RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-03-20 22:52:52

johannahf blogg

johannahf blogg på Nouw

~ hej, minns ni mig? ~

2020-03-20 21:18
Från johannahf

Nämen hallå, hej, tjena!
Jösses va längesen men vad jag har saknat att skriva av mig. Liksom att få utlopp för en kreativitet (om man kan säga så?) & sitt skrivande, men jag började helt enkelt tycka att det blev lite pinsamt. Jag vet, superkonstigt av mig men det är väl dom där negativa tankarna som knackar på. Jag känner att jag har inget emot att dela med mig men klart att man tänker tanken att människor tycker & tänker massa men vet ni vad?
Jag har bestämt mig för att försöka låta bli att bry mig. Jag ska fokusera på det jag mår bra av & inte av vad andra tycker & tänker om mig.
Jag mår bra av att skriva, jag tycker att det är kul & att det är rogivande

Det ska bli så kul att få uppdatera er om allt, eller allt & allt. Det har faktiskt inte hänt så himla mycket mer än M’s utveckling.
Tänk att han blir 2 år nästa helg?
Han föddes, sen nös jag & så var han 2 år helt plötsligt & jag känner mig 5 år äldre haha.

~ lördag ~

2019-02-09 21:23
Från johannahf

Blev väckt vid halv 5 inatt av M inatt, ja man kan säger imorse men alldeles för tidigt för att kalla det morgon enligt mig både jag & T kastade oss nästan ur sängen då det lät som att M blev uppäten av en demon - verkligen panikslagen. Vi har haft ”problem” med det under nätterna att M ofta vaknar ganska panikslagen, ibland får man kontakt med honom, ibland somnar han om utan att man får kontakt med honom & ibland blir han pigg som han blev inatt. Då spenderade vid en timma vakna i sängen med en supernöjd M som lärt sig säga ”titta”, till slut fick jag ge honom en flaska ersättning (ja han får ersättning för han ratar välling) & då somnade han om till halv 9, superskönt!
Dagen har vi spenderat mestadels med lek, bus & mys samt kaffebesök av tant E.
Jag & M skulle till affären snabbt idag & eftersom att det hade börjat regna när vi var redo att traska bort så regnade det & var lite kyligt så tänkte ta bilen istället men då är ju batteriet urladdat så nu är man billös till förhoppningsvis bara imorgon
En något bitter Johanna parkerade sin röv i soffan framför mello & T var gullig att ta läggningen (trots att han jobbat 12 timmar) med M då jag inte lyckades trots att jag försökte i 30 min.

Nu ska vi ta oss igenom denna natten med, lilleman har åkt på sin första ordentliga förkylning & haft sin första feber. Tänk att han va drygt 10 månader innan han fick feber
Nu ligger han i sin säng & hostar, men han har sin säng i högläge på ena kortsidan så han ska sova bättre trots slemhosta ❤️
Det brukar ju vara barnet som smittar föräldrarna med alla nya baciller osv, men nu blev först T superförkyld & smittade mig & så smittades M sen, så typiskt ‍♀️ men hade ju kunnat vara så mycket värre än så.

En bild från i förrgår på en mycket förkyld M ❤️

~ tänka utanför ramarna ~

2019-02-08 14:03
Från johannahf

Ibland hamnar jag bara i ett sånt flow där jag grejar & får även för mig att möblera om. Då jag i några veckor nu har hatat sovrummet, vill knappt vara i det för känner bara att det är KAOS. Så då tog jag saken i egna händer & möblerade äntligen om! Det blev så mycket bättre men eftersom att vi har haft skötbordet i sovrummet & lilleman har ju inga som helst planer på att ligga still under blöjbyten så vi använder inte längre skötbordet då det känns lite farligt, plus att han är nästan för lång för det också.

Hursomhelst så har vi funderat på en möbel som M kan ställa sig upp vid & ha sina leksaker i osv. Så då fick jag någon konstig idé att lägga ner skötbordet på sidan & det blev faktiskt ganska bra. Tänk att en typ av möbel kan bli en helt annan möbel än syftet va från första början. Det kanske ser lite underligt ut men den fyller sitt syfte ‍♀️

& eftersom att katterna gärna vill ha koll på M men ibland gärna på distans så passade det bra med katträdet bredvid så kan dom ligga däruppe & lura
Så kul att se att M & katterna går så bra ihop, vi har ju varit oroliga för hur katterna ska reagera med M men jösses va dom gillar varandra.

