RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-19 09:52:01

melinagots blogg

melinagots blogg på Nouw

Mellanåldern.

2019-01-19 02:10
Från melinagots

Varför känns allting så skrämmande och läskigt med 2019? Det händer så många saker kring personerna jag har i min närhet medan jag känner att jag står ganska still. Jag vet liksom inte riktigt vad jag vill längre. Vart står jag i karriärväg, vad är min syn på kärleksrelationer, vad har jag kvar att uppleva? Får man alltid livskriser på vintern eller är jag bara i en svacka? Detta är saker som tynger mig nätter som denna.

#10yearschallenge

2019-01-16 00:03
Från melinagots

Är absolut inte den enda som tagit en titt bak i arkivet idag. Jag hittade min gamla blogg för att se vad jag skrivit och fotat för 10 år sedan. Jag fick mig flera goda skratt och tänkte dela med mig av några favoriter från en blogglista jag skrev för 10 år sedan.

1. Fullständigt namn? M-e-l-i-n-a

2. Ålder? 16, men om ett halvår 17, melinas ålder typ;)

3. Vart bor du? Jönköping

4. Bor tillsammans med? mor, far, broder

5. Färg på ditt hus? yelllow

6. Hus eller lägenhet? hus

7. Har du många vänner? definera många A

8. Hur många har du kysst? no one

9. Vem kramade du senast? ingen kramdag;)

10. Hur många har varit otrogen mot dig?
I'm good at staying away from the kind of trouble

11. Har du pojk-/flickvän? nix

12. Vem pratade du med i telefon senast?

13. Vem fick du senast sms ifrån? lisa

14. Film? Bonnie & Clyde

15. Låt? Misery Business - Paramore

16. Mat? Plankstek!

17. Dryck?

18. Senaste Personen du tänkte på? Kelly Clarkson

19. Personen du kysste? Läs ovanstående. även om jag älskar ordet nish blir det uttjatat

20. Senaste gången du spydde? På en Buss i Essen

21. Gången du grät? I Helgen

21. Gången du va i Stockholm? 3e november

22. Gången du var full? Alkohol e inte min nish

23. Senaste gången du var hög? Absolut inte min nisch

25. Singel eller upptagen? Snigel, haha jag är katchig

26. Hångla eller Sex? Men vad är det för frågor, haha

27. Personer du älskar? Jag tycker älska är ett svårt ord

28. Egentligen inte

29. Gånger du varit full? Som sagt förstår inte poängen. Är bara grupptryck

30. Gör dig glad? Musik, Vind, folk som gråter till oscarsgalan

1. Melina

2. 26

3. Stockholm

4. Själv

5. Gult

6. Lägenhet

7. Har fler nära vänner än vad jag haft tidigare

8. Har inte försökt räkna

9. Kramade Tove hej då igår

10. En eventuellt två

11. Nej

12. Martina & Jennifer

13. Mathem haha

14. Samma & Mona Lisas Leende

15. Green Light med Lorde eller Uber av Amwin

16. Marockanskt

17. Kaffe. Prosecco. Vatten. Rödvin. Whiskey Sour

18. Adam

19. Nyårskyssen

20. I december efter Martina tyckte en shot klockan 3 på natten var en bra idé

21. Helgen

22. Bor här

23. Igår

24. Aldrig

25. Singel

26. Man kan ju inte fejka ett riktigt bra hångel

27. så tacksam att jag kan älska idag. Antalet kvittar

28. Trump. Horace Engdahl. Kent Ekeroth

29. Åh lilla Melina. Otaligt många gånger och utan grupptryck

30. Hångel. Prosecco. Hundar. Mina fantastiskt fina & roliga vänner

Jag kan flina åt hur oskyldig jag var med en önskan om att krama om mig som tonåring och trösta henne för att hon inte är lika oskyldig idag, Men någonting annat som genomsyrade mig när jag läste igenom var hur ensam jag kände mig i mina känslor. Några månader tidigare för 11 år sedan fick jag min första påtagliga depression. Det pratades inte om det på den tiden, jag var arg för jag förstod inte vad jag kände och inte heller varför min kropp reagerade som den gjorde. När jag ser tillbaka på den här tiden är jag ändå tacksam att vi vågar prata mer om känslor och kroppen idag. Om Psykisk ohälsa och sexualitet. Jag kan sitta ooch gräma mig över mitt första och enda försök till en överdos på smärtstillande - gud jag var bara sexton. Men trots att ångesten är närvarande och något jag måste leva med så är jag tacksam för allt som hänt de senaste åren. Allting är på riktigt så mycket bättre och jag hoppas verkligen att vårt sätt att kommunicera idag minskar den känslan av hopplöshet och meningslöshet som jag kände då. Livet är inte fantastiskt - men jag skulle inte heller vilja vara någon annanstans än där jag är just nu.

