RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-09 18:42:49

melinagots blogg

melinagots blogg på Nouw

USA Bucketlist

2019-12-09 12:07
Från melinagots

Han och jag har nu bokat en resa till Kalifornien. Ett av mina homes away from home, jag har faktiskt inte varit och hälsat på sedan 2015 så är väl på tiden. Jag är så ofattbart exalterad och vill planera allt i minsta detalj medan min kille skakar på huvudet åt mig för det är så många månader kvar, haha. Men just nu är detta någonting som verkligen motiverar mig och ger mig energi under vintermånaderna, så han får stå ut.

Det är en kort resa vilket gör det svårare att planera för det är så mycket jag vill se. Denna gång är jag dock extra sugen på Joshua Tree och Solvang. Dessutom vill jag uppleva ett annat Los Angeles, mer restauranger, barer och caféer. Sist var det ju mest turistjavisst som gällde. Ska försöka klämma in lite äventyrliga saker för hans skull också.

Jag har gjort en liten lista på must does för min del - måste självklart kompromissa längre fram. Men ska bli kul och se hur mycket vi hinner med. Jag tänker att jag börjar med en liten introdkution till våra/mina planer i L.A

Los Angeles

Vi har bokat ett perfekt litet airbnb i Culver City. Nära till mycket och i ett fint och lugnt område. Här finns det ett café jag jättegärna vill testa som heter Bar Nine. Det är helt i min smak med minimalistisk inredning och som det verkar kunnig personal som verkligen vet hur man gör bra kaffe. Jag menar finns till och med som en egen tag på Unsplash

Något som är viktigt för mig när jag reser är att leva i en så kallad "förhöjd vardag". Finns kanske inget som heter så egentligen, men för mig handlar det om att skapa en vardagskänsla som man njuter av. Saker man skulle gjort om man var på en staycation till exempel. Här tänker jag att jag vill uppleva vattnet och bergen. Det lutar nog åt en hike och det finns fantastiskt roliga möjligheter med airbnb experiences jag nog kommer vilja boka - varför inte göra något aktivit tillsammans med getter eller hundar lixom?

En bild från när jag och Lisa hikeade 2015

Någonting annat jag drömt om i flera hundra år är Disneyland. Jag har aldrig varit i Paris som barn och har aldrig lyckats ta mig dit i L.A. Men hoppas att vi får lite tid och pengar över till det. Skulle ju va perfekt att slå två flugor i en smäll i Anaheim och gå på ishockey också.

Barer. Jag är ju ingen storfestare utan jag älskar ju att dricka cocktails och bara ta in omgivningen. Därför är det självklart en önskan att vi ska hinna med en bar eller två. Bungalow är en av de barer jag ej hann med sist. Other runner ups are Elephanté Beach, Catch, Tintorera. Restauranger som Cafe Graitude, Bavel (although inga vegetariska alternativ så denna får nog ryka), The Butcher's Daughter, Botanica Restaurant & Market, The Grilled Cheese Truck, Komodo, Free Range LA, Guisados, The Lobos Truck, M Cafe, Dinette. En självklar favorit är såklart Urth Cafe men kanske få skippa det den här gången.

Sist men inte minst - ett måste för min del är LACMA. Detta är nog det mest turistiga jag vill göra, men med tanke på att vi bor så nära den här gången får han helt enkelt va min Insta-husband utanför LACMA.

ITY & Bubbel

2019-12-09 10:39
Från melinagots

Detta är nog första året jag känner att november försvann med en blinkning. Hur härligt är inte det? Det har sålängesedan jag kan minnas varit min hatmånad. Regnet, rusket, mörkret - men jag har inte noterat det alls lika mycket. Oktober har varit turbulent men känns som det ledde till en kram i slutändan, en varm och positiv kram med motivation.

-

Förra veckan bubblades det rejält. Min f.d kollega har tillsammans med sin vän grundat ett eget väskmärke och de är sååå duktiga! Och som de flesta vet så är jag ju en väsktjej med en extra stor passion för svenska minimalistiska designmärken. ITY är inget undantag. Jag och Martina passade på att ta oss en sväng för att hänga och klämma och känna på de snygga väskorna.