~ förkyld, tänder mm ~

2018-08-25 11:16
Från johannahf

Det har hänt mycket på en vecka, gäller verkligen att ta vara på varje sekund speciellt nu när man är inne extra på jobbet men känner att det är kul & M & T mår bra av den egentiden dom får, så kul att se deras relation bli starkare & att M kan både mysa & busa med båda ❤️

Detta har hänt under veckan : 

M’s moster
(min släkting som jag ser som min syster)
har sovit över helgen som var så M har haft
sin första sleepover

i söndags ( 19/8 ) såg jag hans första tand,
den nere i mitten på hans högra sida

i måndags ( 20/8 ) kände vi tanden för första gången

M har haft sin första tandborstning,
fick tandkräm av en BVC sköterska, var lite osäker på om man hade det eller inte men det har man tydligen & då tar man så lite som hans lillfingers nagel är, så det är ju otroligt lite. M har ju inte smakat på något annat än bröstmjölk & ersättning så det var nog lite spännande.

i tisdags var vi hos sjukgymnasten i Alingsås för M har lite snett & platt bakhuvud, dock är det mycket bättre & inget man tänker på.
Men vi ska göra lite stretch/töjövningar & sen beställa en speciell kudde som gör att han ligger på sin högra sida så han avlastar lite sin vänstra sida på bakhuvudet.

i onsdags var vi på föräldrargrupp ( den via BVC )
då insåg jag att jag är typ den enda som inte
testat med smakportioner eller gröt till lilleman
men vi har ju tänkt att han ska få det när han är 6 månader & det var kanske först 2,3 veckor sen som han började visa lite intresse för mat. Ibland är han helt ointresserad & ibland följer han med blicken med öppen mun men han vill ju gärna tugga på allting.

i torsdags var det infoträff för babysimmet då vi
fick plats här hemma i kommunen, yäääy ‍♂️

igår fick M sin andra tand,
nere i mitten på hans vänstra sida

igår blev M även förkyld för första gången,
4 dagar innan han blev 5 månader
så han har verkligen klarat sig sjukt bra
så tacksam för det!

Vi har nu fått hem matstolen från IKEA som vi beställt så M har provsuttit den. Han tyckte nog allt det var lite konstigt i början, troligtvis mest för att ingen höll i honom men han gillade den. Han kan snart sitta helt själv. Nu kan han sitta själv några sekunder men han ska ju ha tag på allting så då faller han åt sidorna, därför hade vi honom bara en kort stund sittandes i matstolen.
(Video på lilleman i matstolen 

är längst ner i inlägget)

Kudden vi ska beställa

~ nya kläder ~

2018-08-20 09:43
Från johannahf

Finns det ens något roligare än att shoppa kläder till ett barn?
Jag fick häromdagen hemma dessa från H&M, på rea dessutom
Jag tycker att barnkläder ser ju i princip alltid likadana ut på bild som när man får hem dom. Vilket jag tycker att det inte är så med kläder till oss vuxna, tycker det är ganska sällan de stämmer överens med bilderna då.
T var så gullig, han bara ”beställ den blåa hoodien oavsett vilken storlek det än är, du får ta så han kan ha den nästa år om han inte kan ha den i höst”, fanns dock i strl 74 & han har strl 68 nu, superkul när T har åsikt om M’s kläder för han tycker att 97% av alla kläder jag visar är fina.
Förövrigt så behöver jag verkligen shoppa till mig själv för jag känner mig så tråkig i mina kläder men det är ju inte alls lika roligt som att shoppa till M

~ pinchos ~

2018-08-16 22:36
Från johannahf

Igår bjöd mamma & hennes sambo H oss barn + respektive på pinchos.
Jättemysig kväll med god mat, lite ljummen bara
Drinkarna var jag as taggad på men kände att dom faktiskt var lite väl överskattade, dom var ganska goda men hade högre förväntningar. Jag drack dock alkoholfria så kanske en annan femma, vad vet jag ‍♀️ 

T beställde iallafall bubbly fizz (m. alkohol i) & den uppskattades, jag körde ju så jag har ingen aning
& vi ska ju inte ens börja prata om deras churros som serverades med noisettsås, herrejösses. Jag dog lite. Så himla gott!
M var sånt där praktexempel igår han var vaken precis i början & sen sov han igenom alltihopa tills det var kanske 15-20 min innan vi skulle gå & då åt han & därefter försökte han äta upp sin ena mosters näsa tokunge!
Visst är det fantastiskt att min mamma träffade sin sambo när jag var runt 17 år kanske & jag ser hans två döttrar som mostrar till M? Det är så kul ändå att även fast dom träffades när vi var tonåringar så har vi liksom valt att vara en liten familj för vi hade lika gärna kunnat strunta i varandra men jag är så tacksam & uppskattar vår relation till varandra så mycket
Jag älskar även att se M med dom för dom är så fina med honom & dom bara busar & myser med honom