En måndag mitt i veckan

2019-01-15 15:37
Från melinagots

Efter jobbet igår blev det gratis vegansk pizza och nybryggt kaffe från Ecuador på Biatz.. Så kul när saker händer mitt i veckan höll jag på att säga men var ju faktiskt bara måndag. Efteråt följde jag med Tove och hennes vänner på en öl som sedan blev tre. Så kul när man verkligen tar tag i att göra saker en vardag och inte väntar tills helgen.

Mål 2019

2019-01-09 08:30
Från melinagots

finances - bli bättre. få sparkontot att växa igen. betala av skulder. Spara pengar till en hund - 2021 ska va året för mig och min nya vän.

results - känna mig tillfredsställd över det jag har men och sträva efter att bli bättre när det ger positiv energi - inte när det tar

relationships - värdera mig själv först, mina vänner och familj därefter. Leta inte efter kärlek som du inte vet finns - fokusera på den kärleken du har

health - vara hälsosam på det sättet att jag mår bra. Börja dansa, träna endast roliga saker för att jag inte ska bli jojjotränare. Ät socker och drick bubbel ibland, balans är viktig för din mentala hälsa

feelings - våga känna men snubbla och fall inte.

family - värdera det du har och den tryggheten som finns.

4 månader senare

2019-01-04 22:53
Från melinagots

Började blogga när jag var 15 och har nog aldrig under hela mitt liv gått utan att skriva ett enda inlägg på såhär lång tid. Tror det var en övergångsperiod som behövdes. Jag hade tappat kreativiteten genom att jobba med sociala medier, jag fortsatte till ett nytt jobb där jag sa upp mig efter två veckor, blev hjärtekrossad och flydde iväg till mitt älskade Taiwan som i sig var en enda berg-och dalbana.

Men jag vill komma tillbaka och känna att alla meningslösa foton jag tar på dagarna faktiskt inte behöver va meningslösa. Och oavsett om jag blev trött på det jag uppfattade som ytligt nu när jag slutade så vill kunna fördjupa mig i skriften och det lilla kreativa jag kan bidra med. Vi får se hur det fortkommer, men tror jag är redo. För 2019 ska banne mig bli ett riktigt success år på personligt plan.

Att sätta sig själv först.

2018-09-04 21:13
Från melinagots

I finally feel that I've gotton the point I never though I would reach a year ago or even 6 months ago. I had my heart broken 3 (3!!) times within a year, lost my creativity, endured day after day at a job I disliked. But all of this has also gotten me to realise what I need and want. I finally know what I want in a relationship and that is not waiting around for someone to make up their mind and I also know my own worth in the working place. I finally picked myself.

-

Äntligen har jag kommit till den punkten jag aldrig trodde jag skulle komma till. När jag kan njuta av mitt eget sällskap, när jag tackar mig själv för min egna framgång och ser framtiden som mindre skrämmande. Det har endast varit dryga året för mig i Stockholm och det har varit turbulent. Varit på ett jobb jag inte trivts på, tappat min kreativitet och fått mitt hjärta brustet inte bara en gång utan tre. Jag har lovat mig själv att jag aldrig ska pausa mitt liv för någon annan igen. Så tacksam för att jag har kommit till den slutsatsen. JAG går först.

WEEKLY INSPO

2018-09-04 19:46
Från melinagots

ord.

