RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-26 17:32:30

evelinadahlinpalsson blogg

evelinadahlinpalsson blogg på Nouw

DETTA VISSTE NI KANSKE INTE OM JÖNKÖPING?

2019-09-26 11:08
Från evelinadahlinpalsson

•Jönköping är Sveriges 10:e största tätort (2015)
•I Jönköping bor det 96996st personer (2018)
•Jönköping Univeristy har ca 11000 studenter
•Bland annat studenter från 75 olika länder
•HV(HÅVE )71står för HusqvarnaVätterstad1971
•Viktor Rydberg föddes i Jönköping 1828
•Namnet Jönköping sägs komma från namnet Junebäcken
•Det sägs att Magnus Ladulås grundade Jönköping
•Några kända idrottstävlingar som finns i Jönköping är Irononman 70.3, Jönköping Marathon och bland annat Vätternrundan

Men det roligaste av allt är såklart
•JÖNKÖPING HAR SVERIGES BÄSTA KEBAB

Pizzerian heter Alcamo. Detta var alltså den första pizzerian som jag åt på i Jönköping med Emma utan att ha en aning. Ni som tittar på YouTube känner nog igen denna rödtotten, nämligen Mustiga Mauri med kanalen Uppdrag mat.
Jag satt och tittade igenom hans klipp och får ser detta!!! HUR KUL?!
Länkar klippet här nere!!

Två andra saker som måste nämnas är såklart Vättern(Sveriges näst största sjö)jag har bara minuters avstånd dit. Älskar att gå mina kvällspromenader där<3

Sedan när jag var på Elmia(känt för bilträffar, husvagnsmässa, dreamhack...)träffade jag 2019:års mästerkocksvinnare Gabriel som driver youtubekanalen @ettgottland hur trevlig som helst!!!!

Nu ska jag plugga och sedan fixa mig inför lite shopping på stan med Sindi!

Kram!!

TENTAPLUGG

2019-09-23 16:10
Från evelinadahlinpalsson

Ja precis som rubriken lyder tentaplugg...
Vi ska ha vår första tenta på fredag som handlar om omvårdnad och allt där i mellan. Hur man bemöter en patient, lagar, olika dimensioner osv... Jag vaknade dock upp idag med feber så det känns sådär, lite småseg i huvudet... Men, det ska nog gå vägen hoppas jag. Man får göra sitt bästa och inte kräva för mycket av sig själv *hrm... heh ja ja...


Min fina lilla plugghörna

Förutom tentaplugg ska jag försöka hinna skriva om vår etikuppgift vi har med IPL-gruppen. Där träffas vi i grupper uppdelade med socionomer, arbetsterapeuter, ortopedingengörer, sjuksköterskor osv... för att vi ska lära oss om varandras ansvarsområden och sedan lära oss att samarbeta inom vården. Detta sker i alla fall i min grupp på engelska. Väldigt roligt måste jag säga men man har otroligt lite tid på sig med uppgifter... Det ska nog också gå vägen!!

Idag fick jag även hem mina fysiologi-och anatomiböcker, känns ju bara fantastiskt...!
Känner ni min positivitet idag? Haha...

Började även kolla på en ny serie igår, Mr Mercedes, ja precis den som Stephen King har skrivit. Kolla på den, den är grymt spännande!!

Ha det gott!!

SJUKSKÖTERSKESTUDENT OCH NYINFLYTTAD I JÖNKÖPING

2019-09-22 17:30
Från evelinadahlinpalsson

Hej alla godingar?
Hur är läget? Med mig är det bra. Jag behövde ta en paus ifrån pluggandet och kom då att tänka på bloggen. Den har ju tyvärr hamnat lite på hal is. Jag var väldigt duktig på att blogga i början när jag startade den och försökte sedan hålla i det i England. Men, det gick ju sådär... Nu kanske jag kan göra det, men vad vet jag? Nu har jag åter igen börjat ett nytt kapitel en höst i en annan stad än Mönsterås. Förra året var det Dover och nu Jönköping. Lite skillnad men det är inte Mönsterås. Jag är faktiskt nu Jönköpingbo och har flyttat hemifrån. Det känns faktiskt väldigt bra. Har man flyttat utomlands känns det som att man klarar allting. Det som är allra tuffast är att böja plugga 100% igen. Sist jag pluggade var den matte 2b, nu är det som att börja gymnasiet igen fast betydligt svårare såklart. Dock känner jag mig väldigt bekväm. Att ha pluggat till undersköterska och att ah jobbat innan gör att jag känner mig mer trygg med min utbildning. Jag är beredd på vad som komma skall så att säga.

