RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 03:12:35

JessicasTestkök blogg

JessicasTestkök blogg på Nouw

Pulled pork curry🐖

2019-07-11 18:41
Från JessicasTestkök

2 kg fläskkarré
2 dl ketchup
I burk passerade tomater
1 msk olja
2 msk tomatpuré
Ev lite hackad chili
Curry vindaloo krydda ( jag tog hela glasburken)
Lite riven ingefära
5 pressade vitlöksklyftor

Gör så här: Sätt ugnen på 120grader. Tag fram karrén.Blanda ihop alla ingredienserna till en sås. Lägg köttet i en ugnsform, lergryta eller kastrull som tål ugn. Gnid in köttet med hälften av såsen.
Ställ in köttet i ugnen 5 timmar. Vänd köttet 1 gång i timmen och efter halva tiden kan du slå resten av såsen på karrén. Efter fem timmar drar du isär det med gaffel. Servera med tortillabröd och banan samt massor av grönt.
Sås som passar till görs enkelt med matberedare , mixa turkisk yoghurt och jordnötter ✌️


Kladdkaka med pollyfluff, sotade maschmallows & jordnötter🍫🥜😍

2018-09-23 13:17
Från JessicasTestkök

Surfade kakor & hittade denna!
Gillar man polly så prova

Chokladkaka:

150 g smör, smält
1 dl farinsocker
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl special
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 ägg
1 nypa salt

Pollyfluff
200 g Polly, mjölkchoklad
3 dl grädde

Topping
jordnötter
marshmallows
riven choklad
(florsocker)
Ev. Färska hallon

Gör så här
Börja med Pollyfluffet.
1. Värm upp grädde i en kastrull, hett men det får inte koka. Häll ner alla Polly och rör tills allt smält samman. Det tar en stund för hela Pollys att smälta, men till slut går allt ihop. (Låt kastrullen stå på plattan med lite värme ca 5-7 min, rör under tiden.) När allt smält samman, ställ in i kylskåpet och låt svalna helt.
Jag lät min stå i kyl över natten, går bra om man vill förbereda.

Tips! Ett snabbare sätt att kyla av det är att sänka ner kastrullen eller skålen i ett kallt vattenbad.

Chokladkakan
2. Sätt ugnen på 150-165 grader varmluft.
3. Smöra och mjöla en form med kakao. (OBS! 20 cm springform, tar man större måste kakan gräddas kortare.)
4. Smält smöret i en kastrull. Och dra sedan bort plattan från värmen.
5. Blanda samman farinsocker, socker, vaniljsocker, vetemjöl & kakao i en bunke.
Rör ner blandningen i smöret och tillsätt ett ägg i taget. Rör till en jämn, glansig, lite tjockare smet. Smaka upp med någon nypa salt.
6. Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen i 15min. (Beror på ugn.) Kakan skall vara kladdig.
7. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

8. Innan servering. Ta ut Pollykrämen från kylen och vispa den fluffig. Vispa tills konsistensen blir som en tjock fluffig mousse.
9. Dekorera den avsvalnade chokladkakan med Pollyfluffet, sprid ut två nävar jordnötter & lägg på marshmallows som du bränner av med en brännare lite lätt.
10. Toppa tårtan med riven choklad & pudra lite florsocker över. Pigga ev upp den med några färska bär! Redo att serveras!

Ev med lite glass till om man vill ✌️

ASIATISK RÄKSALLAD

2018-09-07 02:55
Från JessicasTestkök

4 portioner

500gr skalade räkor
2 morötter
150 g glasnudlar
Ca 3 knytnävar grönt, ex salladskål, pak choi , selleri eller något annat du gillar.
(Jag hade pak choi)
1 knytnäve sockerärtor
1 stor röd paprika
2 salladslökar
Skivad avocado som dekoration ( blanda ej i)

Dressing:
1 finhackad röd chili
1/2 hackad rödlök
Lite riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 st lime, all saft plus lite zest
Ca 0,5 dl japansk soja
2 msk fisksås
2 msk sesamolja
Ca 2msk flytande honung eller liknande
1 ldl finhackad koriander
Spara lite hel koriander till dekoration
Hackade jordnötter , ca 1dl
Trevligt att hacka lite extra och strö på efteråt


