RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 06:13:42

lindamikaelsdotter

LindaMikaelsdotter blogg på Nouw

Tillbaka från de döda... typ

2019-06-24 21:23
Från LindaMikaelsdotter

Hej på er!

Nu har det varit NOLL updates här av tusen olika anledningar, men främst att det inte funnits tid.

Jag ska försöka göra mer updates här framöver, men vill ni följa med på vad som händer så är det betydligt mer happenings på instagram. Där hittar ni mig på @lindamikaelsdotter och vill ni följa min salongs sida så hittar ni den på @peaceandnoisehair

Jag hoppas ni hade en fin midsommar allihopa!



Färgexplosion: The rise of the Phoenix

2018-09-19 15:22
Från LindaMikaelsdotter

Här om dagen var min underbara vän och inspirationskälla Victoria hos mig och nu var det dags för färg! Inspirationen för detta var Phoenix. Inte Arizona då utan den mytologiska fågeln.

För att få fram dessa starka och färggranna nyanser behöver man en ljus yta till att börja med. Tänk er att ni ska måla en tavla, färgerna kommer ju fram mycket mer om ni har ett vitt papper än säg ett ljusbrunt. Makes sense right?

Så vi började med att rensa ut lite gammal färg och färginpackning för att få det ljust. Botten lämnade vi rå så utväxten inte blir så skarp sen. För vi har redan en plan för hennes hår till i vinter (to be continued på den).



Sedan var det dags att lägga i färgen! En mörklila färg i botten som fadear ihop med en röd och vidare ut till en gul topp, vilket också ger intryck av orangea nyanser där emellan. (gul+röd=orange). Färgerna vi använde oss av denna gång är Guy Tangs nya direktfärger/semifärger Superpowers, och ja. dom är verkligen Superpower! Helt galet pigmenterade!

Såhär blev sedan resultatet! Vad tycker ni?


Platina blond - Hur håller man färgen fin?

2018-09-14 10:31
Från LindaMikaelsdotter

Hur ska man egentligen ta hand om sitt platina blonda hår hemma för att få färgen att hålla så fint som möjligt?

Ett måste är att gå till frisören regelbundet, om vi nu snackar om att vara helblekt eller ljusfärgad i hela håret. 6 veckor är max man bör vänta mellan besöken för att färga utväxten. Detta är pga att det är betydligt svårare att få en jämn och fin färg om man går längre, då har håret växt ut över den såkallade. "värmezonen" vilket är ca 1,5cm från hårbotten. Är man slingad så är det en annan historia.

1. Först ut så är det självklart bra produkter som gäller. Bra återfuktande schampo och balsam. Jag kan varmt rekommendera Olaplex all the way, Schampo, balsam och treatment. På så sätt får håret mycket fukt, men även ett bra underhåll av svavelbindningarna som är dem som skadas av framförallt kemiska behandlingar.

2. Komplettera gärna med något silverschampo eller silverbalsam ibland för att hålla håret i en fin klar nyans. MEN, glöm inte att dessa pigment från ex silverschampo lägger sig på ytan av hårstråna. Så använder man dem frekvent så kan håret successivt kännas mörkare och "dassigare". Därför tycker jag att man också ska göra en ordentlig djuprengöring regelbundet. Exempelvis Un-do-goo från Malibu C (adlink) eller Maxi wash från Kevin Murphy. (adlink). På så sätt får man bort produktrester och skit som inte ett vanligt schampo orkar få med.

3. Inpackning är ett måste. Uppljusade hår blir lättare fuktfattiga och måste därmed få en fuktboost regelbundet. För är håret intre i bra skick så kommer inte heller färgen hålla sig fin. Vården och konditionen på håret är otroligt viktig när det kommer till färgen. Jag kan varmt rekommendera The great hydrator från EVO (adlink).

4. Håll dig borta så mycket du kan från värmeverktyg. Plattång och locktång får din färg att lossna om du använder hög värme. På så ljusa hår är pigmenten så få och sköra och mycket mer fragila än på ett mörkt hår där pigmenten ligger mycket tätare. Försök att föna med sval luft och använd hellre värmespolar om du vill ha det lockigt, den värmen är inte alls så hög som på tänger. Men ska ni använda värmeverktyg så är det jätteviktigt att ni använder värmeskydd!

Hoppas dessa tips kan hjälpa er med att hålla era ljusa svall fina!



Autumn browns

2018-09-05 09:48
Från LindaMikaelsdotter

Fasiken vad sugen man är på alla höstfärger nu. Mustiga brunetter med varma guldiga toner. Härliga kopparnyanser och rostiga rödrosa färger, eller ronze som dom också kallas. Cant wait!!

Här är en av mina fina brunetter som fick lite nytt liv i håret härom veckan.


Produkttips: Day of grace

2018-09-04 13:42
Från LindaMikaelsdotter

Detta är en riktigt grym produkt att ha i sin hårvårdsrutin. Det är alltså en leave-in conditioner i en lätt sprayformula. Den hjälper till att reda ut håret men utan att ge den där lite tunga balsamspray känslan. Den ger håret fukt och skyddar mot värmen från dina stylingverktyg. Men det allra bästa med denna produkt är att den även fungerar som en primer eller grund till dina andra stylingprodukter. Perfekt för att få stylingen att hålla bättre, eller att få till den där volymen lättare.

