RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-01 15:53:16

ALVASPERLE

alvasperle blogg på Nouw

3 favoritsmoothiebowls

2019-07-01 14:57
Från alvasperle

GRÖN SMOOTHIE MED KOKOS OCH MYNTA

Ingredienser (2 port): 1/2 avocado, 1 fryst banan, 2 stjälkar grönkål, 2 nävar spenat, 1 kruka mynta (enbart bladen), 1/2 pkt fryst mango, 1 tsk moringa, 2 msk ärtprotein, 1/2 burk kokosgrädde, 1 klick hasselnötssmör och en skvätt havremjölk om det behövs. Mixa!

Min favorit toppas med banan, grapefrukt, jordgubbar, granola, physalis, vindruvor, jordnötssmör och hasselnötssmör. The more the merrier! Som ni kanske ser...? Haha.

GRÖN SMOOTHIE MED GRAPE OCH MYNTA

Ingredienser (2 port): 1/2 avocado, 1 fryst banan, 1/2 pkt fryst mango, 3 nävar bladspenat, 3 stjälkar grönkål, köttet från 1/2 grapefrukt, saft av 1 citron, 1 kruka mynta (bladen), 2 msk ärtprotein, 1/2 burk kokosgrädde och lite havremjölk till önskad konsistens. Så tjock och fluffig och härlig!

Toppa med kardemummagranola, physalis, jordgubbar, vindruvor, banan, grape och valfritt nötsmör. Jag älskar jordnötssmör och hasselnötssmör!

BLÅ SMOOTHIEBOWL MED BLÅBÄR OCH MYNTA

Ingredienser (2 port): 1/2 pkt svenska blåbär, 2 frysta bananer, några buketter fryst blomkål, några skivor fryst zucchini, saft från 1 lime, 1 kruka mynta (bladen), 1/2 pkt kokosgrädde och lite havremjölk.

Toppa med blåbär, apelsin, banan och alla andra bär och frukter du önskar! Supergott med hasselnötssmör på denna. Hoppas ni testar. <3

Summer look

2019-07-01 11:28
Från alvasperle

/ Jeans - Levi's / Skor - Gucci / Väska - Chanel / Hårband - Hermine Hold / Skjorta - Filippa K /

Hej gullisar! Hur mår ni? Jag mår ÄNTLIGEN bra igen (peppar peppar ta i trä!). Förra veckan låg jag ner praktiskt taget hela veckan på grund av en grotesk magkatarr IGEN. Herregud, jag kommer aldrig ta en fungerande mage för givet igen. Gick till läkaren för att få hjälp och äter nu medicin och tar det lugnt med viss mat tills det blir helt bra.

Hur som haver, denna vecka kommer innehålla massa skoj för mig! Jag ska träffa massa härliga vänner på middagar, frukostar och i stan, jag ska träna massa roliga pass, träffa min mormor och fira min kusins konfirmation. Dessutom är det ju sommar! Och SÅ härligt väder. Hur underbart?

Så här såg jag i varje fall ut på min sommarfrukost för två veckor sen. Jag firade min 21-årsdag i förväg med några favorittjejer på BodyBuddy (där jag jobbar). Så mysigt! Hoppas ni också har en mysig sommar hittills <3.

Summer nights

2019-06-22 12:31
Från alvasperle

/ Kjol - Ahlvar Gallery / Topp - Anine Bing x Gina Tricot / Scarf - Hermine Hold / Väska - Chanel / Slip-ons - Gucci / Smycken - Sophie by Sophie, Luv Aj, WOS och vintage /

Hej gullisar! GUD vad länge sen det var jag kikade in här känns det som. Det har jag längtat efter. Många gånger är det svårt att gå in och uppdatera för det känns så tidskrävande, och om inspirationen tryter orkar man inte riktigt. Men nu så! Nu är plugget klappat och klart för den här terminen och jag har ett fullfjädrat sommarlov. Ett sommarlov UTAN alltför mycket måsten, ganska tomt på jobb och fullt med bästishäng, härligt väder och skratt (hoppas jag!). Hittills har vädret varit magiskt och jag har hunnit med många mysiga frukostdejter, en del uteserveringar, firat min systers student och mycket mer.