Gör såhär:
Fixa ihop dressingen och ställ åt sidan.
Hacka alla grönsaker.
Koka upp vatten, lägg i nudlarna, stäng av värmen och låt stå i 5 min. Sila av nudlarna och skölj med kallt vatten. Klipp ev nudlarna efter kokning med en sax så dem är mer lättätna i en sallad.
Låt nudlarna rinna av ordentligt i en sil. Lägg nudlarna, räkorna och grönsakerna i en bunke, häll över dressingen och blanda väl.

Dekorera med extra hackade jordnötter , avokado och koriander!

Smaklig spis ❣️

Varm rostbiffsallad med rostad vitlökssås🍽

2018-05-22 23:34
Från JessicasTestkök

Rostbiff, rotfrukter & en mumsig vitlökssås
Du behöver:
(Ca 4 port)
En handfull cocktailtomater
En stor fänkål
Grillad färdigskivad rostbiff, ca 5-600gr

Potatis, gärna mospotatis ca 500gr
Palsternacka ca 400gr
En rödlök
Sparris om man gillar det
En halv kruka timjan
3dl turkisk Yoggi
4 vitlöksklyftor
2msk dijonsenap
1 tsk honung
3 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
1 tsk torkad dragon
2msk vitvinsvinäger
Gör så här:
Värm ugnen till 250gr
Rostade grönsaker/rotfrukter:
Halvera potatisen, skär palsternackan i grova bitar & fänkålen i tunna skivor.
Lägg allt i en ugnsform tillsammans med 1msk olivolja och lite salt.
Rosta högt uppe i ugnen tills det ser klart ut, ca 25-30min.
Om du har sparris så släng in dem på slutet eller stek dem i panna..
Vitlökssås:
Fräs 2 pressade vitlöksklyftor i 1msk olivolja.
Fräs tills den är mjuk men absolut INTE bränd då den kan få en besk smak.
Blanda sedan denna oljan med turkisk Yoggi , 1 tsk honung och lite salt.
Dressingen till grönsakerna/ rotfrukterna:
Finhacka en rödlök och en halv kruka timjan.
Blanda ihop detta med vitvinsvinägern, 1msk olivolja, dijonsenap, dragon, salt, svartpeppar & 2 pressade vitlöksklyftor.
Blanda sedan denna dressingen med dina ugnsrostade rotfrukter.
Blanda i rumsljummen rostbiff & halvera lite cocktailtomater på toppen!
Servera med vitlökssåsen till
Lite annorlunda och väldigt smarrigt❤️

Ni kanske skymtar några korvbitar med och det är alldeles riktigt Rester från gårdagen och de fick åka med!

Thai-Kyckling-Köttfärssås🐥

2018-03-14 09:50
Från JessicasTestkök

Skrapade ihop lite thaismaker ur kylen & köpte 1,5kg kycklingfärs....Det blev en mumsig sås som har räckt till middag och matlådor i några dagar
Ska försöka berätta hur jag gjorde!

Ingred:
1,5kg kycklingfärs
2-3 gul lök
Ca 6 stora vitlöksklyftor
1 chili
2 lime, både saften och rivet skal.
2 burkar kokosmjölk
Ca 3msk färsk riven ingefära
Champinjoner

Ca 3msk tomatpuré 

Lite hönsbuljong, kycklingfond el liknande
Lite soja
Salt, peppar & ev någon annan krydda du tycker passar...

Gör precis som med vanlig köttfärssås....stek först hackad lök, vitlök & hackad chili.
Stek köttet ..... häll i alla övriga ingred och låt småputtra i ca 30min.
Passar bra till ris, pasta, mathavre , bulgur mm

Prova!
❤️

Pasta Gorgonzola med pippifågel🍴

2018-03-09 09:29
Från JessicasTestkök

God morgon❣️

Jag har lagat mycket pasta på sista tiden
Jag vet, gluten och så....men i bland kan man
Det är sååå kul att mixtra & trixa med såsen, man kan ju ha i precis vad som liksom
En favorit som jag rört ihop några gånger nu har många frågat efter receptet ja...jag ska försöka uppskatta vad jag slängde i...