Men, hur är det i Jönköping då?
Det är faktiskt kanon. Jag måste säga att jag trivs otroligt bra. Jag har fått jättefina vänner, en bra lägenhet, en bra rumskompis och tycker att universitet är jättebra!! Så jag kunde nog inte fått det bättre. Jag känner mig väldigt lugn här och det tar inte en evighet att åka hem om jag nu skulle vilja det ;)

Sedan detta med att ha flyttat hemifrån tycker jag inte har varit en sådan stor grej. Jag har varit förberedd länge och jag anser att jag flyttade förra hösten. Som aupair gjorde jag ju saker som att ta ansvar(ta hand om barnen), städade, tvättade, lagade mat. träffade nya kompisar, lärde känna nya städer osv... Så att bara ha bytt stad i Sverige känns bara bra!!

Vad har hänt i sommar då och den tid jag har varit här?
I somras jobbade jag som vanligt en hel del, fast inte där jag brukar jobba. Utan på min mammas jobb, men det var minst lika bra det!! Alltid kul att lära sig nya saker och se andra miljöer! Nästa sommar lär det bli sjukhus eller liknande tror jag. Känner mig ganska klar med äldreomsorgen. Jag försökte även denna sommar umgås mycket med familj och vänner. Gick väl hyfsat bra i alla fall!
Sedan jag kom till Jönköping har det blivit mycket fester(som vanligt vid inspark), lärt känna Jönköping och min lägenhet och en hel del plugg. Det enda som saknas är gymmet, men det har kommit massa i vägen. Just nu är det min rygg som har spökat i ett par veckor. Hade jag rådgivit någon annan hade jag rekommenderat läkarvård men jag själv smörjer med voltaren och låtsas som ingenting, hehe... men så fort det blir bättre ska jag försöka få in gymmet i vardagen igen, jag vet ju att jag mår allra bäst då!! Lyckades jag under gymnasiet så lyckas jag nu med.

Så nu ska jag fortsätta att plugga på min tenta om omvårdad som jag har på fredag med lite micropauser såklart. Som vanligt spelas min pluuugg -.- lista i bakgrunden. Annars kan jag inte koncentrera mig.
Tänkte bjuda på lite bilder här under. Så får vi väl se hur länge till det dröjer innan jag uppdaterar, för det vet man ju aldrig riktigt...

Phil Collins-Back in Sweden

2019-06-14 11:41
Från evelinadahlinpalsson

Hej! Det var ett bra tag sen sist nu, ibland har man lusten att skriva och ibland så försvinner den... Jag är nu tillbaka i Sverige som de flesta vet och varit sedan i april, kanske gör ett eget inlägg om det en annan gång.

Nu sitter jag på bussen från Stockholm till Norrköping. I förrgår så var jag och min faster Hanna och såg Phil Collins på Friends. Jag måste bara få skriva av mig om hur underbart det var-vilken röst den mannen har! Det slog mig under konserten att han ligger bakom så mycket musik som jag tycker om. Han har jobbat med så många otroliga människor. Jag tycker det är så häftigt! Att man kan lyckas så bra, jag var helt mållös under konserten och satt bara och njöt!!
Jag är ju en sån person som måste ha en konsert varje år och helst flera. Jag fungerar inte som människa annars. Musiken är min bästa vån och så kommer det alltid att vara och har alltid varit. Jag går ju på minst 2-3 om året... Min mormor nämnde det häromdagen, vilket otroligt musikintresse jag har och att det knappt finns en låttext jag inte kan(finns såklart många), men det är nog fler jag kan eller vet vilken låt det är. Men, det är vad jag är uppväxt med.

Nu ska jag vidare till pappa som ska cykla Vätternrundan, ska serva lite dricka ;) har även anmält mig som funktionär på Ironman för 4 året i rad tror jag det är. På måndag börjar sommarschemat igen. Känns bra, jag är ju så van att jobba nu. Vad som hösten är oklart. Vi får se helt enkelt och ha lite is i magen, livet är ju som en brustablett, allt löser sig ;)