& igår när vi träffades utanför pinchos så kommer moster J fram med ett paket till M & i ligger en jättemysig kanin som man verkligen kan föreställa sig hur M kommer gå släpandes med i framtiden, så himla gulligt av henne ❤️
Jag hade själv många gosedjur när jag var liten, verkligen otroligt många men jag hade 3 favoriter så när vi rensade vinden för ett tag sen så trodde jag att en råtta eller mus hade ätit på en av dom, men det var tydligen så den såg ut för jag gick med den hela tiden så jag kan verkligen se M ha denna kaninen som favorit för den är perfekt för hans små händer
Finns ju inget sötare än barn med napp släpandes på ett gosedjur

~10 frågor & svar om förlossningen & BB~

2018-08-14 09:18
Från johannahf

 När fick vi reda på att vi var gravida?
~ Fredagen den 7:e juli 2017

Planerat?
~ Ja

 Igångsatt eller ”naturligt”?
~ Igångsatt pga havandeskapsförgiftning
Skulle sättas igång på fredagen då vi fick en tid men vi fick åka in redan på tisdagen efter ett vanligt veckobesök hos barnmorskan så vi fick åka till Borås då vi bara skulle kolla så M mådde bra i magen, sen tyckte dom att vi lika gärna kunde köra på.

 Metod?
~ Ballong + spräcka hinnorna + värkstimulerande

 Hur lång tid?
~ Tog ganska exakt 13 timmar tror jag från
det att dom börjat med igångsättning.
Krystvärkar var dock endast 30 min.

 Bättre eller sämre än vad vi tänkt oss?
~ Bättre! Varken jag eller T hade inga förväntningar men trodde att det skulle göra mer ont & T trodde jag skulle vara mer arg dock har jag aldrig varit så trevlig i hela mitt liv som när jag födde barn . Det var iallafall otroligt häftigt att föda barn & jag är så glad att jag inte var rädd inför förlossningen under graviditeten.
Graviditeten var också bättre än vad jag förväntat mig, jag har nog aldrig mått så fysiskt bra som då faktiskt & jag längtar verkligen tills nästa gång men kommer väl må skit då

 Bedövning?
~ Satte en epidural men ville inte aktivera den då jag ville se hur mycket smärta jag klarade av. När jag började överväga att den skulle aktiveras så visade det sig att jag var öppen 10 cm & skulle börja krysta & lustgasen var på halverad dos då jag var rädd att må illa.

 När föddes M?
~ onsdagen den 28/3-18 kl 06.45.
Jag födde i vecka 42 (41+5)
(han var beräknad 15:e mars)

 Såg han ut som vi förväntade oss?
~ Hahaha nej! Här kom det ut en blekfis, med 2 röda läppar, blont fjun, i princip skallig & smal & lång (dock var han ju bara 50 lång). Han var jättefin i alla fall, både jag & T var chockade över att vi fick en söt unge då jag & T är väldigt olika i utseendet så det hade kunnat gå hur som helst

 BB-tiden hur var den?
~ Jag, T & M hade det jättemysigt tillsammans. Dock hade jag högt blodtryck & fick olika mediciner för det, nu i efterhand så förstår jag att det var så min kropp reagerade & sen blir jag sjukt stressad av sjukhus, jag har aldrig varit sjuk eller legat inlagd (förens efter förlossningen då). Så om vi skaffar fler barn vilket vi vill så kommer jag pga det höga blodtrycket jag fick dagen innan M föddes & sen dagarna på BB efteråt få äta Trombyl 

( som är blodförtunnande ) under nästa  graviditet, jag åt det ju även när jag var gravid med M & han blev ju frisk & inga konstigheter så det känns ju tryggt 

( För att komma tillbaka till tiden på BB

Vi fick aldrig några direkta raka besked förutom av kanske 2 som var inne hos oss, sjukt mycket personalbyten & ”jag kommer med det sen” / ”jag kollar upp det” & så gjorde dom aldrig det för det hann bli personalbyte, en snabb knackning sen klev dom bara in, jag mådde jättedåligt från BB-tiden fast jag mådde också jättebra då M hade fötts & var utanför magen nu liksom