2018-09-02 18:37
Från melinagots

När du tittar in i mina ögon utan att titta bort blir jag rädd för att du faktiskt ser på mig precis likadant som jag ser på dig
med så mycket hoppfullhet, så mycket tycke och så mycket lycka
Jag fnissar och borrar ner mitt ansikte i din bröstkorg för det är för mycket att känna allt detta på en gång.

- Till honom 7594 km bort. M. 2018


Aussies can count themselves lucky

2018-09-02 09:54
Från melinagots

Veckan = Stressens Mamma

2018-09-01 13:18
Från melinagots

People always say that I don't have to do everyhting that write down in my agenda, but the thing is I want to! I love doing things so much sometimes that I don't know why I love them and that's when I get tired. You have no idea how thankful I am for the weekend. Just going to drink wine and not doing anything with Jennifer tonight and tomorrow I'm going to have to say goodbye to my Hanis that leaves for Australia - how am I going to survive without my Taipei roomie???


Personer i min närhet brukar säga att jag inte behöver göra allting jag skriver upp i min almenacka - problemet är att jag vill. Vilket resulterar i en slutkörd Melina en fredagskväll. Just nu ser jag bara fram emot kvällen med Jenkan och imorgon ska jag säga hej då till min Hanna som jag egentligen inte vill ska åka till Australien.

WEEKLY WANTS

2018-08-31 17:44
Från melinagots

I saw @michawissen running around in a beautiful shirt from uterqueofficial and fell completely in love with all of it. I'm really in the mood for new accessories so these pieces are defiitely on my wishlist.

NK Galans efterfest

2018-08-29 11:46
Från melinagots

Started off fashion week at Berns and the NK gala 2018's afterparty

-

Modeveckan inleddes med NK-galan och för mig och Emelie började festligheterna först vid 22, haha. Ändå en bra tid för då hinner man ta sig en nap och ladda om efter jpbbet. Dock är jag lite ledsen över att jag missade Seinabo Seys tal som sägs ha varit fantastiskt. Hur som haver, hade supertrevligt med Emsan och kände mig bortskämd med dessertbuffeer, bubbel, hotshots och live musik av Cherrie.

Drunkarnia Coffee.

2018-08-27 13:16
Från melinagots

Gdansk Brunch.

2018-08-27 07:00
Från melinagots

I'm sorry for the delay on all Gdansk posts. There's been a lot of changes in my life lately and I'm trying to figure everything out. Being 26 is not the greatest age as of right now. However on our last day in Gdansk we went for brunch to a cute little place. This cute little place also attracted the rest of the Swedes in Gdansk - haha. Love how you believe you found a unique place.

-

Det har blivit lite splittrat med Gdansk inläggen. Men mycket har hänt senaste veckan så jag har behövt landa i lite olika beslut om min framtid osv. Så att skriva utförligt om tips etc har ej känts optimalt. Men måste ju slänge in bilder från den bästa aktiviteten jag vet - dvs bruncha. Vi trodde vi hittat ett unikt ställe men det visade sig att resten av Sverige också skulle äta just där haha.

Gdansk Snapshot

2018-08-25 08:00
Från melinagots

Exploring Gdansk by Night

2018-08-22 21:41
Från melinagots

We were lucky in that way that we found and got tables at those restaurants we really wanted to go to. We went for some great mexican food at Pueblo and an even better can of Sangria. Ended the night at the place that became my big time favorite Flisak 76. The best waiter and the most incredibly drink menu ever.

-

På fredagskvällen fick vi plats på restaurangen Pueblo som vi hade hört talas om tidigare. Supergod mat men inte i närheten av så god som Sangrian vi fick haha. Efter vi var mätta och belåtna sprang vi av en slump på den omtalade baren Flisak 76 som blev en stor favorit hos oss båda. Hamnade nämligen här dagen efter också.

Sopot

2018-08-22 12:34
Från melinagots

First Day in Poland equals beach day. I was living the dream with truffel pasta, aperol and prosecco and flamingos and sea water.