Day of grace passar alla hårtyper oavsett längd eller struktur. Appliceras i handdukstorkat hår och glöm inte att skaka flaskan innan användning! 269kr kostar den och ni hittar den på salonger som jobbar med EVO eller hos Lyko.se (adlink)


Blondes are still going strong!

2018-09-01 10:02
Från LindaMikaelsdotter

Nu när det är sensommar och börjar gå mot höst brukar många vilja gå lite mörkare. Är man blond så kanske man väljer att dämpa det till en aning mörkare blonde eller gör en ombre. Är man redan brunett kanske man vill ha in lite varmare och mustigare toner. Men, just nu är det många av mina kunder som väljer att behålla sina "sommarhår" ett tag till. Det är även en hel del av dem som vill bli ljusare. Jag tycker det är jättekul att man inte känner sig tvingad att styras av årstiderna.

Här är en av mina fina blondiner från denna vecka.


Olaplex + Roy = bffs

2018-08-31 07:42
Från LindaMikaelsdotter

Ni som följt bloggen ett tag vet att jag är lite fanatisk när det kommer till hårvård och välmående hår. Till er nya läsare, jag är en riiiiiktig nörd när det gäller att ta hand om håret på bästa sätt.

Vid det här laget är det väl ingen (?) som missat produkten Olaplex? Om så, look it up!

Till er som använder treatmenten no.3 hemma har jag nu ett toppentips! Som ni kanske vet så får man absolut bäst resultat av behandlingen om man kramar ur överflödigt vatten ur håret innan man applicerar no.3 och sedan kammar igenom den noga. När man kammar i den så behöver man dessutom ta mindre mängd av olaplexen, det är nästan som att den "sväller" då.

Jag använder alltid en glestandad kam när jag kammar igenom olaplexen, både på mina kunder och på mig själv. Jag vet att många har undrat var man kan hitta en sån kam och jag kan nu presentera Roy från EVO. Vi säljer den för 199kr på salongen och ni hittar den även på Lyko.se (adlink).


New in: Macgyver!

2018-08-30 08:09
Från LindaMikaelsdotter

Vi har precis fått in den här nya moussen från EVO och alltså, håll-i-hatten vad bra den är!

Det är en multifunktionell mousse i vanlig skumform som kan användas både med eller utan värme. Vilket är kanon för ibland orkar man inte stå och föna. Då kan man bara krama i den i håret för att få lite härlig textur och den där lite mer riviga känslan som man får när håret är ungefär 2-3 dagar ut från tvätt. Den passar även kanon på lockiga hår för att krama upp lockarna. Produkten återaktiveras av vatten så har man sovit på håret en natt och det ser lite väl stökigt ut, kan man enkelt bara spraya på lite vatten och krama om lockarna på nytt Voilá, superbra quickfix! Vill man föna i den så ger den fantastisk volym, och den är lätt att borsta ut. En riktig toppenprodukt helt enkelt! Den kostar ca: 269kr och finns på salonger som jobbar med EVO, exempelvis hos oss på Peace & Noise i Stockholm.


Jag har världens roligaste jobb!

2018-08-29 15:39
Från LindaMikaelsdotter

Jag får ibland frågan "vad är det roligaste du vet att göra?", och utan att tveka så är svaret FÄRG! Jag är specialiserad på färg för att det just är min passion. Jag ääääälskar färg, i alla dess slag. Variationen är ju det bästa men det är ju alltid kul att testa nya saker och få gå loss rent kreativt.

Här är en av mina mer färgglada färgningar jag gjort på senaste. Visst är den härlig?


Produkttips för volym

2018-08-11 10:02
Från LindaMikaelsdotter

Många av mina kunder söker mer volym och fyllighet i sitt hår, nästan oavsett hårtyp. För att kunna bygga upp volym behöver håret textur för att kunna få stöd. Jag vill därför passa på att slå ett slag för den här grymma rootliftern, Root Canal från EVO. Den ger precis den texturen man vill åt, utan att bli för sträv eller för mycket.

Så hur går man till väga?

- I nytvättat, handdukstorkat hår (gärna tvättat med en volymserie eller annan serie som inte tynger nr håret), spraya i Root Canal passé för passé i botten i hela håret. Kamma gärna igenom håret för att få produkten jämt fördelat. Använd valfri produkt på längderna exempelvis Mister Fantastic Blowout Spray (adlink).

- Föna sedan håret. Börja gärna med att blåsa håret med huvudet upp och ner och samtidigt dra fingrarna igenom det. Då sträcker man ut håret från roten och det blir inte liggandes platt mot hårbotten. Vill man kan man sedan gå in och forma håret med en rundborste för maximal volym. Men är ni som mig, den bekväma typen, så man man nöja sig med att bara fortsätta blåsa håret och då gärna fortsätta stäcka ut håret med en borste. Förslagsvis en stor paddelborste (adlink).

- Se till att håret är 100% torrt innan ni fortsätter med er styling, oavsett om ni bara vill gå in och tupera lite, eller om ni vill locka till det med en tång. Avsluta med att fixera håret med en spray, till exempel Builders Paradise (adlink) för att få det att hålla.

Root Canal passar alla hårtyper, men speciellt bra för fina hårtyper. Den kostar ca:269kr och ni hittar den på utvalda salonger och på Lyko.se (adlink)