I onsdags träffade jag Alicia för middag och gick klädd såhär. Det måste nog varit en av årets varmaste dagar, så det var inte ett särskilt smart drag av mig att vara klädd helt i svart. Tur att både kjolen och toppen är luftig i varje fall. Hade hur som helst så mysigt, och det var så kul att få träffa min bästa Alicia igen! Har alltid så kul med henne.

Återkommer med mer bilder från senaste tiden, lite recept och lite fler outfits. Men först ska jag ställa mig och baka bananbröd inför min mysiga frukost med Elsa och Ebba imorgon. Och lyssna på Lances och Lintons nya låt. Den är SÅ JÄVLA BRA, haha. Xx

Saker som gör mig glad just nu

2019-05-15 16:41
Från alvasperle

* Fin inredning i butiker. Gud vad jag blir inspirerad! Här är en bild från Totêmes butik med Stockholms finaste inredning. WOW!

* Ny, bra musik. WOW med Zara Larsson, SOS och Tough Love med Avicii och I don't Care med Ed Sheeran och Justin Bieber. SÅ sjukt bra alltihop. Älskar skiten.

* Soligt väder och tunna kläder. Vårjackor?! Behöver jag säga mer? Kjolar? Klänningar? Solglasögon? Uteserveringar is next up på min to-do-list vill jag lova.

* Mitt nya extrajobb. Att äntligen ha hittat ett jobb man trivs SÅ bra på och har så kul på är guld kan jag tala om för er. Längtar tills nästa gång jag jobbar och får göra smoothiebowls, kaffe och bananbröd.

* Collagen. Hur bra grej? Smaklöst att blanda ner i smoothies men har så många fördelar för hår, hud och naglar. Favoritsmoothien består av kokosgrädde, jordgubbar, mynta, lime, avocado, fryst banan och collagen just nu. Mumsmumsmums.

* Mynta. Inte förrän jag började jobba på BodyBuddy upptäckte jag mynta i smoothies? Hur gott? Absolut det godaste jag vet. Är helt besatt.

* Kaffedejter i solen. Äntligen säsong för detta! Som man längtat. Skickade ett sms till Emma i helgen och förklarade min längtan efter just detta. Kommer bli så härligt!

* Rödbetsjuice. Behöver inte säga mycket mer. ÄLSKAR skiten.

Monday breakfast: Glow bowl

2019-05-13 12:29
Från alvasperle

GLOW BOWL

1 fryst banan

Fryst blomkål

1/4 avocado

Ca 1,5 dl frysta jordgubbar

1 näve färsk mynta

Saft av 1 lime

Ca 1 dl kokosgrädde

1 tsk kollagen

Ca 1 tsk hasselnötssmör

Mandelmjölk

Bara att mixa tills konsistensen är slät och fluffig. Jag mäter aldrig mina ingredienser i smoothies utan utgår från en banan och mixar ihop tills jag är nöjd med smak och fluffighet. Inspiration till denna magiska bowl är hämtad från mitt nya jobb, BodyBuddyFoods. Helt underbart god (precis som allt annat där), och att ha i kokosgrädde i smoothiebowls är en HELT ny nivå kan jag lova er. Så krämigt, mättande och framförallt magiskt gott. Jag toppade med en kardemummagranola med rostade hasselnötter, jordgubbar, kiwi, banan, mer mynta, vindruvor och såklart, jordnötssmör. Om ni startar er måndag med denna härliga goding lovar jag er att ni kommer få världens bästa start på veckan. Enjoy! Xx

Grön look och lunchfavorit

2019-05-12 20:51
Från alvasperle

/ Tröja - Samsoe Samsoe / Scarf - Hermine Hold / Väska - Chanel / Kjol - Zara / Boots - Zara / Kappa - H&M Trend /

Hej kompisar! Ännu en grön update. Märks att det är min nuvarande favoritfärg? Haha. Dock är det toppen för allt matchar ju, inte så svårt att kombinera ihop outfits direkt. Grön är dessutom en sån färg som nästan alla passar bra i. Så härlig och fin färg!

