RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-25 22:30:18

melinagots blogg

melinagots blogg på Nouw

Mellanåldern.

2019-01-19 02:10
Från melinagots

Varför känns allting så skrämmande och läskigt med 2019? Det händer så många saker kring personerna jag har i min närhet medan jag känner att jag står ganska still. Jag vet liksom inte riktigt vad jag vill längre. Vart står jag i karriärväg, vad är min syn på kärleksrelationer, vad har jag kvar att uppleva? Får man alltid livskriser på vintern eller är jag bara i en svacka? Detta är saker som tynger mig nätter som denna.

#10yearschallenge

2019-01-16 00:03
Från melinagots

Är absolut inte den enda som tagit en titt bak i arkivet idag. Jag hittade min gamla blogg för att se vad jag skrivit och fotat för 10 år sedan. Jag fick mig flera goda skratt och tänkte dela med mig av några favoriter från en blogglista jag skrev för 10 år sedan.

1. Fullständigt namn? M-e-l-i-n-a

2. Ålder? 16, men om ett halvår 17, melinas ålder typ;)

3. Vart bor du? Jönköping

4. Bor tillsammans med? mor, far, broder

5. Färg på ditt hus? yelllow

6. Hus eller lägenhet? hus

7. Har du många vänner? definera många A

8. Hur många har du kysst? no one

9. Vem kramade du senast? ingen kramdag;)

10. Hur många har varit otrogen mot dig?
I'm good at staying away from the kind of trouble

11. Har du pojk-/flickvän? nix

12. Vem pratade du med i telefon senast?

13. Vem fick du senast sms ifrån? lisa

14. Film? Bonnie & Clyde

15. Låt? Misery Business - Paramore

16. Mat? Plankstek!

17. Dryck?

18. Senaste Personen du tänkte på? Kelly Clarkson

19. Personen du kysste? Läs ovanstående. även om jag älskar ordet nish blir det uttjatat

20. Senaste gången du spydde? På en Buss i Essen

21. Gången du grät? I Helgen

21. Gången du va i Stockholm? 3e november

22. Gången du var full? Alkohol e inte min nish

23. Senaste gången du var hög? Absolut inte min nisch

25. Singel eller upptagen? Snigel, haha jag är katchig

26. Hångla eller Sex? Men vad är det för frågor, haha

27. Personer du älskar? Jag tycker älska är ett svårt ord

28. Egentligen inte

29. Gånger du varit full? Som sagt förstår inte poängen. Är bara grupptryck

30. Gör dig glad? Musik, Vind, folk som gråter till oscarsgalan

1. Melina

2. 26

3. Stockholm

4. Själv

5. Gult

6. Lägenhet

7. Har fler nära vänner än vad jag haft tidigare

8. Har inte försökt räkna

9. Kramade Tove hej då igår

10. En eventuellt två

11. Nej

12. Martina & Jennifer

13. Mathem haha

14. Samma & Mona Lisas Leende

15. Green Light med Lorde eller Uber av Amwin

16. Marockanskt

17. Kaffe. Prosecco. Vatten. Rödvin. Whiskey Sour

18. Adam

19. Nyårskyssen

20. I december efter Martina tyckte en shot klockan 3 på natten var en bra idé

21. Helgen

22. Bor här

23. Igår

24. Aldrig

25. Singel

26. Man kan ju inte fejka ett riktigt bra hångel

27. så tacksam att jag kan älska idag. Antalet kvittar

28. Trump. Horace Engdahl. Kent Ekeroth

29. Åh lilla Melina. Otaligt många gånger och utan grupptryck

30. Hångel. Prosecco. Hundar. Mina fantastiskt fina & roliga vänner

Jag kan flina åt hur oskyldig jag var med en önskan om att krama om mig som tonåring och trösta henne för att hon inte är lika oskyldig idag, Men någonting annat som genomsyrade mig när jag läste igenom var hur ensam jag kände mig i mina känslor. Några månader tidigare för 11 år sedan fick jag min första påtagliga depression. Det pratades inte om det på den tiden, jag var arg för jag förstod inte vad jag kände och inte heller varför min kropp reagerade som den gjorde. När jag ser tillbaka på den här tiden är jag ändå tacksam att vi vågar prata mer om känslor och kroppen idag. Om Psykisk ohälsa och sexualitet. Jag kan sitta ooch gräma mig över mitt första och enda försök till en överdos på smärtstillande - gud jag var bara sexton. Men trots att ångesten är närvarande och något jag måste leva med så är jag tacksam för allt som hänt de senaste åren. Allting är på riktigt så mycket bättre och jag hoppas verkligen att vårt sätt att kommunicera idag minskar den känslan av hopplöshet och meningslöshet som jag kände då. Livet är inte fantastiskt - men jag skulle inte heller vilja vara någon annanstans än där jag är just nu.