-

Första dagen i Gdansk va en drömdag. Eller vi tog tåget ut till sopot o spenderade dagen där. Så fantastiskt med solbäddar, aperol, tryffelpasta, flamingos och badar.

Älskade Gdansk

2018-08-20 16:12
Från melinagots

Home again. And the most amazing trip in a long time. I fell in love wotht the city and laughed so much with my friend. Couldn't wish for a better non celebratory birthday!

Är hemma igen efter världens bästa  weekend i Gdansk blev totlförälskad i staden. Och hade det så fantastiskt bra med Jenkan. Känns lite vemodigt att vara tillbaka faktiskt.

SUPRISE BIRTHDAY CELEBRATION

2018-08-16 11:33
Från melinagots

My friends went on my last nerve yesterday when we were supposed to meet up for a drink at Taverna Brillo - but for a good reason though haha. They suprised me with an early birthday celebration in the Park. I've never bees suprised like that on my birthday - I'm usually not a fan of my birthday. But if this is how it's gonna be - no complaints here!

-

Alltså hur fina vänner har inte jag som överraskar mig i Humlan med ballonger, prosecco och snacks?! Planen var en vanlig hederling AW trodde jag och de gick mig innerligt på nerverna för de va enligt mig så orimliga om vart vi skulle mötas haha. Blev ju helt klart en fin överraskning - så tacksam! Hade på riktigt gått från irriterad, ledsen till glad.

Söndagslista

2018-08-12 19:19
Från melinagots

Bäst i veckan? - Balkonghänget med Emelie. Vi träffas allt för sällan men vi tar alltid igen med mycket deep talk. De samtalen var även det bästa med USA - och flipflop vinet såklart.

Sämst i veckan? - Enformigheten. Har inte hänt jättemycket och jag har varit konstant trött.

Veckans godaste måltid? - Falafeln på Rålambhovsparken Boulebar!!!

Nästa vecka ser jag fram emot? - Resan till Polen med Jennifer! Ska bli så kul att åka iväg och upptäcka något nytt. Behövligt när det är för mycket rutiner i mitt liv.

Nästa vecka ser jag inte fram emot? - Rutinerna mån - tors

Måndagens planer? - Jobba och plugga det sista på min webbredaktörsutbildning innan jag slänger in handduken på onsdag.

Boule & AW.

2018-08-08 18:00
Från melinagots

This Monday after work me and three old colleagues went for just that, an after work. We played boule at Rålambhovsparken and ate som falafels that was delicious. Also first day in about 3 months I could wear jeans - missed those jeans.

-

Hade en supermysig AW med mina SP kollegor i måndags. Vi åt falafel, spelade boule och catchade upp. Mer sånna kvällar tack!

At work.

2018-08-08 13:37
Från melinagots

Photos from our showroom. I prefer switching environment a lot when I work to stay stimulated and not loose to much energy. It's especially important for me during the summer when the air is thick and the sun shines a little to much through the windows.

-

Lite bilder från vårt showroom och mitt efter-lunch-kontor. Jag är en sådan person som föredrar att flytta runt mycket när jag jobbar. Dels för att komma upp och stå lite samt för att samla mer energi. Jag tycker man blir extremt sömnig och oeffektiv av att sitta helt still hela dagarna. Dessutom föredrar jag att antingen ha det helt tyst runt omkring mig om jag behöver fokusera eller tung hiphop i hörlurarna om jag måste få mycket gjort på kort tid. Hur föredrar ni att jobba?

WEEKLY INSPO.

2018-08-07 17:30
Från melinagots

QUEENS OF POP

2018-08-05 14:20
Från melinagots
BOTANISKA TRÄDGÅRDEN
ICONA POP * ZARA LARSSON * MOLLY SANDEN * ALMA

One of the better days this summer. straight after work I met up with Rebecca and took the train to Uppsala. My first time there as well - and although I just saw a small part of that city I really liked it! However - a few of my favorite female artist preformed that night - or actually all of the performers are in one or several of my spotify lists so I was super excited. Unfortunately the shows were planned back to bacvk so I couldn't ran back and forth and see all of them. Lesson for next year - either I wear roller skates - or Queens of Pop is arranged on a Saturday. But still - I had so incredibly fun!