Dessa bilder fotade Alicia när vi var och åt lunch på vårt favoritställe, Kale & Crave, för någon vecka sen. Det var så härligt väder och vi ville hemskt gärna sitta ute, men det var tyvärr fullt på uteserveringen. Vi strosade dock i stan efter lunchen så vi fick lite solljus på oss ändå vilket var så härligt. Jag åt iallafall min favoritsallad, L.A. med räkor och avocado. Den är SÅ god och matig. Älskar kombinationen av salta mandlar, russin, äpple, potatis, balsamico och rostad lök. MUMSmumsmums. Xx

New in greens & green smoothie

2019-05-02 16:10
Från alvasperle

Scarf - Hermine Hold

Hej mina vänner! Hur mår ni idag? Taggade på helg? För mig är det helt sjukt att det är dags för helg igen - det var ju nyss ledigt? Mina dagar är dessutom helt uppochnervända på grund av tentaplugget. Allt jag tänker på är standardavtal, passivitetsbindning, entreprenader, köprätt och godtrosförvärv (haha). Men på lördag då är allt över!! Då ska jag unna mig ett gott glas vin och bara ta det lugnt. Kanske läsa en bok? Ni vet, såna mysiga saker man inte har tid med när hjärnan är överfylld. Hur som helst, här kommer bild på och recept på min alldeles nya underbara smoothie och min alldeles nya, fina scarf från Hermine Hold. Hur fin grön färg på scarfen? Jag bär den till typ ALLT just nu. Min absoluta favoritfärg. MEN över till smoothien som blir så krämig, fräsch och god. Eller jag kanske redan gett er recept på denna? Jag gör ju bowls jämt så jag kommer bjuda er på många härliga recept här. ;)

GREEN GRAPEFRUIT BOWL

1/2 avocado

1 dl kokosmjölk

2 dl fryst mango

1/2 grapefrukt

Citron, ingefära

2 dl mynta

Grönkål

Spenat

2 cm zucchini

1 dl fryst blomkål

1 msk ärtprotein

Sen är det bara att mixa och toppa med allt gott du kan hitta. Jag körde på en mogen banan, bipollen och kakaonibs samt en granola jag rostade direkt. Den är superenkel, bara att rosta havregryn och kokosflakes i massor av kokosolja och lönnsirap och låta svalna. Otroligt mumsig! Kan förövrigt skvallra om att mina recept och dekorationer på smoothies bara kommer att bli ännu bättre från och med nu då jag precis fått extrajobb på Bodybuddy Foods. Det är utan tvekan mitt favoritcafé som gör Stockholms bästa smoothiebowls så stay tuned för ännu mer gottigt.

PUSS!

SOLGULT & BOOSTAD

2019-04-29 14:34
Från alvasperle

/ Kappa - H&M / Kjol - Zara / Hoodie - NAKD / Väska - Chanel / Skor - Zara / Solglasögon - Céline /

Hej kompisar!! För länge sen jag kikade in här nu. Men jag har haft flera anledningar till det. För det första har min inspiration inte varit på topp; har nämligen varit begravd i tentaplugg i vanlig ordning och då är det inte lätt att motivera sig till allt runtomkring, men sen har det varit så mycket annat också. Känns som att livet har gått i ett liksom? Men hur som haver, jag mår bra och njuter till fullo av det härliga vårvädret och solen som lyser! Hur underbart? Så underbart! Detta är en outfit jag bar precis i början när temperaturen slog om, SÅ fin tycker jag. Har helt fastnat för trenden med trenchcoats. Både classy, coolt och bekvämt. Älskar.