LEGDAY

2018-12-02 16:20
Från evelinadahlinpalsson

Glad söndag och första advent på er!! Vad fort denna vecka gått, mindre än 3(!!) veckor kvar tills jag är hemma i Mönsterås igen, känns fantastiskt!! Vad har ni gjort i helgen?? Jag har bara varor hemma här i Dover(behöver spara lönen till alla julklappar!!). Fredagen var lugn, gympass och en lugn kväll. Igår däremot hade jag fullt upp. Ridning och fotboll med ungarna och sen julpynta i hela huset. Så mysigt, jag som älskar julen!!
Idag har jag också haft mycket. Lovade att följa mes familjen till deras kyrka som inte direkt är som kyrkan i Sverige, denna är mycket roligare. Man sjunger mer, fikar innan och efter gudstjänsten och man är i en aula typ HAHAH.
Efter fick jag skjuts till gymmet, var lite osäker på om jag skulle dit eller ej men jag kände att jag behövde det. Vilken tur att jag åkte dit för omg vilket pass. Jag hade ben idag på schemat och jag har kört PB i ALLA övningar. Jag bara kände för att öka vikterna idag och det blev ju dubbla? Min fråga är liksom till mig själv, varför har jag ALDRIG gjort detta innan? Jag är ju säker i övningarna, jag vet att jag är stark och har kontroll?? Svaret är nog för att jag inte viljat växa mer muskelmässigt... sd fel jag har haft... Kan säga att sen jag började våga lägga på vikter så har jag tappat fett och mina muskler är synligare, mer kontakt med musklerna och jag är sååå mycket lättare i benen. Precis samma känsla som jag hade i löpningen. Det tysta målet är ju faktiskt att komma igång med löpningen igen på ett seriöst och roligt sätt. Dvs jag kör ett konditionspass varje vecka på gymmet, men att istället byta ut maskiner mot löpning eller intervaller för att sedan lägga in ett till. Jag saknar liksom intervallerna och långpassen. Så förhoppningsvis är kärleken och konditionen tillbaka till våren så jag kan börja springa igen. Min kärlek finns ju just nu i gymmet, där har jag självförtroende och jag vågar utmana mig själv. Det är det som är roligt.
Så idag har jag tränat hela underkroppen och tungt. Benpress, knäböj med skivstång(aldrig gjort innan pga handlederna), baksida lår, framsida och avslutade med utfall... nu sitter jag på cykeln och ska cykla 30 min som efter varje pass och sen gå hem(dvs 4km).
Om pannbenet finns med så är jag tillbaka för att köra överkropp med fokus på rygg och axlar. Hoppas pannbenet finns med mig då med. För jag orkar faktiskt mer än vad jag tror.
Så målet om att springa ett marathon kanske inte är så dumt ändå, men det tar vi en annan gång ;)

MONDAY 26th NOVEMBER

2018-11-26 23:21
Från evelinadahlinpalsson

HAHAH vilka galningar det är på bilderna ovan!! Men attans vad kul vi har tillsammans! Igår träffade jag Diandra och Simona. Vi hängde hela dagen och slutade med att vi satte oss på en pub. Tror jag var hemma runt 12 inatt. Tiden går fort när man har roligt ;) som tur är bor vi ganska nära varandra. Det är sååå skönt!!

Idag tog jag sovmorgon och en promenad till gymmet. Efter träffade jag galningarna igen på lunch. Mys! Sen gick jag och Diandra bara runt i Dover och kollade i butiker. Finns faktiskt mycket fint!! Har underskattat det där lite..

ALLTSÅ ser ni?? HAHAH shiiiit. Evelina 18 år gammal och hela livet framför sig. Där visste jag ingenting känns det som. Jag var så otroligt vilsen i mig själv och jag levde verkligen rövare rent ut sagt hahahahaha!! Men vad kul jag hade. Levde i nuet och struntade i ALLT! Släppte på det där med att alltid vilja vara perfekt, vilket resulterade att jag kanske struntade i skolan liiite för mycket och allt annat... Men det slutade bra ändå ;)
Ganska kul att titta tillbaka.

Svensk julmarknad & WINTER WONDERLAND

2018-11-25 13:06
Från evelinadahlinpalsson

Hej! Jag vet att det ekar tomt här en del, men det händer inte så mycket i veckorna. Det är det gamla vanliga. Jobbat ganska mycket denna vecka så har varit väldigt trött!! Men jag har ändå pallat mig till gymmet, så det känns ju bra.
I fredags kom en italiensk au pair till mig på kvällen. Vi lagade vegetarisk mat och bara satt och pratade. Så himla mysigt! När hon tåg tåget hem så var jag helt slut i huvudet. Så jag somnade ganska fort...