Törsten

2019-12-05 14:03
Från melinagots

Det har funnits en törst i mig en längre tid att skriva igen, att skapa igen. Jag har uppskattat charmen av att mina vänner faktiskt inte vet allting om mig när vi väl träffas då jag råkat skriva det här först. Det finns mer att prata om och mer hemligheter att viska i varandras öron. Dessutom, så är HAN ingen sociala medie person och trots att jag vill skrika ut från varje bergstopp hur kär jag är så får jag respektera att det som är oss är privat. Men men det så tillkommer ju allting annat för vart ska alla bilder från event, resor, mat osv ta vägen? Här såklart! Och efter att 2 mobiler har dött utan att ha säkerhetskopierats så är bloggen en trygghet på det sättet. Hon är återuppstånden.

Mellanåldern.

2019-01-19 02:10
Från melinagots

Varför känns allting så skrämmande och läskigt med 2019? Det händer så många saker kring personerna jag har i min närhet medan jag känner att jag står ganska still. Jag vet liksom inte riktigt vad jag vill längre. Vart står jag i karriärväg, vad är min syn på kärleksrelationer, vad har jag kvar att uppleva? Får man alltid livskriser på vintern eller är jag bara i en svacka? Detta är saker som tynger mig nätter som denna.

En måndag mitt i veckan

2019-01-15 15:37
Från melinagots

Efter jobbet igår blev det gratis vegansk pizza och nybryggt kaffe från Ecuador på Biatz.. Så kul när saker händer mitt i veckan höll jag på att säga men var ju faktiskt bara måndag. Efteråt följde jag med Tove och hennes vänner på en öl som sedan blev tre. Så kul när man verkligen tar tag i att göra saker en vardag och inte väntar tills helgen.

Mål 2019

2019-01-09 08:30
Från melinagots

finances - bli bättre. få sparkontot att växa igen. betala av skulder. Spara pengar till en hund - 2021 ska va året för mig och min nya vän.

results - känna mig tillfredsställd över det jag har men och sträva efter att bli bättre när det ger positiv energi - inte när det tar

relationships - värdera mig själv först, mina vänner och familj därefter. Leta inte efter kärlek som du inte vet finns - fokusera på den kärleken du har

health - vara hälsosam på det sättet att jag mår bra. Börja dansa, träna endast roliga saker för att jag inte ska bli jojjotränare. Ät socker och drick bubbel ibland, balans är viktig för din mentala hälsa

feelings - våga känna men snubbla och fall inte.

family - värdera det du har och den tryggheten som finns.

4 månader senare

2019-01-04 22:53
Från melinagots

Började blogga när jag var 15 och har nog aldrig under hela mitt liv gått utan att skriva ett enda inlägg på såhär lång tid. Tror det var en övergångsperiod som behövdes. Jag hade tappat kreativiteten genom att jobba med sociala medier, jag fortsatte till ett nytt jobb där jag sa upp mig efter två veckor, blev hjärtekrossad och flydde iväg till mitt älskade Taiwan som i sig var en enda berg-och dalbana.

Men jag vill komma tillbaka och känna att alla meningslösa foton jag tar på dagarna faktiskt inte behöver va meningslösa. Och oavsett om jag blev trött på det jag uppfattade som ytligt nu när jag slutade så vill kunna fördjupa mig i skriften och det lilla kreativa jag kan bidra med. Vi får se hur det fortkommer, men tror jag är redo. För 2019 ska banne mig bli ett riktigt success år på personligt plan.

Att sätta sig själv först.

2018-09-04 21:13
Från melinagots

I finally feel that I've gotton the point I never though I would reach a year ago or even 6 months ago. I had my heart broken 3 (3!!) times within a year, lost my creativity, endured day after day at a job I disliked. But all of this has also gotten me to realise what I need and want. I finally know what I want in a relationship and that is not waiting around for someone to make up their mind and I also know my own worth in the working place. I finally picked myself.

-

Äntligen har jag kommit till den punkten jag aldrig trodde jag skulle komma till. När jag kan njuta av mitt eget sällskap, när jag tackar mig själv för min egna framgång och ser framtiden som mindre skrämmande. Det har endast varit dryga året för mig i Stockholm och det har varit turbulent. Varit på ett jobb jag inte trivts på, tappat min kreativitet och fått mitt hjärta brustet inte bara en gång utan tre. Jag har lovat mig själv att jag aldrig ska pausa mitt liv för någon annan igen. Så tacksam för att jag har kommit till den slutsatsen. JAG går först.

WEEKLY INSPO

2018-09-04 19:46
Från melinagots

Aussies can count themselves lucky

2018-09-02 09:54
Från melinagots