Måste bara slå ett slag för boostveckan! Gud så härligt det var att bara, bara fokusera på sig själv alltså. Att jobba på sig själv inifrån och ut och bara göra det som faller en in (mestadels iallafall). Jag tog det så lugnt, lagade så mycket goda, nya recept och hittade på så trevliga, härliga saker för att ta hand om mig själv. Återkommer här med massa härliga tips, både på recept men också på små skönhetsknep och cafétips i Stockholm. Än så länge får ni inspireras av denna outfit!

PUSS

Boostvecka dag 2: Inspirerande miljöer!

2019-04-18 09:31
Från alvasperle

BodyBuddy Foods, Yogayama Östermalm

Hej vänner! Hur mår ni? Jag mår tipptopp! Vi har en riktigt härlig dag framför oss i Stockholm, och jag ska fortsätta på boost-temat som vanligt. Idag blir det bland annat mysig lunch utomhus med Alicia, massa tjejsnack, eventuellt lite plugg och sedan en härlig och mysig middag med Agnes. Sen ska jag faktiskt unna mig att göra naglarna också; inte så pjåkigt i mina öron!

Boostveckan för mig har hittills handlat mycket om att UNNA mig och att göra precis det jag är sugen på för att känna mig inspirerad. I förrgår tränade jag på morgonen och åkte därefter in till BodyBuddy (mitt favoritcafé) för att njuta av en god smoothiebowl, dricka morgonkaffet och få lite plugg gjort. Det var guld för mig! Gick därifrån med så mycket inspiration och hade bockat av en hel del på att-göra-listan. Fantastiskt ju!

Dagen fortsatte i skolan, och sedan när jag började bli klar mötte jag upp Olivia för att äta min favoritsallad på Kale & Crave. Man tror ju man drömmer?

Hur mår ni idag? PUSS.

Lite inspo och ett recepttips

2019-04-16 11:53
Från alvasperle

Två av mina senaste IG-bilder, @alvasperle

Idag känner jag mig så inspirerad! Det kan ha och göra med att det äntligen är lite soligt och varmt ute. ;) Eller vad säger ni? Iallafall tänkte jag bjuda på två bilder från väldigt inspirerande miljöer och ett recepttips i detta inlägg. Den första bilden är tagen på Hotel Sanders i Köpenhamn som är det överlägset mest stylish hotell jag någonsin besökt. Restaurangen (som ni ser på bilden) är magisk. Den andra bilden är från en härlig kaffedejt med Alicia inne på Eataly, som för övrigt är så underskattat för en kaffe! SÅ mysig miljö och härlig stämning. Samt gott kaffe.

Över till recepttipset. Jag och pappa var hemma själva i helgen för min syster och mamma åkte till Rom för en mysig tjejweekend. Eftersom min pappa inte är svårövertalad passade jag på att testa lite nya recept när det ändå bara var vi två. En av favoriterna blev denna carbonara med kalkonbacon! Den var SÅ GOD. Vägde upp för att jag missade carbonarans dag förra helgen... Denna version är lite hälsosammare än en vanlig carbonara men MINST lika god. Perfekt för boostveckan!

CARBONARA MED KALKONBACON (2 p)

1 pkt kalkonbacon

1/2 pkt champinjoner

1,5 dl havregrädde (Oatly)

3 äggulor

Pecorino eller t.ex. vegansk parmesan

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

Linsspaghetti

Gör så här

1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet. Jag använde Garants linsspaghetti som är så god.

2. Stek kalkonbacon i lite olja. Lägg åt sidan när den fått färg och blivit lite knaprig.

3. Hacka schalottenlök och champinjoner fint. Stek detta i olja, salt och peppar. Pressa i en vitlöksklyfta.

4. Vispa samman en äggula med havregrädden och lite pecorino eller den osten du gillar.

5. Släng ner hälften av baconet i pannan tillsammans med champinjonerna och häll på äggblandningen. Sänk temperaturen och rör om i pannan hela tiden för att undvika att det blir äggröra ;).

6. Blanda ner spaghettin i såsen och toppa med lite salt och mycket svartpeppar.

7. Servera med en äggula mitt på, riv över lite extra ost och toppa med svartpeppar. SÅ GOTT! Vill äta varje dag.