En måndag mitt i veckan

2019-01-15 15:37
Från melinagots

Efter jobbet igår blev det gratis vegansk pizza och nybryggt kaffe från Ecuador på Biatz.. Så kul när saker händer mitt i veckan höll jag på att säga men var ju faktiskt bara måndag. Efteråt följde jag med Tove och hennes vänner på en öl som sedan blev tre. Så kul när man verkligen tar tag i att göra saker en vardag och inte väntar tills helgen.

Mål 2019

2019-01-09 08:30
Från melinagots

finances - bli bättre. få sparkontot att växa igen. betala av skulder. Spara pengar till en hund - 2021 ska va året för mig och min nya vän.

results - känna mig tillfredsställd över det jag har men och sträva efter att bli bättre när det ger positiv energi - inte när det tar

relationships - värdera mig själv först, mina vänner och familj därefter. Leta inte efter kärlek som du inte vet finns - fokusera på den kärleken du har

health - vara hälsosam på det sättet att jag mår bra. Börja dansa, träna endast roliga saker för att jag inte ska bli jojjotränare. Ät socker och drick bubbel ibland, balans är viktig för din mentala hälsa

feelings - våga känna men snubbla och fall inte.

family - värdera det du har och den tryggheten som finns.

4 månader senare

2019-01-04 22:53
Från melinagots

Började blogga när jag var 15 och har nog aldrig under hela mitt liv gått utan att skriva ett enda inlägg på såhär lång tid. Tror det var en övergångsperiod som behövdes. Jag hade tappat kreativiteten genom att jobba med sociala medier, jag fortsatte till ett nytt jobb där jag sa upp mig efter två veckor, blev hjärtekrossad och flydde iväg till mitt älskade Taiwan som i sig var en enda berg-och dalbana.

Men jag vill komma tillbaka och känna att alla meningslösa foton jag tar på dagarna faktiskt inte behöver va meningslösa. Och oavsett om jag blev trött på det jag uppfattade som ytligt nu när jag slutade så vill kunna fördjupa mig i skriften och det lilla kreativa jag kan bidra med. Vi får se hur det fortkommer, men tror jag är redo. För 2019 ska banne mig bli ett riktigt success år på personligt plan.

Att sätta sig själv först.

2018-09-04 21:13
Från melinagots

I finally feel that I've gotton the point I never though I would reach a year ago or even 6 months ago. I had my heart broken 3 (3!!) times within a year, lost my creativity, endured day after day at a job I disliked. But all of this has also gotten me to realise what I need and want. I finally know what I want in a relationship and that is not waiting around for someone to make up their mind and I also know my own worth in the working place. I finally picked myself.

-

Äntligen har jag kommit till den punkten jag aldrig trodde jag skulle komma till. När jag kan njuta av mitt eget sällskap, när jag tackar mig själv för min egna framgång och ser framtiden som mindre skrämmande. Det har endast varit dryga året för mig i Stockholm och det har varit turbulent. Varit på ett jobb jag inte trivts på, tappat min kreativitet och fått mitt hjärta brustet inte bara en gång utan tre. Jag har lovat mig själv att jag aldrig ska pausa mitt liv för någon annan igen. Så tacksam för att jag har kommit till den slutsatsen. JAG går först.

WEEKLY INSPO

2018-09-04 19:46
Från melinagots

ord.

2018-09-02 18:37
Från melinagots

När du tittar in i mina ögon utan att titta bort blir jag rädd för att du faktiskt ser på mig precis likadant som jag ser på dig
med så mycket hoppfullhet, så mycket tycke och så mycket lycka
Jag fnissar och borrar ner mitt ansikte i din bröstkorg för det är för mycket att känna allt detta på en gång.

- Till honom 7594 km bort. M. 2018


Aussies can count themselves lucky

2018-09-02 09:54
Från melinagots

Veckan = Stressens Mamma

2018-09-01 13:18
Från melinagots

People always say that I don't have to do everyhting that write down in my agenda, but the thing is I want to! I love doing things so much sometimes that I don't know why I love them and that's when I get tired. You have no idea how thankful I am for the weekend. Just going to drink wine and not doing anything with Jennifer tonight and tomorrow I'm going to have to say goodbye to my Hanis that leaves for Australia - how am I going to survive without my Taipei roomie???


Personer i min närhet brukar säga att jag inte behöver göra allting jag skriver upp i min almenacka - problemet är att jag vill. Vilket resulterar i en slutkörd Melina en fredagskväll. Just nu ser jag bara fram emot kvällen med Jenkan och imorgon ska jag säga hej då till min Hanna som jag egentligen inte vill ska åka till Australien.