~ tupplur, jobb & saknad ~

2018-08-13 23:35
Från johannahf

Idag har varit en riktigt lugn & seg dag, dock tidig em fick ens bästa vän (även M’s gudmor) ut mig på en cykeltur på några km, så otroligt härligt men man fick allt kämpa då konditionen inte var på topp & så försöka föra ett samtal på det men så tacksam för att man har människor som får ut en på saker när man bara vill ta en tupplur, samt när man tar vara på vädret som verkligen har varit skönt idag
Eftermiddagen har spenderats i soffan sen gick jag & M & la oss i sängen för en tupplur som råkade bli nästan 2 timmar lång när vi kommer upp så ser jag att T har somnat på soffan, han var nog rätt trött efter jobbhelgen men skönt att ha honom hemma igen trots att det blir att lite svårt att återgå till våra gemensamma rutiner när man varit själv hemma med M hela helgen, men mysigt att ha honom hemma
Sen nu på kvällen har vi också bara myst & busat, tittat på cykeltävlingen som visats på TV:n idag, dom är ju här hemma i samhället & cyklar, så det är jättekul att få se vårt lilla samhälle som faktiskt är väldigt fint runtomkring & att människor engagerar sig så ‍♂️
Jag har faktiskt gjort lite situps ikväll där jag haft M på magen, började lite på skoj för att se hur han reagerade men så började han skrattade jättemycket, därefter testade jag lite squats där jag höll honom & det tyckte han var nästan lika roligt. Sjukt kul ändå att han tyckte att det var så roligt.

Jag har haft ont i ryggen ca 1 vecka & huvudvärk till & från i några dagar, saknar när man var gravid & mådde som bäst fysiskt
Jag är ju så dum också som inte lyfter M på ett smart sätt, han börjar ju bli tung & jag har ju faktiskt skadat ryggen 2 ggr på jobbet samt så har jag dåliga magmuskler ( läs inga alls ).

Jag har även känt mig lite depp & nere idag samt varit nära till gråt, vet inte riktigt vad det är med mig, brukar bli sån när jag har huvudvärk samt är trött men det känns som att eftersom det börjar närma sig min 25årsdag & man planerar den, så blir man extra påmind om att min bror inte längre finns i livet, känns liksom som att en del saknas hos en hela tiden fast lite extra på högtider & födelsedagar ❤️
Även fast jag är tacksam för den tiden vi fick ihop så kan jag inte låta bli att tänka på all tid vi kunde fått ihop & även få se min bror med M, va dom hade trivts ihop

Imorgon ska jag in & jobba en sväng, var faktiskt väldigt roligt & behövande för mig förra veckan att vara inne & gästspela lite på jobbet som timvikarie, vet ju att M har det bra hemma med T & att dom behöver den egentiden. Men framförallt så skönt att ta arbetspass på ens egna villkor.

~ rulla & lekmatta ~

2018-08-13 11:03
Från johannahf

”För vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram”

Denna eviga kampen varje dag, ett ständigt rullande. När man ska byta blöja, ta på kläder, ta av kläder, när man ska hålla om på kvällsrutin för att han ska sova, verkligen hela tiden & gärna rulla runt & hitta något att tugga på tex filten han ligger på eller häromdagen när jag såg hur han tog sikte på mattan för att börja tugga på den, kanske mindre fräscht tänk sen när han kommer börja krypa
Jag har insett att vi behöver köpa en lekmatta för när vi var hos några kompisar häromdagen så hade dom en jättemysig från IKEA till deras skruttfia så blir till att åka dit någon dag, kan ju finnas annat bra att ha där också. Det var faktiskt T som kom med förslaget & vi har ju lite planer på att fixa iordning M’s rum så hade varit roligt

När ska bebisar egentligen börja sova i sina egna rum? När ”flyttade” ni över dom till sina rum?

Bild från IKEA på lekmattan, så himla gullig & bra pris också då många saker till bebisar har såna sjuka priser

~ nya stilen ~

2018-08-12 08:53
Från johannahf

Igår när jag, M & hans gudmor var på Ica så snurrade han runt i vagnen & fick åka såhär nästan hela hemvägen. Nästa gång ska jag fälla upp suffletten & öppna ett litet ”fönster” som finns men det blåste alldeles för mycket.
Han tyckte nog att det var kul för han blev ganska fascinerad fast han inte brydde sig så mycket men han verkade nöjd & hade inga planer på att rulla tillbaka
Här hemma ska han alltid ligga på mage & rullar alltid därför över från rygg till mage. Så var väl egentligen bara en tidsfråga innan han skulle försöka göra det i denna vagnen. Dock är nog resevagnen alldeles för liten för att han ska kunna rulla runt i men idag ska jag & M ut på utflykt så då har vi ju resevagnen så det återstår att se om han försöker i den också

Men alltså hur gullig är han inte då?