-

​Queens of Pop var helt fantastiskt. Jag hade så extremt kul och njöt av varenda litet ögonblick. Och vilka artister sen! Hann knappt se alla jag ville se - för det var planerade så tätt in på så hoppas innerligt att det blir en heldag till nästa år för konceptet är fantastiskt. Festivalkvällar i allmänt är svårslagna 

FREDAG

2018-08-03 11:45
Från melinagots

Incredibly excited for this weekend. Me and Becca are going to Uppsala for a Swedish Music Festival. And almost all of my favorites are performing. EXCITED TIMES 2000.

-

Så taggad på helgen. Inviger den i Uppsala på Queens of Pop festivalen med Becca. Ni förstår inte hur överlycklig jag är för i princip alla mina svenska favoritartister spelar!!

Någonstans vet jag.

2018-07-31 00:20
Från melinagots

Någonstans vet jag att det är dags för mig att säga stopp. Säga stopp till mitt hjärta som hungrar efter dig. Hjärtat som hungrat i 2 år och där svälten blir mer påtaglig för varje minut vi har tillsammans.


Någonstans vet jag att det är dags för mig att låta mitt hjärta stillas. Att det spelar ingen roll hur mycket jag vill ha dig. Du måste vilja ha mig också.


Någonstans vet jag att jag måste säga farväl. Till mina känslor och dig eller min värdighet och mitt hopp. Dilemmat har slitit mig isär alldeles för länge och jag vet inte om jag klarar av att bli ännu mer splittrad än vad jag är nu.


Någonstans vet jag att jag inte kan sitta och vänta på ett kanske. Jag måste ut i världen, jag måste pröva och jag måste våga. Men jag kommer inte göra någonting av det förrän jag låser dörren bakom mig och lämnar dig.


Någonstans vet jag att jag måste säga att jag älskar dig. Men jag vet också att jag inte kommer att överleva att både få mitt hjärta krossat och lämna dig bakom mig.


Någonstans vet jag, att det är allt jag behöver.


#text #krönika #kärlek

Lördagen

2018-07-30 07:00
Från melinagots

Martina came by this Saturday for some drinks, tacos and a little tet a tete.

-

Martinisen kommer över i lördags för moijtohäng, tacos och lite tet a tete . Helt klart ett av mina favoritsätt att spendera min helg på.

Heatwaves

2018-07-27 13:18
Från melinagots


It's too hot in Sweden guys. Global warming is real no matter what that dumb Trump guy says. Almost feel like we need to stop repopulate the world bcz the next generation willl live in constant heat. However - due to this I haven't had energy to do anything special more than reading on the balcony and swim.

-

Någon annan som är hel lamslagen i denna trettio-plus-hetta? Kan inte ens minnas att det var såhär varmt i Taipei. Även om jag är ganska medveten om att det va typ exakt lika varmt, men det va iaf svalt inomhus. Ska sluta kallprata såhär, känns som att det snarare är en väder-dagbok haha. Men har inte riktigt orkat med någonting den här veckan förutom att jobba och varva balkongläsning med att bada.

Vans Old Skool Platform

2018-07-23 09:50
Från melinagots

New in. Love this babies so much. Been looking for platform sneakers for so long. And after beeing totally against vans as a teenager (for an unknown reason) I've been completely obsessed lately.

-

Mina nyinköpta babies är äntligen här! Har varit på jakt efter platformsneakers ett bra tag. Som tonåring gillade jag verkligen inte vans, utan någon konkret anledning, men nu är jag typ besatt av dem.

Borås.

2018-07-22 11:36
Från melinagots

Took a short evening trip to Borås this Friday to hang out with my old University friends. Wine, charkuteri and music at
Linnea´s balcony is the definition of a good evening.

-

Tog en spontanare till Borås i fredagskväll och hängde med mina gamla klassisar från högskolan. Så härligt att catcha upp över vin och chark på Linneas supermysiga balkong!