 i urinen, innan var det +2. Vi gick i alla fall hem igen, kände mig ändå ganska lugn för jag tänkte att jag mår ju ändå bra tyckte jag. Vi hann nästan bara hem innan telefonen ringde och dom ringde från specen i Västerås då min bm hade ringt och uppdaterat dom. Känslan när dom sa att jag skulle komma in för att bli inlagd.. Usch tyckte det var så jobbigt. En timme senare satt jag i taxin påväg till Västerås.

Första natten på kvinnokliniken var h e m s k. Jag fick sån panikångest att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag kände mig så ensam och rädd. Var tvungen att larma tillslut och fick lugnande av nattpersonalen. Det var så svårt att slappna av och försöka vila för alltid var det något som skulle kollas. Vet inte hur många gånger om dagen som jag låg uppkopplad med ctg, åt 12 tabletter om dagen som skulle få ner mitt blodtryck men inte ens det hjälpte. Kommer typ fortfarande ihåg hur mina dagar såg ut haha.
6:00 blodtryck, medicin och blodprov.
7:30 blodtryck och ctgkurva
8:00 medicin
8:30 frukost
9:30 blodtryck
10:00 ronden
11:30 lunch
12:00 medicin
12:30 besökstiden börjar
13:30 blodtryck
14:00 ctgkurva
16:30 middag
18:00 medicin
19:30 blodtryck och ctgkurva
20:00 medicin
20:30 kvällsmat
21:30 blodtryck
00:00 medicin
01:30 blodtryck

Alltså sådär såg mina dygn ut ungefär haha så sjuuuuuukt. Sen var det ju inte exakt så varje dag, ibland var det lite fler blodtryck/ctgkurvor/ mediciner beroende på hur jag mådde osv. Det bästa på dagarna var när jag hade besök utav Ricky/familj/vänner. Utan alla mina nära och kära hade jag gått in i väggen. Men jag kommer ihåg hur dåligt jag mådde ibland under besöken och hur jag försökte hålla minen. Ricky skjutsade ut mig i rullstolen ibland för jag orkade inte gå, blev helt slut ifall jag försökte gå.

På måndagen veckan efter jag blev inlagd så började jag må riktigt dåligt på kvällen, larmade personalen och doktorn kom sen och tittade på mig. Tyckte han var så nonchalant när jag försökte förklara att jag blir bara sämre och sämre. Det var inte förens han kollade mina reflexer som var typ snabbutlösta? Hur som helst så fanns det risk för mig att få kramper så dom skickade ner mig till förlossningen. Jag blev tokstressad och ringde Ricky så han kom till Västerås. Kommer ihåg när jag låg nere på förlossningen den kvällen och jag satt och skakade för jag var så nervös, så står doktorn och en barnmorska och pratar med varandra framför mig så säger han nåt i stil med "ja man vill ju inte att hon ska bli blå och börja krampa hehe" han typ skämta om det till henne. Alltså jag trodde jag skulle tuppa av! Tänkte nä nu krampar jag väl snart och dör. Men dom satte i magnesiumdropp för att förhindra att jag skulle börja krampa osv. Thank you lord. Först fick man in en stor dos i kroppen av det medlet. Och ja jag kan ju säga såhär, det kändes seriöst som man brann inifrån när det sprutades in i kroppen. Började spy som gris utav det. Mitt i all denna spyfest med tårar osv så kom äntligen Ricky. Ah justja innan jag fick droppet så satt dom i en kateter på mig. Det var typ det jag var mest nervös över först. Men såhär i efterhand var det en fis i rymden att ha kateter om man jämför hur det var att ha droppet.

29/8 stoppade dom upp typ som en tampong i fiffi som skulle göra att min tapp skulle mogna osv. Jag kände på mig att det inte skulle hända så mycket då jag kände i min kropp att jag liksom inte var mogen för en förlossning, och det var väl inte så konstigt när jag bara var i vecka 35+5. Sen kände jag att jag kommer aldrig klara av en vanlig förlossning. Jag mådde alldeles för dåligt för det, men dom sa att skulle det väl sätta igång så är man starkare än vad man tror och man har så mycket adrenalin då osv. Men jag tänkte att sätter det igång då lär väl mitt blodtryck sprängas.

Fortsättning följer ...

Nedräkning⛄️

2017-11-05 19:57
Från feliciahberg

Sitter här hemma i soffan och lyssnar på julmusik, är fett taggad på att börja julpynta.. Men ska hålla mig till i slutet av månaden tänkte jag hehe. Ska skicka efter julgardiner tänkte jag, sen vill jag åka till Rusta och shoppa. Min favoritaffär typ haha. Lär köpa julklappar också, det börjar ju dra ihop sig!!

I fredags hade jag och Ricky fixat så bästa Kaiza var barnvakt åt Vincent medans jag och Ricky var iväg och firade hans pappa som fyllde 40!! Kände verkligen en separationsångest inombords och kände mig tom utan Vincent haha, min älskling... Välbehövligt att komma hemifrån bara jag och Ricky i alla fall. Jag kom hem strax innan 23. I lördags och idag har vi bara varit hemma och myst. Jag och mamma var bara ner en vända igår till kyrkogården och tände ljus hos våra nära och kära.

Ska strax börja med sen middag, Ricky jobbar delad idag så han slutar vid halv tio. Vincent den tuttgrisen har legat och tuttat i nån timme nu ehehe. Får multitaska i köket helt enkelt #momlife

Lägger upp lite bilder från dom senaste dagarna.

Vincent 9 veckor❤️

2017-11-01 08:30
Från feliciahberg

Idag blir mitt lillahjärta 9 veckor❤️ Ångrar mig så mycket att jag inte tog mer bilder när han var nyfödd och vi låg på sjukhuset. Men det var så mycket annat då att man inte riktigt tog sig tid till att fota honom. Det ångrar jag verkligen nu.. Så nu tar jag typ 100 bilder på honom varje dag hehe. Men hade varit kul att ha att jämföra med när han var så himla mini. Nu ser han ju ut som en "normal" bebis.

Han har blivit så "stor", han har blivit så duktig på att fästa blicken och är mer "med" i vad som händer runtomkring osv. Och häromdan fick vi första riktiga leendet också som inte bara var en prutt haha!

Dagarna swishar förbi

2017-10-31 22:24
Från feliciahberg

Godkväll!

Känns som jag inte hinner med det jag vill ha gjort för dagarna går så snabbt. Idag hade vi i alla fall tvättid. Passade på att rensa lite i vårat källarförråd när jag ändå var ner i tvättstugan oxå hängde tvätt osv. Tycker det är så trångt i våran lägenhet, alla garderober och förvaringsmöbler är verkligen smockfulla. Jag vill bara flytta till en större lägenhet, helst till en med fyra rum så kan jag ha ett rum med kläder och smink haha. Skulle vara så jävla nice!

Ikväll gjorde Ricky hemmagjord pizza (pizzakit hehe) svingott blev det! Ligger i sängen nu och försöker söva mitt barn, tror han faktiskt somnade nu så ska gå tillbaka till vardagsrummet och vara social med Ricky innan det är dags för oss att sova!

Godnatt!!