Igår så gick jag upp tidigt för att ta tåget till London och träffa Martina!! Hade faktiskt saknat henne haha. Vi har kommit varandra ganska nära och vi har sååå kul ihop!! Vi gick på en svensk julmarknad som svenska kyrkan i London hade anordnat! Alltså det var så himla underbart. Se massa svenska saker, prata med svenska människor haha(men gud vad jag blandade språken hahahaah) och äta svensk mat. Alltså den där kötbullemackan, glöggen, LUSSEKATTEN, pepparkakan, chokladbollen och julmusten var helt AMAZING. Jag var så lycklig! Så tomteskum och julmust köpte jag med mig hem! Det var så kul att visa Martina också vad vi äter i Sverige. Var väldigt nära på att köpa knäckebröd för det har jag saknat en hel del, men det väntar jag med.
Hon gillade faktiskt allt, så det var kul!! Se hade köpt in så mycket och väldigt svenska saker som man glömmer bort att man saknat haha. Ja helt klart väldigt roligt!!!

Klassisk fika, kladdkaka, semlor, rulltårtor och en massa annat. Även en Massipantåta ;) jag är ju ifrån Småland så jag kan ju inte uttala R ;)

De sålde även korv med bröd som hon var tvungen att testa, mums!!!
Fiskdammen för barnen fick man inte glömma heller!

Sedan begav vi oss på nästa äventyr. Som alla vet så är ju London mästare på att julpynta. Så vi begav oss helt enkelt till New Bond Street(ja vi visste vad detta innebar=SHOPPING). Wow så fint det var. Julmusik och allt. Det vi kom på då var ju att det var rea i varenda butik. Blicken gick direkt till Victoria Secret, ajabaja....
Tror ärligt vi spenderade 2h i den butiken haha.
Men man fick faktiskt 2st bh-ar för priset av 1!!!!!
Så lycklig.

Såklart köpte jag lite rött!!!

Men höjdpunkten var nog ändå Winter Wonderland i Hyde Park. OMG rent ut sagt vad stort det var. Alltså det tog aldrig slut. Karuseller, matställen, lustiga hus, skridskobanor, cykelparker, ja alltså hur mycket som helst. Tom en bio Hahaha!!!
Men wow vad kul och mäktigt! Så vi åkte två karuseller(de värsta såklart) och hade det så jäkla kul rent ut sagt!!! Fritt inträde också så det kännes gutt! Dock kostade ju allt annat haha...
Får ni chansen, åk diiiiiiiit!!!!

Väl hemma sent somnade jag fort!!

Idag ska jag nog träffa den italienska au pairen här och den spanska på lunch. Sen är det gymmet som gäller! Legday...
hoppas på att jag är ledig imorgon!!

Puss och kram

GREEN PARK AND AFTERNOON TEA

2018-11-12 00:01
Från evelinadahlinpalsson

Godkväll!! Sen bloggning, ska snart sova är så himla trött!! Denna helg har gått så otroligt fort?? Hade hur som helst en väldigt bra och mysig helg i London! Igår så satt jag och Martina på ett café och åt/drack Afternoon Tea medan det regnade ute, såååå mysigt!!!! Sen så shoppade vi ju lite ja... men det är alltid nice ;)))
Idag har vi varit i Green Park och ätit lunch och bara strosat. Längtar såå till jul, London ska ju vara som finast då!

Godnatt!!!

RADIO GA GA

2018-11-08 13:30
Från evelinadahlinpalsson

Thank God for this song with Queen!!

Hellloooo! The kids are in school and I’m finish at the gym. I’ve been resting for 2 days and today was I back. It was so nice and I can actually see results after just 3 times at the gym. I’m feeling so much better after, like happier and positively!!

Have just been eating, banana pancakes, haven’t eating that for a while and it was actually nice and so easy! Oats, 1 banana and 1-2(I prefer 1) egg!! Some cinnamon is nice too!

Now it’s resting time!!

KEARSNEY ABBEY

2018-11-07 12:10
Från evelinadahlinpalsson

Hade världens huvudvärk igår och vilodag från gymmet(vääärldens träningsvärk) så jag tänkte att jag skulle ta en promenad. Gick då förbi Kearney Abbey Gardens, woooow varför har jag inte gått hit innan? Fick verkligen den engelska känslan och sen mysig musik i lurarna. Det var bara såå underbart!

Idag regnar det här och jag har en sån där städdag. Hinner inte med gymmet idag så det får bli imorgon och på fredag istället.