Jag serverar gärna pasta & sås i botten och lägger kycklingbröstet skivat på toppen men det är ju en smaksak!

KYCKLING-GORGONZOLA-PASTA

Till ca 6 port

Ca 1,2kg färsk kycklingfilé
Om fryst ta gärna 1,8 minst....
Vi har egentligen ännu mer men mina killar äter som hästar
( Denna marinerar jag med pressad citronsaft, citronzest, örtsalt, peppar, färska eller frysta örter, lite soja....kanske lite chili....)

Pasta efter smak...Ica har många bra sorter av lite bättre kvalité , ska det vara till fest så satsa på kvalité !

Såsen:
3dl creme fraiche
5dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
Någon msk Svampfond
Lite tryffelolja ( valfritt)
Persilja, lite hackad..fryst går också utmärkt
Ädelost eller gorgonzola, en rejäl bit om man gillar smaken ( den blir ju ganska mild i en sås)
Ca 500gr Svamp
Ett pkt Bacon
2 Gul lök
Ca 4st Vitlöksklyftor
Lite citronsaft
Pinjenötter
Parmesan & kanske något grönt att dekorera med!

Lägg ev kycklingfiléerna i marinad några timmar innan.
När de väl ska tillagas så steker jag dem i ugnsform i 225gr till 71 grader i innertemperatur. Tag ut och vila , skär i fina skivor....

Såsen:

Hacka lök, vitlök, bacon & svamp smått och stek ihop i en kastrull.
Häll i creme fraiche, grädde, svampfond, ev tryffelolja, persilja , osten, lite citronsaft och krydda efter behag....rejält med peppar!
Salt efter behov ...( bacon och ost ger en viss sälta)
Puttra på svag värme och glöm ej röra då och då ....

När pastan är kokt , blanda med liiite olivolja. OCH slå på några slevar av din gorgonzolasås och blanda runt pastan i kastrullen.

Lägg upp pasta på tallriken...slå över någon slev sås...lägg på kycklingen...riv rejält med parmesan...dekorera med persilja, rostade pinjenötter och ev något annat grönt❇️

Och glöm inte att ge all din kärlek vid spisen, det är hemligheten





Kladdkaka med toffifee & mjölkchokladfrosting❤️

2018-02-28 00:04
Från JessicasTestkök

Hittade ett smarrigt recept på Fridas Bakblogg!

Kladdkaka med toffifee, 10 bitar:

Ingredienser Kladdkaka:

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Ingredienser frosting:
200 g philadelphiaost
200 g mjölkchoklad
+ toffifee & hasselnötter till garnering

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form, 20 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan de torra ingredienserna. Rör till sist ner det smälta smöret och arbeta ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna helt i kylskåp.
HADE MIN 13MIN & DÅ BLEV DEN LAGOM KLADDIG!
Frosting: Smält chokladen och låt svalna en aning. Vispa upp philadelphia fluffigt med elvisp i ett par minuter. Tillsätt sedan chokladen och rör ihop tills allt blandats väl. Bred sedan frostingen på kladdkakan och toppa med toffifee och hasselnötter.
( Hade sötsaltade mandlar från Willys egna sortiment en gång, skiiitgott! )

Jag serverade med vaniljglass, fy Fabian vad gott

Fläskfilesås🍴

2018-02-27 23:39
Från JessicasTestkök

Att kylskåpsrensa & koka ihop något efter känsla & humör är min melodi av matlagningMiljösmart är det också, jag kastar nästan aldrig någonting! Använd varenda liten överbliven ostbit, vinrester mm

I dag blev det detta hopkok:
Jag har inga mått men ska försöka uppskatta vad jag tog...
Fläskfilésås kan ju serveras med precis vad som!
Potatis, ris, pasta, quinoa, mathavre, gnocchi mm

Stekte:
500gr svamp
20cm purjolök
1pkt bacon
1 stor röd paprika
2 gul lök
4 finhackade vitlöksklyftor
hackad persilja
i en stor kastrull...Ställ åt sidan....
stek fläskfiléskivor ( hade 1,5kg) i en stekpanna , salta & peppra!
De soltorkade tomaterna ( ca 7 bitar) finmixade jag med lite mjölk för att sedan hälla ner det i grytan. Gillar smaken men inte hela bitar av dem
Hällde i matlagningsgrädde (7dl) lite färskostrester, lite vitt vin, soja & kalvfond i kastrullen och lät det koka ihop med grönsakerna! Rör!! Det bränner lätt vid! Lägg i fläskfilén och låt det småputtra 10min....smaka av med säkerligen mer peppar! Hade rostade pinjenötter & riven parmesan på Enkelt & några bra matlådor på resterna

KALKONSPETT MED SRIRACHAGLAZE OCH KOKOSDIPP TILLSAMMANS MED EN SMAKRIK NUDELS...

2018-01-13 13:13
Från JessicasTestkök


Förvånad att jag lyckades följa ett recept nästan hela vägen, händer typ aldrig...
Men hittade det på Ingelsta Kalkon och här delar jag med mig!

Ingredienser:

Kalkonspett och glaze:

800 gkalkonbröstfilé
1 msk flytande honung
1 tsk sriracha chilisås (finns i den asiatiska hyllan i din livsmedelsaffär).
1 msk japansk soja
1 st vitlöksklyfta, pressad
2 tsk limesaft och limeskal
1 krm röd currypasta
0,5 dl kokosflingor
8 st korta grillspett

Kokosdipp:

1 dl kokosgrädde
1 st lime, rivet skal och saft
½ st röd chili, hackad
salt och svartpeppar

Nudelsallad:

400 gr äggnudlar
1 st lime, rivet skal och saft
½ st röd chili, hackad
½ st urkärnad gurka, skivad
1 msk sesamolja
0,5 dl japansk soja
hackad koriander

SÅ GÖR DU

1
Strimla kalkonbröstet och trä upp strimlorna på grillspetten. Blanda ingredienserna till glazen. Dela upp glazen i två skålar. Pensla spetten med glazen från den ena skålen. Låt spetten vila i ca 20-60 minuter.
2
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de fått en gyllene färg.
3
Stek spetten i en stekpanna eller grilla dem så att de får fin färg och är genomstekta. Tag en ny pensel och pensla de färdiga spetten med glazen från den andra skålen. Strö över den rostade kokosen.
4
Blanda ingredienserna till kokosdippen. Smaka av med salt och peppar.
5
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Skölj i kallt vatten. Lägg nudlarna i en skål med lock. Blanda i limeskal, limesaft, gurka, röd chili, sesamolja, japansk soja och koriander

Mumsigt
Smaklig Spis❣️

Granola🥜🥣

2018-01-13 13:03
Från JessicasTestkök

Älskar Granola
Men den färdigköpta innehåller oftast för mycket socker....
Denna gången provade jag göra en med sötningsmedel ...så gillar du inte det får du ersätta det med något annat
Jag gör dubbel sats varje gång när man ändå håller på!
Den har ju en tendens att ta fort slut..

Men detta är lagom
till en plåt:

1,5 dl naturella nötter t ex hasselnötter, sötmandel, cashew....
4 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl konc Fun Light Appear
1/2 dl honung, flytande enklast
1 msk malen kanel eller något annat...kardemumma, lakritspulver .....Jag tog kanel & kardemumma
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl naturella pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön

Blanda torra ingred i en stor skål.
Häll i honung & fun light & blanda runt ordentligt.
Smula ut det på en plåt.
Torka i ugnen i 175 gr ca 20-30min.
Passa den så att den inte bränner och ta ut och rör runt några gånger....stora klumpar behöver ”mosas” lite med en gaffel.
Jag brukar låta den ligga kvar i ugnen när den är avstängd, i bland över natten.
Då blir den härligt krispig och riktigt torr.
Viktigt att den är torr när du lägger över den i en burk annars möglar den.

Nu saknar du bara en naturell kvarg , så har du en perfekt frukost eller ett lagom mellanmål på språng
Lycka Till ❣️